Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A szerző visszavág - az olvasó lelkivilága

2007.12.26. 08:00 pancho_sanza

Talán többen észrevettétek, hogy az NST oldalán rendszertelen időközönként és változó helyeken megjelentek szavazásra buzdító dobozok. Nem titkoljuk, hogy mindezt azért vezettük be, mert kíváncsiak vagyunk véleményetekre (de tényleg). Ráadásul sok esetben támaszkodhatunk az eredményekre, amikor tartalomról, posztokról, rovatokról és más, számotokra is fontos dolgokról kell döntést hoznunk. Meg persze az sem egy utolsó szempont, hogy írhatunk Rólatok szépeket. Esetleg cikizhetjük ízlésetek, tippelési pontosságotokat és futballról alkotott képeteket. Egyébként az új rovatokból és a posztjaink növekvő számából már többen rájöhettek, hogy az NST változik. Ez tényleg így van: a háttérben foglakozunk a blog tatarozgatásával és a tartalom fejlesztésével. Egyelőre még nem látjuk mi lesz a vége pontosan, mert a karácsonyfa alatt nagyon értékes ajándékra leltünk és még mi is csak pislogunk zavarunkban, hogy pontosan mihez is kezdjünk vele. Természetesen ki fogjuk találni, de előbb nézzük meg mire is következtettünk az NST első négy szavazásából.

Kedvencek

Magabiztos győzelem a Premier League-től. (46%) Ebben valószínűleg nagy szerepe van annak is, hogy az angol meccseket nem látja az olvasóink nagy része, míg a másik három bajnokság mérkőzéseit olyan kiváló szakértők kommentálásával nézhetjük, akik hallatán még Nani is megállna a fejlődésben. Persze nincs semmi bajunk Kovács „az nem lehet tudatos, mert ezt még én sem rúgnám be” Kálmán, Telek „vigyori” András, esetleg Zombori „blogger” Sándor szakértésével, de már régen megtanultuk, hogy egy mérkőzés szünetében sokkal többet tudunk meg egy jobb Radiohead számból, mint a televíziós kollégáktól: egyik sem a fociról szól, de a brit együttes szövegeiben legalább némi értelmet fedezhetünk fel. Egyébként mintha Puhl Sándor itt is kiemelkedne a honi labdarúgóközegből, bár újabban Nyilasi Tibi bácsinak van egy cetli is a zakóján. Témához visszakanyarodva: második lett a La Liga (26%), szorosan mögötte a Serie A (21%) és lecsúszott a dobogóról a Bundesliga. Eddig is sejtettük a sorrendet, de most már tudjuk is.

Közvélemény

David Beckham visszatér. Persze csak hozzánk és kvíz formájában. A közvéleménykutató intézetek szakértői biztos összevesznének a végeredményen, de szerencsére nekünk nem kell a „Szólás szabadsága’ című műsorban megvédeni következtetéseinket, így nyugodtan elmondjuk, hogy mit is gondolunk. Hiányzik nektek. Ez egyértelmű. (46%) Ez számunkra nagyon rossz hír, mert eddig legalább arra foghattuk a téma iránti passzivitásunkat, hogy úgysem szeretnétek. Pedig igen. Az olvasók jelentéktelen hányada (6%) utasítja el a kvízt, míg harmaduk (35%) közömbös a téma iránt. Kezdjük is a „guglizást” szorgalmasan, de azért nem olyan lelkesen, mert azt gondolom mindenki belátja, hogy a megfejtéssel próbálkozók legalább tudják mit kell beírniuk a mezőbe. Mi meg nem. Üdvözöljük körünkben azt a 11%-nyi szavazásra hajlamos olvasót, aki nem tudja mi az a David Beckham IQ- és futball kvíz. Örülünk nektek és hamarosan ti is megtudjátok mi is ez pontosan.

Kiegészítő sport

Mindenképpen szükséges, mert nem lehet kizárólag a fociról olvasni. Aztán megszavaztátok, hogy az NST-n túl nincs élet (46%). Köszönjük szépen! Büszkék vagyunk az eredményre és rátok is. Persze a többség azért rendelkezik másodlagos preferenciával, amelyekből a Comment.com (30%) és a Tékozló Homár (15%) szakítja a legnagyobbat. Szociológiával és pszichológiával foglalkozó ismerőseink már dolgoznak a magyarázaton. Ha meglesz az eredmény mindenképpen beszámolunk róla. Mérhető még a Webisztán (7%), viszont számunkra egyértelmű, hogy IT fronton még erősítenünk kell. Valamiért sejtettük, hogy a Cukisággal lesz a legkisebb átfedés. Ez be is igazolódott, de szeretnénk, ha jelentkezne az a két ember, aki kisállatok képeinek nézegetésével tölti ki az NST után fennmaradó szabadidejét. Komolyan!

Bátrak sportja

Barcelona - Real Madrid. Feltétlenül muszáj volt? Mármint nyomni. Pedig azért tettük ki, hogy rögtön egy nagyot rúghassunk olvasóinkba kollektíven. Mert olyan nincs, hogy mindenki eltalálja. Persze az igazi az lett volna, ha a tippek egyenlően eloszlanak a három kimenetel között. Mivel ez azt jelentené, hogy az olvasók kétharmada biztosan mellényúl és akkor már írhatjuk is, hogy most egy hónapig semmi negatív kritikát nem vagyunk hajlandóak elfogadni tőletek jóslásainkat illetően. A helyzet annyiban más lett, hogy a válaszadók több mint fele Barcelona győzelemre tippelt (52%), sokan bíztak a Madrid sikerében (36%), míg a döntetlen nagyon lemaradt (12%). Érthetően mi az utóbbiért szurkoltunk. Szerencséjükre a Real Madrid megmentette olvasóink becsületét, így csak közel kétharmaduk nem tehet negatív megjegyzést semmilyen NST jóslattal kapcsolatban. Legalább egy hétig.

12 komment

Címkék: szavazás érdekes adat több mint foci survey

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr2273256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2007.12.26. 10:06:38

Sziasztok!

En csak egyet tudok javasolni (maris rajzolom magamnak a bajuszt, bodoritom a hajam, a hutorol leveszem a magneseket es megmutatom, hogy Totti mikent mozog elore es hatra:) ): "MENJETEK TOVABB A MEGKEZDET UTON...":)

Udv, ymy

mizie 2007.12.26. 10:55:57

Remélem domaint meg tárhelyet kaptatok az indextől hogy végre rendes honlapot csinálhassatok. kategórizált cikkekkel.

és legyen több háttércikk meg egyéb minőségi publicisztika mert ebben jók vagytok.

de holnapra kész legyen ám! :)

cz4eva 2007.12.26. 11:29:58

Sziasztok! Én ugyan nem szavaztam, de én az NST mellett a cukiságot is meg szoktam nézni :))) (Meg a CC-t meg a könyvest...)
Sok sikert az új évben!!!

VVega · https://debugme.eu/ 2007.12.26. 12:23:27

nagyon jók vagytok, ahogy olvasom a cikkeket érzem, hogy hozzáértők írják akik szeretik is amiről írnak. karácsony van más oldalakat nem fogok lehúzni, de ti vagytok az egyetlen fajsúlyos focis oldal Kishazánkban szvsz. a szavazások meg jók, legyen minél több.

Romanista 2007.12.26. 13:21:19

remélem nem lesznek olyan hatalmas változások hogy az a már meglevő személyességet (értsd: szerző-olvasó viszony) és egyéb pozítív erényeket csökkentsék, mert ez az egyetlen megbizható és szórakoztató - ami egyszerre ritkán jön össze- magyar focis oldal. csak így tovább, kiváncsian várom a fejleményeket. további kellemes ünnepeket!
Forza NST!!
Forza Roma!
Forza Sud!

kelta 2007.12.26. 15:24:17

ez az így tovább és több szavazást és több érdekességet
Második legjobb oldal a wéblog meg a commentcom
Csak a POOL!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.26. 16:35:47

Na szóval NST társkereső oldalt sem fogunk nyitni, esetleg, ha focista - olvasó találkozókat akarunk szervezni.

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2007.12.26. 20:59:41

Én nemrég találtam rá az NST-re és nekem nagyon bejön. Minden fordulót követően várom a megjelenő értékelést. Amiben szerintem többet tudtok nyújtani más oldalaknál az a nagyfokú humor és megmondós stílus (valahogy szerintem így kellene kinéznie egy netes sportoldalnak, követendő példa!).

Egy kis kiritika, ami lehet csak nekem fontos: ha lehet valahogy változtassatok a betűméreten, mert nekem a többi oldalhoz képest túl kicsi... úgy látom ez olyan blog.hu-s "szokás".

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2007.12.26. 21:00:16

Esetleg ha érdekli a csapatot talán egyszer egy F1-es tartalmú, hasonló stílusú blogot is szívesen olvasnék :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.26. 21:08:24

még nem fejtettem meg azt a blog.hu-s technikát, de már dolgozom a betűméreten.
Autóversenyt szeretjük, ígérem gondolkodunk a Forma-1-es kapcsolaton, de mióta Schumacher visszavonult már nem is szeretnek annyira focizni:)

crouchy 2007.12.26. 21:51:01

név szerinti szavazás?

MAti 2007.12.26. 23:44:38

pancho: valahol a stylesheet-et kell megbütykölni.
Annyira nem bonyolult, meg kell találni, hogy a szöveg betűtípusa hol van megadva, ott lesz a méret is.
Esetleg először valami ugyanilyen stílusú próba-blogon próbálkozzatok... :)
süti beállítások módosítása