Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 14. forduló - Lila szájszél, befagyott frontok

2007.11.26. 16:53 heinrich

Folytatódtak a nyerő szériák és elmaradt a trónfosztás is, az UEFA helyekért viszont megkezdődött a karácsonyi tolongás. Magathnak nem jött össze a revans a 100M Eurós derbin, Hajnallal a válogatott mez alá KSC trikót kell a továbbiakban vetetni, Huszti pedig két góllal üzente meg, lejárt az eltiltása. Egyre valószínűbb a Cottbus-Duisburg örökbérlet legalul, a dalnokok viszont szabadulnának a kénkőszagból, valószínűleg az öreg Middendorp kárára. Különösebb meglepetések nélkül, de fogvacogva zajlott az internesönel brék utáni első forduló.

Bayern München – Wolfsburg 2-1
Elvéreztek a farkasok az Arénában, a jófajta bajor torok átharapása helyett inkább az irhájukat mentették. Furcsa volt látni, hogy a Bayerntől jobban félnek, mint Magath ustorától. Pedig a müncheniek egyáltalán voltak félelmetesek, néhány jobb oldalon futó akciótól eltekintve inkább egyéni megmozdulások döntötték el a meccset, de ezt akár tovább is egyszerűsíthetjük Ribéryre. Az első gól is az ő érdeme (assisted by van der Heyden), mert ahelyett, hogy éles szögből a kapust rúgta volna agyon (sablon megoldás), borzasztó okosan középre tette (érzem a játékot megoldás)  - így érte utol Klose a góllövőlistán Tonit, aki csak unott mozdulatokkal kavargatta a védelmet, hogy oda ne fagyjon, miközben alig várta hogy felrúgják. Klose is csak erre az öt percre szállt be a játékba (gól + csodás kapufa), de a második félidőben kaméleonnak álcázta magát és hiába kerestük veszettül, már csak a lefújás után sikerült kiszúrnunk, Zé Robertót pedig bizonyára elővette a csúz, azért settenkedte végig a meccset. Már megint dicsérnünk kell viszont van Bommelt (fene a pofáját), mindenkit leszerelt aki az útjába akadt, volt egy léc alá tartó lökete (Jentzsch keze-lába összegabalyodott a hárításkor), valamint több előretörése is, igazán kár, hogy a (vissza)kapott labdákkal nemigen tudott építő jellegű dolgot kezdeni. Altintop is kilábalni látszik a hullámvölgyből, hajtott böcsülettel, olykor elengedett egy-egy jobbost, szerelgetett  - mindenből egy kicsit, de akadt egy igazán zseniális megmozdulása is Ribery gólja előtt, ahol a  saját kapuja elől startoló franciát lyukra, a wolfsburgi védelmet pedig csöcsre futatta, így Franck a kapuig nyargalt, ahol kiosztott egy erőszakbőrt Jentzschnek. A védelemről nehéz nyilatkozni, látszott, nem veszik komolyan a valóban hiteltelenül előadott ellencsapásokat. Több helyzete is akadt Mercelinhóéknak, de támadásuk egy sem, csak esetleges labdatologatás a tizenhatos környékén, a gólt is egy ilyenből lőtte Dejagah, bár az irgalmatlanul beverte szemléletesebb. Olyan Zlatan-szerű löket volt, mint amit Király Gabi kapott, ami ha nem találja telibe a kapust tuti gól. És ha már Marcelinhóról szó esett. A brazil példátlan szintre fejlesztette az alibizést. A labda után egy métert sem fut, nem kéri, nem mutatja magát, irtózik visszalépni a saját térfelére, ám ha elkerülhetetlen a beavatkozás azonnal látványosan küzd, esik-kel, cselez vagy lő, de inkább lő, a végén úgyis csak erre emlékszik a néző, már-már sajnálni kezdjük, hogy nem voltak társai. Hoppá, csak mi olyan nagyokon edződtünk, mint Szanyó Karcsi, Sándor Tamás, Egressy vagy Vincze Ottó, szóval sajnálat helyett az általunk javasolt lekezelő eljárás: deresre vele.

Energie Cottbus – Werder Bremen 0-2
Három győzelem és kilenc veretlen meccs zsinórban - még ha ehhez némi mázlira is szükségük volt a zöldeknek. Megint Diegó markolta legerősebben a Bayernbe akasztott húskampót, tizenegyese hozta meg az áttörést, amit a végén Mosquera toldott meg eggyel. A Prasnikar legényeknek nem volt szerencséjük, így is kijár nekik egy fejbólintás a lesgól (da Silva), később kapufa (Ziebig) harci szellem miatt, de csatolunk mellé egy pofont is, hiszen hatodszor maradtak impotensek a szezonban és 150. Bundesliga meccsük után is stabilan utolsók. Brémában talán a három pontnál is jobban örülnek Ivan Klasnic veseátültetésből való visszatérésének (vagy ennyire ne legyünk idealisták?), aki egy év szünet után tért vissza a gyepre. 

Hannover 96 – Schalke 04 2-3
Nyertek már disznó mázlival a vörösök, ezúttal érdemtelenül maradtak alul, megesik az ilyesmi. Pedig jól kezdták a meccset a 4-2-2-2-szerű formációban játszó vendégek ellen (Rakitic és Özil nyomta a csatárok mögött), és egy Huszti bőrözi Bajramovicsot, Bajramovics felüti Husztit jelenetsor végén a vezetést is megszerezték, Szabi a bal alsóba tette a tizit. Még szünet előtt egyenlített a viszatérő Kurányi, fordulás után pedig már a vendégeknél volt az előnyt, szintén miatta. Szabolcsunk azonban nem akart lemaradni a különversenyben, és Neuer átmeneti megtévelyedését kihasználva az üres kapuba törte a labdát. A sok gól ellenére egy erősen közepes meccset néztünk végig, hazai oldalon a fiatalok inkább zöldfülű újoncoknak, a rutinosabbak pedig kivénhedt aggastyánoknak tűntek, de ha akarjuk, Enke nyakába is varrható a zakó.

Eintrach Frankfurt – VfB Stuttgart 1-4
Funkel immár öt meccse készül megszerezni 100. Bundesliga sikerét, de mindaddig, amíg a Köhler – Turk párosnak kell eljátszani a Streit – Meier imitációt, nem fog menni (mindketten térdsérüléssel kínlódnak), sem pedig a tökegyedül hagyott Amanatidisszal, aki jobb híján bejgli receptekket cserélt a sváb védőkkel, másra nem igen volt gondja. Szünetig még tartották magukat a sasok, sőt még Gomezt is sikerült végleg kiiktatniuk a játékból, de vesztükre tették, hiszen a helyére érkezett román válogatott Marica azonnal betalált, a három pontot jelentő dealt pedig Hitzberger szentesítette. A Stuttgartnak lassan elfelejtjük a HSV elleni mélypontot, a sorsolásuk UEFA helyet ígér a karácsonyfa alá.

Bayer Leverkusen – MSV Duisburg 4-1
A frankfurti meccshez hasonlóan itt is a később csúnyán eltángált együttes szerzett vezetést, mégpedig Mokhtari révén, ennél több nem is nagyon történt az első felesben, monoton rohamokat vezetett a Bayer, de Schneider hiányában annyira voltak kreatívak, mint egy mosópor-reklám. A második félidőre váltott Skibbe mester, és Kiessling mellé behozta a tavalyi gólkirály Gekaszt, de a megtáltosodás mégis a sokadvirágzását élő Barbareznek köszönhető, meg a szinte tökéletes helyzetkihasználásuknak. Ez volt a Leverkusen harmadik sikere zsinórban, nagy a tipródás az UEFA helyekért.

Hamburger SV – Hansa Rostock 2-0
Van der Vaart&Co nem hagyja magát leszakajtani, sima két góllal intézték el a szomszédokat. Wachter, Beinlich és Pagelsdorf is visszajáró szellemként kísértett a Nordbank Arenában, de senki nem kapott tőlük szívrohamot. Megint Rafael adta meg az alaphangot, midőn Castelen passzából kilőtte a hosszút, de a bőkézzel tékozolt helyzetek miatt csak a meccs utolsó harmadában biztosították a sikert, az oroszlánölő Olic fejesével. A babonás szurkeszek is megnyugodhattak, tizenharmadik meccsén veretlen a HSV és még az az apró sikerük is megvan, hogy Jarolim nem szedte be ötödik sárgáját, így pályára léphet a következő fordulóban a Werder elleni derbin. Sajnálatos hír viszont, hogy Huub Steevens felesége egészségi állapota miatt hazaköltözik és a PSV edzője lesz

Karlsruher SC – Hertha BSC 2-1
Továbbra is tart a kiskirályfi meséje, biztosan gyűrték le a Gilberto-Mineiro párost nélkülöző berlinieket, pedig hazai oldalon Miller kapus, a S04 ellen duplázó Timm, Iashvili és Reinhard is hiányzott. Küzdőszellemnek viszont nem voltak híján, Kapllani és Carnell (de a többiek is) vígan szórakozták el a kínálkozó lehetőségeket, természetes, hogy a futball istenek góllal büntették őket. Keine panic, nem beszarni – lelkesítette társait Hajnal a szünetben, de hogy meggyőzőbb legyen a mondókája, gyönyörű góllal egyenlített is, majd tíz perccel később egy gyors kontrával Freis zsákolta be a három pontot, Pajáéknak (most végignyomta a meccset) sanszuk nem volt egyenlíteni – ez egyébként már a negyedik idegenbeli gyufájuk zsinórban.

1. FC Nürnberg – Borussia Dortmund 2-0
A BVB az ellenállás legcsekélyebb jele nélkül feküdt le A Klubnak, akik viszont a megszerzett három egységgel is a süllyesztőben tipródnak, az a mázlijuk, hogy az előttük álló három csapat sem szerzett pontot. Galasek még a legelején eldöntötte a meccset, aztán csak tessék-lássék törték magukat, Doll pedig hiába próbált folyamatos csatárcserékkel változtatni, nemhogy gólt nem tudtak szerezni, de még a labdához is csak ritkán jutottak hozzá. Csak a margón jegyezzük meg, hogy a mester ismét új (kb. hetedik) jobbhátvéddel jelentkezett Amedick személyében, hogy miért ebben a posztban látja a vereségek okát fel nem foghatjuk. A dalnokok még augusztus közepén nyertek utoljára, létkérdés lehet, hogy a jövő héten a Duisburg fejéről elrugaszkodjanak a mocsárból.

VfL Bochum – Arminia Bielefeld 3-0
Koller mester még idejében riadót fújatott, és elmúlt három meccsükön tíz gólt lőve gyűjtötték be a kilenc pontot, elsősorban Sestak remeklésének köszönhetően, aki hét gólban is szerepet vállalt, ezzel feljött Diego és Hajnal mellé a gólpassz-versenyben. Kellett ehhez persze a hátsó sorok rendezése is, az első 12 fordulóban szinte kötelező jelleggel kapták a gólokat, most 180 perce érintetlen Rene Renno ketrece, Lastuvka meg hirtelen az egész szezonra padon találhatja magát. Middendorpnak meg muszáj lesz télapóra beszerezni a Túlélés nagy kézikönyvét, sorsolásukat tekintve nem lenne szenzáció, ha idén már további pontok nélkül maradnának.

9 komment

Címkék: videó beszámoló bundesliga h bayern münchen werder bremen bayer leverkusen schalke 14.forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr97242564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

h492019 2007.11.27. 13:18:19

hogy én ezeket az Altintopékat mennyire kezdem útálni :)

agymosott 2007.11.27. 21:47:35

"a mester ismét új (kb. hetedik) jobbhátvéddel jelentkezett Amedick személyében, hogy miért ebben a posztban látja a vereségek okát fel nem foghatjuk."

pedig rendkívül egyszerű: degen sérült. (megint)

agymosott 2007.11.27. 21:48:28

(más jobbhátvéd meg nincs a keretben, ezért próbálkozik szerencsétlen mindig mással)

spangol 2007.11.27. 22:51:59

Szabad keze volt igazolni, csak Zorc fogta kicsit :D

Nincsenek posztra nevelt játékosok - mintha captain Bajuszt hallanám

r_magpie 2007.11.28. 09:39:20

"degen sérült. (megint)"

az alapján, amit láttam a játékából, ennek szívből örülhet minden bvb-fan.

agymosott 2007.11.28. 10:39:53

ez a degen-fikázás már eléggé fárasztó. nyilvánvalóan egy korlátolt képességű labdarúgóról van szó, dehát miről beszélünk, amikor egy brzenska stabil kezdő lehet? vagy egy kovac, vagy egy wörns? ezek életveszélyesek, philippke többnyire csak mókás a hülye mozgásával.

a statisztika is mellette szól, legalábbis a többiekhez képest. (vele 3 gy, 3d, 2 v, nélküle 1 gy, 5 v) a kicker osztályzatai szerint pedig ő az ötödik legkevésbé rossz ember a csapatból.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.11.29. 08:33:44

"Nyertek már disznó mázlival a vörösök, ezúttal érdemtelenül maradtak alul, megesik az ilyesmi."
Érdekes, pedig adta a meccset a TV is, mégsem néztétek? Még Hecking is elismerte, hogy megérdemelten nyert a Schalke.
(Ne legyetek már ilyen nso, meg sport1 szint, hogy ahol játszik magyar, az csak jó lehet. KSC-t se ismerte fél Mo, meg a West Bromwichot se.)

r_magpie 2007.11.29. 14:40:27

agymosott, meggyőztél a statisztikákkal:)
süti beállítások módosítása