Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 14. forduló

2007.11.30. 17:00 pancho_sanza

A szégyen jellemezte a hétközi kupafordulóban fellépő spanyol csapatokat. Mindössze a Sevilla és az Atléticó Madrid volt képes győzni. A Valencia és a Barcelona egy-egy ponttal gazdagodott, míg Madrid másik két - La Ligában szereplő - reprezentánsa vereséget szenvedett, így a spanyolok „európai” csapatai változó előjelekkel készülhetnek a szurkolókkal való találkozásra. A legtisztább a helyzetben a két hétközi győztes gárda van, hiszen a forma átmentésével hétvégén is diadalt aratnak majd. A Real Madrid, a Getafe és a Valencia is három ponttal enyhíti majd a drukkerek kínjait, míg Barcelonában hatalmas presztízzsel bíró és parázs ütközet keretében derülhet ki, hogy nőhetnek-e a fák az égig. Esni fog 30 gól és kiderül az is, hogy milyen változatos az edzősors. Tovább után részletek. 

Almería – Sevilla 1-2

Egyszerűen nincs tovább. A Sevilla eljátszotta a bizalmunkat az elmúlt hétvégén. Természetesen önmagában a Mallorca elleni vereség nem lenne probléma, ha nem észleltünk volna egetverő különbséget az ágyúsok vezetésénél mutatott lelkesedés és a szigetlakók elleni lélektelen, kötelességből való támadgatás között. A sevillai bajnoki szereplésbe fektetett bizalmunkat eljátszotta a csapat és kiábrándultságunkat legszívesebben egy Almeíra győzelem tippelésével nyomatékosítanánk. Azonban a lelkünk mélyén még halványan parázsló remény és az eszünk végül azt az eredményt dobta, amit odaírtunk, mert Andalúzia királyát továbbra sem úgy nevezik, hogy Almería, ehhez ugyanis egy lőtt gólnál többre lenne szükség.

Valladolid – Villarreal 3-2

A várakozásaink kétségtelenül nagyok a mérkőzéssel kapcsolatban, hiszen a két gárda utóbbi időben mutatott formája és eredményessége meggyőző. Különösen akkor, ha eltekintünk a vendégek előző heti szerencsétlenkedésétől. Persze ennek is megtaláltuk a jó oldalát: a szökőévenként esedékes döntetlent már produkálta a Villarreal, így most ez nincs benne a kalapban és azt meg nem lehet elképzelni, hogy valamelyik csapat is elégedett lenne a vereséggel. A győzelem viszont a hazaiaké, mert a Vicente Caledronban felejtett pontot illene pótolniuk és a Rossi nélkül felálló vendégek is szomorúak, hogy Riquelme sercintései többé nem öntözik az El Madrigal szent gyepét.

Betis – Atlético 0-1

A madridi piros-fehérek végre felvették az NST által diktált tempót és behúzták azt, amit elvártunk tőlük. Persze ehhez kijátszották az idei összes mázlikártyájukat, így mostantól tényleg nem ártana, összekapniuk magukat hátul. Gyakran a Levante védelme komolyabbnak tűnik az Atlético hátsó alakzatánál. Hét közben nem volt ezzel probléma, így az UEFA kupában kinéz a továbbjutás a csapatnak, így most már csak azt kellene megmutatniuk, hogy a Madrid táblát maguk mögött hagyva is képesek a jó teljesítményre. Erre nincs megfelelőbb partner a Betisnél, akinek szorítunk is, hogy minél hamarabb a Levante mögé szoruljon a táblázaton. Nincs semmi bajunk egyébként a sevillai zöld-fehérekkel. Csak esnének ki végre...

Getafe – Levante 3-0

A Levante második győzelme után is vereséget szenved. Bár minden tiszteletünk az övék a Betis földbe döngöléséért, de diadalaikat andalúz gárdák ellen érték el és hazai pályán. Most meg Madridba kell menniük, ahol tartós vérengzésre számíthatnak, mert a Hapoel Tel Aviv 2-1-es győzelmével határtalanul felborzolta a kedélyeket csütörtökön, és semmisé tette az EuroGeta londoni győzelmét. A szurkolókat és az edzőt engesztelni kell, mert az mégsem működik egy focicsapat esetében, hogy a szakvezető akarja legjobban a győzelmet és ő is teszi érte a legtöbbet.

Recreativo – Zaragoza 1-1

Pedig jól megveretnénk a Zaragozát. Többet nem írjuk le, hogy a keret milyen erőkből áll, nem fogjuk dicsérni az argentin különítményt, ugyanis egyre inkább az válik mérvadóvá velük kapcsolatban, hogy milyen gyenge teljesítményre képesek Ayalától Militóig. Persze ettől függetlenül néha nyerhetnek is, elvégre hétvégén a Juventus is élre állhat az olasz bajnokságban, bár meg kell hagynunk, hogy mindkettőre elég csekély az esély (bocsi _benito!). Ráadásul most a Barcelona ellen szerzett sebeket nyalogató hazaiak nem kegyelmezhetnek, s reméljük nem alakult ki semmi Milito-fóbia Huelva büszkeségeiben.

Mallorca – Murcia 4-1

A világbajnoki selejtezők esélylatolgatása helyett a Mallorca csapatát kellene tanulmányoznia a mi egyetlen bajszos fiatalítónknak, ugyanis a szigetlakók egycsatáros játéka lehetne az etalon a magyar válogatott számára. A taktikai felállás eredményességének feltétele azonban egy klasszis csatár (Güiza) és legalább három gólerős középpályás (Ibagaza, Arango, Varela). Persze nem gondoljuk komolyan, hogy Priskin Tomi „güizai” szinten leköt 2 védőt kilencven perc erejéig és emelett még gyakran fel tud iratkozni a gólszerzők közzé. Hajnal sem fog Ibagazai szinten osztogatni soha, és Tőzsér sem csak fizikailag van messze Varela sevillai és madridi bombagóljától. Azt hiszem mindenkinek dereng már, hogy mitől is olyan jó most a Mallorca és miért fogja lenyomni a Murciát.

Deportivo – Osasuna 2-2

Lehet hazai, lehet vendég, mi mégis a döntetlen mellett tesszük le voksunkat, mert egyik csapat sem érdemel három pontot, amíg ekkora szélsőségek jelzik a játékukat. Bár ők nagyon tiltakoznának ellene, de ez egy kiesési rangadónak látszik és nagy valószínűséggel az is, csak az Osasuna fentről érkezik, míg a Deportivo eddig is a béka feneke alól, de még a Levante fölül tépázta nimbuszát Spanyolország minden szegletében. Azért a hazaiak múlt heti, baszkföldi pontszerzését nem felejthetjük el, de ez sem győzött meg minket.

Valencia – Athletic 1-0

Bajnokok Ligája, csoportkör, Mestalla stadion: a Valenciának - riválisoktól függetlenül - ez három meccsen kilenc pontot szokott jelenteni. Idén ebből pontosan egyet sikerült begyűjteni, így nem csoda ha bomladozik a szentély mítosza. Ettől függetlenül mi most megtesszük a hazaiakat, mert a bajnoki cím megnyerésére jóval nagyobb esélyeik vannak, mint az európai kupaszereplésre. Persze ez esetben a jóval nagyobb is elég csekélynek mondható, így nagyjából egy jobbfajta pofán rúgással ért fel a hétközi döntetlen. Persze mi ebben már látjuk a javulást, mert a Rosenborg még nyerni tudott Valenciában, s ennek tükrében a Schalke elleni pontszerzés akár bravúrosnak is tekinthető. Persze a liga legszerencsétlenebb csapata ellen könnyű vagánykodni. Lassan már sajnáljuk a baszkokat, mert mindig addig ügyeskednek, amíg sikerül nekik elszórni 1-2 pontot a meccs végén.

Real Madrid – Racing 3-1

Leírtuk a tippet. Igaz heves fejcsóválások közepette, tehát mi sem hiszünk igazán benne, de most meg fogjuk támogatni mindenképpen ezt az eredményt. Egyetlen valós érv szól mellette: a hét közben a Racing játékosok először vetették fel az európai kupaindulást mint elérhető célt. Ez hatalmas hiba volt, mert ilyenkor szoktak a nagy késbeszaladások bekövetkezni, s erre képesnek tarjuk a vendégcsapatot, akik egyébként 11 lőtt góllal elért 23 pontjuknak köszönhetően máris bebocsátást nyerhetnének a Seria A mezőnyébe. Egy vendéggól elképzelhető, kettő meglepetés, három esetén azonnal javasoljuk, hogy Schuster csapata ne álljon ki a BL csoportkör utolsó fordulójára, mert a Realért szurkolókon élezi majd nyelvét a legutolsó Betis drukker is, amikor a Rosenborg kiejti a királyi gárdát a kupából.

Espanyol - Barcelona 1-1

Nagyon jó dolog a katalán fővárosban edzőnek lenni. A szurkolók szeretnek, mert meglepetésre európai kupadöntőig vezetted a csapatodat, ráadásul stílusos és mindenképpen figyelemreméltó játékkal. Az eredményességet és a minőséget sikerült átmentened a következő bajnoki idényre is, ahol gyakorlatilag minden bajnoki esélyest sikerült legyőznöd. Idegenben vagy otthon? Ez sem számít már: kilenc meccses veretlenséget épít a gárda és ha nem kellene holmi kiscsapatokkal játszadozni, simán vezetnéd a bajnoki tabellát. Mindenki szeret és még azokat hülye szivarkáidat is stílusosnak tartják.
Nagyon rossz dolog a katalán fővárosban edzőnek lenni. Egy emlékezetes futballt játszó csapattal mindent megnyertél bajnokságtól kezdve Bl serleggel bezárólag. Folyamatosan dobogón végeztél a csapatoddal, folyamatosan jó játékosokkal erősítettél, akik személye önmagában garancia a jövőbeli sikerekre. Aztán becsúszik két vereség és egy döntetlen, a 10 emberrel, foggal és körömmel védekező csapatok védelmét nem az ötödik percben töritek fel és már mennek is a szavazások a kirúgásodról. Olyan ember neve merül fel utódodul, aki minden játékosodról azt mondta, hogy színészkedő primadonna. A két éve még divatos pulóvereidet is cikinek tarja minden szurkoló.
Két pont a különbség. Helycserére, edzőbuktatásra, presztízsharcra, parázs párharcokra van kilátás. Szerintünk az FC Barcelonában is játszó Valverde edző csapatának van nagyobb sansza a győzelemre. A kérdés mindössze annyi, hogy mennyire számít idegennek a város másik végébe való buszozás?

38 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr2247969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nasteey 2007.11.30. 17:24:01

X a katalán derbin? Örülnék neki, de ahogy eddig nézegettem az Espanyolt, és a Barcát idegenben, félek, hogy ismét beleszaladunk egy 3-1-be. :'( (Aztán ne legyen igazam, játsszunk végre jól, és nyerjünk "valahogy".) Kérdés: Idén Rijkaard tesz vmi kárt a kispadban? :D

rizla 2007.11.30. 17:29:56

"a 10 emberrel, foggal és körömmel védekező csapatok védelmét nem az ötödik percben töritek fel"

inkább: idegenben fantáziátlan, szánalmasan gyenge támadójátékot mutattok be, és már olyan égésekbe is sikerül belefutni, mint a getafei 0-2, ami eredmény még rátok nézve is hízelgő. képtelen vagy felpörgetni a csapatodat, tavaly semmit sem nyertél a bombaerős kerettel, még azt a szar klubvilágbajnokságot sem (mert a dobogó, már bocs, de ki a faszt érdekel), így tehát teljes joggal cikkeznek a kirúgásodról.

egyébként én az espanol győzelme mellett teszem le a voksomat, bár ilyenkor szokott az történni, hogy jön a meglepi, ronaldinho eltalál jól egy szabadot, vagy hasonló. de a kezdőben nem lesz normális csatár, krkic még fiatal a feladathoz, simán felfalják a védők.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.11.30. 17:34:50

gondoltam rá én is, hogy durvábban fogalmazok
de az én anyukám már csuklott egyszer, így inkább a béke és a pozitívumokra építő dolgok mellett döntöttem

VGL 2007.11.30. 18:10:03

"ronaldinho eltalál jól egy szabadot"

És az újságírók ezen felbuzdulva rögtön leírják, hogy újra a régi.
Szerintem el kellene engedni a brazilt, és megpróbálni nélküle felépíteni egy csapatot. Vannak nagyon jó játékosok, akik jelenlegi fromájukban sokkal többet tudnak tenni a Barcelona eredményességéért, mint Ő.

MrMojo 2007.11.30. 18:30:13

Deportivo – Osasuna 2-2

Lehet hazai, lehet vendég, mi mégis a döntetlen mellett tesszük le voksunkat, mert egyik csapat sem érdemel három pontot

Óh, dehogynem!
Mi!
Vamos Depor!

(ebben a kérdésben például eltérő véleményen vagyunk)
:-DD

nasteey 2007.11.30. 18:31:45

Dinho el, Iniesta a helyén, Dinhoért kapott pénzből Cesc (és itt szájba is verem magam, mert pont egy olyan játékos kell drágán, aki ingyér' ment el). Kezdőben/keretben több saját nevelés/spanyol(katalán), nagyobb csapategység (?). Vagy nemtom. :)

rexford 2007.11.30. 18:33:35

Lehet, hogy egy közös nagy mókázást kellene szervezni nekik, sok kata lánnyal. bocs.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.11.30. 18:52:23

a kata lányok bajszosak főleg
szóval nem biztos, hogy mókázás lenne

krysal 2007.11.30. 20:42:08

Azért ez vicces. Mármint, hogy Barcelónában meneszteni akarják a vezetőedzőt, mert nem megy a játék idegenben, míg madridban csak "intő jel". Valamelyik oldalnak szájba kéne vágnia magát. Igaz, nekünk becsúszott egy-két 5gólos meccs, de mellette az inkompetens Laziootól (...etc) döntetlenezni, sőt, amit a Sevilla ellen láttam, az egy kupac teveszart se ért. Talán azt is el kell fogadni (vicc ide, vagy oda), hogy sapnyolhonban már nincsenek kiscsapatok... Hacsak nem épp a Betisről beszélünk...

NA. Mindenesetre remélem a Real az otthoni arcát mutatja, a Barca meg az idegenbelit. Parázs meccs lesz, már meg is vettem a szotyit:)

...egyébként Dinhót én még mindíg megtartanám... Bár nem lenne semmi üzlet (vagy inkább semmi üzleti érzék...), ha Cesc-t visszavásárolnák:) Mondjuk, Wengert ismerve, vagy 40 gubáért...

Hajjajj. Foci...

mickeyknox 2007.11.30. 20:54:06

welcome home where time stands still, no one leaves and no one will...

rizla 2007.11.30. 20:57:44

"Azért ez vicces. Mármint, hogy Barcelónában meneszteni akarják a vezetőedzőt, mert nem megy a játék idegenben, míg madridban csak "intő jel"

tavaly a madrid egy jelenleginél gyengébb kerettel végül bajnokságot nyert. a barcelonánál pedig másfél éve ugyanazok a problémák. szó nincs arról, hogy azért akarnák meneszteni, mert nem megy idegenben. csakhogy eltelt egy év úgy, hogy a világ legjobb kerete nem nyert semmit. ezt mindenki hajlamos elfelejteni..

mickeyknox 2007.11.30. 21:32:42

_benito:

:-) szerintem egyszer már egyébként rájöttem, hogy a zenei ízlésünk hasonló.

másrészt ez lehet a helyzet a barcánál, lehet, hogy fel kéne egy kicsit kavarni az állóvizet (félelmetes közhely, elnézést érte).

krysal 2007.11.30. 21:37:19

"a világ legjobb kerete nem nyert semmit. ezt mindenki hajlamos elfelejteni.." Hát, azért nem tudom. Vannak ilyen keretek még európában... A barca védelme sebezhető, párjával lehet mondani csapatokat, akiké jobban együtt van. És nem is a keret a lényeg, hanem a csapategység! Pölö szerintem, mint csapat, tavaly a ManUtd volt együtt legjobban (meg tavasszal a madrid... öhöm-öhöm...), és ez nem volt elmondható a Barcára. Most is gerjed a feszültség, mert túl nagy a teher rajtuk, épp ezért nem tudnak nyugodtan, kiegyensúlyozottan teljesíteni. Elmondjátok, mi lesz, ha teszemazt, eladják Dinhót, és mégsem jön az eredmény? Vagy kirakják Rijkard szűrét, jön a következő edző... Emlékeztek, mi volt madridban több éven át? (Ha itt tartunk, most is... ehh) Semmi állandóság, csak a felhajtás, a ramazuri... Nem szeretm az MU-t, Fergit meg pláne nem, de veszettül tisztelem azt a stabilitást, amit képvisel, pedig ott is volt egy-két bombaerős keret, és nagyon volt a füstje, mint a hangja... Bár Rijkardot Alexhez hasonlítani nem bölcs, de azért azt hiszem, érthető, amit mondani akarok...

MAti 2007.11.30. 22:33:23

Szerintem Ronaldinho-t el kellene küldeni egy hónapra Brazíliába nyaralni.
Egyszerűen sok volt neki, elfáradt, elfásult - és ebből így nem is fog kikeveredni.

Karácsony után meg visszajönne, és játszhatna megint kipihenten, jókedvvel, bőséggel.

Sok "sztárjátékost" láttunk már túlterhelten, fáradtan, unottan, fásultan játszani.
Sokkal több ma a meccs, mint 20 éve, ezt ne felejtsük el.

danesdzsu2 2007.11.30. 22:55:48

mitcsenkov: és mi lesz, ha a Barcelona Ronaldinho nélkül megtáltosodik, és páratlan győzelmi szériát teljesít?

MAti 2007.11.30. 23:39:09

Semmi különös.
Ha Dinho úgy játszik a visszatérte után, mint kb. másfél éve, akkor bárki helyett be lehet tenni a csapatba.
Ha meg nem, akkor kispad, váltás.
Mint most, csak így nem látom az esélyt a változásra - legalábbis rövid távon.

rizla 2007.12.01. 00:11:23

krysal: sejtettem, hogy bedobod a saf+mu kártyát. a barca kerete nem egyszerűen jó, hanem elvileg ereje teljében lévő elit arcok gyűjteménye. nem új csapat építése folyik, hanem minden poszton a legjobbak vannak. most már a védelemre sem lehet mondani semmit. egyáltalán: tavaly sem a védelem volt a ludas. fantáziátlan az egész játék, de nincs kedvem ezt kitárgyalni, sokszor megtörtént már.
ennél érettebb még nem volt a helyzet egy komoly váltásra semmilyen csapatnál.
mitcsenkov: ronaldinho pihenhetett eleget idén nyáron, az alapozást is végignyomta a csapattal. nincs változás. mentség sincs több.
danesdzsu: nem fog megtáltosodni ronaldinho, másfél év alatt nem tette, miért most történne meg? esetleg egy új edző keze alatt.

nasteey 2007.12.01. 01:16:05

R10-el kapcsolatban én is rizlával értek egyet. Itt volt a nyár, nem ment copára, volt normális alapozás, végignyomta, ha ez nem elég, akkor sorry.

Az ötlettelen játék is igaz, de én vmiért bízok abban, hogy Deco és Eto'o felpörgeti majd a csapatot. Ugye kb. Deco az egyetlen klasszis irányító a csapatban, tavaly ratyi volt, érződött is, idén, amikor jól ment neki (és sérülése előtt ez igen gyakori volt) akkor a csapat is jól szerepelt. Eto'o meg Eto'o, a mentlitása, küzdenitudása átragad a többikre is (pl. tavaly otthon a Bilbao ellen, akörül tért vissza, Ronaldinhoval nagyon játszottak emlékeim szerint), mellesleg az ő hiányában a középcsatár posztja gyakorta üres.

Remélem leírtam mindent, kicsit fáradt vagyok. :)

rizla 2007.12.01. 01:19:50

pont ezaz, hogy deco képes volt összekapni magát. furcsa. csak szegény ronaldinhonak nem megy a média állandó nyomása miatt:( igaz, deconak már az eladásáról cikkeztek, erre belehúzott. neki hogyhogy megy? főleg 30 évesen, vagy mennyi is. doppingol? faszt, csak neki van mentalitása. ronaldinhonak pedig nincs. miért lenne hirtelen,ha eddig nem tért vissza? másfél éve ugyanaz a nóta megy. ronaldo sem lett soha újra a régi.

nasteey 2007.12.01. 11:07:42

Talán még mindig nagyon biztosnak érzi magát a kezdőben Roanldinho? Azt érzi, hogy nincs komoly konkurenciája?
Ugye nyáron inkább az Iniesta - Xavi duót preferálta Rijkaard, edzésen is Deco inkább a tartalékoknál játszott, érezte, hogy ez kevés lesz. Volt is egy nyilatkozata, ahol elmondta, hogy ő nem szereti, ha nem kezdő, mert ha elfogadná, hogy csere, akkor már nem érdekelné a foci, és akkor nincs is értelme a dolognak. Ezért dolgozott keményen, visszakerült a kezdőbe, és a csapat egyik legjobbja volt Messi mellett az év elején.
R10-nél meg a franc se tudja mi van. Néha rajta is látszik, hogy küzd, hajt, de nem az igazi. Emlékszem idén volt egy szitu, amikor labdát kapott, nagy terület volt előtte, és mint aki legalább plusz 20 kilót cipel lábanként, olyan nehezen futott. Nagyon nagy játékos, sajnálnám, ha elmegy, de csak a múltja miatt nem érdekes senkinek itt lennie.

Az Espanyolt meg verjük el este! :)

Aradebil 2007.12.01. 13:24:26

Riquelme már több mint 1 éve nem sercentett az El Madrigalban(se máshol sárga mezben) szal nemhiszem h ez olyan nagyon visszatartó erejű lenne:)

Viva Submarino Amarilla!

krysal 2007.12.01. 14:15:27

"a barca kerete nem egyszerűen jó, hanem elvileg ereje teljében lévő elit arcok gyűjteménye."

Na, ez az... Erről beszéltem én is. Kirakat, ezt a szót is használhatnám. Megint Madridi példát mondok: Zidane, Ronaldo, Raul, Figo, Beckham, Roberto Carlos, Casillas, Samuel... Mert ugye, volt ilyen, és mi is lett a vége? És ha valaki erre a névsorra azt mondja, hogy nem dögerős, az momentán hülye - és mégis...
CSAPAT kell legyen, nem egy túlfizetett és túlsztárolt csürhebanda - és most ez van kialakulóban katalóniában. És nem, nem az Espanyolra gondoltam... Henry jó, Dinho jó, Messi jó, Xavi jó, Iniesta jó (...etc), de EGGYÜTT kell Jónak lenniük! És ez a SAf vs. MU nem egy szimpla kártya, hanem akárhogy is nézzük, egy aduász. Valahogy a mentalitás becsülnivalóbb.

rizla 2007.12.01. 14:54:29

"Erről beszéltem én is. Kirakat, ezt a szót is használhatnám."

nem használhatnád, óriásit tévedsz.

1: a madrid keretével elsősorban az volt a baj, hogy nem posztokra igazoltak, így a padon csücsültek olyan sztárok, mint pl owen, közben meg nem volt egy értelmes vkp-jük. a barcánál ez nem igaz, minden posztra megfelelő számú ember van, megfelelően igazoltak most is.
2. a madrid tele volt már pályafutásuk csúcsán túllévő sztárral, akit azért vettek meg, mert sztár volt. a barcára ez nem igaz, a keretből jóformán mindenki - leszámítva henryt, és decot - a barcában futott be. ráadásul nagyon sok a saját nevelés, és az ifjú tehetség, akik valósággal szerelmesek a klubjukba.
3. ez a keret összeszokott, SENKI sem lett elküldve, aki bevált! a realtól anno pl kidobták morientest, mert jött ronaldo, redondo is ment ugye a pöcsbe, raulnak posztot kellett váltania, amitől szépen el is baszódott a karrierje.. összevissza volt rakosgatva ott minden.
a katalánoknál ez jelenleg elképzelhetetlen. ez egy összeszokott csapat, tényleg csak a gyenge pontokat dobták ki (sajnos azokat sem mindig teszik), nem követnek el ilyen szarvashibát, nem a sztárvásárlás a lényeg. vagy abidal annyira kirakat lenne? ugyanmár. egyedül henry az az igazolás, amivel kapcsolatban lehetne gyanusítgatni, de felesleges, ennyi bőven belefér.
"Henry jó, Dinho jó, Messi jó, Xavi jó, Iniesta jó" ebből húzd ki henryt > EZ a csapat már régóta együtt van. ronaldinho a barcában futott be, xavi, iniesta saját nevelés, messi detto. miféle kirakatról beszélsz..?

rizla 2007.12.01. 14:55:34

az edző a kirakat.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.01. 15:26:37

talán felfoghatjuk úgyis a dolgot, hogy a Barcelona játékosok közül még senki sehol nem bizonyított máshol Deco és Henry kivételével (talán még Zambrotta és Thuram is idesorolandó)
a Barcelona ilyen szempontból össze sem hasonlítható egy olyan Real Madriddal, ahol a francia, a spanyol, a portugál és az angol válogatott csapatkapitánya játszott egyszerre
a kérdés ezek után az, hogy tényleg világklasszis játékos-e például Iniesta, Messi, Ronaldinho és Xavi, mert Deco és Henry már bizonyított más klubban és a válogatottjukban is
Tudom, hogy R10 is világbajnok, de kérdés, hogy mennyire volt ő sztárja és meghatározó játékosa a 2002-es brazil csapatnak
mi történik akkor, ha jön egy másik edző és kiderül, hogy minden barcelonai játékos jó, de senki nem tudja közülük hozni tartósan azt a világklasszis szintet, amit Henry az Arsenalban éveken keresztül, Nistelrooy Manchesterben, Roberto Carlos, Hierro és Raúl Madridban több éven keresztül (3 BL az 3 BL) és Zidane majdnem mindig és mindenhol
Egyébként nagy csodát nem kell várni egy csapattól a Real 1998 és 2002 között nyert 3 BL-t és gyakorlatilag csak Raúl, Hierro és R. Carlos volt a közös pont bennük. 4 év alatt három teljesen eltérő összetételű és stílusban játszó csapattal nyertek

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.01. 15:39:10

Ja és szeretném megkérdezni, hogy SAF zsenilitása pontosan mennyi BL-t is eredményezett a Manchesternek az elmúlt 15 évben?
A nagyon jó és látványos focit játszó brit csapatok milyen egyértelműen uralják az elitliga (BL) mezőnyét már hosszú évek óta?
A brit bajnokság megnyeréséhez végig kell darálni egy szezont azonos szinten és szerzel vagy 100 pontot 2 vereség mellett.
A spanyol bajnokságban az dönt általában, hogy 8-szor vagy 10-szer kapsz ki, erre meg még most is jó a Barcelona
Van egy olyan érzésem, hogy egy BL nyeréstől olyan magasra szökött a Barcelonával szembeni szurkolói elvárás, hogy most már majd minden évben nyerniük kell bajnokságot, BL-t., spanyol kupát együtt
S pontosan mely csapatoknak sikerült megvédeni a BL címet? Melyik csapat nyerte meg töbször is a trófeát? S ezek közül melyik csapatnak van a legszerényebb kupa és BL múltja?
Szóval kezeket a magasba és várni a tavaszt, mert a fontos dolgok mindig akkor dőlnek el...

rizla 2007.12.01. 16:40:23

pancho: na nehogymár a kerettel legyen baj. rá kell nézni a játékosokra. miért lenne kérdés, hogy iniesta világklasszis-e? ne vicceljünk már, a mozgása, az intelligenciája, szinte világít a pályán, akkora játékos. xavi detto - bár mostanában fásult picit - őt anno pont SAF is vitte volna.
ronaldinho pedig igenis sztárja volt a 2002es brazil csapatnak, ez nem lehet kérdés, érted. a vb 4. legjobb játékosának választották. az első 3 emlékeim szerint kahn, ronaldo, és rivaldo voltak.. fantasztikusan játszott, a brazilok pedig minden meccset megnyertek.

Real of a26 2007.12.01. 23:39:51

Real Madrid- Racing Santander 3:1
Grats ezt bizony telibetrafáltátok srácok!Bullseye!

OFF:(csak nekem nem tetszik az idei idegenbeli mezünk,vagy vannak ezzel mások is így?Mintha Raúlékat nem is az Adidas öltöztetné,hanem valami 90-es évekbeli angol használtruhaimportcég gönceiből mazsolázna Mijatovic úr.
Lakatos Márkot azzonal a kreatív teambe!:)
Persze tudom hogy most otthon játszottunk, a home kittel semmi baj nincs nade az idegenbeli azza a zöld mintával az oldalán....

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.12.02. 00:13:52

köszi, de a sevilla miatt inkább szerények maradunk;)

rizla 2007.12.02. 00:36:14

esp - bar is telibe, mivan veletek

Dean 2007.12.02. 10:45:50

Deco nem doppingol?
Szerintem nincs olyan csapat a Ligában, amiben szerepelne olyan játékos, aki nem doppingol.
Persze nem a legdurvább (és könnyen kimutatható) szereket zabálják, de azért a csapatorvos mindegyiket ellátja megfelelő teljesítménynövelőkkel.
És így van ez minden topligában. Nem véletlenül halnak meg focisták a pályán. Sajnos.

gibson 2007.12.02. 11:21:52

real és barca meccs is bejött! gratula pancho!

nasteey 2007.12.02. 11:29:39

Nem feltétlenül kell doppingolni. Csupán olyan fájdalomcsillapítókat szednek, amit nagy mértékben, orvosi utasítsá ellenére (2 szem helyett 6-8) szednek, és ennek van nagyon rossz hatása a szívre. Persze a tragédia után nem tudnak illegális szert kimutatni, mert legális, orvos álltal kiírt fájdalomcsillapítókat szednek, csak sajnos nem az előírt mennyiségben. Ez okozhatja (relatíve) nagyon sok focista halálát.

luqe 2007.12.02. 13:33:37

Végre játszott Baptista! Meg Pepe is elkapta a fonalat. Már csak Diarrát kéne valahogy padra ültetni Gago javára.

rizla 2007.12.02. 15:17:06

félmillió focistából 5 az sok?

nasteey 2007.12.02. 15:20:30

5 ember meghal. Sok.

Dean 2007.12.03. 08:47:08

Rizla, ha azt veszed, hogy ezek elméletileg a legegészségesebb emberek, akikre külön orvosi csapat vigyáz, ez sok.
(Egyébként nyilván csak a legelső vonalban doppingolnak ezerrel, lentebbi szinteken kevésbé. Úgyhogy a félmillió kábé százszoros túlzás EU szinten.)
süti beállítások módosítása