Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

BL, 7. játéknap - agyonrotált törökök Liverpoolban

2007.11.07. 08:40 heinrich

Sűrűbb a helyzet, mint Magnum bekecse. Egyelőre sem biztos továbbjutó, sem biztos kieső nincs, négy csapat is visszavágott a két hete elsenyvedett megaláztatásokért. Ez különösen Liverpoolban sikerült látványosra, Allah úgy elengedte a törökök kezét, hogy azok menten szörnyethaltak, és valami hasonló történt a spanyol matadorokkal is, egyik csapatuk sem tudott gólt szerezni, bár ez talán csak a Valenciának okozhat maradandó egészségkárosodást. A németek mérlege felemás, a Werder megint nem tud túllépni saját árnyékán, a Schalke viszont legalább a továbbjutás illúzióját dédelgetheti még egy ideig a kiharcolt egy ponttal.

Nemhogy hét, hanem egyenesen nyolc ágra sütött a nap Albion egyébként ködös egén, totális sötétségbe burkolva a török félholdat. Ilyen méretű alázást még nem látott a kedd-szerda esti programjait focinézésre korlátozó emberfia, ha nem lenne 150+1 friss okunk az ellenkezőjére, még sajnáltuk is volna a törököket. A Liverpool a szemünk láttára változtatta a komplett védelmet kerengő dervissé, akik vallásos áhítattal szemlélték, ahogy Benayoun (ki gondolta volna?) mesterhármassal, valamint két gólpasszal teszi felejthetetlenné az estét a vörösök számára. Crouch nemhiába cirkuszol mostanában, Babelhez hasonlóan kettőt tett a közösbe és Captain Gerrard is megrúgta a magáét, bár rozsdás bökőt, hogy a hosszúba akarta. Emellett Riise kitaposta az összes létező gyeptéglát a baloldalon, Voroninnak meg minden támadásban benne volt a keze, nagyot játszott ő is. A janicsárok ezúttal fegyvertelenül érkeztek a csatába, mi több, vásott tagjaikat gőzfürdőben puhító, elaggott veteránok benyomását keltették a cikázó angolok között. Ötletesen, gyorsan, de mindenekfelett célratörően játszottak Gerrardék, a megszerzett labdákkal azonnal és jelentős sebességgel vették célba a török kaput, a hevenyészett kontráknál meg olyan sebességgel zártak vissza, mint akik három hete nem láttak labdát. Tegnap este minden összejött a Poolnak, talán ha két helyzetüket kihagyták, Beniteznek egy ideig nyugta lehet a gáncsoskodóktól, de láttunk mi már Genovában alázó Milant pár nappal később szenvedni. (Liverpool – Besiktas 8-0) Ugyanakkor a csoport messze nincs még lefutva, a Porto hazai győzelmének köszönhetően vezeti a tabellát (Porto – Marseille 2-1), amivel az OM igencsak kínos helyzetbe került, megkockáztatjuk, itt ment el a továbbjutás, mert az uccsó körben nem lesznek képesek ikszet fogni az életéért küzdő Liverpool ellen.
 
A játéknap bombameglepetését a Rosenborg szolgáltatta, miután másodjára is eladta ugyan azt a 4-5-1 kontrajátékot, ami vikingföldön is eredményre vezetett, avagy Ronald Koeman bemutatkozásképp - horribile dictu – gyakorlatilag kiesett csapatával a BL-ből (Valencia – Rosenberg 0-2). A kudarchoz valószínűleg hozzájárult Marchena és Baraja hiánya, ráadásul Hildebrand sem áll jobban beadások terén, mint Canizares. Norvégiában viszont mézsört fognak elnevezni Trond Henriksenről, aki szintén frissiben lett kinevezve a Rosenborg élére. Az első kupát mindenesetre a korábbi Tottenham-gólzsákra, a duplázó Steffen Iversenre ürítheti, aki mellesleg Odd Iversennek, a norvég futball élő legendájának gyermeke, meg most már kicsit a gelsenkirchenieké is. Tekintve, hogy a másik találkozón a sérülésektől jócskán tizedelt Schalke a lelkét is kitette, de ha egyszer a Chelsea úgy dönt, hogy ő nem akar focizni, annak a meccsnek befellegzett - nem hiába, hat évig olasz edzőjük volt. (Schalke 04 – Chelsea 0-0). Cole, Terry és Ferreira nélkül ugyan a szokottnál szellősebb volt a hátsó traktus, de a királykékek csak két kapufáig jutottak, pedig Rafinha jobbhátvédtől merőben szokatlan átemelése a forduló gólja lehetett volna. Addigra már Carlo sármőr Cudicini védte a Cselszki kapuját, mert Cech vádlija meghúzódott, és a szünetben le kellett cserélni. A jövőbe tekintve elmondhatjuk, hogy könnyen előfordulhat az a helyzet, hogy három csapat is hét ponttal végez, akkor majd nekieshetünk a versenykiírás lapozgatásának.

A nekieséssel Rómában sem volt baj, nem lopták a napot a csapatok. A folyamatos ütésváltásból a szebb napokat látott hazaiak jöttek ki jobban, és az előző fordulót megfordítva beleverték az oktondi brémaiak fejébe, hogy minden út Rómába vezet – nem tovább. A jó öreg Rocchi (ki más?) kétszer is rájuk csapta a sorompót (bár magának Jupiternek kellett beimádkozni a tizenegyesét), a Shilton babérjaira törő Ballotta pedig ezúttal megkímélte csapatát a burleszk jelenetektől, véget vetve a Lazio nyolc meccse tartó BL nyeretlenségének. (S.S. Lazio – Werder Bremen 2-1) A végére azért meleg volt a pite, lévén Cribari kiállíttatta magát tizenegyessel tetézve, amit még Diego bebombázott, de a folytatásban egyéni rekordot felállítva hét perc alatt második sárgáját is beszedte, így nehezen elképzelhető, hogy nélküle is partiban lesznek majd a Reallal, ami egyenlő a kiesésükkel. Már csak azért is, mert a királyi gárda mañana kívánja biztosítani továbbjutását, és a hagyományokat tiszteletben tartva ezúttal sem nyert idegenben az Olimpiakosz ellen. A görögök a Bernabeuban ugyan villogtatták oroszlánkörmeiket, de most négy stabil kezdőjük hiányában jobbára mezei pontszerzésre rendezkedtek be, és sikerült is életben tartani továbbjutási reményeiket – Nikopolidisz egészségére ittak sűrűn a pireuszi kikötőben. (Olimpiakosz-Real Madrid 0-0)

Ittak bizonyára szívmelegítőt a donyecki jégveremben is, csakhogy keserű méregpohár volt ez a javából. Pedig sokáig úgy tűnt, kiegyeznek a felek egy remiben, de aztán a Milan megint bemutatta a nagycsapatok sajátját, és másfél helyzetből három gólt rúgott. Természetesen a nagymester Inzaghi kezdte rontani a hangulatot, ám nem érte be ennyivel és gólpasszt adott Kakának (ezt feljegyezzük a kéménybe), aki olyan leheletfinoman tekerte a hosszúba, hogy szinte látni lehetett a mínuszokban. Pippo azonban még nem végzett, és önös érdekeket szem előtt tartva még egyet rúgott a megroggyant bányászokba, beállítva ezzel a másik naplopó, Gerd Müller UEFA gólrekordját (61). Ha a bányászok nem szereznek pontot Glasgowban, hiába volt a kecsegtető kezdés, és nem cserélnénk Lucescuval, mikor eljön a számadás órája. (Sahtar Donyeck – AC Milan 0-3).

Pippótól még igencsak messze van a Celtic ifjú titánja, a sérült Nakamura szerepét átvevő Aiden McGeady, hiszen élete első kupatalálatát szerezte, de ez is elégnek bizonyult, hogy kitépjék a sasok szárnyát, akik ezzel át is mentek zuhanóba, elbúcsúzva a további küzdelmekből. Camachonak nincs szerencséje Gordon Strachannal, a ’83-s KEK döntő (Aberdeen-Real Madrid) után most is alulmaradt. Még csak azt sem mondhatjuk el, hogy emelt fővel tették mindezt, mert a meccs végére Binya kissé begőzölt, öt perc alatt háromszor nyomott oda valakinek, végül Brownt vitte mészárszékre, amiért azonnali pirosat kapott. (Celtic-Benfica 1-0)

80 komment

Címkék: chelsea videó liverpool h összefoglaló milan bl real madrid werder bremen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr33221008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

United82 2007.11.07. 09:01:22

ez jó gyors volt...de..hol van az angol összefoglaló??:(:(

amugy remélem a Pool kilőtte magát az idényre...hétvégén megint jöhet tőlük egy 0-0:)

de az angol csapatok megirigyelték a United tavaszi 7-1ét a Roma ellen:)...2 hete Arse-Slavia 7-0,most ez 8-0:)

mxplanet 2007.11.07. 09:36:27

hála a magasságosnak

rizla 2007.11.07. 09:39:06

a liverpool 8 gólja között 2 darab tényleg szép volt (babel első, benayoun első találata), az összes többi megpattant,kipattant. meg volt egy crouch fejes is, ami rendben volt. de benayoun mesterhármasa konkrétan úgy nézett ki, hogy az első gólja mellé bepasszolt két kipattanót (ebből az egyik ordító kapushiba). babel hátáról bepattant egy labda a hálóba (év legszarabb gólja), gerard meg tényleg a hosszúba akarta, de a blokkolni óhajtó besiktasi játékoson megpattanó labda pont a rövid felsőbe vágódott. szóval a liverpool a mákadagját is bőven kimerítette, bár nyilván sokkal jobban játszottak (volt összesen vagy 3 török kapuralövés)

ShanklyGates 2007.11.07. 09:45:58

Mi voltunk a jobbak, ôk csak nyolcszor meglódultak!

ShanklyGates 2007.11.07. 09:53:24

Tartok tôle, h ez a bidding war (7-1, 7-0, 8-0) ma folytatódik, meglepne ha a MU nem nyitná ki a pofonzsákot a Dinamo Kijev ellen.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2007.11.07. 10:06:51

Mondjuk az azért nem volt szép, ahogy gerard rácsúszott a kapus arcára, szerintem ez a vesztett labda-nem visszahúzott láb esete volt..... és a gólját én is a hosszúba célozva láttam, ahogyan Hakan Arikan is..... :-)

tb 2007.11.07. 10:23:26

"az összes többi megpattant,kipattant"

és akkor mi van? a gól az gól... 8 gólt elég nehéz rúgni az ellenfél bénázása + szerencse nélkül

szferi 2007.11.07. 10:28:38

Egyszerűen csak kijött a két csapat közti különbség, még seggel is gólt rúgtunk nekik! :)

MAti 2007.11.07. 10:38:46

A 'Poolnak most minden összejött, a Besiktasnak meg semmi. A legbeszédesebb jelenet az volt, mikor a török védő a kaputól 15 méterre seggberúgta Babelt, de még az is a kapuba pattant... :)

De ha nincs a csillagoknak ez a szerencsés állása, akkor is 3-0.
A törököknek köze nem volt a meccshez, nem tudták a labdát 3 passznál tovább megtartani, és elképesztő védelmi/kapushibák sorozatát mutatták be.
Vagy egyszerűen csak nem védekeztek. Pl. a második gólnál Benayoun 5 méteres körzetében nem volt védő - a 16-oson belül...

mickeyknox 2007.11.07. 11:32:46

gerrardnál néha leszáll a köd... kár, pedig szeretem ahogy játszik

drani 2007.11.07. 11:39:30

hát a valenciában mélységesen csalódtam. főleg miután azt a meccset buktam csak. otthon nem tud egy x-et hozni a rosenborggal???

Walmer 2007.11.07. 13:07:27

" liverpool 8 gólja között 2 darab tényleg szép volt (babel első, benayoun első találata), az összes többi megpattant,kipattant. "
Ez harmatgyenge volt rizla. de te tudod... Fanyalogsz 8-0 után. Ha szerinted a kipattanó nem is igazán gól, akkor Inzaghi nem 61-et rúgott a BL-ben, hanem 3-at. És Babel góljára azt mondani, hogy "szép", már inkább bűncselekmény. Az zseniális volt. Ha ronaldinho lövi, egy hétig szopja a faszát az univerzum

rizla 2007.11.07. 14:33:11

nem fanyalgok 8-0 után, csak közöltem a tényt. a győzelem nem volt mák, de a 8 gól legalább fele igen.

"Babel góljára azt mondani, hogy "szép", már inkább bűncselekmény"

?!?!?

drani 2007.11.07. 15:10:26

walmernek igaza van, ha valamelyik csillag lövi azt a gólt, akkor most mindenki arról beszélne

Walmer 2007.11.07. 15:11:26

Nem esik le? Akkor egy hasonló: Léderer Ákos kommentárjai minősített esetei az aljasságnak.
Így sem? Irónia, my friend, irónia. meg egy kis cinizmus, meg egy kis gonoszkodás, stb:-)
Az mák gól volt, mikor Babel hátáról bepattant. a többi... nem hiszem. Akkor a meccsek 90%-át mákkal nyeri az egyik csapat.

pocak 2007.11.07. 15:17:30

Egyébként Walmernál sok igazság van. Ha (Anglián belül maradva) a Mencsi nyer így, és Rooney vagy Ronaldo rúg ilyet, akkor mindenki leborul előttük meg minden. A Liverpoolnak meg szerencséje volt szar gólokkal, és Babbel meg hát rúgott egy gólt, ami talán jól nézett ki.

Egy gólos esetén ez úgy néz ki, hogy a Mencsi (de legyen Cselszkij) esetében arról ismerszik meg a nagy csapat, hogy nehéz meccseken is győzni tud valahogy, a Liverpoolnak viszont piszok mázlija volt, és nyilvánvalóan meg kellett volna ellenük adni hat 11-est.

(Nem az NST-ről beszélek, félreértés ne essék.)

AndrásPéter7 2007.11.07. 15:32:31

Csak annyit mondok hogyha a 'Pool a nyolcaddöntőben vagy a kieséses szakasz bármelyikében összesítve rúg 8 gólt akkor lehet őket isteníteni,de eggyezzünk meg hogy a tegnapi nagy arányú győzelem nem a fantasztikusan gigahiperül játszó vörösök érdeme hanem a valami kritikán aluli,1.(na jó,legyen 2.)gól után katarktikusan összezuhanó törököké!(ha csak a védők helyezkedését nézzük babel sarkazásakor,vagy crouch fejesekor...)
Walmer:ha babel majd rúg a bl-ben 61-et és ennek a fele(vagy negyede)klasszis,egyedi és tökéletes gól akkor őt is szophatja az univerzum!!

d3vnull 2007.11.07. 15:37:25

Gyerekek, aki fanyalog a 8-0 után, az gondoljon arra, hogy annak a Hakan Arikannak rúgtak 8 gólt aki helyett Gera Zolit állították ki az emlékezetes török-magyar 3-0-n.

pocak 2007.11.07. 15:44:11

Na, AndrásPéter7-ről beszéltem az előbb.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.11.07. 15:49:01

Én is hiányolom az angol bajnokik elemzéstét:)
babelnek szerintem is mázlija volt annál a gólnál.

A többievl enincs gond, kell egy nagyon magas fokú pressing egy csapattól, hogy legyenek kipattanók amiket csak be kell kotorni.

vastagbor.blog.hu/2007/11/07/football_comedy

Walmer 2007.11.07. 15:49:55

András, tehát csak akkor istenítsünk egy csapatot, ha a kieséses szakaszban rúg 8-at összesítve. nyugtass meg, hogy ezt nem gondoltad igazán komolyan. mert ha igen, akkor az utóbbi 10 évben nem sok csapatot isteníthettünk a BL-ben a tavalyi MU-n kívül. És még egyszer: A Pool a BL csoportmeccsén rúgott nyolcat egy a BL főtábláján lévő csapatnak. nyolc gólt rúgni qrva nehéz ám, még a jászberényi kispályáson is, nemhogy BL meccsen. ha ezt nem érted meg, akkor fölöslegesen koptatod a klaviatúrát ezen post kapcsán.

Walmer 2007.11.07. 15:50:48

eric,
ha Messi csinálja akkor is ezt írnád?

neeskens 2007.11.07. 16:13:04

Szerintem fantasztikus volt a Pool tegnap. Jó a Besiktas összezuhant, de nem magától.
Hanem,mert a Liverpool nem vett vissza 2 vagy 3-0 után! Utána is ugyanolyan sokat futottak,támadták le az ellenfelet a meccs végéig. Ez pedig ilyen versenynaptár mellett becsülendő. Nem akarok csapatneveket írni, de szerintem az élcsapatok többsége az egész második félidőt takaréklángon játszotta volna.
Babelnek szerencséje volt, na és? Utána meg fejelt egy kapufát 4 méterrről....

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.11.07. 16:29:36

Walmer, Messit pont nem szeretem, de ha anno Cantona rugta volna sem nyalom meg a képernyőt xD
Nem játékos függő nálam. MOst szerencséje volt Babelnek, picsánlőtték. Ettől még egy nagyon tehetséges srácnak tartom.

Walmer 2007.11.07. 16:45:09

A sarokkal a hosszúba tett gólról beszélek, nem a beseggeltről nyilván.

szferi 2007.11.07. 17:02:52

AndrásPéter7 :Én nem emlékszem rá hogy inzaghi valaha lőtt volna "klasszis,egyedi és tökéletes" gólt, de látványosnak mondhatót is csak szökőévenként. Kíváncsi lennék, hogy abból a 61ből hány pattant be róla úgy, mint Babel seggéről, meg hogy hányszor volt közbe lesen csak a partjelző nem vette észre. Egyébként lehet gratulálni a statisztikájához.

MAti 2007.11.07. 17:14:27

szferi: szerintem többször állították meg tévesen lesen, mint ahány lesgólt megadtak neki.
Noha nem vagyok oda érte, jobban szeretem a "játszó" csatárokat - de azért legyünk vele korrektek.

szferi 2007.11.07. 17:26:08

Az akartam lenni,ezért írtam az utolsó mondatot. Ő és Carlos a két nagy "kedvencem", egyik olyan csatár, mint amilyen hátvéd a másik. Tudom hogy sokan szeretik őket, csak nem értem miért. Carlost lehet értékelni a hozzáállásáért meg egyebekért (ezt irtam tegnap is), de inzaghi egy sunyi kis patkány.

oscar dirlewanger 2007.11.07. 17:26:44

bundameccs volt.a törökök inkább kikaptak, cserébe hadműveletet kezdhetnek a kurdok ellen észak-irakban.

Walmer 2007.11.07. 17:48:04

de inzaghi egy sunyi kis patkány.
Annyira, de annyira egyetértek!!!
András szerint a tavalyi BL döntő első gólja is biztos Inzaghi klasszisát bizonyítja, mikor a hátáról pattant be pirlo szabadja, mert olyan tetű lassú már, hogy nem tudott időben elugrani a labda elől.
Aztán persze úgy ünnepeltette magát, mintha 25-ről kapásból a ficakba vágta volna

rizla 2007.11.07. 18:38:34

"Így sem? Irónia, my friend, irónia. meg egy kis cinizmus, meg egy kis gonoszkodás, stb:-)"

aha, hát még gyúrj egy kicsit erre, nem megy valami jól.

"Az mák gól volt, mikor Babel hátáról bepattant. a többi... nem hiszem. Akkor a meccsek 90%-át mákkal nyeri az egyik csapat."

a meccsek 90%-án nincs olyan gól, ami bepattant babel hátáról.

babel sarkazós gólja zseniális volt természetesen, de hogy miért nincs róla szó, azt kérd számon például a cikkírótól, mert ő sem említi.

rizla 2007.11.07. 18:39:27

azt meg senki sem mondta, hogy a liverpool győzelem mák. de a 8-0 az az. minden jó irányba pattant kb.

AndrásPéter7 2007.11.07. 18:45:56

Szferi és Walmer:a hozzászólásomat félreértettétek de jogosan!Inzaghinak a gól mennyiségét emeltem ki és a klasszis gólokat pedig nem az ő számlájára akartam írni hanem az előtte picit szídott Dinhora!amúgy pedig szerintem sokan szeretnénk "sunyi kis patkány"ok lenni beleértve titeket is!eggyezzünk meg abba hogy Inzaghi nem azért van ott ahol meg nem azért rúgott ennyit mert annyira szar,tetűlassú...
nem az első gólra kell emlékezni a döntőből hanem a másodikra....;)

MAti 2007.11.07. 18:47:49

Walmer&szferi:

Lehet utálni Inzaghi-t, meg fújolni a játékát meg szidni... de ettől még tény marad: ő valami olyat tud (ösztön?) amit kevesen.
Valahogy mindig minden a kapu felé pattan róla, és mindig pont ott áll, és, és, és...
De tovább lehet sunyigörényezni persze.
Ő meg röhöghet rajta, mert alig van még olyan játékos, akinek ennyi érzéke lenne a gólszerzéshez. Máshoz semmihez persze.

Nem szeretem amúgy én sem a játékát, és nem tenném be a kedvenc csapatomba. De lehet, hogy eredményesebb lennék vele...

drani 2007.11.07. 19:02:57

na és mitől sunyi patkány? mi olyat csinált, ami erkölcsileg elítélendő? lesen volt sokat? vagy hogy nem látványos gólokat lő?
ezt fejtsétek már ki!

rizla 2007.11.07. 19:15:59

kifejtem én.
joga bonito=jó, szép, okos
nem joga bonito=rossz, csúnya, buta
inzaghi=nem joga bonito

ez a bajuk.

Klárensz 2007.11.07. 19:16:40

habár a Milan a kedvenc csapatom nem Inzaghi miatt szeretem, őt annyira én se csipázom,de.....tény hogy 30valahány évesen qrvalassú, de láttam játszani 25 évesen (mint gondolom ti is) amikor bizony nem akadt sok vetélytársas ebességben!

egyébként sztem is többször állították meg tévesen lesen, mint ahányszor megadták neki a lesgólt

ritka madár az biztos, ő az a típusú játékos aki semmit se tud, csak gólt lőni, ami valószínűleg nem véletlen

mint említettem nem csipázom, de hát mégis a mikutyánk kölke szal meg kellett védenem

szferi 2007.11.07. 19:20:24

Mitcsenkov! Babelnek a seggében annyi a gólösztön, mint inzaghinak a jobblábában! Ez persze óriási túlzás, de kapásból tudnék mondani egy csomó csatárt akik legalább olyan "ösztönnel" rendelkeznek mint inzaghi és öröm nézni, amit csinálnak. És nem hiszem, hogy a csapetod eredményesebb lenne inzaghival mint pl Henryval.

drani! azt hiszem nem egy játékosról beszélünk, vagy csak te nem érted... nézd meg egyszer, hányszor dobja fel magát egy meccsen... mennyit reklamál... ez nem hozzáállás, és nem is foci. Walmerrel meg egyetértek, bepattan róla a labda és eljátsza a világsztárt...? Na miért is egy sunyi kis görény?

rizla 2007.11.07. 19:27:07

inzaghi kurva jó játékos (volt, bár most sem rossz). a statisztikák igazolják, ennyi. mit kell ezen vergődni? bepattant a hátáról, hát istenem, pippo már csak ilyen. örülni meg azért örült neki annyira, ti nagyon szerencsétlenek, mert a BL-döntőben ezzel szerzett vezetést a milan, nem azért, mert sunyi féreg.
mellesleg a hol, mikor nem csak ebben a kérdésben játszik szerepet: babel gólja csodálatos volt, ez tény, de 5-0s állásnál lőtte egy nagyon gyenge csapatnak a BL csoportkörben. mellesleg azért ANNYIRA nem volt nagy gól, persze, kurva szép, öröm nézni, ész kell hozzá, ösztön, technika, de volt már ilyen, nem is egy. legutóbb pár hete (asszem) ribery lőtt egy ilyet. szóval címlapokra tán nem véletlenül nem kerül. de itt mindenki a joga bonito szuperfoci nagykövetének képzeli magát

szferi 2007.11.07. 19:39:38

Nagy hülyeséget mondtál, rizla. Nem a szép fociról van szó, hanem az állandó fetrengésről, rájátszásról, reklamálásról. Ha csak hozzáér egy védő már összeeseik, mi az istenér nem akarja inkább berúgni??? Én speciel ronaldinhot se szeretem mer ő meg agyoncifrázza, nekem seedorf, nedved, scholes, bergkamp, stb az etalon. Hol van ezekhez a játékosokhoz inzaghi???

rizla 2007.11.07. 19:43:46

egyik sem egy poszt inzaghival (najó, bergkamp úgy ahogy, de ő meg kevesebb gólt lőtt mint inzaghi). én nem mondtam egyébként, hogy pippo jóarc, de nehogy már nedveddel példálózz! a legutóbbi bajnoki produkcióját láttad (asszem a torino ellen)? kibaszottul elszállt az agya. scholes meg aztán pláne hasonló típus, ha ő mérges, akkor jön a brutalitás, boxolás. ez jobb, mint a hiszti? mindenkinek megvannak a maga allűrjei.
ronaldinho meg nem agyoncifrázza, hanem tökéletesen játszott régen, most meg szarul játszik. de a cifrázás ebben nem játszik szerepet.

drani 2007.11.07. 19:51:27

nekem nem rémlik, hogy sokszor dobálná magát, inkább küzdős típusúnak tűnik. pont az, aki becsúszva is bekotorja. nem állítom hogy soha nem színészkedett még (pl. EB2000), de nem jobban mint az átlag. a reklamálástól pedig nem lesz sunyi görény. őszintébb játékos számomra min Ibra vagy Vieira vagy Giovani. Alattomosnak meg semmiképp sem nevezném.
az a feltevés meg, hogy kivel lenne eredményesebb a csapatod nagyon butus. melyik csapat?

szferi 2007.11.07. 19:57:46

Ibrához nem is hasonlította senki.

Melyik csapat? mitcsenkovnak válaszoltam, olvasd a kommenteket.

BruceWayne 2007.11.07. 20:22:03

a poolhoz annyit, nem bírom őket, de mondjuk a MU-roma 7hazai góljából 5ben volt benne a kapus, 4et konkrétan róla kaptak........bár ezek a pool gólok is érdekesek voltak, de volt kb 3 szép

BruceWayne 2007.11.07. 20:22:50

ha csatár, akkor Ronaldo, ennyi...mást nem érdemes említeni :-)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2007.11.07. 21:01:42

Amit a norvégok művelnek a BL-ben, az körülbelül annyira váratlan, mint a Valencia kínlódása. A Rosenborg gyakorlatilag két dologból él, a fejreívelősdi mellett vadul kontráznak. Ez utóbbi számomra szokatlan, viszont el kell ismerni, kétségkívül jól prezentálják a kontrajátékot. Kicsit megkapargattam a RBK-témát, akit érdekel, olvasson bele:

azbennvolt.blog.hu/2007/11/07/dupla_dupla_norveg_modra

crouchy 2007.11.07. 21:02:04

bl van, angol bajnokság nincs. köhöm köhöm. habitang kollégának nem sietős. vagy én vagyok vak

crouchy 2007.11.07. 21:31:50

nahát akárki mondhat bármit benayoun akkor is szar:D komojra fordítva a szót, sztem hüjeség azt mondani, hogy mázli miatt nyertünk ennyire. ha valaki ott van a kipattanónál és bevágja az mázli? nem, az a védelem hibája, amit ki kell tudni használni. babel sarkalós gólja pazar volt, benayoun elsője is szép volt, és a crouch féle fejesre sem lehet semmiféle megjegyzést tenni. sztem a törököknek és mindenkinek teljesen mind1 hogy gerrard a hosszúbe vagy a rövidbe lő gólt. legfeljebb elvetemült barmok, akik ilyenekre fogadnak lehettek szomorúak.crouch első góljánál pedig megint mind1 hogy a védő pöcköli 2meterpeter elé, vagy ő tolja meg magának. egyedül a babel hátról pattanós gólját lehet mázlinak nevezni, de akkor hogy hajdú bt idézzem óriási pechje volt szegénynek a kapufájánál. szal szerintem most örüljünk is vígadjunk szép, sokat passzolós jázékot láttunk, és most nem lényeg h ki ellen. voronin nagyon jól játszott, bizonyította h kuyt nem kell a poolba, mert ott van ő aki elvileg csatár de gyakorlatilag rengeteg labdát szerez és inkább az előkészítésben jeleskedik és nem bombázza el a francba amit megszerzett. riise is nagyon hasznosan játszott, még magához mérten is harcosan de adott is, kapott is rendesen. de ez még csak az alagút szép széles bejárata. arra volt jó ez a 8 0 hogy ne kelljen a porto ellen is sokkal nyerni, ott már ne kelljen a gólkülönbségen javítani. mert nagyon csodálkoznék ha ebben a csoportban nem az döntene sajnos/szerencsére -majd meglátjuk. tehát 2 hét múlva, a velodromeban megint győzni kell. Go REds! jah és Benítez még azért van törlesztenivalód..

crouchy 2007.11.07. 21:41:38

rizla remélem hogy ZTE MUTD után a statisztikákkal törölted a seggedet pár hétig..

crouchy 2007.11.07. 21:43:17

"bepattant a hátáról, hát istenem, pippo már csak ilyen. " "babel hátáról bepattant egy labda a hálóba (év legszarabb gólja)," Rizla többet nem is írok, saját magadat teszed szánalmassá..

pocak 2007.11.07. 21:46:59

Benayun szar? Egy fenét. Eddig csak jól játszott, ha bekerült a csapatba, hajt, odateszi magát mindig, ügyes, és még fantáziája is van a játékhoz.

A többivel egyetértek, főleg ami a Voronyin-Kuyt cuccot illeti.

crouchy 2007.11.07. 21:51:42

figyelj pocak azér annyi igaz hogy benayoun 3 góljából legalább kettőt te mg én meg még talán a torghelle is belőtte volna. és lelkes, de sajnos sok labdát veszít. de az a szar azért persze ironikus volt. csak nem akkora jó, mint amekorrának most mondják. szerintem.

crouchy 2007.11.07. 21:59:04

az a hosszúbe az=hosszúba..

AndrásPéter7 2007.11.07. 22:02:59

Azért azt sem hiszem hogyha Pipponak az lenne a feladata hogy cselezzen meg ilyesmi akkor azt nem tudná megcsinálni!csak hát neki ez a csapatban a feladata hogy seggen csúszva is bekotorja a labdát a hálóba,amit lássuk be tökéletesen csinál és ez szinte a védjegye is!
a reklamálás,hevesség,stb. pedig a vérében van(olasz)!!
bárki bármit mond pippo a korszak meghatározó befejező csatára,nem véletlenül rúgta ezt a mennyiséget!

drani 2007.11.07. 22:16:04

szferi
én hasonlítottam ibrához, és olvasom a kommenteket, de neked majd ezentúl részletes magyarázatokkal szolgálok

MAti 2007.11.07. 22:50:52

Azért most a társaságnak az a fele, aki mindent félresöpörve szidja Inzaghi-t, az tanuljon még a fociról sokat...

Meg az ilyenek:
"Mitcsenkov! Babelnek a seggében annyi a gólösztön, mint inzaghinak a jobblábában!" (c) szferi

Ja. Babelnek hány BL-gólja van eddig?
Nem vagyok oda Pippo-ért, nem az ő játékáért ülök le egy meccset megnézni, de az ilyen és ehhez hasonló kijelentések azt minősítik, aki leírja... :)

MAti 2007.11.07. 22:54:00

Más: mit adott ma otthon a TV?

Itt a svédeknél Inter-CSZKA-t néztünk, nyilván Zlatan miatt. Remek meccs volt.

Zlatan másodikra bődült nagy gólt rúgott - az Inter pedig azért nyert, mert volt a két csapat között egy Cambiasso különbség.
Szenzációsat játszott a srác már megint.
A másnak minden erejét felemésztő szűrőmunka mellett majd' minden támadás átfut rajta, ott van, visszateszi a kényszerítőt, indítja a másikat, megjátszható, ha kell üres ember - és gólveszélyesebb, mint bárki más a csapatban.
Két gól, mellette volt még egy ajtó-ablak ziccere, amit melléfejelt - elképesztő teljesítmény.

anniehall 2007.11.07. 23:11:01

mitcsenkov: örülök h így láttad, sajnos nem láttam a meccset, de jó tudni, h jók voltak a fiúk. Fárasztó két hét van a csapat mögött, sok a sérült, ezért kicsit tartottam a meccstől. Forza Inter!

szferi 2007.11.08. 07:22:58

A segges kommentet arra irtam, hogy inzaginak az ösztönei segítenek, mikor bepattan róla a labda... na most akkor babelnek is az segített? Mert ha babelről bepattan, akkor csak szerencséje volt, ha meg inzaghirol pattan be, akkor ő a faszagyerek mert jó helyen állt. Kb erről szól ez az egész. 61 gól az 61 gól, senki sem veszi el tőle, de meg kell nézni h ki áll mögötte. Batistuta pl. közel sem volt ehhez soha, de szerintem jobb játékos volt mint inzaghi.

szferi 2007.11.08. 07:24:25

Hasznos játékos, de gyakran érdemtelenül sztárolják, a játéka pedig unalmas. Részemről ezzel le is zártam a témát.

MAti 2007.11.08. 08:53:38

szferi: ez olyan, hogy ha egyszer a ZTE megveri az MU-t, akkor szerencséje volt.
Ha évente két meccsből kétszer megverik, akkor meg jobbak.

És ha Babelnak egyszer így sikerül, akkor szerencséje van. Ha ötvenszer, akkor meg ösztönösen jól csinálja.

rizla 2007.11.08. 09:23:14

crouchy, és a többiek: ezúton megkérnék minden értetlen, olvasni képtelen hülyét, hogy ne reagáljon az én hozzászólásaimra a jövőben. köszönöm.

szferi 2007.11.08. 11:02:11

drani, úgy látszik neked kell mindent részletesen elmagyarázni, vagy csak nem akarod megérteni. Ibrahimoviccsal nem értem mér kell összehasonlítani ebben a témában, hozzá legfeljebb csak Materazzi mérhető. Nem véletlenül ünnepeltek a csapattársai amikor elment az ajaxból. Inzaghi azért annyira nem köcsög mint ő, viszont focizni se tud annyira. (ez megint elég szubjektív, de a te hozzászólásaid is azok).

Mitcsenkov, szerintem babel rúgott másmilyen gólt is azon a meccsen, vagy nem? Egyébként meg nem kell valakit agyondícsérni, ha bepattan róla a labda, meg ha tíz indításból egyszer nincs lesen. Hogy ez sokszor történik? na és? Ez nem von le semmit az értékéből, DE NEM IS TESZ HOZZÁ.

MAti 2007.11.08. 14:55:24

Nézd.
Az ellenfél úgy megy fel a pályára, hogy ők nem akarják hagyni Inzaghi-t gólt rúgni.
Ehhez képest neki ez megdöbbentően sokszor sikerül.

Lehet itt még vitatkozni meg a szánkat tépni, de aki azt akarja bebizonyítani, hogy Inzaghi értéktelen, vacak futballista... hát, na mindegy.

Walmer 2007.11.08. 15:17:24

rizla,
szerintem nyugodtan visszakapcsolhatsz egy pár fokozatot...

szferi 2007.11.08. 15:48:42

Ez a téma már tényleg kimerült, de ha mindenki így játszana, én eladnám a tévémet. :)

crouchy 2007.11.08. 18:45:41

rizla az ilyeneket tartogasd a parlamentbe. fennsőbséges semmitmondás. áh nem mi ezt nem érthetjük, ezt csak te érted és nem magyarázod el hanem mindenki hülye és kussoljon Bravo!

aranyhaj.blogspot.com 2007.11.08. 19:40:12

Attól tartok, rizla kérése nem talált meghallgatásra :-)
aranyhaj.blogspot.com

Romanista 2007.11.08. 19:48:16

azért egyszer megnézném a Pippot a meccs előtti ötpercben ül az öltözőben és kb; "Oké, megtudod csinálni, 65-70 perc környékén csinálsz egy tizenegyest tuti beveszi majd..."

szferi 2007.11.08. 21:59:02

megy az neki magától is, anélkül hogy előre rákészülne

szferi 2007.11.08. 22:25:28

egyébként nem tartom kizártnak, hogy az olaszok Ausztrália ellen készültek valami ilyesmire, annyira szerencsétlenek voltak az első félidőben, egyszerüen nem tudtak mit kezdeni az ausztrélokkal. hogy az nem inzaghinak jött össze, az most lényegtelen. Evidens, hogy Grosso csak addig futot míg el nem érte a vonalat, és szerintem nem ő volt az egyetlen akinek ez megfordult a fejében. Ilyen a mentalitásuk, tisztelet a kivételnek.

Romanista 2007.11.08. 23:04:25

most készültek vagy ez a mentalitásuk?

szferi 2007.11.09. 08:12:55

Olyan a mentalitásuk, hogy fejben erre is felkészülnek. Szerintem Grossot nem ott, a tizenhatos vonalán érte az isteni szikra, hanem már jó előre tudta, hogy ha egyszer odaér, feldobja magát.Ha meg nem ő, akkor valaki más előbb utóbb. Szóval ilyen mentalitással is ki lehet futni a pályára.

szferi 2007.11.09. 08:14:46

... meg olyannal is, hogy ha törik, ha szakad, beadom, vagy megpróbálom rárúgni. De ez nyilván meg sem fordult a fejében. Ez egy kirívó példa, tudom, de inzaghinak is vannak ilyen húzásai

AndrásPéter7 2007.11.09. 16:22:07

Szferi:
figy!Te az ég világon nem tudsz mást csinálni csak pippot szídni?Neked nem tetszik a stílusa!És!szerintem nekünk nem kötelességünk azt hallgatni hogy mennyire utálod meg milyen szar,feldobja magát,lesen van,tehetségtelen....
mi sem szídtuk a csonti crouch-odat,pennantot....
de ha nem tudod ezt abbahagyni akkor menj a liverpool oldalára és szídjátok együtt a világot!

szferi 2007.11.10. 08:32:58

Andráspéter, mellényúltál. Crouch is szarul játszik, bár néha van egy jó meccse, azért ezt aláírom, függetlenül attól hogy pool szurkoló vagyok. Azért mert milan drukker vagy még nem kell mindenáron védeni inzaghit, sztem ha a juvéban csinálná ugyanezt a véleményed is más lenne. Minden második komment azzal kezdődött , hogy "én sem miatta ülök le a tv elé", "nem kívánnám a kedvenc csapatomba", stb. akkor meg minek ezen ennyit problémázni?
"a Milan a kedvenc csapatom nem Inzaghi miatt szeretem, őt annyira én se csipázom" - ez legalább korrekt volt és elfogulatlan. Attól, h valaki a kedvenc csapatodban játszik, még nem biztos, hogy minden amit csinál szép és jó. Ezen gondolkodj.

AndrásPéter7 2007.11.10. 10:18:43

Milan drukkerség ide vagy oda Inzaghi akkor is JELENLEG jobb focista mint pl.:
Babel!és vannak olyan érdemei amit egy nem milan drukker is elismer!
Egyébként olyan MILAN drukker vagyok aki még Favallit és Simicet is mindenáron megvédem!és szerintem ez normális!sajnos ez nagy baj hogy kihaló félben vannak az ultrák akik akkor is fanatikusan imádják csapatukat ha az már csak megye 1/b-ben nyomja!
Tehát Pippo a kedvenc csapatomba játszik és nekem "minden" amit csinál megfelel!(bizonyos keretek között!pl.:riise meg társai randalírozása...)

szferi 2007.11.10. 13:31:17

Hogy valaki hű a csapatához az normális, de hogy kritikátlanul elfogad mindent... az enm az.

"még Favallit és Simicet is mindenáron megvédem" ...na itt kezdődnek az értelmetlen viták, elvakult emberekkel. Viszlát.

d3vnull 2007.11.10. 15:49:00

Gyerekek, a világért sem akarok belefolyni, de nagyon értelmetlen a vitátok. Senki sem fogja a másik véleményét adaptálni, a sajátját meg már mindenki elmondta. Ebből csak veszekedés lesz.

Romanes eunt domus 2007.11.10. 18:45:53

Hogy Bozsik Péter szakkomentátor :P urat idézzem, "nekem nem liblingem a Liverpool". De a 8-0 az 8-0, ezt nem lehet tőlük elvenni, évek múlva mindenki csak az eredményre fog emlékezni, a gólokra nem annyira.
Babel picsás gólja meg mázli volt, hát istenem, megesik az ilyesmi, h valakit seggberúgnak, és bepattan róla, ezért nem kell elítélni. Inzaghiról meg annyit: lehet, hogy dobálja magát, lehet, hogy hisztis, lehet, hogy semmit nem tud, csak gólt lőni, viszont egyvalamit nem említ itt senki: mindig a legfontosabb pillanatban lövi azt a gólt. Csak az elmúlt két évből említenék példákat:
Tavalyi BL-nyolcaddöntő, Bayern München: 0-0nál és 2-1nél.(amikor félő volt, h a Bayern összekapja magát)
BL-negyeddöntő: Lyon: 0-0nál, és 1-1nél (kiesésnél, 87. percben)
és az idei BL-döntő két gólja. és a sor folytatható a végtelenségig
Az Inzaghi-fikázók sztem a seggüket a földhöz verték volna, ha a BL-döntőben az ő csapatuk vezetett volna egy ilyen góllal. Én azt csináltam :))
süti beállítások módosítása