Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 23. forduló - Nistelrooy nélkül, avagy a király meztelen

2008.02.12. 16:00 pancho_sanza

Aki spanyol fociról akar írni olvasni, az előbb-utóbb elég tájékozott lesz minden spanyolok számára fontos sportágat illetően, mert szinte csak az egész nemzetet foglalkoztató dolgok vehetik el a főcímet a labdarúgás elől. Így aztán viszonylag hamar szembesültünk azzal, hogy Pau Gasol mostantól egyedül is konkurenciát jelent a La Ligának. Hogy ez a Lakers mezétől, vagy Kobe Bryant társaságától van, nem tudjuk, de nem is ezért szerződtünk, hanem a bajnoki küzdelmek lehetséges izgalmait próbáljuk közvetíteni elfogulatlan olvasóink felé. Mi persze pártatlanok akartunk lenni, ezért nyakon ragadtunk egy gyanútlan Barcelona drukkert, bemagyaráztuk neki, hogy a Barcelona győzelmi, míg a Real Madrid pontvesztési reményekkel vág bele a hétvégi fordulóba és elmentünk meccseket nézni. Aztán az eredmények úgy alakultak, hogy ezen a hétvégén nem tudjuk kikerülni azt,  hogy az elfogultság vádjával illessenek minket. Pedig a Barcelona pontot szerzett Sevillában, de még Hegyi Iván is csak a fejét rázta a katalán fogalmatlanságot látva. Ugyanakkor a tartalékos Real Madrid helyzetkihasználásán mély nyomokat hagyott holland mesterlövésze hiánya. Esett 23 gól és volt holland edző, aki megmutatta. Tovább után részletek:

Murciában kezdődött a hétvége, ahol a helyi kedvencek a Villarreal labdarúgóit akarták lebeszélni a Bajnokok Ligájával kapcsolatos álmaikról. A terv működött egészen a második játékrész hosszabbításának harmadik percéig, amikor Guille Franco pont abban a pillanatban kapott egy indítást, amikor nem állt fenn leshelyzet. Belőtte, így a Villarreal ismét harmadik helyen, mialatt a Murcia a valós csapatok versenyében az utolsó helyen áll. (Murcia – Villarreal 0-1) Pedig pontot kellett volna szerezni, mert a Deportivo bár feltámadni látszott poraiból, most kapura lövés nélkül (!), egy öngóllal játszott döntetlent a Getafe ellenében. Persze a fővárosiak se nagyon érdemeltek győzelmet, viszont ők legalább próbáltak tenni érte, azonban mindez csak az egyenlítéshez volt elég. Köszönhetően az Afrika kupáról visszatérő Uchénak, aki egy rohadt nagy gólt ragasztott a kapuba, viszont ezután a túlzott önbizalom jegyében akkor is lőtt, amikor nem az volt a szerencsés megoldás. (Deportivo – Getafe 1-1) Redemption Song. A Bob Marley klasszikust dúdolták az első félidő végét jelentő játékvezetői sípszó után a Barcelona labdarúgói. Nem tudjuk Rijkaard mit mondott az öltözőben játékosainak, de sok pozitívumot nem találhatott a mérkőzésben, mivel az egyetlen dicsérhető játékosa Victor Valdés volt, aki a rengeteg kiszolgáltatott helyzet ellenére, mindössze egyszer nyúlt a háta mögé. Pedig a Sevilla úriember módjára nem használta ki, hogy Oleguer pályán van és inkább az Abidal, Milito balszárny felől támadott, akik nagyon hamar rájöttek, hogy a labdával sok mindent nem tudnak kezdeni, így az egyetlen lehetőségük, ha legalább Jesus Navast nem veszítik szem elől. Ezt sem mindig sikerült megoldaniuk, azonban különösebb szégyellnivalójuk nem lehet, mert az egész katalán gárda egy emberként térdelt a Sevilla lábai előtt. Miközben nekünk a mosoly legkisebb jelét sem szabadott mutatnunk, mert félő volt, hogy a gránátvörös-kékekért szorító meccsnéző partnerünk sírásba kezd. Aztán majdnem mi is könnyekre fakadtunk, amikor a rutintalan Manolo Jimenez az eredmény tartására törekedve, lehozta Kanoutét is (de miért?). Ez megbosszulta magát, mert míg Márquez háromról kihagyta a ziccert a saját kapujára, addig Palop elfelejtette kivédeni a Barcelona első lövését. Később Keita is kiszállt a játékból, de az eredmény már nem változott. Xavi 3 pontot szerzett hét nap leforgása alatt csapatának, amely akkor még öt pont hátrányból várhatta, hogy mihez kezd a Real Madrid a Valladoliddal. (Sevilla – Barcelona 1-1)

Régen nem látott lendülettel rontott a Valencia a vendég Betis csapatára, így jelezve a közönségének, hogy ezen az estén nem lehet más az eredmény, mint hazai győzelem. Ennek megfelelően David Villa és David Silva jóvoltából már az első félóra végén kettőnél járt, s amikor a sevillai zöld-fehérek szépítettek, akkor sem bizonytalanodott el a hazai csapat. A vége megérdemelt győzelem, a gólarány lehetett volna nagyobb is. A végén még lesz valami ebből a Ronald gyerekből és csapatából. (Valencia – Betis 3-1) Bilbaóban is hazai győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű, azonban nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a Levante ellen párszor igencsak rezgett a léc a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Természetesen a lényegen ez nem változtat, hiszen a három pont volt a hazai csapat célja, és a Llorente góljával kiharcolt győzelem igencsak komoly cselekedetnek számít a Levante mostani formáját figyelembe véve. (Athletic – Levante 1-0) Madridban is pályára lépett egy Llorente nevű mesterlövész, aki ráadásul remek formában futballozott az idei évben, ezzel is táplálva a katalán reményeket. Aztán az  első negyedóra végén egy Baptista gól és Robinho lecserélése miatt felemás érzések kavarogtak drukkerben és ellendrukkerben egyaránt. A harmincadik percben kezdődött a fáklyás menet: sorrendben Raúl, Robben, Raúl és Guti góljaival növelte előnyét ötre a királyi gárda a Santiago Bernabéut lila mezben megtisztelő vendégekkel szemben, akik nem tudtak mit kezdeni a hazai beindulásokkal, pedig rendületlenül tolták előre a védekezést és próbálták lesre állítani a hazai támadókat. Azonban mindig volt egy labdarúgó, aki éppen jó helyről indult és jó labdát kapott, így a bajnoki mezőny legfiatalabb elsőszámú kapusa szinte mindig kiszolgáltatott helyzetben találta magát. A második félidőben Guti és Drenthe tette teljessé a Valladolid kínjait. Az eredmény önmagáért beszél, viszont meg kell említenünk, hogy a hét gólt tizenegy lövésből érte el az egyébként tartalékos Real Madrid. Így a mérkőzés után a gyengébb ponthátrányban lévő csapatok szurkolóira való tekintettel meg sem mertem említeni, hogy egy Nistelrooy segített volna a helyzetkihasználás gyatra mutatóján.(Real Madrid – Valladolid 7-0)

Zaragozai rohamokkal kezdődött a mérkőzés, azonban a kicsit későn ébredő pamplonai gárda átvette az irányítást. Szerencséjükre a kiemelt figyelmünk egyáltalán nem zavarta meg a cseh válogatott Plasilt, aki egy szép átvétel után a legjobb megoldást választva juttatta hálóba a labdát. Maradhatnánk szerények is, de nem tesszük, mert a mérkőzés kapcsán egyetlen hazai játékos nevét említettük meg. Megérdemelt hazai győzelemmel ért véget a szórakoztató és szabálytalanságmentes találkozó. (Osasuna – Zaragoza 1-0) A Santander lendületből, míg a vendég Atlético rögzített helyzetek után szerette volna megszerezni a vezetést, azonban a gyámoltalan próbálkozások még a kapusok riasztgatásához is kevésnek bizonyultak, így gól nélkül vonulhattak a csapatok szünetre. Aztán az öltözőben a vendégek kaphattak pontosabb instrukciókat a folytatást illetően ugyanis észrevehetően átvették a kezdeményezést, és a rengeteg támadás annyira megzavarta a hazai csapatot, hogy egy alkalommal tökéletes gólpasszal ajándékozták meg Forlánt, aki ezen felbuzdúlva vágott egy bombagólt is. Nagyon kellett ez a győzelem a vendégeknek, akik számára az is jó hír, hogy Reyes hat pályán töltött perc alatt nem állítatta ki magát, sőt még sárgát sem kapott. Ugyanakkor a santanderi lufi most egy komoly tűszúrást kapott. (Racing – Atlético 0-2) A statisztikusok szerint pontosan négyszer próbálkoztak lövéssel  a mérkőzésen a mallorcai labdarúgók, míg a vendégek részéről ilyen jellegű kísérlet nem jegyezhető fel. Azt nem tudjuk, hogy hány dioptrián keresztül lehetett észrevenni azt a négy próbálkozást, de mi szemüveg nélkül maximum kettőre redukálnánk ezt a számot. Nem mondjuk, hogy bundameccs volt, de hogy a focit elcsalták, az biztos. (Mallorca – Almería 0-0) Sinama Pongolle egyedül elintézte az Espanyolt: volt két bíztató szabadrúgása, egy irgalmatlan nagy kapufája, 3 kimaradt lehetősége és két gólja. Miközben a katalánok részéről csak a szépítésre futotta, bár megesett velük az a szerencsétlenség, hogy háromszor is a kényszerű csere eszközéhez kelljen nyúlniuk. Ez volt az első félidő. A másodikat inkább kihagytuk volna, mert minden maradt a régiben. (Espanyol – Recreativo 1-2)

Két hétre bezárunk, pontosabban elmegyünk a világ másik felébe, mert aki La Ligát ír, az előbb-utóbb késztetést érez az utazásra. Miután pártatlan embereket nem sikerült találnunk, így két igencsak elfogult szerző fogja írni a spanyolt Rhynn és Tzoli személyében.

138 komment

Címkék: spanyol összefoglaló la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr79336374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.02.13. 13:01:43

Ne csigázz benito!

krysal 2008.02.13. 13:13:50

Emre

Annyira vicces ezt olvasni, komolyan. Ezeket a bírói tévedéseket rendre (tök feleslegesen) kitárgyaljuk, csak annyit ér, mint szarnak a pofon. Kanuté "lerántása" legalább annyira befújható lett volna, mint az a kezezés, amit a bíró kb 5 méterről nézett végig, és vétlennek ítélt. Pont.

Nem szokásom szorítani a barca-vereségért (a saját házunk tájának szorítok, ha nyerünk - nó para alapon), de ahogy megnéztem a Sevilla elleni derbit, érthetetlenül álltam, hogy pontot szereztek, és nem fogtam fel, miért húzta magára a piros-fehér gárda a láthatóan inkompetens és ötlettelen katalánokat.

Pancho felvetésével teljesen egyetértek - szebb napjaiban ez a barca a maradék időben (nem feltétlenül a kiállítástól számolva) 2-3 gólt rúgott volna az így szerencsétlenkedő Sevillának. Nem így lett, de az egy pontnak (ha jól hiszem) úgy örültek a katalánok, mint egy falat kenyérnek. Ha összeveted a két félidőt, hol láttál több helyzetet, nagy védést?? Grundfocit idézve forgatták jobbra-balra Oleguert, és ha Mr "BravúrValdez" nem fogja ki a sevilla szemét, fülét, orrát, száját - 3-4 gólos is lehetett volna csak az első félidő.

Az előző fordulóban azért is lehetett elővenni a bírót, mert egy (szubjektív) kiállítást nem adott meg - a vége meg az lett, hogy kivédte a madridiak szemét is a "bent hagyott" kapus. Érdekes, mikor "ellenünk" tévednek többször is, az senkinek nem szúrja a szemét, csak ha becsúszik egy-egy véleményes helyzet.

Viselkedjünk már szurkolóként, és ne züllesszük már le "fradiszintre" ezt a blogot (bocsánat az értelmes fradistáktól!), plíz! Nem vagy egyedül, aki rég óta figyelemmel kíséri az oldal alakulását, és én is itt maradtam, midőn egy bevallottan Barca fanatikus írta le, mi hogy s mint történt az adott fordulóban. Elhiheted, kaptunk mi is néha vastagon, mégse sírt senki - legalább is nem így, mint egy kislány.

(Elnézést a határozott hangvételért, jelen sorok írója senkit nem akart megsérteni, "csupán" véleményét közölte.)

emre 2008.02.13. 13:18:06

Pancho

Láttam persze, jobb volt akkor a Sevilla, ez (nálam legalábbis) nem is lehet kérdés! Ha még lett volna 10-20 perc, talán produkálhatott volna hasonlót a Barca a 2. félidőben, mert a legvégén már az volt, mint az első félidőben, csak fordított állásban, ott már nagyon gyenge lábakon állt a Sevilla, de későn ébredtek a Barcások, meg a túloldalon nem volt egy Milito, aki odaadja az ötösön a labdát az ellenfélnek. Csak a hajrára sikerült beszorítani az ellenfelet, és ha nem lett volna egyenlítés, le is csorgott volna a meccs a sevillai szájízek szerint. Ez van, korábban kellett volna rájönniük, hogy megy a meccs. Te láttad a kezezést? Illetve láttál érdemi különbséget a Levante-Real Madridon történtek között? :)

kroos 2008.02.13. 13:21:45

Emre:Tudhatnád hogy itt a madrid -levante,madrid- atletico és föleg a madrid- zaragoza meccsek tabutémák.

T.F.E. 2008.02.13. 13:27:53

A Sevilla a második félidőben valóban védekezett, két veszélyes helyzete így is volt azonban, Marquez láb közötti pöccintése, és Diego Capel meglódulása.
A Barcelona nyomott, és mivel én a Sevillának szorítottam, eléggé megizzadtam a meccs végére. Szerencse, hogy Ronaldinho négy jó helyről elvégzett szabadrúgásából egy sem jutott el a kapuig, de még különösebb veszély sem alakult ki belőle. Akkor volt gond, ha Messi elkezdett cselezni, mert a második félidőre elfáradtak a védők, és folyamatosan elkéstek az ütemmel a közbeavatkozás közben.

Szerintem a Barcelona nincs akkora válságban, mint azt sokan mondogatják. Néhány döntetlennel játszottak többet, mint a Real Madrid, és annyi pontjuk van, amivel máskor vezetnék a bajnokságot. Ellenben a BL-ben az egyik legkönnyebb ellenfelet kapták (ha a Glasgow Rangers nem okozott gondot, a gyengébb Celtic sem fog), és a spanyol kupában is ott vannak a négy között.
Ez azért nem rossz teljesítmény. Inkább az lehet a gond, hogy produkálnak néha olyan játékot, mint az Osasuna ellen, illetve kevesebb gólt lőnek, mint korábban (de kevesebbet is kapnak!).

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.13. 13:27:59

Az utolsó helyezett csapat fogadta a listavezetőt és a nagyérdemű - a közöttük lévő 36 pont ellenére - meglepően kiegyensúlyozott találkozónak lehetett szemtanúja. S ez még az enyhébb kifejezés, amit a királyi gárda ötlettelen és rossz játékára mondhatunk. A védőjátékosok különösen ügyeltek rá, hogy még véletlenül se legyenek a Levante támadói vagy a labda közelében, így a vendéglátók zavartalanul rohamozhatták Casillas kapuját. Sem pozitív, sem negatív irányban nem tudunk lehet kiemelni senkit, de legalább a bedobások elvégzésével semmilyen problémájuk nem akadt, így nem nulláról kell kezdeni az építkezést. Ezzel szemben a középpályán egyszerűen menthetetlen a helyzet. Gago megszerzett pár labdát, hogy aztán a fejét fogja, amikor visszapasszolta az ellenfélnek. Azt nem tudjuk, hogy Baptista mit vállalt be a taktikai megbeszélésen, de kilencven perc alatt nem sikerült pontosan felfognia, hogy elkezdődött a mérkőzés. Sneijder legalább észlelte a kezdősípszót és futott egy pár hosszt, igaz mindezt úgy mintha Dombi Tibit próbálná meg utánozni. Az esés kihagyásával. Robinho nagyon látványosan ünnepel góljai után, azonban egy szava sem lehetne, ha a reptéren csalódott Real szurkolók cumizást imitálva jelezték volna felé elégedetlenségüket. Raúl valószínűleg azért volt a pályán, mert jól választ fej vagy írásban, és azért maradhatott fenn, mert csak három cserelehetősége volt Schusternek. Meg nagy szerencséje, hogy Casillas és Nistelrooy az ő csapatában játszik. Az összes többi játékos most írhat egy papírt, hogy az év végi prémiumuk felét felajánlják a kapusnak és a holland csatárnak. Ha ugyan lesz prémium…

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.13. 13:30:34

ez volt az elfogult kommentár a Levante elleni mérkőzés után. Jelzem azt jobban megnyerte idegenben a Real , mint a Barcelona murcia ellenit hazai pályán. Az elvárások nagyok. Nagyon nagyok.

kroos 2008.02.13. 13:31:35

A Zaragoza ellen a labda birtoklás 60-40 volt a kapuralövési arány 3-16.És nem a Reál javára.+löttek 3 kapufát.

emre 2008.02.13. 13:31:51

krysal

A kislányozást azért írhatod, mert úgy látszik elszoktál a normális kommunikációtól, de ha kell beszélgethetünk máshogy is, elküldelek én nyugodtan a picsába, ha ez hiányzik ahhoz, hogy "szukolóként" olvass valamit. A Fradi-szintű példádért azért úgyis megkapod majd mástól, sőt lehet, hogy már megkaptad az utcán, azért vagy ilyen frusztrált. :)

Az előző fordulós bírós felvetésed meg pont engem igazol, mert pontosan ezt kértem számon, hogy akkor most miért is vettük elő. Nem baj, legközelebb jobban figyelsz.

(elnézést a határozott hangvételért, nem akartalak megsérteni)

T.F.E. 2008.02.13. 13:34:08

barnetta:

Miért lenne tabutéma a Madrid-Zaragoza meccs? Mert Robinho lesen állt a gólja előtt?
Van ilyen, és furcsa módon alig pár nappal később sokkal súlyosabb lest nézett el a bíró a Zaragoza rovására a kupában.

Esetleg arra gondolsz, hogy nem véletlenül, hanem szándékosan tévedett a bíró/partjelző?
Ez fura lenne, mert 5 lest fújt be korábban, volt közöttük olyan is, ami nem volt les, és Raúl egy-az-egyben vihette volna a kapusra, de bizonyára a bíró tudta, hogy ezeket a Madrid nem lőné be, ezért csak Robinho esetén hunyta be a szemét. Ilyenek ezek a bírók, előre látják, melyik elengedett lesből lesz gól. Ugyanez a bíró nem fújta be a VanNistelrooy elleni lökést 11-esnek, mert alibire gyúrt.

emre 2008.02.13. 13:35:07

Pancho

Én a kérdésre válaszoltam, őszintén szólva te nem tudom, hogy mire. Ez egy olyan válasz, mint a legutóbbi madridi lesgólra az a válaszod, hogy "mindegy, mert úgyis nyert volna a csapat". Erre a válaszra még Hegyi Iván is rázná a fejét :)

Keelhaul 2008.02.13. 13:35:41

Pattanjunk már le arról a kezezésről. Meglepő lenne, ha elkezdeném sorolni a Barca javára történt bírói tévedéseket, például egypár lesgólt (Madridnak is volt ilyen, valóban), megadott nemgólt, és így tovább.

A Sevilla meg még mindig azt hiszi, hogy képesek annyit mákolni, mint 1-2 évvel ezelőtt, amikor simán kihúzták ezeket a meccseket, sőt még be is jött egypár kontra, de azóta új edző van, ilyen faparasztokra mint Keita meg Poulsen hosszú távon nem lehet támadásépítést bízni.

Én örültem a Barca egy pontjának, szeretném ha kiélezett lenne a verseny (Madrid szurkolóként), de azt azért jó lenne megérni, hogy a Barca sorfalat álljon nekünk Madridban. :) (Valószínűtlen.)

A Sevillát meg az idei stílusuk miatt nagyon utálom, főleg a Keita, Poulsen, Drago triót, valami hihetetlenül durva társaság, legalábbis amit ellenünk csináltak az maga volt a mészárszék. És természetesen a legnagyobb köcsög Dani Alves. (A képességeit elismerem.)

emre 2008.02.13. 13:36:35

krysal

mármint "akkor most miért is NEM vettük elő" :)

emre 2008.02.13. 13:37:58

Keelhaul

Alves villamosszéke előtt ott ülnék melletted, nyugi.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.13. 13:39:48

a bírók mindig érdekesek, s a Sevilla- Barcán elég jó osztályzatot kapott a sípos ember, s Luis Fabiano kezezését is úgy fogták fel, mint aki éppen a mellkasát védte becsukott szemmel.
Persze ugyanígy Marquez hazadását is befújhatták volna 3 méterről.

Keelhaul 2008.02.13. 13:42:13

A "madridi mák"-ról meg annyit, hogy viszont a kupából sikerült kiesnünk a Mallorca ellen, holott mezőnyben szétaláztuk őket, ők viszont beverték, amit csak találtak.

Ahogy a mák, úgy a bírói tévedések is kiegyenlítődnek hosszú távon, erre nem lehet fogni, pártosságot pedig szerintem magyar ember legjobb, ha nem tételez fel, még a katalánokat is kiröhögném ezért, nemhogy ...

Ami furcsa, és én se értem, hogy hogyan tudunk szorult helyzetből megfordítani, megnyerni elég komplikált meccseket, de elképzelhető, hogy a taktikában és a játékosok pszichés állapotában kell keresni a megoldást.

Ez kb pont olyan lehet, mint mondjuk Chris Webber és Robert Horry az NBA-ben. Mondanom se kell, Webber huszonötször annyit tud a játékról, döntő pillanatokban adott esetben mindig hibázott. Horry meg akkor is bedobta kiélezett helyzetben, amikor edzésen 10-ből kilencet rontott volna. A különbség csak annyi, hogy végignézve a Madrid keretét, még ez a fajta klassziskülönbség sincs.

T.F.E. 2008.02.13. 13:44:07

barnetta:
Elnézést, összekevertem a Villareal elleni meccsekkel, ugyanis eddig a Zaragoza meccsel kapcsolatban még semmiféle ellenvetést nem hallottam, azon kívül, hogy a Madridnak szerencséje volt.

Casillas mindent védett, elől pedig RvN bepiszkálta amit kellett, meg Robinho is rúgott egyet. Nem mindig a fölényben játszó, és helyzeteket kialakító csapat nyer. Szarul nyomta a Real, nem érdemelt győzelmet, de behúzta a meccset, ugyanúgy, mint a Levante ellenit. A nagycsapatok nem csak akkor nyernek, ha jól játszanak...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.13. 13:52:37

"Ha még lett volna 10-20 perc, talán produkálhatott volna hasonlót a Barca a 2. félidőben, mert a legvégén már az volt, mint az első félidőben, csak fordított állásban"
mintha elfelejtenéd az emberelőnyt, tehát a barca nem azért nyomott mert fasza volt, hanem, mert az ellenfél magától visszavonult és emberhátrányban játszott. Valószínűleg ezek egyike sem volt igaz a Sevilla első félidejére.

A kezezést már leírtam.

Megmondom őszintén, hogy a Real Madrid nem azzal a lesgóllal verte meg a Villarrealt, hanem azért mert jobb volt és az esetben tényleg úgy gondolom, hogy ha nem adják meg azt a gólt, akkor a Madrid kibbekkelte volna a döntetlent. Nyílván elfogulatlanul azt kéne gondolnom, hogy a Real ugyanazt játsza dönetetlen estén, mint amikor vezet.

kroos 2008.02.13. 13:59:08

Igy már más TFE.Kár hogy az emberek többsége csak az Ns-ben olvasta el hogy ,,végig a madrid kezében volt a meccs" meg ilyenek.

kroos 2008.02.13. 14:00:12

A Levante Atletico,Zaragoza meccs után az a minimum hogy a kupábol kiesik a madrid.

CS0ki 2008.02.13. 14:09:43

"Nyílván elfogulatlanul azt kéne gondolnom, hogy a Real ugyanazt játsza dönetetlen estén, mint amikor vezet. "

"A Zaragoza ellen a labda birtoklás 60-40 volt a kapuralövési arány 3-16.És nem a Reál javára.+löttek 3 kapufát. "

A kettő valahol összefügg...Idén kifejezetten jellemző a Madridra, hogy mindig(ha tud) annyit ad ki magából, amennyi kell! A hazai meccseken pláne, ahogy a Mallorca vagy Villarreál ellen egy pillanatig sem aggódtam, egyértelmű volt, hogy rughat bármennyit az ellenfél, a Madrid eggyel többet fog lőni. Én ha otthon játszunk, még szoktam is úgymond örülni, ha az ellenfél lő egy gólt az elején(vagy kiegyenlít), mert akkor tudom, hogy játszani fog a Madrid. Ha a Zaragoza belövi az első lehetőségét, akkor nem ilyen arány lett volna a labdabirtoklásban meg a kapuralövésben. Azt bátran ki merem jelenteni.

"a bírók mindig érdekesek, s a Sevilla- Barcán elég jó osztályzatot kapott a sípos ember, s Luis Fabiano kezezését is úgy fogták fel, mint aki éppen a mellkasát védte becsukott szemmel."

Hasonló volt az eset, mint a Mallorca ellen a kupában, amikor a 3. perc környékén Higu lövését a gólvonalon blokkolta egy védő, kezével a mellkasa előtt. Szerintem az se volt 11es meg ez se. De tud valaki egy linket vagy ilyesmit a kezezés megítélésére vonatkozó szabályokhoz? Már ha újfent elkezdtünk (szerintem) feleslegesen foglalkozni a bírókkal.

kroos 2008.02.13. 14:15:21

Na erröl beszéltem.Még egy ember aki csak a ns-böl olvasta el a Madrid-Zaragoza-t.Különben nem irna ilyeneket.Nem csak a statisztikákrol van szó.Hanem arrol is hogy lemosták,földbedöngölték otthon a madridot.

CS0ki 2008.02.13. 14:26:13

"Na erröl beszéltem.Még egy ember aki csak a ns-böl olvasta el a Madrid-Zaragoza-t.Különben nem irna ilyeneket.Nem csak a statisztikákrol van szó.Hanem arrol is hogy lemosták,földbedöngölték otthon a madridot."

NS egy vicc...Én a meccseket szoktam megnézni, általában többször is!(igazából túl sok meccset nézek mostanában...!)
Lemosták/földbedöngölték lőtt gól nélkül? :) Ne viccelődjünk már. Az egy dolog, hogy sokkal veszélyesebben játszottak, meg mezőnyfölényük volt. A lefocizás is talán helyén való(mármint hogy a Zaragoza lefocizta a Madridot), de a lemosás az mást jelent...Ha egy csapat lemos, meg földbedöngöl, ahhoz gólok kellenek, meg 5-0 meg ilyenek. Ahogy mi se mostuk le a Mallorcát... Hogy mesélhetnénk lemosásról pl azon a meccsen, ha képtelenek voltunk a labdát a kapuba juttatni??

CS0ki 2008.02.13. 14:35:25

Ja, még annyi, hogy nem mondom, hogy én örül ennek a stílusnak, hogy "majd akkor kimegyünk, játszadozunk, Casillas úgyis megfog szinte mindent, aztán majd nekiállunk akkor játszani, ha véletlenül lő egy gólt az ellenfél. Ha meg nem lő, akkor meg mi úgyis lövünk majd a végefelé, elvégre fizikailag nagyon jó állapotban vagyunk, szóval nem kell izgulni, nem fogjuk eröltetni a dolgokat..." Mert elég gyakran így mennek ki. Néha rácsesznek persze(pl Murcia), de alapvetően hozza az ilyen meccseket a Madrid a kiscsapatok/középcsapatok ellen. Én nem a Levante elleni volt az utolsó ilyen!!
Sőt! Szerintem a labdatartási arányunk általánosságban romlani fog a következőkben, ha átállunk az igazi kétoldali szélsőjátékra, és a gyors játékot fogjuk játszani. Tehát lesznek olyan meccsek, amikor simán nyerünk, holott az ellenfélnél lesz többet a labda.

emre 2008.02.13. 14:43:17

pancho

Eddig a Barca-nyomás részedről meg sem történt, mostmár legalább megtörtént, de az más. A kezezést is leírtad persze, hogy a bíró hogyan látta, azt mi is láttuk :) A Márquez-eset meg remélem csak vicc. Na, nekem nem kenyerem a szardobálás, most nem mennék bele egy végeláthatatlan "ésamikoramúltkor"-vitába, főleg nem a bírókat kitárgyaló végeláthatatlan dologba. Látom ciki véleményt formálnod a kezezésről, sebaj, legközelebb nem kérdezek ilyeneket, csak nem értem, hogyha nem bírod a kritikát, akkor egyáltalán miért bonyolódsz ilyenekbe bele.

1szó100 stb, legyél korrektebb, vagy ha nem, legalább ne magyarázd a bizonyítványt. Azt hiszem én többet ezt a szekciót nem látogatom, mert felesleges. Tudom, nem sokat vesztetek, sőt :)

Üdv: Emre

CS0ki 2008.02.13. 14:58:41

" Azt hiszem én többet ezt a szekciót nem látogatom, mert felesleges. Tudom, nem sokat vesztetek, sőt :)"

Ne gyerekeskedjünk már! :) Persze nem akarom megmondani Neked, hogy mit csinálj, de ha egyszer más a véleményed, akkor örülj, hogy elmondhatod, és mond is el. Ezt az újságoknál például nem teheted meg. Nem akarom megsérteni Pancho-t, de az ő vélemény is csak egy a sok közül, csak neki jutott az a lehetőség (áldás és átok), hogy ő mondhatja el legelőször a véleményét, hosszabb formában. De az nem jelenti azt, hogy jól is lát mindent, vagy igaza lenne mindenben. Normális formában mindenki elmondhatja a véleményét, és sokan(pl éln is) kiváncsi vagyok mások véleményére, akár eggyezik az enyémmel, akár nem.
Éljen a net meg a blogozás!! :)

the real 2008.02.13. 15:01:24

Szerintem igazad van, emre. Sőt.

gyedmatroz 2008.02.13. 15:08:41

Az elmúlt hónapokat elnézva annyit mondhatok, a Roma legjobb taktikája az lenne, ha az 5. percben lerúgná Casillast, hogy még a visszavágón se legyen. A Madrid visszahúzódik, majd egy hosszú passzal indítanak vkit a leshatáron, aki általában elég gyors és ügyes, hogy ezt belője. Ezt kivédekezni ki lehet (a Valladolid védői olyan lassúak voltak, mintha egy nyugdíjasklub ment volna a pályára, és úgy fordultak, mint egy csatahajó. Ráadásul a lesszabály láthatóan semmit nem mondott nekik), gólt lőni nehéz a jó kapus miatt. Ezt a játékot lehet csúnyának minősíteni, szenvedésnek látni, de nem az (sajnos).
A Barca ugyanakkor sok passzal, nagy mezőfölénnyel akarja megnyerni a meccseket, de a rövidpasszos játékuknak nem igazán kedvez, hogy már a Murciánál is rájöttek, hogy ha 10 emberrel védekeznek, akkor nagyon jó esélyük van egy ikszre (szerencsés esetben találnak egy gólt, a Barca bepánikol, és már meg is van a 3 pont). Ráadásul a katalán középpálya idén elég gyengécskén szerepel, a Sevilla ellen lényegében nem is volt. Igazából megint az kellene, ami akkor, amikor Rijkaard érkezésekor, egy jó védekező kp, aki sok labdát szerez, és ellátja az elöl lévőket. Akkor Davids ezt a posztot remekül betöltötte a maga pitbul stílusú játékával, most viszont nincs ilyen.
Henry megvétele pedig ehhez a taktikához egy vicc. Henry a kiugrós csatár, nem az 5-ösön harcolós. Vették volna meg Vierit, ő most rúgdosná a gólokat.

Ui: Kezd feltámadni a Valencia, mindig tudtam, hogy csak idő kérdése lesz.

kroos 2008.02.13. 15:19:25

csoki
ha csak az eredmény számitana senki sem nézne meccset.

T.F.E. 2008.02.13. 15:25:08

emre:
nem értem a hozzáállásodat. Ebben a blogban épp az volt a jó, hogy különböző csapatok szurkolói beszélhettek egymással - már legalábbis olyanok, akik a focit játéknak, és nem élet-halál kérdésnek tartják. Ha mindenki visszavonulna a saját fan-site-jára, ahonnan eltanácsolják a más érzelműeket (te menjél ide-meg-oda, ne rontsd itt a levegőt), akkor az értelmes emberek nem tudnának egymással kommunikálni. Csak néznénk át a barrikád felett, és ellenséget, nem pedig ellenfelet látnánk a másikban.

T.F.E. 2008.02.13. 15:29:20

barnetta:
az eredmény és a szép játék kérdése pont a madridisták számára érdekes. Capello előtt négy évig szépen játszott a Real Madrid, de nem nyert semmit, aztán kínlódva-szenvedve, kibrusztolták a bajnoki címet.
Igenis számít az eredmény, mert hiába játszik szépen a csapat, ha kikap, elégedetlen szájízzel távoznak a nézők.
Itt volt a Mallorca elleni kupa-visszavágó, a szép játékot szívesen elcserélte volna mindenki egy kínkeserves 1-0-ás győzelemért. Mások viszont azt mondták, hogy a helyzetek megvoltak, majd csak jön az eredmény is. Aztán a Valladolid belszaladt a késbe.

gibson 2008.02.13. 15:30:48

Az állandóan kötözködő/vitatkozó kommentelőknek (engem is beleértve) - ha még nem hallottátok:

carcino.gen.nz/images/index.php/00b9a680/463c5922

T.F.E. 2008.02.13. 15:32:29

Még annyit ahhoz, hogy "ha csak az eredmény számitana senki sem nézne meccset":
Ez csak az el nem kötelezett nézőre igaz megállapítás. Ha már valaki szurkolni kezd valamelyik csapatnak, az eredmény fontosabbá válik a játéknál - szerintem.
Hiszen ha zrikálják az embert, az gyengébb érv, hogy kikaptunk ugyan, de milyen szépen játszottunk, mint az, hogy szarul játszottunk, de nyertünk, és csak a 3 pont számít!

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.13. 15:34:00

emre, the real

ne fogjátok vissza magatokat, egy kulturáltabb szardobálás ügyében várjuk a mailjeiteket. Ha túl csúnyákat írtok, megvadulunk és töröljük.

CS0ki 2008.02.13. 15:34:05

"csoki
ha csak az eredmény számitana senki sem nézne meccset. "

??? vagy most alapigazságokat kell sorolni, amiket senki nem vont kétségbe? :) Vagy hogy jön ez most ide?
Az egy dolog, hogy valaki meg lett szólva egy másik "cikknél", hogy túl hosszan/terjengősen ír, az egy dolog. De nála legalább lehet tudni, hogy mire gondol, mert ki van fejtve a mondandója.

kroos 2008.02.13. 15:48:50

Követem emrét.Tipikus Madridizmus-.Miért nem lehet elismerni hogy jobb volt a Zaragoza?Egyszer el kellene már hagyni azt a birodalmi felsöbbrendüséget.

the real 2008.02.13. 15:57:49

Én emre utolsó hozzászólásában a "sőt" résszel értettem egyet. Ha abszolút tárgyilagosságot akar (már ha létezik olyan), azt ne egy blogon keresse. Ha Barcaseggnyalást a jelenlegi játékuk ellenére, akkor még ennyi ötletem sincs :)

kroos 2008.02.13. 16:01:15

Én meg azt nem tudom hogy ti miért nem a madridista.hu-n kommenteltek.Habár már ez az oldal se sokkal külömbözik....

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.13. 16:01:44

Ha a Barcelona szarul játszik azt megpróbálom leírni, ha a Real Madrid szarul nyomja, azt is megmondom, sőt ugyanez igaz az Espanyolra, az Atléticóra és a Racingra is.
A Real Madrid Levante elleni teljesítménye kapcsán éles kritikát fogalmaztam meg, sőt azt mertem állítani, hogy csak azért döntögetik a rekordokat, mert a komplett bajnoki mezőny eléggé szerencsétlen.
Megszerezhette volna három pontot a harmatgyenge Barcelona azzal a kezezéssel, (ami szerintem nem volt az, és nem minősítettem a bírót, hanem a bíró osztályzatát néztem meg különböző oldalakon, s elárulhatom 8/10 volt a legrosszabb értékelés. Valószínűleg, ahol emre nézett utána, ott meg egyértelműen bírói hibaként fogták fel)
Ezzel együtt, úgy érzem az lenne a legnagyobb szégyen a Barcelona számára, ha ilyen produktum mellett pozitívumot fogalmaznék meg, mert nincs játék és nincs eredmény sem. S ezen az sem változtat, ha odaírom, hogy emberelőnyben és visszahúzódó ellenféllel szemben, Ronaldinho szabadrúgásaiban volt minden reményük. Na meg a kezezésben.
Egszerűen nem tudok mindenkit kielégíteni, viszont megpróbálok kritikusan elfogulatlan lenni, még akkor is, ha ezáltal vagy a Real drukkerekkel, vagy a Barcelona drukkerekkel, esetleg az emréhez hasonló elfogulatlan olvasókkal kell vitatkozni.

kroos 2008.02.13. 16:02:55

TFE,,csak a 3 pont számít" Egy igazi madrid drukker soha nem mond ilyet.Különben még mindig Capello lenne az edzö.

ApukadHUN 2008.02.13. 16:03:44

az nst-n mintha azt olvastam volna, hogy jobb volt a Zaragoza akkor és érdemelenül nyert a Real...

CS0ki 2008.02.13. 16:06:29

"Követem emrét.Tipikus Madridizmus-.Miért nem lehet elismerni hogy jobb volt a Zaragoza?Egyszer el kellene már hagyni azt a birodalmi felsöbbrendüséget. "

" hogy sokkal veszélyesebben játszottak, meg mezőnyfölényük volt. A lefocizás is talán helyén való"

Az, hogy azt mondom, hogy lefociztak, hogy veszélyesebbn játszottak, azzal nem fejezem ki eléggé, hogy jobbak voltak szerintem a mezőnyben??? :)

Ne sértődj meg, de emre hozzászólásai jobban hiányoznának, ha elmenne, mint a tieid. Mivel általában beírsz egy mondatot(jó esetben még kapcsolódik is ahhoz, amiről szó volt egyáltalán), majd kapsz rá egy hosszabb, részleztes választ, mire ismét beírsz egy mondatot megint teljesen nélkülözve minden magyarázatot, ha úgy tetszik érvet. Így nehéz bármiről is társalogni! :S

ApukadHUN 2008.02.13. 16:07:47

The real: emre elfogulatlanságot akar, nem Barca seggnyalást
Mint tudjuk a Barca mindössze a bírók és a balszerencse miatt nincs a Real előtt. Mondjuk én keményebb dolgokat vártam az nst-től már az Osasuna elleni joga bonito alkalmával is...

kroos 2008.02.13. 16:15:21

Csoki a kedvedért maradok.Érdekes hogy krysal-lal megtudatm beszélni a madriddal kapcsolatos kifogásaimat.Lehet nem velem van a baj?

kroos 2008.02.13. 16:17:32

Capello-t kirugták mert nem csak a 3 pont és az eredmények számitanak.És egy ilyen Zaragoza meccs után meg minden Reálos azzal jön hogy csak a 3 pont számit.

CS0ki 2008.02.13. 16:25:16

"Lehet nem velem van a baj? "

Minden lehetséges! :)
Én is beszéltem már meg kismillió emberrel a problémáimat, nem értem, hogy jön ez most ide? :S
De most se sikerült válaszólnod semmire, amiről korábban szó volt...Így elég nehéz!

"Csoki a kedvedért maradok."

Te hízelegsz nekem! Látom ám! :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.13. 16:27:45

apukadHUN, el tudod képzelni, mit kapott volna szegény pancho, ha még ennél is keményebben fogalmaz? pedig úgy vigyáz a barca-szimpatizánsok lelkére, mint a hímes tojásra, csak nekem szokása skypeon az egekig baszni a vérnyomásomat. :)

nasteey 2008.02.13. 16:30:55

A mostani Barcából az elképzelés, az alázat, a küzdés, a taktika, Yaya Touré és egy jó irányító hiányzik. :)
Valaki írta a sérüléseket. Márpedig nálunk igen is számít, mert a kulcsemberek sérültek. A Realnál hullanak a védők (Metzelderen minek kell meglepődni? - ilyen volt ő mindig)... csak ezzel az a probléma, hogy emiatt hiába alakít ki több helyzetet az ellenfél, Casillasnak nem lő gólt. A másik pedig, hogy a gólvágók sem hiányoztak.

Reméljük a nyáron új ezdő jön, akivel új impulzusok (és új orvosi stáb) jön.

the real 2008.02.13. 16:40:05

"A mostani Barcából az elképzelés, az alázat, a küzdés, a taktika, Yaya Touré és egy jó irányító hiányzik. :)"
Na de nasteey, ilyet még egy Barca-szurkoló se írjon le, mert elüldözi innen a többit!

gibson 2008.02.13. 17:08:18

barnetta, szerinted az "igazi madrid drukkerek" rúgták ki Capellot? Egész Madrid a nevét skandálta a bajnoki győzelem után, szurkolói csoportok / internetes fansite-ok szavazást indítottak, hogy maradjon (én is aláírtam párat közülük többek közöttt), az utolsó meccseken "Köszönjük, Fabio!" és hasonló transzparenseket mutogattak a stadionban, Capello pedig, miután kirúgták, külön nyilatkozatban köszönte meg az Ultras Sur (és úgy általában a madridisták) támogatását, és azt, hogy végig mellette álltak az idény során. Itt az NST-n is nagyon sokan megvédtük. Ennyit a hozzáértésedről...
Amúgy ne érts félre, nincs veled bajom, de ha már ragaszkodsz a max. két sor hosszú, helyesírási- és egyéb formai hibákkal teletűzdelt, többnyire kötekedő jellegű kommentjeidhez, legalább ne írj hülyeségeket (pl. 'birodalmi felsőbbrendűség', hogy én Inter-szurkoló lennék, meg hasonlók).
Köszi

kroos 2008.02.13. 17:43:23

,,A Real - fekete-fehér tévéközvetítésen át is érzékelhető - birodalmi felsőbbrendűsége mindig is taszító volt," ezt nem én irtam,de ugy érzem hogy egyre inkább teret nyer megint ez a dolog.
A Cappelo-s példával csak azt akartam érzékeltetni hogy egy Zaragoza elleni meccs után nem lehet azzal védekezni hogy a 3 pont a lényeg.De mivel elismerted hogy Capello kirugása hiba volt,ezért az erre irányuló megjegyzéseimet visszavonom.

Keelhaul 2008.02.13. 17:45:30

Tulajdonképpen tisztázzuk már, hogy ki mit hisz kiről, mert nekem az a gyanúm, hogy itt egy páran el vannak tévelyedve.

Barnetta, az a javaslatom, hogy tiltass ki minden madridistát, és akkor csak _nem_ madridisták maradnak, velük pedig majd jól egyetértesz, és nagyon jó lesz neked.

Én egyébként nem láttam leírva, hogy "jobbak voltunk, mint a Saragossa".

A birodalmi felsőbbrendűség nekem is szemet szúrt, mielőtt trágár, vagy gonosz kifejezést használnék, inkább gyorsan ideírom, hogy : megmosolyogtató, és elpostolom, nehogy...

Keelhaul 2008.02.13. 17:47:54

""A Real - fekete-fehér tévéközvetítésen át is érzékelhető - birodalmi felsőbbrendűsége mindig is taszító volt," "

A baj az veled, hogy a hülyeség páratlan kitartással párosult benned. Igazad van. Puszta szerencse a +8 pont, nem érdemeltük meg a bajonki góljaink közül 40-et és mutatott játék alapján valahol a tabella alján kéne kullognunk. Uff. Beismertem minden madridista nevében. Remélem mától nyugodtan alszol.

halareaal 2008.02.13. 19:23:09

"A Levante Atletico,Zaragoza meccs után az a minimum hogy a kupábol kiesik a madrid."
a Santander, Osasuna, Murcia (de simán mondhatnám most a Sevilla ellenit is) meccsek után akkor a Barcelona alap, h ki kell essen a blben. Legfairebb persze az lenne, ha mondjuk Glasgowban egy Milito öngóllal, majd a nou campban 40 sikertelen kapuralövés után egy felszabadításnak szánt előrebombával kettős vereséggel zúgnának ki.

"Idén kifejezetten jellemző a Madridra, hogy mindig(ha tud) annyit ad ki magából, amennyi kell!" Lásd még: Villarreal 0-5, Valencia 1-5, Valladolid 7-0. mondhatnék más meccseket, amikor csak nem jött ki ilyen durván a lépés, de azok kevésbé érzékeltetnék a dolgot. egyébként a stílusokhoz annyit, h sztem ahhoz képest, h RvN és Casillas nélkül nem is lenne csapat, valamint a szerencse és a bírók már évek óta mellettünk vannak, vh mégis a Real teljesít a legjobban egész Európában jelenleg. az Intert csak azért nem mondom, mert akkormár télleg pofátlanul nagy Inter-Real nyomás lenne a blogon...

rizla 2008.02.13. 19:28:28

mindegy hogy megérdemelt a vezetés, vagy sem, a real undorító, az is marad mindörökké

kroos 2008.02.13. 19:29:13

keelhaul,ami irtam az gibson-nak volt egyfajta reflektálás.És egyébként is,ha bizonyos kommentek nem ütnek meg bizonyos szintet,arra nem reagálok,mert különben én is leirhatnám mi párosul benned mivel.

gibson 2008.02.13. 19:34:56

Na, megjött rizla is, rögtön egy építő jellegű, konstruktív hozzászólással... :)

kroos 2008.02.13. 19:37:38

De leirhatom világosabban is.Nem a Reál-lal van bajom,hanem bizonyos szurkolókkal,akikböl hiányzik a minimális tisztelet a kiscsapatok iránt.Már sokadjára olvasom hogy ilyen rekord,olyan rekord,de ha szóba kerül pl. a Levante elleni meccse,vagy a Zaragoza elleni,akkor nyiltan senki sem vállalja fel hogy ez a csapat tud ilyen gyengén is játszani.Ahogy Bern Schuster fogalmazott a Mallorca elleni meccs után,,nem emelem meg a kalapomat a Mallorca elött mert nem képesek olyan gyözelmekre mint a Madrid."Szerintem ez hüen tükröz sokmindent.

halareaal 2008.02.13. 19:49:38

1ébként csak úgy mondom, az orvosi stábnak az esetek 95%ában semmi köze ahhoz, hogy 1 játékos h sérül le/mennyit hiányzik. még esetleg, hogy mikor épül fel, bár rég hallottam olyan esetet,h mondjuk focistáknak komolyan elcsesztek volna vmilyen műtétet. nah ez mind1is, mert a nagyobb beavatkozásokat nem a csapatok stábja végzi. minden a focista adottságain (ebben vehemencia, játékstílus is benne van nem csakaz, ha üvegből van vki), a szerencsén és a bemelegítésen múlik. persze ha rábíznánk mondjuk 3 fogorvostanhallgatóra a csapatokat, lehet kicsit több probláma lenne, de ilyenek nincsenek nagycsapatoknál, kiscsapatoknál sőt úgy általában a (télleg) profi csapatoknál se, ebben biztosak lehetünk. az meg amikor pl Puerta halálát vkik 1 pillanatig is az orvosoknak tulajdonították, már túlmutataz 1xü sárdobáláson,konkrétan az egyik legundorítóbbdolog amit el lehet követni, bár ezt azokank az embereknek a többsége úgy sem értheti meg.

halareaal 2008.02.13. 19:51:53

barnetta legalább ne mondanád, h nem a Reallal van bajod :D

kroos 2008.02.13. 19:53:04

Változhat az ember nem?

Keelhaul 2008.02.13. 20:44:56

"De leirhatom világosabban is.Nem a Reál-lal van bajom,hanem bizonyos szurkolókkal,akikböl hiányzik a minimális tisztelet a kiscsapatok iránt."

Fordulj orvoshoz.

Keelhaul 2008.02.13. 20:51:31

A Mallorca elleni Schusteres "érvedről" meg csak annyit, hogy hatalmasat csúsztattál. Az egész ott kezdődött, hogy Manzano barátunk elkezdett bírózni, még mielőtt bármi történt volna, ami elképesztő sportszerűtlenség, amit nem nagyon lehetett érteni, hogy mivel érdemelt ki a Madrid. (Mostanában még a katalánokkal is rendezett a viszony.)

Egyébként senki nem beszélt arról, hogy a Zaragoza mekkora egy szar, személy szerint az a véleményem, hogy
1.) nem kiscsapat
2.) azért mert egy adott meccsen több helyzetet alakítottak ki, még nem kell leszopnom magam. A helyzeteket be is kell lőni, senki sem sírt, amikor kiestünk a Mallorca ellen, nem lőttük be a helyzeteinket, pont.

Ennek a tisztelethez pont nincs egyébként semmi köze, és nem tudom, hogy ki az, akinek jobb lesz attól, ha azt mondom, hogy "igen a Levante jobb csapat". Nyilván nem az, jól is néznénk ki, ha az lenne. Ettől még nem vagyok tiszteletlen, ez tény, ez van.

Tulajdonképpen a legjobban azt tennéd, ha olyan egyenes és őszinte lennél mint rizla, ő legalább nem kertelt, megmondta kerek perec, erre való a zindex fórumon az urm topik, azt is ajánlom, bár öt percnél tovább nem húznád.

Trek · http://rapidreszeg.blog.hu 2008.02.14. 01:07:03

barnetta te mindig feladatodnak érzed, hogy mindenkit egymásnak ugrass? Hihetetlen, hogy állandóan azt kell olvasgatnom a kommentekben, hogy te mennyire utálod a Madridot és ezt alátámasztod olyan meccsekkel mint a Zaragozai elleni volt, amit mindenki úgy itél meg ahova húz a szíve. Egyrészt, én finoman szólva nem szeretem a barcát mégse kötök bele a barcásokba minden szar meccsük után mint ahogy te teszed velünk, másrészt mi köze ennek a 7:0-s meccsnek a zaragozaihoz?!
Tényleg nem akartam írni, bocs az offért de elmondhatatlanul idegel már ez a mentalitás amit te produkálsz minden topikban. Elfogadom, hogy szerinted jobban tudod csak nem érdekel.
Egyébként jó volt az összefoglalás Pancho!

kroos 2008.02.14. 07:45:23

Sajnálom de ebben nem volt semmi csusztatás.Tényleg ezt mondta Schuster.Ezt nem igazán lehet többféleképpen interpretálni.

Keelhaul 2008.02.14. 10:02:58

Te tenyleg kurvahulye vagy.

fatan 2008.02.14. 10:15:56

2007: Rátaláltam az NST-re. Egy oldalra, amit olyan emberek szerkesztenek, akik szeretik a futballt, képben is vannak, tudásanyaguk is van és ezen dolgokat képesek stílussal, humorral és egészséges szubjektivitással rendszerbe fogni, "papírra" vetni. Nagyon-nagyon megtetszett.

2007: Rátaláltam az NST kommentekre. Más volt, mint az internetes fórumok túlnyomó többsége. Családias, már-már baráti hangvételű, ahol egymást virtuálisan ismerő emberek tárgyilagos (helyenként szubjektív) véleményei jelentek meg. Vélemények melyek mögött tudás és a másik ember iránti tisztelet húzódott meg. Tetszett, hogy írók és olvasók egymásra találnak, mert összeköti őket a futball szeretete. Nagyon megtetszett.

2008: Valami zavar támadt. A korábban megszeretett oldalt szerkesztő emberek mostanra eltérni látszanak az eredeti iránytól. Gondolataikat már nem kizárólag a belső hang, hanem a megváltozott stílusú "külső" közeg irányítja. Elveszni látszik az egyediség az egyéniség... és ez nekem nagyon nem tetszik.

2008: NST-kommentek. A pont ahonnan a folyamat elindult. A másik ember iránti tisztelet, a közös nyelvet jelentő futballszeretet lassan a múlt ködébe vész. Helyét értelmetlen és parttalan, vitának nem nevezhető virtuális kivagyiság, tárgyilagosságot nélkülöző, csupán a pillanatnyi érzelmek alapján ítélő, egymás személyét érintő és firtató, kommunikációs zsákutcába torkolló hozzászólások veszik át. Ez különösen nem tetszik.

Üdv: fatan, egy 28 éves Real Madrid szimpatizáns.

montipájton 2008.02.14. 10:16:17

Én nagyon jól szórakozok a sok kisebbségi komplexusos, epét hányó, egészséges Barca-drukker (?) kínjain. Nehéz lehet nekik manapság.

És persze, lehet ez még fordíva is, hosszú a szezon, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy a Real-drukkerek hasonló agyömlésre vetemedjenek a ténytől, hogy a másik csapata a jobb.

Persze a vörös-kékek szurkolói között is többségben vannak a normálisak, szerencsére.

Azt fenntartom, hogy a Madridnak a BL-ben piszok nehéz dolga lesz, már a Roma ellen sem mehetnek biztosra.A kieséses szakaszokban idén keévés babér termett nekik, spanyol Szuperkupa, Király Kupa. E tekintetben a Barca-szurkolók nyugodtan készülhetnek a nyelvköszörülésre, azért a Celticet túl fogják élni Messiék.

mickeyknox 2008.02.14. 10:37:55

fatannak igaza van, én is már régóta olvasom ezt a blogot (mégha sokat nem is kommentelek), és nagyon örültem neki eleinte, mert kevés volt a néha személyeskedésig menő komment ellentétes érzelmű fanok közt, de egy ideje az olasz topikokban csak inter kontra mindenki osztás van, meg calciopoli, és lassan a spanyol topikba is kezd átszivárogni ez az egész (nem a calciopoli :)) ez nem jó. szeressük egymást, gyerekek! ;)

mickeyknox, egy 29 éves futballkedvelő

T.F.E. 2008.02.14. 10:42:50

barnetta:
Schuster szokott néha kemény dolgokat mondani, de eddig nem hallottam még tőle, hogy az ellenfelet sértegette volna, ezért utánanéztem, és azt találtam, hogy Schuster nem mondott olyat, amit beidéztél. Szó szerint ezt mondta:

Did Mallorca win tonight the same way Real Madrid tends to?
"No, Mallorca cannot win like Madrid. We obviously lost. We did everything to walk away with a blowout, but we paid the price for not scoring. We cannot miss so many opportunities, but I have nothing negative to say about any player."

Egyébként meg amit arról írták, hogy a madridisták nem ismerik el, ha szerencsével nyernek - íme egy nyilatkozat ismét Schustertől, a Levante meccs után:

I'd like to congratulate Levante. They are in the last spot in the table and are going through a tough time, but they fought their hardest. They gave us a lot of trouble, but we managed to win three points which will help us a lot down the road. Luck also plays a part, and fortunately it was on our side tonight.”

A forrás egyébként:
www.angelfire.com/or/berndschuster/now.html

gibson 2008.02.14. 10:44:21

rizlával meg barnettával nem kell foglalkozni, a többi topikban is folyamatosan kötekednek, ez van. Én kimoderálnám az ilyeneket _benitóék helyében, de ha már ők nem teszik meg, szerintem ne foglalkozzatok velük, és kész. emre pedig (ha tényleg komolyan gondolta, márpedig remélem) , akkor többet úgysem jön ide vissza.

gibson 2008.02.14. 10:46:47

Amúgy pedig szomorú nap ez minden Real Madrid és Barcelona szurkoló számára, úgy tűnik, Ronaldo karrierje véget ért a tegnapi sérülése következtében :(

www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=584923

montipájton 2008.02.14. 10:56:49

Szerintem ez minden futballbarát számára elkeserítő, minden idők egyik legnagyobb csatára volt (??), minden mai klasszis tanult tőle valamit. Ronaldo a nagyok közt a legnagyobb.

kroos 2008.02.14. 11:06:35

Marco" van Basten is ilyen idös lehetett mikor visszavonult.Ö még akkor is a csúcson volt.Ronaldo már nem de ettöl függetlenül,sajnálatos eset ami történt.

the real 2008.02.14. 11:24:35

Bár a Milanban a sérülések miatt már szinte lehetősége sem volt, hogy újra a csúcsra érjen, pedig sokan bíztunk benne. Egyébként érdekes, már kedden is jelent meg olyan hír róla, hogy nyáron visszavonul.

kroos 2008.02.14. 11:25:34

legfrissebb hirek szerint minimum 1 év kihagyás vár rá ha nem vonul vissza.

gibson 2008.02.14. 11:34:16

Igen, az állandó sérülések miatt már volt róla szó, hogy nyáron visszavonul. De így, teljes ínszalag szakadás, ráadásul a bal térdében... Ha meg is műtik, akkor is minimum annyit ki kell hagynia mint régebben kétszer is, de most ráadásul már jó pár évvel idősebb, nehezebben regenerálódik. Nem valószínű, hogy viszontlátjuk valaha (nagy csapatban legalábbis biztosan nem)...

ApukadHUN 2008.02.14. 11:37:02

Szarul megy a Madridnak, valaki leírja, s egyből mérges pár Madrid-drukker. (lásd Levante)
Szarul megy a Barcának, valaki leírja, s egyből mérges pár Barca drukker. (lásd Sevilla, viszont az Osasuna indokolatlanul az esőre lett fogva)
Én például nem tudok úgy meccset nézni, hogy nem szurkolok valamelyik csapatnak, bár a legtöbb esetben ez nem általános szimpátiából jön, hanem a meccs előzményeinek köszönhető. (Espanyol - őszi szezon, Sevilla - elmúlt két év, Valladolid - Llorente, Deportivo - 5 évvel ezelőtt Valerón, Barcelona - a Chelsea ellen mindig, Valencia - aki az Intert rendszeresen kiveri és David Silva nála játszik, néha szimpatikus lehet, Bilbao - magyar embernek szimpatikusak a baszkok, na meg Yeste)
Szóval minden meccsen szorítasz valakiért. A probléma abban van, ha a fociból többet akarsz kihozni, mint ami valójában: Egy játék, ami azért van, hogy megnézd a sörrelámot és megvedd a Ronaldinho/Beckham/C. Ronaldo mezedet. Ennél komolyabban nem illik vele foglalkozni. Vagy mégis?

T.F.E. 2008.02.14. 11:37:47

barnetta:
Túl nagy kérés lenne, hogy elismerd, hibásan interpretálták/idézték Schuster szavait, tehát nem azt mondta, amire te emlékeztél? :-)

kroos 2008.02.14. 12:52:37

Nem nagy kérés,ha akarod elismerhetem.Én csak elolvastam ami le van irva.

Sede 2008.02.14. 12:54:50

Aki a spanyol futballhoz egy kicsit is ért, tudja, hogy a szűrő középpályás messze a legfontosabb poszt. Ennyi. Nézzük már meg, mikor kezdődött a Barca idei mélyrepülése: hopsz, amikor megsérült Touré Yaya. Meg Deco, aztán Marquez.. Engedtessék meg annyi személyeskedés, hogy pont fél szezonnal ezelőtt voltam kint a Sevilla és a Zaragoza elleni hazai meccseken - amikor "csak" Eto'o és Ronaldinho hiányzott: A Barcelona megalázta mindkét ellenfelet. A Sevilla ugyan csak kettőt kapott - sőt egyet Oleguer rúgatott is velük -, de azt a meccset látva a legnagyobb antiblaugrana sem remélt volna hazai pontvesztést. A Zaragoza meg ugye már az első 45-ben megkapta a maga négyesét. Az akkori csapat azért működött, mert Yaya K-U-R-V-A-J-Ó, mert Deco széthajtotta a belét, és mert Iniesta bátran mert támadni, mert nem neki kellett szűrőt játszania, amiben még így sem közelíti meg senki a 70kg alattiak súlycsoportjában..
Eto'o pedig azért hiányzott/hiányzik a csapatból, mert irdatlan mennyiséget fut, és azt nem csak előrefelé teszi.

(Eto'o leginkább Ronaldinho-nak hiányzott, amint azt láthattuk tavaly. Iszonyatosan érzik egymást, akárki akármit mond..)

Sede 2008.02.14. 12:58:12

(ui: a hétvégi forduló kapcsán egyébként ki lehetett volna térni - egy sor elejéig legalább - a Sevilla szeretnénk-ha-egy-meccsen-tahókapitányAlves-tizenötször-rúghatna-40en-belülről-szabit taktikájára. Volt pár vicces vendég sárga.. Aztán a 70. perctől elkezdte befújni a hazaiak szabálytalanságait, amiből Farkas Norbert arra következtetett, hogy a Barcelonának fúj:) Relatív...)

CS0ki 2008.02.14. 13:11:09

Ezekkel a nyilatkozatokkal az a gond, hogy össze-vissza vannak nyelvekről fordítgatva... Ráadásul ha az edző vagy játékos nem a saját nyelvén mondja el, akkor méginkább van esély arra, hogy rosszul fogalmaz, félreérthetőek a szavai.
Ezért ha bármi érdekeset olvasok, mindig bennem van, hogy lehet, hogy csak félreértelmezték/fordították.

krysal 2008.02.14. 13:27:44

Az az igazság, hogy a saját nevemben is elnézést kell kérnem, mert néha velem is előfordul a parttalan vita - ami okkal, ok nélkül átcsap személyeskedésbe.

Nem szeretek Barca-drukkerekkel (etc) veszekedni, hisz teljesen tök felesleges. Ki ezt a csapatot szereti, ki azt.

Azt a mentalitást viszont nagyon nem bírom, ahogy minden szóba, gesztusba belelátnak valamit - és kezdődik az adok kapok. Már én is "kislányos"kodok, minek a vége az lesz:
"A kislányozást azért írhatod, mert úgy látszik elszoktál a normális kommunikációtól, de ha kell beszélgethetünk máshogy is, elküldelek én nyugodtan a picsába, ha ez hiányzik ahhoz, hogy "szukolóként" olvass valamit. A Fradi-szintű példádért azért úgyis megkapod majd mástól, sőt lehet, hogy már megkaptad az utcán, azért vagy ilyen frusztrált. :)"

Kérem szépen, ha a kedvenc csapatom szarul játszik, felmossák vele a padlót - elismerem. De szúrja a szemem, ha az "ellendrukkerek" mindenbe belekötnek, néhol sápkóros, segget a földhöz verős stílustalanságban.

Hogy sok most a madridista (meg az Inteista?)? Ezen nem kéne csodálkozni - az eredményesség és a pozíció okán indokolt. Régebben a barca-drukkerek voltak túlsúlyban - de c'est la vie.
Csak azóta sok víz folyt le a Dunán...

És ne feledjük: Minden relatív...

kroos 2008.02.14. 13:30:45

krysal?hol voltál?tegnap szükségem lett volna rád!

gibson 2008.02.14. 14:02:42

barnetta, NSO-t nem hogy idézgetni nem illik, de olvasni sem nagyon, akkora szennylap kb., mint a Kiskegyed vagy a Velvet... :)

Amúgy amit CS0ki mond, nagyon igaz, ezek a nyilatkozatok, mire magyarul olvassuk őket, már kb. 3 fordításon vannak túl (pl. Capello -> olasz -> spanyol -> angol -> magyarul az NSO-n, kb. ez volt tavaly a sorrend), ráadásul még a külföldi oldalakra is mindenféle háttérinfo nélkül, egyszerűen csak kib*sznak egy-két valakitől "idézett" mondatot, aztán jönnek a félreértések.

Kedvenc példám a témával kapcsolatban: tavaly, Index címlap, Hamilton idézet: "Ha Schumacher itt lenne, akkor is én lennék a leggyorsabb!"
ugyanez a forrásként megjelölt autosport.com-on (persze angolul):
"REMÉLEM, ha Schumacher itt lenne, akkor is én lennék a leggyorsabb!"

Végülis majdnem ugyanaz... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.02.14. 14:23:15

A Barcában idén hosszú időn át nem játszhatott:
Yaya Touré, Deco, Eto'o, Ronaldinho, Messi, Puyol (és még aki hirtelen nem jut eszembe).

Ehhez képest a Barcelona összesen 3 vereséggel második helyen áll Európa legerősebb bajnokságában, és áll még a Bajnokok Ligájában és a spanyol kupában is. A BL-ben veretlen volt a csoportkör után, és szememben még mindig az egyik legnagyobb favorit a végső győzelemre is.

T.F.E. 2008.02.14. 15:59:57

Ráadásul a nso ahelyett, hogy idézte volna Schuster szavait, értelmezte őket:
"A szakember nem emelte meg a kalapját a Mallorca előtt, úgy vélte a cinóbervörösök nem képesek olyan tekintélyes győzelmekre, mint a Real Madrid."
És mindezt abból a mondatból szűrték le, hogy 'A Mallorca nem képes olyan győzelmekre, mint a Madrid.'

A magam részéről visszavonom azt a téves feltevést, hogy barnetta torzított, ő jól emlékezett, az nso idézett rosszul.

Végül is, nem várhat mást az ember az újságíróktól, nekik szenzációra van szükségük. A múltkor Dani Alves azt mondta, hogy szívesen játszana valamelyik nagycsapatban. Erre az újságíró megkérdezte:
- Mint például a Barcelona?
- Igen, de nem akarom egyenként nevesíteni őket.
Erre a cikk azzal a címmel jelent meg, hogy Alves a Barcelonában akar játszani. :-)

Csöncsön:
Én is ezt mondom, a jelenlegi Barcelona a negatív kritika ellenére nagyon jól áll minden téren. Ennyi ponttal más években a bajnokságot is vezetné.

T.F.E. 2008.02.14. 16:06:00

Bocs, még egy kiegészítés a Schuster nyilatkozathoz:
Egyáltalán nem a "tekintélyes", hanem a szerencsés győzelmekről volt szó. Előtte a Levante és a Zaragoza ellen nyert a Real mázlival, és ezért kérdezték, hogy ugyanilyen győzelmet aratott-e ellenük a Mallorca. (A Madrid végigtámadta a meccset, féltucatnyi ziccert hagyott ki, más kisebb helyzet mellett.) Schuster azzal nem értett egyet, hogy egyenlőségjelet lehet tenni a Mallorca és a Real győzelmek közé.

gibson 2008.02.14. 16:10:41

Csak azt nem értem, mire föl okoskodik az, aki az NSO-ból szerzi az információit, ráadásul anélkül, hogy utánanézne azok igazságtartalmának?

Itt egy autentikusabb fordítás a sajtótájékoztatóról, de angolul is meg lehet találni a realmadrid.com-on:
www.madridista.hu/eumadridista/hu/index.php?oldal=hirek&mode=olvas&id=4956

Azt már meg se merem említeni, hogy a dolognak előzménye is volt, mégpedig, hogy Manzano a sajtón keresztül "figyelmeztette" a bírót a meccs előtt, nehogy elcsalja a mérkőzést a Madrid javára...

kroos 2008.02.14. 16:18:37

Gibson,ezuton szeretnék bocsánatot kérni töled mert Nemzeti Sport-ot olvasok.Sajnálom,de vannak olyan szokások amikröl nehezen mond le az ember 10-15 év után.Ettöl függetlenül inkább olvasok Ns-t,mint a madridista.hu-t.

gibson 2008.02.14. 17:27:18

Nem mondtam, hogy a madridista nem elfogult, mert az, sőt. De Schuster interjúit pl. érdemesebb ott olvasni, vagy a Madrid honlapján, mert ezeken a helyeken leközlik az egész mondanivalót általában, míg az NSO-n, Origo-n vagy Indexen pl. csak mondatokat ragadnak ki, és az félrevezető lehet sokszor..

krysal 2008.02.14. 17:35:53

Szory barnetta, de a munka nagy úr. Egyébként is - épp kihevertem "frusztrációmat":)
Egyébként az a baj, hogy mindenkinek igaza van - ugyanakkor senkinek se. A madridistán pl. gyorshírben leközlik az innen-onnan összeszedett híreket, de pl. az interjúkat a spanyol, hivatalos Real madrid oldalról töltik le.

Az a Manzanós dolog meg nem a Madridhoz szólt, hanem a bírói szövetséghez, mert (avalhol érthető módon) Manzano nehezményezte a sorozatos tévedéseket, melyek a csapatát sújtották...

halareaal 2008.02.14. 17:42:36

ApukadHun: abszolút egyetértek, ezért faszság sztem a divatozás is. talán csak a válogatott meccsek mások, meg modnjuk ha madridi lennék, és minden meccsen ott lennék...
a Barcával meg sztem ugyanaz, de legalábbis nagyon hasonló történik, mint a galaktikus Reallal történt. a különbség annyi, hogy csapat/klub szinten a baszogatás még nem hágott annyira a tetőfokra, a játékosokat egyénenként viszont több kritika éri sztem, mert nem az van, h elismerik, a Real most 1xüen nagyon jó, a 2004-2006os teljesítményhez hasonlót pedig semmilyen csapat se tudna egy csapat hosszabb ideig produkálni, hanem rákenik az egészet a legkönnyebb célpontokra. ha ez így megy tovább, a Barcelonát is gyökeresen meg kell változtatni, a játékosokat lecserélni stb, mert a nyomás alatt az eredmények még jönnek (sztem az idei Real bármelyik másik bajnokságot képes lenne vezetni), de a játék már nem. a keretet elnézve, ha én Barca-drukker lennék, ezt nagyon nem akarnám.

Abban meg egyetértek, h a Blnek továbbra is egyik legnagyobb esélyesei.

kroos 2008.02.14. 17:43:00

Köszönöm krysal,ezért hiányoltalak.Dolgozz nyugadtan de azért minket se hanyagolj!

krysal 2008.02.14. 17:49:48

Remélem nem a rengeteg helyesírási hibámért hanyagoltál... Istenem, az életben nem tanulok meg gépelni rendesen...

gibson 2008.02.14. 18:37:16

krysal: én is azt mondtam, hogy az INTERJÚKAT kell a madridistán olvasni, nem? És azt se mondtam, hogy Manzano a Madridnak mondta volna, amit mondott, én ezt írtam: "Manzano a sajtón keresztül "figyelmeztette" a bírót a meccs előtt, nehogy elcsalja a mérkőzést a Madrid javára..." Hogy ezt miért tette, nem tudom pontosan, a madridi sajtó fel volt háborodva rajta, Schustertől rengetegszer megkérdezték, mit gondol erről, és ő diplomatikusan kitért a válasz elől mindig. Szvsz. inkább pszihológiai hadviselés-féle volt ez az edző részéről, semmint a múltbéli, csapata ellen 'elkövetett' játékvezetői hibák miatt felgyülemlett frisztráció levezetése...

krysal 2008.02.15. 12:47:01

POppárézimi. gibson, csak a Te szavaidnak megerősítésére szántam:) Egyetértünk, maestro!
süti beállítások módosítása