Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 13. forduló

2007.11.23. 20:00 pancho_sanza

Véget ért a selejtezősorozat, Spanyolország végül megnyerte csoportját, így megint egy nagy válogatott tornagyőzelemben reménykedhetnek az értük szurkolók. Természetesen ez most sem fog összejönni, de ennek az országnak mindig is a klubfutball volt az erőssége. De nem is kell erre több szót fecsérelni, hiszen a válogatott keretekből visszatérő játékosok most egy ideig kizárólag a munkaadójukért játszhatnak. Nekünk meg újra esélyt kell latolgatnunk, ami mindig különösen nehéz egy kis szünet után, főleg most. Ott tartottunk, hogy egy győzelmen belül van kilenc csapat a hátsó régiókban, de az eleje is szoros. Igaz nem a két óriás okozza mindezt, hanem a Villarreal makacs ragaszkodása a királyiak közelségéhez. Egyébként rangadóktól és igazán érdekes mérkőzésektől mentes forduló áll előttünk, amely során majdnem biztos, hogy a Real Madrid, a Barcelona, a Valencia, a Villarreal és a Sevilla is hozza a kötelező győzelmet. Aki számít, az nyerni fog, de nem is szeretnénk ezt a bajnokságot, olyan nagyon, ha mindez nem csak majdnem biztos lenne. Esni fog 33 gól és meglátjuk mit talált ki Rijkaard mester két hét alatt. Tovább után részletek:

 

Villarreal – Almería 3-1

Ha a listavezető Real Madrid pontokat veszít Murciában, akkor a sárga tengeralattjáró fogja vezetni a bajnokságot. Ehhez mindössze az Almeíra felett kell győzelmet aratniuk, ami - valljuk be - nem tűnik olyan kemény feladatnak. Különösen, ha figyelembe vesszük a vendégek immáron négy meccse tartó nyeretlenségét, ami talán még védhető is lenne, csakhogy közben a Levantétól kapták a legnagyobb maflást és ezt az Atléticó ellen mutatott bíztató teljesítményük sem feledtetheti el velünk. Persze senkinek nem lenne könnyű az El Madrigal közönsége előtt, akik ezúttal sem láthatják Rossit, de addig nincs is ezzel probléma, amíg a török csapatot EB-re rugdaló Nihat személyében klasszis játékos pótolhatja.

Murcia - Real Madrid 1-3

Gyorsan le is gépeljük, hogy nem lesz trónfosztás, mivel a királyi gárda nem felejt pontokat Murciában. A hazaiak az elmúlt hat fordulóban egyetlen gólocskát lőttek és bár a vendégek védelmében legalább annyira benne van a gól, mint Vanczák Viliben, itt most nem lesz meglepetés. Nyílvánvaló, hogy a Mallorca elleni hülyéskedés hátul felnyitotta Schuster mester és a játékosok szemét, így nem hozzák olyan kellemetlen helyzetbe Casillast, hogy többször is maga mögé kelljen nyúlnia. Elöl nincs különösebb probléma, így talán Nistelrooy nélkül is sikerül három extra középkezdésre kényszeríteni a hazaiakat.

Barcelona – Recreativo 3-0

Nem szeretünk a katalánok meccseire tippelni, bár ez most elég egyszerű feladatnak tűnik, mert kétszer egymás után nem szoktak és nem is fognak kikapni. A fiúk visszatértek a válogatott keretekből és talán elég volt ez a kis idő, hogy elfelejtsék a madridi botlást. A mesternek is volt ideje futballról szóló könyveket olvasgatni és talán eljutott a 4-4-2-ig. (Jaj Frank! Ez nem oldal- és nem is fejezetszám volt…) Mondjuk most az sem baj, ha nem, mert felállástól és taktikától függetlenül, Bojannal és Giovanival együtt is (esetleg nélkülük) kell rúgni egy hármast és újra boldogság hamis látszata vetül a Nou Camp környékére.

Racing – Valencia 1-2

Egyszerűen a Valencia nem tud olyan rossz lenni, hogy az ilyen jellegű meccseket ne húzza be. Nem értjük, hogy miért van ez, de most a pihenő is velük volt és végre Koeman is visszaszokhatott a spanyol nyelv használatához. Nem marad sok esély a hazaiak számára, akik hihetetlen magasságban és megszámlálhatatlanul sok ponttal állnak, azonban minden álom véget ér egyszer. Ja és még van egy nyomós érv a vendég siker mellett: David Villa.

Sevilla – Mallorca 3-1

Ez tűnik a hétvége legérdekesebb találkozójának, hiszen a bajnoki szünet előtt mindkét gárda emlékezetes mérkőzést játszott (Villarreal-Sevilla 3-2, R Madrid-Mallorca 4-3). Ráadásul könnyen helycserébe torkolhat a végén. Persze ez elvárás is a hazai szurkolóktól, akik most egy vadnyugati pisztolypárharcokat idéző párbajnak is szemtanúi lehetnek. A két mesterlövész: Güiza és Luis Fabiano. Ha kizárólag rajtuk múlna, akár még egy nyolcgólos döntetlent is elképzelhetnénk, de a hazai pálya és a fegyverhordozók minősége közötti különbség egyértelművé teszik a sevillai győzelmet. Persze ettől függetlenül a szigetlakók még felvillanthatnak valamit abból a játékból, amelyet a Bernabeuban mutattak és akkor a semleges nézők is jól fognak szórakozni.

Atlético – Valladolid 2-1

Reméljük sokat gyakorolt a fővárosi csapat védelme, mert a Valladolid ígéretes formát futott a bajnoki szünet előtt és az Atléticonak csak akkor van reális esélye nyerni, ha a hátsó alakzat szilárd lábakon áll és nem holmi kalyiba benyomását kelti. Persze tudjuk Leo Francoról, hogy bármikor képes kirúgni a csapat lábát, de talán rá is ösztönző hatással lesz, hogy Forlán bevetésre készen áll, így a Vicente Calderonban eddig elért 18 hazai találat tovább bővülhet.

Levante – Betis 1-2

Egy kicsit fordítva a mondáson: vak fogad világtalant. Az utolsó az utolsó előtti ellen. A két csapat játszott 24 meccset idén és ebből 3-at nyertek. A kínai asztalitenisz csapatbajnokságban több sikerélményük lenne. Fokozzuk még, vagy egyszerűen elég annyi, hogy bár ők az utolsó kettő, azért a vendégek egyelőre nem olyan reménytelenek, mint a hazaiak. Velük szembeni elvárásainkat tovább növelheti, hogy Hector Cúper jó edző és szinte csak a kupadöntőkkel van problémája, ezzel a csapattal meg nem sok fináléba fog eljutni. De azért az a bennmaradás sem lesz egyszerű.

Zaragoza – Getafe 2-2

Jól elbújt ez a mérkőzés a többi között, pedig igazán érdekes csetepaté keveredhet ki belőle. A Zaragoza kikapott a Betistől, a Getafe lenyomta Barcelonát. Szóval a vendégsiker akár egyértelműnek is tűnhetne. De mégsem az. A hazaiaknak ugyanis továbbra is roppant erős keretük van és lassan dereng már a játékosoknak is, hogy kellene valamit mutatni, mert különben soha nem lesz ebből válogatott behívó, európai kupa, de még egy jobb szerződés sem. Szóval minden csapatnak nehéz lenne most Zaragozában, de a hazaiak szerencsétlenségére a Getafe képes felvenni a kesztyűt, így egy harcos és hajtós derbire van kilátás.

Osasuna – Espanyol 1-1

Nyolc mérkőzés veretlenül. Sikerül vajon behúzni a kilencediket? Mindenképpen sikerülhet, s a kérdés inkább csak az, hogy sérülésekkel megtűzdelt hazaiak szereznek-e egy pontocskát. A vendégeknél mindenki a fedélzeten és az ereje teljében levő De la Pena vezényel újra, ami már rá is fér a csapatra, mert az utóbbi időben eléggé formán kívül fociztak és nem mindig könyörül meg rajtuk az ellenfél védője egy hatalmas öngóllal.

Athletic - Deportivo 3-0

Három gólt várni a Bilbaotól nagy bátorságra vall. De mi ezt most bevállaljuk, mert elsősorban nem is a hazaiaknak szól ez a jóslat, hanem naivan azt gondoljuk, hogy ettől a Depor elkezd játszani szépen és visszahoz valamit a régi dicsőségből. Már dacból is. Bilbao kezd megint katlan lenni, és meg kell küzdeni minden egyes pontért a baszk városban, s ha Yeste játszik, akkor már nincs is olyan messze az a három.

9 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr21239696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nasteey 2007.11.23. 23:14:24

Barcában hogy jön ki nektek a 4-4-2? Vagyis ki lesz a 2 szélső? Lehet, hogy nálam van a probléma, de én akkor már Zambit raknám jobbkp-nak, Iniestát meg balkp-nak. :) Bár otthon, egy ekkora csapat ellen lehet Ronaldinho és Messi is beférne. Nem a taktikánkkal van a legfőbb gond (márha csatárunk van), hanem hogy nem halnak meg a pályán. Ha azt és úgy játszanánk mint 04/05 és 05/06-ban, akkor nem lehetne arról beszélni, hogy kiismertek.

De azért várom a reakciókat, ki mit gondol. :)

BruceWayne 2007.11.23. 23:25:33

nasteey én akárhogy próbálgatom nem tudok elképzelni más felállást, valahogy olyan az a pár ember (Ronnie,Messi,Henry,Eto'o, Iniesta,Xavi,Deco) hogy igazából csak ez a 4-3-3 adja magát....
pedi Henry se olyan középcsatár mint amit játszik most a Barcába, de máshova meg nem nagyon lehet tenni,ha meg egy klasszikus csatárt (Eto'o, Gudjohnsen) tenne mellé Frank akkor /figyelembe véve hogy a jobb és bal szélről Ronnie vagy Iniesta ill. Messi nem igazán hagyható ki/ meg hátrébbról esne ki egy ember... na most 3 védővel már senki nem játszik, szóval akkor a 3 kp-ból kéne egyet kivenni, de akkor meg már kevesen lennének középen.....bár elvileg megoldható lenne, ha mondju Ronnie jobb lenne, mondjuk egy abidal-puyol-milito-valaki xavi-touré ronnie/iniesta/-messi henry-eto'o?

Dean 2007.11.24. 08:51:53

Mivel Eto'o és Deco sérült, a legértelmesebb 4-4-2:
Henry-Gudjohnsen
R10-Touré-Iniesta-Messi
Abidal-Milito-Puyol-Zambrotta
Szerintem otthon, a Recre ellen simán meg lehetne kockáztatni, hogy Zambrotta helyett Xavi játsszon (ő természetesen a középpályán), és "cserébe" Touré hátrébb húzódik kissé. (3-5-2)

VGL 2007.11.24. 10:38:13

Zambrotta szerintem nem játszik a Recre ellen. Mintha én egy piros lapra emlékeznék a Getafe elleni meccsről...

qwasd 2007.11.24. 11:20:48

Azt a kupában letöltötte..

Rait 2007.11.24. 12:25:18

Giovanni sérült, így ő nem kezdhet.
Messi, R10 és Henry kezd.

krysal 2007.11.24. 14:55:57

nasteey, én is azt hiszem, nem lenne egy rossz szisztéma egy 4-4-2, bár ezt különösen idegenben lenne érdemes alkalmazni. Lehet, hogy ezért a kissé elhamarkodott kijelentésemért most jó sokan elküldenek melegebb éghajlatra, de ím, az indokaim: a spanyol pontvadászatban a Barcát is utólérte az az átok, mint anno a Madridot - megtanulták, hogyan kell ellenük játszani. Jól látható volt, hogy idegenben nincs elég tere az egy szem csatárnak, nem képes megtartani a labdákat (pölö Henry egyébként sem arról híres, hogy lefejelgeti a bőrt a második hullámban érkezőknek...). Ha odadobnák mellé Gudjonssen-t, aki ugyan a meccset nagy részében nem sok vizet zavar (mit is keres ott, máig nem értem...), de megosztaná a védelem figyelmét. Xavi-t simán ki lehetne hagyni, újabban nem sok vizet zavar, meg egyébként is: biztos más is észrevette, hogy a felállt védelem ellen a barka 5 középpályása csak áll, és körbeadogatja a labdát... Persze, a bitos, több éve bevált taktika helyett ez jókora rizikót jelentene, de azt is vegyük figyelembe, az eredmények ezzel sem úgy jönnek, mint néhány éve, és a problémák szembeszökők. Na, mind1. Ilyen taktikai újításokat Mr. Taktikától nem várok. Meg ráadásnak magunktól sem vagyok hanyattesve, ilyen átjáróház-védelem mellé nem árt, ha az ellenlábasok is botlanak néha. (Viszont a Mallorka elleni meccs maga volt a fociöröm, félretéve minden taktikát, és szurkolói pártoskodást. Minden benne volt, amiért érdemes focit bámulni...:)

Dean 2007.11.25. 14:56:46

Barca telitalálat, Real már kevésbé. Hál'istennek :)

szmrmszrzt 2007.11.25. 19:07:08

pancho, a tipp most bejött, de ezt a védelmet nem lehet eléggé alábecsülni! atleti-valladolid: 4-3 egy teljesen őrült meccsen.
süti beállítások módosítása