Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A Guru megmondja

2008.02.02. 13:26 Ryan O'Brien

Megint csavarunk egy kicsit a dolgon. Nem csak a topligás bajnokságokból és nem annyi meccset válogattunk ki, hanem ezúttal mindössze hat találkozó esélyeseire hívjuk fel a figyelmet. Nagyobb figyelmet szentelünk az idei évad történéseinek és kevesebbet foglalkozunk a múlttal, ami azért véleményünk szerint szerves része egy statisztikai esély megítélésének, mégis eképp döntöttünk.

Hertha BSC-Eintracht Frankfurt

A Bundesliga tavaszi nyitányán a Hamburg hazai diadala mellett, a Hertha otthoni győzelme látszik a legkézenfekvőbbnek. Dióhéjban a múltról. 1977 óta csak két ízben fordult elő, hogy a Frankfurt Berlinben győzni tudjon, mégpedig a 2003/04-es és előtte 1996/97-es szezonban, igaz, ez utóbbi még a Bundesliga 2-ben történt. Tavaly 1-0-ra, azt megelőzően 2-0-ra nyert a Hertha (az összesített mérlegük a Hertha szempontjából Berlinben: 16-2-5). A hazaiaknál Arne Friedrich, Gilberto és Lucio sérült. Kezdő lesz az újonc Gojko Kacar, Dárdai csak kispadon, csakúgy, mint a második legtöbb találatot jegyző Okoronkwo is. Pantelic az egyszemélyes csatársor. A vendégeknél Preuss, Vasoski, Pröll és Meier sérült. A Teplicéből érkezett Fenin kezd Amanatidisz mellett a csatársorban. A két együttes őszi mérkőzésén, Frankfurtban, Amanatidisz góljával nyert a Eintracht. A Hertha pocsékul áll, csak a 12., amit elsősorban csapnivaló idegenbeli mérlegének köszönhet (1-0-7). A Frankfurt, amely a 9. helyen tanyázik, szintén csak egyszer nyert idén idegenben (a Duisburgot verték), viszont 6 döntetlenje mellett csak a Nürnbergtől (tőlük nagyon) és a Werdertől kapott ki. A frankfurtiak a már említett Duisburg elleni meccs előtt utoljára október 7-én nyertek a Bundesligában. A Hertha otthon a Hannovert, a Bochumot, a Dortmundot, a Wolfsburgot és a Stuttgartot győzte le, vagyis a táblázaton előtte állók közül hatból négyet megvert. A gólkülönbségeket figyelembevéve: a Hertha (o) 12-10, a Frankfurt (i) 10-14.
Tippünk: 2,00 hazai

Birmingham-Derby

Mindkét együttes a táblázat alsó részében tanyázik. A Birmingham éppen csak bennmaradó helyen áll, míg a Derby 12 ponttal leszakadva tőle, reménytelenül utolsó. A Premiershipben még sosem találkozott a két csapat, ez lesz a premier. Az utóbbi három összecsapásukból Birminghamban kettőt nyert a City, egyszer (még 1995-ben) 4-1 a Derby. Összesítésben Birminghamban a mérlegük: 23-10-12. Amióta David Murphy leigazolta a City először kerülhet a kezdőbe. Mint ahogy odavárható a legutóbb a Sunderland ellen bemutatkozó Zarate és az Evertonból igazolt McFadden is. A Derby új igazolásai is bemutatkozhatnak, így Alan Stubbs, a kapus Roy Carroll, illetve ha addig a játékengedélye rendeződik Mile Sterjovski is pályára léphet. Valószínűleg Stubbs fogja helyettesíteni a sérült Claude Davist. A Birmingham odahaza 3-3-5, a Derby idegenben 0-2-10. Ez utóbbi azért nagyon lehangoló. A Birmingham utoljára odahaza a Borót győzte le, mellette a Wigan és a Bolton hagyta el vesztesen a St. Andrewst, vagyis a csapat az alsó régió együttesei ellen jól teljesít. A Derby csak a Newcastle és a Fulham ellen szerzett pontot eddig idegenben, és ami még szörnyűbb 18 meccs óta nem nyert. A Birmingham is már öt meccses nyeretlenségi szérián van túl. Valakinek a rossz sorozata meg fog szakadni. Reméljük a hazaiaknak.
Tippünk: 1,60 hazai

West Bromwich-Burnley

A West Bromwich a tabella éléről várja a folytatást, míg a másik magyarral büszkélkedő Burnley a 8. helyen tanyázik. Kettejük között 8 pont a különbség. A két együttes utóbbi hét meccséből hatot megnyert a WBA és legutóbb 1969-ben kapott ki a Burnleytől odahaza. A két együttes eddigi egymás elleni mérlege a WBA pályaválasztása mellett: 32-12-16. Visszatér a West Bromba a góllövőlistát 16 góllal vezető Kevin Philips, ami bizakodásra adhat okot a hazaiaknak. Ugyanakkor a vendégek is olyan csatárral erősödtek, aki sok nagy csatát élt meg. Owen Coyle, a Burnley edzője boldog, hogy csapatában tudhatja Andy Cole-t, aki játszani fog csakúgy, mint a másik újonc, Mark Randall is. Cole kölcsönbe érkezett a Sunderland csapatától (idén 7/0), míg Randall az Arsenalból jött. Lafferty eltiltás, Carlisle sérülés miatt nem utazik Birminghamba. Reméljük Gera Zoltán és a vendégeknél Király Gábor pályára lép. A WBA idén odahaza 9-4-1, míg a Burnley idegenben nagyon jó, 7-4-3. Nagyon tömör az élmezőny, így Geráéknak feltétlen a hazai meccseiket hozni kell, ha jövőre élvonalbeliek akarnak lenni. A Burnley legutóbbi idegenbeli meccsét 2-1-re nyerte a Coventry ellen. Utóbbi hat meccséből négyet nyert távol otthonától. A WBA-t legutóbb épp a Cocentry verte meg otthon, még december 4-én (ez az egyetlen hazai zakó). Legutóbbi négy hazai meccsén 16 gólt rúgott a West Brom.
Tippünk: 1,60 hazai

Zaragoza-Athletic Bilbao

A Zaragoza Santanderből hozta el legutóbb az egyik pontot, míg a Bilbao is döntetlent játszott, igaz ő odahaza és a Barcelona ellen, amely mérkőzésen akár még a győzelmet is megszerezhették volna. A két gárda hosszú, közös múltra tekint vissza, hiszen ez lesz a 108. derbi. Eddig a Zaragoza odahaza a Bilbao ellen: 23-18-12. A Bilbao elég régen, 2000-ben nyert legutóbb a Zaragoza otthonában, viszont a legutóbbi két összecsapásuk az elmúlt két esztendőben döntetlenre végződött. Idén a Zaragoza otthon: 5-5-1, a Bilbao idegenben: 3-1-6. A Zaragoza meglepetésre a Valladolidtól kapott ki, míg a Bilbao idáig a Valenciát, a Valladolidot és a Levantét verte meg. Három meccs óta nem nyert a vendégként a Bilbao, míg a Zaragoza utóbbi öt meccséből négyszer csak ikszelt. Ez a találkozó is iksz-közeli, de egy kevéssel a Zaragoza felé billen a mérleg nyelve. A Bilbao hétközben Király Kupázott, és a Santander ellen mondott búcsút (3-3 lett a San Mamésban). A Zaragoza a héten nagy valószínűséggel megválik Andrés D’Alessandrótól (idén 14 meccs, 3 gól). Az argentin középpályás hazatér és a San Lorenzo játékosa lesz. Szinte már mindenben megegyeztek. Az idén harmadik edző, Javier Irrureta, első győzelmét szeretné aratni. Mi is ebben hiszünk. A két csapat ősszel 1-1-re végzett Bilbaóban.
Tippünk: 1,80 hazai

Ajax-Feyenoord

Sokan láthatták, ahogy előbb Dzsudzsák, majd később Bakal foszlatta szét az Ajax abbéli reményeit, hogy legyőzik odahaza a PSV-t, és zárkózni tudnak a tabellán a bajnoki cím védőjéhez. Ez nem sikerült. Mindezek alatt, jónéhány kilométerrel odébb a Feyenoord a mezőny második feléhez tartozó AZ Alkmaart sem bírta otthon megverni. Ötödik döntetlenjét szerezve ezzel. A két együttes történetének 105. bajnokija lesz ez. Az Ajax odahaza remekel: 27-14-11. Tavaly 4-1-re nyertek, azt megelőzően viszont a Feyenoord nyert Amszterdamban 2-1-re. Nagy csata várható most is kettejük között. Az Ajax odahaza már kétszer kikapott, legutóbb a PSV, míg december elején a NAC ellen, nem kis meglepetésre. A Feyenoord pocsék idegenben. A bajnoki tabella harmadik helyén álló csapat mindössze 50%-os produkciót nyújt idén. Erre alapozhatja az Ajax és mi is a sikert. Azt gondoljuk, hogy az Ajax a szerdai kudarcot követően feláll a padlóról és annak ellenére, hogy Bert van Marwijk alatt is inog a szék, otthon tartják a három pontot.
Tippünk: 1,90 hazai

Napoli-Udinese

Döntetlen lesz Nápolyban. Sokan udinei sikert várnak (jobb csapatnak tűnik a fekete-fehér alakulat) és persze egy nagy tábor a Napoli mellett voksol. Mi a középutat választjuk, ha lesz akkora mázlija a hazaiaknak, mint legutóbbi hazai meccsükön a Lazio ellen, és nem lesz akkora pechjük, mint a múlt héten, idegenben a Cagliari ellen, akkor ez egy gólgazdag (mondjuk 2-2) döntetlen lesz. 2001-ben játszottak legutóbb ebben a szereposztásban, akkor vendégsiker született. Legutóbb 1996-ban nyert odahaza a Napoli aktuális ellenfele ellen. A múlt sikerei miatt is kettejük összesített mérlege a Napoli szemszögéből: 17-8-3. Az Udinese idén háromszor kikapott vendégként (Catania 0-2, Roma 1-2, Genoa 2-3). Vagyis vegyes a kép, hiszen nála gyengébbektől is vereséget szenvedett. A Napoli még az első fordulóban kapott ki 2-0-ra odahaza a Cagliaritól, majd utolsó hazai veresége egy zártkapus meccsen a Genoával szemben. Ugye, sokan emlékeznek a tavaly szeptemberi meccsre, amikor Udinében 5-1-re nyert a Napoli. Na ezt szeretné most megbosszulni a vendégcsapat. A hiányzók listája az Udinesében jelentősebb (Pinzi, Asamoah, Obodo, Mesto).
Tippünk: 2,80 döntetlen

1 komment

Címkék: sportfogadás üveggömb szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr37322046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsakaCalcio 2008.02.02. 16:28:22

A Napoli 5-0-ra nyert Udinében, de sokan emlékeznek rá. Lavezzi csele és utána a gólja elég maradandó volt.
süti beállítások módosítása