Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 19. forduló

2008.01.11. 20:00 pancho_sanza

Félidőhöz érkezünk. Pontosan 10 mérkőzés eredménye hiányzik, hogy mindenki megállhasson egy pillanatra, és számot vethessen magában, hogy pontosan miben is kell javulnia a tavaszi idény során. A bajnoki tabella eleje és vége egyértelmű: egymás ellen mérheti le a Real Madrid és a Levante, hogy pontosan mekkora teljesítmény- és játékbeli eltérést jelent a közöttük lévő 36 pontos különbség. A két katalán klub szoros küzdelmet folytat a dobogó második fokáért, de még nem áll feje tetejére a világ, mert látszólag a Barcelona van könnyebb helyzetben a hétvége előtt. Különösebb rangadó nem lesz, de mindenképpen érdekesnek ígérkezik a Valencia és a Sevilla vendégjátéka. Az előbbi esetében inkább kíváncsiságunk dominál: van-e élet a Levante elleni döntetlen után? Míg utóbbi afrikai játékosai nélkül mérettetik meg. Egyébként a fekete kontinens reprezentánsainak nagyobb része már elhagyta klubját, egyedül a Barcelona érzi magát olyan komoly helyzetben, hogy Eto’o nélkül nem biztosított a Murcia feletti győzelem. Szerintünk igen, de ők jobban tudják. Esni fog 29 gól és talán emelkedni a közvetítések színvonala. Tovább után részletek.

Betis – Getafe 1-3
Városi rangadón kikapni a Sevillától nem feltétlenül szégyenteljes dolog. Főleg idegenben. Ezzel ellentétben a Valenciától – hét közben - elszenvedett kupavereség már nehezebben magyarázható. Ennek megfelelően a remény egyetlen és halvány sugaraként a kupa és a bajnokság közti különbséget lehetne említeni. Szerintünk ez nagyon kevés a jelenlegi Betis számára. Még akkor is, ha a mostani ellenfél sem élete formáját futja: az utóbbi időben hadilábon állt a gólszerzéssel, illetve valószínűleg rossz fát tett Fortuna tüzére. Viszont a kupából magabiztosan kiejtette a Levantét, ami jót tett a csatárok önbizalmának és mintha a szerencse nagyasszonya is enyhülne irányukban.
 
Barcelona – Murcia 2-0
Szerény számításaink szerint ez lesz az a mérkőzés, melynek közvetítését hang nélkül követjük végig. Egyébként sem értjük az ORTT-t, mert egy cici felvillantásáért már ki kell rakni a piros karikát, miközben a szakértők/kommentátorok/műsorvezetők hallatán bármelyik 12 éven aluli gyermek megállhat a fejlődésben. Hogy is van ez? Pedig erről a mérkőzésről sok mindent lehet mondani, mert a jelenlegi Barcelona mellett senki nem tud elmenni szó nélkül, és ez oda vezetett, hogy már az Afrika kupás posztjainkban is a katalánokról vitatkoznak. Ezt teljesen jogosnak érezzük, mert a Sevilla például nem tudott olyan gyengén kiállni a kupában, hogy a gránátvörös-kékek sikerélménnyel gazdagabban távozzanak stadionjukból. Ugyanakkor Henry felvillantott valamit, ami bíztató lehet az újabb Eto’o nélküli időszakra. Most mindenesetre nyerni kell, mert a Real Madrid fog, és a mostani különbség is több, mint elegendő. Különösen az üldöző szerepében.
 
Levante - Real Madrid 0-3
Egyetlen tanulsága van a mérkőzésnek: az idényt hazai pályán és ugyancsak a Levante ellen fogja befejezni a listavezető és a két katalán által - távolról - üldözött vad. Azon a mérkőzésen nem nagyon múlhat a bajnoki cím. A mostani találkozójukon sem igazán, mert bármennyire is dicséretes az egy héttel ezelőtti, kapott és rúgott gól nélkül átvészelt valenciai teljesítmény, az főleg az akkori vendéglátó, Valencia töketlenségének köszönhető. Ezt megerősítendő a Getafe ellen már reálisabb eredmény, jelesül háromgólos vereség született. Persze a Real Marid is megmutatta csütörtökön, hogy tartalékai csak papíron erősek. Ennek egyértelmű következményeként szomorúan hagyhatták el a Mallorca otthonát. Most viszont tuti a vendégsiker, mert akinek kell, az leül a padra (Dudek, Guti, Higuaín), s helyettük beszállnak a nagyfiúk a játékba.
 
Zaragoza – Mallorca 3-1
A hazai csapat számára elég, ha megismétli az egy héttel ezelőtt megcsodált teljesítményét, amellyel akár a Real Madridot is legyőzhették volna. De nem sikerült túljárniuk Casillas eszén egyszer sem, így a zaragozai öltöző mumusát már átkeresztelték Ikerre. A Mallorca ezzel szemben kihasználta a madridi kapus távollétét és vereséggel küldte haza a listavezetőt. Most fordulnak a pályaviszonyok, és egymás ellen mérhetik le, hogy valójában mennyit ér a két említett teljesítmény. Szerintünk hazai győzelmet, így megszakadhat a kellemetlenül régóta tartó nyeretlenség.
 
Almería – Espanyol 2-2
Vajon mikor szakad meg a szenzációsan régóta tartó győzelmi sorozat. A tizenötödik is meglesz? Esetleg az andalúz újoncnak kell megmutatni a mezőnynek, hogy mitől döglik a légy? Az azért mégsem mehet örökké, hogy az Espanyol meccseit kétesélyben kockázat nélkül megtehetjük. Pedig jó sokat nyert, aki ősszel bízott a kisebbik katalán csapatban. Az Almería szurkolóinak van egy nagyon rossz hírünk: az Espanyol játéka folyamatosan fejlődik, így simán kikaphatnak, de az egy pontért is nagyon meg kell majd kűzdeniük. Ráadásul még a pillanatnyi forma is a vendégekkel van. De a hazai pálya is nagyon erős érv.
 
Atlético – Valencia 3-2
Elnézést kell kérnünk kedvenc Atlético Madrid szurkolónktól, de nem tudom kikerülni, hogy ne hazai győzelmet jövendöljünk. Ha valaki rendszeresen figyel minket, tudja, hogy a madridi csapat meccsein mindig az ellenkezője történik, mint amit mi jósolunk. Hátha most a Valencia megmutatja fogalmatlanságát és szerez egy kellemes estét újabb vereségével nekünk. Na nem azért, mert utáljuk őket, de az a sok általuk produkált 0-0 a bajnokság nézhetőségének rovására megy. S ez nem jó. Ezzel szemben a hazaiak mindent megtesznek az izgalmas és gólokban gazdag kimenetelű szórakoztatásért és ehhez van egy eszközük, amit már régen vettek elő: a hétgólos labda. A vendégekre való tekintettel most öt gombóccal is kiegyeznénk, csak jól szórakozzunk. S akkor talán a Reggeliben szocializálódott bokszolónak sem kell feltennie kedvenc kérdéseit: tényleg sípol a bíró, ha szabálytalanságot lát? S miért zöld a fű?
 
Villarreal – Deportivo 3-1
Pedig nem is haragszunk egyik magyar sportcsatornára sem. Ellentétben ezzel a két csapattal, amelyek múlt héten megfogták egymás kezét lélekben, és együtt térdeltek az Atlético, Espanyol páros valamelyik tagja elé. Ez aztán olyan jól sikerült, hogy három gombócig meg sem álltak. Most illene valamit törleszteni, de igazából egy döntetlen érdemelnének, meg két gól levonást, a múlt heti szurkolófojtogató teljesítményért. Mi szégyelltük magunkat, a helyükben is. A realitások viszont azt gépeltetik velünk, hogy a Villarreal szurkolói enyhülhetnek meg kicsit kedvenceik irányában, míg a vendégek szurkolói számára nem tudunk bíztatót mondani. Majd ha az öt új játékos (s nem kókler) feltűnik a láthatáron.
 
Athletic – Sevilla 1-2 
A vendége nem titkoltan tartalékoltak a mérkőzésre, amelyen mindössze győzniük kellene és utána már lőtávolba is kerül az eleje. Különösen abban az esetben, ha a most következő időszakban Kanouté, Keita és Koné nélkül is sikerül halmozniuk a győzelmeket. A Barcelona elleni kupamérkőzés legfontosabb tanulságaként levonható, hogy képesek pótolni a hiányzókat. Még akkor is, ha Jesus Navas a padról szemléli a mérkőzést, és Chevantonon egyértelműen látszik a mérkőzéshiány. Azonban előbb-utóbb belelendül az uruguayi, mert neki most kell bebizonyítani, hogy érdemes több terhet rakni a vállára. Egyébként ez a sors legnagyobb igazságtalansága is: Chevanton mindig a kispadon pazarolja tehetségét, holott vele egyértelműen előrébb tartanának hazaiak. Mert gólok nélkül nehéz és kegyetlen az élet a La Ligában.
 
Valladolid – Recreativo 2-0
A Valladolid lassan, de biztosan kapcsolt magasabb sebességi fokozatba és csak remélni tudjuk, hogy nem ijednek meg saját maguk által diktált tempótól. Ez azt is jelentené, hogy nagyon kedvező pozícióból fordulhatnának rá a tavaszi szakaszra. Nem lehet kiesési gondja annak a csapatnak, amelyik eddig két bajnokira látogatott el a fővárosba és hat gól borzasztó emlékével jutalmazta meg a madridi (főleg Getafe) szurkolókat. A Huelva már elég régóta őrzi veretlenségét, de azért annyira nem jók ők, hogy egy masszív sorozatot fel tudjanak építeni, így mint minden csoda, ez is véget fog érni.

Osasuna – Racing 1-1
Komolyan azt gondoljuk, hogy szégyen, amit a Racing Santander művel. 18 forduló. 18 lőtt, 19 (!) kapott gól. Hatodik hely a bajnokságban. 29 pont. 8 győzelem, 5-5 döntetlen és vereség. A helyezés és a pontok imponálóak, de az eredményesség mellett néha illik azért egy-két jobb meccset is nyomni. Na ők nem teszik, ráadásul az Osasuna személyében remek asszisztenst kaptak erre a fordulóra. Egyébként gólnélküli mérkőzést akartunk jósolni, de nincs pofánk vastaggal 0-0-át írni egy La Liga beharangozóba.

24 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr55293797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spangol 2008.01.11. 22:02:54

Azért az 1-1 Sevillában nem kimondott kudarc, szoval megint nem sikerült megállni egy Barca piszkát.

Egyebkent hajra La Liga, hajra NST

argentin#21 2008.01.12. 13:21:33

Luis Fabiano, Dragutinovic, Palop, Kerzhakov ,Kanoute, Keita, Kone ,Navarro.... mind hianyozni fognak ma... kivancsi vagyok a vegeredmenyre.

szmrmszrzt 2008.01.12. 16:14:52

pancho: a konstans megbízhatatlanság korszaka véget ért. most a kristálygömb végre szinkronba helyezkedik a védelem, aguirre, és a bíró sporttárs herególyóival.
ha mégsem , akkor még a madrileno előtt suvickold le.a kristályt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.01.12. 18:04:27

Pancho,szeretett madridod mit is jatszott osszel sevillaban? :PP maradjunk annyiban,h ok is igen tartalekosak vtak,meg mi is (messi,yaya,ronnie,atb).

nasteey 2008.01.12. 20:57:51

...

és ez a Zambrotta padozik

...

BastilleBilbao 2008.01.13. 10:45:44

yeste, susaeta....ennyi! (régóta várom már ezt az alkalmat)

Keelhaul 2008.01.13. 12:06:31

Panchokám megint megérdeklődném ... nézted te a Mallorca Madrid meccset? Az a gyanúm, hogy nem
A Madrid összeállítása :

Dudek - Salgado Ramos Pepe Marcelo - Gago Guti Sneijder - Robinho Raúl Higany (bár nem 433)

Na most ebből ki volt a legszarabb? Raúl, aki ma is kezdő lesz, illetve Sneijder, akit le kellett cserélni, akkora 0 volt. Pepe és Ramos kivételével mindenki szar volt, és nem azért, mert a "nagyfiúk" játszottak az általad emlegetett posztokon, de ezt már gondolom felesleges magyarázni. Ha nem láttad, akkor főleg. Csak ne írj, légy szíves, kérve könyörgöm, ne írj ekkora hüleységeket.

halareaal 2008.01.13. 13:13:52

a nagyfiuk majd lélekben szállnak be. eléggé egyértelmű volt, h a realnal sajnos visszaköszönt a kupameccsen (persze remélem csak 1 meccs erejéig) a nagyképű nemtörődöm mentalitás, annyira beleszartak az egészbe. ezért sztem hiba volt, h nem a komplett b csapat játszott, ők talán motiváltabbak lettek volna. ettől függetlenül a 2-1 nem olyan katasztrófa, otthon egy könyed 3-0 majd rendbeteszi a dolgokat. igaz h a mallorca jó csapat,és a bajnokin is meg kellett szenvedni a győzelemért, de majd hajtja a fiukat a +prémium.

szmrmszrzt 2008.01.13. 18:58:33

na, lecumilt az espanyol. statisztika szerint megérdemelten nyert az almería.

Lacóka 2008.01.13. 19:00:35

Azért kár, már kezdtem nekik szorítani.

Valencia megnyugodhat, a villareal megint elkérte a 7gólos labdát.

BruceWayne 2008.01.13. 19:40:48

köszi Almeira, kiváncsi vagyok miért érezték úgy a 88. percben hogy nekem nem kéne nyernem a hétvégén :-(

az atletico-valencia meg necces lesz, franciao-ban a PSG kb ilyenkor szokott mindig nyerni, mikor ennyire szar mint most a valencia magához képest

gibson 2008.01.13. 19:59:22

nem vagyok született holland, de sneijder nevét nem "sznejder"-nek kéne ejteni "snádör" helyett? eltartott vagy tíz percig, mire rájöttem, kiről beszél a kommentátor. először azt hittem, felhoztak valakit a castillából.. :)

Keelhaul 2008.01.13. 20:01:49

De az szerintem is sznejder, de eddig soha nem ejtették egyféleképpen.

Megjegyzem, hogy a "nagyfiúk" rohadtul lebőgnek, a pancsó által istenített Sneijder Baptista CAM kettős iszonyatosan lassú, fejben elsősorban. Kéne Guti. :P

halareaal 2008.01.13. 21:30:40

guti amugy jó játékos (lenne), legtöbbször sajnos azonban csak 1 vicc. amugy csunya meccs volt, bár annyira nem volt szörnyen nagy hátrányban a madrid, mint a kommentátor beállította, a 2 gólon kívül is volt 3 100%osnak mondható ziccer.
baptista elintézte a barca-meccset (bajó, nem egyedül), még jó h istenítik.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.01.14. 00:44:30

sajnos nem lattam a real meccset,de allitolag a vezetesuket eredmenyezo 11es kb ugyanolyan eset vt,mint amikor sneijder kezezett ellenunk a bernabeu-ban. tenyleg igy vt? ha lehet,semleges erzelmuek,ne blankok valaszoljanak.

argentin#21 2008.01.14. 09:27:56

nem volt szandekos, de a labda teljes mertekben elkapta a kezet, ami a beadast megakadalyozta,tehat elonyhoz juttatta volna a Levantet, tehat jogos volt a 11es.
atletico & villarreal szurkolo

tgabee2 2008.01.14. 10:07:04

Plusz a kéz nem volt leszorítva, kapott a labda felé.
real szurkolo :)

argentin#21 2008.01.14. 10:12:20

az hogy a kez nem volt leszoritva, oke, nem varhato el minden jatekostol hogy 90 percet leszoritott kezzel szaladjon vegig, kisse nevetseges lenne. Lenduletben volt a vedo, ezert termeszetes,hogy a keze nem a testehez volt szoritva, ennek ellenere abszolut jogos 11es, de a meccs pocsek volt (gol.tv kommentatora meg is jegyezte,h a real megegyszer ugy gyoz,h semmit sem mutat a palyan). na de most ezt nem azert irtam,h jojjenek a kontrazasok, abszolut nem erdekel a real jateka, szoval nem varok valaszt erre.

luqe 2008.01.14. 20:11:12

farkas (vagy farkatlan?) barszelóna norbi megint (mondhatni szokásához híven) egy féreg volt. A szegény Levanténak a 90 perc alatt kb. egy helyzete volt végigvezetett akció után, a többi dulakodás volt szöglet/pontrúgás után. Ők sem gondolhatták, hogy ezzel valamire jók lesznek...

11-es szituk: érdekes, de amikor felvágták Robinho-t ugyanakkor azt már játékon kívülinek tekintette a bíró - mivel les címén anulálta az egész akciút - azután nem mutattak lassítást, hogy valóban lesen volt-e a brazil. Sejtésem szerint nem (akkortájt nézett el két lest is az a partjelző).

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.01.14. 22:53:13

Tök mindegy mit mondott a kommentátor, a Levante ellen Casillasnak kellett bravúrokat bemutatnia.... Mindegy, hogy az tudatos támadás volt, vagy Gago passzolta az ellen csatárához. Ez roppant kevés lesz.

halareaal 2008.01.15. 18:09:48

bravúrokat? azt azért nem kellett sztem. az igaz, h néhányszor kapura ment a labda, de az igazán veszélyes helyzeteknél cannavaro v pepe tisztázott, casi labdába sem ért.
süti beállítások módosítása