Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bajnokok ligája, D csoport - Pippo a csúcson!

2007.12.05. 09:33 _benito

Az ukrán futball a mi kollektív szívünk csücske. Volt. Már nem. Ki ne emlékezne a Lobanovszkij-féle Dinamóra, mely félreértés ne essék, egyáltalán nem csak azért volt elképesztően jó, mert ott volt Sheva és az akkor még futballozni is képes Rebrov. Az elmúlt másfél évükkel viszont nem nagyon tudunk mit kezdeni. Kezdődött a VB-vel, ahol egyrészt volt pofájuk a mutatott arcpirító játékkal továbbjutni, majd ott minden idők legrosszabb (volt korábban egy román-horvát, az volt hasonlóan rettenetes) meccsét lejátszani Svájc ellen. Aztán jött zászlóshajójuk londoni megfeneklése, az orrunk elől elorozott bankkártya-EB, válogatottjuk vesszőfutása a világbajnokság selejtezőiben és most itt van ez a BL-szezon. A Dinamo öt meccsből öt vereséggel, -12-es gólkülönbséggel áll az F csoport utolsó helyén, most meg a Sahtar tévesztett erősen lépést, hiszen pont elég lett volna megverniük otthon a Benficát ahhoz, hogy továbbjussanak a csoportból. Ehhez persze az is kellett, hogy a Celtic kikapjon a San Siróban, de ne tévesszük szem elől a tényt, hogy ebben mindenképpen gátolta a csapatokat a tudat, hogy egy döntetlennel mindketten továbbjutnak. Végül az iksz nem, a páros továbbjutás viszont összejött, az ünnepi hangulatról pedig Inzaghi rekorddöntése gondoskodott: ahogy eddigi 62 góljánál kivétel nélkül, most is seggen csúszva, az ötös vonaláról döntötte meg Gerd Müller évszázados gólcsúcsát.

A Milan már mindenképpen továbbjutott a csoportból, így nem volt meglepő, hogy fejben már a Reggina elleni csatát szem előtt tartva igencsak takarékos első 45 percet produkált. A hosszabb összefoglalónak köszönhetően az alábbi érdekességek ütötték meg szemünket:
Ott volt a lelátón Lippi. Lehet, hogy csak érdekli a foci, nem tudhatjuk, de egyrészt már elég rég láttuk a galambősz fizimiskát ahhoz, hogy egyből kombinálni kezdjünk, másrészt a Milan még újkori önmagához képest is hihetetlen szarul játszott.
Lent maradt Gattuso. Chuck Norris édesgyermeke egy blokkolás után maradt fekve, képzeljük el, a labdának mennyire fájhatott.
Inzaghi az európai klubfutball legeredményesebb csatára lett. Pippónak jár a taps, amit tud, azt nagyon tudja, de bocsássa meg nekünk az ég, mi képtelenek vagyunk komolyan venni.

A Celtic első komolyabb, kaput eltaláló lövésére a 83. percig kellett várni, a szarrá fagyott Kalac kipaskolta a rövidre tartó, életerős lövést. Nem bántjuk a Celticet emiatt, hiszen nyilván pontosan tudták a meccs elejétől kezdve, hogy a Benfica ruházza az ukránokat, de azért mégis, csak egy BL-meccset láttunk, vagy mi a szösz.
Kaká összes kapura tartó lövését blokkolták a védők. Pedig volt közte egy olyan is, amikor előbb 40 méteren három méter hátrányból csinált két méter előnyt a védőjével szemben, eltolta a kapus mellett a labdát, aztán belevágta az üres kaput fogó hátvédbe. Istenkém, ez egy ilyen nap volt.
Egyebet nem tudok elmondani, kérem, kapcsolja ki. (Milan-Celtic 1-0)

A Sahtar úgy futott neki a Benfica elleni meccsének, hogy győzelme esetén simán továbbjuthat a csoportból, hiszen az egymás elleni összevetésben jobbak a Celticnél (2-0, 1-2), ráadásul a portugálok számára már szinte csak annyit tétje volt a meccsnek, hogy egy valószínűtlen győzelemmel az UEFA kupában folytathatták. Úgy tűnt, ez mégis nagyobb motiváció, mint a BL-továbbjutás, hiszen Oscar Cardozo bő 20 perc alatt kettőt vágva szinte egyedül teljesítette a küldetés (hogy lehet sapkában gólt fejelni, könyörgöm?!). A Sahtar még az első félidőben visszajött a meccsbe, Lucarelli kiharcolt, majd belőtt egy büntetőt – sajnos nem tudjuk megítélni, mennyire volt jogos, mert az összes kamera lemaradt róla – de a második félidőben már nem sikerült gólt szerezni, így a kecsegtető második továbbjutó posztja helyett tökutolsók lettek Lucescu fiai. Donyeck környékére valamiért nagyon haragszanak az égiek mostanában, ez a mostani tragédia ugyanis a kanyarban sincs az elmúlt pár hét történéseihez képest. (Sahtar-Benfica 1-2)

Nem tudjuk, hogy megy most a dolog, de ha lehet szavazni, akkor vessük be kollektív erőnket, hogy kedden a Marseille-Liverpool, szerdán pedig a Rangers-Lyon kerüljön képernyőre, mert az idei BL-szezon lóg még nekünk néhány jó meccsel!

26 komment

Címkék: videó beszámoló összefoglaló milan bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr14252980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lond · http://lond.blog.hu 2007.12.05. 10:02:01

úgy tudom, hogy kedden egy időben lesz a viasaton a marseille-liverpool és az m1en a real-lazio. és mindkét meccsen vendégsiker fog születni :)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.05. 10:10:20

pancho meghív egy sörre, ha kikap otthon a real a laziótól. :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.05. 10:22:39

erre se kell sokat költenem:)

cooper (törölt) 2007.12.05. 11:55:21

hát igen, Pippo-t nehéz "komolyan" venni, erről mondjuk a szerencsétlen védők többet tudnak :) szerintem ez a kb 10 év alatt 62 gól inkább arról szól, hogy milyen az, aki imád focizni, van esze hozzá, és természetesen akaratereje. Teljesítményének értékét az is növeli, hogy mennyien nem szeretik, és még tehetségesnek se tartják(ezek persze hülyék, de mindegy). Egy fél Pippo-val kiegyeznék a magyar válogatottban. Úgyhogy, hajrá Pippo!!! Uff

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.05. 11:59:18

pippo x 2 = horváth feri ;)

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.12.05. 12:13:33

Inzaghinak van esze a focihoz? Mivaaannn????
Még a lesszabályt sem sikerült elsajátítania, pedig lett volna rá ideje...

cooper (törölt) 2007.12.05. 12:28:45

Hehe, én úgy tudtam, a fociban a gólok számítanak, mert azzal nyer a csapat, meg persze, Pippo nem ismeri a lesszabályt, hahaha, én becsülöm, 62 gól az 62 gól és remélem még rúg néhányat, csak hogy néhányan vakarózzanak és igen 2000.09. hó, Magyar-Olasz 2-2, Horváth Feri, Inzaghi, micsoda csata vót :)

mickeyknox 2007.12.05. 12:35:35

az egyik kollégám hatalmas pippo fan, úgy szeretem szívatni vele... :-) de valóban, respect a nagy öregnek, el kell ismerni, gólt azt tud rúgni (le van szarva hogy milyet), és a milan is jobban jár ha ő játszik, mint ha dzsilárdínó. nem beszélve arről, hogy mindig van min röhögni, ha ő játszik, mert annyi év után sem veszi észre, hogy mindig lesen van, és ez ki is ül az arcára óriási csalódottság és meg nem értés formájában. vagy lehet, hogy csak a büszkeség az, mert a gyorsan múló évek sem képesek megkoptatni a lesrefutási képességének zsenijét...

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.05. 12:36:26

és ha a végén pető tomi nem szarja össze magát, még nyerhettünk is volna... (és ferike ollója szaud arábia ellen győrben???)

((egyébként a tegnapival 63 lesz az a 62))

michellewild 2007.12.05. 12:42:15

Egy régebbi BL meccsen a Bíró 6X állította meg Pippót, amikor nem volt lesen, 7X, amikor lesen volt. Egyetlenegyszer elengedte, amikor lesen volt.
1-0-ra nyert a Milan.

geem5 2007.12.05. 12:45:25

az annyira ottvót, hogy utána évekig leshettük a telesport főcím alatt :)

cooper (törölt) 2007.12.05. 12:56:13

Na igen, Horváth Feri, a Fradi meccseken sokszor gondolkodtam, hogy nem töri rommá magát? na jó, egy kellemes meccs ide ismert arcokkal, Pippo művész úr főszereplésével. na befejeztem :)
www.dailymotion.com/video/x1nug_hsvjuve20002001_sport

MAti 2007.12.05. 17:00:43

Akárhogy is nézzük, lehet szidni, nem komolyan venni - de a világ leggólérzékenyebb futballistáinak egyike.
Gerd Müller modern kori reinkarnációja... :)

Sosem rajontgtam érte, nem látványos, amit csinál, nem rúg óriási dolgokat, nem alázza a védőjét... de mindig ott van, ahol lenni kell - ehhez pedig rengeteget kell mozogni, gyorsnak kell lenni, és valami hihetetlen érzék kell.
10 év, 62 gól: azért hosszú távon átlag 6 gólt lőni évente a BL-ben, az nem kispályás...

Klárensz 2007.12.05. 17:18:49

Azt valaki meg tudná mondani hogy Inzaghi 62 góljába csak a BL számít bele? Ha nem akkor mé mi? előre is köszi

AndrásPéter7 2007.12.05. 18:13:20

Hajjaj:
Nemzetközi kupákban elért találatai!
és már 63!

Egyébként valóban nekem se a legeslegkedvencebb játékosaim közé tartozik,de nagyon szeretem!nem játszik látványosan,óriási cselekkel,a védőket hülyítősen,de a 63 az 63!!!
ez akárhonnan is nézzük fantasztikus teljesítmény!sokan szídják hogy nem tud focizni,csak jókor van jó helyen!hát én üzenem nekik hogy akkor mért nem ők vannak ott,ha ez nem teljesítmény,és mért csak pippo lőtt ennyit??!!!!!
valószínüleg(nagyon remélem) ez a szám még bőven fog emelkedni és egyelőre nem úgy tűnik hogy valaha vki meg fogja dönteni!!
Respect Pippo

andras3 2007.12.05. 20:16:22

ahol pippo, ott a gol es ahol a gol, ott a gyozelem. amig juves volt utaltam, amiota milanos, nem birom osszeszamolni, hogy hany fontos golt lott. legnagyobb erossege a folytonossag es az akarat. erre csak azok kepesek, akik valoban szeretik azt, amit csinalnak. manapsag sem latni rajta, h felorolte volna a profisport. minden kis szar golt ugy unnepel, mint a bl donton:) talan annak is koszonheto ez, h ot nem aldotta meg a sors paratlan focitudassal, mindenert meg kell dolgoznia. ilyenkor minden siker oriasi elegtetel.

a milan pedig egyaltalan nem tartalekolt a reggina ellen. a milan a vilagkupara keszul jelenleg es a reggina elleni meccset elhalasztottak. a csapat repuloje egy ora mulva szall fel milanobol tokyo iranyaba.

szferi 2007.12.05. 21:17:27

"egyelőre nem úgy tűnik hogy valaha vki meg fogja dönteni!!"

Raúl González 58 BL gól. Meg fogja dönteni.

AndrásPéter7 2007.12.05. 21:29:03

jah!főleg ha folyton a 16 között kiesnek!

Romanes eunt domus 2007.12.05. 21:34:12

Nem is a 63 gól a legdurvább (bár kétségtelen, elismerésre méltó ez is!), hanem az, hogy kivétel nélkül mindegyik pontot, pontokat, továbbjutást, BL-győzelmet ért. Kezdve a 2002-es BL selejtezőn, ahol csak idegenben lőtt góllal jutottunk be a sorozatba (Pippo lőtte...). Aztán ősszel a csapat 14 BL-góljából 9-et ő lőtt. Tavaly tavasszal a hátán vitte a csapatot az elődöntőig. Idén egyedül eldöntötte a BL-döntőt. Most mondhatjátok, milyen malacgólt lőtt, vmennyire tudatos volt, hogy megpattanjon róla (nem az első ilyen gól volt, videókkal alátámaszthatom), csak a fene nem gondolta volna, h így beválik (szálloda aulájában néztük pár némettel, visszajátszásnál a fritzek sírva röhögtek :D). Idén is lövi a fontos gólokat (szuperkupa-döntő, meg pl a tegnapi).
FORZA SUPERPIPPO!

szferi 2007.12.05. 21:59:10

Egyébként 60nál jár, Szuperkupát is beleszámolva. 4 évvel fiatalabb Inzaghinál. Jövőre a Milan valószínű uefa kupában indul, ott lehet majd sok gólt lőni, de Pippónak már nincs hátra túl sok szezonja.

en.wikipedia.org/wiki/European_football_records#Top_Scorers

Seva is hatvannál jár, de ő már nem nagyon fogja szaporítani :) Az igazán érdekes Nistelrooy: 57 gól, 77 meccsen!!!

AndrásPéter, felhívnám a figyelmed h az utóbbi 10 év (és az európai futballtörténelem) legsikeresebb csapata a Real. Nem vagyok Real szurkoló, de ez van.

rizla 2007.12.06. 02:02:38

"Egyebet nem tudok elmondani, kérem, kapcsolja ki."

oké, hogy mostanában kicsit csökkent a színvonal, de azért ezt nem kéne.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.12.06. 10:29:46

szerencsére itt vagy te, hogy mindig felhívd a figyelmünket a meredeken zuhanó színvonalra. köszönjük!

AndrásPéter7 2007.12.06. 17:54:24

Szferi:
Csak hogy nekem is jó legyen,az utóbbi 20 év kiemelkedően legjobb csapata a Milan(M:5 BL,RM:3 BL)

Na és akkor mégjobban odacsapok:A világ futballtörténelmének legsikeresebb csapata a MILAN!!!
48 kupa!!!!

szferi 2007.12.07. 11:14:11

Sehogy. Ezt az odacsapok szöveget sem értem, meg azt sem h mért kell valamit mindenáron bebizonyítani, amikor engem kurvára hidegen hagy a milan meg a realmadrid is, egyedül az idegesit ha valaki nyilvánvaló hazugságok árán, mindenki mást lekicsinylő stílusban ajnározza akármelyiket. Egyébként az a mondat húzott fel, h pippót a közeljövőben senki sem éri utól. Két játékos is 3 góllal áll mögötte, amit egy meccsen be lehet lőni, ráadásul 4-5 évvel fiatalabbakról van szó.

gibson 2007.12.07. 12:23:00

"szerencsére itt vagy te, hogy mindig felhívd a figyelmünket a meredeken zuhanó színvonalra. köszönjük!"

_benito, a kommentek mostanában egyra emelkedő színvonalát se felejtsd el megköszönni :)
süti beállítások módosítása