Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League 17. forduló - A MU és az Arsenal rendet tett

2007.12.19. 23:50 habitang

A PL nagycsapatai két rangadón tették tisztába a tabellát egymás között, az Arsenal és a United lábbal mutatott rá, ki is az erősebb kutya Londonban illetve Észak-Nyugaton. A gyors játékot ugyan nem, de az igazán jót többnyire távol tartották maguktól a csapatok, ennek ellenére azért senkinek ne legyen kétsége: ha meccsenként 4-5 gól esett volna vasárnap, óriási csörtékről beszélne most mindenki. A tempó viszont néha tényleg szédítő volt, igazából csak a nagyon finnyások és a latin-rajongók húzhatták a szájukat. Ők pedig nyugodtan várják meg Messidona következő egy oktávos szlalomját, amellyel nyolc emberen rohan át labdástul - ígérjük, együtt fogunk tapsolni velük három év múlva. A szombat úgy telt, hogy tippjeinket temettük, míg vasárnap megtanulhattuk volna, hogy többé nem hagyhatjuk befolyásolni magunkat szintén nem elfogulatlan ismerősök és olykor "holmi"-nak aposztrofált érzelmek által. Az érzelem azonban éppen, hogy elég ütős holmi, így őszintén szólva a tippek és a jóslás hirtelen a leglényegtelenebb dolgok közé keveredtek a meccsek után. De kezdjük inkább a szombattal!

A Birmingham City a Readingnek adott randevút, megjósolhatatlan végkimenetelű mérkőzésen. Jellemző a fordulóra, hogy ezt a meccset, amelyen tényleg a vakvilágba lövöldöztünk a tippelés során, telibe találtuk.. A Reading tehát a Birminghamet szúrta ki, mint idei második idegenbeli pontszerzésének "áldozata, és ahogy a Liverpool ellen, ezúttal is gólt szerzett az átok Stephen Hunt, újra büntetőből. Alex McLeish első "hazai" meccsén már a negyedik percben gólt ünnepelhetett, Forsell egy szöglet után sípcsontozta saját fejesének kipattanóját a kapuba. Ezt a gólelőnyt törölte el később Hunt, aki a Brums hátvédjétől kapott labdával indult meg a kapu felé és harcolt ki egy tizenegyest. Olyat, amellyel kapcsolatban nyilatkozni nehéz, csak egy dolog biztos: Hunt már az ütközés előtt felvette a kaszkadőrpózt, természetellenesen, párhuzamos lábszárakkal közelített a kapus keze felé.. A Birmingham saját magán kívül talán még Hahnemannra lehet morcos egy kicsit, aki viszont teljesen sportszerűen védett óriásiakat. McLeishtől mintha máris kapott volna valami ez a Birmingham.. (Birmingham-Wigan:1-1)

Paul Jewell szintén először vezette a Derby Countyt saját otthonában, vereségre.. A Boro játékosai egy fordulóval ezelőtt  az Arsenal ellen olyanok voltak, mint akik egész évben az Ágyúsok ellen készültek, most pedig olyanok, mint akik a küldetést teljesítve leeresztettek. Szólni kellene Southgate-nek, hogy ez nem boksz, pár havonta egy megmérettetéssel, a többi PL-csapat pedig nem edzőpartner. Őket kell legyűrni. Azért a Derbyt elverték, még ha csak egy góllal, akkor is. Nagy úttörők ők, no. A Derbynek azért - ahogy a Chelsea ellen is - megint volt miért reklamálnia, most éppen egy tizenegyest.. Mondtuk már, hogy a Premier League bírói nem a legjobbak a világon? A Kosok szokásukkal ellentétben helyzeteket dolgoztak ki, és szintén szokásukkal ellentétben ki is hagyták őket. Ha valaki azt gondolja, hogy ez ellentmondás, hát nem. Eddig azért nem hagytak ki helyzeteket, mert nem volt nekik. Paul Jewellnek igaza van: nem azért utolsó a Derby, mert nem igyekeznek. Azért, mert ennyit tudnak. A gólt az Arsenalnak is betaláló Tuncay szerezte. (Derby-County-Middlesbrough:0-1)

A Manchester City a Boltont fogadta, és nem csak makulátlan hazai mérlege volt a tét, hanem akár az első négy közé való visszatérés is.. Még utóbbi is sikerült nekik, de ez már nem csak rajtuk múlt. A City szerzett vezetést, amikor megbocsájthatatlan védelmi hiba után egy éppen indulni hivatott Bolton támadást sikerült City-góllá konvertálniuk Bianchi révén..  A Bolton aztán csavart egyet az eseményeken. Először egy Anleka kapufával jelezték, hogy dádá lesz, aztán egy mutatós támadás után, Diouf szabad szemmel is jól láthatóan lesről szerzett góljával kiegyenlítettek.. Nem tudjuk, szóltunk már a bírókról? Gardner aztán saját hibáját kiküszöbölve kihasznált egy fránya megingást a City-védelemben, és megpattanó középreadását Nolan a kapuba vágta, 1-2. A második félidőben aztán egy Hamann-lövésből öngőlt fejelt Michalík - már vezetett a City -, majd miután a Diouf révén a Bolton meccsnyerő szituációkat rontott, Vassell góljával fordította a kékmezesek. Szerepcsere,  most City mulasztotta el lefiniselni az ellenfelet, de csak azért, hogy minél drámaibb legyen a vége: Etuhu a 90. ercben véget vetett a találgatásoknak. 4-2 Nem volt ez annyira sima.. (Manchester City-Bolton:4-2)

A Portsmouth  mint idegenben meccset, otthonában pontot ritkán veszítő alakulat - viszonylag nyugodtan várhatta a Tottenhamet a Fratton Parkba. Ehhez képest a Spurs majdnem ugyanilyen nyugodtan tette a tarisznyájába pontokat. Végig jobban, veszélyesebben játszottak, újabb győzelem a nevük mellett. Úgy tűnik, senor Ramos nyerni tanítja a fiúkat. Mert gólt lőni eddig is tudtak.. (Portsmouth-Tottenham:0-1)

A már most csapata megerősítésén gondolkodó Roy Keane gárdája, a Sunderland az utóbbi időben botladozó Villát fogadta, és 1-1-gyel zártak. Már csak azért is megérdemelték, mert Craig Gardner csak sárgát kapott csak egy olyan szabálytalanságért, amelyért jobb helyen eltiltás jár, rögtön a verés után. Krég Li pár méter repülés után rúgta hasba Yorke-ot. Stoplikkal, biztos ami biztos. Higginbotham fejesével a Sunderland vezetett, ezt csak a 73. percben egyenlítette ki Maloney egy szabadrúgásból. Két megjegyzésünk lenne a meccshez. Először is örülünk, hogy nem a szabadokat arról a helyről szokásosan elvégző Gardner lőtte az egyenlítő gólt. Másodszor: nem tudjuk, hogy aki egy karatélyos gyomorrúgásért sárga lapot ad, az miért érvényteleníti enyhe lökés miatt a Sunderland második gólját, amit mellesleg egyéb körülményektől eltekintve mi is szabálytalannak láttunk. A Villa gyengélkedik.. (Sunderland-Aston Villa:1-1)

A szárnyaló Everton a West Ham-et saját otthonában tette másodszor a helyére pár napon belül, ami meglepetés. Volt eddig. Legközelebb nem lepődünk meg. A West Hamnek pedig nem megy, akárhogy is próbálkoznak, az kék liverpooliaknak viszont az is befelé pattan, ami eddig kifele. Az Everton-drukkerek az utóbbi időben már megnyugodhattak Yakubut illetően, most pedig végképp azok a játékosok rúgták két góljukat, akiktől év elején általában várták: Andy Johnson és Yakubu.  Ne tévesszen meg senkit a MOTD összefoglaló, az Everton a játék képe alapján is teljesen megérdemelten nyert 2-0-ra, két védelmi hibát követő profi befejezéssel. (West Ham-Everton:0-2)

Nem csak mi vártuk a Blackburn Wigan elleni győzelmét, rajtunk kívül sokaknak tűnt ez a Rovers számára nyerhető mérkőzésnek. Nem lett az. A Wigan egy kihagyott Blackburn tizenegyes mellett szerzett háromgólos előnyt az első félidő végére, amit Santa Cruz még a szünet előtt csonkított eggyel, majd a második félidőben még eggyel, miután közelről bevágta a Boyd hátvéd által saját kapujára fejelt és Kirklandről kipattanó labdát. A Rovers Cruz révén annak ellenére egyenlíteni tudott a 61. percben, hogy Emertont a bíró korábban - véletlenül teljes joggal - kiállította, így tíz emberrel játszottak. Más kérdés, hogy piros lapja előtt 10 másodperccel persze Emertonnak járt volna szabadrúgás.. Igen, jól látja a kedves olvasó, a bírók  mi gumimacskáink. Ezután Marcus Bent még megtoldotta kettővel a Wigan góljait, ezzel Steve Bruce legyőzte régi Unitedes csapattársát, Mark Hughest. Eseménydús meccs volt, és meglátszott: a Wigan edzésen sokat gyakorolja, hogyan kell úgy fejbe lőni az ötösön álló társat a labdával úgy, hogy az számítson rá, és gól is legyen a vége.. Scharner nagyobb gólt fejelt, mint a múlt héten, ráadásul most az ellenfé kapujába. (Wigan-Blackburn:5-3)

A Newcastle szerencsével szállította haza a három pontot a Craven Cottageról, miután szegény Omozusi, öt idei meccsel és napra pontosan 19 évvel a háta mögött elég rutintalanul próbálta a rutinosan jókor eleső Smith-t szerelni a tizenhatoson belül.. Az eset többszöri átvizsgálása után arra jutottunk, hogy valószínűleg jogosan, bár ez nem változtat a tényen: nagy sajnálatunkra. A Fulham megérdemelt volna egy pontot. (Fulham-Newcastle:0-1)

Vasárnap a Liverpool a Manchester Unitedet próbálta legyűrni az Anfielden, sikertelenül. A két csapat szinte lekopírozta a tavalyi liverpooli mérkőzést azzal a különbséggel, hogy most kizárólag a United dolgozott ki igazán tiszta helyzetet - bár ezúttal is a Liverpool volt a domináns az egész mérkőzésen. Kettő helyzetéből egyet bevágott a Ferguson-csapat - ezen kívül túl sok mindent nem is csinált - sok kisebből egyet sem a Liverpool, így tulajdonképpen megérdemelt győzelmet aratott a ManU. (Grrrr) A beharangozóban azt írtuk, hogy a szabadrúgásoknak könnyen főszerep juthat. Akkor elég hanyag módon kihagytuk az adekvát "rögzített játékhelyzetekre begyakorolt figurák"-at, és ha e sorok íróját egy percig is a jó tippje érdekelte volna ezen a meccsen, ezt  regisztrálnánk, mint hiba. Merthogy a Manchester United egy ilyesféle, Tevezre tervezett figura után szerzett góllal vitte haza a három pontot az Anfieldről. Ismét.. A régi jó Liverpool-Manchester hagyományokhoz híven a fő veszélyforrásokat egyszerűen megfojtották a védők és az egészen remek védekező középpályások, Gerrard és Ronaldo például nem csak a szokásosnál voltak halványabbak, hanem még Wes Brownnál is. Annak azért örülnénk, ha elmondaná egyszer valamelyik Liverpool-védő, hogy vajon mit gondoltak, Rooney mit fog csinálni annál a bizonyos szögletnél a tizenhatoson kívül? Arra számítottak, hogy neki kell majd megállítania az ellentámadásból induló Hyypiát? A United 9 ponttal a Liverpool előtt, vesztett pontok tekintetében hattal, Most már keservesen küzdeniük, és emellett folyamatosan nyerniük kell a Vörösöknek ahhoz, hogy elérjék az elúszni látszó hajót. Most éppen nincsenek az első négyben, és bár egy meccsel kevesebbet játszottak, emlékszünk még: a Pool tavaly is elbukta azokat az átmenetileg takarékba tett pénzhez hasonlóan biztosra vett pontokat. Ronaldo ismét megpróbálta eladni a romlott áruját, ahelyett, hogy most focizott volna.. (Liverpool-Manchester United:0-1)

Az Arsenal fél Fabregasszal és háromnegyed Hlebbel verte 1-0-ra a harmincadik perc környékétől a Drogba, Essien és Carvalho hiánya ellenére is meglehetősen erősnek mutatkozó Chelsea-t - egy néha rendkívül izgalmas, de mindenképpen nagyon gyors, és néha durva meccsen. Egyikünk sem a harmadik majom a háromból, hogy elhallgassuk: John Terrynek és Cesc Fabregasnak például egészen közelről kellett volna látnia a piros kártyát.. Ahogy említettük, az Arsenal felépült játékosai nem voltak még formában, főleg Fabregas volt messze önmagától - ez még mindig nem egyenlő a rosszal-, aki a második félidőre mintha szokásával ellentétben eltompult volna, és olyan helyzetet hibázott el, amit ő tényleg ritkán szokott. Ahogy Van Persie is.. A második félidőre viszont szerencséjükre már vezetett az Arsenal. Főleg, mert Arséne Wenger megint megcsinálta.. Mármint az üzletet. William Gallas és egy kis pénz Ashley Cole-ért, ez igazán remek! Főleg, hogy a fekete francia-irokéz barterbekk kapitány már harmadik gólját szerezte az idényben, megint nem kevésbé fontosat, mint a United ellen. Vasárnap Cech hibáját kihasználva fejelte a kapuba az Arsenal egyetlen, és mint később kiderült, győztes gólját. Valahogy úgy éreztük az egész meccs folyamán - és semmi esetre sem mondhatjuk, hogy Sevcsenko gyenge lett volna! -, hogy egész másképp alakulhatott volna minden, ha Didier Drogba a pályán van. Fura, hogy Essien és Carvalho távollétében is az ő hiánya látszott döntő tényezőnek. Annak ellenére így volt ez, hogy a meccs utolsó harmadát a rohanás, a hívogatóan kinyíló középpályák, ennek megfelelően a helyzetek jellemezték, így egy jó Essien sokat segített volna a kontrákból rendre veszélyes Arsenal ellen. Addigra viszont már a korán megsérülő Terry helyett Ben Haim, Eboué helyett Van Persie, Makelele helyett Pizarro volt a pályán, semmi csoda nincs abban, hogy kissé amatőr jellegű - komolyan!-, ám megjósolhatóan szórakoztató focit láttunk az utolsó húsz-huszonöt percben. A végeredmény maradt, többek között annak köszönhetően, hogy Cech egy dudeki duplabravúrral tette jóvá hibáját, és a Chelsea-nek még az ajtó ablak helyzet sem volt elég. Az Arsenal pontelőnnyel első a táblázaton. (Arsenal-Chelsea:1-0)

Nem gondoljuk, hogy ezt a vasárnapot ennyivel megúsztuk. Azt viszont igen, hogy a nagycsapatokat, különösen a Liverpoolt érdemes még boncolgatnunk egy kicsit, így a múlt heti bírókról szóló poszt után holnap róluk, és persze a többi nagycsapatról írunk majd.

75 komment

Címkék: beszámoló angol premier league 17.forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr77269902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wan2bee 2007.12.20. 00:35:05

azert iden joval nyugodtabban vartam ezt az eszak londoni rangadot. A serultek listajanak teljes tudataban is. De ha Grant is es Wenger is a legjobb 11-et kuldhette volna palyara, akkor sem lett volna maskepp. Az arsenal egyszeruen annyira felporgott ebben az idenyben, hogy ha nem 3 meccset jatszanak 9 nap alatt, vagy nem az eszak-londoni ovodaval vonulnak balkani turara akkor nagyon nagyon nehez fogast talalni rajtuk. Kiesik Cesc? Jon Hleb. Kiesik Hleb? Jon Flamini. Kiesik Flamini? Jon Diaby. Ennyire eros 23-as keretet jo par eve nem lattam Londonban. Pedig ha utana szamolunk meg az is lehet, hogy Ian Wright csereje Luznhy mogott maga a ketlabu kopasz isten Henry volt.. Bar erre nem eskuszom meg. A masik ami erdekes a Highbury kornyeken, hogy a 19-20 eves atlageletkort produkalo tartalek milyen meccseket kepes jatszani a Ligakupaban. Lassan arrol is erik egy iras, hiszen mar csak negyen vannak. Akar a holnapi nagycsapatosba is be lehet venni, mert a londoni nagy csapatok ott vannak am.. One nill to Arsenal! Es vigyazo szemetek Bendtnerre vessetek, ahogy azt mar az egyik szerzo is mondotta volt..

rizla 2007.12.20. 01:06:27

a liverpool egyszerűen lúzer. most pl a ligakupából sikerült úgy kiesni, hogy egy totál kiegyenlített meccsen egy megpattanós peches gól után 1 perccel crouch érthetetlenül kiállíttatta magát, és ha ez még nem lett volna elég, benitez behozta a rutintalan, tejfelesszájú el zahrt xabi alonso helyére, hogy a közismerten bevehetetlen stamford brdige-en tökéletesen eltűnjön a mezőnyben.
ilyen kerettel nem nyerni semmit az szép lesz. ilyen kerettel gyakorlatilag már decemberben kiszállni a bajnoki címért folytatott küzdelemből meg egyenesen gyönyörű.
persze nem mondom, hogy meglepődtem, de úgy gondoltam, a liverpool versenyben lesz legalább február-március magasságáig a bajnokságért.

d3vnull 2007.12.20. 01:26:07

Tegyük hozzá, hogy a bl-t is majdnem sikerült "elintézniük". Most viszont jól ráfaragott az arcolásra Benitez mester ellenünk, tényleg nem tudom mit akart a kisfiúkkal ellenünk. Xabi Alonso lehozatalával meg pláne nem. Abszolút nem lebecsülni akarom őket, sem Rafa Benitezt, de mintha nem láttunk volna semmit attól a Babelből, Benanyoun-ból, akiktől pár hete még egész európának gatyába kellett volna durrantania a gyönyörtől.

A cikkhez :
"az Arsenal és a United lábbal mutatott rá, ki is az erősebb kutya Londonban illetve Észak-Nyugaton".
Hát azért egy 1-0s (ráadásul ellenünk fejjel :)) győzelem talán mégsem annyira markáns, mint a lábbal rámutatás a faszábbgyerekségre :)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 01:29:13

rizla

Te láttad azt a csapatot? A felállást? vagy a meccset? Azt a kupát oddobták.

Amúgy pedig a keret meg sem közelíti az Arsenal, MU, Chelsea keretét, és még egy ideig meg sem fogja, hacsak bazi pénzt nem ölnek bele..

Most őszintén, kit cserélnél el a Liverpool legjobb csapatából a MU legjobb csapatába, ha MU-drukker lennél? Mondd el, hány helyen jobb a Livepool, kerete, mint a többieké, ne csak azt, "ilyen kerettel".. Milyen kerettel?

Ugyanzet játszd el az Arsenallal is, meg a Chelsea-vel. Csoda, hogy ott vannak, ahol..

Amúgy olvashatsz erről holnap!:)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 02:28:26

Illetve bocsánat, nem odadobták, mert soha nem volt az övék, inkább lemondtak rólam hogy megpróbálják megszerezni.. Így helyes!:)

wan2bee 2007.12.20. 06:44:35

d3vnull azert azon egy szem Wright-Phillips zicceren kivul nem sok zavart okosztak a kekek az emiratesben. Az utolso husz percben is Seva "hatalmas lehetosege" volt az egyetlen, amin kicsit jobban drukkoltam. De a mostanaban zsenialis Almunia azt is biztosan tolta fole. Masik oldalon meg a fejvedos cseh embernek koszonhetitek, hogy nem lett 2, ne adj' isten 3-0.

Benitez meg fogalmam nincs mit muvel a Liverpoollal. Kirugni nem fogjak a kozeljovoben, mert akkor mar reg megtettek volna. Egy porto elleni gyozelem nem mentseg semmire. Ezt a kupas dolgot gyakorlatilag odaadta a 11 legbenabbnak, akit talalt edzesen. Persze biztosan konzultalt elotte a nagyfonokokkel valami olyasmit, hogy "a kupa nem fontos, szepen beadjuk, hogy a fiataloknak is kell a jateklehetoseg (ha lenne olyan keretem mint Wengernek meg epeszu otlet is lehetett volna) a bajnoksag mar ugyis majdnem mindegy, es vegulis bent vagyunk a 16-ban BL-ben, ugyhogy rafekszunk arra. elso negyben vegezunk mind a ket sorozatban, akkor nem rugtok ki, ok?" Valami ilyesmit kepzelek el. Meg a nagy meglepeteseket az atigazolasi idoszakban. Mert az a vilag kamuja, hogy nem kap penzt, mert durcizik a penztarca.. Ugyis szarul vasarolnak, mint altalaban es masfel evet varnak egy epeszu jatekosra, hogy felvegye az angol ritmust. Konyokbol mondom, hogy spanyol-portugal tengelybol jon. Mert Rafa nem lat ki ebbol. Ezert birnak a spanyoljai 70-80 perceket, aztan mar csak Gerrard viszi oket a hatan. De 29 ev kezd neki is sok lenni egy ekkora feladathoz.

Hattory Hanzo 2007.12.20. 07:57:20

Volt szerencsém élőben megtekinteni a Fulham-Newcastle mérkőzést, ez volt életem első Premier League találkozója. Viszont nagyon remélem, hogy nem az utolsó.Meccs előtt közeli kocsmában sörözés, a hely full tele Newcastle drukkerekkel, kint lovas rendőrök, de semmi izmozás, még a stadion fele vezető utat is megmutatták. Apuka két gyereket visz ki a meccsre, a kettő együtt sincs 10 éves, egyiken Fulham sál, másikon Newcastle sapka. A meccs maga bűn rossz volt, egyszer az egyik Fulham védő konkrétan a Temzébe rúgta ki a labdát. De: a "neutral" feliratú jegyünkről elég hamar kiderült, hogy a Newcastle tábor kellős közepébe szól, 2x45 perc folyamatos éneklés, minden viszonylag épkézláb megmozdulásra tapsvihar, és amikor a 91.-ik percben 11-est kaptak, Barton pedig berúgta, hát.... Azért annak volt sodrása. Ja, és ott volt az Isten, Alan Shearer képében.

seahawks 2007.12.20. 08:32:11

kedvenc vöröseim angliában még mindig nem bírnak az élre törni, ebből is látszik mennyivel gyengébb europa anglián kívüli része.
Nincs minden veszve, a dec-jan időszak szokott a legjobban sikerülni nekik,a ligakupát szerintem is odadobták ilyen felállással.
Rafának sikerült egy hajtós csapatot összerakni,egyenként többet futnak ,mint egy magyar csapat együttvéve...
szerintem sem erősebb a keret,mint a MU,vagy az arsenalé...
whooo,azért ez a lampard kéne..

sh4d0w 2007.12.20. 08:38:18

Nem tudom, hogy a 'Pool-MU meccset ki nézte, de az összefoglaló írója nem, ez biztos. A MU a védekezés magasiskoláját mutatta be a Vörösök ellen, akiknek még "helyzetecskéik" sem voltak, nemhogy kicsi helyzetei. Még a jó öreg Rio sem tette meg azt a szívességet, hogy indította volna Torrest, vagy mondjuk rosszul helyezkedett volna kritikus szituációban - ez utóbbit főleg azért nem, mert ilyen nem akadt a MU kapuja előtt.

egy 2007.12.20. 11:02:11

Sziasztok,

sokan fejtegetitek a keretek erősségét, nos szerintem ez egy érdekes kérdés. Szerintem a szezon elején a Chelsea, a Pool és MU fanok a

Drogba, Sevcsenko, Torres, Kuyt, Rooney, Tevez, Adebayor, Eduardo da Silva listáról biztos nem az Arsenal két támadóját választották volna, de a Cech, Reina, Van der Sar, Almunia négyesből is valószínűleg az ágyús spanyol végzett volna a sor végén. Hasonló a helyzet Hyypiä, Carregher, Ferdinand, Vidics, Terry, Carvalho, Toure, Sagna névsorral is, de ha a játékmestereket nézzük, egy Gerard-Cesc, Lampard-Cesc cserét se sokan tartottak volna jó ötletnek. A lényeg, szerintem a játékosok előéletét, „reputációját” tekintve az Ágyusoknak van a legkevésbé erős sora, más kérdés, hogy Wenger keze alatt, hogy teljesítenek ezek az ifik. Csak emlékeztetőül, egy csapat amelyből az elmúlt 1-2 évben elment: Henry, Bergkamp, Pires, Edu, Viera, Ljungberg, A. Cole Campbell… (gyakorlatilag a teljes kezdő). Szóval szerintem az Arsenalnak nem a kerete erős, hanem amit a pályán csinálnak, na az erős!

Go Go Gunners!

Ja, kedves Habitang! Annak a csapatnak, aki 2007 nyarán 50 millió fontot sikerült igazolásra költeni (és ezzel második az 51 milliós MU mögött) kéretik nem az anyagiakra hivatkozni. Üdv ;)

rizla 2007.12.20. 11:03:51

habitang:

"Te láttad azt a csapatot? A felállást? vagy a meccset? Azt a kupát oddobták."

láttam. 4-3-3at játszatott benitez, ami nem éppen az odadobást jelenti. mellesleg totál idegbeteg volt a kispadnál. egyébként nem kell ez a fos duma, hogy senkit sem érdekel a ligakupa, stb, stb, unalmas. mellesleg attól, hogy leszarják, még egy chelsea elleni meccset nem muszáj elveszíteni direkt, ez egyszerűen szánalmas. mert ez a xabi alonso - el zhar csere felért a meccs feladásával kb. egyébként is ez anglia, a sportszerűség, és fairplay hazája? ahol 1-0 után egy erős ellenfél ellen a csatár kiállíttatja magát, majd direkt becserélek egy ifit reménytelen helyzetben? tilos nevezni torrest, és becserélni a 60. perc körül csak mert ligakupa? nevetséges kifogások.

"Amúgy pedig a keret meg sem közelíti az Arsenal, MU, Chelsea keretét, és még egy ideig meg sem fogja, hacsak bazi pénzt nem ölnek bele.."

az arsenal keretét nem közelíti meg????? nem vagyok tisztában a pontos adatokkal de komolyan meglepne, ha az arsenal többet költött volna játékosokra az elmúlt 2 évben, mint a liverpool. most öltek bele "bazi pénzt", nem tűnt fel? benitez megkapta a totális anyagi támogatást. ja, hát az más kérdés, hogy vásárolni tudni kell. az MU kerete erősebb papíron, de az arsenalé? ne vicceljünk, könyörgöm. mellesleg ez a sokkal gyengébb keret sakkban tartotta az MU-t az anfielden, úgyhogy ne gyere már azzal, hogy annyival gyengébb lenne.

"inkább lemondtak rólam hogy megpróbálják megszerezni"

erről pedig még annyit, hogy minek a javára mondtak le róla? mert hogy a bajnoksághoz ismét közük sem lesz, az tuti. a carling befejeződik, mire az FA-kupa beindulna. vagy megint a BL-győzelem a cél? akkor miért kezdték olyan szánalmasan a csoportot?
megmagyarázhatatlan. illetve megmagyarázható: lúzerek, sajnálom.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 11:19:39

sh4d0w

Ferdinand két nyolc méteren belüli fejesével is majdnem szopatta a Unitedet... Ha már a Liverpool nem tudott helyzetet kreálni, segített nekik.

A United jobb volt, de nulla helyzetről azért nem beszélnék, miután Gerrard és Torres lövéseit, sőt, Babelét, Torres fejesét, de még Torres szabadrúgás után kapu előtt labdáját is annak lehet nevezni, más kérdés, hogy minden szituban jobban kellett volna figyelniük, pontosabbnak lenni, nem egyszer jobb döntést hozni. Egy Arsenal ellen, amely a tizenhatoson belül is jól tud rövideket passzolni, nem úszták volna meg gól nélkül

Ferdinad ugye egyszer visszafejelt egy szögletet - ami után két hátvéd akadályozta a kapust, és a (gólvonalról kellett menteniük Torres lövése után, ha jól emlékszem.. ) - majd egyszer ő maga csattant megint egy társával Van der Sar előtt, és a fejéről megint csak a a kapu elé pattant labda - egy Butraguenónál, e akár Teveznél is ez gól!

A védekezés magasiskolájától messze volt ez, ilyet az mond, aki nem néz Liverpool-meccsket, csak MU-t! A Pool hozta a tipikus angol nagycsapatok elleni teljesítményét, kreativitás és sebesség hiyána elöl, hagyni felállni a védelmet, szükséges csel hiánya a középpályáról.. Nem a védekezés magasiskoláját láttuk, hanem kissé fogatlan Liverpoolt. De tény, igazi kidolgozott helyzetei a MU-nak voltak, ezt is írtam..

Üdv

"Nem tudom, hogy a 'Pool-MU meccset ki nézte, de az összefoglaló írója nem, ez biztos"
Ez rossz vicc volt!:)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 11:20:56

smardrive

Messidona jogos, javítva

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 11:22:03

rizla,

most rohannom kell, miután még egy hosszabb kommentre nincs időm, de válaszolok majd, természetesen..

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 11:23:52

egy

Az a csapat el is adott, nem költött összesen harmincat. Egy nyár alatt nem lehet egy keretet megerősíteni. Nézd meg, a MU, Arsenal - régebben, nem most - vagy Chelsea mennyi pénzt fektetett hosszú idő után először megnyert bajnoki címébe. Meg fogsz lepődni!

Üdv!

rizla 2007.12.20. 11:26:24

az arsenalnak még nincs bajnoki címe ezzel a megújított kerettel, de nem hiszem, hogy többe került volna, mint a liverpoolé. mellesleg az arsenal is adott el az évek során, vieira, henry, ljunberg..
cescet gyakorlatilag ingyen hozták, de az ilyen diaby-féle fiatal afrikai titkos fegyverek sem lehettek valami drágák.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 11:34:30

rizla

komolyan mondom, néha azt histzem, hogy sportoltatsz!:)

Odaírtam, hogy NEM az Arsenal mostani keretéről beszélek.. Nézd meg, kik fordultak meg a Gunnersnél a 90-es években.. A Liverpool tizedannyi Európa-klasszist vett azóta!

Direkt nema Cesc és Diaby féle korszakot írtam, hanem azt korszakot, ami megalapozta, hogy néha megengedhetik maguknak az átvezetést a fiatalabbakra, és nem veszi senki Wenger fejét, mert tudják, hogy jó lesz, mit csinál.. Mellesleg neki is időbe telt, mire kialakította azt a játékosfigyelő-rendszert és kapcsolatokat, ami most mögötte áll. Zseniális, ezt egy percig nem tagadtam..
Moderál

geem5 2007.12.20. 11:58:38

nagyon látszik a united és a pool közötti játékosválogatás, és ez nem más, mint manager kérdése. egy csapat stílusát a benne szereplő játékosok és az őket kiválasztó manager határozza meg elvileg. nos, mint már hetekkel korábban is megírtam, a liverpool egy kissé töketlen csapat, de lehet őket fogatlannak is nevezni, ez a játékosok és benitez mester közös produkciója. nem akarok nevesíteni, de pl kuyt nem egy bajnok...és benitez vele kezdett vasárnap, tehát szerinte ő a második számú csatár jelenleg

Walmer 2007.12.20. 12:25:28

Azért nehogy összefossuk már magunkat az Arsenaltól, gyerekek. Az egy dolog, hogy az ificsapatukkal megverik hosszabbításban a Blackburnt, meg vezetik az angol bajnokságot, meg megverik az MU-t otthon. Ellenben az ificsapatnál jobb Arsenal fakó idegenben fennakad Prágában és sima zakót húznak rá Sevillában is. Benitezt meg lehet szidni, de 3 év alatt 2 BL döntőt játszott a csapattal, egyet megnyert és eközben olyan brigádokat vert meg, mint a Barcelona, Juventus, Milan, Chelsea, stb. Az Arsenal ilyenről legfeljebb álmodhat egyelőre. És a Wenger előtti Arsenalnak lehet nem volt ilyen 23-as kerete, de ők egymásután két KEK döntőt is játszottak egy olyan időszakban, mikor ott baszott jó Sampdoriák, Parmák, Leverkusenek, etc játszottak.
És szerintem a nemzetközi megmérettetés mutatja meg igazán mennyit is ér egy csapat. Mert Európa szerencsésebbik felében igenis bárki lehet próféta a saját hazájában.

Count Adyn 2007.12.20. 13:00:23

Tegnap véletlenül néztam a Pool-Chelsea ligakupameccset, elég mákos gólt rúgott Lampard, de azért nem semmi egy középpályástól ez a gólmennyiség. A kommentátor meg kiemelte az elején hogy micsoda fair play díjas csapat ez a Liverpool, nesze erre Crouch megmutatta:D Erre a mészárlásra még a néhány évvel ezelőtti Materazzi is elpirult volna:D Viszont mind2 csapat elég fantáziátlannak tűnt nekem, vagdosták fel a labdákat a saját térfelükről, a védők meg a támadókat vagdosták fel. A hétvégi Torino-Roma 0-0 meccs látványosbb volt kb:)

rizla 2007.12.20. 13:04:06

"Odaírtam, hogy NEM az Arsenal mostani keretéről beszélek.. Nézd meg, kik fordultak meg a Gunnersnél a 90-es években.. A Liverpool tizedannyi Európa-klasszist vett azóta!"

és? hogy jön ez ide?
az idei arsenal talán nem előzi meg a liverpoolt? dehogynem.

rizla 2007.12.20. 13:07:25

walmer: "Ellenben az ificsapatnál jobb Arsenal fakó idegenben fennakad Prágában és sima zakót húznak rá Sevillában is. "

egyrészt a sevilla nagycsapattá nőtte ki magát, feltűnt? másrészt az arsenalnak már megvolt a továbbjutás, amikor oda mentek, úgyhogy tartalékosan álltak fel.
de azért jó érzés szakértőnek lenni, nem?

"Benitezt meg lehet szidni, de 3 év alatt 2 BL döntőt játszott a csapattal"

"eközben olyan brigádokat vert meg, mint a Barcelona, Juventus, Milan, Chelsea, stb. Az Arsenal ilyenről legfeljebb álmodhat egyelőre."

2006, BL döntő, párizs - rémlik ki volt a barcelona ellenfele?

Walmer 2007.12.20. 13:23:19

"2006, BL döntő, párizs - rémlik ki volt a barcelona ellenfele?"
Aha, ki is kaptak, Mikor is nyertek legutóbb valamilyen nemzetközi kupát Wengerék? Köszi

"sevilla nagycsapattá nőtte ki magát"
Nagycsapat a Milan, az Inter, a Barcelona, ManU.
A Sevilla Lyon, vagy Roma-szintű csapat.
De szakértsél nyugodtan.

rizla 2007.12.20. 14:06:12

"Aha, ki is kaptak, Mikor is nyertek legutóbb valamilyen nemzetközi kupát Wengerék? Köszi"

de te azért nyugodtan hozd fel, hogy a liverpool 2 bl-döntőt játszott. akkor most fegyvertény a bl-döntő, vagy sem? döntsd már el. mert csak 1et nyert a liverpool is ugye.

a sevilláról amit írtam, abban nem az a lényeg, hogy milan-szint, te nagyon hülye, agyfaszt kapok az ilyen szándékos értetlenségtől komolyan. hanem hogy már továbbjutva tartalékcsapattal kurvára nem égés kikapni sevillában, mert ütős gárda.

Walmer 2007.12.20. 14:14:25

abból az egyiket megnyerte a Pool, csak annyi és nem a Villarealt verték mákkal az elődöntőben. És az egy, az pont 1-el több, mint a 0.
Az Arsenal azért annyira nem volt tartalékos ott. És nem azt mondom, hogy mindenkit meg kell vernie nekik még Wenger nagyanyjával felállva is, hanem csak arra próbáltam rávilágitani, hogy azért mert megverték a Chelseat, meg vezetnek a bajnokságban, meg annyira fiatalok, még nem biztos, hogy lesz itt akármilyen folytatás is. Mert ugye egyesek hétről hétre leszopják nemcsak wenger, hanem a teljes keret faszát is. Benitezt meg mindenki a pokolba kívánja az egész csapattal együtt.
De továbbra is oszdd az észt, kapj agyfaszt, vagy amit akarsz, csak a piruláidat nem kellene hanyagolni. Talán akkor nem kapsz agyfaszt minden a tiéddel ellentétes vélemény kapcsán

Real of a26 2007.12.20. 14:15:59

Méghogy az Arsenal nem vert meg nagy csapatokat?
2006-ban kiverte a Realt sajnos(Henry gólja rémlik a Bernabeuban?,Ramosék csak úgy lepattantak róla) utána meg a Juve volt a soros áldozat a negyeddöntőben,akik egyébként annno a Highburyben így álltak fel :
Camoranesi,VIEIRA,Emerson,Mutu-Ibrahimovic,Trezeguet.Máig nem értem mit akart Capello 2 statikus csatárral,2 mészárossal a kp-n,sőt Mutut is inkább hátravont ékként kellet volna kezdetnie...Nade utólag könnyű okosnak lennni.

the real 2007.12.20. 14:25:28

Épp tegnap olvastam valamelyik focis fórumon a megpattanós gól szinonimájaként a "Lampard-féle" jelzőt...

szferi 2007.12.20. 14:33:59

Rizla, a Sevilla nem nagycsapat, volt 3 jó évük, de már végetért a pünkösdi királyság, irány a szürke középmezőny. Az Arsenal viszont igazi nagycsapat, ebben egyetértek, és 10 év múlva is az lesz. Wenger tud csapatot építeni, világsztárok nélkül is (és van is miből, a háttérmunka legalább ilyen fontos).

Everred 2007.12.20. 15:25:54

Habitang, ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy FERDINAND hibázott??!?!

A két eset, ami egy Teveznél szerinted gól (Torresnél miért nem volt az?), egyaránt Van der Sar hibája volt, a rossz kijövetelei miatt alakult ki veszélyes helyzet.

Szerintem is, az angol sajtó szerint is, nagyjából mindenki szerint Ferdinand és Vidic briliáns volt, amiből nem vesz el az, hogy a Liverpool valóban nélkülözte a kreativitást.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 16:19:16

Everred

Azt hiszem, az első esetben nem lehet kérdés, hogy Ferdinand hibázott-e. Nézd meg még egyszer, honnan hová fejeli a labdát.. Szerinted a védekezés magasiskolájába ez belefér?? A másodikon lehet vitatkozni, de szintén távol áll a magasisitől.

Szóval, komolyan gondolom.. És azt is, hogy ha már a MU védekezéséről beszélünk, beszéljünk a szűrőkről inkább.

Az angol sajtó pedig - hacsak nem nyújt valaki egészen kiemelkedőt - tízből nyolcszor választ meg a meccs emberének, bárki a Csatornán innen.. Néha épp csak nem röhögjük ki azt, aki szerintük a legjobb volt. Csak, mert ledolgozta a zokniját, ahogy ők mondják.. Arról már nem szólnak, hogy tízből hétszer rossz helyen állt a hátvéd, azért kellett mindenhonnan odaérnie!:)))) Néha tényleg olyan, mintha más sportot néznének, mint mi. Ahhoz elég régóta és eleget - illetve valszeg túl sokat!:) - olvasom, hogy könnyen megváltozzon ez a véleményem, de persze tévedhetek is.

Tevezre pedig a második esetre vontkozóan hivatkoztam. Nem Torres volt ott, hanem Kuyt!:)

Everred 2007.12.20. 16:47:15

A kontinensen viszont hajlamosak azt választani a meccs emberének, aki csinált három jó cselt és annyi. Szerintem Rio végig nagy összpontosítással, hatékonyan játszott, Torresnek momentuma sem volt az egész meccsen (leszámítva azt a melléfejelt labdát, ahol továbbra is tartom, hogy Edwin jött ki rosszul), ami őt dicséri.

A második esetnél hátracsúsztatta a labdát, amiből nm lett volna baj, ha Van der Sar nem hülyéskedik, hanem a helyén van. Az elsőt illetően: felfelé fejelte a labdát, ami talán nem a legszerencsésebb, de ott sem lett volna baj, ha Van der Sar a helyén marad.

Igazából nem értem, más csapatok szurkolói valamiért elszántnak tűnnek, hogy Ferdinandet semmiképpen nem hajlandók elismerni, akárhogy teljesít. A jóval többet hibázó Terry jóval kevesebb kritikát kap.

Tevez-Butragueno: Ja, ha csak a második esetről van szó, akkor oké... bár igazságtalannak tartom, hogy Kuyt bácsit bántjuk és nem emlékezünk meg Evra kiváló mentéséről :-)

papercut 2007.12.20. 16:55:52

walmer:a"nem a villarealt verték el mákkal? Csak az emlékekek felidézése végett: a 2006-os Bl döntőbe az Arsenal úgy jutott be, hogy a védelme így állt fel:Flamini-Senderos-Touré-Eboué miközben hiányzott Sol Campbell, Ashley Cole és Lauren is, akik akkoriban mind stabil kezdők lettek volna.. A csatársorban 1 szem Henry, mivel Van Persie sérült volt , Adebayor már játszott a Monaco-val a Bl-ben, Bergkamp felett meg már eljárt az idő...A középpályát az akkor 18 éves fabregas húzta... Azt hiszem kurva nagy pofátlanság lenne lebecsülni az ezzel a csapattal 10 meccsen gólt sem kapó Arsenalt, miközben a Bl serleget is csak 10 emberrel vesztették el a világ akkori talán valóban legjobb csapata ellen, nem gondolod?

Bendeguzi (törölt) 2007.12.20. 16:59:49

1. ma megtanultam hogy a NST-re is kezd beszivarogni az NSO forumainak stilusa.
2. ma megtanultam, hogy nincs uj a nap alatt magyarok vagyunk, nem megy ez a kibeszelunk vmit egymas anyazasa nelkul.
3. ma megtanultam(?), hogy az arsenal kerete nem eros, de igen, meg igen es tok jo csapat de annyira nem mint a MU bar ok csak makosak igy a Chelsea a best de nincs epkezlab jatekosuk aki bevetheto a liverpool meg kurta jo csak nem annyira mint a MU de.............Szerintem en ezt keptelen vagyok megtanulni

Walmer 2007.12.20. 17:01:44

papercut,
könyörgöm olvasd vissza honnan indult az egész!!!!
Ki a farok becsüli le az Arsenalt? Én azt mondtam, hogy ne ajnározzuk már annyira az Arsenalt. A Poolt meg ne küldjük el a fenébe egy kézlegyintéssel, mert épp a bajnokságban nem megy nekik. A Villarealt kiverni , vagy a Chelseat kinyomni Moutinhostól pedig nem ugyanaz a sportág továbbra sem. És ennek semmi köze ahhoz, hogy ki húzta az Arsenalt, meg ki nem.

Walmer 2007.12.20. 17:29:20

Bendeguzi:
Az 1. pontodtól hihetetlen messze vagyunk még, a többi pontodra meg annyit, ez egy blog, ahova focirajongók írnak. Akik nem tudnak érzelemmentesen írni ha fociról van szó. ha te ezt nem tudod elviselni, ajánlom figyelmedbe az index cukiságokról szóló blogját.
PS: nem hiszem, hogy bárki is anyázott volna bárkit.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 17:50:28

Everred

Nem tudom, miből gondolod, hogy Ferdinandot nem ismerik el más csapatok szurkolói.. Tényleg nem. Szerintem a két angol középhátvéd egyike. Ez azt jelenti, hogy nem ismerem el?

Valóban sokan inkább Terryt ismerik el, sőt, sokan még az összevetést is furcsának találják. Ennek is megvan az oka, ez pedig a játékosról mondott ítélet alapjait képező kritériumrendszer, amelyben általában fonos helye van annak, hogy ki mennyire fontos a csapatának azon kívül, hogy mit nyújt a pályán.. Azonos kategóriájú kluboknál ez nagyon sokat nyom a latban, és John Terry fontosabb a Chelsea-nek, mint Rio a Unitednek, miután Riót sokkal hamarabb pótolod azonos képességű labdarúgóval, ha találsz olyat. Terry esetében ez messze nem elég.

janek91 2007.12.20. 18:00:43

Fabregas szerintem legalább akkora tahó mint Mikel a Chelsea-ből, csak egy "kicsit" jobban bánik a labdával. Nem most volt az első eset hogy durvasággal is felhívta magára a figyelmet, holott ez neki nem is adódik a szerepköréből annyira mint a nigériainál...
Ti mit gondoltok erről?

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 18:05:11

Bendeguzi

Nem tudom igazán, mire gondolsz.. Eddig spamen kívül ha jól hiszem, eddig egyszer voltunk kénytelenek moderálni, és egyszer szólni, hogy kicsit lassabban..:) Az az egy is nekünk szólt, és képzelheted, milyen sílusban íródott, ha töröltük, pedig nem szokásunk sem akkor, ha hibára hívja fel valaki a figyelmet, sem kkor, ha lerántanak minket..

Szóval, egyelőre nem látjuk vészesnek a helyzetet.:)

Üdv!

crouchy 2007.12.20. 18:05:28

ligakupa: Hát mit mondjak. nem vagyok boldog. Crouchot ezekután valószinűleg elküldik, elvesztette a fejét, van ilyen de ő ezt a jelenlegi helyzetében nem nagyon tehette volna meg. Egyébként már azzal sem értettem egyett h benítez nem rakta be torrest legalább a padra, de hogy milyen cseréket művelt az szánalmas. ez az idióta sissoko( adjuk mér el a büdös francba) csak arra volt jó hogy minden csapattársa elől elrúgdossa a labdát, de ok van ilyen viszont akkor hozzuk le!. de kit hoz le ő? alonsot, s helyére a rendkívül tehetséges (haha) el zhart hozza be. mi a lószarnak? akkor inkább riise. Lucas meg nem ért egy lucas garast se. ő is megmarad majd örök ígéretnek(legjobb esetben) carra szegény menteni próbált, ilyen megesik sztem nem hibáztatható. ahogy a bíró sem azért hibáztatható mert crouchot kiküldte, de egy két apróbb hibával főleg már a kiállítás után ölte a maradék kis játékunkat. de ami a legrosszabb hogy mostanában mikor pool meccset nézek, egyre gyakrabban van bennem vmi nagyon furcsa érzés. olyan, mikor az ember álmában repül, és aztán rájön hogy ő nem is tud repülni, és el is kezzd rögtön zuhanni a mélybe.. sebaj fel a fejjel. már látni az algút elejét..

Walmer 2007.12.20. 18:07:10

janek91, teljesen egyetértek

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 18:11:56

Janek

Más a kettő.. Mikel durva tud lenni, de sztem nem aljas, Fabregas pedig idén a Sunderland után most megint csinált olyasmit, ami miatt az ember zsebében kinyílik a bicska.. A csipája is kinyílt, az biztos!:) Wengernek oda kell figyelnie, az biztos.

mail ment

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 18:16:59

Janek

Bocs, nem a Sunderland ellen, hanem a Bolton elleni 2-0 alkalmával.

rizla 2007.12.20. 18:17:19

walmer: de, meglehetősen tartalékos volt az arsenal sevillában, senderos például játszott. egyebet erről kár is mondani.
nem az a faszság, ha nem értesz egyet, hanem az, ha az arsenal gyengesége mellett azt hozod fel érvként, hogy kikaptak sevillában, amikor ők volt az első továbbjutók a BL-ben kb.

rizla 2007.12.20. 18:19:22

egyébként én nem ajnároztam az arsenalt, csak habitang elkezdett velük példálózni, hogy sokkal jobb keretük van, mint a poolnak. hát nem. az lehet, hogy az arsenal végül nem nyeri meg a bajnokságot (én már a szezon elején az MU-ra tippeltem), de ők legalább nem szállnak ki a buliból már decemberben.

Walmer 2007.12.20. 18:20:32

rizla: Senki nem mondta, hogy az Arsenal gyenge. azt próbálom kommunikálni, hogy nem kell tőlük elájulni. mert bizony ők is tudnak szarul játszani, kikapni. Még a Boroughtól is...

Walmer 2007.12.20. 18:22:26

Egyébként úgy, ahogy vannak rosszul vagyok tőlük. Szerintem az Arsenal a liga legalattomosabb csapata. Kezdve fabregastól van Persiig. Ezért is biztos kapok majd

rizla 2007.12.20. 18:24:34

jó, akkor amellett hoztad fel érvként sevillát, hogy nem vernek meg nagycsapatot. olvasd vissz magadat.

"Ellenben az ificsapatnál jobb Arsenal fakó idegenben fennakad Prágában és sima zakót húznak rá Sevillában is."

ezt az arsenal ellen, és a pool mellett felhozni, hogy ők azért jobbak, az nevetséges dolog idén. a liverpool otthon kapott ki egy csicska marseille-től.

de ez a vita értelmetlen

crouchy 2007.12.20. 18:30:14

úristen rizla... először is a pénzkérdésről. mindenki azzal jön hogy úristen mennyit költött a pool második legtöbbet, hát miér nem nyernek bajnokságot. hát baszd meg! ez az első év hogy nagyobb költekezésbe kezdtek, mellesleg most is "csak" a második helyen voltak a mu mögött. És ez nem egy éves dolog. örülni kell h torres és babbel nagyon jól teljesítenek, nagyon hamar megszokták a légkört. aztán jöjjön "egy" fantasztikusan megszerkesztett kommentje. én a kapusoktól kezdeném. ha mondjuk almunia helyett lehmann áll abban a listában (év elején nem hiszem h bárki gondolta volna hogy nem ő fog védeni), akkor már koránt sem olyan egyértelmű a dolog, nem hiszem h az arsenal hálóőrét választották volna legkevesebben. dehát nem neki megy most hanem almuniának így ő véd. védősor. nagyon ügyes voltál , hogy azt írtad az arsenalhoz hogy touré és sagna, csakhogy touré mellet a másik belső védő nem sagna hanem William Gallas. azt hiszem így már itt is más a helyzet:) a csatársorban még elfogadom a gondolatodat, ott valószinűleg senki nem vágyott volna az arsenaléra, főleg ha kuyt helyett crouchot írsz:)(jólvan most kussolok..) Fabregas viszont már tavaly is nagyon elimert játékos volt és kezdték egy szinten emlegetni lamparddal és gerrarddal. nah ennyi fért most bele. Rizlával inkább nem vitatkozom. oroszok sosem fogják szeretni a jenkiket..

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2007.12.20. 18:30:32

Walmer, tudnál mellete érveket mondani?

crouchy 2007.12.20. 18:31:46

mindenesetre a liverpool egy lúzer csapat nevű kijelentésével kedves rizla barátunk azért szerintem megint égette magát. de lehet h csak én gondolom ezt így.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 18:39:57

rizla..

Még egyszer, mondd el, hány embert cserélnél az Arsenalba a Liverpoolból? Még egy posztot sem mondtál, csak tagadtál.
Benítez hibája is, hogy rosszabb a keret, de rosszabb. Más kérdés, hogy közte és Wenger között van tíz év korkülönbség és vagy nyolc évnyi tapasztalat a PL-ben.. Ha pedig megnézed, hogy Wenger milyen kerettel nyerte az első bajnoki címét, ki is találod, mennyit fektettek bele.. A Poolnak nem volt annyi pénze az utóbbi húsz évben! Nem véletlen, hogy az Emirates elkészült, míg a Pool stadiontervei több, mint tíz évet voltak fiókban (hogy aztán újakat csináljanak, de ez más kérdés..)

Szóval? Hol erősebb a Pool kerete, mint az Arsenalé? Melyik posztokon? És főleg a támadókra gondolok a középpályáról vagy a csatársorból.. Lassan félbehagyom a posztomat, ha már itt megbeszéljük..:))

papercut 2007.12.20. 18:48:07

Crouchy beniteznek 3éve volt csaatotépíteni a Poolból, nem sok eredménnyel. Akiket első évében leigazolt mostanra teljesen eltűntek, maradt az a mag, ami már őelőtte is megvolt. Hol van most Luis Garcia, Cissé, Morientes, Zenden, Bellamy? Ez nem pénzkérdés. Vagy sikerül olyan játékosokat szerződtetni,akikre lehet a jövőben építeni, vagy nem. Ettől függetlenül én nem írnám le a Poolt,de ne hivatkozzon arra senki, hogy Beníteznek nem volt ideje és financiáli forrásai, hogy bajnokcsapatot építsen. Csak (eddig) nem sikerült neki.

crouchy 2007.12.20. 18:52:09

papercut, azt hiszem nem értjük egymást. jenkik=rengeteg pénz. nekünk egy nyara vannak jenki tulajdonosaink, mutd-nek már régóta, chelsenek meg ott van a bűnöző, arsenalnál nem tom mi van. és van vmi amiben nem értünk egyet. ez igenis pénzkérdés. legalább fele de inkább 2/3 részt.

crouchy 2007.12.20. 18:55:47

eddig benítez olyan embereket hozhatott akik a mutdnek, chelsenek, realnak, barcának stb már nem voltak elég jók. most ez talán megváltozik.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 19:05:57

papercut..

Igen, de ehhez meg kell ismerned a ligát. Alex Fergusonnak skót létére telt sok időbe.. Az első négy évében egyszer 11., egyszer 13. lett a ManU úgy, hogy ligarekordokat döntöttek igazolásokkal! Hol van ettől a Liverpool és Benítez???? Ébresztő!

Mindnkinek ajánlom az Arsenal, Chelsea, Manchester évtizedek utáni első címének történetét, érdemes. Mekkora befektetésekkel, mennyi idő alatt érték el végül?

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 19:10:48

Ja, és a nagy Fergiet szinte csak a United-vezetőség nem követelte már Manchesteren kívülre. Ha nem nyernek FA-kupát 90-ben, egyszerűen elölről kezdhette volna egy másik csapatnál.. Nagy edző, de óriási mákja is volt akkor!

Tud valaki fejből még egy edzőt, aki MU-szintű klubnál, amiből van összesen másik 12 kb, négy év után 13. helyezett otthon, és még azután is türelmet kapott? Mindenképpen szóljon, írunk róla posztot!:))

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.20. 19:13:54

persze első BL-cím után ér a játék!:))

papercut 2007.12.20. 19:16:00

Crouchy. igazad van valóban nem értünk egyet. Elismerem, hogy a pénz nagyon fontos réze amodern footballnak, de legalább annyira az a tehetségek kiszúrása, a csapatépítés, és az edzők. Nézd csak meg a Chelsea játokospolitikáját a két bajnoki címük óta! Kiket vettek:Tiago, Maniche,Ballack(sok pénz, nagy játékos eddig 0) Sevcsenkó(dettó), Sidwell(ne felejtsük, arsenal nevelés) Kezman(valaha gólkirály volt Hollandiában, emlékszik még rá valaki?) Pizarro stb stb... Arra karok kilyukadni, hogy még egy Chelsea szintű itt a pénz-nem-számít hozzáállással sem mehetsz biztosra, mert a jó játékosokat nem csak megvenni, hanem csapttá is kell formálni(lásd a szomorú ellenpéldát angol válogatott). Benítez meg nem a második vonalból válogathat.

crouchy 2007.12.20. 19:33:32

papercut a falra mászom:) igen persze hogy fontos a csapatépítés meg a játékoskíszúrás de ha nincs elég pénz akkor nincs mit csinálni. Persze ez a nincs pénz csak és kizárólag a többi nagyhoz viszonyítva igaz. És igen a chelsea ékes példája annak h sok pénzzel is lehet hülyeséget csinálni. most mi is megkapjuk a lehetőséget, majd meglátjuk mi lesz. MAJD.

janek91 2007.12.20. 19:33:40

Habitabg

Kösz olvastam is a mailt majd írok is rá.

Real of a26 2007.12.20. 20:08:33

Azért ne legyünk igazságtalanok az MU is vásárolt bőven szerényebb képességű játékosokat(2003 Djemba-Djemba,David Bellion,és a személyes kedvencem Kléberson:) Utóbbit ajánlom az NST figyelmébe a 'Sokra vitték,mert jókor voltak jó helyen" című posthoz

Arsenalban meg ott volt ugyebár José Antonio Reyes,akit sikerült Wengernek klubrekordért-24 millió euro szerződteteni.

Manichet meg én nem sorolnám az egyértelműen **** igazolások közé. Ő csak melegeni jött az orosz télből,mert focizni azt nem nagyon hagyták(Lampard,Makalele,Tiago is előtte volt)
Sőt kövezzetek meg de Crespo sem sokkal játszott jobban 1. szezonjában, mint most Sheva.

badblood 2007.12.20. 22:14:09

Sheva mióta elhagyta milánót nem játszik jól :))

wan2bee 2007.12.20. 23:01:25

nah vazeg, meguntam itt a sok olvasast.

Walmer: Sevillaba es Pragaba is a fel tartalekot nevezte Wenger. Pragaban eleg volt az egy pont, arra meg kepesek 7-0 utan a fiatalok is. Mondjuk epp hogy, de behuztak. Megvolt a tovabbjutas. Utana Sevilla. Kikapott az erosen hig keret a sevillatol. Na bumm. Ha Wenger csoport elso akart volna lenni, az lenne. De kb mindegy volt neki, nem tudom miert. De eros a gyanum, hogy azert, mert 9 nap alatt jatszottak 3 meccset kb 4 serulttel a kezdobol abban az idoben. Ennek a kilenc napnak volt a lezarasa a Boro. Es ha lattad azt a meccset, de legalabbis a masodik felidot, akkor rajossz, hogy a profi futball azert nem leanyalom.. Iszonyatosan nyuzott es faradt fejek voltak azon a meccsen. Es a 2006-os BL-t ugy robotoltak vegig, hogy a komplett vedelem hianyzott, es 10 meccsen nem kaptak golt sem. Majd a dontoben eleg gyorsan eldolt minden, amikor fel ora utan kiallitottak lehmannt.. Mondjuk meg igy is megszereztek a vezetest egy Eboue szineszkedes reven. Szoval nem veletlenul szopom az Arsenal faszat. A Pool ezzel szenben soha nem mehet biztosra. Es ugyanakkora lutri a MU elleni 0-1, mint a torokok elleni 8-0 vagy menni. Keptelenek megtartani a formajukat, es ez bizony az edzoi garda hibaja.

Fabregas aljassagarol csak annyit, hogy elotte J. Cole rugta le ebouet annyira, hogy nem is kelt fel tobbet, az elso felidoben meg ket meterrol ugrott nyujtott labbal a terdere Terry. Nem lattam a Teri-Eboue konfliktust, de egy arsenal-chelseaben benne van. Alattomos volt Cesc teny. Meg is kapta erte az okloset Cole-tol, meg a sargajat is. Nem tetszett. De ilyen lelki allapotban ilyen szinten futballozni meg mindig nem leanyallom.

MU vedoket meg nem nezek, mert az allatkerti vizilovaknak is ertelmesebb fejuk van. De pl Vidic jateka tetszik. Hihetetlen eros. De ha mar itt tartunk, akkor nezzuk meg ki az a Toure.. es mit muvel neha. (Wenger egy francia-CDI akademiarol hozta, amit egyik nagyon jo baratyja inditott par evekkel ezelott. Csak hogy mi az a tudatos csapatepites..)

wan2bee 2007.12.20. 23:05:16

Real: Jar-jar jo szelso volt. Es ha nem szall a fejebe a marha nagy dicsoseg, es nem szottyan kedve megis inkabb spanyolorszagban segget nyalni a kispadrol, es nem kuldi el az egesz csapatot a sunyiba a sajtonak, mikozben az arsenal jatekosa, es nem nyilatkozza le, hogy mennyire utalja az arsenalt, akkor meg mindig itt jatszana. Szerencsetlen hulye volt. Sokra vihette volna Wenger kezei alatt, de o nem kert belole. Wenger meg kitett 24-17 milliot az ablakon.
Egy merkozesen kb 3millio font az arsenal bevetele. Ha jol szamolom a reyes fele bulibol 2 het alatt kilabaltak.. Persze nem ennyire egyszeru az uzlet, es nyilvan szarul jott neki, de alapvetoen Reyes vesztett tobbet ezzel az egesszel. Foleg, hogy utana jott Hleb es Rosicky, akik par even belul a seggukre tetovalhatjak, hogy JAR-JAR..

d3vnull 2007.12.21. 01:23:22

Összegzek :)

"...hogy Ferdinandet semmiképpen nem hajlandók elismerni, akárhogy teljesít. A jóval többet hibázó Terry jóval kevesebb kritikát kap."
Nem tudom honnan veszed, hogy nem hajlandóak elismerni. Szerintem elismerik. Én is, pedig pont a másik oldalon állok. Amit még mondanék azt Habi már elmondta. Terry szinte maga a mostani Chelsea. Rio közel sem.

Janek91 : "holott ez neki nem is adódik a szerepköréből annyira mint a nigériainál... "
Miután Mikelt a védelemtől támadósorig mindenhol játszatták már nem tudom definiálni a szerepkört. Egyébként Mikel tényleg nem kisangyal. Viszont csórikámnak tavaly csak a tökére 5 esetben léptek fektében. Szóval nem is kímélik. Viszont Habival ott értek egyet, hogy Fabregas néha tényleg nagyon aljas bír lenni, amolyan céronáldós bicskanyitogatás, pedig nem személyes unszimpátiáról van szó. Csakúgy mint a gepárdpatkánynál a kvalitását itt sem vitatva persze.

Habi : Egyszer engem is moderáltatok, mert nevén neveztem egy fórumozót. Csak gondoltam szólok :):):)

Walmer : "Szerintem az Arsenal a liga legalattomosabb csapata.". Mondasz valamit. Annyira sztem nem kiemelkedően, de nekem is hasonló a véleményem. De hogy Terryt igyekeznek minden alkalommal tolószékbe kényszeríteni azt már tisztán látom (nyílván nem szándékos persze).

Crouchy : "chelsenek meg ott van a bűnöző". Először is Chelsea-nak kell írni. Másodszor azt hiszem összetéveszted a Man.Cityvel. Na, OTT van bűnöző tulaj.

d3vnull 2007.12.21. 01:25:06

Amúgy tényleg kezd néha tök gáz lenni a kommunikáció. Ez jellemzően a valaki véleményére írott azonnali agresszivitásban nyílvánul meg. Amire természetesen már hasonló válasz is érkezik. Ez ugyebár rizla stílusa, aki mond okosakat csak szarul néha.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.21. 09:18:08

Kedves kommentelők, olvasók!

Először is mindenkitől elnézést, tegnap több áramszünet következtében úgy tűnt, meghalt a posztkészítő készülék, így nem tudtam befejezni a fent beígért írást. Hála egy informatikusnak, a gond már megszűnt, de mára már nyakunkon a beharangozó, így azt a posztot elhalasztjuk estére vagy holnapra.

Másodszor. Hangsúlyosan szeretnénk leszögezni, hogy egyes játékosok magatartásának bírálatát bizonyos formák és határok között nem csak elfogadhatatónak, de elkerülhetetlennek tartjuk magunk is. Ezzel szemben nem fair - így kerülendő - például csapatokat, kvázi klubokat aljasnak, alattomosnak nevezni. Még inkább kerülendő mások minősítése is. Egy percig nem várunk vagy vártunk érzelemmentes vitát, de a tegnapinál kicsit visszafogottabbat kérünk. Köszönjük.

nst.blog.hu/2007/11/01/moderalasi_charta

the real 2007.12.21. 10:28:10

Ha jól emlékszem, a Freddy Eastwooddal hasonló származású Reyest nem 24millióért (és euró!) vették, hanem 15-ért, és ez emelkedhetett később 24-re (nem tudom, abból a kilencmillióból mennyi érkezett végül a Sevilla számlájára). Bár tekintve, hogy 12-ért adták el, valóban nem volt jó vásár.

d3vnull, azért ha mondjuk Putyint kérdeznéd, hogy a Chelsea vagy a ManCity tulaja nagyobb bűnöző, más véleménnyel találkoznál...

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.21. 11:13:04

The Real

Ha pedig másokat, akkor kiderülne, hogy Putyin sem semmi!:)

d3vnull 2007.12.21. 11:15:43

Amennyiben Putyint hiteles véleménynek tartjuk : lehet. De azért ha bármely Thaiföldit vagy ahhoz közelit (Kambodzsa pl., ők is szívták), netán külpolitikában picit is jártas embert kérdezel, hogy ki a bűnöző, Thaksin Shinawatra vagy Roman Abramovich akkor az előző a tuti befutó :)

Amúgy miért is bűnöző? Tanítsatok...

the real 2007.12.21. 11:45:38

Hát jó, szerintem mindkettő az. Shinawatrát az emberi jogok megsértése mellett sikkasztással vádolják elsősorban, ha jól emlékszem; Abramovicsról pedig az terjedt, hogy az első nagyobb biznisze egy vonatnyi olajszállítmány eltulajdonítása volt (amúgy meg egy "tipikus orosz maffiózó"). Persze ártatlanság vélelme meg ilyenek...

d3vnull 2007.12.21. 15:12:01

Nemnem, eszem ágában sincs nagyon védeni Abramovich-ot, Chelsea drukker vagyok, nem Roman drukker.

De azért van különbség egy katonai puccsal megdöntött "diktátor" és egy olyan ember közt akiről "az terjedt", hogy egy vonatnyi olajat eltulajdonított (ami ha igaz nyílván volt még ilyen).

crouchy 2007.12.21. 21:22:38

d3nvull. akinek annyi pénze van és nem a családtagod az bűnöző:)

Woland 2007.12.22. 01:17:23

Ezer köszönet Habitang!

Nálad olvastam először azt amit az Arsenal-Chelsea meccset nézve mindenkinek látnia kellett. Miszerint Cesc Fabregas-nak három meccses pihenőt kellett volna felirni! Hátulról repült Cashley-re - el is találta. Szerintem két lehetősége volt a birónak: 1. bekamuzza hogy nem látott semmit, mehet tovább 2. bevállalja hogy látta ezt az undoritó taplóságot és pirost ad Ferikének.

Persze a második verzió csak akkor működött volna ha Cashley Cole is megkapja a pirosat megtorlás miatt. Na ez már sok lett volna a szegény 2/top4-nak - két sztárt 3 meccsre eltiltani! Arról már nem is beszélve hogy Eboué-t is le kellett volna zavarni egyből azután hogy Terry sipcsontját darabokra törte! (Az előző fordulóról már ne is beszéljünk...) Meg sem sérült volna szegény...

Persze a Tottenham-et megint fel kell hoznom :) : két hét alatt két azonnali piros olyan játékosoknak akik összesen egyet szedtek be előtte (két sárga után) pályafutasuk során (Keane és Zokora) - mindkettő MAXIMUM határeset. Hárommeccses eltiltás helybenhagyva mindkét esetben. Fabregasnál és Ebouénál még meccs után sem merül fel a felelősségre vonás lehetősége! (Cole-t azért elmeszelik egy-két meccsre utólag úgy hallom).

Történetesen Zokora a make-shift középső védőnk volt mivel a hátsó alakzatunkból 5(!) ember sérült. Igy a -mit tesz isten- Emirates-beli meccsünkre csak három fit védőnk maradt. Azt azért nem mondom hogy ez ki volt tervelve : ) de mindenesetre dühitő hogy tőlünk Keano-t és Zok-ot eltiltják minden probléma nélkül három meccsre, a gúnároktól viszont Eboué és Fletó is megússza minden komoly következmény nélkül. (Mondjuk a divine intervention utolérte E.-t, az igaz - de nem lehet mindent az öreg kenderszakállra hagyni! néha a fekete ruhás földi helytartói is megcselekedhetnék ami szükséges!)

Oh, oh, oh! Habitang, lesz North London Derby-poszt a hétvégi meccs alkalmából?????????? Légyszi!
süti beállítások módosítása