Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Grande Inter Reloaded?

2007.12.06. 14:10 _benito

Az Inter olyan, mint a Juventus (durr, egy pofon). Nem tudsz mellette elmenni csak úgy, vagy leborulsz elé és imádod, vagy a lábujjad hegyéből is felszívod a gempát, hogy lecsulázhasd. Számomra mindig megfejthetetlen rejtély volt, hogy szurkolhat valaki nekik, hiszen a mi életünkben annyi lehetett tudni róluk, hogy gazdasági és sportdiplomáciai erejüket bevetve szinte mindig sztárjátékosok egész sora játszott náluk, mégsem nyertek semmit. Az 1989-es, németek által inspirált scudetto után sokan azt hitték, hogy most majd aztán hűde és juhúú, de közben a többiek sem pihentek. Láttuk a városi rivális hollandok által tolt szekerét végiggázolni Európán, a Zidane-vezette Juventus sem osztott sokkal több kegyelmet (nem mintha a Jugovics-éra alatt panaszkodhattak volna a Bianconeri szurkolói), kifutott egy-egy szezon Rómában is, de a Nerazzurit mindig csak egy lista élén találtuk: ők költötték a legtöbbet játékosokra. Ezek aztán mintaszerűen megsérültek, elment a kedvük a játéktól, eltiltották, lehallgatták, megfenyegették őket és minden ment tovább a maga útján. Az Intert magunkban szépen elkönyveltük örök vesztesnek és szinte el is felejtkeztünk létezésükről.

Két név, egy csapat. Helenio Herrera és Angelo Moratti, azaz a Grande Inter. A 60-as évek európai klubfutballjának meghatározó csapata, két BEK-siker egymás után (’64 - Real Madrid és ’65 – Benfica), majd két évvel később még egy döntő, ám itt vereséget szenvednek a Celtictől. Ezt a vereséget pedig egész Európa úgy ünnepli, mint a futball győzelmét. De mi felett? Bizony, az időközben az olasz futball nevével összeolvadt, gyűlölve tisztelt és azóta rengeteg csapat által eredményesen alkalmazott Catenacciót az Internek, illetve Herrerának köszönhetjük (a Triestina szerepét hagyjuk, nem tartozik ide). A Retesz lényege a védekezés, amit egy új poszt, a söprögető létrehozásával támogattak meg, de persze ettől még nem lehetett volna belőle eredményes formáció. Eredményes attól lett, hogy gólt nem kapott, egyet meg rendszerint lőtt, ezt pedig úgy érte el, hogy a védők feladata némileg átalakult: meg kellett tanulniuk passzolni, ha lehet, hosszan és pontosan is! Meg persze nem ártott, ha van az embernek olyan csatára hozzá, aki kevés helyzetét is képes gólra váltani, hiszen ez a formáció jórészt lehetetlenné tette a gólzáporos meccseket, ahol mindig csak azt kellett szem előtt tartani, hogy rúgjunk eggyel többet, mint ahányat kapunk. A konklúzió: ha egyet sem kapunk, simán elég egyet rúgnunk. Ha pedig az megvan, mehet az aprítás rogyásig.

Mindenki támad, mindenki védekezik! Totális futball ez a javából, más kérdés, hogy nézni nem olyan jó, bár az olaszok sikerrel látják meg ebben is a szépséget (Maldini száját hagyta el az azóta fülünkbe csengő mondat a franciák elleni EB-döntő előtt, hogy a védekezésnek is megvan a maga szépsége, főleg, ha közben gólokat lősz!). A Grande Inter-ben a gólokat szerző Jair, Mazzola, Corso hármas mellett az irányító Suárez előtt sem véletlenül volt a legnagyobb sztár Facchetti, a söprű. Az Inter tehát okosan alkalmazott egy újdonságot, ezzel pedig beírta nevét az európai foci aranykönyvébe, majd szép lassan kinyílt alattuk a csapóajtó és mivel mások is hasonlóan eredményesen kezdték el alkalmazni az általuk sikerre vitt taktikát, a milánóiaknak 6-8 évente megnyert scudettókkal és egy újabb BEK-ezüsttel kellett beérniük. Angelo Moratti 1968-ig volt a klub elnök-tulajdonosa…

Kicsi csemetéje, Massimo 1995-ben huppant bele az elnöki nubukbőr fotelbe, melynél kényelmetlenebb már csak a kispad volt akkoriban, hiszen az Inter abban az évben éppen egyetlen pontocskával menekült meg a kiesés elől – így egyedüli csapatként soha nem kellett lábát a másodosztály bűzös mocsarában áztatni. (Jellemző, hogy a Milan és a Juve sem azért esett ki, mert éppen nem futott a szekér…) A becsvágyó Moratti jr. mindent bevetett, hogy visszaállítsa apuci csapatának megkopott fényét, uralkodása kezdete óta a csapat 13 edzőt fogyasztott el és sztárjátékosok egész sora fordult meg a Nerazzuri öltözőjében.
Ennek ellenére szinte semmi nem jött össze, hiszen ahogy vendégszerzőnk, Miki megjegyezte, valahogy az Inter sztárigazolásai nem találták a helyüket a csapatban, aki meg megtalálta, az más okokból kifolyólag távozott időnek előtte. A szurkolók többek között olyan manőverek miatt fújnak Morattira, mint Pirlo és Seedorfot elengedése (a Milan gerincéről beszélünk, ugyebár), de nehezen emésztették meg Ronaldo elengedését, a helyére hozott Adriano pedig tökéletesen beleillik az Inter-igazolások végeláthatatlan sorába. Recoba mellőzése, Bobo lehallgatós botránya és legutóbb a ki tudja, hány éves Martins (ez annyira röhejes, hogy szintén tökéletes Inter-igazolás) könnyed elengedése okán feszítették ki a Nerazzuri tifosók a transzparenst, miszerint Moratti nélkül, de örökké az Interért!

És akkor elérkeztünk a jelenbe. Rögös volt az út idáig, sok minden kellett ahhoz, hogy az Inter éppen sorozatban harmadik scudettója felé vágtázzon, de megértük. Bal vállamon a kisördög (Juve mez van rajta) már üti is a fejemet, hogy rohadt csalás volt az egész, de ez mit sem számít, hiszen a most futó az első szezon, amiben megmérettetik a csapat, ők pedig csattanós választ adnak a fanyalgóknak.

Ez az Inter ugyanis valami egészen elképesztően erős. Végy egy jó kapust? Nekik kettő van, láthattuk, Toldo milyen parádét rendezett, amikor Julio Cesar megsérült, a brazil pedig igazi bravúrkapus. Megsérült a legjobb olasz védő, a védelem szíve, irányítója, motorja? Már ugrik is be a helyére a Spanyolországban csak hibáival és durvaságaival kitűnő Samuel és Córdoba mellett hibátlanul teszi a dolgát. A védelem jobb szélén il Capitano Zanetti (szükség esetén a középpályán is hibátlan teljesítményt nyújt) és a következő 5-8 év Cafú-pótléka, Maicon nem csak védekezik, de rendszerint fel is ér a támadásokkal. A másik oldalon Burdisso sérülése sem akadály, Maxwell már tavaly is bizonyította, hogy mindent tud, hozzá csatlakozott Chivu, aki még keresgéli önmagát, de egyre jobb teljesítménnyel redőzi Mancio homlokát, hiszen valakit ki kell hagynia. Sérült az elmúlt szezon legjobb Inter-játékosa, Sztankovics? Sebaj, Solari, Dacourt (egy hónapot most ő is biztosan kihagy) és Cesar játéka szinte láthatatlanná teszi a hiányát. A szezon eleje óta alig lépett pályára a világ egyik legjobb védekező középpályása, a Sötét Nagyúr, Vieira? Semmi baj, hiszen élete formájában szántja fel a pálya közepét Cambiasso, hátul szerel, középen labdát szerez, sőt, gólokat lő, minden kétséget kizáróan ő idén a csapat motorja. Eltört Figo lába? Mi sem egyszerűbb, a pótlása úgy tűnik, némi átszervezéssel jár ugyan, de szinte zökkenőmentesen megy végbe. Láthatjuk, hogy négy állandó kezdő (mindannyian világsztárok, posztjaik legjobbjai) hiányzik a csapatból, mégsem lehet megverni őket. Cruz lehajtott fejjel veszi tudomásul helyét a világban, hozzáállásának jutalma megosztott házi gólkirályi cím és rengeteg játéklehetőség, Suazo és Crespo pedig tökéletes alternatívái az Empoli és a Cagliari ellen.

És persze ott van Ibrahimovics. Nem tudunk róla olyat mondani, amit nem írtak le előttünk rengetegen, tudtuk róla már régóta, hogy hihetetlen, amit a labdával tud, erőszakosságával rengetegszer kerül helyzetbe, remekül lő, jól fejel, elképesztően cselez, bla-bla… de a Fiorentina ellen a hétvégén mást is csinált. Nem, nem arra gondolunk, hogy két tökéletes passzával könnyű gólokat rúgatott társaival. Nem is arra, hogy rájött, amint hozzá kerül a labda, ketten zuhannak a nyakába, ezért kihúzódott a vonal mellé, amint labdát szerzett az Inter. Ezeket tudtuk róla. Az viszont új, hogy a bombaerős, tökéletesen helyezett lövését szögletre paskoló Freihez odamegy és lepacsizik a bravúros védést bemutató portással.

Az Inter útban harmadik scudettója felé. És ezt most meg is érdemli.

67 komment

Címkék: olasz videó üveggömb inter serie a szakértelem

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr60251803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geem5 2007.12.06. 14:28:24

milánó e feléből született a méltán híres "sztártemető" kifejezés is

mzsofi 2007.12.06. 14:53:42

hetvege ota varok erre a posztra ;)

anniehall 2007.12.06. 14:58:01

+ végre az Inter kitartott egy edző mellett, szerintem ez is hozzájárul a sikerhez, nem mintha Mancini egy edzőzseni lenne..

Metgergo 2007.12.06. 15:06:30

Szegény Dacourt lehet, hogy már csak a következő szezonban fog tudni játszani. De nélküle sincs semmi gond. És én még nem nagyon láttam olyan meccset idén, ahol az Internek nagyon hajtania kellett volna. Olyan, mintha csak bemelegítés lenne nekik a tétmeccs. Némelyikük még csak meg se izzad. Mintha még meccs után mindenkinek egy maratont kéne futnia, és erre tartalékolnának.

Gabez 2007.12.06. 15:14:15

Tényleg elképesztő volt a tegnapi meccs: vagy a Lazio ennyire gyenge, vagy az Inter ennyire grande...lehet választani.

De akkor lesz csak reloaded, ha megnyerik a BL-t...csakis akkor lesznek halhatatlanok, mint a 60-as évek csapata.

gibson 2007.12.06. 15:24:23

"nem mintha Mancini egy edzőzseni lenne"

hát nem az szerintem sem, kár, hogy róla nem esett szó a posztban.
érdekelne, mire menne az inter egy mourinho/capello féle edző-nagyágyúval..

Crei 2007.12.06. 15:30:01

1. Nem eltört Figo lába, hanem eltörte Pavel...
2. Azt hiszem a Moriero, Sosa, Djorkaeff fémjelezte Inter is nagyon jó volt, mégsem nyertek semmit.

pitbaccardi 2007.12.06. 15:31:20

lippivel nem sokra ment.

Metgergo 2007.12.06. 15:32:58

Mancini szerintem sem egy "edzőzseni", viszont lehet, hogy ehhez a csapathoz pont egy ilyen "semleges" edző kell, aki hagyja a játékosokat játszani, elvárja tőlük a fegyelmet, viszont nem erőltet rájuk semmilyen fölösleges taktikát, formációt. Azt viszont meg kell hagyni, hogy szeniálisan kezeli a játékosokat! Megszelidítette Zlatant, Adriano körül nem keltette a feszültséget, inkább elküldte pihenni. Nincsenek balhék, biztosítja, hogy a jétákosoknak csak a pályán belül kelljen teljesíteni.

Ferkosz 2007.12.06. 15:36:07

Borzasztó erős az Inter, persze, de azt miért feledjük el, hogy a Roma mindössze három ponttal van csak lemaradva és több nagycsapattal játszott már, illetve tavaly mintha a Bl.-ben is tovább jutottak volna. Azt a sorozatot soha nem fogja az Inter megnyerni. Mindettől függetlenül elismerem, hogy erősek. Persze ettől még nem szimpatikusak...

FYM13 2007.12.06. 15:38:56

egyébként tényleg halál lazán nyertünk tegnap is. kérdés,h tizi volt-e a tizi, de sztem anélkül is simán meglett volna a meccs. és mindez félgőzzel!!! remélem a jó forma átmentődik tavaszra is és végre a BL-ben is bizonyít a csapat.

még 1szösszenet: annak idején rohadtul nem értettem,h mit keres ez a J. Cesar a kiváló Toldo helyén. de revideálnom kell magam: Julio kib* jó kapussá nőtte ki magát, nem t'om láttam-e valaha ilyen jó brazil kapust.

Crei 2007.12.06. 15:42:01

Tény, hogy Zlatan az első "zseni" jellegű focista az Interben évtizedek óta, aki végre itt teljesedik ki.
Ellenpéldák: Ronaldo,(bár ő még istenes), Recoba (Chino a 90-es évek legnagyobb focivesztesége, ilyen tömény tehetség és ilyen kevbés eredmény...)Bergkamp, Baggionak sem mondanám, hogy nagyon ment volna az Interben...
Egyebek: Robbie Carlos, Van der Meyde, Ince, Ventola stb.

FYM13 2007.12.06. 15:42:46

ja és még 1 kis Juve fikkantás:)

"gazdasági és sportdiplomáciai erejüket bevetve szinte mindig sztárjátékosok egész sora játszott náluk"

a Juvet meg rohadt líbiai terroristák pénzelték (sőt mondjuk így: ott mosták a pénzüket), az nem volt zavaró?

Carradine 2007.12.06. 15:45:14

Arról nem is beszélve, hogy k***a jól néz ki az idegenbeli mezük, szvsz.... :-))

Crei 2007.12.06. 15:45:19

Ferkosz: Persze, játszottak az Interrel...Azért nem elsők.

Amúgy az Inter mindenkivel játszott már aki idén jónak számit (Udine, Fiorentina, Juve, Roma) az egyetlen a Milan, mondjuk az mindig kétesélyes.

Crei 2007.12.06. 15:46:52

Az a mez az ténleg odaba**.

Ferkosz 2007.12.06. 15:52:00

A mez még nekem is tetszik, egyébként is szeretem a fehér-alapúakat.
Szerencsére a Roma már a Milanon is túl van, az Inter elleni meccs meg nem volt a legszerencsésebb... De legalább a fővárosiak manapság az egyetlen csapat, amelyik párszor elverte "grande intert".

Gabez 2007.12.06. 15:59:50

Nem értem, miért istenítitek ezt a Recobát...oké, neki van a legjobb bal lába a világon, de ez NEM elég az olasz első osztályban. Fejben nagyon gyenge, nem tud annyira koncentrálni, mint pl Zanetti vagy Cambiasso, ráadásul sérülékeny - ezért nem került be sosem a kezdőbe folyamatosan. Ez nem a mindenkori edző hibája, hanem Recobáé.

Bergkamp más eset, ő vmiért nem érezte jól magát olaszban...valszeg a Juvéban vagy a Milanban se lett volna sokáig. Ennek ellenére sztem a legjobb holland focista az utolsó 20 évben (igen, még van bastennél is jobb volt - amiket az arsenalban művelt, az alapján).

Adriano sem az Inter miatt kezdett el inni + éjszakázni. Szal nehogymár a klub legyen a felelős azért, mert vki idióta...

Vki szedje már össze, a Juvéban és a Milanban hány emberke veszett el, kíváncsi lennék rá...

Crei 2007.12.06. 16:01:59

Azért szerintem nem volt mindig olyan jó a hangulat mint manapság... Ez és egy jó közösség sokat jelent.

rexford 2007.12.06. 16:20:53

Gabez, erősen gondolkodom, de csak Sunday Oliseh jut eszembe. Nem tudom, h. pl. Tudor v. Zalayeta elveszettnek számít-e.

delp 2007.12.06. 16:23:16

én is kiváncsi volnék szerzői véleményre Mancioról.

sztem az inter legnagyobb parája az volt, hogy óriási lett rajtuk a nyomás az örök vesztes imidzs és az edzőkkel és játékosokkal való vezetőségi bénázás/türelmetlenség miatt.

Maguktól sosem tudták volna megoldani ezt a szitut, ez fényesen látszik abból, hogy anno nem szerződteték le Capellót (hagyták a torinóba menni).

Mancio is képtelen lett volna átlépni az árnyékot, ha tavaly nem filézik ki nekik teljesen a serie-a (illetve sosem szerezték volna meg Ibrát).

btw: egyszer írhatnátok behatóbban a calciopiliról (esetleg párhuzamban az útlevélbotránnyal, hamár inter)

FYM13 2007.12.06. 16:23:50

gabez igazad van, h a Milanban meg a Juvéban is vesztek el emberek, de ők sajnos mindig nyertek is vmit.
az a gáz, h elmegy egy feleslegesnek ítélt Pirlo, meg egy Seedorf a Milanba és ott bezzeg qrva jók és nyernek. v ott van Ronaldo, aki szinte SEMMIt nem csinált az Interben, aztán elment, rohadt jó formába lendült és megnyerte a vébét a braziloknak. (ezért külön utálom:) Bergkampról, +R Carlosról meg nem is beszélve.

calcio_di_rigore 2007.12.06. 16:24:08

Óriási önbizalmuk van, ez is nagyon sokat számít. Zlatannak szinte minden bejön, míg a Juvéban volt, hogy 5 méterre a kaputól földbe rúgott. Ha majd jön egy hullámvölgy (mert ez ilyen terhelésnél szinte elkerülhetetlen), és nem jön be ami addig igen, akkor valszeg nem lesz pacsizás a kapussal...

rexford 2007.12.06. 16:24:22

Cambiasso és J. Zanetti tényleg nagyot játszanak idén. Jellemző az Aranylabda komolyságára, h egyikük se volt az 50-es listán.

delp 2007.12.06. 16:35:14

az inter játékostemető, és egy időben a milan is az volt (Papin, vagy később Davids), viszont a juvéban nem nagyon szokás elveszni, se nem dicstelen elmenni és aztán máshol óriási sztárnak lenni, leszámítva, hogy a drága zsírosképű anno elengedte Henryt londonba (bár ha taljánban maradt volna szélsőnek, valószínű válik olyanná amilyen wengernél lett)

Ezen túl Sousa, Oliseh, Kovacevic, kábé ilyenek vannak a veszteség rovatban, de ezek senem jöttek nagy csinnadrattával, senem távoztak fű alatt.

viszont a bevételi oldalon a Milan fel tud mutatni egy seedorfot (intertől Cocoért, muhaha), a Juve pedig egy télen fillérekért behúzott Davidsot (milan) és egy Cannavarot (intertől Cariniért cserébe, artikulálatlan-fékevesztett-muhaha).

rexford 2007.12.06. 16:39:11

Tényleg, Henry. P. Sousa viszont nem ez a kategória szerintem.

Crei 2007.12.06. 16:39:24

Egy Zanetti kaliberű játékos nélkül nincs igazán nagy csapat. Ő szvsz 15 éve ezt hozza, csak nem olyan látványos. Mondjuk az Interben megbecsülik, az tény.

lateharvest 2007.12.06. 17:25:22

Grat a posztért. Azt tudja valaki, miért nem igazolta le Kakát az Juve? Moggi szerint: ilyen névvel soha nem lesz juve játékos.

Gabez 2007.12.06. 17:31:34

Cannavaróért egy rakás pénz kapott az Inter.

Mindenesetre kicsit túl van lihegve ez a "játékostemető" téma, persze valamibe bele kell kötni, ha jól megy nekik és ezt a bélyeget már rásütötték az interre (annak ellenére, hogy nem teljesen igaz), le se moshatja.

De legalább nem bundáznak "filléres" játékoskerettel ;)

smartdrive 2007.12.06. 17:34:39

tessék pontosan leírni a világ legjobb kapusának nevét: Frey

calcio_di_rigore 2007.12.06. 17:41:25

Rakás pénzt Cannavaroért? A cserekapus Carini ment cserébe, se több, se kevesebb.

michellewild 2007.12.06. 17:52:50

A világ legjobb kapusának neve helyesen leírva: Buffon

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2007.12.06. 18:14:04

calcio : Carini ment cserébe + semmi+ 15 milla euró.

Mint interfan csak tudom mellesleg örülök hogy elment az a falábú.

calcio_di_rigore 2007.12.06. 18:23:09

Dehogy ment 15 millió euró. Ha akrod idézem a hivatalos közleményt, ma is megtalálható a Juventus honlapján. 10 milliót adott a Juve Cannavaróért, cserébe az Inter 10 milliót adott Cariniért. Hetekig ezen röhögtünk.:))

Leeroy of SMV Design 2007.12.06. 18:25:13

FYM13: a líbiaiak még mindig ottvannak, nem? Az a Tamoil logo a mezen biztos nem véletlen...

calcio_di_rigore 2007.12.06. 18:32:09

Már nem Tamoil logo van a mezen, a líbiaiak pedig már kiszálltak.

rexford 2007.12.06. 18:34:48

A régi mezeken tényleg ott van. Ma már kapagépeket reklámozunk. :)

Leeroy of SMV Design 2007.12.06. 18:55:08

Ajánlom akkor az angol Wikipedia vonatkozó szócikkét elolvasni, ahol 2010-ig szóló szerződésról írnak.

Leeroy of SMV Design 2007.12.06. 18:56:29

Egyébként már látom, hogy New Holland felírat van rajta, ettől még a tény tény marad.

calcio_di_rigore 2007.12.06. 19:04:52

Jó csak azt a szerződést a tavalyi szezon végén közös megegyezéssel felbontották. Még folyt is a diskurzus, hogy a Juve hol talál még1 ilyen jól tejelő szponzort.:)

rexford 2007.12.06. 19:13:59

A Tamoil már nem szponzor, de a líbiaiak még tulajok.

gibson 2007.12.06. 20:51:39

"lippivel nem sokra ment"

a mostani keretre gondoltam...

Asidotus 2007.12.06. 21:11:54

Szerintem rettenetesen sok játékos nem tudta azt hozni az Interben, amit elvártunk tőle. Mancini szerintem sem edzőzseni, de valamiért hagyták dolgozni (ennyi sok eredménytelenség után számomra meglepeően türelmes volt vele a vezetés), de végre összeállt a keret.
A Juve nagyon sok tehetséges játékost szerzett, akik ott teljesítették ki a karrierjüket: Del Piero, Nedved, pl. Rendkívül elismert játkosok, de nem világsztárok voltak az érkezésükkor, a Juvében váltak azzá.
Ha az Inter idén nem nyeri meg a bajnokságot és a Bl-t, akkor tényleg örök vesztesek.
Ez tényleg egy Grande Inter.
Forza Juve!

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2007.12.06. 21:17:21

Hát igen az "Aranylabda komolysága"... :) Ez a téma is megérne egy külön cikket!

Tudjátok sztem a legcsodálatosabb ebben a mai INTER-ben az a hihetetlen higgadtság, könnyedség és céltudatosság ahogy megverik az ellenfeleket, miközben mindezt élvezetes játékkal teszik.
Régebben minden meccs előtt és alatt hülyére izgultam magam, de ez ma már pont ellenkezőleg történik, mert ez a fenti nyugalom ránk szurkolókra is átragad.
Egyszerűen meccsnézés alatt szinte a mérkőzés első pillanatától lehet érezni, hogy az új Grande Inter most is csak nyehet!!!

IO SONO INTERISTA!!! FORZA NERAZZURRI!!!

Ronal-d'oh! 2007.12.06. 21:23:08

Azt azért nem árt megemlíteni, hogy az Inter bármikor képes kirúgni a saját lábát...

calcio_di_rigore 2007.12.06. 23:05:31

Azért a "grande" jelzőt nem 1,5 év után szokták hozzávágni a csapatokhoz, vigyázzatok vele.

Rezgrof 2007.12.06. 23:10:21

És az évkönyvekben csak annyi lesz, h zsinórban háromszor bajnok az Inter, unokáink meg majd ámuldoznak, hogy mekkora nagy csapat volt ez. Pedig ha tudnák! Ez az idei mondjuk tényleg nem szar, de ha Ibrával történne valami...

pagliuca_a_pipából_piszkálta_ki_a_csodát 2007.12.07. 06:29:24

egy baj van ezzel az interrel: nem lehet szeretni.
FORZA ROMA!

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2007.12.07. 08:36:39

"a Zidane-vezette Juventus sem osztott sokkal több kegyelmet (nem mintha a Jugovics-éra alatt panaszkodhattak volna a Bianconeri szurkolói)"

A cikk többi része természetesen nem foglalkoztat, ezt a mondatot viszont nem értem. Milyen Jugovics-éra? Pláne, milyen Zidane-tól különálló Jugovics-éra? Jugovics mindössze egy évet játszott Zidane nélkül a Juvéban (összesen pedig két évet volt Torinóban), ezt az egy esztendőt érának nevezni (a BL-döntőben belőtt büntető ellenére is) túlzás. Akkor már inkább Vialli-éra.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2007.12.07. 08:40:18

Delp:

"Ezen túl Sousa, Oliseh, Kovacevic, kábé ilyenek vannak a veszteség rovatban, de ezek senem jöttek nagy csinnadrattával, senem távoztak fű alatt."

Sousa? Az a Sousa, aki a 94-95-ös bajnokság legjobb játékosa lett? Hát...

joka- 2007.12.07. 10:17:43

FYM13: Semmit nem csinalt Ronaldo? Gondolom az UEFA kupahoz semmi koze nem volt... Azert meg ne az Inter legyen mar a hibas,mert lerugjak a jatekost... A cikkhez meg: a Milannak egyszer azert sikerult sajat erobol is kiesni.

delp 2007.12.07. 11:05:47


dino vercotti: Sousa? Az a Sousa, aki a 94-95-ös bajnokság legjobb játékosa lett? Hát...

Az a sousa és valóban nem tűnik így utólag annyira nagy dealnek az eladása (a Borussia profitált belőle), viszont nélküle se zuhant meg különösebben a csapat, illetve még két jó éve volt, aztán irány a feledés (dortmundot követően még az interben is volt egy évet, gondolom mindenkiben mély emlékeket hagyott)

Ugyanakkor a juvéban volt az év játékosa, azaz torinóban is teljesített, ami nem igazán erősíti a játékostemető témát.

Henry, Sousa ennyi belefér, főként hogy egyik se olasz csapatba ment, ehhez képest az inter szinte kimeríthetetlen tárháza a nevetséges igazolásoknak.

Csak három csatár nevét citálnám bizonyításként (mind kétezer óta fordultak meg a gárdában):

Robbie Keane, Gabriel Omar Batistuta, Hakan Sükür

brávó

BruceWayne 2007.12.07. 11:18:57

kösz a posztot benito, korrekt!

igaz hogy sok olyan igazolása volt az Internek amely nem vált be és sok lóvéval is járt, de egyrészt ez sok, egymástól független tényezőnek tudható be, főleg azért mert mindig felfokozott volt a várakozás és elég nagy volt a nyomás a bajnoki cím megszerzése miatt, másrészt ez a szám szerintem nem sokkal több mint a milannál vagy a juventusnál, bár felsorolgatni nincs kedvem....

de az is igaz hogy sok jó játékost is az Inter fedezett fel

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.07. 11:27:36

köszönet Sousa nevének leírásáért, már jobb is a napom...

sh4d0w 2007.12.07. 14:20:43

delp:
Azt nem tudom, hogy Batistuta mikor játszott az Interben, de a Romával bajnokságot nyert. Hakan Sükür tényleg ígéretes volt, szvsz igazán nem a klub tehet arról, hogy nem tudta bizonyítani, miért igazolta le az Inter.

rexford:
Az Aranylabdát befejezett szezonban nyújtott teljesítményre adják és most igen jó helyre került.


Milan-drukker létemre sajnos be kell ismernem, hogy a városi rivális most lényegesen erősebb és semmi meglepő nem lenne a bajnoki címükben (az előző kettőt felejtsük el, mindkettő egy vicc volt). Néztem a Lazio ellen meccsük 2. félidejét és ott egyrészt sajnáltam a rómaiakat, hogy most ennyiben nincsenek partiban az élcsapatokkal, másrészt nem lehetett nem észrevenni az Inter-játékosok önbizalmát, küzdőszellemét, a gyorsaságukat. Nehéz lesz őket legyőzni, de muszáj lesz... (ámbátor ehhez kellene 2-3 góllövő csatár)

mickeyknox 2007.12.07. 16:37:34

"Spanyolországban csak hibáival és durvaságaival kitűnő Samuel"

vegyük hozzá cannavárót, és az derül ki, hogy aki jó középső védő olaszországban, az egy fabatkát sem ér spanyolországban. :-))))

giacinto 2007.12.07. 22:08:25

a nagy futballnemzetek fiai közül nem sok van aki több helyen is hiperszuper. erre csak nagyon kevesek voltak képesek. Zidane, Figo, Ronaldo jut most így eszemeb csak meg talán Beckham. ellenpéldák: Henry, Bergkamp, Sevcsenko, Kanu, Ballack, Owen, Cannavaro stb...

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2007.12.08. 13:56:57

hát pedig Owen abban az évben a real húzóembere volt, még úgy is h szinte mindig csak csere volt...

Real of a26 2007.12.08. 18:46:37

sh4dow: Batistuta asszem 2002 telén került Milánóba LEVEZETNI nem kevés pénzért.

Amúgy meg én nem érzem akkora lúzernek az Intert,mint ahogyan azt itt sokan gondolják.A 90-es évek végén még ugye a Milannal harcoltak a tebella 6-7 helyéért ergo egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet.Aztán 2001-ben Moratti elnök úr nemkevesebb mint 18 új játékost hozott a klubhoz(köztük Toldo,Sergio Cocencao,Materazzi) kiegészülve RONALDÓVAL,RECOBÁVAL,Emrével nem is volt olyan rossz az a csapat.2002-ben is csak az uccsó fordulóban bukták el a bajnoki címet(megesik az ilyen lásd Lazio'99,Juve 2000).
Sőt 2003-ban idegenben lőtt kevesebb góllal estek csak ki a bl-elődöntőben a Milan ellenében.

Tény hogy nem az volt korának legerősebb csapata de egy kis szerencsével többre is vihetták volna.

Cs... 2007.12.18. 11:27:57

A cikkhez:

"de nehezen emésztették meg Ronaldo elengedését, a helyére hozott Adriano pedig tökéletesen beleillik az Inter-igazolások végeláthatatlan sorába. Recoba mellőzése, Bobo lehallgatós botránya és legutóbb a ki tudja, hány éves Martins (ez annyira röhejes, hogy szintén tökéletes Inter-igazolás)"

Adrianonak két olyan szezonja volt, amikor egyedül cipelte hátán a csapatt. Sajnos édesapja halálát nem tudta/tudja feldolgozni, ez vezetett a teljesítménye jelentős romlásához.

Vieri kapcsán miért felejtettétek el megemlíteni a 6 évet, amely alatt bőven száz gól fölött termelt? Annak ellenére bevált az igazolása, hogy nem 67 forintba került.

Recoba mellőzésének lényegét többen leírták , leginkább a gyakori séülésekre lehet visszavezetni, illetve hogy nem volt igazi posztja. (Szélsőként nem védekezik, csatárként nem volt kiegyensúlyozott, irányítóként pedig 18 védekező embert kellett mögé pakolni, hogy elbírja a csapat).

Martins röhejes? Aha...16 évesen igazolták kb. 500.000 euróért, és 15 millióért vitte el a Newcastle...Tényleg vicces...Közben pedig betalált párszor...

Crei: Moriero, Sosa és Djorkaeff nem játszottak együtt, a kis uruguayi a 94-es UEFA-kupa győztes csapat tagja volt, míg az olasz és a francia a 98-asé.

Igaz ugyan, hogy az akkor még szinte ismeretlen Roberto Carlos csak egy idényt húzott le, de az remekül sikerült: 5 gólt lőtt balhátvéd létére. Azért ment el, mert az akkori tréner (Hodgson) szélső középpályást akart belőle csinálni...Ince azon kevés angol játékosok egyike volt, akik simán megállták helyüket a Serie A-ban.

FYM13: Ronaldo első szezonjában 32/25-ös mutatóval zárt, az UEFA-kupát nyert együttes első számú csillagaként...

Delp: A Cannavaro-Carini csere fő felelőse bizonyos Luciano Moggi - olvass utána...

Juventus bakik? Sorin, Esnaider, Fonseca, Mirkovics, Blanchard, Bachini, Athirson, Salas, Olivera, Kapo, Gladstone, Boumsong így hirtelen...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.18. 11:32:22

Mondjuk az Internek nem szabad elfelejteni, hogy Sforza, Ince, Djorkaeff, Zanetti középpályával képes volt kikapni a Schalkétól az UEFA kupa döntőben.

Cs... 2007.12.18. 11:35:21

Tizenegyesekkel...Hogy aztán a következő évben elbúcsúztassák a németeket.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.18. 11:44:22

persze, de ha az inter nyer, akkor nem azt mondod, hogy nem igazi győzelem volt, hanem mindössze tizenegyesekkel kiharcolt
:)

rexford 2007.12.18. 11:49:23

Cs..., ezeknek a játékosoknak egy része vándormadár (volt), a másik soha sehol nem futott be, a harmadikat pedig eleve a padra vették meg. Egyedül Salas miatt ríttam egy kicsit annak idején.

Cs... 2007.12.18. 11:56:47

rexford:

Az Interrel kapcsolatban emlegetett hulladékok nagy részére ugyanúgy igazak a megállapításaid. Inter-drukkerként ugyanakkor elismerem, hogy sajnos sokkal több mellényúlása akadt a kék-feketéknek, mint a zebráknak.

Még a annyit az általam összedobott névsorról: Gladstone, Blanchard és Olivera valóban nem futottak be, Sorin később igen - máshol. Athirson nagyon gyengus, de azért csak behívták a brazil válogatottba, Mirkovicsot a szerbbe, Bachinit az olaszba(ebben nem vagyok teljesen biztos). Kapo és Boumsong szép pénzért nagy vicc, ám ilyenekből bőven akad Milánóban is.

rexford 2007.12.18. 12:05:10

Bachininek csak a csíkok tetszettek a Juve-mezben, azért ment oda.
süti beállítások módosítása