Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, első félidő - Felsőház

2008.01.22. 13:28 _benito

Félidő van. Ki-ki (Kiki?) nyugovóra tér. Ideje van mostan a visszapillantásnak, hiszen ha körömrágós izgalmakkal nem is, de érdekes tanulságokkal mindenképpen szolgált a Serie A 2007-08-as szezonjának első fele. Az alábbi összeállításban csapatról csapatra haladva megnézzük, mennyire sikerült a szezon előtt megfogalmazott terveket sikerre vinni, kik tolták és kik húzták vissza a szivárvány minden színében (kivéve zöld, ki érti?!) pompázó szekereket, kik az idény felfedezettjei és csalódásai és bár suttyó- és májerválogatottat most nem állítunk össze, azért néhány játékos megkapja így is csúnyán, mások elé pedig szűzies pírral az orcánkon térdelünk le, hogy méltó módon szeressük őket.

1. Internazionale  19 15-4-0  43-13  49
Veretlenül megvívott első félidő, legtöbb rúgott, legkevesebb kapott gól (legjobb gólkülönbség, jéé), összesen nyolc vesztett pont és mindezzel természetesen első hely a másodiktól biztonságos (7 pontos) távolságban. Így zanzásítható az Inter eddigi szezonja, amihez még csapjuk hozzá bátran, hogy megnyerték a BL-csoportjukat és pökhendi magabiztossággal várják az ezer sebből vérző Liverpool elleni csatát, miközben a Copa Italiában is a legjobb nyolc közé jutottak. Az idény eleje óta komoly sérülések olyan sora zúdul rájuk (Materazzi, Figo, Cordóba, Samuel, Sztankovics, Vieira, Dacourt), melybe normális esetbe bele kellett volna roppanniuk, ennek ellenére a csodálatos Cambiasso, a görénykedést levetkőző Ibrakadabra (bár ezt most pont rosszkor írtuk) és a remek Cruz vezérletével a fent számszerűsített magabiztossággal vágtáznak az élen. Szerintünk ezt az Intert csak egyféleképpen lehet megverni… de mi nem tudjuk, hogy mi az az egyféle. Majd talán Benítez.
+ Cambiasso a világ legjobb szűrőjévé nőtte ki magát.
- Crespo elveszítette a csatát Cruz ellen.

2. Roma   19 12-6-1  37-19  42
Normális emberi számítások szerint a Romának kellene vezetnie, hiszen az ő lőlapjuk is kifejezetten pofásnak mondható. Az az egy fránya vereség pont az Inter ellen csúszott be, a többi eredmény viszont náluk is rendben van. Tegyük még hozzá, hogy őket sem kímélte a sors, a szezont briliáns megmozdulásokkal kezdő Aquilani, Taddei és Totti is jó sok meccset volt kénytelen kihagyni, ennek ellenére ők is továbbjutottak a BL-ben és a kupában is állnak még. A Roma legnagyobb erőssége pedig a padon huhogó Spalletti, aki már 2007-ben is sportot űzött az Inter hülyére veréséből (tavaly bajnoki a San Siróban, szuperkupa ugyanott, kupadöntő detto), így nagyon gyúrnak a folytatásra, ha már nem hagyták mostanáig végérvényesen leszakítani magukat. Mindannyiunk érdekében reméljük, hogy idén sem lesz másként, ha pedig ennek az az ára, hogy a Real kipofozza őket, akkor amen.
+ Vucinic remekül pótolta Tottit, Pizzaro pedig Aquilanit.
- Hiába rohadt erős ránézésre a Panucci, Mexés, Juan, Cassetti kvartett, főleg középen mégis elég sebezhetőek.

3. Juventus  19 10-7-2  36-16  37
Rebuilding year - mondanák a jenkik az Öreg Hölgy idei szezonjára. Mi azonban ennél sokkal szigorúbbak vagyunk, hiszen amit az idény nagy részében eddig láttunk a Juvétól, az egész egyszerűen méltatlan. Camoranesi remek játékos, de az ő hiánya nem lehet mentség (lásd: Inter, Roma), Nedved egy jó csapatban még tudna régi önmagát idézően játszani, de ebben a Juvéban már el-eltűnik, a középpályáról hiányzó kreativitás okán pedig hiába vannak fantasztikus csatárai a Bianconerinek. Legrottaglie és Chiellini lassan összecsiszolódtak középen, de az embernek sírni támad kedve, ahogy a cammogó Boumsong, az öt méternél hosszabbat passzolni képtelen Molinaro és a vadparaszt Zebina játékát nézi. Tiago akkora tévedés volt, mint az Unikum Next, így pedig igencsak veszélyes játékba kezdett a Juventus, hiszen a BL-helyekért hatalmas tömörülés várható a szezon végére. Subjectum non plus ultra: ha Treze megsérül, végünk lesz, mint a Szomszédoknak.
+ Az eleje (Treze) és a hátulja (Buffon) nagyon rendben van
- A közepe nagyon nincs.

4. Fiorentina   19 9-7-3  30-18  34
Firenze büszkesége sokkal okosabban állt hozzá a Calciopoli okozta tasliból való talpra állásnak, mint nagynevű kollégái. A labdarúgásról mindent tudó Prandelli mester keze alá nagyon fiatal, mégis roppant ígéretes keretet tettek, ami egy darabig olyan jól sikerült, hogy őket tartottuk az Inter elsőszámú kihívójának. Aztán történtek dolgok, jött egy rosszabb széria és a Viola ki is szállt az aranycsatából. A Juvéhoz hasonlóan elöl és hátul nincs gond (Mutu és Frey világklasszis teljesítményt nyújtanak), de a fiatalságból adódó szertelenség még bizony beszedi a maga árát. Ennek ellenére még állnak az UEFA kupában (a Rosenborg következik), és a Copa Italiában is (itt a Lazio szerepel az étlapon), így elmondhatjuk, hogy hozzák az idei szezonra előírt eredményeket.
+ Toni hiányán úgy léptek túl, mint Rocco Sigfredi egy forgatási napon
- Nehéz a sorsolásuk, még menniük kell Torinóba, Romába és Milánóba is (a kék felébe)

 
5. Udinese  19 9-5-5  23-22  32
Gyönyörű ez az ötödik hely, ez vitathatatlan. Vegyük hozzá, hogy az Udinese pontot rabolt az Intertől és idegenben győzte le előbb a Juvét, majd a Fiorentinát is. Ezek alapján akár még előbbre is járhatnának, csak közben például becsúsztak olyan eredmények, mint a Napoli elleni hazai 0-5, amik miatt igazi olasz csapathoz méltón az élmezőnyben elfoglalt helyük ellenére a gólkülönbségük +1 (azaz egy). Handanovic személyében igazi bravúrkapusuk van, a csatársorban pedig Quagliarella és Di Natale (7-7 treff) teszik böcsülettel a dolgukat, így Marino mester előtt már felsejlett, hogy talán minden idők legjobb udinei szereplését (harmadik hely 98-ban) is túl lehet szárnyalni.
+ Gokhan Inler, aki svájci, de biztos nem jön zavarba, ha össze kell ütnie egy bachlavát
- Floro Florestől sokkal többet vártak, mint az eddig bevirított egy gólocska.

6. Sampdoria   19 7-4-8  25-24  25
Csalóka helyezés ám ez, hiszen olyan tömör errefelé a táblázat, hogy egy nagyobb zakó után akár egészen a 12. helyig vissza lehet zuhanni. A Samp amúgy is a hullámvasútazást részesíti előnyben idén: a szezon elején volt egy négymeccses sorozatuk, amikor gólt sem bírtak lőni, kaptak viszont cserébe gazdagon, majd később jött egy olyan is, hogy két meccsen 0-7, rögtön az utána következő kettőn 6-0, úgyhogy ember a talpán, aki eltalálja, éppen merrefelé tart a Mazzari-vezette Blucerchiati libikóka. Castellazzi személyében remek kapusuk van, de inkább a csatársorban erősek (Cassano, Bellucci, Montella, Caracciolo, Kalu), legalábbis papíron, mert az Udineséhez hasonlóan ők is csak eggyel szereztek többet, mint amennyit kaptak. A Samp egyébként tökéletesen elégedett lenne vele, ha ott végezne, ahol most áll, számukra azonban az a rossz hírünk van, hogy legalább három csapat meg fogja előzni őket még a végére, így idén talán nem is lesz esélyük beégni az UEFA kupában. 
+ Ha Cassano nem sérült/eltiltott/hisztériás, akár újjá is születhet a Marassiban. (És mögöttük van a G*****)
- A középpálya eddig összesen öt gólra volt képes, Sammarco (4) és Volpi (1) révén, a csk. ezzel szemben már kétszer is kipirult.

7. Genoa  19 6-7-6  20-25  25
Hajszálra az ősi ellenségtől, de mégis mögötte, ez pedig igazi harctéri indulatokat gerjeszt a Grifone háza táján, hiszen a remek kezdés ellenére (a 2-7 forduló között nem kaptak ki) van baja bőven Genova piros-fekete felének. Kezdjük mindjárt a gólokkal, amiből mindössze 20 jött eddig össze (több, mint a feléért, 11-ért Borriello a felelős), ezzel pedig hatodikak – hátulról. Ha az elmúlt négy meccsükön nem teljesítenek ilyen jól (10 pont a zsákban), most egészen más előjelekkel kellene írnunk róluk, így azonban a helyezésük átmenetileg eltereli a figyelmet a vészes gólínségről, mely többek között a szezon előtt szerződtetett csatársztár, Di Vaio és a nagy ígéret Papa Waigo sara (Figueroát még nem bántjuk, főleg, mert győztes gólt vágott a hétvégén). Egyébként már nem egész egy hónap választ el minket attól, hogy újra megnézhessük, milyen az, amikor (kezdetben) huszonkét játékos a labdával mit sem törődve szomjazza egymás vérét

+ Borriello, aki
- Sculli, Papa Waigo, Di Vaio, Leon, azaz a többi csatár, akik nem jók.

8. Palermo   19 6-7-6  27-33  25
Becsvágyból nincs hiány Szicíliában! Maurizio Zamparini elnök nem nyugszik, míg európai nagycsapatot nem csinál a rózsaszín egyletből, ehhez pedig a szezon előtt remek választásnak tűnt Colantuono, aki tavaly az Atalantával ért el szép sikereket. A sérült elméjű presidente egészen a 13. fordulóig bírta is cérnával csapata bukdácsolását (és az UEFA-búcsút a Mlada Boleslav ellen), majd kivágta az edzőt, mint a gerelyt és már jött is a szokásos megmentő, Guidolin. Vele egyből elbukták a derbit, majd ugyan leverték a Fiorentinát, de a legutóbbi fordulóban a Siena is megleckéztette őket a Barberában, úgyhogy nagy boldogságra csak egy dolog miatt van oka a Palermo szurkolóinak. Ez a dolog pedig Amauri, aki már nyolc találatnál jár, de nagyon meg lennénk lepve, ha a következő szezont is a szigeten kezdené, lévén a fél világ vadászik rá. Sajnos ide kívánkozik a tény, hogy egyetlen csapat kapott csak több gólt náluk, ez pedig a boldog-boldogtalan által bucira vert Cagliari.
+ Amauri és Miccoli harminc körül termel a szezon végére
- Barzagli, Zaccardo, Capuano és Biava legalább kétszer ennyit hoz össze a másik kapunál.

9. Milan   16 6-6-4  27-14  24
Bokros külföldi teendői miatt a Rossoneri igencsak elbaltázta Serie A szezonjának első felét. Igaz, közben felültek Európa és a világ tetejére is és az idei BL-idényben is összejött a továbbjutás, de például a kupából már elég simán kipofozta őket a Catania és az Arsenal elleni csörte sem feltétlenül nekik áll. A rettenetesen kevés lőtt gól miatt előtérbe kerültek a védelem gyengeségei, így eshetett meg az a csúfság, hogy egészen az utolsó fordulóig kellett várni az első hazai győzelemre. A második félidő már több sikerélményt tartogathat számukra, hiszen Ronaldo mellett ígéretesen bontogatja a szárnyait Pato is, a Kaká-Seedorf-Pirlo hármas pedig minden kétséget kizáróan a világ egyik legerősebb sora. Három elmaradt meccsük van (Reggina, Atalanta, Livorno), mindegyik hozható és a megszerzett kilenc ponttal már nem is festene olyan randán a tabella, mint most. A bevásárló lista vége egyébként kilóg a San Siróból, olyan hosszú…
+ KA-PA-RO sok szép percet okoz még a Rossonerinek.
- A Bonera-Kaladze-Nesta-Maldini sor meg még több kellemetlent

10. Napoli   19 6-6-7  29-29  24
Számunkra egyértelműen a szezon meglepetése a Napoli remek teljesítménye. A sorsolásuk jó (a nagyokkal mind idegenben játszottak az ősszel, kivéve a Juvét, akit otthon meg is vertek), a szezon felfedezettjeinek csapatában simán helye van Lavezzinek és Hamsiknak, Iezzo bravúrt bravúrra halmoz, elöl pedig az említettek mellett a házi gólkirály Zalayeta és a szintén jól termelő Sosa ügyködik hatékonyan. Ha Edy Reja csapata nem veszíti el a lendületét, mi simán az UEFA-kupás helyek egyikére várjuk őket, ami már csak azért is bravúr, mert az edző eddigi mindkét Serie A szezonja kieséssel ért véget. A Napoli kapott ki nagy különbséggel a szezon során (Atalanta, Milan), de hogy nem csinálják össze magukat idegenben sem, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 15 idegenben szerzett góljuk a negyedik legjobb a ligában. Ezek közül mindjárt négy született a szezon legbolondabb meccsén Romában.
+ A Napoli játssza az egész mezőny leglátványosabb fociját.
- A nagy lelkesedés miatt néha úgy elverik őket, mint a jég a határt.

115 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr51307158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szferi 2008.01.22. 15:08:35

pl. Ibra nélkül nem tudom hol lennének, de hagyjuk. Abba viszont belegondolhatnál, hogy ha nem büntetik meg a juvét meg a milant, ki tudott volna lépni az árnyékukból a csapatod? Ha jövőre kizárnák a Chelseat meg az Arsenalt, a MU pedig ponthátrányból indulna, + megkapnánk drogbát meg essient, akkor hogyan nézne ki a Pl mezőny, szerinted?
Ennyit az Inter "pályán elért sikereiről".

szferi 2008.01.22. 15:14:43

még annyit az erőviszonyokról, hogy a négy angol csapat mindegyike esélyes a végső győzelemre. Az olasz és spanyol ligából csak kettő-kettő. És az inter nemzetközi szerepléseit, például a tavalyit (az egy kiemelkedően jó szezon volt, ugye) alapul véve az a két olasz is erős túlzás.

BruceWayne 2008.01.22. 15:15:53

fociba nincs ha... most én is mondhatnám hogy ha 97-98ba nem a juvénak fújnak akkor Ronaldoval simán behúzzuk a bajnokságot... vagy ha Cúper nem veszik össze Ronaldoval 2002-ben... sok a ha, ezekre te is azt mondod hogy fociban nincsen ha.
a juvét meg kizárták mert bűnös volt, ha ilyen történne a 3 angol topcsapattal (ami valószínüleg sohasem fog) akkor őket is biztosan kizárnák, ha megérdemelnék a bűnösségük miatt.

BruceWayne 2008.01.22. 15:20:18

hát a Pl erősen 3 csapatról szól évek óta (azelőtt meg évekig 2-ről szólt). az igaz hogy a Valencia nem volt jobb csapat tavaly mint az Inter, de ők jutottak tovább, van ez így. a pool se volt jobb a Barcánál, mégis annak a szerencsétlen Nou Campos meccsnek köszönhetően csak döntősök voltak. a bayern is verte már a csoportkörben a realt 8-3-al, aztán mégis a real volt döntős, ilyen a BL, a nemzeti bajnokságban elért eredmény nem jelent semmit a bl-ben, és sokszor nem is tükrözi az erőviszonyokat, vagy mi :-)

hulk 2008.01.22. 15:23:19

”a görénykedést levetkőző Ibrakadabra (bár ezt most pont rosszkor írtuk)”
Ez jó. Konkrétan, csak a térdére mentem volna, de nagyon.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.01.22. 15:24:42

@ Romanista

Hát pont nem gondolom, de hál Istennek szinte mindet utolérte a Juve átok, hahaha (Kanna, Viera, Zambrotta), csak Ibrán nem fogott a cucc, de ezen nem vagyok meglepve.

Viszont annál jobban kedvelem a maradókat, a többiek számára meg nincs bocsánatom

szferi 2008.01.22. 15:25:13

Kizárnák. és bajnok lenne a liverpool. Ahogy bajnok lett az inter. Mert másoktól elvették. És kizárták őket. Légy büszke rá! És a csapat vezetőire is, mert makulátlanok, mint a fehér bárány.
Az internek az ölébe hullott a vezető szerep a serie a-ban, ez tény. Önerőből erre még sokáig nem lettek volna képesek, ez feltételezés, de nem alaptalan.
Úgyhogy ne írj le olyan butaságokat, hogy töketlen csapat a pool, mikor boldog lennél, ha már végre egyszer legalább elődöntőt játszhatnátok. Csakhogy most sem fogtok.

szferi 2008.01.22. 15:27:46

Azért csak a nemzetközi meccsek alapján kell megítélni az erőviszonyokat, nem? Ha csak a nemzeti bajnokságokat veszed alapul, hogyan hasonlítod össze őket??? :)

the real 2008.01.22. 15:28:12

A Napoli kedvező tavaszi sorsolásához azért hozzátenném, hogy az ilyen mindig lutri. Könnyen lehet, hogy a gyengébb csapatok ellen idegenben kevesebb pontot érnek el, mint otthon (sőt, valószínű), az erősebbektől viszont ugyanúgy kikapnak otthon is. És akkor máris az őszi sorsolás volt a jobb...

mickeyknox 2008.01.22. 15:29:07

hát én nem vagyok se olasz, se angol foci fan, sem pedig liv'pool ellendrukker, de nem szívesen látnám már megint a liverpoolt a bl döntőben, tavaly se érdemelték meg, hogy odakerültek. pláne az idei csapat... néha tényleg kínszenvedés nézni egy-két meccsüket. egyébként giacinto megmondta, tavaly az olasz negyedik fikkantott a nagyra értékelt pl csapatoknak, idén meg majd meglátjuk, én remélem hogy a legjobb 8 közt nem lesz a fele angol. bár végülis mostanában úgyis kevés angol bajnokit nézhetünk, legalább pótolhatjuk a bl-ben :-)

BruceWayne 2008.01.22. 15:32:30

szferi: a vasas is csak megnyerte a tizenakárhanyadik vizilabda döntőjét :-)
a poolról meg nem írok semmit. jó lenne ellenük tovább jutni, majd meglátjuk mi lesz.

szferi 2008.01.22. 15:38:01

meglátjuk, de ne várj semmi jót! :)

Érdekes lesz még a milan arsenal is, arra sem mernék fogadni

Gabez 2008.01.22. 15:40:01

szferi: "pl. Ibra nélkül nem tudom hol lennének"

Valszeg vmi hasonló helyen. Ha arra gondolsz, hogy Ibrát a Juve fedezte fel, az ő nevelésük és csakis miatta ilyen jó az Inter, akkor igencsak nagyot tévedsz. Nem értem, miért hiszi majdnem(!) minden juve-s, hogy az inter azért jó, mert megvett két, azaz 2 játékost tőlük...de ha meg is nézzük ezt közelebbről, Vieira nem is játszott idén, Ibra meg az Interben nyerte vissza az Ajaxos formáját, zebrában igencsak gyenge volt - viszont bunkóbb, ha lehet fokozni. Ezzel érvelni elég sekélyes és hiábavaló. Sőt, azt sejteti, hogy a Juve még sosem vett olyan játékost, aki már előtte is jó volt...pl Treze, Nedved??

calcio_di_rigore 2008.01.22. 15:41:38

Capello idején se érdekelt senkit a mutatott játék, akkor is az eredmények jöttek, de nem szartuk össze magunkat a szépségtől.

Amúgy kinek nagyobb szentség a Juve mez: az alibikirály, első szóra lelépő Vieirának, vagy a meccset végigrobotoló Nocerinónak? Pont a mentalitás miatt vagyunk ott ahol vagyunk, és 100x inkább ez a csapat, mint egy zsoldoshadsereg.

andree 2008.01.22. 15:48:42

Szívemből szoltál a Juveról. Nagyon hiányzik a kreativiás a középpályáról. Ha lenne, Nedved is szárnyra kapna. Tiago a legrosszabb választás volt, mert ő pont akkor jó, ha van előtte egy kreatív, mögötte meg egy gyilkos. Almiront soha nem fogja nekem senki megmagyarázni. A kettő árából már egész sok játékost fel lehet sorolni, aki hasznára is lenne a csapatnak és tellne is rá. Ez a 3. hely erőn felüli teljesítmény ettől a kerettől, ezért minden tiszteletem az övék, de félő, hogy tavasszal beállnak a számok és a 3.Milán mögött Juve/Fiorentina/Udinese hármas lessz szerencsétől/formától/sérülésektől függő sorrendben. Hozzátenném a Juvét még mindig a kizárás után is ottmaradt játékosok viszik a hátukon. Ha ők elfáradnak/lesérülnek nem lessz európa, meg Diego, meg sok minden más sem. (Buffon).

Titi120 2008.01.22. 15:52:22

Annyi szent igaz, hogy abban, hogy most az Inter hol van, és, hogy ilyen dicshimnusz (s joggal) készülhetett féléves produkciójukról ezúttal is, megkerülhetetlen és letagadhatatlan fontos tényező az emlékezetes bundabotrány, és annak hatásai.

Az, hogy a tradicionális ellenfelek közül például a Juveval már év eleje óta nem számol senki, mint potenciális ellenfél is ennek a szüleménye, illetve tavaly a Milan is idő előtt parkolópályára kényszerült a pontlevonások miatt ugyebár.

A Roma meg évek óta jó-jó, szereti őket szinte mindenki Tottistul, Spaelletistül, de valahogy az átütőerő nincs meg bennük, meg pechük is van, hogy ilyen bivaly Interrel kell küzdeniük most is.

Szóval az Inter nem csak jó, de szerencséje is van, hogy már második éve egy elég "levajazott" úton haladhatnak hazai pályán, szemben a Premier League bajnokaspiránsaival.

BruceWayne 2008.01.22. 15:54:16

Romának nem elég bika a kerete plusz igazi csatáruk se nagyon van. a Milantól meg idén 1 pontot se vontak le, mégis szarok

Titi120 2008.01.22. 16:05:32

EZT az idényét a Milan csak magának, és az elmaradt erősítéseknek köszönheti ezt nem is vitatom.

Romanista 2008.01.22. 16:06:11

ha a Romanak annyi sérültje lenne mint az internek volt nem rég, akkor a szertáros meg a masszőr is játszott volna. és most nem csak arra gondolok hogy mennyiségi de minőségi igazolás is kéne. Tiago például - a fentebbi okfejtés alapján - simán jó lenne.

giacomo 2008.01.22. 16:34:58

Az Inter megköszönheti Tottinak a 7 pontos előnyét. Ha nincs az a nyegle passz és emiatt a kiállítás/tizenegyes, hanem mondjuk az addig jobban játszó Roma hozta volna a meccset, 1 pont lenne köztük.

Romanista 2008.01.22. 16:36:21

giacomo, hidd el én szeretném a legjobban hogy így legyen de ez azért egy elég merész eszmefuttatás, nem?

Gotama 2008.01.22. 16:41:12

szferi! "Azért csak a nemzetközi meccsek alapján kell megítélni az erőviszonyokat, nem? Ha csak a nemzeti bajnokságokat veszed alapul, hogyan hasonlítod össze őket??? :)" Ezzel TÖKÉLETESEN egyetértek!! Pont emiatt nem értem viszont, mért gondolják egyesek erősebbnek a PLt a SeriaAnál! Az elmúlt 5-10-15 évben számold már össze a BLben az angol ill. olasz (vagy akár spanyol!) győzelmeket/döntőket...

Romanista 2008.01.22. 16:44:03

hát szerintem egy bajnokság állása kissé árnyaltabb és sokkal összetettebb mint hogy egyetlen passzra visszavezethető legyen. az a meccs azon ment valószínűleg el -bár ha jól emlékszem még akkor is ki egyenlített a Roma és 1-1 után nyert az inter.
Szóval inkább ha a Roma megveri az Empolit meg a Torinot akkor kisebb a különbség. meg persze ha a Parmával nem (ennyire) szúr ki a bíró.
Szóval én nem mondanám hogy egy Totti passz és az inter röhöghet a markába.

Gotama 2008.01.22. 16:45:38

A 4 angol "nagy" közül 2 sosem nyert BEK/Blt, a másik kettő meg 20-30 évente az utóbbi időben... A 3 nagy bajnokság mind "megcsinálta" a 4/3 az elődöntőben, de csak az angoloknak sikerült nem behúzni a kupát :D LOL

giacomo 2008.01.22. 16:56:03

Romanista, amit a többiről írsz, jogos, de az a meccs tényleg ezen ment el. Egy feltűnően nyeglén eladott labda, ellentámadás (meg persze szerencsétlen Giully a gólvonalon kézzel, reflexből). 10 emberrel az egyenlítés is csoda egy ennyire erős Inter ellen. Ha nincs ez a zakó, a Roma veretlen, ami azért más lenne. Amúgy az Inter félidei vezetése ettől függetlenül, az eddig látottak alapján megérdemeltnek tűnik.

the real 2008.01.22. 17:00:29

Gotama, az angol bajnokságnak még a harmadosztályában is BEK-győztes csapat van :)

BruceWayne 2008.01.22. 17:01:37

ha nem sérült Materazzi akkor az első meccset megnyerte volna az Inter... hülyeség ilyeneken agyalni hogy mi lett volna ha...

Romanista 2008.01.22. 17:02:46

Hát lélektanilag tuti jobban állna a Róma,bár szerintem így sincs oka a szégyenkezésre. sőt. meg azért a négy pont is más lenne. szóval te is jogosan mondod azt amit. majd milánóban!

egyébként is:
La Roma non si discute, si ama
Forza Maggica!!

giacomo 2008.01.22. 17:09:23

Nerazzurri, kínomban. Nem kellene ilyen korán eldőlnie.

Romanista 2008.01.22. 17:11:41

Egyébként megnyerte az inter.

és még nincs eldőve.

Gotama 2008.01.22. 17:38:39

the real! Tudom, legyenek büszkék rá, de a PL erősségét ez a tény nem befolyásolja...
Forza Milan! Forza Italia!

IronRock 2008.01.22. 18:50:04

"a PL állandó negyedik helyezettje van olyan jó, mint egy többszörös serie-a bajnok. Sőt."
Ezzel egyet is értenék, ha nem a mostani (hangsúlyozom: MOSTANI!) Liverpool-ról lenne szó. Én szerettem a Liverpool játékát, de azt a töketlenkedést, amit az utóbbi időkben mutattak a PL-ben, már nem bírom nézni. Néha tényleg az az ember érzése, hogy Benitez nem tudja mit csinál, vagy tudja de akkor végzetesen hazardírozik. A Liverpool minden csak nem meggyőző, sajnos. Amikor 2005-ben megnyerték a BL-t, csak ötödikek lettek a PL-ben, és csak azért indulhattak mint címvédők, mert az UEFA szabályt módosított... Mindent összevetve aligha hiszem hogy az Internek komoly félnivalója volna a Pool-tól, pláne ha rakás sérülttel és eltiltott játékossal is leverték a Serie A mezőnyét. A Pool esélye csak az lehet, ha gyilkolják a focit, 10 emberrel védekeznek, és esetleg pontrúgásból vagy egy hirtelen kontrából betalálva szereznek egy gólt és a többit kibekkelik. De az Inter annál jobb csapat, hogy legalább 2 gólt ne rúgjon két meccsen, ergo: Inter továbbjutás...
Hogy Benitez meddig marad edző, arra szerintem egyértelmű a válasz: a szezon végéig. Nem bíznak benen a tulajok se, a közönség se lehet elájulva a Pool teljesítményétől, és évek óta képtelenek akárcsak beleszólni a bajnoki címbe a PL-ben. Valami vagy váltás kellene ott, Rafa már nem elég...

Romanista 2008.01.22. 18:57:28

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=557002
na ez azért már mégis csak túlzás.
(ez az utolsó linkem)

Gabez 2008.01.22. 19:33:19

Del Piero beszólt Ranierinek, mert lecserélte a Samp ellen...asszem holnap vagy nem játszik, vagy csak durcisan ;)

Ancelotti meg azt mondja, nincs az Inter felé kivételezés, csak Spalletti nem tudja lenyelni a békát.

BruceWayne 2008.01.22. 19:41:30

nem tudom ki mennyire fogja komolyan venni a holnapi kupameccset...

Romanista 2008.01.22. 19:56:03

könnyen beszél hátulról az éve edzője...

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.01.22. 20:12:36

Mondjuk nem lenne baj, ha végre játszhatnának együtt (Sanyi, Iaquinta meg Treze)

giacinto 2008.01.22. 20:36:09

a juve holnapi keretében nincs Buffon, nedved, almiron, salihamidzsic egyéb okok miatt :)

Juventus squad: Birindelli, Zanetti, Iaquinta, Del Piero, Belardi, Vanstrattan, Trezeguet, Boumsong, Palladino, Grygera, Nocerino, Molinaro, Tiago, Novembre, Marchionni, Legrottaglie, Esposito, Castiglia, Cosentini, Ariaudo.

Gabez 2008.01.22. 20:42:54

Vki árulja már el, Zsüli gólöröme honnan jön...kiba jól csinálta :)

Ja meg azt is a Doni mit keres még mindig az Atalantában.

Count Adyn 2008.01.22. 21:45:23

Nerazzurri: Csak az a kérdést hányat kapunk holnap tőlletek szerintem ezekkel a tartalékosokkal...

fanfan 2008.01.23. 08:51:05

Genoa színei a piros-fekete? Szerintem piros-kék, egy javítást megér talán (de lehet én tévedek)

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.01.23. 09:20:44

az olasz tavasz tartogat még meglepetéseket, szerintem! ferbruár végére sok minden kiderülhet. ha a róma komolyan a calcio-ra hajt akkor be kell áldoznia a BL-t, ez érvényes az Inter-re is.

andree 2008.01.23. 09:50:30

Hát nem tudom. Szerintem az Inter pont most bizonyította be, hogy egy tartalékos csapattal is oda-vissza veri a mezőnyt. Ha mindenki egészséges, és egy Bl meccs előtt tartalékolni kell, pont az a csapat fog jászani, amelyik tönkreverte a Serie A-t. Ez a hatalmas és erős keret mindig is jellemző volt az Interre, csak az utóbbi időben(így vagy úgy tökmindegy)kitörtek az örök looser imagie-ükből.
A Juvenak még 3-4 év mire, esélyes csapatot épít ellenük (az öregedő sztárok szükséges pótlása miatt jó ideig, legjobb esetben is csak helybenjárni fog a csapat sajnos), a Roma pedig nem fog tudni beelőzni egy ennyire stabil Intert. Csak akkor buknak a következő pár évben bajnokságot, ha visszatér a régi mentalitásuk, és nyáron vesznek egy csomó embert egy kész csapatba, akik által visszatér a régi morál és csapategység. Én ennek szurkolok, meg annak, hogy a szponzorunk csinálja élete legjobb traktoreladó statját idén, és vegyen nekünk sok jó játékost.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.01.23. 10:06:12

Hogy Nerazzurri barátunk tegnapi, permanens felháborodásának élét tompítsam, a kedvére teszek. Persze, ha ezt is marhaságnak tartja, akkor újabb bocsánatkérés részemről, nem akarom én zaklatni:

www.dinovercotti.com/inter.pdf

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.01.23. 10:08:42

ma este kiderülhet, hol is tart a juve és az inter!

Gabez 2008.01.23. 12:31:38

Íme a legújabb szerzeményem:

store.inter.it/dettagli.asp?cat=405&id=I7001&ric=&sposta=

2 nap alatt ideért, igyekezzetek, mert fogy ;)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.23. 12:43:03

@Gabez: jól néz ki, de nincs véletlenül más színben...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.23. 12:44:33

emberek éheznek, gabez, te meg hetven ajróért veszel felmosórongyot... beteg világ ez. ;)

Gabez 2008.01.23. 13:00:16

Akció volt, csak már lejárt, szal nem volt 70. A felmosórongyom pedig fehér-fekete, és olcsón vettem a kínai piacon :)

Van idegenbeli mez is, az más színű, szép fehér, piros kereszttel...csak keresztényeknek.

andree 2008.01.23. 13:23:20

Én még mindig azt a műszálas kék-sárga replikált mezt hordom, amiben anno elbuktuk azt a BL-t, ahol Puhl Sanyi remekelt a döntőben. Érdekes 10 év és 40 kiló után jó rám. :)

Panu 2008.01.23. 14:10:41

Én se adnék egy mezért ennyit, meg ettől kevesebbet sem, bár én smucig vagyok. Még szerncse, hogy rám jók a gyerekmezek is. ;)

Romanista 2008.01.23. 20:21:50

samp behúzva, tiz emberrel. daje lupi

Panu 2008.01.23. 20:35:05

Azért az mókás, hogy Cassano folyamatosan a rómaiaknak siránkozott, és Spallettivel előbb pacsizott le, mint a saját edzőjükkel. Idióta! És vannak ám rajongói is, az egyiket úgy hívják: MORGANTI. :/

BruceWayne 2008.01.23. 22:57:40

na ennyit a nagy milan-felzárkózásról......
Inter-juve meg jó nagy Fuck of....

WallyB 2008.01.23. 23:11:20

Nerazzurri! Azt két f-fel kell írni... :)
Egyébként nem rossz eredmény a 2-2, 10 emberrel az Inter 86 percig, amott volt Treze is, Alex is, igaz Buffon nem, ő pedig az első Cruz gólt nem kapta volna be... a végére kijött a fáradtság a fiúkon. Boumsongot hány Juve-drukker is küldte el eddig, és hova is? Költői a kérdésem persze...

BruceWayne 2008.01.23. 23:19:14

+ 1 f.
nem néztem a meccset, lehet jobb is. a gyors kiállítás függvényében meglepő lehetett a 2-0-ás állás, kár érte, tudósítás alapján 1-0 után már csak 1 csatárral nyomta az Inter, aztán ketten is megsérültek és le kellett cserélni, cruz kapufa az utolsó percben, hát ez nem a mi meccsünk volt úgy tűnik.

WallyB 2008.01.24. 07:37:27

Az túl nagyképűen hangzik, hogy "nekünk sem mehet minden meccsen". Egyébként meg a zebrák nyugodtan kérhetik ma a rádiós kívánságműsorokban Alexnek Ákostól a "Megváltó" című számot... Valaki azt írta, hogy a Juvenék ez a B-csapata volt. Nekem nem tűnt olyan vészesen gyengített gárdának (Buffon, Chiellini, Pável és öööö... hogyishívják az RTL Klubos ordítós riportert...nah, hogy őt idézzem Kámonárézi szal Camoranesi) mondjuk ők tényleg kezdők lennének egy bivalyerős zebra... huhh, ez asszem képzavar... csapatban.

nalazo 2008.01.24. 08:58:20

Sajnálom, hogy tegnap nem tudtunk megőrizni legalább gólt az előnyünkből, de még így is elimerésre méltó az Inter teljesítménye. 10 emberrel a Juve ellen két góllal vezetni nagyon kellemes dolog volt, de a 2-2 után sem csökkentek az esélyeink a továbbjutásra.
A Milan-kérdéshez hozzászólva, ennyire azért nem rossz ez a keret. Ancelottit kellene elküldeniük végre, mert nagyon úgy néz ki, hogy nem tudja motiválni a csapatot, illetve nem tud felnőni fejben a megváltozott körülményekhez.

MadPet 2008.01.24. 09:34:05

Tisztazuk: Juventus csalt, ezert megerdemelten zartak ki. Ezen nincs mit vitazni.
Inter azert nem tudod elso lenni mert a Juve, Milan duo lefizete a birokat ugye ez is kiderult. Tehat semmi ertelme azon vitatkozni hogy erosodott meg az Inter.Ami teny hogy jelenleg ok a legjobb olasz csapat.
Milan-nal ev vegen nagy takaritast kell csinalni kulonben nem jonnek vissza soha.
Az a helyzet hogy vannak olyan csapatok amik jobbak a kupaban mint a bajnoksagban. Ilyen szerintem ez a Milan es a Liverpool is.
Juvenak szerintem is jovore kell ujra beszalni a versenybe a bajnoki cimert. Ebben a szezonban a BL szereples a celjuk ez egyertelmu.
Roma-t, Fiorentina-t jol ossze raktak el kell ismerni.

Teljesen felesleges azon vitatkozni hogy melyik a legerosebb bajnoksag mert evrol evre valtozik. Jelenleg van 3 top liga (Olasz, Angol, Spanyol) es vannak akiknek realis eselyuk van ezek a csapatok ellen (Nemet , Francia, Porto).

Ha a valogatott szereplest is figyelembe vesszuk akkor messze az Olasz bajnoksag a legjobb.
Angolok ki se jutottak az EB-re ugye a spanyolok meg majd jonnek haza.

Mondom ezt en aki Angliaban elek es a spanyol focit szeretem a legjobban.:)

Gabez 2008.01.24. 09:36:21

Láttátok Gattuso gólját? Azt hiszem, tökéletesen jellemzi a Milan bajnokságban nyújtott teljesítményét.

A juve megérdemelte az x-et, mert azért csak vannak ilyen jók és végig küzdöttek...persze ha nem állíttatja ki magát a sügér Burdisso, akkor sima 1-es ez a meccs. Most már csak Mancini-n múlik, hogy tovább akar-e jutni a kupában, vagy sem, ha igen, akkor olyan csapatot visz Torinoba (pl Filkort :)). Szerencse, hogy a Sötét Nagyúr nem sérült meg, jól nyomta, nemsokára visszatérhet a helyére.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.24. 09:39:35

"Inter azert nem tudod elso lenni mert a Juve, Milan duo lefizete a birokat ugye ez is kiderult."

és még rohadt sok minden más is kiderült, aminek köszönhetően erről a kommentről is kiderült, hogy nem igaz. de ne menjünk bele, nemrég már századszor is lerágtuk ezt a csontot... (amiben kiderült, hogy a legnagyobb csaló húzta a legnagyobb hasznot az egészből)

MadPet 2008.01.24. 09:44:02

_benito : Ez egy tenyeken alapulo megjegyzes volt.

Azt hogy mellete ki mit sejt az egy dolog. Amig nem sikerul bizonyitania valakinek addig nem nevezhetoek mas klubok erintetnek a dologban.

Majd ha kizarjak az Inter-t mondjuk akkor igen de addig el kell fogadnod (meg ha utalod is) hogy bizony artatlanok.

Count Adyn 2008.01.24. 09:58:24

WallyB: Boumsong hibájából kaptuk a második gólt, a fejesével csak 0-ra hozta ki a mérlegét:D

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.24. 10:08:16

oh, madpet, de hiszen én nem utálom az intert, honnan veszel ilyen csacsiságot?

Metgergo 2008.01.24. 10:17:25

_benito: Szerintem tisztázzuk, hogy kit értessz a legnagyobb csaló alatt, és hogy ez csak egy sejtés, magánvélemény, vagy az egész NST álláspontja, mert olyan információkkal rendelkeztek, ami mindenki számára teljesen egyértelművé teszi, hogy ki csalt el és mit.
Az nem túl korrekt hozzáállás, hogy vagdalkozol itt kimondatlan nevekkel, és értelmezhetetlen állításokkal. Ha olyan biztos vagy abban, amiben biztos vagy, akkor nyugodtan kimondhatod, de az ilyen "legnagyobb csaló húzta a legnagyobb hasznot" kifejezés, mint szellemi termék, leginkább a termékgazdát minősíti.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.24. 10:30:12

neem, Isten ments, az nst legalább 50%-a utálja a juvét, úgyhogy szigorúan magánvélemény.

olvassatok vissza, rengetegszer lerágtuk már és újra csak ugyanazok a tények és érvek kerülnének elő, mint a korábbi X postban. olvassatok vissza bátran.

bocs, hogy nem kezdek el újra én is ezredszer linkelgetni, akit érdekel az igazság, az tudja, aki meg csak a sportszerűségében sértett jancsibohóct játssza, az úgyis leszarja, hogy például ki a telefonhívásokat rögzítő TIM (egyébként mai napig seria a főszponzor) elnöke...

Metgergo 2008.01.24. 10:36:54

Jah, hogy magánvélemény! Akkor úgy is kezelem. :-) Keep up the good work!

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.01.24. 10:43:42

nos, "2:2 idengenben több mint mesés! az internek is megvannak a határai. izgalmas tavasz elé nézünk. remélem!

Metgergo 2008.01.24. 10:55:24

Szerintem ez a 2-2 a Juvénak hatalmas pofon. Kiderült számukra, hogy épp csak annyira képesek, mint az Inter 10 emberrel. Ez mutatja meg leginkább az Inter és a Juve közti képességbeli különbséget. És itt teljesen mindegy, hogy miért volt a kiállítás, mert nem arról van szó. Inkább arról, hogy ez az Inter B 10 emberrel van olyan jó, mint a Juve A-(vagy B+). Szerintem annál demoralizálóbb, mint egy ilyen eséllyel nem élni, sőt, éppen csak megúszni, nem nagyon van. A visszavágón térdelni fog "Az Öreg Hölgy".

nalazo 2008.01.24. 11:01:42

Ebből az egy eredményből nem kellene levonnia messzemenő következtetéseket egyetlen ellenInter drukkernek sem.
A Juventus szurkolóit szerintem sokkal kevésbé izgatja az, hogy az Inter körül is voltak pletykák, mint az, hogy két játékosát elvitték Milánóba. Velük jobb lett az Inter, de ne állítsuk már be úgy, hogy nélkülük valahol Milan-mélységben lennénk. A többi Inter játékos nem attól tanult meg játszani, hogy látta Ibrahimovicsékat. Egyébként pedig önbecsapás azt hinni, hogy ha nincs az Inter ajánlata, akkor maradtak volna Torinóban. Elvitte volna őket más.

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.01.24. 11:13:04

ha már a 10 emberes verziót bocolgatjuk. ne felejtsük el a Roma-Inter-t. most sok minden másképp lenne . . .

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.01.24. 11:14:12

a térdelős 1:1 is messzire mutat.

Gabez 2008.01.24. 12:29:05

"Momo Sissoko (€15m): a player who most Juve fans are bitterly opposed to signing, and who has scored just two goals in his career"

2 gól - 15 milla? Nem semmi csávó lehet. Vagy inkább a managere a jó...
Akkor inkább Torghelle Sanyit a Juvéba! :)

Boumsong: "if one day the Bianconeri were to ask me to return, I will do so gladly." Nem megy messzire :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.24. 12:38:32

habi barátunk mondta, amikor tetemre hívtam, hogy miért ezt a szerencsétlent verik ránk gerrard helyett, hogy azért ha valaki azzal tűnik ki az angol bajnokságban, hogy sokat fut, akkor azért nem annyira rossz vétel. :)

a lyon lelkes támogatójaként nem fogadom nagy örömmel a hírt, hogy oda tart, de még így is jobb, mintha maradna.

calcio_di_rigore 2008.01.24. 13:04:21

Remélem az interisták megint beígérik nekünk a nagy verést a visszavágóra, és ha csak annyira nagyon térdelni fogunk mint a bajnokin, már tovább is jutottunk.:)

calcio_di_rigore 2008.01.24. 13:05:31

Jah, a védekező középpályásokat már csak a góljaik alapján ítéljük meg, ez világos.

calcio_di_rigore 2008.01.24. 13:07:48

"Inter azert nem tudod elso lenni mert a Juve, Milan duo lefizete a birokat ugye ez is kiderult."

Úristen...

MadPet 2008.01.24. 13:17:18

Mit nem ertesz ezen?
A birosag szerint ez tortent.

Az mar lenyegtelen hogy mi szemely szerint mit gondolunk rolla.
Juve ment a B ligaba az Inter meg a top 1 -re.

calcio_di_rigore 2008.01.24. 13:34:54

"The actual Calciopoli sentence from the federal courts can be viewed by anyone on the FIGC's official website in the archive section where such a notion is completely dismantled by statements like:
- Pg 74-75 there was no "cupola" or "Moggi System"
- Pg 76 no proof article 6 violations (match fixing) against Juventus
- Pg 83 referee selections were done in accordance with the rules of the FIGC
- Pg 101 the yellow cards were not organized.
- Pg 61 states that Juventus was not responsible for the salvation of Fiorentina after the De Santis-influenced game between Lecce and Parma that finished in a tie allowing the Viola to survive in Serie A"

Úgyhogy ne nagyon csodálkozz azon, hogy mennek a beadványok az európai és civil bírósági színterekre, a dolognak még nincs vége. Mondjuk a Te "lefizették a bírókat" teóriáddal nem tudok mit kezdeni, egyáltalán az ügyészi vádban elhangzott ilyen? Gyanítom nem. (Vagy csak nem Sensi papa aranyóráira gondolsz?:))

WallyB 2008.01.24. 14:01:36

Ehh, már megint itt tartunk... Benito! Szerintem hozzatok létre egy topicot ahol ezt lehetne boncolgatni, de más helyen ne lehessen. Tényleg lerágott csont. Interes vagyok elég régóta, de azt mondom, ha bizonyíthatóan csaltunk, büntessenek meg. Ha nem, akkor meg... geddafuckout. (bocs)
Személy szerint igazán nagyra tartom a Juve azon játékosait (egyáltalán, én soha nem írom le a rivális nevét kisbetűvel), akikről kiderült, hogy nem egyszerű zsoldosok, és a bajban is kitartottak a klub mellett. Ha Treze, Alex, Buffon, Pável meg Camoranesi is elment volna, akkor a zebrák még most is a Serie B-ben lennének, ebben biztos vagyok. Szóval RESPECT. Az, hogy aztán Emerson, aki talán elsőként hagyta el a süllyedő hajót nekiálljon fikázni Vieirát meg Zlatant... az guszta volt. Az mindegy, hogy hova igazoltak... szerintem. Ha az Inter járna ugyanígy, ott se sokan maradnának... ez van.
Boumsong... jah, igen. Utána láttam az ismétlésben, hogy ő maradt le Cruzról... de legalább helyrehozta... Legro bezzeg.

WallyB 2008.01.24. 14:09:07

Még egy gondolat. Azért a calciopoli miatt én Mancini helyében azon lennék, hogy a Juve ellen minden egyes pályáralépéskor bizonyítsam: mi vagyunk a jobbak. A bajnokin beértük az x-el, most mondjuk nagyot küzdöttek a srácok (ha ez a félőrült Mátrix nem üti ki magát 2-0-nál, ki tudja, mi a vége), de zebrák is jók voltak. Izgalmas visszavágó lesz, az Inter nyer 2-1-re Ballotelli és Filkor góljaival, míg amott Legrotajje bólint egyet. :)

argentin#21 2008.01.24. 14:30:33

Valoban igy van, a tegnap gyonyoru jatekkal, emberhatranyban szepen bizonyithattak volna (mondjuk a Juve jateka sokat segitett ebben) , de a vege fele igen visszahuzodtak es ellazultak, de ez is abbol allt,h igazabol egyetlen verbeli vedoje volt Rivas jelenleteben (masik ketto Maxwell[szep golpassz] es Cambiasso volt).Igazsag az,h baromira felhaborodtam mikor kiegyenlitettek,amikor 78 percig csak csovaltam a fejem,h a Juventus mennyire nem talalja fel magat. Na de bizok Cruznak es Cambiassonak formajaban a visszavagon.

nalazo 2008.01.24. 15:50:54

Egyetértek az előttem szólóval. Nyitni kellene egy külön topikot a Calciopoli-nak. Ugyanis kezd unalmassá válni, hogy amikor aktuális meccsekről lenne szó, akkor mindig felbukkan egy önérzetében sértett személy, aki csak arról tud írni, hogy a Juvéval milyen igazságtalanság történt, és az Internél mennyire gonosz mindenki. Ők kapjanak saját topikot, és beszéljék meg a problémát!

Mellesleg ha az Inter bizonyíthatóan hasonlót művelne,a Juventust az sem mentené fel a saját bűne alól.

calcio_di_rigore 2008.01.24. 16:04:14

Egy korrekt postnak lenne értelme, pro és kontra érvekkel, tényekkel. Vitának sok értelme nincs, a legtöbben a Nemzeti Sport féle felületes karcolgatást tették magukévá a témával kapcsolatban, arról meg minek vitatkozni.

BruceWayne 2008.01.24. 16:14:39

calciodirigore, te hol élsz, dobozban? vagy szatyorban? nem bírsz napirendre térni afölött hogy a juvét másfél éve kib***ták a Serie A-ból mer egy korrupt csaló banda volt mindig is, te meg itt jössz a külföldi cikkekkel meg a pogári bíróságokkal.... fogadd már el hogy a csapatodtól elvették a 2 bajnoki címet és kivágták a Serie B-be. örülj neki hogy mást nem bizonyítottak rájuk, pedig biztos lenne mit (biztosan azt a doppingos témát se poénból hozták fel jó pár évvel ezelőtt)
amúgy meg a mostani kormányra se bizonyított rá a bíróság sokmindent, el se ítéltek senkit, még is tolvaj rabló korrupt banda akik szétlopják/kiárusítják/lebutítják a egész országot. errő lennyit. de te azért csak olvasgasd a külföldi sajtót és keresd az igazad, Brüsszelben vagy Genfben majd hátha felfigyel rád valaki ha a bíróság elé telepszel.....

MadPet 2008.01.24. 16:18:54

Errol tenlyeg felesleges uj posztot nyitni mar ez tortenelem majd foglalkoznak vele a torteneszek.

A lenyeg hogy ugy nez ki iden Inter (esetleg ) Roma lesz a bajnok.

Az olasz bajnoksagnak egyertelmuen az tenne jot ha a Fiorentina, Milan, Juve is egyenlo erot kepviselnenek a 2 elsovel.
Akkor lenne igazan kemeny a harc az elso helyert.
Szurkolok a Milanak is es a Juvenek is hogy erosodjenek meg a nyaron.
Erre meg van minden esely.

A BL -ben meg minden lehet es meg a Milan is megvedheti a cimet. Jo meccsek lesznek na:)

calcio_di_rigore 2008.01.24. 16:30:39

Nerazzuri, erről beszéltem, kösz hogy illusztráltad, pedig nem is kértelek rá. Azt látom, hogy szövegértelmezési gondjaid vannak, de azért ne legyél ilyen pipa.
Amúgy meg mondjuk Luc Misson-nak nemhiszem hogy szüksége lesz arra, hogy én kiüljek a bíróság elé.:))

Romanista 2008.01.24. 17:33:06

annyira jó hogy a Roma (legalább) ebből kimaradt.
és annyira jó hogy így gyakorlatilag nekem nem kell véresen habzó szájjal újeljárást vagy súlyosabb büntetést követelnem minden seria A post után. szobahőmérsékleten ugyanannyira utálom mindkettőt, de azért mostanában szurkolok a Juvénak hogy megcsapja az Intert.
Sensi és az aranyórák...hát ez meg mint valami városi legenda...
egyéb:
13ójró Sissokoért. egy Giuly és egy Cicinho jött ki a Rómának belőle.lehet itt csodálkozni hogy néha nagyot esik a Roma, szerintem ekkora és ilyen kvalitású kerettel ez kiemelkedő teljesítmény.

andree 2008.01.25. 00:22:14

Miért van az, hogy mikor felmerül ez a téma minden Inter szurkoló, olyan nagy vehemenciával veti bele magát a Juve szidásába, mintha ők tehetnéknek róla, hogy évekig szánalmas looserek gyülekezete volt a csapatuk? (Edzők,széthúzó játékosok tekintetében, persze) Ahelyett, hogy örülnének a sors ajándékának (vagy a jogos igazságszolgáltatásnak, tökmindegy), hőzöngenek össze vissza. Gondolom a sok elfojtott feszültség tör elő vagy ilyesmi.
Engem konkrétan nem érdekel a dololog. Akkor szarul esett a gyerekkorom óta szeretett csapatom meghurcolását látni (Bár mindenki aki egy kicsit objektív tudott maradni szurkoló létére látta, hogy a Serie A-ban nagy háttérmunka zajlik) , de legalább elvállt a szar a májtól, elkezdődött a fiatalítás, és van cél (tisztán megelőzni az Intert pár éven belül). Soha nem gyűlöltem egyik olasz csapatot sem, és konkrétan leszarom ha az interfanok ahelyett, hogy örülnének a brutális és végre valamennyire egységes csapatuknak még mindig a Juventusal vannak elfoglalva. Olyan ez mint a homofóbia szerintem.

argentin#21 2008.01.25. 08:51:31

andree: hat epp errol van szo, h mi akarunk orvendeni , de a Juvesok nem hagyjak. Ez szerintem siman kitunik a szovegbol,ha egy kicsit is figyelmesebben visszaolvasol.

nalazo 2008.01.25. 09:06:05

Igen, kedves Andree. Meg kellene nézni néhány írást feljebb és rájönnél, hogy ezt a témát csak néhány kesergő ember rágcsálja folyamatosan, de ki tudja meddig még? Te sem csinálsz mást. Abba kellene már hagyni, vagy gyűljetek össze és beszéljétek meg egymás között!

rexford 2008.01.25. 11:18:53

Juventinók, tényleg hagyjuk abba a kesergést, ezt a pár évet kibírjuk. Semmiség ez ahhoz képest, hogy mások milyen sokáig keseregtek!

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.25. 11:23:37

szerintem meg játsszuk ki csocsóban. rex, ha van juve-mezed, lehetsz a hátvédem, átmászatjuk az asztal alatt a leghangosabban nyivákoló nerazzuri-párost. :)

rexford 2008.01.25. 11:25:39

az a baj, hogy nedved van ráírva, így nem lehetek hátvéd.

rexford 2008.01.25. 11:35:07

De ha lenne egy Torricellis/Monterós mezem, szívesen lennék akár hátvéd is.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.01.25. 11:36:44

hahaha, torricelli mezben azt várnám tőled, hogy sörösüvegekkel dobálod a szemben állókat és az asztal alatt egy pitbullt eresztesz rájuk.

rexford 2008.01.25. 11:39:32

Ölég lenne egy Torricelli-maszk is.
süti beállítások módosítása