Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 19. forduló - Lüke fiam, Toni

2008.02.12. 12:13 heinrich

Ejjj Luca, Luca, Luca. Van ugye a mondás, hogy When in Rome, do as the Romans do, ami annyit tesz, hogy lehetőség szerint viselkedjünk a helyi szokásoknak megfelelően. Azaz Ramadánkor kerüljük a nyíltszíni hedóniát muszliméknál, ne járjunk argentin mezben a Puskás stadionba (meg olaszban sem), a Bundesligában pedig ne végezzünk el magunk által kiharcolt büntetőt. Azértmertcsak. A sors kifürkészhetetlen akaratánál fogva ez az íratlan szabály. Persze mit tudhat erről ez a semmirekellő Gastarbeiter (vendégmunkás), ez a talján piperkőc. Beckenbauernek majd felrobbant az aranykeretes arca a meccs után, Tonit, Kahn-t és Hitzfeldet hibáztatta – ebben a sorrendben, de Hoeneß kivételével mindenkinek volt egy rossz szava az esetről. No persze ez nála (Uli H.) nem újkeletű dolog, hiszen amióta a '76-os EB döntő tizenegyes párbajában az égbe lőtte a labdát (egyedüli hibázóként a csehek ellen), érthető okokból kerüli a témát.

Ezt egyébként olyannyira komolyan veszik, hogy a Halle-Wittenberg University képes volt megvizsgálni a ’93 és 2005 között elvégzett tiziket és úgy találta, hogy az esetek 73%-ban belövi a sértett, míg ha csapattárs végzi el, akkor ugyanez az arány 75%. Ebből persze csak az derül ki, hogy nem baj ha hülyeség, de legalább szabály legyen – mégis csak Németországban vagyunk.

Van ám egy nemzetközileg is ismertnek mondható támadó is, aki sosem vállal büntetőt, amennyiben az ő harcolta ki. David Beckham kvíz helyett megmondjuk most: Thierry Henry. A hülyeség ragadós, de persze ezt már oviban is tudtuk.

A BM neve mellé meg egyre nagyobb kérdőjeleket kezdünk rajzolgatni. Nem feltétlen a bajnokság vonatkozásában, mert az még így is meglehet, az UEFA-ra viszont már nem esküszünk, a BL-t meg egyenesen felejtsük el egyelőre. Ribéry nélkül kihalt minden, zene sem szól, Zé Roberto – Van Bommel belső kettőssel pedig nem, nem és nem lehet. Mi bizony kipróbálnánk a Bastian – Altintop párost középen, necces meccsen a török helyett jöhet vBommel. Sosa felejtős, Podolski dettó. (Bayern München – Werder Bremen 1-1)

A forduló másik derbije, a Ruhr-vidék rangadója igazából nem hozott meglepetést, a Schalke két meccsen hetet rúgott a komáknak. Rossz hír viszont az EB előtt (német szurkeszeknek), hogy Asamoah feltámadni látszik, Löw nyomott is neki egy sms-t a derbi után, és megfenyegette, hogy ha így folytatja kiviszi a tournamentre. Hááát, fene tudja.
( B. Dortmund – Schalke 04 2-3)

A csillagok szerencsés állása miatt ezzel egyébként a Schalke fellépett a dobogóra, tekintve, hogy amilyen szarul kezdte az idényt a HSV, és amilyen szarul zárta az őszt, pont ott folytatják tavasszal is. Az utolsó öt meccsükből egyedül a Leverkusenben szerzett pontra lehetnek büszkék, de ha a megszerzett vezetés utáni kimaradt helyzetekre gondolunk – erre is csak félig. (Leverkusen – HSV 1-1) A bajorok botlását tehát nem használta ki senki, maradt a három, illetve öt pont fór.

Ha már botlás. Hans Meyer 2005-ben vette át A KLUB kispadját, és történeti sikert aratott a VfB hosszabbításos legyőzésével a DFB kupa döntőjében, ebben az évben azonban foggal-körömmel kapaszkodnak a kieső zóna peremébe. Eddig tartott a türelem, Herr Meyer lapátot kapott, az új mester Thomas von Heesen lehet, aki korábban dolgozott már a klubnál. (Nürnberg – Rostock 1-1)

A sváb összecsapáson velőtrázó eredmény született, Veh – Favre 1-3. Ez különösen úgy sokkoló, hogy a berliniek az elmúlt négy meccsükön egy gólt szereztek, és ez volt szezonbeli második győzelmük idegenben. Ha azt nézzük, hogy ősszel is pont így verték meg a svábokat, akkor mondjuk nem annyira. A VfB-nél címvédésről beszélni akkor autópia, mint az ötös metró, de ettől még játszhatnának amolyan szemre tetsző werderes focit. De nem. Van Gomez, néha Magnin, esetleg Hilbert aztán csókolom. Még akkor is, ha Hitzberber pont a meccs előtt vette át a hónap játékosa díját (megelőzve Barbarezt és Hajnalt). Veh meg azzal jön, hogy nem lett volna szabad gólt kapni a szünet előtt, mert ettől megroggyant a csapat. Legközelebb remélem szól előre, hogy lécci a szünet és lefújás előtt ne. Ja, meg kezdés után se, mert az is demoralizál. Dárdai csereként szűk fél órát volt pályán. (Stuttgart – Hertha 1-3)

A Frankfurt meg a Jóisten tudja honnan, de egyszer csak idekeveredett nekünk a hetedik helyre. A múlt héten Funkel 700. Bundesliga meccsén (játékos+edző összesen) megszerezte századik győzelmét, és lendületből beütötték a mindenkitől gyufázó (kivétel természetesen a stuttgarti leányegylet) Bielefeldet is, azaz nem rokkantak bele a távozókba. (Frankfurt – Bielefeld 2-1)

Az alsóház éllovasa, a Bochum, két pontot tékozolt el a múmiaként feltámadó Cottbus ellen, akik viszont tízet szórtak az utolsó három meccsükön (a maradék 16-on egy tucatot sikerült), nem lennénk meglepve, ha jövő héten begyűrnék a BVB-t is. (Bochum - Cottbus 3-3)

A magyaros derbin nem is tudjuk ki örülhetett igazából. Hajnal gólt lőtt és idegenben nem rossz az iksz a Hannover ellen, de Kennedy, Iashvili, majd a csereként érkező Kapllani is lezárhatta volna a vitát a három pontról, ehelyett Rosenthal egyenlített a legvégén. Huszti tehát pontnak örülhetett, de gondolom nem erre bazíroztak a meccs előtt. Halkan hozzátéve, mi is többre számítunk általában, mikor a válogatottban lépnek pályára. Ez miért van? (Hannover – Karlsruher 2-2)

Grafite berajzolta szezonbeli hatodik gólját, ami a farkasok harmadik győzelmét jelenti zsinórban (plusz kinyomták a Schalkét a kupából). Jól indul tehát a tavasz, Magath azonban nem gyújt örömtüzeket, inkább a szurkolókkal van elfoglalva, hiszen a hétvégi meccset is gyér félház előtt játszották, de majd a pályán mutatott játékkal szeretnénk visszacsábítani a népeket. (Wolfsburg – Duisburg 2-1)

Egyébként furcsa dolog ez. A KSC-nél még mindig a negyven pont és a biztos bentmaradás a téma, a Leverkusennél csak a nemzetközi helyre figyelnek, a Werder csak a következő meccsére koncentrál, a Wolfsburg lépésenként halad stb. Egyedül a Bayernnél megy a palánkdöngetés már az első fordoló előtt, hogy bajnokok leszünk, ez a minimum, kibelezem, megforgatom, roston sütöm, vérét veszem. Persze így volt ez az elmúlt harmincöt évben. Talán ennek (is) köszönhető a tizennyolc bajnoki cím azóta.

39 komment

Címkék: német beszámoló bundesliga h összefoglaló bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr58336137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2008.02.12. 14:39:58

Bastian – Altintop párost középen????Ne már!Ennél több komolyságot várok.Vagy csak meccset kéne nézni.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.12. 14:50:53

A Bommel - Roberto duónál jobb lenne, az biztos. És nyilván nem egy meccs alapján ítél az ember, hanem eddigi összteljesítményt mérlegelve.

A mostani kettős Európa egyetlen topcsapatához sem mérhető, de ha te tudsz jobb alternatívát... Én nem.

kroos 2008.02.12. 14:52:48

És akkor a két szélen ki játszana?

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.12. 15:04:14

Ribéry meg Ottl mondjuk. De Kroos is játszott már szélen nem is egyszer. Meg persze Ze Roberto - nem mondtam, hogy teljesen használhatatlan. Csak nem középen, és nem arra, amit erőltetnek.

kroos 2008.02.12. 15:06:15

Ottl szélen?Meg Lucio,nem?

danesdzsu2 2008.02.12. 15:06:51

( B. Dormund – Schalke 04 3-2) ???

Biztos ez? Mert két poszttal ezelőtt egy copfos kislány sírdogált fekete-sárga mezben...

;)

danesdzsu2 2008.02.12. 15:07:29

Ja, és akkor már: B. DorTmund

kroos 2008.02.12. 15:08:19

Heinrich,az már egy egészen másik taktika amiröl te beszélsz szerintem.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.12. 15:20:51

Persze, hogy teljesen más taktika. Bár inkább azt mondanám - legalább valamilyen taktika, mert az most nem sok van, Ribéry a taktika, annyi.

Ottl játszott már életében szűrőt, szélső hátvédet, középső védőt és szélső kzpályást is, fiatal, hadd játsszon.

danesdzsu: valószínűleg élő embert nem tévesztettem meg vele, de jogos, kijavítottam.

2008.02.12. 15:31:27

"Ribéry nélkül kihalt minden"-már nem azért de erre a meccsre pont nem ez volt jellemző. Sőt engem baromira meglepett, hogy nélküle is egész kis pofás támadásokat vitt végig a gárda, pl Zé Roberto gólja is ilyenből született. Úgy gondolom a támadójátékkal semmi gáz nem volt ezen a meccsen, csak azokat a kib*szott helyzeteket nem tudják belőni már a jó ég tudja mióta. Jah és egy tök szabályos gólt elvettek Tonitól. Nem erre akarom kenni az eredményt, mert lőni kellett volna többet, de hogy ez is közrejátszott abban hogy 1-1 maradt az vitathatatlan.

úrilány 2008.02.12. 15:34:34

copfos kislány? :O
hehe :)

danesdzsu2 2008.02.12. 15:56:29

copfos kislány:
Hölscher felnő, és akkor ismét lesz nagycsapat Dortmundban. Ha nem jön el a Peak Oil addig:)

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.02.12. 17:00:15

"Bastian-ALtintop" páros? HE?????
Egyikük sem védekező középpályás... A Bayern a szezonban két "hatossal" játszik...
Pedig annyira feltűnő... És csak mindenhol egyértelmű...
Ze Roberto erőltetés? Erről azért a volt brazíl kapitányt is győzzed meg, ő találta ki neki a posztot. És jól! Nem tudok rá pontos statisztikát hozni, de kb. 85%-kal nyerni a párharcokat nem kevés... Nem is nagyon ad a csapat esélyt a másik csapatnak arra, hogy gólt szerezzen. Van Bommel is jobbnak tűnik bédekező középpályásként, mint szélsőként.

Ottl szélen? Kifutok a világból. :D


És aki látott már kettőnél több meccset a szezonban, az láthatja, hogy Ribery nélkül eddig nulla VOLT. Most jó volt a csapat. csak azokat a rohadt helyzeteket nem tudja a csapat belőni.


Követeljük vissza a hölgyet!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.12. 17:16:28

Zé mondjuk egy klasszissal minimum jobb most középen, mint volt a szélen, amikor elment anno. azóta a selecaoban is vkp-t játszott. rádásul sokat futni még tud, gyorsan már nem.

aki Ottl-t akarja a szélre, sikeres ember nem lehet. Heinrichem, ő olyan bűn lassú, hogy az már fájdalmas, plusz világéletében szűrő volt, a nagyanyám jobban ad be.

Schweinsteigert meg én is beraknám középre, de nem szűrni, egy Cottbus ellen elbírná a csapat az egy vkp-t is, komolyabb ellenfélnél kellenek ketten.

a Zé-VB kettősről meg annyit, hogy a Werder ellen ők kapták a két legjobb osztályzatot (meg Lahm) a Kickertől. meg tőlem is, csak az nincs fenn a neten.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.12. 18:42:25

a Zé-VB kettősről nem egy meccs, hanem egy fél szezon alapján írtam azt, amit. Ja, hogy a Bundesligában ez elég, és ők kapják a legkevesebb gólt? Ez tény.

Ha az a cél, hogy jaj, csak gólt ne kapjunk gólt a Bundesligában, akkor oké. Ha BL topcsapatokkal akarnak partiban lenni, akkor ez édeskevés lesz középen.

Bastian - Altintop: valóban, egyikük sem védekező kzp, de legalább tudnak védekezni IS, meg támadni IS.

De ha tud még valaki olyan említésre méltó csapatot, amelyik két védekező kzp játszik 4-4-2 rendszerben, az szóljon.

halareaal 2008.02.12. 19:24:11

Zé Roberto bármelyik csapatban megállná a helyét... a Bayern keretében meg ő a legjobb közéspő középpályás. egy Altintop-Schweinsteiger tengellyel max annyi lenne a változás, hogy a Bayernnek nem lenne középpályája.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.02.12. 22:21:19

Ez ugye vmi olyan vicc akar lenni, amit csak én nem értek, hogy többet írtatok a BM-Werderről, de még a VfB-Hertháról is, mint A DERBYRŐL?????

Oh, mann-oh-mann, wat für'ne Scheiße is dat denn? Hogy tanult kollégámat idézzem...

Süllyedjetek el.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.12. 22:24:01

rekordmásodik, ez ugye valami vicc akart lenni? keresgélj kicsit, hátha...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.02.12. 22:50:06

Sejtem, mire gondolsz.
A meccset én is láttam, nem kell összefoglalni.
Egy Derbyről ne egy ember írjon, hanem üljön össze az egész szerkesztőség, nagy hümmögések közepette véleményeket ütköztetve, forráselemzéssel támogatott múltidézés.
Most komolyan, kezdem azt hinni, hogy nem szeretitek a Bundásligát. Na, ugye tévedek?

úrilány 2008.02.12. 23:39:21

"Követeljük vissza a hölgyet!"

khm, a hölgy most saját projektjeivel van elfoglalva
( johazbolvalo.blogspot.com )

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.02.12. 23:53:18

"a Zé-VB kettősről nem egy meccs, hanem egy fél szezon alapján írtam azt, amit."

én is...

Schweini nem tud védekezni. 2005-ben(az év nem biztos) már láthattuk, hogy tényleg nem.

és ha valaki azt mondja, hogy pl. Ze Roberto nem tud egyszerre védekezni és támadni, és mindemellett azt állítja, hogy látta az idei Bayern bármely meccsét, az há nem is tudom.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.02.13. 00:00:01

mocsing!

Állandó a vita arról, hogy kell-e a két védekező középpályás. Egyfelöl figyelembe kell venni, hogy volt egy tavalyi szezon. Bűnrossz védekezéssel. Most pedig szinte tökéletes a védekezésünk. (igaz ehhez kell egy tényleg világklasszis szinten játszó Micho is).
Viszont ha nem szerezzük meg a vezetést hamar, akkor a támadójátékunk megint nulla. Ez pedig olyan meccsekhez vezet, mint mondjuk a Duisburg elleni...
Én is kezdek már arra az álláspontra helyezkedni, hogy akármennyire is nagyszerű a Bummi - Ze páros, a támadójátékunk semmilyensége miatt fel kellene bontani.

Igaz, én arra is vetemednék, hogy a kisebb csapatok ellen, mondjuk egy a Klose-Toni páros mögött közvetlenül játszó Poldi/Schlaudraff lépjen pályára. Van Bommel pedig újra kimenne jobbszélre.

kroos 2008.02.13. 07:45:21

Tavaly egy gyengébb Bayern oktatta a Reált és jó meccset játszott a Milan-nal.Felelötlenség azt irni hogy ez a csapat kevés lenne a BL-ben.

Titi120 2008.02.13. 10:55:18

"De ha tud még valaki olyan említésre méltó csapatot, amelyik két védekező kzp játszik 4-4-2 rendszerben, az szóljon. "

Mondjuk Real ?
Legalábbis volt idő, amikor Guti kegyvesztettnek tűnt Schusternél, és ilyenkor gyakran Baptista - Diarra kettős volt belül.Baptista pedig nem keveset védekezik (bár akár csatárt is képes játszani), legalábbis előrefelé játékot illetően Zé Roberto is csinál annyit.Diarrat meg gondolom nem kell megmagyarázni, ő abszolút szrik támadni, Van Bommel legalább néha felér a támadásokkal, és elereszt párat 16-25 méterről.

Mindezek ellenére azt valóban látni kell, hogy előrefelé játékban gondok vannak, és Basti középrehozatalát talán valóban fel kéne vállalni, akár Van Bommel kárára is.
Legalábbis egy kisérletet megérne egy Bochum / Frankfurt ... csapatok ellen.

kroos 2008.02.13. 11:08:17

De ti is láthatjátok hogy Van Bommel mezönymunkája kiemelkedö.Nem öt kellene elövenni.Ellátja a dolgát rendesen.Bastit el kell adni a Reálnak 40 millióért,adnának ért annyit ,mert jól néz ki,sok mezt lehetne eladni vele.

kroos 2008.02.13. 11:09:07

De ha tud még valaki olyan említésre méltó csapatot, amelyik két védekező kzp játszik 4-4-2 rendszerben, az szóljon.----
A fél Angol bajnokság.

Titi120 2008.02.13. 11:23:35

Bastit sajnálnám, bízok benne, hogy majd Klinsmannál kivirágzik, de ebben a formájában valóban nem nagyon kell.
Van Bommelt én se akarom lehúzni, de amennyiben megpróbálnánk klasszikus irányítóval játszani, akkor valakit a Zé R- VB kettősből padoztatni kell, vagy három védős rendszer, ami ilyen szélső védők mellett, mint Lahm, Sagnol, Jansen baromság.

kroos 2008.02.13. 11:34:18

Vagy 4-2-3-1 -et kell játszani.
Kahn-Sagnol-Lucio-Dem.-Lahm
Zé-Van bomm.
Hamit Kroos Ribery
Klose

Titi120 2008.02.13. 11:46:58

Toni meg házigólkirályként menjen a pitvarba ? :)

kroos 2008.02.13. 12:03:35

Toni-nak 1 golhoz 3 ziccer kell.Szerintem ez lenne a legjobb felállás.Jövöre meg jöhet Rolfes,Mertezakker,Akinfeev.És kész.

danesdzsu2 2008.02.13. 13:07:22

barnetta: ahhoz helyzetbe is kell kerülni.

kroos 2008.02.13. 13:19:11

OK,akkor legyen a Bayern majomparádé galaktikus baromság madrid ahol a végén már Zidane és Beckham szürt.Nálink ugyanez lesz Basti meg Hamit.

aGerald 2008.02.13. 14:46:37

Mi ez a hujeseg? Ha az ember kiharcolta a buntetot, akkor sokkal konnyebb szivvel rugja, mert hat, ha ki is hagyja, legalabb o hozta ossze. Ostoba Beckenbauer, ostoba nemetek. Ostoba Henry. Bar, vegul is dioagyu focista mind.

ktn 2008.02.13. 15:30:14

öcsém, itt mennyi edző van. láttok a pályán:)

kroos 2008.02.14. 07:51:19

Mi fogja ma közvetiteni a Bayern meccset?

kroos 2008.02.14. 15:11:58

,,41 éves Dreher áll majd, ugyanis Kahn lázas, Rensing pedig hátsérülést szenvedett, miközben lehajolt, hogy bekösse a cipőfűzőjét."

kroos 2008.02.14. 17:45:14

Mi fogja ma közvetiteni a Bayern meccset? Senki sem tudja?Kérem irjon aki igen.

kroos 2008.02.14. 20:37:07

piff,Altintop is kihagyta a 11-est!
süti beállítások módosítása