Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok – Championship 16. forduló

2007.11.09. 17:16 brúking


A hétközi fordulóban nagyon rosszul jártak azok a szurkolók, akik a meccsek lefújása előtt pár perccel elindultak haza, hogy elkerüljék a stadionokból kiáramló tömeget (igazából sohasem értettük az efféle tempót, de az atyai elővigyázatosság okán kisgyerekként mi is rákényszerültünk erre a Népstadionban megrendezett szépemlékű kettős rangadókat követően, ahova az ember kizárólag az első meccs végére ment ki, mivel az erőviszonyoktól függetlenül az esti mérkőzést mindig a Ferencvárosi Torna Club játszotta), mert majdnem minden pályán változott az eredmény, sőt valahol akár fejtetőre is állt. A Charlton szinte lekopírozta Bristolban, amit pár nappal korábban Southampton ellen vitt véghez: az utolsó percben Chris Iwelumo ezúttal balról érkező beadást fejelt a 90. percben a kapuba (Bristol 0 Charlton 1), a Coventry, miután "Szúnyog" Mifsud kiegyenlítette Buzsáky bombagólját a Loftus Roadon, a rendes játékidő letelte után Kevin Kyle fejesgólja révén a győzelmet is megszerezte (QPR 1 Coventry 2), a Turf Mooron szinte már mindenki elkönyvelte a gólnélküli döntetlent az egyedüli Michael Turneren kívül, aki a ráadásban bebólintotta a három pontot érő gólt a Hull Citynek (Burnley 0 Hull 1), a legdurvább pálfordulás azonban a Glanford Parkban volt, ahol Jim Goodwin öt perccel a vége előtt győzelem-szagú gólt szerzett az otthon játszó Vasnak, de Hayles öngólja és Liam Lawrence időntúli fejese biztosította a Stoke-nak a győzelmet (Scunthorpe 2 Stoke 3). És ha ennyi nem lett volna elég, a Hawthornsban nem a szezon legjobb játékával, de 1-0-ra ment a West Brom a Sheffield Wednesday ellenében, amikor a 96. (!) percben egy a büntetőterületen belül megtorlatlanul hagyott szabálytalanságot követően Steve "Gyufafejű" Watson, a WBA (na és persze a Newcastle és az Everton) korábbi fedezete egyenlített (WBA 1 Sheff Wed 1).

Ezek után ki merne vállalkozni arra, hogy megjósolja a legkiszámíthatatlanabb bajnokság hétvégi fordulójának eredményeit? Mi azért megpróbálkozunk vele.

Blackpool – Scunthorpe
A Ferenczi "Big Steve" által lebüntetett Tengerpartiak próbálnak kikecmeregni a kiesőzónából, de ez nem fog egykönnyen menni, főleg a Vas ellen, akik emberemlékezet óta nem szenvedtek idegenben vereséget. A Scunny játékosai bizony felpaprikázva érkeznek majd a Bloomfield Roadra, mivel hétközben hagyták, hogy a Stoke kiénekelje a szájukból a sajtot. Az összecsapás egyben két fiatal tehetség párharca is lesz: az egyik oldalon az ír Wes Hoolahanre (Blackpool), a másikon a Nigel Worthington szövetségi kapitánytól a felnőtt válogatottba frissen meghívott északír Martin Patersonra (Scunthorpe) érdemes lesz odafigyelni.
Jóslatunk: 1-1

Crystal Palace – QPR
A hétvége londoni rangadója. A QPR úgy látszik mindent megtesz annak érdekében, hogy felbosszantsa egykori játékosát és menedzserét, Ian Hollowayt. Elszipkázták ugye Buzsáky Ákost, de a héten egy újabb keserű pirulát nyelettek le a népszerű Ollie-val: megszerezték kölcsönbe a Chelsea tehetséges balszélsőjét, Scott Sinclairt, aki a tavalyi szezon nagy részét a Plymouthnál töltötte és Holloway mindent elkövetett, hogy ez idén se legyen másként. Nem sok sikerrel. A hétközben vereséget szenvedő QPR már az első félidőben mindhárom cseréjét kihasználta sérülések miatt, az egyedül komolynak bizonyuló sérülést a Portsmouthból kölcsönvett U21-es angol válogatott Martin Cranie szenvedte el, aki a lábát törte és visszatért Délre. A Palace-nál egyre jobban kezd körvonalazódni, hogy mi is a legfőbb célkitűzés az idényben: a kiesés elkerülése. Ha ez sikerül, jövőre Neil Warnocknak vadiúj csapatot kell építenie. Thank you, Mr Taylor!
Jóslatunk: 1-2

Charlton Athletic – Cardiff City
Már az idény elején megmondtuk, hogy Alan Pardew és bandája az ördöggel cimborál: kevés olyan csapat van, mint a Charlton, aki három vereséget követően, két hihetetlenül mázlis győzelmet arat az utolsó percben elért góllal (ráadásul mindezt idegenben!). A sikertelen széria tehát már a múlté, senki sem emlékezik rá, senki sem beszél róla. Annál inkább a Cardiff négy meccs óta tartó impotenciájáról, mivel csak nem akar összejönni az a fránya győzelem. És ennek a rossz szériának a Charlton vendégeként nehéz lesz végetvetni. Viszont jó hír a walesi csapat szurkerei számára, hogy az új stadion építési munkálatai megkezdődtek, valamint elhalasztották a hitelezőkkel folytatott pereskedés tárgyalási napját. Az eredménnyel ellentétben azt viszont nem tudjuk megjósolni, hogy meddig tart a türelem Dave Jones menedzserrel szemben.
Jóslatunk: 3-1

Hull City – Preston North End
Miután Phil Brown lebarmolta a csapatát a QPR ellen elszenvedett vereség után, a Tigrisek idegenbeli bravúrgyőzelmet arattak a Burnley ellen. A több hete visszavárt Caleb Folan most már talán tényleg pályára léphet, ami az ex-boltonos Henrik Pedersen térdsérülése miatt nagy szüksége van a Hull Citynek. A PNE bár otthon szépen elkezdte gyűjtögetni a pontokat, idegenben továbbra is szenved. Viszont, ha van tuti iksz, akkor ez a meccs az.
Jóslatunk: 1-1

Ipswich Town – Bristol City
A két csalódott klub (az Ipswich megint nem nyert idegenben, a Bristol meg március óta tartó hazai veretlenségét vesztette el) csap össze, ahol mi a hazai Traktoros Fiúk győzelmét érezzük valószínűbbnek egy olyan mérkőzésen, ahol korszerű, gyors, egyérintős játék és sok szépségdíjas gól várható mindkét csapattól. Nincs nyomás a hazaiakon, (hiába az új befektető, Jim Magilton menedzser szerződését 2010-ig meghosszabbították) és ez garantálja, hogy az Ipswich fogja a több gólt szerezni a Bristol ellen. De csak eggyel többet.
Jóslatunk: 3-2

Leicester City – Burnley
Különösen pikáns összecsapás, mivel a Burnleynek és menedzserének, Steve Cotterillnek az útjai egy napja váltak csak el egymástól, és a szabaddá vált tehetséges fiatal menedzsert máris szóba hozta a sajtó, igen, igen, a Leicester Cityel. Elvileg Milan Mandaric a hétvégére ígérte a klub új menedzserének megnevezését, úgyhogy egy esetleges hazai győzelem még megkeverheti a lapokat. Állítólag Joe Royle, Jean Tigana (???), Peter Reid, Graeme Souness és Paul Jewell neve szerepel a kalapban, természetesen a nem kis sikerrel munkálkodó megbízott menedzser, Frank Burrowsé mellett. Na ehhez a listához jöhet hozzá Cotterill, akinek a neve idén februárban már felmerült Craig Levein utódaként. A mérkőzés nagy kérdése: ki kap több gólt Fülöp vagy Király?
Jóslatunk: 2-1

Plymouth Argyle – Norwich City
Glenn Roeder valószínűleg rájött, hogy csapatában bőven elég egy országos bunkó (Darren Huckerby), így "Big Fat" John Hartsonnak nem hosszabbította meg a lejáró kölcsönszerződését. A Norwich két otthon lejátszott meccsen szerzett egy ponttal szeli át az országot, hogy véget vessenek a 10 meccse tartó nyeretlenségi szériájuknak, de ezúttal a két öreg, Huckerby és Dion Dublin nem lesz rajta a buszon (előbbi eltiltás, utóbbi sérülés miatt). Az utóbbi időben annyira nem jön össze semmi a hazai Zarándokoknak, hogy éppen itt az ideje egy győzelemnek és egy, khm, Halmosi-gólnak.
Jóslatunk: 1-0

Sheffield Wednesday – Southampton
A Southampton elmúlt két fordulóban lejátszott meccsei előtt teljesen értetlenül állunk. És itt nem arra gondolunk, hogy a két otthoni meccsből egy pontot sikerült csak szerezni, hanem arra, hogy a Szentek gólképtelenek voltak. Nem tudjuk mi lehet ennek az oka, viszont hogy helyrehozzák a csorbát és kiengeszteljék George Burley menedzsert, a Szenteknek mindenféleképpen nyerniük kell a Hillsboroughban. Nehéz dolguk lesz az egyszer biztos, mivel a Baglyok remek formában vannak: utolsó három mérkőzésükön két győzelmet és egy döntetlent értek el.
Jóslatunk: 1-1

Stoke City – Sheffield United
Szinte alig vettük észre, hogy az október hónap játékosa díjat Ryan Shawcrossnak, a Stoke City 20 éves védőjének ítélték oda. A MU-tól kikölcsönzött hátvéd októberben ráadásul három gólt is szerzett, valószínűleg ez döntött a javára két támadó, Ishmael Miller (WBA) és Marlon King (Watford) ellenében. Úgy látszik viszont, hogy Bryan Robson állását az utolsó pillanatokban mindig megmentik: ezúttal James Beattie tett róla, hogy Robbo menedzserpályafutását még egy ideig biztosan közelről követhessük. Hiába épült fel és vethető be szinte a Stoke teljes támadószekciója (Fuller, Sidibe, Pericard, Parkin), valami titkos hang mégis azt súgja nekünk, hogy a Pengék nyerni fognak és egyik idolunk, Beattie kettőt vág!
Jóslatunk: 2-3

Watford – Colchester
A Watford mintha mi sem történt volna szombaton (csúnya zakó otthon a WBA ellen), újra a világ legtermészetesebb módján gyalogolt át, ezúttal a Norwichon. A Watford idén úgy látszik tényleg olyan, mint egy makacs gaz: kihúzod gyökerestől és pár nap múlva visszanő, de sokkal nagyobb és erősebb lesz. A Watford erejét az mutatja a legjobban, hogy kevés csapat engedheti meg magának, hogy a kispadon tartson egy Priskin-Ellington csatárpárost. A Colchester nem érezzük elég erősnek (főleg idegenben), hogy akár egy pici pontocskával is gazdagabban távozzon a Vicarage Roadról.
Jóslatunk: 2-0

Wolverhampton – Barnsley
A Wolvesnak lassan össze kell szednie magát, ha valamit akar kezdeni ebben a szezonban. Igaz, hogy jelenleg a még éppen rájátszást érő helyen állnak, de az utóbbi időben nem valami meggyőző sem a játékuk, sem az azzal összecsipegetett pontjaik száma (az utolsó három fordulóban a megszerezhető kilencből kettőt gyűjtöttek be a Farkasok). A Barnsley a Macken-Ferenczi csatárduó összeállásával megtáltosodni látszik (két forduló-két győzelem-két Ferenczi gól), és általában ilyenkor ki szoktak kapni, hogy a rájátszásba kerülés veszélye ne legyen olyan közeli. Ferenczinek nem fog különösebben jól menni a játék (bár én nem emlékszem mikor ment neki igazán jól), de így is betalál majd. A meccs után egyébként egy hatórai teára lesz hivatalos a Rósa Diniékhez, ahol majd jól átbeszélik a meccset. Lesz is mit.
Jóslatunk: 3-1

Coventry City – West Bromwich Albion
Az Égszínkékek nagyon jó formában vannak, amit az bizonyít a legjobban, hogy két értékes idegenbeli győzelmet arattak egy hét alatt, azaz annyit, amennyit az idegenben nem túl acélos West Brom eddig az egész szezon alatt. A WBA ugyan feljött a második helyre anélkül, hogy nyert volna, de a Baglyok ellen elhullajtott két pontnál sokkal nagyobb veszteségnek tűnik Kevin Phillips térdsérülése. A veterán csatár biztosan kihagyja a hétfő esti meccset, de hogy összesen mennyi időre kell nélkülöznie Mowbray mesternek, az csak két hét múlva derül ki. Phillips nélkül pedig nem nagyon megy a West Bromnak.
Jóslatunk: 2-1

1 komment

Címkék: angol üveggömb championship

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr66223678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.11.09. 18:08:54

Elnézést, kedves brúking elvtárs, hogy ide kommentelek, de az alant elterülő kommentsorozat mindig elmosódik a monitoromon, ezért itt

javaslom habitang kollégának, hogy postoljon egyrészt egy 'A Kop története' című cikket a fanyalgó kritikusok legnagyobb örömére, másrészt pedig egy 'Kis magyar nyelvtan'-t, azoknak, akik nem tudják, hogy a magyar 'patetikus' szó jelentése messze nem egyezik az angol 'pathetic'-ével (még akkor sem, ha a magyar szó jelentése is benne foglalódik az angoléban, de ugye nem minden mezőnyjátékos középpályás, viszont minden középpályás mezőnyjátékos...).
süti beállítások módosítása