Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

EB2008 - Mindenki ott lesz

2007.11.19. 10:49 _benito

Kétszáz nappal az EB előtt szinte komplettnek tekinthető a résztvevők névsora. Biztosan ott lesznek a lengyelek, a görögök, a horvátok, a románok, a hollandok, a franciák, az olaszok, a németek, a csehek és a spanyolok. Erősen valószínűsíthető, hogy hozzájuk a portugálok, a törökök, az angolok, és a svédek csatlakoznak, mondhatnánk azt is, hogy a fent említettek kieséséhez mindenhol bombameglepetésre lenne szükség. Csak hogy lássuk, nevesítsünk ezek közül néhányat: Portugália akkor esik ki, ha az őt üldöző Finnországtól ki talál kapni otthon. Anglia ugyan simán benne van, hogy csak egy utolsó percben elkövetett Beckham szabadrúgással győzi le Horvátországot (Batz papucs annak, aki nem emlékszik erre!), de akkor is meglesz nekik, ha már a ruszkik voltak akkora barmok, hogy gólt kaptak az utolsó percben Izraelben – de erről majd később. A svédeknek otthon kellene kikapniuk szerdán Lettországtól, sőt, még akár ez is beleférhet, hiszen kiesésükhöz a már-már utópisztikusnak mondható északír győzelemnek is össze kellene jönnie – Spanyolországban. Vizslató szemünkkel teljesen hiába keresünk meglepetés-csapatot a résztvevők között, ehhez egy ideig Bosznia állt meglehetősen közel, a legtovább pedig az oroszok és Ulster gyermekei húzzák, akik még ugyan versenyben vannak, de sorsuk már nem a saját kezükben van. A szívünk vérzik Skóciáért, kis híján teli pofával röhög a kontinens Hollandián és értetlenkedve fogadjuk az ereikben csordogáló török vérrel nem bíró norvég kapusok továbbjutást eldöntő teljesítményét. Utolsó előtti játéknap hajtás után.

Az A csoportban a finnek életben tartották halvány továbbjutási reményeiket, miután az utolsó tíz percben sikerült megfordítaniuk az Azerbajdzsán elleni hazai meccsüket. A köztük és a második helyezett Portugália közötti hárompontos rés betömhető egy győzelemmel, ám ezt pont Céronaldóék ellen kellene megszerezni, ráadásul idegenben. Nem mondjuk, a portugálok bármikor képesek pofára esni a küszöbben, de jobb szeretnek először reményt gyújtani szurkolóik szívében előtte, úgyhogy azt gondoljuk, szerdán szétbombázzák a mediterrán ősz által jelentősen megkínzott északiakat.
Ugyan csak elméleti jelentősége van, de a lengyelek pont az utolsó körben veszíthetik el a csoportgyőzelmet. Köztük és a második helyezett között ugyanis csak egy pont van, nekik pedig egy mindig kellemetlen Belgrádi túrájuk van még vissza. Leo Beenhakker fiai a szokás szerint tökéletesen arctalan belgákat verték meg Smolarek két góljával, melyek közül az elsőnél olyan durva magyar-norvég flashbackunk volt, hogy csak az utolsó pillanatban állítottuk meg a TV irányába hajított filézőkést. A balga (de szar, bocs…) balbunkó ugyanis pont olyan csodálatos labdával szöktette a csatárt, mint anno Éger a Szuszában – sőt, Vaskó is bepróbált egy hasonlót Moldáviában, de most azt megúsztuk. A lengyelek úgy kezdték a sorozatot, hogy kikaptak otthon a finnektől, azután azonban többek között a Portugálokat megcsapva szárnyalnak, így még egy meglepő Örmény gyufa is simán belefért nekik. Már most szólunk, hogy utolsó elfogult szemétláda módjára fogjuk tolni őket az EB-n.
(Finnország-Azerbajdzsán 2-1, Lengyelország-Belgium 2-0)

Az olaszok meg szépen a hátukra vették legutóbbi VB-döntőbeli ellenfelüket és becipelték őket az EB-döntőbe. Megmondjuk őszintén, nem számítottunk rá, hogy Olaszország nyerni tud a Hampdenben, az meg már tényleg ultra-durva, hogy a győztes gólt a 91. percben Panucci fejelte. Az erősen ikszes meccsen a skótok természetesen semmi meglepőt nem mutattak, az indolens faparaszt (de meglepően ügyes) McFadden egyedül elöl, ami már többször bejött nekik – például Párizs bevételekor, amikor már éppen kezdte kényelmetlenül törni a hátukat a háló, de egy kóbor indítás megtalálta a csatárt, aki egy pattanás után jó harmincról a léc alá ágyúzott. Most viszont nem volt szerencséjük (mert eddig de), Toni egy szinte róla elnevezett góllal nagyon az elején megszerezte a vezetést, amit egy skótos góllal sikerült kiegyenlíteniük a hazaiaknak, ám a végén érkezett Panucci és a minimális reményt is elvette a derék keltáktól. Merthogy ha marad az iksz, akkor bizony a franciáknak nem lett volna szabad kikapniuk Ukrajnában. Így viszont akár még ez is belefér nekik, nekünk meg a szívünk szakad meg a skótokért, de azért valahol örülünk is, hogy két nézhető csapat lesz ott helyettük és nem mondjuk az ukránok, akik a VB-n mutatott teljesítményükkel kikerültek a pikszisünkből, mostanában meg amúgy is boldog-boldogtalan rommá pofozza őket. Most épp Litvánia.
(Litvánia-Ukrajna 2-0, Skócia-Olaszország 1-2)

A norvégok is otthon állították a kötőtűt a saját homlokukba, ráadásul nekik még annyi mentségük sincs, hogy a regnáló világbajnok ellen. Jól indult a továbbjutásról döntő csata a hazaiak szempontjából, hiszen Hagen már a 12. percben gólt ollózott. Ez pedig, barátaim, nem más, mint hiba a Mátrixban. Hagen ugyanis becsületes norvég védő, obligát üszőnyi combokkal, annál kevesebb nyakkal és minimális értelemmel a tekintetében. Részben kínunkban, de a magyar-norvég meccs jelentős részét azzal töltöttük, hogy rajta röhögtünk és a lelátón mindenféle hangutánzó szavakkal kísértük mozgását. Na, hát ő ollózott be egy labdát az ötösről, innentől kezdve pedig csak norvég parádét, gólzáporos győzelmet és tükörsima továbbjutást vártunk, ám a törökök a szokásosnak mondható helyről kaptak segítséget: a norvég kapustól. Isztambulban Myhre két gigantikus lepkéje jelentett egy pontot nekik, most pedig Opdal kapott olyan leventét, hogy szánakozva néztük utána a földön fekvő portást. A törökök viszont nem szánakoztak, Nihat szép góllal megnyerte nekik a meccset, és így ha otthon megverik Boszniát, kint vannak. Megverik, kint lesznek.
A mi meccsünkről toniposzter értekezik majd bővebben, itt csak két dolgot jegyeznénk meg. Az egyik, hogy sajnos egyelőre két európai alsó-középkategóriás védő hiánya is megoldhatatlan feladatot jelent, a másik pedig az, hogy fogalmunk sincs, mi járt a kapitány fejében, amikor a Tőzsér-Vadócz párossal indultunk csatába. Mert ha nem, akkor le tudtuk volna cserélni a kerékkötő-üzemmódba kapcsolt Hajnalt és a kizárólag bőrökre koncentráló Dzsudzsákot. Ja, és mi kedveljük Fülöp Marcit, de Király azért ebben a korban nem kapott ennyi lepkét. Meglesz az a negyedik hely mégis!
(Moldávia-Magyarország 3-0, Norvégia-Törökország 1-2, Görögország-Málta 5-0)

A brit rangadó döntetlennel zárult, a németek szétkapták Ciprust, a csehek pedig a kistestvér ellen arattak tükörsima győzelmet. Itt már csak a végső sorrend a kérdés, az utolsó körben a csehek ciprusra kirándulnak, a németek pedig otthon fogadják Walest. Szerintünk marad ez a sorrend és amit a lengyelekről mondtunk, az hatványozottan áll majd Nedvedékre is, ami az EB-t illeti.
(Wales-Írország 2-2, Németország-Ciprus 4-0, Csehország-Szlovákia 3-1)

Izrael őrületesen jó meccset nyomott az oroszokkal. Helyzet itt, helyzet ott, kapusbravúr, miegymás, aztán percekkel a lefújás előtt Szicsov lép ki a védők közül és ezzel párhuzamosan Oroszországban égnek a svájci vízumért folyamodók nyomán a vonalak. A csatárt beérik, de még így is elpöcköli a kifutó kapus mellett, Putyin átkapcsol a litván-ukránra, hogy jómájúskodjon kicsit, de a labda eközben a kapufán csattan. Az ellentámadásnál viszont a még emiatt mérgelődő orosz védők előzékeny kiszolgálásban részesítik az izraeli támadókat, ők pedig köszönik szépen és eldöntik a meccset. Angliában Izraelben őrületes ünneplés tör ki, a holland mester rezzenéstelen arca mögött pedig, úgy sejtjük, hálaimát rebeg, amiért nem vonatkoznak rá az orosz felségárulási törvények.
A horvátok eközben Macedóniában mutatták be, milyen az, amikor irdatlan magasságokból szarják le, mi történik a pályán.
(Izrael-Oroszország 2-1, Macedónia-Horvátország 2-0, Andorra-Észtország 0-2)

A spanyolok habkönnyű vereséget mértek Svédországra, akiket ez nem hozott különösebben lázba. Capdevilla gól-gólpassz kombója mellé Iniesta és Sergio Ramos tett sokat a közösbe, miközben a vendégeknek egy Ibrahimovics lesgólra futotta csak, de még egyszer hangsúlyozzuk, ez csak a spanyolokat érdekelte, nekik ugyanis jelentős mennyiségű törlesztenivalójuk volt szurkolóikkal szemben. Háromra pillantsunk rá az Iniesta-Fabregas-Xavi tengelyre és irigyeljük nagyon Spanyolországot érte. Három. A svédek a vereség ellenére otthon ünnepeltethetik csumarészegre magukat szerdán, nem is lesz benne hiba, nekik az erőviszonyok értelmében egyébként is helyük kell, hogy legyen az EB-n, nem igaz?
Kapálóznak még az északírek is, a Dánia ellen elért győzelemmel meg is őrizték a reményt, hogy a korábban otthonukban legyőzött Spanyolországot legyőzzék, ám még ez sem jelentene automatikus kijutást neki.
(Észak-Írország-Dánia 2-1, Spanyolország-Svédország 3-0, Lettország-Liechtenstein 4-1)

A románok is ki bírtak kapni Bulgáriában, ezt tudjuk be nyugodtan annak, hogy a nagy lábkapkodásban csak arra figyeltek, nehogy véletlenül valaki megsérüljön. Viccesen alakult viszont a Hollandia-Luxemburg meccs, ahol Koevermans góljával az első félidő végén vezetést szereztek a hollandok, de a döntő csapást nem tudták bevinni. Aztán eljött a 89. perc, amikor előbb egy az ötösön egyedül álló vendégcsatár elé pattant a labda (van der Saar óriásit védett!), majd egy perccel később egy beadás talált egyedül egy luxemburgit, de a nagy lehetőségtől megriadt postás háromba törte a labdát, így elmaradt a blama. A holland közönség – teljesen megérdemelten - óriás füttykoncerttel kísérte az öltözőbe a csapatát, mellyel kapcsolatban meg kell jegyeznünk, hogy a tény, hogy valaki elképesztően nagy játékos volt, nem feltétlenül jelenti azt, hogy edzőnek is hasonlóan jó lesz. Lásd Urbányi Pistit.
(Hollandia-Luxemburg 1-0, Bulgária-Románia 1-0, Albánia-Fehéroroszország 2-4)

65 komment

Címkék: videó összefoglaló válogatott eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr39233961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szferi 2007.11.19. 11:30:39

Nagyon korrekt, csak a mi csoportunknál látok egy halvány rózsaszín ködfelhőt: ha jól számolom a negyedik helyre két módon is odaérhetünk, az egyikhez török, a másikhoz a mi győzelmünk kellene, én egyikre sem tennék nagy pénzt...

Más: a lengyelek csúnyán leégtek a két legutóbbi világversenyükön, nagy reményeik most sem lesznek, bár a kiemelések miatt összejöhet nekik a továbbjutás

the real 2007.11.19. 11:56:17

A bosnyákok is verhetik a fejüket a falba, meg az észak-írek is (ha nem kapnak ki kétszer a csoporthatodiktól...).
Volt szerencsém a holland-luxemburgi meccs összefoglalójához, így a nap vicceként értékeltem a sportújság (na melyik?) vonatkozó cikkének alcímét: van Basten csattanós válasza a kétkedőknek.

cooper (törölt) 2007.11.19. 12:08:56

Na, most már a norvégoknak is fáj a "hülye2 skót, vazz. Az olaszok pedig leixelhettek volna a "szimpatikus" skót sorstársaknak, na mindegy. Panucci megérdemelné az eb-részvételt ezután. :)

geem5 2007.11.19. 12:11:02

a csizmadia-vanczákvili duó hatalmas hiba, miattuk (is) marad a szürke valóság. ráadásul az utoljára még a nyáron futballozó "dzsudzsi" helyett halmosi simán kezdő, várhidi olvashatná azért annyira az újságot, hogy már eladták pár hete. nade a taktika! mekkora baromság támadólag fellépni idegenben tétmeccsen! ha a mester tanulmányozná a "dicső" múltat, tudhatná, hogy hasonló előzményekkel érkezett, akkor éppen országosan nagyrabecsült válogatottunk lettországba, és tök ugyanez lett a vége...a különbség annyi, hogy akkor egy bizonyos VERKAPOVKIS nevű gyerek szopatta halálra bekkjeinket, jelenleg ez egy BUGAJOV nevű, erősen bundeszliga friszkóra hajazó-bár a moldáv újhullámot erősen meglovagló, oldalra belenyírt duplacsíkkal rendelkező- játékos egyéniségnek sikerült a csoda, azaz örökre bevéste a nevét a magyar hátvédek picinyke agyába. én szégyelltem magam!
Bár az őszi meccsek bíztatóak voltak, de ez petike, kapitális hiba volt!

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2007.11.19. 12:52:06

Az a nagy baj, hogy Juhász Rolin kívül nincs normális, legalább a közepes szintet megütő védőnk. Ráadásul, amikor kiderült, hogy Vass Ádit a híg lekvár Vadócz fogja helyettesíteni... hát akkor már késő volt átírni a totón a 2-est. Pont ki is derült, hogy mire képes. A skótokat sajnálom, de az olaszokat is sajnáltam volna. A lengyel és a cseh barátságot pedig melegen, míg a sört hidegen tartom jövő nyárig :)

d3vnull 2007.11.19. 12:58:53

geem5, sajna egyet kell értenem nagyrészt, abban viszont Várhídi Péternek adok igazat, hogy nincs egy normális védekező közép. Vass hiányában nincs aki ezt a szerepkört be tudja tölteni. Remélem a görögök ellen győzünk, de ahhoz a meccshez hozzátartozik, hogy számomra "barátságos" meccs lesz. Bárki iránt képes vagyok szimpátiát érezni aki legyőzi a törököket. A lengyeleknek pedig nagy hajrá az EB-n, hogy a portugálokat beszopatták még a vilnói káposztát, meg kolbászt is jobban szeretem :)

MAti 2007.11.19. 13:05:34

Urbányi Pista... :))))

Ramon Serrano 2007.11.19. 13:17:38

A blog alcime a kovetkezo:
"Az Index blogja a világ legjobb futballjáról."

Kerdem en, hogy jon ide a magyar valogatott, de foleg Urbanyi Pista??

stécé 2007.11.19. 13:18:27

Pedig azt írtátok, hogy a norvégok majd elviszik vmi fjordra a meccset és... Ezek a törökök annyira érdemlik meg a kijutást, mint az EU-tagságot. Persze még Bosznia képes lehet egy x-re. Igaz Málta is...:)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.11.19. 13:29:54

pont a sportág nagy öreg világbajnokának kellene a legjobban tudni a választ.

MAti 2007.11.19. 13:37:35

Ő nem tudja. De majd jön helyette Charlie Filpo (ha jól emlékszem), és segít. :)

Héttörpe (törölt) 2007.11.19. 13:45:40

Klassz írás, szépen összefoglaltad. Azért meg külön riszpekt, hogy Tonit nem lukatóniztad le, ahogy az a köcsög léderer szokta. Még a hideg is kiráz, ha rágondolok.

paráznabillegető 2007.11.19. 14:00:46

asszem a "balga" flamanddul azt jelenti: büszke. vagy valami ilyesmi.
mondjuk még ettől is szar szójáték... :)))

dx 2007.11.19. 14:19:15

Ugy tunik a Lengyelek mellé még a Szerbek is odaérhetnek. Elmaradt a meccsuk Kazahsztánnal szemben, ha nyerik + a Lengyelekt is elverik otthon ,egy nekik már tét nélkuli meccsen, akkor egy valószinutlen Finn gyözelem esetén három azonos pontszámú csapt lesza második helyen. Azt nem tudom mi alapján döl el a dolog ha így lesz.

VGL 2007.11.19. 14:23:49

Urbányi? Anyám, borogass!

De vissza a focihoz!
Nem rajongok a kis országok válogatottaiért, de megint lement úgy egy Eb-selejtező, hogy a végeredményt tekintve semmi meglepetés nem történt. Megint a szokásos névsor, sehol egy Skócia, egy Észak-Írország, egy Lettország (most Ausztriától tekintsünk el). Nekem mindössze ennyi a hiányérzetem, még ha tudom is, hogy ezekért a válogatottakért nem biztos, hogy megtelnek a stadionok.

preudhomme 2007.11.19. 14:38:49

A tévedések elkerülése végett: még mindig van egy jó védekező középpályásunk, de ő sajna már régen betöltötte a 23. életévét, emiatt VP-nek láthatatlan.

tb 2007.11.19. 14:39:56

"Volt szerencsém a holland-luxemburgi meccs összefoglalójához, így a nap vicceként értékeltem a sportújság (na melyik?) vonatkozó cikkének alcímét: van Basten csattanós válasza a kétkedőknek. "

ugyanebben a cikkben valami olyasmit is írtak, hogy a holland foci annyira erős, hogy még Huntelaart is ki lehetett hagyni a csapatból. Luxemburg ellen ez nagy bátorság...

tb 2007.11.19. 14:45:46

preudhomme: Halmaira vagy Urbán Flórira gondolsz?

Walmer 2007.11.19. 15:18:33

Az Észak-íreknek marhára szurkoltam pedig. Kár, hogy Healy nem ugorhat be az angol válogatottba. Kicsit rózsásabban látnám akkor az angol esélyeket.

DDT- 2007.11.19. 15:52:21

Bizony hogy a szerbek is odaérhetnek! Ha a finnek megvernék a portugálokat és a szrbek előbb a lengyeleket, majd szombaton a kazahokat is legyőznék, akkor a három 26pontos csapatnak készülne egy külön eredménytáblázat, amit Szerbia nyerne. SZVSZ elég "perverz" dolog lenne, ha a finnek a portugálokat legyőzve kikaparnák a gesztenyét a szerbeknek, akik egy Smolarek és Krzynowek nélkül felálló lengyel válogatottat verhetnek meg :-s

klackner 2007.11.19. 15:53:44

"Király azért ebben a korban nem kapott ennyi lepkét." Hogy nem-e?

Nekem most hirtelen a 98-as portugálok elleni EB-selejtező jut eszembe, ahol azt vette fejébe, hogy megfogja a portugál szabadrúgást és nem öklözi. A két keze között csúszott be a kapuba (álló helyzetben, még vetdődnie sem kellett). Király akkor 22 éves volt, Fülöp most 24, ha jól tudom. Ellenzek minden Király-párti nosztalgiát!

A görögök tartalékcsapatát pedig megverjük, mert nekünk az jó, őket meg nem érdekli. A bosnyákok meg nem fognak nyerni Törökországban.

Seduxen (már NEM dr.) 2007.11.19. 16:05:45

Gyerekek!
Azért ennyire nem szörnyű a helyzet, hogy KirályGabi-t "követeljük" vissza a kapuba. A következő jelölt ki lesz? Monnyuk Vass Ádám helyére DárdaiPalkó? Bár igaz, ha ezen blogot olvasgatja a kapitány, képben lehet a "mi" Palink teljesítménylt illetően.
Valaki említette, hogy a Juhász-Vass "berlini" fal nélkül kb annyi esélyünk volt, mint féllábú tengerésznek a valagbarúgó VB-n. Akkor kérdem én, miárt a védekezésre abszolút képtelen Tőzsért, Vadóczot játszatta? Ha így álla dolog, akkor játszatok kb 8 védőt, és kibekkeljük 0-0-al. Mert bárki bármit mond, ez ellen a Moldova ellen egy felállt, és a 16-os vonalára odabetonozott védelem nem kapott volna gólt.
De kár ezen keseregni, én személy szerint ettől még nem temetem ezt a csapatot (off: ettől még Gerzsont, Hajnalt, Dzsudzsit, meg még néhány játékost már a félidőben megsimogattam volna viperával, ha VP helyében vagyok...)

d3vnull 2007.11.19. 18:19:09

Preudhomme : hát ha megújulunk újuljunk, ezért nem is akarok Várhídi Péter szemére azzal kapcsolatban semmit, hogy a fiatalokat preferálja. Már persze a fiatal futballistákra gondoltam :)

szferi 2007.11.19. 18:24:51

"A görögök tartalékcsapatát pedig megverjük, mert nekünk az jó, őket meg nem érdekli. A bosnyákok meg nem fognak nyerni Törökországban."

A bosnyákok elhoz(hat)nak egy ikszet, mi pedig nem vagyunk a görög b szintjén, a szombati teljesítményt alapul véve. Egyébként sem szokásunk gólt lőni erősebb ellenfélnek, mi részünkről biztos a nulla gól (miért is nyertek a görögök eb-t?), kérdés a görögök akarnak- e rúgni. Szerintem akarnak. Nekem királyról az jut eszembe, ahogy az ötösön áll, Solskjaer pedig 14ről kötényt ad neki. Fülöp se lesz egy extraklasszis

MAti 2007.11.19. 18:31:02

5-ösön állva 14-ről lehet kötényt kapni amúgy, bár kell hozzá egy szitu...
Álltál már kapuban?

Kézilabdakapuban (foci közben...) védtem nem keveset. Van az a szitu, amikor a lövés előtt el kell dobnod magad, mert úgy sem lesz idő reagálni. Mondjuk 6-7 méterről egy izomban elküldött (kapás)lövés esetén biztosan. Nagy kapu esetén ez már nagyobb táv esetén fennáll.
Ilyenkor meg ugye mind nagyobb felületet próbálsz fogni, nem zárt lábbal...

De nem emlékszem mondjuk a kérdéses gólra... a portugálok ellenit viszont láttam, az szomorú volt. :(

szferi 2007.11.19. 18:43:00

Próbálok keresni egy linket, én élőben is láttam, meg felvételről is, nem volt szívderítő

BruceWayne 2007.11.19. 18:47:15

a támadószekciónkról nem igazán esett eddig szó, pedig: ez a Priskin ügyes gyerek de zéró perceket játszik Angliában, szóval nem igazán lehet formában, plusz ha Gera, Hajnal kettős nincs a toppon akkor tök egyedül örlődik elől....egyrészt lehet hogy Feczesin jobb formában van, másrészt a gólszerzés szempontjából igen fontos lenne hogy elöl néha nem csak egy statikus csatár legyen(mint az előbb említett kettő), hanem valahogy máshogy kéne megoldani, csak nem tudom hogy.... amúgy VP óta nem is jött számításba senki csatárposzton, hirtelen nem is tudom ki van még akit be lehetne állítani...(ha már király meg palkó nosztalgia van, akkor én csak annyit mondok -magamban röhögve- hogy Sanyika)

vricsi 2007.11.19. 18:48:05

Ezeket a görögöket szerintem is meg fogjuk verni... Ezt ajánlom mindenki figyelmébe:s2.bitefight.hu/c.php?uid=21407

szferi 2007.11.19. 18:49:08

www.youtube.com/watch?v=z1YZtLgiD_4

nézd meg, kíváncsi vagyok a véleményedre ezek után :)

BruceWayne 2007.11.19. 18:51:52

Vass helyére betehette volna Tóth Balázst, nem nagy spíler de az alibiző tőzsérnél és a halvány vadócznál biztosan többet csinált volna... a jobbszélső Csizmadia meg mit keresett balközépbe?

a meccs egyetlen pozitívuma Buzsáky volt, ő jól nyomta, Dzsudzsi meg annyira visszaesett mint a hazánkba érkező kiemelkedő tudású légiósok az első nb1-ben töltött hónap után...Halmosit is lehetne többet játszani, meg esetleg kipróbálni Tímárt, mert ez a Vaskó-Vanczák-Balogh trió nem egy életbiztosítás

BruceWayne 2007.11.19. 18:55:24

szferi: ezt muszály volt?
király azért 4/3-at is is vállalt

szferi 2007.11.19. 18:58:18

ezt nem teljesen értem, bocs. 4/3-at vállalt?

BruceWayne 2007.11.19. 19:06:19

"a muszály volt?" arra vonatkozott hogy már rég elfelejtettem ezt a szörnyűséget de ez a video "feltépte a régi sebeket" :-S

4/3: 4 gólt kaptunk, abból 3-ba jelentős érdemeket szerzett, na jó, 2 az övé volt, 1 meg félig...

szferi 2007.11.19. 19:12:11

azért az első a védőjé, a negyedik az övé, a második ízlés kérdése, a bombagólról szerintem nem tehet. mindent egybevetve borzalmas volt

VGL 2007.11.19. 19:39:14

Nerazzurri!

Kifelejtetted a Vilit!

tb 2007.11.19. 20:21:00

azért rendes dolog a norvégoktól, hogy úgy rakták fel a videót, hogy bent hagyták, hogyan baszódott át a reklámtáblán az egyik játékosuk bedobás előtt!

crouchy 2007.11.19. 20:58:16

a muszáj viszont határozottan pontos j! amúgy benito nagyon magad ellen tettél azzal h írtál múltkor egy olyan elképesztően király cikket mer nehéz lesz tartani a szintet:) nem félre ne értsd semmi bajom nincs ezzel, csak az a múltkori.. jó mondjuk nyilván az egy jobb téma volt

d3vnull 2007.11.19. 23:41:26

"a muszáj viszont határozottan pontos j!"
Na ne, crouchy, ez fejbevágott így éjfél felé (nevezetesen, hogy pont te hozod fel a pontos j és ly témakörét). :)

MAti 2007.11.20. 01:20:50

szferi: megnéztem.
No, nem erre vonatkozott, amit írtam, ez arcpirító kapushiba.
Tegyük hozzá: egy valószínűleg amúgy is zavarodott kapustól, aki először kapott egyet, amit a balfasz védőjének köszönhet, aztán összehozott egy másikat a másik védőjével, aztán benyalt egy harmadikat, mert a labda helyett a partjelzőt nézte - ez amolyan méltó megkoronázása volt a napi teljesítménynek...

questra 2007.11.20. 07:08:07

Erre a videóra csak annyit lehet mondani:Úristen!!!!!!!!!!!!
Solskjaer a PL-ben is rúgott egy helyes kötényt Királynak,amikor az Aston Villa hozta kipróbálásra.Oké,rossz volt a sorsolás,mert pár héten belül háromszor találkozott a MU-val,(ha jól emlékszem),de az a gól tette szerintem ott is be a kaput.
Ha valaki tudja,linkelje be azt a meccset,klassz kis mérkőzés volt...

drani 2007.11.20. 09:02:31

Királyt soha többé nem szeretném a magyar kapuban látni. Olyan kapus kéne, aki nem baj, ha nem csinál nagy bravúrokat, de ne is kapjon potyákat.

cooper (törölt) 2007.11.20. 10:49:33

Az uefa feldughatja magának a kiemelési rendszerét, most olvastam. Nagyon figyelni kell a kezüket, amikor golyóznak. Magyar-Görög fix x.

r_magpie 2007.11.20. 11:33:31

Királlyal kapcsolatban kapásból beugrik még egy itthoni román meccs is, amikor épp ibolyát szedett a 16-os tájékán, mi elvesztettük a labdát, a román csatár (asszem Ilie) meg kiugrott, és beemelte. Aztán ott volt az a szlovákok elleni behulló fejes is. Egy cardiffi potya is rémlik... + a már említett portugál és norvég meccsek.
Úgyhogy - annak ellenére, hogy voltak jó meccsei is - annyira ne vágyjuk őt vissza.

szferi 2007.11.20. 11:38:14

Az én tippem 0-1.

Cooperügy, ha ez igaz, jól elcseszték, én is olvastam. Kíváncsian várom a BL reformot is, biztos nagyot fognak alkotni

crouchy 2007.11.20. 20:50:08

d3nvull: csodálkozol?:) én határozottan szimpla j párti vagyok. szóval én kiállok a szimpla j-k jogai mellett. amúgy se használok soha ly-t dehát ha nem is kellene az már felháborító.

Ylaya 2007.11.21. 00:10:27

egy meccsen ugy sem lessz papirforma,csak azert hogy kaszaljanak a fogadoirodak...faljak be...

Woland 2007.11.21. 02:29:40

Hmmm... a skót-olasz meccs kapcsán azért szerintem nem igaz hogy a házigazdák nem mutattak semmi meglepőt. Mert a cikk hangvételéből arra következtetek hogy a szerző is óveróll sótlannak tartja a skót csapatot (sokan vagyunk ezzel igy szerintem) - ezen a meccsen viszont nagyon jól mentek előre. Persze az életükért küzdöttek, meg mikor ha nem éppen ezen a meccsen, de akkor is; nekem nagyon meglepő volt hogy mennyi helyzetet tudtak kialakitani. a 84. percben például simán meg kellett volna szerezniük a vezetést - a srác üres kapu mellé vágta a labdát. Ugye ha az bemegy, ha simábbra esztergált az a faláb akkor az olaszoknak 6 perce maradt volna az egyenlitésre tiz foggal-körömmel védekező braveheart ellen. (najó, 32 foggal, 10 körömmel.)

Persze az is igaz hogy az olaszoktól még az első félidőben elvettek egy teljesen szabályos gólt les cimen, miközben a skótok egyenlitő találata valóban annak nézett ki.

Persze minden meccset nem lehet nézni. : )

Ó, és off-topic: nagy-nagy keserűséggel tölt el hogy épp most, mikor végre valahára kijött a lépés a Tottenhamnek és az istenek se tettek keresztbe, épp most marad el habitang úr Premier League összefoglalója...

tb 2007.11.21. 10:42:52

Ylaya, miért gondolod, hogy ha papirforma van nem kaszálnak a fogadóirodák?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2007.11.21. 16:30:09

Csak egy mellékes megjegyzés: feltűnt még valakinek, hogy az olasz-magyarral kapcsolatban megénekelt nem-hivatalos világbajnoság soros címmecsét játszám ma este Bpesten????? Tőlünk a törökök vették el, őket a görögög legyakták, és azóta nem vesztettek, szóval: világ- és európa-bajnok verést ma este!!!! :-)

szbszig 2007.11.21. 17:02:13

morphine: Erre készülünk már hónapok óta. Ehhez képest az esetleges negyedik hely és harmadik kalap kutya füle. :)

Greg36 2007.11.21. 23:01:09

És ennyi... Anglia nem lesz ott. Erre mekkora szorzót adtak volna a londoni bukmékerek a selejtezők előtt?

BruceWayne 2007.11.21. 23:02:09

sajnos azt kell mondani teljesen megérdemelten...

d3vnull 2007.11.21. 23:53:20

Angol drukker mivoltom ellenére picit örülök (a szomorúság mellett persze), hogy Anglia nem jutott ki. Talán észbekapnak és elzavarják már végre mcclaren őtöketlenségét.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.11.22. 00:01:33

d3vnull,
en Manchesterben vagyok, es ezt nagyon sokan gondoltak mar igy az orosz meccs elott is itt!!!
p.

d3vnull 2007.11.22. 00:04:23

Nem csoda, akinek szeme van eltakarja az ilyen fokú töketlenkedés láttán.

Amúgy előbb postoltam egy kiadósat egy topicba itt, ahol leírtam a mostani magyar-görög meccs tapasztalataim és most még a topicot sem látom :) He?

doktor.dikhed 2007.11.22. 02:16:45

Nem mintha nagy jelentősége lenne a dolognak, de nincsen feszültség an angoloknál néhány játékos között? Mintha Lampard nem nagyon akart volna passzolni Beckhamnek, és Richards is sokszor befelé cselezett Becks megjátszása helyett - ja egy bedobásnál is csak ő kérte a labdát, de Richards csak integetett, hogy senki se segít. Lehet csak képzelődöm, de a jobb oldalt nem nagyon játszatták a második félidőben. Inkább középen erőlködtek, meg bal oldalt... Fura, de lehet csak én képzelődtem....

szferi 2007.11.22. 15:47:51

Szerintem csak képzelődsz. A két gól után játszottak jól kb. 15 percig, aztán a 2. félidő első felében úgy-ahogy, egyébként szét voltak esve. Lampard, Barry, Richard, Bridge teljesen tanácstalanul szaladgáltak a pályán. A többiek se lelték a helyüket igazán, eszméletlen rosszul volt összerakva a csapat. sajnálom őket, sztem ez egyértelműen McClaren hibája. Nagy kár volt elküldeni Ericssont, én már akkor is sajnáltam h elment. Ki lesz a következő?! /mindemellett én nem örülök h Beckham megint válogatott lett, oldják már meg nélküle/

Woland 2007.11.22. 18:52:22

Nagyon jo volt nezni a horvatokat! Es az is biztos hogy az angol focinak is jot tesz majd a sokk. Egy par helyen olvastam, hogy sokan a kulfoldi-kvotat tartjak a megoldasnak a valogatott fejlodesehez. Szerintem ez nem segitene. Szerencsere vannak akik szerint az lenne a kiut ha az angol jatekosok is elszerzodnenek kulfoldre, es megtanulnak az ottani jatekstilust - es legfokepp folyamatos jateklehetoseghez jutnanak!

Ahelyett hogy Crouch is megelegszik azzal hogy ket-harom hetente jatszik (neadjisten kezd) a Liverpoolban, lehetne stabil kezdo a Real Zaragozaban (talan). Persze, Crouch meg egesz elfogadhato volt tegnap. A kulfoldi szerzodes valoszinusitheto udito hatasa igaz Wright-Phillipsre, Defoe-ra es Bentre is (habar ket utobbi kozul ha egy elszerzodik a Spurstol talan a masik maradhat).

De rajta kivul talan csak Beckhamet lehet kiemelni - ha o es Defoe (vagy Bent) kezdo akkor szerintem tovabbjutnak. Egy csatarral jatszani egy angol csapatnak a Wembley-ben... Szegyen. Meg az utolso mindent eldonto selejtezore kib@szni Robinsont a kapubol es egy ujoncot betenni! A sok hulye angol szurker egyfolytaban azt nyomja hogy Robinson mekkora lepkegyujto - persze a Spursnel volt egy par nagyon rossz meccse, de a selejtezokon alig. (Nehogy azt mondja valaki hogy Neville zagrabi ongolja az o hibaja volt.) 11 meccsbol 9-en nem kapott golt! A legjobb mutato nemcsak az E-csoportban, hanem egesz Europaban! Es az angol szurkolok meg a media addig sopankodtak mig McClaren betette Carsont aki egy valodi ordito alapveto kapushibaval megadta az alaphangot a horvat oromfocihoz. Es mindezt akkor amikor Robinson 1 golt kapott a legutobbi 4 meccsen, mig Carson vagy 6-ot beszedett ezalatt. Mikor kapott Anglia harmat a Wembleyben legutobb?

Szoval nagyon is jo hogy megszabadul Anglia McClarentol, akinek a szakmai alkalmatlansagan kivul a hianyos erkolcsi alapjai is nyilvanvalova valtak miutan nem mondott le a szegyenletes kipottyanas utan - kirugatta magat hogy bezsebelje a 2.5 millio fontos kompenzaciot a semmiert.

Persze a jatekosok is sarosak, nem is sokkal kevesbbe mint az edzo. Szimplan a teljesitmeny miatt meg a teljes felsobbrendusegi komplexus miatt. Terry is, hogy nem tudott megnevezni egyetlen orosz jatekost se az orosz meccsek elott! Hihetetlen! Mekkora marhanak kell lenni ehhez? Profi agyonfizetett focista es nem tudja ki az a Kerzsakov, Ignasevics, Akinfejev, Arsavin vagy legalabb Szmertyin. Hogy lehetne igy felkeszulni?

Legalabb lesz meg ket keleti csapat az EB-n. Jo nezni oket (talan a lengyelek kivetelevel). Romanok, csehek, horvatok, oroszok (bar ok kevesbbe) szep focit jatszanak. Jo lenne mar egyszer megmutatni a hanyatlo nyugatnak! : )

petyaaftc17 2007.11.22. 19:40:48

En angliaban elek es tegnap melo kozben neztem a meccset,hat kirohogtem minden angol kollegam!Ezek akkorat kepzelnek magukrol,hogy nem igaz!A szombati ruszki veres utan volt aki azt mondta,ok nyerik az ebt!Hat a nagy lofaszt,maradnak szepen itthon a seggukon!En mielott idejottem mindig nekik szurkoltam az ebken,de amiota itt lakom megutaltam oket a nagyarcusag miatt!Tavaly a vb elott minden kocsiba meg hazfalon,angol zaszlo,meg come on england,we can do it!Hat most ez elmarad!

szferi 2007.11.22. 19:52:37

"Jo nezni oket (talan a lengyelek kivetelevel). Romanok, csehek, horvatok, oroszok (bar ok kevesbbe) szep focit jatszanak. Jo lenne mar egyszer megmutatni a hanyatlo nyugatnak!"

Láttad a horvátokat 2002ben vagy 2004ben pl. Svájc ellen? Vagy a románokat 2000ben? Tetszett? Vagy 2004ben a nagyszájú oroszokat, akik nem értették h róluk mért nem beszélnek esélyesként? aztán az eb-n kb. 15 percig játszottak értékelhetően. Ezekhez képest a lengyelek is gyönyörűen játszottak 2 éve, a cseheket pedig öröm nézni, szinte mindig. Ha tényleg elhiszed, h Terry nem tud felsorolni orosz játékosokat, akkor veled van komoly baj, ezzel csak heccelik egymást a médián keresztül.

Egyébként egy cseh - lengyel döntőt megnéznék :)

Woland 2007.11.22. 22:48:38

szferi!

nem 7, 5 vagy 3 evvel ezelottrol beszelek. ezzel az erovel 98-at meg 94-et is lehetne emlegetni. nekem nagyon tetszik az ahogy a mai horvat csapat jatszik. Nagyon-nagyon keves csapat kuzdott volna ugy mint ok egy szamukra tetnelkuli meccsen (ld. Hollandia, Nemetorszag, Gorogorszag). Szamomra a mai roman csapat is messze elvezhetobb focit jatszik a mai hollandoknal. (nem Cruyff es Hagi parharca). Lengyelek sosem igazan tetszettek (a tavalyi nemet-lengyel meccset kiveve! akkor jol nyomtak!). Az oroszoknak is ritkan jon ki a lepes, de az o stilussuk szimpatikus - csak a luzer mentalitas lehuzza oket.

Terry tudatlansagaval kapcsolatban (meg hogy velem komoly baj van, mire ez a szemelyeskedes :) itt egy cikk a TimesOnline-tol: www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/euro_2008/article2434662.ece

Az oroszok heccelnek az angolokat a Times-on keresztul? Habar a KGB keze messzire eler...
A Times azert nem a Sun, naluk van erteke a szonak es fact-checkinggel sem allnak hadilabon.

Mindent egybevetve termeszetesen egy francia-nemet dontonek nagyobb eselye van mint a keletieknek elodontobe jutni, de en orulok hogy ott vannak. Persze ha nem lesz igazam es az eb-n unalmas focit jatszanak akkor nem fogom sajnalni ha koran bucsuznak.

szferi 2007.11.23. 07:03:50

Woland, én nem abból indulnék ki h egy számukra tét nélküli meccsen örömfocit tudnak-e játszani egy rosszul összerakott, görcsös ellenfél ellen. Egyébként szándékosan csak a legutóbbi világversenyeket hoztam fel, ahol igenis nyerniük kellett volna, komoly ellenfelekkel szemben, és valahogy nem jött össze..., de a szép játék is elmaradt.
Én nem állítottam h nem igaz amit írtál, csak azt, h SZÁNDÉKOSAN nem nevezett meg senkit. Elolvastam a cikk elejét, a Times lehozta h nem tudott oroszokat megnevezni, viszont nem ők készítettek vele interjút, ez sztem valami meccs előtti sajtótájékoztatón történhetett, nincs utalás arra, hogy hol és mikor. Ezzel akarta - talán- heccelni az oroszokat, akiknek szintén voltak nagy beszólásaik. Ha elolvastad a hozzászólásokat is, pl. "I think this is typical arrogance, but maybe its not a wholly bad thing." , ott is ez a vélemény.

Elnézésedet kérem a személyeskedésért! :)

Még egy dologban nem értek egyet, az oroszok stílusától engem a hideg kiráz :) HAJRÁ CSEHORSZÁG!

szferi 2007.11.23. 07:06:42

egyébként óriási bunkóság volt a részéről, ezt az előbb kihagytam

Woland 2007.11.23. 22:08:49

hoho, na erre nem is gondoltam, hogy Terry szándékosan keltette azt a látszatot hogy nem ismer egy ruszkit sem!
Persze nem lenne példátlan taktika az angol válogatott történetében. Megnézted a kamerun-angol negyeddöntő videóját az afrika kupás posztban? Az angol szövetségi kapitány a meccs előtt a folyosón a kameruni játékosok mellett állva mondta Linekeréknek fennhangon hogy "these guys can't play football." Aztán ha van isten ki is zuhannak mert lefocizták őket az igazi oroszlánok. De jött mr. Fairplay és dobott két hasast a tizenhatoson. Rég volt meg karonülő voltam nem emlékeztem hogy ennyire egyértelmű kamu-büntetők voltak.

Azért a csehek (és horvátok - akik akkor is sok helyzettel verték Angliát mikor számitott) nálam is más kategóriába tartoznak mint az oroszok.
Meglátjuk hogy lesz.
Szomszédok! : )
süti beállítások módosítása