Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 16. forduló - könnyek Genovában, Szardínián és Japánban

2007.12.17. 10:24 _benito

Ez a forduló (is) az Interé volt, ők ugyanis idegenben leverték a tökutolsót, miközben közvetlen üldözőjük képtelen volt gólt szerezni Torinóban, sőt, örülhetett, hogy nem kapott ki. Az immár tisztes távolságból figyelő Juve rangadót nyert idegenben, de a zebrák talán már nem is a milánóiakat üldözik, hanem a Romát. A táblázat hátulján minden úgy történt, ahogy kellett, középen viszont megbolondultak a csapatok, és (ahogy egy kommentelőnk meg is jegyezte), ez a forduló sem múlt el bombameglepetés nélkül.
A Catania például egészen simán verte az Udinesét otthon, a Palermo pedig az Atalanta hazai veretlenségének vetett véget meglehetős kegyetlenséggel, miközben megnézhettük a lilákat piros mezben, Mancio beszólt a Milannak, de nem úgy gondolta, Cassano sírógörcsöt kapott a Marassiban és Maldini bejelentette visszavonulását. Mondhatjuk tehát, hogy mozgalmas hétvégén van túl az olasz futball, hajtás után részletekre bukkanhatsz.

A Fiorentina nem a legjobb előjelekkel utazott el a Genovába, hiszen mostanában inkább kapják, mint adják, leszakadóban vannak az élbolytól, ráadásul a Serie A egyik – ha nem A -  legjobb kapusa nélkül voltak kénytelenek az igencsak mozgolódó Samp ellen pályára lépni. Frey hiánya gyorsan eredményt is hozott, a hazai ultrák még Vieri-anyuka foglalkozását elemezték beható részletességgel (Chris nyáron aláírt a Sampdoriához, aztán úgy ment el a lilákhoz, hogy egyetlen edzésen sem vett részt) amikor Lupatelliről Gastaldello elé pattant egy labda, 1-0 a hazaiaknak. Frey először is szögletre tenyerelte volna az első lövést, de ha mégsem, a másodikra biztosan leért volna. Aztán Mutu és Donadel (ex-samp, a kutya nem ugat utána Genovában) góljaival fordítottak a lilák, de még a Fiorentina egyenlítése után történt, hogy Cassano reklamálásért sárgát kapott, majd amikor rájött, hogy így nem léphet pályára a Roma ellen, hisztigörcsöt kapott és a csapattársainak kellett lefogniuk, hogy ne mészárolja le a rigókat. Hogy nem kapott pirosat a magánszámért, az talán csak annak köszönhető, hogy… fogalmunk sincs, minek köszönhető. Végül belejöttek a fiúk a játékba is, Lupatelli is fogott néhány komolyabbat, Cassano pedig ha már pályán maradhatott, befejelte az egyenlítő gólt is. Jó kis meccs volt (Sampdoria-Fiorentina 2-2)

Az Inter azzal a Suazóval a kezdőben csapott bele a lecsóba Cagliariban, aki korábban 254 meccsen a hazaiakat erősítette, mielőtt tavaly a milánói kispad felé vette az irányt. Ibra eltiltása miatt (Zlatan kettőt érhet, mert Mancio csapata általában három csatárral áll fel a hiányában) ő lehetett az idén csodálatosan teljesítő Cruz ékpárja, de hiába lőtték ők ketten a győzelmet jelentő gólokat, a mezőny legjobbját nem köztük kell keresnünk. Chivu nem is a szokott helyén játszott, hanem a középpálya közepén, hiszen hiába van ott Cambiasso, a rengeteg sérült miatt Mancini kénytelen odarotálni (nem húzza alá a word, tehát van ilyen szó) valakit mellé, a román pedig szinte tökéletesen látta el a feladatát, sőt, a kapura is veszélyes volt. Az első félidővel megszenvedett a Nerazzuri, de amint az első gólt megszerezték (ki más, mint Cruz?!), már látszott, hogy nincs több kérdés. Még annyit, hogy Mancini nem győzött magyarázkodni egy nyilatkozata miatt, amiben kijelentette, hogy a Világkupa egy barátságos meccs színvonalával és értékével bír. No, hát majd akkor jövő héten kiderül, hogy a világ legjobb csapata a város legjobb csapata is –e egyben. (Cagliari-Inter 0-2)

Fél óra telt el (itt is, ott is egy helyzettel) a Juventus római vendégjátékából, amikor Treze csodálatosan löbbölt alá egy passznak két méterre a kaputól és már vezetettek is a torinóiak. Apró szépséghiba, hogy a francia csatárnak nem csak arról nem volt fogalma, hogy hol a labda, de beletelt néhány másodpercbe az is, mire felismerte saját magában a gólszerzőt. A Lazio egyenlítéséhez furcsa mód az is kellett, hogy ne Rocchi, hanem Mutarelli előtt pattogjon a labda a tizenhatoson belül, a kopter szektamókus ugyanis fix, hogy kapura verte volna, míg csapattársa inkább leheletfinoman rárajzolta a zsugát az érkező Pandev fejére, aki magától értetődő természetességgel stukkolta be idei hatodik gólját. A második félidő elején egyből Alex villant, aki roskatag kora ellenére pofás kis vágtába bocsátkozott a bal oldalon, majd ballal pont úgy lőtte ki a hosszút, mint azt jobbal tette volna a másik oldalról. Érett a telitalálat! A volt csapata ellen pályára lépő Nedvedet le kellett cserélni, helyén Tiago jelentkezett játékra. Most pedig várjuk meg, míg letölt a videó és 1.54-nél tekintsük meg a világ legjobb kapusát akció közben, majd ha már összeszedtük az állkapcsunkat, akkor tartsuk erősen, mert Zanetti szolid ötven méteres, hajszálpontos passza után is le akar majd esni. Az már kevésbé meglepő, hogy Alex oxival megszelídíti, majd bevágtat a tizenhatoson belülre és (megint ballal) átemeli Ballotta bácsi fölött. Ott is van a telitalálatunk, de már nincs hátra egy perc sem, amikor Rocchi még ad egy gólpasszt Pandevnek, így örömforrásnak megmaradt a jó kis meccs és Del Piero parádés játéka. (Lazio-Juventus 2-3)

A Roma nem is tudjuk, minek köszönheti, hogy nem verték őket félholtra Torinóban. Hiába tért vissza Perrotta (szerintünk ő egyébként is az olasz foci egyik túlértékelt figurája) és Cassetti – aki viszont már maga sem tudja, melyik az igazi posztja – a Toro úgy lefocizta őket a pályáról, ahogy azt nagyon ritkán teszik meg Spalletti csapatával. A második félidő végén volt két helyzetük, Vucinic talán némileg jogosan reklamált büntetőt és Sereninek is be kellett mutatnia egy óriási bravúrt, de ez mind semmi volt ahhoz képest, ami a Roma kapuja előtt történt. Di Michele (ex-Roma, ugyebár…) előbb összeveszett az üres kapu előtt pattogó labdán Rosinával, amiből könnyen kitalálhatjuk, hogy nem lett gól az esetből, majd egy mutatós szlalom végén a szöget remekül záró Doniba vágott egy ziccert. Két kapufát is szereztek, a brazil kapusnak is volt két komolynak mondható védése, így megállapíthatjuk, hogy hatalmas mázlival úszta meg a vereséget a Roma. Ennek ellenére Spalletti jelezte, nem adják fel és az Inter nyomába erednek. Épphogy azt nem tette hozzá, hogy Forza Milan… (Torino-Roma 0-0)

A Romához hasonlóan az Atalantából is hiányzott a vezér, Doni nélkül pedig egyszerűen nincs támadójátéka a bergamóiaknak. Ettől még persze nem kellett volna ilyen simán kiszopni hazai pályán a Palermótól, hiszen ez az 1-3 lehetett volna sokkal randább is (ha mondjuk Miccol 8 méterre, a kapuval szemben állva nem lő mellé). Nem nagyon szomorkodnak egyébként emiatt Guidolin mester fiai, a Palermo ugyanis már hatodik és már csak négy pontra vannak az idei célkitűzés megvalósításától, azaz a BL-helytől. (Atalanta-Palermo 1-3)
Reméljük, senki nem tette meg az Udinesét, ezek ugyanis valamiért mocskosul rühellnek minket – meg már mi is őket, hogy szakadnának háromba. Tulajdonképpen elég furcsa, hogy nem 5-4 lett az eredmény, mert mindkét védelem elég sokat ingadozott, de ezt tegnap csak a kapafogú Mascara tudta kihasználni, ő viszont mindjárt kétszer is, ezzel pedig csapata középmezőny éléhez tartozónak tekinthető. Beszarás. (Catania-Udinese 2-0)

A beharangozóban feltett kérdésünkre, miszerint vajon Paci vagy Corradi szerzi –e a Parma győztes gólját, már a 26. percben megkaptuk a választ, ekkor a világvándor szerzett vezetést, de hogy ne emésszük magunkat nagyon, a 66. percben Paci is beköszönt, kettőjük között pedig Pisanu döfött bele még egyet a Reggina egyre kevésbé fickándozó testébe. Igaz, hogy a déliek eggyel kevesebbet játszottak, de 9 rúgott góllal fogalmunk sincs, mi a tervük a jövőre nézve. A Parmáé az, hogy még szerez 4-5 győzelmet (mindet otthon) és bennmaradt, ebben biztosak vagyunk. (Parma-Reggina 3-0)
Az Empoli nem állt messze tőle, hogy legyőzze a Genoát, de három perccel a lefújást előtt érkezett Masiello és kiegyenlített. Mi hatalmas fölénnyel megszerzett hazait tippeltünk, és a hatalmas fölény meg is volt, Pozzi és Giovinco helyzetek százát puskázta el, kapufa, kapusbravúr, miegymás követték egymást, mire a hajrában a mázlikártyát remek ütemben kijátszó Genoa Figueroa átlépős cseléből építkezve egyenlített. (Empoli-Genoa 1-1)
A Sienának itt lenne az ideje, hogy elkezdjenek nyerni, mert hiába gyűjtik a reményt keltő döntetleneket, az azokért járó egy pontokkal megint izgulniuk kell majd a végén. A múlt héten duplázó Frick (aus Liechtenstein!) góljával a hazaiak szereztek vezetést, de az idegenben is aktív Napoli egy percen belül egyenlíteni tudott, sőt, ha Manninger nem mutat be bakijait feledtető bravúrparádét, akár mindhárom pontot elvihették volna. (Siena-Napoli 1-1)

Erről természetesen majd külön is megemlékezünk, most csak annyit, hogy a Milan győzelmével zárult Klubvilágbajnokság döntője után Maldini bejelentette, hogy júniusban 24 év után szögre akasztja. A számot még egyszer: huszonnégy év után!

33 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr75266648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romanista 2007.12.17. 11:15:52

panpeter örült volt, most is az és valószínűleg az is marad. mondjuk el nem tudom képzelni mi lenne ha megint Rómába költözne...
a Rómához még annyit hogy az ilyen meccsek miatt lesz bajnok az inter. sajnos.

nalazo 2007.12.17. 15:59:07

Kedves Romanista!

Tehát az Inter véletlenül sem azért lehet bajnok, mert jól játszik és nyeri a meccseket, hanem azért, mert a Roma gyengén? Ez meglehetősen korlátolt gondolkodásra vall.

Count Adyn 2007.12.17. 18:32:11

Hát igen Maldini azóta játszik amióta én élek:D

Romanista 2007.12.17. 18:39:04

Nalazo!
én nem ezt mondtam. én azt mondom, hogy ha a Roma hozná az ilyen meccseket akkor partiba lenne az interrel, aki - mint ugye látjuk - hozza. így az inter nemcsak azért bajnok mert jobban hozza a kiscsapatok elleni meccseit mint a Róma (lásd még Empoli) hanem mert folyamatosan képes erre a teljesítményre (lásd még pölö:_benito ha botlana az inter akkor lenne izgalmas a bajnokság igazán...kezdetű mondatait).
elég agresszív gondolkodásra vall, hogy ha azt hiszed, a kedvenc csapatom elleni kritika a másik csapat elleni becsmérlés.

drani 2007.12.17. 19:01:06

benito,
mi lenne, ha az összefoglalókban is csak egy-két meccset elemeznél részletesen, a többiről pedig csak néhány szót írnál? pl. a juve játékát a lazio ellen ki kéne vesézni ;)

drdugo 2007.12.17. 19:05:19

Nagyon gyámoltalan a Roma idegenben a 'kiscsapatok' ellen. Ugyanezt csinálták Sienában, Livornoban, és Genoában is épphogy nyerni tudtak. Genovában is kb. ugyanannyi közük volt a meccshez, mint most a Toro ellen, csak ott a végén Panucci talált egyet.

Amúgy rájöttem, hogy az alsóháziak mind az Inter bajnoki címére hajaznak. Amikor az Inter ellen játszanak a kisebb csapatok, már eleve feltett kézzel mennek ki, kb. 'á az Inter... szarjunk bele... úgyis nyernek két góllal, minek hajtsunk' felfogást látom. Viszont ha a Milan, Roma, Juve, Fio, stb... ellen nyomják, akkor mindjárt bizonyítani akarnak, és vért hányva védekeznek, mintha az életük múlna rajta és tk. lehetetlen, vagy nagyon nehéz őket megverni. Csak egy példa, pl a Toro megszivatott minket otthon egy 0-0-ával, úgy játszottak, mintha az életük múlna rajta, pár hete meg simán lefeküdtek az Internek, nyomát se láttam annak a mentalitásnak, mint amivel ellenünk fociztak. Ezért húzott el ennyire megint az Inter, mert a kiscsapatok tőlük basznak pontot rabolni, viszont ha a Milan, Roma, Juve az ellenfél, akkor mindjárt megszakadnak.

Tábornok 2007.12.17. 19:12:01

Gyengék voltunk a Torino ellen, vagy a Torino volt nagyon motivált?
Örülhettünk, hogy nem kaptunk ki, játékunk, csak nyomokban emlékeztett az igaz Romára, sajnos.

Romanes eunt domus 2007.12.17. 21:38:21

www.youtube.com/watch?v=YMaST8Tdm3E

Gonosz dolog vagy sem, kaján vigyorral néztem végig ezt a másfél percet :))

Asidotus 2007.12.17. 23:13:25

Forza Juve!
Testvéreim, mi kell ennél több? Buffon zseniális védései, Del Piero klasszis góljai (ha lehetne, a többes számot pirossal kérném), ráadásul győzelem, ráadásul idegenben!
Ilyenkor jó Juventus-drukkernek lenni.
Majd jövőre elverjük az Intert, és mi leszünk a bajnokok (a nagy számok törvénye szerint, mivel az olasz bajnokságok felét a Juve nyeri meg).
Forza Italia!

MAti 2007.12.18. 10:54:48

drdugo:

Ennek feltehetően az az oka, hogy az Inter ellen már nem nagyon hisznek a kicsik az esélyben...
A többi nagycsapat hibázott annyit, hogy bizakodjanak.

Ezért kell úgy kezdeni az idényt, ahogy az Inter.

Gabez 2007.12.18. 12:26:14

"Amikor az Inter ellen játszanak a kisebb csapatok, már eleve feltett kézzel mennek ki..."

Livorno - Inter 2-2
Reggina - Inter 0-1
Palermo - Inter 0-0

Ezekből nem az látszik, hogy olyan hű de nagyon feladták volna előre - persze most jön az érv, hogy a palermo nem kiscsapat, pedig az.

Az igazság azonban az, hogy az Inter mindenkinél jobb most, még ha nagyon fáj is és még ha nem is nyernek meg minden meccset.

A romának is volt esélye, hogy lenyomja a juve-t (2-2) vagy az intert (1-4), de nem sikerült, szal nem csak a kis csapatok ellen buktak pontokat.

Igaz, a milant lenyomták, de azokat az empoli is...a milan megint a nemzetközi meccsekre koncentrálhat, nem valószínű, hogy lesz feltámadás.

giacinto 2007.12.18. 13:35:57

ezen nagyot mosolyogtam. az inter ellen nem akarnak focizni ... :) vagy nem tudnak? nem hagyja őket az inter? ja hogy ez más kérdés. néhány éve pont forditva volt. minden csapat nekiugrott az internek még a Meazzában is, miközben kiscsapatok leszarták a capello-féle juve elleni meccseket. emléxem egy juve-parmára 20 perc után 2-0 volt, erre az edző levette a parma kulcsjátékosait 20 perc után...

Count Adyn 2007.12.18. 15:07:13

Ez szerintem sincs így, hogyne akarnának. Egészen addig amíg nem kapnak egy gólt. Aztán szevasz. Ez az inter sajnos annyira erős lett, hogy még szarul játszva is lő 2 gólt... A Juve jövőre fog tudni talán végre visszajutni arra a szintre ahol volt a "kirándulás" előtt. Ha sikerül bejutniuk a BL-be. A második hely a cél, ez a legtöbb amire reális esély van szvsz idén.

Romanista 2007.12.18. 15:27:48

de ott volt pölö az empoli-roma ahol a roma 2-0ra ment és az empoli onnan egyenlített. az más kérdés hogy ez miért fordulhat elő. ergo az inter ott tud lenni az utolsó pillantig úgy a pályán hogy győzelemt nem ad ki a kezéből. és nem azért van mert nem küzdenek ellenük. ez lenne a legnagyobb dobás a kiscsapatoktól ha az intert vernék meg. ettől függetlenül azért NYILVÁN tényező az, hogy az inter ha vezet akkor nyer.

Crei 2007.12.18. 15:32:36

Jimenez, Dacourt, Sztanko, Vieira, Figo, ezt még mi sem birjuk el örökké. Félek...

Gabez 2007.12.18. 15:55:42

Dacourt-ot leszámítva mindegyikük mozog már, szal annyira nem kell betojni...Moratti is mondta, hogy nem igazolnak, mert úgy néz ki, majdnem mindenki felépül januárra.

Azért Messi jöhetne. ;)

Crei 2007.12.18. 16:08:06

Sztanko lehet, hogy lerobban még hat hétre asszem holnap dől el hogy műtik - e vagy csak fiziózik tovább...

Ramon Serrano 2007.12.18. 17:05:25

Amig nincs BL, addig nincs nagy gaz. Egyfrontos terhelest keves emberrel is ki lehet birni, Jimenez Sztanko meg Vieira addig visszaternek es formaba lendulnek.

Vagy rosszul tudom es sulyosabb a helyzet?

giacinto 2007.12.18. 17:35:52

márcsak 2 meccs és 3 hét pihi, lehet ápolgatni a sebeket, aztán nem kímélünk senkit :)

a juvénak jövőre sokkal nehezebb dolga lesz, éppen a BL miatt. IDÉN ez hatalmas előny nekik, h heti 1 meccset lejátszanak, miközben a többiek 3 naponta tolják. ők sem gépek.

Gabez 2007.12.18. 19:19:07

Ronaldoval mi a fene van megint? Játszik a hétvégén?

drdugo 2007.12.18. 20:08:47

Ronaldo majd kb. január végén tér vissza. De én már nem bízok benne. Fél évig rehabilitálódott legutóbb, és egyetlen meccset tudott lejátszani, aztán megint lesérül... Egyszerűen alkalmatlan már a versenysportra. Nem véletlen engedték el fillérekért Madridból, ott is állandóan maródi volt.
Januárra úgyis lesz már Alex Pato, majd ő meghozza a megváltást. Remélem...

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2007.12.18. 20:27:57

Remélem a Milnánnak ismét elkenjünk a száját és a szerző Úr által említett lófasz egyre nagyobbra nő :DD

Ne értsétek félre, tizenkét év szurkolok az Internek és soha sem volt más csapat a szívemben, a sok sok blama után végre elkalapáljuk a világot! :)
Ha a BL-t is megnyerjük akkor végleg behódolhat a Milan.

Egyébként szerintem a Klub Világbajnokság szerintem sem akkora nagy dolog. Biztos szép serleget adnak érte, de nagyon azért nem kellett megszevedni érte.

giacinto 2007.12.18. 21:37:04

klub vb-nek vmi 8-10 csapatos BAJNOKSÁGNAK, LIGÁNAK kellene lenni ahol mindenki játszik mindenkivel, és aki több pontot gyűjt az tényleg a világ legjobbja. de így? hogy lenyomnak 1 sörmeccset? ugyan... a bajnokságban meg -22 fok van...

drdugo 2007.12.18. 22:02:14

Hogy lenne már 8-10 csapatos klub vb? Sehogy férne bele a már amúgy is túlzsúfolt versenynaptárba. Már az is sok, hogy elődöntőt kell játszani. Majdnem másfél hetet kellett így Japánban lennünk, két bajnokit kellett emiatt elhalasztani. A régi rendszer volt jó, egy meccs Európa bajnoka Dél-Amerika bajnokával azt szevasz. A többi földrész bajnokai úgyse fognak soha az életben döntőbe jutni, felesleges cirkusz ez az egész klub VB.

Olmen 2007.12.19. 00:51:16

ez a T/1-es ragozás mindig megmosolyogtat :)
de nem rosszindulat

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2007.12.19. 09:38:45

Lehet nem fér bele a naptárba a 10 csapatos klubb vb de akkor meg ne tulajdonítsunk már neki akkora jelentőséget. Inkább legyen a FIFA gála meccse. Szerintem más kontinensek csapatait is be kellene vonni, mert eleve nem adni nekik esélyt nem fair.

Személy szerint kicsit már várom, hogy mikor lesz egy európai szuper liga a legjobb csapatokkal... mondjuk az is csak akkor lenne jó, ha kieséses-feljutásos rendszer alapján kerülnének bele a csapatok és nem a pénz dominálna. Lenne 18-20 legjobb csapat európából és egy korrekt oda-vissza vágós ligában megmérettenének. Akkor valóban el lehetne dönteni, hogy ki a legjobb.

drdugo 2007.12.19. 13:05:35

"Lehet nem fér bele a naptárba a 10 csapatos klubb vb de akkor meg ne tulajdonítsunk már neki akkora jelentőséget."

Ezt mindig azok mondják, akiknek a csapata nincs ott a döntőben. Idén épp Mancini fröcsögött, hogy hülyeség az egész, de ha jövőre netán az Inter játszik, akkor mindjárt hű de jó lesz. :D

Sztem a BL is jó, így ahogy van. Egy szuperliga teljesen kicsinálná a közép, és kiscsapatokat. Tk. senkit nem érdekelnének az országos bajnokságok. Már így is túl nagy a szakadék.
Az így is kiderül, hogy ki a legjobb. Aki tovább tud menni a csoportból, majd az egyenes kiesésben a döntőig menetelve mindenkit kiejt, és a végén győzni tud, az a legjobb és kész.
Ráadásul ha egész szezonban a legjobbak játszanának egymás ellen, az kicsinálná teljesen a játékosokat, már így is túl nagy a terhelés a zsúfolt versenynaptár miatt. Igy teljesen jó sztem, ősszel egy lightosabb csoportkör, aztán tavasszal mindent bele, és győzzön a legjobb.

joka- 2007.12.19. 19:56:06

" hogy a Világkupa egy barátságos meccs színvonalával és értékével bír"
Azert kellett magyarazkodnia,mert megint kiforgattak a szavait. A lebonyolitast kritizalta es arra mondta,h ugy van megoldva,mint a baratsagos meccsek. Sehol nem beszelt a szinvonalrol vagy h mennyit er a kupa...

Gabez 2007.12.19. 21:29:01

Na a toro ezúttal lenyomta a romat...Recoba kettőt nyomott. Bár lehet hogy összevissza álltak ki...

Az Inter meg kettővel megy félidőben a reggina ellen, betalált a Balotelli kölyök is.

drdugo 2007.12.19. 23:13:12

Filkorral vajon mi lehet?

Néztem a meccs előtt az Inter honlapján a keretet, hátha felhívták megint. Hát nagyon nem. Kilenc primaverát is hívott Mancini, de Filkort nem. Lehet hogy ennyi volt a srác? Mostanában semmi hírt nem hallani róla, még annyit se, hogy játszana a primaverában.

www.inter.it/aas/news/reader?N=28229&L=en

joka- 2007.12.20. 07:14:07

Filkor sajnos serult, december elejen jatszott utoljara.

Gabez 2007.12.20. 12:24:06

Jaja, sajnos lesérült...de legalább tud járni a nagycsapat (grande inter :)) meccseire, hehe.

fanzone.blogzona.hu/filkorattila/
süti beállítások módosítása