Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok – Championship 19. forduló

2007.12.01. 10:36 brúking

Az angol futball második vonala ötösbe kapcsolt és szinte már nincs olyan nap a héten, amikor ne rendeznének mérkőzést valahol. Ezen a héten hétfőn, kedden és szerdán újabb fordulót bonyolítottak le, ahol egy-két kivétellel szinte csak rokonszenves eredmények születtek: újra nyert a Norwich, ráadásul idegenben és többek között a vén csataló Dion Dublin duplájának köszönhetően, végre megbűnhődött a Charlton, úgy, hogy a harmatos Sheffield United sima hármat vágva jött el a Valleyből (Robbo állását az idényben huszonnyolcadszor mentették meg), a Crystal Palace rákerült a nyerőszériára, amióta Clinton Morrison gyártja a gólokat, most a Preston távozott pont nélkül a Selhurstből (szegény Alan Irvine nagyon nehéz idény elé néz a PNE kispadján), az Ipswich hiába nem tud nyerni idegenben, a Portman Roadon nem kegyelmez, most a nem-a-legjobb-passzban-lévő Szenteket győzték le magabiztosan, valamint hoppá, otthon is kikapott a megtorpanó Watford, ezúttal a Burnleytől.

A fentiek is mutatják, hogy a vicc kedvéért ugyan megpróbálhatjuk megjósolni a szombati meccsek eredményeit, de nem sok eséllyel és garanciát aztán tényleg nem vállalunk.

Blackpool – QPR
Nagyon kemény meccset, igazi kiesési rangadót rendeznek a tengerparton. A Blackpool az utolsó 13 meccséből csak egyszer tudott győzni, ráadásul a szintén a kiesés ellen harcoló Norwich is meggyőző győzelmet szerzett a hétközben a Bloomfield Roadon. A QPR nélkülözni fogja a múlt szombaton sérülésből visszatérő csatárt, Dexter Blackstockot, miután kedden kiállították a Stoke ellen. Ráadásul a Chelsea-kölcsön Michael Mancienne és Buzsáky Ákos is kisebb sérüléssel bajlódik, de az ő szereplésükre azért valószínűleg sor kerül. Nem árulunk el nagy titkot, ha azt írjuk, hogy valamelyik a két klub közül az idény végén elbúcsúzik a Championship küzdelmeitől. Hogy melyik lesz az? Az, amelyik itt most nem nyer.
Jóslatunk: 1-2

Charlton – Burnley
Egymás után másodszor veszít otthon a Charlton és Owen Coyle csapata egymás után másodszor nyer idegenben, ráadásul két, egyenes feljutásért küzdő csapat otthonában? Nana. Már nem először fordul elő a Charltonnal, hogy beleszalad egy fájóbb vereségbe, hogy azután újra hosszú győzelmi széria következzen. Alan Pardew tanítványai kiengedték a gőzt kedden este, úgyhogy most nem engedhetik meg maguknak az újabb vereséget a Valley közönsége előtt. Főleg, hogy nem akarnak még egy szezont a másodosztályban tölteni. Ehhez azonban lesz egy-két szava a roppant rokonszenves Burnleynek is, akik azonban Kyle Lafferty nélkül utaznak a fővárosba. Helyét valószínűleg az izlandi Joey Gudjonsson veszi majd át, aki kedden éppen Lafferty cseréjeként góllal járul hozzá a Watford elleni győzelemhez.
Jóslatunk: 2-1

Coventry – Sheffield United
A Coventry, ha nem jön januárig egy titokzatos megmentő, valószínűleg csődbe kerül, ami 10 pontos levonás is jelenthet a az Égszínkékek számára (ezzel jelenleg a kiesőzónába zuhanna a csapat). Az egykori Citizen, Ray Ronson vezette konzorcium ajánlatát megtorpedózta a Coventry legfőbb hitelezője csütörtökön. A csapatot már így is átigazolási embargó sújtja, úgyhogy a menedzser Iain Dowie jóelőre bejelentette, hogy ha ez bekövetkezik, ő lelép a színről. Ráadásul egy ilyen helyzetben kell nélkülöznie Dowie mesternek Michael "Szúnyog" Mifsudot, aki továbbra is az eltiltását tölti. Egy kis reményt jelenthet az Égszínkékeknek, hogy idén Bryan Robson csapata nagyon szeszélyes: még véletlenül sem tud egymás után kétszer ugyanolyan jó teljesítményt nyújtani. És ugye hétközben meglepő módon nyerni tudtak az utóbbi időben rendkívül kiegyensúlyozott és még gólt sem kapó Charlton ellen. Robbo valószínűleg nem változtat majd a kedd este pályára küldött James Beattie és David Carney csatársoron, bár az ausztrál inkább szélső mint csatár. Ezzel a döntésével a következő igazi támadók kerülnek majd a padra, vagy oda sem: Billy Sharp, Danny Webber, Jon Stead, Luton Shelton és Rob Hulse. Szép kis névsor.
Jóslatunk: 1-1

Crystal Palace – West Bromwich Albion
Megsérült Super Kevin Phillips és Ishmael Miller is, de Tony Mowbray elő tudott húzni egy újabb nyuszit a kalapból: Roman Bednart, a Heartsból kikölcsönzött cseh csatárt, aki első meccsén, ahol kezdő volt két gólt is rúgott a Zarándokok ellen hétközben. Simán behúznánk a fix kettest, de az utolsó két meccsét nyerő Palace jó szériában van, az utolsó öt meccsén nem is talált legyőzőre, és valami azt súgja nekünk, hogy ez a sorozat nem is fog megszakadni. A WBA ezen a szombaton nem tudja majd tovább csökkenteni, az egyébként időközben már csak kétpontosra olvadt hátrányát a Watforddal szemben.
Jóslatunk: 1-1

Hull – Cardiff
Eddig csak a sorok között elbújtatva mertük az idény eleji beharangozónkban a Tigresekkel kapcsolatban írt szemétségeket jóvátenni. Úgy tűnhetne a nem annyira alapos megfigyelőnek, hogy a Hull City a másodosztály Bolton Wandererse és nemcsak azért, mert Phil Brown menedzseren kívül Jay-Jay Okocha és Henrik Pedersen is megfordult a Boltonnál, hanem azért is, mert előszeretettel igazolnak 35 feletti kiöregedett agyonszolizott fejű sztárocskákat. Akárcsak mint egykoron a Boltonnál, ami csak egy ugródeszka volt Katar felé. Amíg Ivan Campo nem költözik Kingston-Upon-Hull városába, nekünk ez így oké. A Hull egy okosan összerakott, klassz kis támadófocit játszó csapat (élőben látva őket ez volt a legnagyobb meglepetés) és Dean "Hóhér" Windass ki tudja hányadik másodvirágzását éli. Nemúgy mint a túloldalon Robbie Fowler, Jimmy Floyd Hasselbaink és Trevor Sinclair. A Tigrisek három meccsig tartó győzelmi sorozata ugyan megszakadt kedden (gólnélküli döntetlen a Bristol ellen), de most újra nyerni fognak.
Jóslatunk: 2-1

Ipswich Town – Barnsley
A 13. győzelmére készülnek a Traktoros Fiúk a Portman Roadon, de nem vagyunk babonásak: lesz itt még 14 is! Jim Magilton jó híreket kapott a meccs előtti napon, mivel Jon Walters, aki egyike a november hónap játékosa címre jelölteknek Chris Iwelumo (Charlton), Akpo Sodje (Sheffield Wednesday) és Dean Windass (Hull City) mellett, valószínüleg rendbejön a Barnsley elleni meccsre. Megkönnyítheti a Traktoros Fiúk dolgát, hogy a vendégeknél sem a csapatkapitány és házi gólkirály Brian Howard, sem a mozgékony szélső Jamal Campbell-Ryce nem játszhat sárgalapok miatt. Ferenczi "Big Steve" István újra betalál majd, de ez csak szépségtapasz lesz a Barnsley számára.
Jóslatunk: 4-1

Leicester – Southampton
Úgy tűnik Southamptonban elzárták a gólcsapot: az utolsó öt meccsükön csak egy gólt szereztek, ami eddig egyáltalán nem volt jellemző a Szentekre, akik oldszkúl módon szinte mindig sokgólos meccset játszottak. Nagy a baj lenn Délen, mi innen szorítunk George Burleynek, hogy sikerüljön kikecmeregni a nehéz helyzetből: Come on George! A Leicesternél ezzel szemben úgy tűnik a helyére került a kirakós utolsó eddig hiányzó darabja, a megfelelő menedzser, Ian Holloway személyében. A szezon előtt Martin Allen által összehozott remek játékosokból álló keret akár a rájátszásba is odaérhet kedvenc menedzserünk irányításával. Holloway megpróbálja első hazai győzelmét megszerezni a Leicesterrel, de nehéz dolga lesz mivel a komplett csatársor hiányozni fog: Collins John és DJ Campbell sérülés, míg Matty Fryatt eltiltás miatt. Azonban Fülöp kapus nem talál legyőzőre ezen a délutánon.
Jóslatunk: 1-0

Plymouth – Scunthorpe
Ugyan vereséggel mutatkozott be Paul Sturrock régi-új csapatánál, de főleg a meccs utolsó negyedórájában még a döntetlen kiharcolása is a levegőben lógott. A Wycombe Wandererstől kölcsönbe igazolt Jermaine Easter (az NST-hez közel álló forrás találóan jegyezte meg, hogy kizárólag színesbőrűek viselik a Jermaine keresztnevet) megszerezte első gólját a Plymouthban és a kezdőbe is bekerülhet akár. Biztos nem kerül viszont oda az ifjú Lee Martin sérülés miatt. A Vas nélkülözni kénytelen Joe Murphyt, aki tavaly az egész Football League-ben a legkevesebb gólt kapta, mivel hétközben kiállították. Nigel Adkins, a Vas kapusedzője, gyúrója, menedzsere puffogott is, hogy a tizenegyes bőven elég büntetés lett volna és a kiállítás ilyen esetekben szükségtelen. Ezzel pedig teljes mértékben egyet kell értenünk a középiskolai tanár kinézetű menedzserrel. Hajrá Vas!
Jóslatunk: 2-1

Sheffield Wednesday – Colchester
Brian Laws a Baglyok menedzsere teheti ki vitrinjébe a november hónap menedzsere címmel járó ezüst kólásüveget. Saját bevallása szerint is meglepő fordulat ez: hiszen csapata idény eleji formája alapján inkább az P45-ös nyomtatványt kellett volna a kezében tartania, nem a díjat. A Baglyok remek sorozata (bár utolsó vereségét hét meccsel ezelőtt szenvedte el a Hillsboroughban a Colchesterhez kisértetiesen hasonló tudású csapat, a Scunthorpe ellen) folytatódni fog szerintünk a hullámvölgybe kerülő Colchester ellen, akiknél a hétközben sérülés miatt lecserélt Balogh Béla nagy valószínűség szerint nem is utazik el a csapattal. A jó hír az, hogy most nem tört el az orra.
Jóslatunk: 3-1

Stoke – Norwich
Sokan nem hittek abban, hogy a kilátástalan helyzetben lévő Norwichot az ilyen feladatok specialistájaként ismert Glenn Roeder fel tudja rázni majd. Nem is tűnt így az első pár meccs után, de a Kanárik kitartó közönségük nagy örömére elkezdtek nyerni és felcsillantottak valamit a klubra legendásan jellemző szép támadójátékból is. A Stoke ellen azonban sosem könnyű, főleg nem a Britannia stadionban. A hazaiak teljesen kiszámíthatatlanok: utolsó három meccsükön nyertek, döntetleneztek és vesztettek is. Az utolsó győzelem volt, most jöhet akkor egy vereség a sorban. A Norwich pedig elmozdul az utolsó helyről!
Jóslatunk: 1-2

Watford – Bristol City
Ha mi lennénk Aidy Boothroyd, akkor a két meglepő vereséget követően (ami szinte kisértetiesen egybeesik a Borótól kikölcsönzött szélső Adam Johnson visszatérésével a Teesside-ra) kicserénénk a csatársort lehetőséget adva a mackófelsőtől is ritkán megszabaduló Nathan Ellingtonnak és Priskin Tamásnak. De Aidy Boothroydot nem ilyen fából faragták. Meg is fogja járni ezt a Bristol ellen, akik úgy tűnik felálltak mielőtt tizet számoltak volna: két vereséget követően a hétközben a Hull City ellen egy megnyugtató döntetlen értek el idegenben. A Bristol jó napot fog kifogni és Michael McIndoe vezetésével kombinatív játékkal rukkol elő, amivel a statikus Watford nem fog tudni mit kezdeni.
Jóslatunk: 1-3

Wolverhampton – Preston North End
Az Evertontól érkezett Alan Irvine harmadszorra fut neki, hogy megszerezze első pontját, mint PNE menedzser, mert pontokat most nem fog szerezni az is biztos. A góllövéssel hadilábon álló Preston csatársorát ezúttal valószínűleg kölcsönjátékosok alkotják majd: a Blakburntől kikölcsönzött Paul Gallagher és a Newcastle-ből érkezett Andy Carrol. A Farkasoknál biztos nem játszik a Black Country Derbyn bokaszalagsérülést szenvedő Michael Kightly, aki már most a szezon egyik nagy felfedezettje. A Wolverhampton az ilyen meccseket viszont tipikusan nem szokta elbénázni, ez az egyik ok, amiért úgy gondoljuk, hogy ők a májusi rájátszás egyik biztos résztvevői.
Jóslatunk: 2-0

Szólj hozzá!

Címkék: angol beharangozó üveggömb championship

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr19248642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása