Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Fehér karácsony Barcelonában

2007.12.24. 00:50 pancho_sanza

Erre vártunk? Nem hiszem. Könnyen előfordulhat, hogy a tavaszi hatgólos derbi után magasra tettük a lécet, de ez a mérkőzés kétségtelenül alacsonyabb színvonalúra sikeredett. Természetesen a Real Madrid szurkolóit ez csöppet sem érdekli, mert csapatuk már hét ponttal vezeti a bajnokságot és ez nem sok jóval és főleg izgalommal kecsegtet a La Liga végeredményét illetően. Azt magunk sem értjük, hogy ez miként alakult így, de megpróbálunk együtt élni a tudattal. Mert vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek is. Akik a Barcelonának szurkolnak. Nekik nem igazán tudunk semmi pozitív dolgot mondani. Eddig büszkén mondhatták, hogy otthon hibátlan a teljesítmény és ez bizalomra ad okot. Azonban ha az eddigi ellenfeleket megnézzük, hamar rájövünk, hogy a katalánok nem valami nehéz sorozaton vannak túl hazai környezetben. Konkrétan a királyi gárda volt az első valamirevaló látogató a Nou Campban, s a hazaiak számára egyből leküzdhetetlen akadályt jelentett. Tovább után részletek.

Olyan negyedórával a kezdősípszó megszólalása előtt kezdtünk el gondolkodni azon, hogy vajon melyik sportcsatornán lesz szerencsénk követni a mérkőzést. Nem voltunk boldogok, amikor megkaptuk kérdésünkre a választ. Csalódásunkat csak tovább növelte, hogy ismét bebizonyosodott, a több nem feltétlenül jelent jobbat. Sőt! Különösen, ha El Clásico-t kell „szakérteni”. Nem akarunk mi senkit megbántani, de pontosan másfél órával a mérkőzés előtt beírtuk a beharangozónkba, hogy Gudjohnsen ki-, Deco meg bekerült a kezdőbe. Ezek után nyitásként egy olyan táblával kellett szembesülnünk, amin az izlandi még simán a középpályán terpeszkedett. Ezután örüljünk, hogy legalább "Henze"-t betették a vendégekhez. Ez is valami. Nem a paradicsomot reklamáljuk mi és még azt sem várjuk el, hogy minden tekintetben igényesek legyenek, mert számukra ez csak egy munka, míg mi főleg szívből csináljuk. Azonban erre a derbire illett volna jobban felkészülni, kedves "képernyős" kollégák. Persze mindezt benyeljük, mert majd kárpótol minket a mérkőzés, és különben is karácsony van: szeressük egymást gyerekek! Ne panaszkodjunk!


Aztán szerencsére kifutottak a játékosok az öltözőből, a Nou Camp is felvette a legszebb ruháját és el is kezdődött a mérkőzés. Aminek első pár percében szabálytalanságok és ölelkezések váltogatták egymást: folyamatos játék nem alakulhatott ki, érződött a feszültség mindenkin. Túlságosan is, így amikor Nistelrooy lőtt egyet kapura – lesről – egy kicsit megnyugodtak a főszereplők. Meg mi is, hogy talán van mégis némi remény a jó mérkőzésre. Aztán amikor Pepe fejjel próbálkozott már biztosak voltunk ebben. Azonban egyelőre még nem volt a pályán a Barcelona, így továbbra is a küzdelemre hegyezték ki a játékot, aminek köszönhetően Heinze lehetett az első húsz perc legaktívabb tagja. Raúl és Nistelrooy (a leses helyzeten kívül) labdához sem értek, míg a túloldalon legalább mindenki hozzáért a játékszerhez egyszer, de ennek fölöslegességéről mindent elmond, hogy megmutatták nekünk Henry-t a padon. Talán Mejuto González is megirigyelte a srácokat, amikor néhány ítéletével korbácsolta fel a szurkolói indulatokat, amikor Cannavaro fenekes feltartását nem, Puyol belépőjét viszont befújta. Hasonló szituációból Pirlo belőtte délután, Sneijder most nem. Pedig ekkor úgy gondoltuk, hogy egy gól jót tenne a mérkőzésnek.

Aztán bebizonyosodott, hogy talán mégsem. De ne rohanjunk ennyire előre, mert végre láthattunk egy játékost, aki tényleg tett is valamit a sikerért. Természetesen Casillas volt az, aki sorrendben megfogta Xavi és Ronaldinho lövését is, s úgy tűnt, hogy a katalánok – Ronaldinho vezetésével - beszállnak a mérkőzésbe. Aztán Baptista is megtette, amit megkövetelt a haza. Csend lett a Nou Campban. Rijkaard felállt a kispadról. Vezetnek a vendégek. Váratlan találat volt, de kétségtelenül szép. A majdnem lendületbe jövő gránátvörös-kék játékosok meg is torpannak, míg a blancók mindegyik játékosa egy fokkal magabiztosabban játszik. Még Cannavaro is jobb játékosnak tűnik, mint egy évvel ezelőtt. Aztán kiderül, hogy kellően magas az igazságérzete is, amikor Ronaldinhot teremti le, aki feldobta magát a tizenhatoson belül. Aranylabdás világbajnokok egymás között. Persze azért minden nem tökéletes a vendégoldalon sem: Nistelrooy nagyon szeret elesni. Indokolatlanul és feleslegesen. Schuster biztos elmondja neki majd a szünetben, hogy ez az egyetlen spanyolországi pálya, ahol nem jár előzékenység és tisztelet a Real Madrid egyik játékosának sem.  Aztán a mérkőzés során először Abidal is felzárkózik egy támadáshoz (ilyenből kellett volna több), de Mejuto González nem alél el a csodálattól, inkább véget vett az első félidőnek. A szünetet ki is használjuk és keresünk valami zenét a második félidőre, mert a kommentárból többet nem kérünk. Biztos van olyan szurkoló (a Világi család), akinek tetszik a közvetítés és elégedett a színvonallal, de mi nem kedveljük és alacsony nívójúnak érezzük. Még ehhez a mérkőzéshez is...

Aztán kijönnek a második félidőre a csapatok és csak egy kérdés van: tud-e egyáltalán gólt lőni ez a Barcelona. Hamar kiderül, hogy nem. Figyeltük 10 percig az eseményeket és hamar rájöttünk, hogy a tavalyi Rijkaard elleni tréfa (amit  Schuster a Getafével követett el) nem volt véletlen. Igaz, hogy a német mester nem ugrált a technikai zónában, de a csapata ebben a kis időben is remekül megkomponált együttesnek tűnt. A Real Madrid 10 percen keresztül kereste az optimális távolságot Casillas kapuja és a védelmi vonal között: a letámadástól a teljes visszahúzódásig. Aztán még figyeltek arra is, hogy néha a szívbaj kerülgesse a katalán védőket. Például, amikor négyen a kettő ellen mentek, vagy amikor Robinho és Nistelrooy is meccslabdához jutott. Azt eddig is tudtuk, hogy a mostani Real Madrid bármikor képes maga alá gyűrni a kiscsapatokat, de úgy néz ki, hogy ugyanezt képesek megoldani a Nou Campban is. A következő igazi megmérettetés a Roma ellen vár rájuk, de úgy gondoljuk, hogy már az olaszoknak van több félnivalójuk a párharctól.

Sírni csak a győztesnek szabad. Pedig ez nagyon igazságtalan dolog, mert a mérkőzés után teljes joggal lehet szomorú, minden Barcelona drukker. Egyszerűen most zárul egy korszak a klub életében, mert biztos, hogy a mostani felállásban valami nem igazán működik. Ebben az esetben tényleg az edzőre kell mutogatnunk, mivel öreg Frank barátunk sehogyan nem reagált a vendégvezetésre az első félidőben. Természetesen felállt a kispadról és próbált mutogatni valamit a játékosainak, de ez pont semmire nem volt elég. Aztán a második játékrészben tettekre is ragadtatta magát. Deco, Xavi és Puyol helyére bejött Giovanni, Bojan és Zambrotta. Azt nem tudjuk elképzelni, hogy ezzel mi lett volna a célja, de tény, a mexikói nagyjából annyi pluszt tett hozzá a játékhoz, hogy 10 perc szereplés után már elugrott Yaya Touré elől, amikor az elindult a labdával. Eleinte még inkább zavarta a koncentrálásban az elefántcsontparti játékost, aki a hazaiak legjobbja volt ezen az estén. A másik két csere meg már annyira későn jött, hogy érdemi változást nem jelentett játékuk. Így az első komoly hazai megmérettetésüket elbukták a hazaiak és nem lennénk meglepve, ha egy másik edzővel kezdenék az 2008-as évet, mert szerintünk új, még ismeretlen vizekre kell evezni a katalán labdarúgás zászlóshajójával.

Tudjuk, hogy sokakban felmerül, hogy talán Messivel jobb lett volna, de ezzel az a probléma, hogy az elmúlt fordulókban egyáltalán nem a gólérzékenységéről volt híres és ennek köszönhetően már négyen is utolérték a góllövőlistán. Sőt Luis Fabiano le is hagyta. Ráadásul a mesterlövészek közül egyedül Milito és a kis argentin értékesített három büntetőt, míg a többiek csak egy-egy ilyen jellegű találattal gyarapították góljaik számát. Persze a feltételes módban elhangzó mondatok, mindig becsapósak, így most nem marad számunkra más lehetőség, mint azt mondani, hogy ez a hét pont nagyon sok. Ráadásul rengeteg Barcelona szurkoló vághat neki az ünnepeknek keserű szájízzel. S ezért valakinek vállalnia kellene a felelősséget.

105 komment

Címkék: összefoglaló la liga el clásico

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr43273777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2007.12.24. 03:09:31

az meg, hogy a másik topicba is besírsz emiatt, az egyenesen kínos. nem érzed?
bring back bede!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.24. 03:15:14

A csúnya szavaket kerüljük kérem.

Még mindig nem mondtad meg, hogy ki volt az este legjobbja, csak egy név kell, semmi más.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.24. 03:22:47

Egyébként meg nem hiszem, hogy túlreagálom. Inkább Te vagy érzékeny egy kicsit, ha Iniesta nem a Bracelona legjobbja vagy...
...ha nincs kiemelve:
nst.blog.hu/2007/12/11/la_liga_15_fordulo

Látom bírod a játékát..

rizla 2007.12.24. 03:28:41

este legjobbja? passz. talán van nistelrooy. de igazából a realból senki sem nőtt a mezőny fölé, precíz gépezetként működtek. a barcelona meg kollektíve nagyon rossz volt, iniesta és touré nyújtott elfogadhatót.
egyáltalán nem vagyok érzékeny, ha nem iniesta a barca legjobbja, csak az a helyzet, hogy őt nem kiemelni ebből a csapatból mostanában az meglepő, és szakszerűtlen általában. legalábbis a deportivo meccsre ez vonatkozott, ahogy erre a mostanira is. más kérdés, hogy a vesztes csapatból teljesen felesleges kiemelni játékosokat, csapatként csődöt mondtak. de a fent említett kettő azért megmentett valamit a mundér becsületéből.

rizla 2007.12.24. 03:38:32

egyébként tényleg bírom a játékát, egyszerre alázatos játékos, és zseniális individuum. egyébként őt már csak azért is érdemes kiemelni (vagy inkább felmenteni) a gyenge csapatból, mert robinho (és a gólt összehozó rvn-baptista) mellett az egyetlen olyan volt, aki egy ilyen középszar meccsen is képes volt valami kis csillogást belecsempészni a játékba: a végén konkrétan volt egy olyan megoldása, ami több visszajátszást érdemelt volna.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.12.24. 05:52:11

nagyon látványos volt, ahogy a spanyol tv-s kollegák bevágták a végefelé Raul, meg v Nistelroy arcát... két hosszú kontra után, amit mindketten végigrohantak, valahol a 89. perc környékén. alig kaptak levegőt :), szabályosan rosszul voltak. ja kérem, a focihoz futni is kell! arra azért kiváncsi volnék, hogy mivel vették őket rá erre... a Barcában volt egy-két ember, akire ez nem volt jellemző. talán az egész csapat nem akarta annyira a sikert, nem úgy a Reál.
ja, és van végre a Reálnak egy normális középső védője (akinek még szerencséje is van! a Nou Campban...) nem kell irni gondolom, hogy Pepéről van szó... mellette a végén még Cannavaro is jó lesz :)

wan2bee 2007.12.24. 06:10:00

nem lattam a meccset, de annyira siralmas nem lehetett, hogy karacsony eloestejen ket barca drukker basztassa egymast emiatt.. Olyan szar meccs nincs. Pedig en titkon Derby drukker vagyok..

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2007.12.24. 08:16:20

Sajnos Rijkaard marad. Szerinte egész jók voltunk, semmi rossz nem volt a csapattal. Laporta egyetért vele. Mindkettő menjen messzire. (ne Messire...)

Sede 2007.12.24. 10:03:00

holá!
ha emlékeztek, Iniesta látó vagyok - valamint Xavi- és (egyre gyakrabban) Milito ellenes.
Szerintem tegnap nem Iniesta volt a mezőny legjobbja (önmagához képest feltűnően sok labdát vesztett/passzolt el), amiben része van Rijkaardnak, aki valamiért elfelejtette, hogy Ronaldinho-Eto'o-Iniesta helyett lehet Iniesta-Eto'o-Ronaldinho vagy Iniesta-Ronaldinho-Eto'o támadásokat is vezetni. De ez a Barcelona felállás olyan statikus volt, hogy már senki sem foghatja Neeskensre.
Az első félidő legjobb játékosa Deco volt - szomorúan láttam, hgoy ez sem hazai, sem külföldi fórumokban nem tűnt fel senkinek.
Bár ezen a meccsen inkább a negatív figurákra koncentrálnék:
Xavi - aki eddig kitartott mellette, tegnap láthatta: lassú. Nem a nem létező futó gyorsaságára gondolok, hanem a tötymörgésére. Arra, hogy nála szinte mindig megakad egy pillanatra a labda lendülete. Azt pedig, hgoy ziccerben miért nem próbálja meg átvenni a labdát, tőle kéne megkérdezni. (MIÉRT?!?!)
Milito - a túlértékelt, fejesek előtt folyton betámasztó ocsmányhajnak sikerült az egy félidő alatt a saját térfélen eladott labdák számában új rekordot felállítania - ami nem feltétlenül tesz jót egy csapat egyenlítési esélyeinek. Sajnos a bal oldalon pertnerére akadt a szezon eddigi legsiralmasabb teljesítményét nyújtó Abidal személyében, aki számomra felfoghatatlan módon nem hozta el azokat a labdákat, amik közelebb voltak hozzá, mint S. Ramoshoz és a többiekhez.

A mérkőzés másik kiemelkedően gyér figurája Mejuto González volt, akinek az egyetlen mentsége, hogy én még nem láttam sohasem SZÁNDÉKOSAN a Barca ELLEN fújni. De tegnap minősíthetetlenül rossz felfogást kapott elő. Konkrétan 3 teljesen szándékos lábat találó utánrugást engedett el a vendégeknél lap nélkül a meccs elején, ami nem feltétlenül tesz jót egy ilyen meccsnek (nem véletlenül engedték meg maguknak a játékosok a rúgdosódást).

Gondolkozzunk egy picit: emlékszik valaki is olyan meccsre a Camp Nou-ból, amin a Barcelonának volt több szabálytalansága??!
((döbbent csend...))

andree 2007.12.24. 10:21:51

Miért van az, hogy a Barca iszonyat egyedi soktámadós taktikája olyan dögunalom játékot eredményez, hogy már nem nézem meg a meccseiket? Nem szeretem a csapatot, de régen minden meccsüket megnéztem, mert szépen játszottak. Egy ilyen brutálisan erős csapatnak már akkor is jobban menne, ha az Inter féle futkosós alaptaktikát játszanák.

krysal 2007.12.24. 10:35:59

Sede!

Xavival egyetértek, Decóval nem - tényleg sokkal inkább Iniesta, vagy Touré! (Bár a vitába nem szállnék be, legyen inkább forma-forma...)

Leginkább Raul csúnyaságát kellett volna megtorolni az általad említettek közül (volt ott Barca-féle is, amit elengedett, ne feledd), bár fenntartom, R7 mozdulatában nem áttam azt az akaratot, hogy "most jól lerúglak, faszom..." De jogos lett volna a sárga...

És emberek, ha valakit ki kell emelni a mezőnyből, az CASILLAS és PEPE, mert mindkettő döbbenetes szinten játszott! Mondjuk Ikertől ez "lehet" megszokott, de a Pepe-féle attateremtette védőteljesítményt már naggggyon nagyon rég nem láttam a blancók tengelyében...

Szakkommentátor-kérdés? Hát, sejthető volt a várható színvonal, ha már a SportKlub tűzte műsorára az El Classicót... (Bár az a mondat, amit oly szívesen mondogatott a fiatalember, miszerint "tavalyi galaktikusozás...", attól rendesen felforrt az agyvizem... Nem tudom, ki hogy van vele...)

Azt egyébként megmagyarázná vki, miért nem küldték pályára Titit???

mujure 2007.12.24. 11:11:21

egyetértek az előttem szólóval, egyértelműen Pepe és Casillas volt a legjobb, de szerintem az egész Real jó volt, elöl voltak néha gondok a helyzetkihasználással. a védekezés volt meglepően jó, hátul mindenki nagyot játszott. a barcából meg szerintem felesleges legjobbat keresni, mert olyan egyszerűen nem volt.

mujure 2007.12.24. 11:12:41

ja, igen: ha mégis ki kell emelni valakiket a barcából, azok a szurkolók! hihetetlen volt az a kép ahogy 100 ezer ember színes lapokkal hadonászik...

gibson 2007.12.24. 11:17:45

"bring back bede!"

hát márton barátunk biztos agyondícsérte volna iniestát, ronaldinhot meg eto'ot, aztán kritizálta volna kicsit rijkaardot, és kihozta volna a végén, hogy ha messi játszott volna, tuti nyer a barca, és mennyire érdemtelenül, ronda játékkal nyert a madrid. de hál'istennek már nem ő írja a spanyol focis posztokat.
én is végignéztem a meccset, és ha iniesta lett volna a barca legjobbja, az feltűnt volna, de nem így történt. sőt, egy idő után megkönyebbülten sóhajtottam, ha láttam, hogy nála van a labda. szokatlan helyen játszott, lehet , hogy ezért volt ilyen gyenge.

gibson 2007.12.24. 11:21:55

krysal, nem galaktikust mondott, hanem galaktizmust :))
és legalább ötször, nem is értettem. a meccsről, vagy taktikáról sokat nem sikerült kihúzni belőle/belőlük a kérdezőnek (aki a másik kedvencem amúgy, azzal a félszeg mosollyal az arcán kérdezgeti a baromságait, még kokó is jobb ennél, esküszöm).

krysal 2007.12.24. 11:27:00

Gibson!

Megkövetlek, igazad van:) Nézd el nekem, még kicsit másnapos a fejem a tegnap esti ünneplés után:)
De komolyan, ezt a galaktizmusozást igazán elfelejthetnék... Ez egy CSAPAT!!!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.24. 11:36:23

egyertelmuen pepe vt a mezony legjobbja. aztan casillas,bar sajnos nemvolt tul sok dolga. ruud is kimagaslott,elkepeszto vz,amit osszebrusztolt. (mas kerdes,h - oranje szurkolokent - melyen elitelek minden hollandot,aki a realban kot ki) egyet kell ertsek pancho sanzaval - nalunk yaya vt,aztan iniesta (bar o is sokkal tobb labdat szort el,mint szokott). milito mar a valencia ellen is feltunt,h 3-0nal hanyszor passzolt sajat terfelen ellenfelhez. eto'ora nem mondanek rosszat,mert alig kapott hasznalhato labdat. ez a real meg van annyiea eros,h csak akarattal,rohanassal,daralassal ne lehessen legyozni oket. tegnap sokkal taktikusabban,szisztematikusabban jatszottak,mint mi. petsze ehhez mejuto gonzalez is kellett,aki 2 tiszta 11est nem adott meg nekunk 0-0nal es rault sem allitotta ki.

ApukadHUN 2007.12.24. 11:42:48

olyan tiszták voltak azok a 11-esek ferenck, hogy senki nem látta őket. Talán most az egyszer nem ebben kellene keresni a vereség okát.

krysal 2007.12.24. 11:45:22

Tizenegyes???? Te, azt hiszem nem egy meccset néztünk... Hjaaa, arra gondolsz, mikor kirúgták Robinho lábát a tizenhatoson belül? (mélyről feltörö kac-kac, és muhaha)

Ne süllyedjünk már ilyen alacsony szintre, jó?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.24. 11:48:23

Egyébként kérjen elnézést mindenki, aki a beharangban leszólt, amiért Pepét beválasztottam a legjobb négy védő közé.
Azért meg én kérek, hogy Abidalt is odavettem:)

Ronal-d'oh! 2007.12.24. 11:55:36

Egy kérdésem lenne: Ki az a Toureyaya és Innyesztá?:D

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.24. 11:57:52

annal alacsonyabb szintre nem lehet sullyedni,mint real-szurkolonak lenni. franco-fasiszta bagazs. sajnos spanyolorszagban a birok mindig a realt tamogatjak,hacsak nem katalan vagy baszk az a biro. az index-forumon van 1 nagyon jo topik,utalom a real madridot cimmel,ott valaki folyaqmatosan gyujti a birok real elonyere elkovetett csalasait. elgondolkoztato.

krysal 2007.12.24. 11:58:31

Pancho, nem volt kérdés, hogy Pepével igazad volt, de meg is követlek - az eddigieket látva nem hittem volna, hogy Abidal ilyen gyenge is tud lenni. Nem a Te hibád volt:)

krysal 2007.12.24. 12:02:19

ferenck!

Köszi, jól vagyunk:) Neked is boldog karácsonyt!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.24. 12:20:26

csak a tenyszeruseg kedveert:

0-0nal 16oson belul sneijder arca ele kapta mindket kezet,h az arcat vedje. azaz a kez kereste a kontaktot a labdaval.

szinten 0-0nal 16oson belul - felidei visszajatszasnal meg egyertelmubb volt - casillas elhuzta eto'o labat.

ezek a tenyek. nem vitatom,h robinho eseset is be lehetett vna fujni,de az mindezek utan volt,szoval mejuto gonzalez hiaba olyan istentelen nagy kasztiliai-spanyol hazafi (=real-berenc),azert kataloniaban meg o sem mer ilyen elozmenyek utan ilyet megtenni. (szerencse,h europaban ez nem mukodik,ugyh a romanak - amennyiben mindenki egeszseges lesz naluk - nem kell megkuzdenie ilyen biroi ellenszellel,es remelhetoleg kiveri a madridot a fenebe.)

Nektek is Boldog Karacsonyt!

Andree 2007.12.24. 12:26:11

ferenck én ki nem állhatom a realt de ekkora hülyeségeket régen hallottam mint amiket írtál...

crouchy 2007.12.24. 12:30:12

én csak annyit mondok hogy ez a meccs semmivel nem volt jobb egy pool-mutd vagy arsenal- chelsea meccsnél...

halareaal 2007.12.24. 12:30:35

ferenck te milyen indíttatásból írsz le ilyeneket? :D unatkozol v mi? ugysem változtathatod már meg azt a tényt h tegnap a real egyértelmüen jobb volt és jogosan verte meg elég simán a barcelonát. pont.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.24. 12:34:44

mert az igazsagerzetem nem viseli el a biroi csalast,reszrehajlast. es ezzel hosszu evek ota folyamatosan a realt tamogatjak,rivalisait pedig gyengitik. de mivel te ezt ugysem erted meg,kar belemennunk. pont.

Ramon Serrano 2007.12.24. 12:35:10

Vicces ez a mezony legjobbja vita, ami az elejen kibontakozott. Komolyan meg tudtok nevezni (meg kell nevezni??) barkit is ebbol a Barcabol? Persze, az alapjan, hogy ki fut tobbet (Toure) vagy ki van tobb helyen (Iniesta) el lehet gondolkodni, csak nem erdemes. Ezen az esten egyszeruen nem ereztem bennuk a golveszelyt, meg akkor sem, ha Casillasnak neha vedeseket kellett bemutatnia. Nem volt olyan kidolgozott helyzetuk, ami igazi bravurra kesztette vona a madridit.
A mezony legjobbjai a masik oldalon voltak: a Real mertani pontossaggal tette a dolgat, es lehet ezt a csapatot szintelennek nevezni, de nekem megis nagyon bejon ez a sokpasszos, gepezetszeru stilus. A gol pedig igazi mestermunka volt a legszebb fajtabol, az pedig egyenesen csodalatos, ahogyan raeroltetik az akaratukat az ellenfelekre.

krysal 2007.12.24. 12:37:49

Most nézegettem vissza a felvételeket, de még mindíg nem találtam olyan képkockát, ami szerint Iker elhúzná Eto'o lábát...

"0-0nal 16oson belul sneijder arca ele kapta mindket kezet,h az arcat vedje. azaz a kez kereste a kontaktot a labdaval." - magyarul, elfogulatlanul mondva pedig, nem akarta, hogy betörjön az orra?

Real bérenc? Kérlek, ésszel él az ember, emészd meg a Madrid győzelmet, mert ha hiszed, ha nem, megérdemelt volt! Ne a bíró nyakába akard varrni a dolgot, könyörgöm! Hány éves vagy te? Hosszú-hosszú évek óta vagyok Madridista, nem épp a szívem csücske a Barca, de ilyen megnyilvánulásra nagyon nem ragadtatnám magam...

Tudod, hogy mi a különbség közted, és egy igazi Madid szurkoló közt? Jó példát mutatok neked: Madrid-Barca 05-06-os szezon, a katalánok legyalulták a kedvenc klubbomat, a földdel tették egyenlővé a Bernabeu szent gyepén, és hoppla, mit is csinált a sok madridista? Felállva tapsolták Ronaldinhót, mert azon az estén megérdemelte, a Jobbként! Ez a különbség Közted, és Köztünk.

És én erre míg élek, büszke maradok!

gibson 2007.12.24. 12:43:52

ferencke, gartulálok, sikerült NSO szintre süllyesztened a kommentjeiddel ezt a posztot (ami még egy átlagos real-szurkoló szintjénél is alacsonyabban van, tehát neked sikerült a "lehetetlen" :)). amiket írsz, azok nem tények, hanem a te szubjektív véleményed. a tény a 0-1.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.24. 12:54:52

a barcelona utoljára akkor volt ilyen gyenge, amikor quaresma irányította ovarmarst, zendent és kluijvertet.

gratulálok a madridnak, pontosan azt játszotta, amit kellett, gyakorlatilag esélyt sem adott a barcelonának, rijkaardot viszont egyszerűen nem értem. ronaldinhonak egyetlen épkézláb megmozdulása nem volt, talán a félidőben áttolhatta volna a helyére iniestát és jöhetett volna valamelyik ifjonc a jobboldalra, eto'o helyére meg a másik, mert a második félidőben labdába sem ért.

én is csatlakoznék pancho kollégához a közvetítés minősége miatt, világi péter szerint deco és ronaldhinho voltak a mezőny legjobbjai, pedig a csató-mracskó páros sem lehett volna sokkal gyengébb náluk.

a barcának rijkaard a legnagyobb baja, marci pedig csókoltat mindenkit a világ másik végéről.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.24. 12:55:49

egy percig sem mondtam,h nem vt taktikusabb tegnap a real. raeroltettek az akaratukat a barcara. de azt is fenntartom,h az emlitett peldak mellett gonzalez szinte minden ketes helyzetnel,nekik fujt. raadasul szetfujta a meccset. ez a csapat van annyira jo,h ne legyen szuksege ilyesmire. en is hosszu-hosszu evek,evtizedek ota vagyok barca-szurker,a zidane-os madridot tiszteltem is,bar mindig utaltam oket,viszont a birok akkor is mindig nekik fujnak,amikor anelkul is vannak annyira jok,h nyerjenek. ugyanakkor spanyolorstag - tortenelmi,gazdasagi,stb okokbol - eleg specialis hely ahhoz,h 1 clasico-n ne csak szintiszta sportszempontok motivaljanak birokat. egyszeruen neveltetesuk,szuletesuk,stb. okan mindenkibe bele van kodolva,h meik oldalon all. ien szempontbol naon erdekes a wikipedia szocikke az el clasicorol,kulonosen a rivalry culture bekezdest: en.wikipedia.org/wiki/El_Cl%C3%A1sico

sajnos tegnap nem jatszottunk jol,csak erolkodtunk,raadasul a gol pont akkor jott,amikor kezdtunk belelendulni. felek tole,h ezzel a 7 pont kulonbseggel a bajnoksag is eluszott (ne legyen igazam).

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.24. 13:02:32

gibson: ez a poszt most kb oan,h madrid szurkolok beszelgetnek egymas kozott es neha beteved 1-2 barcas. ez talan azert van,mert pancho is real-szurker,es mindenki jobban szeret oan cikkeket olvasni,amelyek (ha visszafogottan is,de) a sajat csapata szemszogebol irodnak.

tgabee2 2007.12.24. 13:11:06

ferenck, te valami olyan szinten elvakult lehetsz, mint a hazai, drukkereknek nem nagyon nevezhető újpest vagy fradi agyalágyultak, akik csak feketében vagy csak fehérben képesek látni.
A birok mindig a reálnak fújnak - nemis olyan régen (pl az előző és az előtte lévő idényben) hányszor volt hangos a sajtó a sorozatos jogtalan tizenegyesektől, amiket a barcának fújtak be? Amikor Dinnyó sztár lett elkezdett hisztizni, hogy jajj szegény technikás játékosokat mindíg bántják, erre ha valaki hozzáért mindenki befújta a 11est.
Szintén nem történ olyan régen (ebben az idényben), amikor Schustert megbüntették, mert egy mondatban kommentálta a madrid vereségét okozó bírót: "Milyen nemzetiségű bíró volt, katalán? Nincs mit mondanom."

Miért nem arról beszélsz, hogy Marquez ritka alattomos módon, szándékosan combon rúgta Cannavarót? Szerintem az 11es és helyből piros. Raúl kiállítása meg nevetséges. Ment a labdára, az elpattant és 10centin már nem tudta elhúzni a lábát. Aki kicsit is ismeri Raúl mentalitását az nem hiszem hogy el tudná képzelni hogy nyújtott lábbal direkt beleszáll valakibe, pláne nem Puyolba, akivel évtizedes cimborák, szobatársak voltak mindíg míg González is válogatott volt...

krysal 2007.12.24. 13:19:50

Ugyanakkro megvédeném Pancho "madidista?" kollégát is! Szted hol elfogult az, aki ilyeneket ír a cikkben?: "egy görcsös és tehetetlen Barcelona fogadja a gyenge és ugyancsak tehetetlen Real Madridot." vagy épp: a legnagyobb problémánk a mai Reallal: szállítja az eredményeket, viszont mindezt egy szürke iparos (cipész) benyomásával teszi." Te, lehet, hogy én vagyok a hülye, de én ezekben nem sok madridizmust véltem felfedezni...

Egy szó, mint száz, kac-kac, kukac!

Ráadásnak a bírói tévedésekben is messze játsz az igazságtól! A kinek-hány tizenegyes témát nem jkommentálnám, de volt nem is olyan rég egy El Classico a Benabeuban, ahol Figót kiállították pulyka színészkedése okán (visszanézve röhelyes tévedés volt, talán bírói elfogultság?? bla-bla), és a barka annak rendje és módja szerint meg is fordította a meccset! És az, hogy mennyire lejt a Nou Camp, kár szót ejteni!

A szócikket meg biztos katalán írta... Vagy épp Te:)

gibson 2007.12.24. 13:19:53

ferenck, nézz meg egy pár előző la liga posztot, szinte csak barca-pártiak beszélgettek a kommentekben, hogy ők mit csináltak volna másképp rijkaard helyében, pedig azokat a cikkeket is pancho írta. amúgy meg miért nem mindegy neked, hogy kinek drukkol a cikk szerzője? tavaly egész évben bede írta a spanyol focis posztokat, elfogult barca drukkerként, mégis imádtam a posztjait, soha nem háborogtam rajtuk, még ha elfogultak voltak is. neked se kéne szerintem, mert gyerekes. egy-két dologban még igazat is adnék neked (na nem a két "büntető"-vel kapcsolatban), de az ilyen megjegyzéseid, hogy raúl egy mocsadék, meg szánalmas dolog a realnak drukkolni, komolytalanná teszik a hozzászólásaidat.

halareaal 2007.12.24. 13:23:53

Egyéként is eleve butaság amit mondasz, attól h a real-barca mítosza télleg a spanyol-katalán ellentétekre épül, ennek semmi kihatása nincs a bírókra, v a szövetségre már sok éve (azt nemtom h régebben csaltak-e el mecseket), amugy sem értem h ebből h következne az, h egy nou campos meccset a realnbak adnának és nem a barcának. amugymeg csak a szélsőséges katalánok fujják fel ezt, a spanyol kormányról pl azt hallottam inkább barca-drukker. (ugye az ilyen derbik előtt kb mindenkit megkérdeznek spanyoloban). Egyébként ennyi erővel azt is kérdezhetnénk, mért nem vette észre tavaly egyik se bíró messi kezezését, ami bár ügyes volt, a tv elől is kapásból ki lehetett szurni.És ellentétben a te általad említettektől (ja h konkrétumot nemis emlitettél) az aztán télleg nagyon kicsin mulott, h nem döntötte el az egész bajnokságot a barca és a real között.

halareaal 2007.12.24. 13:26:04

természetesen nem mondom azt h ez most akkor bármiféle csalás lett volna, hanem azt h bármelyik szezonban találhatunk ilyen eseteket, nincs értelme semmit a bírókra fogni, mert nem ők döntik el a meccseket, szándékosan legalábbis biztos h nem.

kavics30 2007.12.24. 13:56:51

sajnos nem láttam a meccset, de amit olvastam róla...lehet, hogy nem is annyira baj.
régóta arról kell beszélnünk a barca kapcsán, hogy vmi nagyon nem kerek...szerintem itt csak egy edző csere segíthet, mert el lehet pár játékost küldeni, de szerintem nem a kerettel van a baj, hanem a fejekben kellene rendet tenni. ehhez kell egy másik edző.
grat a realnal! (huh, de nehéz ezt leírni) azért még sok van vissza!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.24. 14:01:24

messi kezezese annyira nem vt elsore egyertelmu,h kint vtam azon a meccsen,es kb. masnap a tv-n lett teljesen vilagos,h tiszta kezezes vt. amugy tavalyi clasico: azt is a biro kartars dontotte el,amikor bevette a ratyi mueseset,11es,oleguernek sarga. teljesen jogtalan 11es vt,es termeszetesen teljesen jogtalan sarga. (mas kerdes,h oleguer idiota vt,amikor az elso felido vegen kiallitatta magat.)

zapatero barca-szurker,az teny. de nezd,kasztilia mindig feltekeny vt a szellemileg sokkal pezsgobb es gazdagabb kataloniara. ha jartal madridban es barcelonaban,Te is tudod,h mig madrid egy szurke es jellegtelen vilagvaros,barcelona viszont fantasztikusan nyuzsgo,eletvidam hely,pezsgom kulturalis elettel. europaban max. londont helyrznem eleje. es hidd el,ez az ellentet sokkal melyebb annal,h 1-2 kormanyciklus megszuntesse. nezd meg a spanyol valogatottat,h miert nemfunkcional vilagversenyeken: egyreszt a mindenkori szov kapitanynak minden regiobol jatszatnia kell vkit,ha jok,ha nem jok,masreszt 1 ien ellentet naon ranyomja a belyeget a teljesitmenyukre. reszemrol,oleguerrel ertek 1et,aki visszautasitotta a spanyol valogatottsagot. szivesebben latnek katalan valogatottat,mint puyolekat a spanyolban.

Ramon Serrano 2007.12.24. 14:01:50

Valahol melyen az a sejtesem, hogy Barcelonaban nem csak adzokerdes van. Ez a motivalatlansag, fasultsag, a "majd a sztarok belonek egy golt" attitud mind-mind a galaktukus Real-ra emlekeztet. Vicces lenne, ha bekovetkezne...

luqe 2007.12.24. 14:07:07

ferenck!

Nem fogok csúnyát írni, mert jobb neveltetésem volt, de pár kérdést azért odaszegeznék a pofidhoz:

Az valahol picit szánalmas, hogy a mérkőzés elején egy teljesen ártatlan beadásba beleért Sneijder keze (ami _pontosan_ a feje előtt volt, tehát szinte mindegy, hogy arról pattan le vagy a fejéről - már a labda irányát tekintve) és te azzal a tizenegyessel akarod megnyerni a meccset? Volt már ilyen, mikor meccs elején volt RC kiállítás és tizenegyes. Vérszánalom, hogy egy El Clasicót ezzel akarsz tönkretenni, csak mert barcelona szurkoló vagy. ((( ajánlom figyelmedbe a jégkorongmeccseket szerte a világból. ott is a meccset nézve ítélnek a bírót, nem a szabálykönyvet az arcukba temetve korcsolyáznak))).

A következő vicces eset, amikor Etoo akart kalimpálni Casillas előtt. Kérlek bizonyítsd videóval, hogy elérte a lábát. No persze nem arra gondolok, hogy elérte a lábát, kb. 10mp-el azután, hogy elütötte a labdát. Érted, bizonyítékot.

Raúl kiállításához: szerintem csukott szemmel nézted a meccset. A labdára ketten startoltak és belerúgtak a labdába. Itt továbbszaladt Raúl lába és úgy ért hozzá Puyolhoz szerencsétlen mód. Egyébként az ilyen szituknál általában annak a lába szalad tovább aki erőszakosabban és nagyobb elánnal megy oda. Tehát Raúlban a sportszerű akarás dolgozott, te csak azért kiáltassz piroslapot, mert már megszoktad hogy a nou campban évek óta egy másik szabálykönyv szerint játszanak. Mejuto most nem adott "illik" lapot.

Amúgy arról az esetről mi a véleményed, ami az első félidő végén történt? Vagyis a beívelés után márkez barátunk ledarálta Cannavarot. Ott mit kellett volna ítélni? Halmozottan megkérlek rá, hogy ha a hozzászólás többi részére nem válaszolsz, erre legalább!

Egyébként a magam részéről a játékvezetéssel eleinte nem voltam kibékülve, de végülis neki lett igaza, hogy nem osztotta őrült mód a sárgalapokat. Nem nagyon volt csetepaté a pályán. Sőt, a következő dolgok miatt emberré lépett elő a szememben a spori: ugye Robinho elleni szabálytalanságot a 16-oson belül nem fújta be. Utána viszont se egyik se másik oldalon az ilyen "eltoljuk a labdát aztán nagy színjáték közepette hátraesünk" szituációkat se fújkodta be. Pedig a barca esélye ennyiben merült ki, hogy ronaldinnyó megpróbálja majd eldobálni magát valami jó szabadrúgás pozícióban és talán visszahozzák a meccset.

------------------------------------------
Az általános bíráskodással kapcsolatban: nagyon örülök neki, hogy az indexen van egy olyan topik ahova gyűjtik a Real javára tévedéssel végződött eseteket. Ugyanakkor emlékszem idén legalább 5-6 esetre a BERNABEUBAN, ahol nem lefutott állásnál felrúgták a Real játékost és nem kaptak tizenegyest. Az utóbbi 3-4 évre meg különösen jellemző, hogy ha valakinek a javára ítélnek, az nem a Real Madrid. Most tanyasi 4. osztályú csapattal játszott meccset felhozhatod, de éles szituáció _nagyon nagyon_ kevés, ahol a Madridnak kedveztek.

Viszont emlékszem a tavaly előtti szezonra,ahol a nagy R10 a huszon akárhány bajnoki góljai közül majd' a 70%-át elsősorban tizenegyesből, kisebbsorban szabadrúgásból szerezte.

Az pedig, hogy tegnap a barca szabálytalankodott többet és ez a szemedben kizárólag a bíró számlájára írandó, több mint szomorú. Nem akarom azt mondani, hogy tipikus barca mentalitás (mert csak az említett utóbbi 3-4 évre igaz, hogy 12. játékosként gyakran számíthattak a sporira), de a Real szurkolók közül nem igen ismerek olyat, aki így kommunikálni egy vereséget - ők(mi) inkább a saját portánkon keressük a hibát.

Apró lábjegyzet: tavaly az Espanyol ellen az isteni messi kézzel beütött gólja? Netán szerepel abban az index topikban? (én a szoba átellenes sarkából láttam, hogy egy 112cm alacsony coffos nem fog 180-as védőket túlugorni) vagy az idei Bilbao elleni meccs, ahol Touré nem lőtt gólt, azt' mégis jóváírták neki? Vagy a jómúltkor Giovanni balett ami 11-essel végződött? Hogy a meccsek fontosságáról beszéljek: az Espanyol elleni meccs már javában a bajnoki döntő, véghajrá volt. A Bilbao elleni idei meccs végeredménye 2-1 lett, remélem itt sem kell ecsetelnem az ominózus eset döntő szerepét...

gibson 2007.12.24. 14:10:22

azért, hogy madrid szürke jellegtelen hely lenne barcelonával szemben, az erős túlzás... :))) bár barcelona tényleg fantasztikus város, én madridot is imádtam. london ellenben egy gusztustalan szürke metropolis, ahol több menekült van meg bevándorló, mint fehér ember - szerintem. ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák.

crouchy 2007.12.24. 14:12:24

liverpool a szép hely:) nagy kocka beton blokkok.:)

gibson 2007.12.24. 14:14:28

amúgy meg, boldog karácsonyt minden barcelona és real madrid drukkernek, és LEGFŐKÉPPEN AZ NST ÖSSZES TAGJÁNAK, köszönet az egész éves kitartó munkátokért, ti vagytok az egyik (ha nem A) legigényesebb blog mo.-on, csak így tovább! amióta van NST, a többi magyar focival foglalkozó portálra csak akkor megyek, ha röhögni akarok (rajongói oldalak kivétel!). mégegyszer köszi, és remélem, azért a két ünnep között is lesznek posztok, nem csak az angol fociról!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.24. 14:19:35

csak arra reagalok: sarga marqueznek. mas kerdes,h felolem szet is torhetne a csontjat annak a proszto modon szettetovalt delolasznak,akit nem a klubhovatartozasa miatt utalok. mar olaszorszagban is rendkivul ellenszenves vt. hiaba vilagbajnok,stb. szamomra nesta az olasz vedo etalon.

Ramon Serrano 2007.12.24. 14:22:54

Izlesek es pofonok. Nem rossz hely Barcelona, de azert van Parizs, London, Berlin (bizony, aki nem volt meg az rohanjon, mert nagyon vagany hely), Roma sot, Madrid is Europaban, plusz az apro.

Pancho meg jo kis osszefoglalokat ir (mint a tobbiek), ne tessek bantani! Hat meg ha egy kis Real-elfogultsag is lenne benne... ;)

Boldog karacsonyt mindenkinek!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.24. 14:24:30

crouchy: yah,meg manchester,igazi szurke viktorianus iparvaros:-)))

crouchy 2007.12.24. 14:27:25

sztem meg reykjavik a szép hely. és ott még meg se kell sülni. de asszem eléggé elkanyarodtunk az el classicótól:)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.24. 14:59:20

zaraskent,urm-topikbol idezek 1 korrekt velemenyt (nem en voltam,nem irogatok index-forumra):

tegnap láthattuk miért is utálja a reált a fél világ, bajnokságtól, csapattól függetlenül... még a legnagyobb rivális otthonában is simán elcsalták nekik a meccset

a reálos válasz megint a szokásos lesz, "hosszú távon kiegyenlítődnek a tévedések".... ez a táv sajnos egyre hosszabb kell h legyen, már 3 bajnokság is kevés lenne

nah,leptem fat disziteni,Boldog Karacsonyt minden Barcelona es Real szurkernek,meg minden szurkernek es nem szurkernek altalaban. az MST-nek meg hatalmas gratula,h vegre itthon is van nivos tajekoztatas a focirol. Bedet sajnalom,h mar nem ir,az o jegyzetei miatt tetszett meg az NST,Benito verhetetlen,Panchonak igyekszem megbocsatani a megbocsathatatlant :-)

krysal 2007.12.24. 15:08:41

"felolem szet is torhetne a csontjat annak a proszto modon szettetovalt delolasznak"

Hajjajj. ferenck, ezt önérzetesen, nyíltan le mered írni? Igaz, legalább őszinte vagy, ami becsülendő, de e mellett (a szöveg tetszőlegesen behelyettesíthető néhány negatív szó felhasználásával)...

krysal 2007.12.24. 15:20:18

Önmoderálás:) Tudd, hogy értsd alapon

crouchy 2007.12.24. 15:23:06

na jó mára ennyi. mégegyszer mindenkinek boldog karácsonyt!

rizla 2007.12.24. 16:17:39

1. néhányan már megint nem olvassák el rendesen a kommenteket, mielőtt elkezdenek rájuk válaszolgatni. a franc sem mondta, hogy iniesta volt a mezőny legjobbja. azt mondtam, hogy touré mellett iniesta volt az egyetlen aki még úgy ahogy csinált valamit a barcából, DE kiemelni akárkit felesleges, mert totális csőd volt a játékuk.
2. "hát márton barátunk biztos agyondícsérte volna iniestát, ronaldinhot" olvasd már vissza, hogy márton barátunk már mikor ronaldinho kiégéséről írt.. kb már akkor, amikor a nagyközönség javában tapsolta a villarreal elleni ollóját. persze nem az nst-n..
3. kellemes karácsonyi ünnepeket, stb

luqe 2007.12.24. 16:25:48

ferenck

"sarga marqueznek. mas kerdes,h felolem szet is torhetne a csontjat annak a proszto modon szettetovalt delolasznak"

Erre vártam :) Ezek után legalább joggal fogok átsiklani az írásaid felett. Elvakult, szélsőséges, csőlátású barszelóna szurkoló vagy. Vitába kár szállni veled, én is kinőttem már jópár éve abból, hogy a hozzád hasonlókkal leálljak vitatkozni. A katalán meg a kasztíliai gondolatmeneted is nagyon nevetséges, úgy csinálsz mintha a katalán válogatott játszott volna a spanyol nemzeti tizenegyel. Touré, Ronaldinnyó, Etoo, Giovanni, Marquez, Abidal mind-mind mélyen átérzik ezt a nagy származási alapon való rivalizálást. Másik oldalról Heinze, Pepe, Cannavaro, Diarra, RvN, Sneijder mind-mind ebben a fals világban élnek, mint Te és nyilván ők is ennek szellemében játszottak tegnap. Hangyás vagy.

(((én is tudok idézni fórumokat ahol leírják, hogy a barcelona egy szarkupac. Nyilván akitől idéztél, szintén egy sértődött, szellemileg bőven tinikorban járó barcelona drukker illetve ha az nem, de legalábbis vérmes Real ellendrukker. arról meg meséljen, hogy milyen "mindenki utálja a Realt"-ról beszél, kicsit el van tévedve.)))

Aki pedig még nem járt Genfben és Zürichben, az mindenképp pótolja be ezen hiányosságát! Bár ne az EB ideje alatt :) Akkor jóeséllyel megláthatja, miért mondják Svájcról, hogy "egy másik világ".

Végezetül békés napokat kívánok Neked is és minden olvasónak az év hátralevő részére.

gibson 2007.12.24. 17:27:00

rizla, nem keresem vissza, mert őszintén szólva szarok rá, anno olvastam minden bede-cikket itt az nst-n, egész évben ment a messi/ronaldinho/eto'o fényezés (az emlékezetes (?) ollózásról meg messi maradona-góljáról külön posztokat írt), a madridot pedig a legutolsó meccsig sem ismerte el, szerinte csak mázli volt, hogy nem a barca nyerte a la ligát. nem csoda, hogy visszasírod...

rizla 2007.12.24. 17:42:17

nem ment a ronaldinho-fényezés. nézd, tényszerű baromságokat beszélsz, és azzal fedezed magad, hogy nem olvasol vissza.
szerinted ennek így van értelme?

rizla 2007.12.24. 17:42:51

a messi-fényezés valóban ment, ami elnézve az aranylabda 3. helyezését táncsak megérdemelt volt úgy gondolom...

krysal 2007.12.24. 17:45:38

Gyerekek, azért ez beteges, nem? Szenteste, fél6 elmúlt, és még mindíg az El Classico utórezgéseitől borzongunk.

Istenem. Be szép ez a sport:)

Boldogat, békéset mindenkinek! Hala Madrid, és igen, Hala Barca! (Meg mindenki más:)

Hja, és még1x: Siempre NSO:)

krysal 2007.12.24. 17:46:10

hjaj. Na, most elbasztam, vagy elbasztam:D

Siempre NST!!!

gibson 2007.12.24. 17:54:00

minek olvasnék vissza több tucat posztot tavalyról, amikor
1. olvastam mindet, tudom, mit beszélek
2. karácsony este van, és jobb dolgom is van annál (meg gondolom neked is), hogy ilyen lényegtelen dolgokról vitatkozzunk
messi valóban egy csoda, sajnálom is, hogy pont a barcában játszik, de a tavalyi seggnyalás néha akkor is sok volt (az évszázad góljának nevezte bede a maradona gólt, ha jól emlékszem, de lehet, hogy csak évtizedet mondott).
de tudod mit? igazad van, nem fényezte senki a kapafogút, tévedtem. elsősorban messit meg eto't dícsérte, és év vége felé inkább ronaldinho kiégéséről írt. így pontos voltam? tényleg így történt amúgy, de ilyen mélységekig nem akartam ebbe belemenni, csak arra céloztam, hogy amikor lehetett, dícsérte a barcát, a madridot meg nem. boldog karácsonyt neked és mindenkinek mégegyszer, én megyek fát díszíteni meg ilyenek, a többit megbeszéljük a két ünnep között. üdv

2007.12.24. 19:26:28

Akik kezdőbe sírták Ronaldinhot, megkapták. Hulladék a mostani formájában. Iniesta pedig nem jobb oldalra való, balon sokkal jobb teljesítményre képes. Lekapni félidőben az egyetlen játékost aki irányítani is képes, hát ilyen is csak egy Rijkaard féle fenoménnek jut az eszébe.
Nem baj. Leszünk még ennél sokkal jobbak is. Végülis csak a támadóinkkal van baj, ők meg szinte állandóan sérültek.

BruceWayne 2007.12.24. 22:40:07

jó sok hozzászólás volt, én csak annyit tennék hozzá hogy ha tavaly az espanyol ellen Messi kezezős gólját nem adják meg 1-1-nél akkor most a Barcelona lenne a bajnoki címvédő. jóéjszakát és kellemes ünnepeket.

krysal 2007.12.24. 22:49:47

Na, ezt meg honnan veszed? Valami Interes megérzés?:)

muka 2007.12.24. 23:51:53

Az milyen már, hogy luqe nem akar vitatkozni, aztán ő írja a leghosszabb posztot, és ráadásul ugyanolyan elfogult, mint akivel vitatkozik, csak jobb a kedve, mert nyert a real, ebből a poziból pedig lehet osztani. Kíváncsi lennék fordított esetben :)))

Amúgy jobb, magabiztosabb volt a Real, tulképpen szerintem lehet ünnepelni a bajnoki címet, nézzetek rá a második kör sorsolására. Bár ne legyen igazam, mert mégiscsak Barca szurkoló vagyok :))

BruceWayne 2007.12.25. 00:02:24

mert akkor 1-1 a félidő, és nem megint az van mint amin el is buktak hogy gyorsan berámoltak egy gólt az első félidőben aztán a 2.ra úgy mentek ki mintha már nyertek volna, aztán ahelyett hogy elintézték volna az ellenfelet a végén kaptak egyet. asszem így volt a betis ellen is. ha nem adják meg azt a híres gólt valószínüleg a 2. félidőben lenyomták volna az ellenfelet de így hogy 2-1el mentek szünetre, már nem ugyanaz volt a helyzet mintha a 2. félidőben kellett volna behúzni a meccset döntetlenről.szerintem ezért.
az a bajnoki cím a betis és az espanyol ellen elkönnyelműsködött 2 győzelem miatt ment el, lehetett akármenyire is jó a real az utolsó 8-10 fordulóban.
de ez rég volt meg már le lett tárgyalva párszor szóval inkább hagyjuk. hajrá Barca, 7 pont még nem a világ, a real tavaly ha jól tudom -8ról nyert

Tábornok 2007.12.25. 07:13:02

A Barcának szurkolva is el kell ismerni, ezen a meccsen jobb volt a Real, nemcsak a góllal, valahogy fejben is többet nyujtottak, mint a hazai csapat.
A Barca erőltetett valamit, ami nem ment, de nem tudott tul lépni ezen, s bevetni valami uj dolgot.
Mintha nem lenne arra terv, hogy mi van akkor, ha az ellenfél vezet és kicsit visszább vonul, arra, hogy letámad, nos arra teljes zűrzavar volt a válasz.

A biró is rossz választás volt, sosem birtam Gonzalest, ezen a meccsen különösen sokat bénázott és tévedett.

wynarsky1 2007.12.25. 07:27:23

Nem tartozik ide, de hol van a Bede???Ezer éve alig lehet tőle olvasni valamit.Tud valaki a Bedéről?

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.25. 09:05:59

kedves wynarsky, marci elhagyta az országot (bár nem a szokásos irányban), ha érdekel mit csinál, keress rá, ír blogot róla.

wynarsky1 2007.12.25. 09:35:36

Köszi, azt hiszem már beleolvastam. Mikor fejezitek be az aranylabdát? Ja, és ha már úgyis karácsony van, lehet kérni?Rittyenthetnétek egy postot azokról is akik vastagon megérdemelték volna, de valamiért soem kapták meg. (Puskás, Klinsmann, Bergkamp, és akit még ti így érztek...)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.25. 09:45:45

nos, az aranylabdás postokat elolvashatod a cimkére kattintva, az utolsó kakáról szól, így azt befejezettnek tekintettük.

a többi olyan jó gondolat, hogy már csináljuk is egy ideje, puskás volt már az évfordulón, volt redondo és voltak kapusok is, de lesz még ilyen, ebben biztos lehetsz.

hamarosan - ha minden jól megy - beckham kerül az asztalra, klinsi meg majd akkor, ha elfogadja a chelsea kispadját. :)) vagy a barcáét.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.25. 11:33:32

kedves luqe: azert mert vki sertodott (joggal) es mert real-ellenes (teszem hozza,a klubod multjat, a jelenlegi vezetoseget latva,szinten teljes joggal,es ami nem minden esetben barca-szurkerseg) meg tavolrol sem jelenti azt,h az illeto hosszu evek ota,permanensen a szellemi tinikorban leledzik. de ezt,real-szurkerkent sajnos Te nem ertheted meg...

mind1,lesz itt meg tavasz is,bl,liga,stb. - legalabb megtudjatok ti is,mien erzes naon magasrol,biztos poziciobol bukni:-)

krysal 2007.12.25. 13:02:23

ferenck!

Én valahogy azt nem értem, miért kell valakinek egy futballklubb-ellenesnek lennie?
Várj csak, gondolkodom... A Barca ősi rivális, mégsem vagyok Barca-ellenes, bár nagyon ritkán fordul elő, hogy nekik szurkoljak (oppardon, mikor kiesés közelben voltak, még Rijkard előtt, akkor megvallom, igen. Csak egy JÓ Barca előtt édes a diadal...)

Nem vagyok odáig a Chelsea-ért, vagy a Bőrnadrágosokért, se az Interért, se a Milanért, de hogy mondhatnám azt ilyen történelmi klubbokra, hogy ellenük vagyok. Igen, franky, én is olvastam pro-, és kontra az eszmefuttatásokat a spanyol-katalán párhuzamban, A Franco rémuralomról dettó, de alig hinném, hogy egy MAGYAR szurkoló ebből kell, hogy merítkezzen. Értem a nemtetszésedet ezekben, de nem kellene összekeverni a szezont a fa**ommal. Tisztelendő, hogy ennyire átérzed, de valljuk meg, ez már egy olyan pszihózis, amit magadban gerjesztesz. Szerintem már a pályán is ritkák azok a játékosok (mondjuk Oleguer, de személy szerint max labdaszedőnek engedném a zöld gyep közelébe...), akik mint attateremtetteKatalán-mentalitással futnak ki egy El Classicóra. A játékosok a magánéletben haverok (Mondd, hogy fordulhat elő, Hogy Raul és Puyol, a két csapatkapitány országos cimborák?), az elnökök kölcsönösen segítik elő a megbékélést. Csak Mi, szurkolók gerjesztjük tovább a gyűlöletet, de nem igazán értem, mivégre? Mit jelent Neked az, hogy Visca el Katalunia? He? Laktál ott egy évet? Ollé! Attól még Hajrá Magyarok, nemde? Bár lehet bánni, hogy Ide születtél (Ráadásnak Puskás is Madridista volt, tiszta gáz, nemde? Jójó, ok, Kubala, és akkor majdnem 1-1), de változtatni nemigen tudsz rajta. Lehet szeretem-nemszeretem-ben gondolkodni, de ellenes? Legyél háború ellenes, pölö, Visca el Humanizmus alapon? De klub-ellenes? Hajjajj...

MAti 2007.12.25. 13:16:09

Vannak emberek, akikkel felesleges vitatkozni, győzködni, vagy megpróbálni a szemét nyitogatni.

Ha nagyon fiatal még, akkor érnie kell.
Ha már idősebb, és még mindig... ilyen, akkor meg felesleges erőfeszítés. Ettől függetlenül én is minden megpróbálom, de hogy minek, nem tudom...

Mert szép dolog, ha valaki szurkol egy csapatnak, szép dolog, ha még az ifikettő játékosállományát is ismeri (bár én itt már időpazarlást sejtek) - de ha valaki képtelenné válik legalább valahol a lelke mélyén kb. objektíven gondolkozni, ott baj van.
Az ilyen "törje el a lábát" mondatok után meg úgy érzem, be kellene fejezni a kommunikációt. Nem önmagában a mondat után, hanem mert ezzel talán felkerült a pont az i-re.

BruceWayne 2007.12.25. 16:22:08

klinsmann meg a Barca/Chelsea kispad? az az év vicce lenne, majdne akkora minthigy felmerült a neve angol kapitányként

rexter 2007.12.25. 18:02:57

ferenck: azt irod viccesen h annal alacsonyabb szint ninsc mint Real szurkolonak lenni. no en meg azt irom, hogy annal alacsonyabb szint nincs mint egy bohoc es fikatopicot, az URM-t (Utalom a real madridot) es annak cimzetes vezeto bohocat puta madridot peldakent felhozni. Mindenesetre en jot nevettem:)

drdugo 2007.12.25. 19:05:24

a bírókérdésről:

Szerintem ha olyan szintű kétes esetek, amelyeket most a Barcások felhoznak (Sneijder kezezése, Casillas vs. Etoo), a Nou Camp-os el clasicon történnek meg, úgy, hogy a Barca követi el őket, akkor simán befújja a bíró a Realnak.
Nem vagyok se Barca, se Real szurker, a Ligát kivülállóként követem (talán a Bilbao, és az Atletico szimpatikus), de azt megfigyeltem, hogy sokkal, de sokkal többször tévednek a Real javára a bírok, mint a Barcáéra. És fordítva: sokkal többször a Barca kárára, mint a Realéra. Ha belegondolok, talá n csak a tavaszi santanderi meccset tudnám említeni, amikor véletlenül egyszer a Real ellen tévedtek döntően. Viszont se szeri se száma azoknak a meccseknek, amikor ajándékozzák őket a bírók. Aztán meg ha korrektül sújtják őket (mint pl Sevillában Sergio Ramos teljesen jogos kiállítása után), akkor rögtön sír Schuster, hogy biztos katalán volt a bíró, stb...
Visszatérve a mostani meccsre: talán nem akart Cantalejo belenyúlni a meccsbe, talán.... de biztos vagyok benne, hogy ha Madridban lett volna a meccs, és mondjuk Valdes húzza el ugyanúgy Raul lábát, mint ahogy Casillas Etooét, akkor befújják a 11-est.
Sajnos ritka rosszak a spanyol bírók, sztem európa legrosszabb bírói a spanyolok. Vagy ész nélkül osztogatják a lapokat, vagy nem vesznek észre semmit.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.25. 19:13:58

egy korrekt poszt. spanyol birokrol: perez burull az egyetlen jo biro. espanol-barcat iszonyat korrektul vezette. es pl. ki merte allitani tavaly - teljesen jogosan - a bernabeuban a sevilla ellen mezleveteles unneplesert (masodik sarga) robinhot. kevesen tennek meg ezt. vki itt irta,h sneijder kezezesenel belenyulnek-e ugy a meccsbe,h 11est adok az elejen. illetot arra emlekeztetnem,h a tavaszi clasico biroja is bele mert nyulni a meccs elejen 1 enyhen szolva is velemenyes esetnel (guti muesese),11est adva. aminek sarga es oleguer kesobbi kiallitasa lett a kovetkezmenye.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.25. 19:17:52

es meg 1: a javunkra elkovetett tecedesek iden oankor tortentek,amikor nem osztottak,nem szorzottak. bilbao elleni yaya loves - 3-1 lett,szal tokmind1,h 3-1 v 2-1. almeria elleni dos santos mueses. 2-0 lett,szal,ha 1-0 akkor is nyerunk. azaz egyetlenegy pontot sem kaptunk ajandekba,mig ti pontok sokasagat. ennyi. nem tudom,h ezt miert oan nehez beismerni.

drdugo 2007.12.25. 19:28:47

elnézést, nem Cantalejo, hanem Mejuto Gonzalez.

Lacóka 2007.12.25. 22:01:17

Aki mezlevételért kiállít BÁRKIT azt a skóttal összedrótozva kéne a krokodilok elé vetni........

"fanatikus az, akit nem tudsz meggyőzni az igazadról, de nem hajlandó témát váltani"

krysal 2007.12.25. 22:13:01

Hümm, még egy apró adalék. Nézegettem az eurobarca.hu-t (ahol azért, mint szurkolói oldal, azért vmi elfogultságot feltételezhetünk...), és jééé, SEHOL nem láttam említést a bírói tevékenységre, pedig ha valahol, hát ott elfogadnám, hogy megemlítik.

Azért szerintem jelent valamit, pláne, ha ilyen sorokat olvashatunk...: "Győzött a Madrid, mert gyenge a Barcelona, győzött a Madrid, mert már messze jár a sikeres Barcelona, s győzött a Madrid, mert jó a Real Madrid. A játék minden elemében felülmúlta ellenfelét a fehér mezes fővárosi gárda, legyen szó védekezésről, támadásról, dinamikáról, fizikai állapotról, kreativitásról..."

Bírókérdés: Ha jól emlékszem, épp itt olvastam az angol bírók töketlenkedéseiről. Ugyanilyen blogot spanyolban még nem láttam, Pancho, sztem pótold a hiányt.:)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.25. 22:40:12

btw,par eve olaszorszagban rebesgettek,h mintha a juventusnak fujnanak a birok. tudjuk,mi lett belole... kb. uez tortenik spanyolorszagban is a reallal,csak ha lehet meg pofatlanabbul. remelhetoleg rajuk is uaz a sors var,mint a juve-ra.

eurobarcan ritkan irnak jot a barcarol,altalaban kimerulnek a rijkaard fikazasban,forumukon meg - 1-2 tiszteletremelto kiveteltol eltekintve - rijkaard-,ronaldinho-,gudjohnsen-anyazas megy.

spanyol biraskodasrol 1 targyilagos (Bede?) cikk tenyleg nem artana.

krysal 2007.12.25. 22:50:17

ferenck, kérlek, ébredj fel, mert belelóg a kezed a bilibe!

A madridot lehet utálni, de annyira azért van az "urak klubbja", hogy ne a bírók megvételével nyerjen ligát.

A Juvéval pedig "csak" példát statuáltak, röpülhetett volna a Milan is (csak nekik van egy ex-elnök maffiózójuk), sorolhatnám. Az elméleted pedig mehet a levesbe. Az Eurobarcát pedig megvédeném, mert Ők legalább próbálnak objektíven mérni.
Rólad ugyanez nem mondható el...

halareaal 2007.12.25. 23:13:37

ferenck, te buta vagy:) vagy csak szórakozol itt magadban, de sajnos én a másik esetete sejtem.

gibson 2007.12.26. 00:10:05

"spanyol biraskodasrol 1 targyilagos (Bede?) cikk tenyleg nem artana" - milyen érdekes, cigipapír barátunk is bede kollégát követelte vissza pár kommenttel feljebb, és véletlenül éppen ő is barca drukker (vagyis szurker, bocs! :)).
szerintem felesleges itt vitatkoznotok ferenck-vel, úgysem lehet meggyőzni. oan naon ert hozza, mi meg ealtalan nem.. :)

tgabee2 2007.12.26. 11:51:08

Elolvasva a tonnányi posztot azért az lejön hogy a legtöbb barcás emelt fejjel elismeri hogy jobb volt a madrid, és nem magyarázkodik, leszámítva persze ferenck-t.
Vannak emberek akiket semmivel sem lehet meggyőzni, át kell lépni rajtuk mert úgysem látnak túl a sekélyes kis korlátaikon. Max lesüllyedünk a szintjükre és pitiáner vitákba keveredünk...
:)

wynarsky1 2007.12.26. 13:46:45

benito, ez nem igazság, mert a 2000 után aranylabdát kapott játékosokkal mi lesz?Nedved, meg a többiek.(Owen:))), Figo, Sevcsenko), na mindegy.
Ha pedig ennél postnál és annak témájánál vagyunk: Frank mesternek attól tartok mennie kellene, amíg nem késő. Mindent megnyertek a csapattal, vele már nem fog összejönni semmi, attól tartok. Kár, hogy Johann Cruyff nem akar egyelőre edzősködni, most igazán jót tenne a csapatnak az ő személye.Egyetért valaki?
Bár igazábó Mourinho sem lenne rossz döntés, de valahogy félteném attól a Barcát, hogy ő üljön a padra. A játék sínylené meg, bár az most egyébként is gyatra.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.26. 17:15:11

Az igazi problémám ezzel az, hogy, ha nyer a Barcelona és egy pont a különbség, akkor sincs jobb helyzetben a csapat. A BL csoportellenfelek (Stuttgart, Lyon, Rangers) és az eddigi bajnoki riválisok ellen mutatott teljesítmény kevés lesz, akármilyen komolyabb célhoz.
ferenck: Te most tényleg azt hiszed, hogy attól a tizenegyestől és egy esetleges egyenlítéstől a Barcelona problémái megoldódnának?
A bajnokság eldőlélésébe nem mennék bele egyelőre. Majd kihasználjuk a bajnoki szünette és írunk minden csapatról egy félévi bizonyítványt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2007.12.26. 18:36:07

pancho: nem hiszem,h attol oldodnanak meg. dinamikusabb csapatjatekra lenne szukseg,kevesebb labdacipelesre,tobb mozgasra,harcossagra (tobb gudjohnsen/puyol/yaya mentalitasu jatekosra) a kiscsapatok ellen is,hatekonyabb idegenbeli taktikara es kevesebb serultre (utobbit azert nem ertem,mert masfel eve folyamatosan komoly serultjeink vannak,raadasul kulcsjatekosok. talan az orvosi stabbal is van gond?).
sokak velemenyevel ellentetben sztem nem rijkaard az ok,de h mi,arrol fogalmam sincs. ha arrol lenne szo,johan tenyleg az egyetlen elfogadhato megoldas,csakhogy o mar aligha vallal edzoseget... mourinho rosszat tenne a csapat image-enek. az o barcaja nem a holland iskolan alapulo,latvanyosan focizo barca lenne.

de ha mar bl: a real eddigi bl teljesitmenye miert lenne biztatobb a(z ottani) jovore nezve,mint a mienk? (mi legalabb siman hoztuk,1 pillanatig sem vt gond) az olympiakos,lazio,werder trio sem voltak tul acelosak... egyebkent a bl-eselyeket nezve optimistabb vagyok,mint a bajnoksaggal kapcsolatban. 7 pont hatrany nagyon sok (ugyhogy tavasszal gondolom a bl lesz az elso szamu cel,mint pl. a milannal is),raadasul a real iden botlani ugyan botlik egyet-kettot,viszont nincsenek tobbmeccses rossz sorozatai.

talan az akarati tenyezokkel van a legfobb gond: ha Ti alltok vesztesre,vhogy mindig az az erzesem,h siman megforditjatok a meccset. ha mi,ez igencsak ritkan fordul elo (a szezonban tortenetesen kezszer vt ien: a nem tul veretes depor es stuttgart ellen).

de mondj oan csapatokat,amelyeknel bajnoksag,bl.stb szinten minden meggyozo - talan az egy mu es reszben az arsenal vagy (eddig) az inter...

tgabee2 2007.12.26. 21:10:46

Pár érdekesség még:

Pepe válasza az őt és a vételárát ért kritikákra: www.youtube.com/watch?v=yv4fxAHc7gA

A madridista fórum meccs alatti legnagyobb szövege:
"- Ronaldinhot valaki kapja már le a pályáról mert Cannavaro mégegyet beszól neki és elkezdi a sírást..."

A barcelonai madridisták ünneplése a meccs után (egyébként ahhoz képest hogy elvileg mennyire utálják a katalánok a Realt Barcelonában van a második legnagyobb szurkolói csoportosulás):
www.marca.com/edicion/marca/futbol/1a_division/real_madrid/es/desarrollo/1072040.html

:)

ApukadHUN 2007.12.27. 09:25:40

ferenck: szerintem az a probléma, hogy amikor a Barcáról megy a vita, Te akkor is mindig belekevered a Real-t és a bírókat. Ki mondta itt Neked, hogy a Real komolyabb ellenfeleken van túl a BL-ben?
Nem tudom emlékszel-e, amikor alig több, mint egy évvel ezelőtt a Real kiadott egy nyilatkozatot, hogy mindig támogatta a spanyol játékvezetés fejlődését és nem kíván elégtételt venni az őt ért sorozatos játékvezetői tévedések miatt. Ezt nyilatkozatban adták ki, s valószínűleg jogosan.
Én azt gondolom, hogy először a saját portáján nézzen körül mindenki és azután lehet beszélgetni Sneijder "számodra egyértelmű" kezezéséről.
Egyszerűen nem véletlen, hogy Schuster tavaly és most is megszívatta Rijkaardot.

rbaggio 2007.12.27. 11:13:07

Ha már a karácsonyi kívánságok...
Az is megérne egy szakmai (!) bejegyzést, hogy mennyit változott a Madrid játéka Capello kirúgása (blog.hu/goldmine/hedgehog.php/112194
) / Schuster megjelenése óta. Eltelt a szezon fele, bajnokság, BL, kupa, most már lehet értékelni, hogy Capello-hoz képest akkor most jól járt a Madrid, vagy sem? A fél szezon tapasztalata alapján Schustert is elküldik-e majd év végén a vezetők? És leginkább: A szurkolók, nézők jól jártak-e?

nasteey 2007.12.27. 14:22:04

Na így karácsony után visszatérve... :)

-Kezdeném a bíróval, aki iszonyat gyenge volt. Bár hozzátenném, hogy nem sok köze volt az impotens Barca-játékhoz, egyszerűen hozta, amit egy spanyol (nem pejoratív értelemben) bíró szokott. Kár volt szétfújnia a meccset, és jobban büntetni a hazaiakat.

-Raul... ő lenne az utolsó, akiről feltételezném, hogy szándékosan ilyet csinál

-A Real nagyon okosan játszott, ez kellett ahhoz, hogy nyerjenek. Mellesleg az "edzőnknek" ezt le kellett volna tudni reagálni. Ha a Real padján is Rijkaard ült volna, simán nyerünk. :D Tehát ha próbáltak volna tilitoli játékot nyomni, tuti megvertük volna őket. Schuster viszont tudta (most is) mivel lehet szopatni Rijkaardot. Szopatta is. És akkor itt térnék rá Pepére, aki sokak szerint a MoM volt. Okés, nem a Super Cup-os formáját mutatta, de akkor is... semmi extát nem láttam tőle. Vagyis úgy mondanám, hogy sok dolga nem volt, mert egyszerűen Eto'onak egyetlen egy használható labdát adtak, abból majdnem ki tudott hozni vmit. A többi indítást lekapcsolták. (Mellesleg én is nagyon kíváncsi lettem volna Messi játékára is, Heinze-t tuti meg tudta volna párszor forgatni, akkor meg már nem tudnak annyira Samura figyelni, akkor hátha... :) - mindenesetre gáz, hogy egy embertől függ a csapat :/)

-Ronaldinho: hogy tud egy ember ennyire lelassulni? :o Itt a probléma oka. Ugyanzt csinálja, mint a "varázslós" időszakában, viszont negyed olyan gyorsasággal. Olyan, mintha ólom ruhában játszana. Kegyetlen rossz nézni. :(

-A Real megérdemelten győzött, nekünk lépni kellene még most, viszont Laporta nem mer, csak az ezüst nem csillog olyan szépen. BL-ben még van remény, ott elég egy-egy mecssre felszívni magunkat.
Remélem leírtam mindent, he'j'esírási hibákért sorry, de nincs időm átolvasni, mert sietek. :)

tgabee2 2007.12.27. 19:35:28

"És akkor itt térnék rá Pepére, aki sokak szerint a MoM volt. ... semmi extát nem láttam tőle. Vagyis úgy mondanám, hogy sok dolga nem volt, mert egyszerűen Eto'onak egyetlen egy használható labdát adtak, abból majdnem ki tudott hozni vmit. A többi indítást lekapcsolták."

Hö???? A két állítás között semmilyen kapcsolatot sem látsz, tényleg?
Nézd meg a videót amit linkeltem ( www.youtube.com/watch?v=yv4fxAHc7gA ), ezen azért látszik hogy Etoo a legtöbb esetben azért nem kapott labdát mert Pepe tisztázott előle.
A többi indítást lekapcsolták - pont Pepe, de hisz ez a védő dolga, nem??

MAti 2007.12.28. 00:47:18

Hehe.
A jó védő nem látványosakat szerel, hanem nem engedi a labdát a csatárhoz jutni. :)

Tavaly a Milan a Manchester ellen a védekezés magasiskoláját, tökéletes mintáját mutatta be.
És nem utolsó emberként bemutatott tökéletes becsúszások, hanem már a középpályán felhúzott, az ellenfelet teljesen lefogó vonal formájában...

crouchy 2007.12.28. 12:30:53

képfényező: ahogy a pool is a barca ellen, csak ott csúszott egy kis hiba a gépezetbe:P
süti beállítások módosítása