Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 11. forduló - 8 gól a hajrában

2007.11.05. 09:02 _benito

Úgy huppantunk le tegnap este a kanapéra, hogy pont leszarjuk, ha csak egy csapat lesz a Serie A 11. fordulójában, amelyik nyerni tud otthon, végül úgy alakult, hogy már azt sem bántuk annyira, hogy nem négy vendéggyőzelem született. A látszat azonban némileg csalóka, hiszen több olyan hazai csapat is volt, akik nem bánták annyira, hogy legalább egy pont összejött. Az oké, hogy kikapni otthon mindig extraszar, a Milan meg durván leégette magát (minket még jobban, köszi, srácok) és a Napoli szurkolói sem vastapssal kísérték az öltözőbe a csapatukat a tökutolsó ellen kínkeservesen kiharcolt iksz után, de a döntetlenek jó része után a hazai csapatok sem zokogták át az éjszakát. Gyalázatosan szar meccsek mellett hihetetlen izgalmas, végjátékban eldőlő és megforduló összecsapások, és persze a nemzet legnagyobb eseménye, a Derby d’Italia – ez volt a Serie A 11. fordulója.

Szögezzük le, pontot szerzett a Juve, de tegyük egyből hozzá azt is, hogy egy nálánál erősebb ellenfél ellen. Az Inter ugyanis pillanatnyilag egyszerűen jobb csapat. Ha végigfutunk a két csapat összeállításán, szinte nincs olyan poszt, ahol a zebrák játékosa ellenfele fölé nőtt volna, ráadásul minden korábbinál jobban látszott a Juventus legnagyobb hendikepje, miszerint nincs a középpályán hatékonyan passzoló játékosa. Palladino nem ügyetlen, de egy Inter ellen ő nagyon kevés, C. Zanetti és Nocerino felfele irányuló passzait kacagva nyelte le Cambiasso (a mezőny egyik legjobbja), Nedved pedig kifejezetten haszontalannak bizonyult, bár írjuk a javára, hogy azért lerúgta az őt lejátszó szülinapost, Figót. A legnagyobb különbség mégsem itt található a két csapat között, hanem a védelmekben: Samuel és Cordoba szinte hibátlanul tette a dolgát, Treze levegőt sem kapott a 90 perc során, míg a másik oldalon Chiellini (az megvan, hogy mennyire hajaz Vanczákra?) még csak hagyján, de Legrottaglie utoljára a Chievóban játszott jól és egyébként is kicsit olyan, mint egy magyar védő: hozza a rutinmunkát, de bármikor benne van egy mérkőzést eldöntő baki. Számláján tegnap egy gól és két hihetetlen helyzet (egyszer Buffon, egyszer visszaérve ő maga mentett), egyébként sem voltunk biztosak benne, hogy pont az Inter ellen kell Ranierinek ezt a 25 méterre a kaputól lesre állítunk nevezetű orosz rulettet játszani főleg úgy, hogy 5 golyó van a tárban. Az Inter a középpályán kiharcolt fölényét (Cambiasso tökéletes szűrőmunkája mellett) Maicon folyamatos jelenlétének köszönhette, nagy szerencséje a zebráknak, hogy az egyébként remek Cesar nem fogott ki nagy napot.
Nem mondunk nagyot, az ilyen meccseken hihetetlenül fontos, hogy ki szerzi az első gólt. Cruz (gyönyörűen csinálta, adjuk meg) találata után az Inter egy kicsit túl is biztosította magát, hiszen a Juve támadásaiban nem volt annyi ötlet, hogy érdemben veszélyeztessék Julio Cesar kapuját, ennek ellenére Cambiasso akár el is dönthette volna a meccset, ha nem lesről pofozza be a Buffonról kipattanó szabadrúgást. A második félidő elején a Juve megpróbálta felpörgetni a tempót, de a gól egyáltalán nem volt benne a játékukban, a cserékig a legnagyobb helyzetük az első félidőben Del Piero által a rövidre csavart szabadrúgás volt (ám ha mi, söcivel a kezünkben, a kutya fülét vakargatva tudtuk, hogy ez következik beadás helyett, akkor kár lett volna arra számítanunk, hogy Julio Cesar benézi). A két csere azonban nagyot lökött a Juve játékán. Iaquinta úgy vetetette a csatába magát, hogy az első sorokban ülő nézők megijedtek, majd Camoranesi beállásával a fent említett torinói rákfene is megoldást nyert, innentől kezdve pedig igazi rangadóvá nemesült a meccs. A zebrák feljebb jöttek, több veszélyes támadást is vezettek, miközben az Inter elszórakozta a bőven ölükbe hulló kontralehetőségeket, aztán bő negyedórával a vége előtt egy gyönyörű Juve-támadás után összejött az egyenlítés is. Az ismétlésekből látszik, hogy Julio Cesart centik választották el tőle, hogy bemutassa a szezon védését, a Samuel lábán felpördülő labdába ugyanis hatalmas bravúrral bele tudott érni, de Camoranesi lövése elég erős volt ahhoz, hogy így is bemenjen. Így lett tehát döntetlen a két év után megrendezésre kerülő Derby d’Italia egy olyan meccsen, ahol mindkét félnek fontosabb volt, hogy ne kapjon ki, mint hogy győzzön, de ahogy a bevezetőben is említettük, most bizony a Juve boldogabb a megszerzett ponttal. (Juventus-Inter 1-1)

A Milan cserben hagyott minket, pedig minden bizalmunkat egy nagy Torino-verésbe helyeztük. Hogy ebből nem lett semmi és a hazaiak tovább mélyítették maguk alatt a pöcegödröt, azért elsősorban a parádés védések egész sorát bemutató Sereni, valamint természetesen Gilardino hibáztatható, aki kétszer is csak a kapussal állt szemben, Inzaghi pedig megismételte a BL-döntőben a második gól előtti támadást, csak most oldalhálót talált a kapu helyett. (Milan-Torino 0-0) A Lazio és a Fiorentina mézédes altatódallal kápráztatta el a temetőjárástól amúgy is kábult olaszfoci-rajongókat. Az elképesztően gyenge színvonalú meccset Ballotta kapitális hibája döntötte el, aki egy (egyébként szarul) hazafejelt labda után cammogva indult el, majd a szögletet megakadályozandó egy párducvetődéssel bent is tartotta a labdát, Pazzini meg köszönte szépen, nyomott egy barackot a kapus kopaszodó üstökére és megnyerte a meccset a liláknak, akik így a forduló nyerteseivé léptek elő. De ha már ilyen hülye gól, akkor már miért nem ilyen? (Lazio-Fiorentina 0-1)

A Romának közben annyira megtetszett az idén a Milan védjegyének számító forgatókönyv, hogy elhatározták, ők is kipróbálják, milyen érzés agyonnyert meccseket döntetlenre adni. Ehhez remek partnernek bizonyult Vannucchi, aki hihetetlen nagy góllal hozta vissza a meccsbe a két gombóccal a torkukban pihenni térő hazaiakat, majd a takaréklángot feljebb kapcsolni képtelen farkasok ellen a hajrában az egyenlítés is összejött. Mancini meg hiába jó és hasznos, egy nagyképű paraszt. (Empoli-Roma 2-2) A Reggina a lefújás pillanatáig vezetni tudott Nápolyban, ekkor azonban érkezett Lavezzi és legalább az egyik pontot megmentette csapatának. A gól akár a győzelmet is jelenthette volna, de Campagnolo kipiszkálta Calaio büntetőjét, szinte tökéletes bemutatkozáshoz segítve csapata kispadján Ulivierit. (Napoli-Reggina 1-1)

Végre egy csapat, amelybe nemhiába vetettük bizalmunkat, a Siena ugyanis elhozott egy pontot Pármából. Na, ez sem sokon múlott, hiszen az egyenlítés itt is a lefújás előtti pillanatokban született, miután a szülővárosa ellen gólt szerző Corradi találatát De Ceglie kiegyenlítette, majd 10 perccel a vége előtt megint a Parma került előnybe. A sienai egy pontot egy megpattanó lövés biztosította be a 89. percben. (Parma-Siena 2-2) Nem sikerült a Livornónak meglovagolnia a múlt fordulóban idegenben elért első győzelme utáni eufóriát, bár az Udinese ellen a hazai egy pont sem tűnik rossznak. A tudósítások szerint a meccs viszont kifejezetten rossznak tűnt. (Livorno-Udinese 0-0) Azon már meg sem lepődünk, hogy a Sampdoria a múlt heti égés után szétbombázta a legutóbb ígéretes pontot szerző Cagliarit Szardínián. Az első forduló óta idegenben gólképtelen genovaiak az első félidő utolsó negyedórájában háromszor is beköszöntek, majd hiába kerültek a hajrára emberhátrányba, a hazaiaknak a szépítés sem jött össze. (Cagliari-Sampdoria 0-3)

Ez egy ilyen forduló volt… Doni ugyanis fogta magát és kihagyott egy tizenegyest a Catania vendégeként győző Atalantában. Mázli, hogy a kivételesen két csatárral felálló bergamóiaknál az eltiltott Zampagna helyén játszó Langella kétszer is beköszönt, így még az sem jött össze, hogy ha Spinesi fel is támad, akkor is iksz lesz. Emberünk ugyanis gólt lőtt, de iksz nem lett, az Atalanta elvitte mindhárom pontot. (Catania-Atalanta 1-2) Valami hihetetlen meccset játszott egymással a Genoa és a Palermo. A 8. percben a vendégek szereztek vezetést, majd hátradőltek és nézték, ahogy kapusuk, Jimmy Fontana egyenként kivédi az összes Genoa-csatár szemét. Aztán a második félidőben Leon rájött, hogy Fontana csak a gólt nem tudja védeni és egy olyan szabadrúgást tekert a rövid felsőbe, ami akkor is gól, ha a vicces arcú portás egész családja a kapuban dzsemborizik. De nem volt ám vége, egy megpattanó lövéssel már a hazaiaknál volt az előny, a pontrúgásokkal igen rossz viszonyban lévő genovai védők azonban ismét egyenlítéshez segítették a rózsaszíneket. Nem volt már hátra 10 perc sem, amikor Borriello révén úgy tűnt, hazai siker születik, de valahogy egy jó meccsnek még a leggyalázatosabb fordulóban is lennie kell, így a 91. percben Amauri (természetesen egy pontrúgás után) megint egyenlíteni tudott. (Genoa-Palermo 3-3)

Itt az összes gól:

83 komment

Címkék: olasz videó juventus összefoglaló inter serie a derbi derby

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr20218791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drani 2007.11.05. 10:18:22

először is: minden forduló után ennyit kéne írni a nagycsapatok meccseiről, mint a juve-interről.

szerintem pedig pont ezzel a lestaktikával volt esélye a juvénak. csak egy gólt kaptak, ami nem rossz.

a középpálya tényleg fos volt, legalább tiagót betehette volna. palladino nagyon szépen tudja megtartani a labdát, csak nagyon önző és 10ből egy beadása talál embert. és még véletlenül sem passzolt delpieronak, akivel pedig megzavarhatták volna a védőket.

nedved nagyon szar volt! önzőzött, és amikor futott vissza figoval, már mondtam magamban, hogy most fel fogja rúgni sárgát érően. kiismerhető lett.

és az milyen volt, amikor delpiero szabadrúgásánál visszajátszották a pillantását? egy sanda blikk a jobbalsóra, aztán vissza a bolyra. nagyon kemény!!

drani 2007.11.05. 10:25:27

ja, és Ibra meg egy kis takony

BruceWayne 2007.11.05. 10:33:17

korrekt poszt bár szerintem nagyon picit elfogult... a juve gólja kb a semmiből jött(oké hogy támadgattak de jól zárt az Inter védelelm, az volt a 2. kapuralövésük), a lövés meg kifejezetten gyenge volt, J.Cesar simán fogta volna.... na de már mindegy, ott dőlt el hogy az igen jól játszó Figo lerúgása után /"Nedved pedig kifejezetten haszontalannak bizonyult, bár írjuk a javára, hogy azért lerúgta az őt lejátszó szülinapost, Figót." - hát ha nektek ez pozitívum.../ elég összeszedetlen kontrákat vezetett az Inter, elkapkodták az összeset, főleg hogy Suazo és Ibrahimovic nem nagyon akart passzolni egymásnak, meg Mancini 2 cseréje is érthetetlen volt - azt hittem ezt benito meg fogja említeni -, Burdisso behozásával senki nem maradt a középpályán aki igazán hatékonyan segíthette volna a kontrákat, max cesar, plusz Cruzt kellett volna fenthagyni az eléggé indiszponáltá váló Zlatan helyett (aki ha 1-2 évvel ezelőtti önmagát hozza vagy esetleg egy örültebb csatár játszik a helyén akkor a meccs végére tuti hogy egy derékszöget fejel chiellini orrán lévő kanyarból, annyira b***ogatta..../
szóval az elején jó volt a juve, hajtottak de igazából hatástalanul(trezegé 5nél többször ért labdába a 90 perc alatt), nem tudták feltörni az Inter védelmét, a másik oldalon meg sajna Cuz-Ibrahimovic már inzagi-i magasságokban futott lesre + 0-1nél a sok elszórakozott kontra, szóval így kevés az 1-1, bár meccs előtt kiegyeztem volna vele....

drani 2007.11.05. 10:44:32

hát még jó hogy elfogult a post, ha egy juve-drukker írja. Mit vártál? fura, hogy mindig rácsodálkoznak a rendszeres olvasók is.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2007.11.05. 11:12:59

A gól bizony nem Legrottaglie, hanem Grygera hibája volt, ahogy Ranieri is kiemelte a meccs után. A cseh nem lépett ki időben, fogta is a fejét. Az, hogy Legro rohant Cruz után (és így úgy tűnt, hogy lemaradt róla), már csak a következménye volt Grygera bakijának.

FYM13 2007.11.05. 11:18:45

Cesar hatékonyságáról csak annyit, h a gólpasszig egyetlen egy passza sem ment saját csapattárshoz, minden beadást elrontott. a gól után sem mutatott sokat. viszont Cambiasso tuti jó volt! én is úgy érzem,h az Inter egy zsebben lévő meccset szórakozott el, Mancini mester nagyon ért ehhez.

montipájton 2007.11.05. 11:21:40

Benito Juve-drukker? Eddig úgy tűnt, inkább Barca. Na mindegy, a lényeg, hogy nem Fradi.

Mert ugye nem???!!!

:)))

_benito · www.nst.blog.hu 2007.11.05. 11:44:03

grygera ragadt be, azért nem volt les, de az ember legroé volt és legalább 6 méterre állt tőle, megzavarni sem tudta...

benito igazán és őszintén csak az mkb veszprémnek szurkol :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.11.05. 11:45:11

Fiorentina golhoz:
Hamorinak is volt egy ilyen golja meg a Vasasban (kb 10 eve),
akkor is a kapus elfutott a labda elott, h kiguruljon a labda, aztan pont onnan, mint Vieri...

vmi miatt bennem maradt, sztem meg Gooool-nak hivtak a musort :)

p.

BruceWayne 2007.11.05. 11:45:41

drani: tudom hogy merre húz a szíve, de úgy kezdtem hogy korrekt poszt, szóval összességében teljesen rendben van mindkét csapat oldaláról, csak 1-2 apróbb részlet volt amiben elfogultnak tűnik, de amúgy jó az írás...meg a kommentek is, látnád mi megy a NSO-n, a sok bírka...

drani 2007.11.05. 12:06:00

egyébként a grygerának nagyon súlyos feje van, olyan közel vannak a szemei, hogy szerintem nincs is térlátása. hiába próbálja egy orrtapasszal elvonni a figyelmet róla.

BruceWayne 2007.11.05. 12:10:06

pote: én is emlékszem arra a gólra :-)
nem azon a meccsen volt amit 6-0-ra nyertek de 0-3al adták a másik csapatnak mert Aranyos vagy ki jogosulatlanul szerepelt egy barátságos meccsen való piros lap miatt?

Romanista 2007.11.05. 12:43:21

szerintem ennyi elfogultság elfogadható, sőt kell is. van hely egyet-nem-érteni szóval, szerintem mehet. és azért asse volt semmi ahogy kedvenc farkasaim leadták a meccset. Mancinit meg Perrotat majdnem lemészárolta a Raggi nevű kopasz. ha az ütéseiért meg a durva rugásokért kidobják akkor... na persze ha. haha.
mancini meg tényleg {[(olykor helyenként, de sajna el kell ismerni)]}

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.11.05. 13:08:20

Nerazzurri:
a 6-0 meg remlik,
a 0-3 mar nem!
ja, es Aranyos is remlik, sajnos:)
p.

tb 2007.11.05. 13:38:38

szerintem a lestaktika annyira nem volt jó választás, hogy legalább 2x vagy 3x igencsak egyvonalban állította meg a partjelző az Inter csatárait még a gól előtt

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.11.05. 14:08:41

sziasztok,
asszem ez az a forum, ahol kaphatok ertelmes valaszt.

van-e ervenyben meg valamilyen szabalyozas az EU-n kivuli legiosokra?
van egy vitam egy newcastle-i "focibuzival", es nem jutunk dulore!
en ugy elekszem, meg talan egy tavalyi Barca-s hir alapjan, h talan csak 3 EU-n kivuli lehet, de az lehet csak a La Ligara vonatkozik (es az emlek is eleg homolyos, homalyosabb mint Aranyos eltiltasa Hamori "Vieri-szeru" golja utan:)...
az UEFA honlapjan nem talaltam semmit sem (bena is lehetek, ne zarjunk ki semmit sem)
ha valaki tud vmit, vagy talal vmit, azt nagyon megkoszonnem!!!
johet privat mailbe is (potepf@yahoo.com)
a legnagyobb segitseget nyujtok kozul egy City meccs jegyet sorsolok ki:)

koszi elore is,
p.

tb 2007.11.05. 14:50:46

Szerintem az UEFA honlapján azért nem találtál ilyet, mert az europai kupákban nincs ilyen korlátozás (hogy indulhatnának pl az oroszok, ha csak 3 EU-n kívűli lehet a csapatban...)

Egyes bajnokságokban viszont van ilyen szabály, például Spanyolországban és Olaszországban biztos, hogy van, nem véletlenül virágzik a dél-amerikai útlevél maffia. Angliában, ha jól tudom ez úgy működik, hogy EU-n kívűliek közül csak olyanok kaphatnak munkavállalási engedélyt, akik állandóan szerepet kapnak a válogatottban és szerződés lejártakor akkor hosszabítják meg, ha a csapatuk mérkőzésének egy adott %-án szerepeltek (persze csak azok a meccsek számítanak, amikor játszhatnak is, pl sérülések, eltiltások nem számítanak) Egyébként Tim Howardot azért igazolta le a Manchester United mert van magyar útlevele, és amikor megvették már eldőlt, hogy belépünk az EU-ba, így minden gond nélkül megkapta a munkavállalási engedélyt. Talán Alexnek a Chelsea-ből azért kellett Hollandiában játszani, vagy egy másik valakinek Belgiumban (nem jut eszembe, hogy ki) mert nem játszanak annyit a válogatottban, és szarakodnak a munkavállalásival...

ha jól tudom...

tb 2007.11.05. 14:52:22

hosszabbítják 2b, bocs...

drani 2007.11.05. 15:02:25

tb:
szerintem azért is volt jó a lestaktika, mert egyénileg nem olyan jók a juve-védők. persze necces, de hát nem is várt senki maldini-baresi-costacurta-tasotti szintű védekezést. összeségében megoldották. az internek meg a tömörülős védelme volt jó. inkább a középpályán volt fölényben az inter.

tb 2007.11.05. 15:15:50

szerencséjük volt, hogy nem engedték el a csatárokat, 2 biztosan egyvonal volt, és volt néhány, ami csak pár centin múlt, amikor senki nem szólhat egy szót sem, ha elengedi a partjelző, szerenecséjük volt, hogy ritkán tévedett, de akkor kizárólag a Juve javára, szerintem ez életveszélyes taktika, most is csak annyira jött be, hogy csak egy gólt kaptak miatta

drani 2007.11.05. 16:02:50

hát ilyen a lestaktika. rizikósabb, mint az egy-egy.

maradi 2007.11.05. 16:06:59

Pote!
Olvass wikipédiát!

Foreigners 2007/08
In the Spanish league only three non-EU nationals can be registered and given a squad number for the first team. Those with European ancestry can claim a passport from the nation their ancestors came from. If a player does not have European ancestry he can claim a Spanish passport by playing in Spain for 3 years.

Players from the ACP countries—countries in Africa, the Caribbean, and the Pacific that are signatories to the Cotonou Agreement—are not counted against non-EU quotas, due to the Kolpak ruling.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.11.05. 16:08:55

kosz tb, kosz maradi
sorsolas a mai meccs utan :)))

p.

calcio_di_rigore 2007.11.05. 16:32:58

"szerenecséjük volt, hogy ritkán tévedett, de akkor kizárólag a Juve javára"

jajj...
Gondolom az is a Juve javára volt amikor Iaquintát állították meg ígéretes helyzetben, miközben kb. 2 méterről a védő mögül indult. Amúgy meg nem emlékszek olyan helyzetre amikor Inter játékost állított meg tévesen, de ettől még lehetett persze (mintahogy a büntetőt is be lehetett volna fújni az 5. percben, valszeg másképp alakul a meccs ha a Juve szerzi meg a vezetést).

Nedved11 2007.11.05. 16:43:27

Grygera így is kifáradt a végére, most képzeld el ha nem lestaktikát használnak(amúgy kicsit Tom Cruise:)).
Jó volt ez a lestaktika, Chiellini volt a mezőny legjobbja nem hagyta érvényesülni a karvajt, és még ingyen meg is plasztikázta az orrát:D
amúgy a 2. félidőben abszolút a Juve dominált, az inter a kontrára játszott. Nedved megölt vagy 5 drukkert. Figo meg amekkora büdös paraszt megérdemelte amit kapott, adott ő már nagyobbat másnak(lásd CSKA elleni meccs). Camo nagyot játszott ahogy Iaquinta is. Még Marchionni játékára vagyok kíváncsi.

giacinto 2007.11.05. 16:54:03

nedved egy tahó paraszt. nem megy neki erre lerúgja a korban hozzáilő, de fényévekkel jobb figot...
kiellené meg a másik. a zlatan elleni könyökös egyből piros lap, kb 99szer, nem a 100ból, 10ből... nem bántam volna ha a meccs végén vhol az öltözöfolyosón zlatan megigazitja a szép orrát ennek a majom kiellininek... ha azt orrnak lehet nevezni egyáltalán...
julio cesarnak összvissz 2szer kellett védenie, azok sem voltak komolyak, ennyit a juve támadójátékáról. cambiasso gólja simán szabályos volt, 1 vonalban állt kb 20 játékos, nemhiszem h nem volt olyan testrésze, ami ne lett volna hátrébb mint bármelyik juvés. a meazzában majd jól megkapjátok...

BruceWayne 2007.11.05. 16:58:00

Eu-s témához szerintem pl Spanyolo-ban egy keretben lehet 5 db Eu-n kívüli (meg szerintem Olaszo-ban is 5 a limit)
az Uefa kupáiban meg valószínüleg azért nincs ilyen szabály mert ahol az országos bajnokságokban meg van szabva, ott nem fognak a keretben tartani pluszba valakit a BL-re/Uefa-kupára, szóval ez így ki is zárja a dolgokat...bár az is lehet hogy az Uefa előír erre vmit, mert pl Mo-n nincs ilyen szabály szerintem, meg még biztos van hasonló kisebb ország, aztán ezek is ált. bejutnak a Bl-be
Angliában meg elvieg olyan van hogy az illető külföldinek játszani kellett az elmúlt 2 év válogatott meccseinek 70%-án, ha nem akkor nem igazolhat oda csak szpesöl engedéllyel(pl Anderson "különösen nagy tehetség" indokkal) :D

és most a Blatter asszem be akarja vezettetni az átigazolási időszakot az edzőkre vonatkozóan....MO-n már most foghatják a fejüket, főleg sopronban...

BruceWayne 2007.11.05. 17:00:45

Amúgy a lestaktika tényleg veszélyes volt, kizárólag a Cruz-Ibrahimovic pároson múlt hogy nem lett több gól, csak kicsit kellet volna visszább helyezkedni.... én neten néztem a meccsset, minden lesállás után 5mp-en belül visszajátszották vonallal (tv-be nem tudom hogy volt).... juvést egyszer sem állítottak meg tévesen, Interest sem igazán, valahogy10-20 centit mindig belógtak

Nedved11 2007.11.05. 17:08:05

Chiellini orra ibráéhoz képest művészi darab, igazából ibrának már-már csőre van akár combbaszónak, így már olyanok mint 2 dögkeselyű:D sztem meccsek előtt együtt gubbasztanak a felsőlécen.:D Kár magyarázni, az eredményen nem változtat, idegenben meg Delpi akaszt megint egy akkora gólt, mint a múltkor aztán moratti megint törheti a kis buksijáát:P

BruceWayne 2007.11.05. 17:16:52

giacinto: attól függ miként rendelkezik a lesszabály... nekem pl nem tiszta hogy mi lehet egyvonalban és hogy kinek micsodája lóghat be stb... cambiassonak "valamilye" kicsit előrébb volt, ha semmi sem lóghat be akkor les volt, ha más számít akkor lehet egyvonal, mondom, nekem nem egyértelmú és tiszta a szabály.... a juve valóban 1szer találta el a kaput, volt egy kósza del piero szabadrúgás, plusz kb 3 blokkolt lövés, amiből 2 elpattant, 1 kapura hulott meg ugye volt az a szerencsétlen gól... mi se túl sokszor találtuk el a kaput(kb 4-5ször), de azok mind ziccerek voltak, plusz voltak elszórakozott kontrák, szóval jóval közelebb áltunk a győzelemhez,,,,FORZA INTER!

calcio_di_rigore 2007.11.05. 17:34:47

"Aranyosak" az Inter szurkolók.:) Meccs előtt beígérték hogy nagyon el lesz kapva a Juve. Meccs után Chiellini orra a téma, éshogy majd a Meazzában tényleg nem lesz kegyelem.:) Hamar lejjebb adták az igényeiket a srácok.:)) Márcsak a lesszabályt kell megtanulniuk.

rexford 2007.11.05. 17:35:57

Ha a támadó bármelyik testrésze - kivéve a karjait - belóg, akkor les. Állítólag.

Pavel egyszerűen megöregedett. Még lelkes meg harcos, de az agya és a lábai elfáradtak.

Én a végén örültem az egy pontnak, lesz még jobb is.

giacinto 2007.11.05. 17:45:16

általában azok szoktak örülni az X 1 pontjának akik távolabb állnak tőle...
chiellini orránál csak a tahósága volt nagyobb, túltett még a kedves modorú zlatanon is. delpiero tegnap is mekkora gólt akasztott szabadrúgásbúl igaz? ti is láttátok? 1szer véletlenül eltalált labdával nem kell példálózni, ellenben a mumusotokról miért nem szóltok pár szót? :))

BruceWayne 2007.11.05. 18:01:05

én meccs előtt azt mondtam az X az elfogadható, meg kb az első 20-30 perc alatt is azt tűnt reálisabbnak, de 0-1 után egyértetlműen és simán be kellett volna húzni az a győzelmet, és erre meg is volt az esély, de nem éltünk vele, ennyi, dehát sok juvésnak is nagy volt az arca meccs előtt, aztán 1(!) jó lövésük (sem) volt a meccsen

drani 2007.11.05. 18:06:00

nerazzurri:
nem ez a lestaktika lényege? hogy valahogy a támadók mindig 5-10 cm-el rosszabbul helyezkednek? és hogy épp csak beló ez meg az?
én is úgy tudtam, hogy ha bármely testrész bármely pontja a védőével egy vonalban van, akkor már nem les (kivéve a karok). és hát ilyenből minden meccsen van, ezt a bírók nem így ítélik meg.

giacinto:
az inter esélyesebb volt a meccs előtt, ők szerezték meg a vezetést, még jó, hogy örülnek a juve-drukkerek az x-nek.
egyébként chiellini folyton a kezét nyújtotta minden becsúszása után, ibra meg milyen műesést hajtott végre? még vissza is lassították.
melyik 1szer véletlenül eltalált labdára gondolsz?

giacinto 2007.11.05. 18:12:18

még szerencse hogy a meccs előtti napokban kielemezte a sok okostojás h samuel mekkora 1 lábtörő favágó. ehhez képest nedved törte el figo lábát. minimum addig eltiltanám mig figo fel nem épül, dögöljön meg az a patkány, bár amilyen szemei vannak lehet azt hitte a labdát rúgja az a gyökér

rexford 2007.11.05. 18:30:30

Giacinto, pont azért örülök az 1 pontnak. Tény, hogy az Inter jobb volt.

Ha már az orr a téma, úgy tűnik, hogy Burdissónak bejött a múltkori orrbavágás, megint ott harciaskodott a hülyéje.

BruceWayne 2007.11.05. 18:37:07

hát hogy valami sportszerű mozzanatról is írjunk, del piero és cordoba igen barátságosan "kommunikált" egymással, teljesen jóban voltak....Maicon is egyől nyújotta a kezét vagy felsegített vkit ha olyan történt, szóval volt vagy 5x5mp sportszerű megnyilvánulás is a mecccsen.... :-D

giacinto 2007.11.05. 18:38:53

azért delpiero egyszer szépen visszarúgott éppen cordobának, még a földön fekve, első félidőben...

BruceWayne 2007.11.05. 18:39:41

szerintem giacinto valami del piero szabadrúgásgólra gondol, biztos az előző Inter ellenire, ami bár del pierosan jól volt helyezve(mert régen vitathatatlanul jól verte a szabadrúgásokat), bár az emlékeim szerint az a gól erősen julio cesar lelkén száradós volt.....

rexford 2007.11.05. 18:40:16

Nem, drani, ha bármely testrész - például jobb fül vagy bal here - kilóg a vonalból a kapu irányába, akkor les.

BruceWayne 2007.11.05. 18:44:34

bár nem befolyásol semmit, de mintha valamit változtattak volna, tán hogy a karok kivételével, nem?

rexford 2007.11.05. 18:46:14

Interista (virtuális) majmok, akkor virtuálisan igyunk meg mi is egy korsó virtuális sört, közben meg virtuálisan rugdossuk egymást a virtuális asztal alatt. Virtuálisan oké?

rexford 2007.11.05. 18:49:42

Nera, igen, lásd fent.

BruceWayne 2007.11.05. 18:53:44

más: "Az Internazionale a télen már mindenképpen megválna Adrianótól.....Olasz és török források is úgy értesültek, hogy a Fenerbahce öt millió eurós ajánlatot tett az Internél a helyét továbbra sem találó Adrianóért." nevetségesen alacsony összeg + nem igaz már hogy enyire nem bírnak kijönnni Mancinivel..bár ez a távozás téma már egy ideje mindig felmerül de most télen sajnos lehet hogy realizálódik...kár érte (juvés virtuális fikázók inkább ne kommentálják ha lehet, nincs most kedvem youtube-linkekkel és egyéni staisztikákkal megint alátámasztani mekkora egy fantasztikus csatár (volt, amíg nem került hullámvölgybe pályán és pályán kívül is....ez annyira brazilos, nem igaz hogy letudnak ezek ereszteni)

drani 2007.11.05. 19:00:04

rexford, én meg pont fordítva tudtam. utána kellene néznem valami szabálykönyvnek.

giacinto: nálad az inter szeretete együtt jár a juve utálatával? agresszió sugárzik a hozzászólásaidból

rexford 2007.11.05. 19:03:05

Én ideiglenesen és egyoldalúan elszívtam a békepipát, úgy hogy elismerem, hogy Adriano jó csatár, csak hát egy kicsit megtévedt szegény (igaz, oka is volt). Van ilyen.

drani 2007.11.05. 19:08:40

rexford, tényleg neked van igazad.
na okosabb lettem ma is
www.fifa.com/worldfootball/lawsofthegame.html

BruceWayne 2007.11.05. 19:10:28

rexford: igen, az alkohol és a partyzás elég nyomós ok (meg az apja halála is tulajdonképpen)... aztán meg nem is nagyon bíztak benne, ha meg kapott is egy kis bizonyítási lehetőséget, csak részben élt vele, aztán megint elfelejtették

BruceWayne 2007.11.05. 19:11:31

most jött: eltört Figo lábszárcsontja... nedved b****a meg az annyát

giacinto 2007.11.05. 19:21:42

az elmúlt évek után az a csoda h van olyan ember aki nem gyűlöli a juvét.

Gabez 2007.11.05. 19:49:48

Eltörte a lábát? Nocsak, pedig azt hittem, csak az interben vannak a durva idióta emberkék, legalábbis sokan ezt állítják ;)

Jobbulást Figo mesternek!

Totti és de rossi után most mancini is nagyképű? Hát milyen csapat ez a roma?!

Azt hiszem, oda lehet adni az internek a bajnoki címet, a kérdés az, a többi ezúttal mit talál kifogásként...

drani 2007.11.05. 20:12:12

béna egyenlítő találatok?? elég formás akció volt szerintem. csak a 'béna' samuel besarkazta a saját kapujába. tudnád mennyit gyakorolták edzésen

Romanista 2007.11.05. 20:41:31

juve=inter
legalábbis ami a taplóságot és az orr méreteket érinti. és hogy ha a Róma nagyképű (bár inkább öt nagyképű Totti v. de Rossi v. Manci mint egy aranyifjú totálbunkó kárváj vagy egy csiszolatlan gyémánt Samuel vagy akár Nedved maga) akkor legyen az inter bajnok. (vica versa is érvényes) ámen.
FORZA ROMA!!! (forza Sud!)

Romanista 2007.11.05. 20:44:07

szóval annyit akartam,hogy inkább nagyképű mint csonttőrő v. tovaj csapatnak szurkolok.

Janek 2007.11.05. 21:16:46

nekem az volt az érzésem a meccsel kapcsolatban, hogy pont fordítottjára változott a két csapat mióta nem találkoztak. Emlékszem, pár éve az Inter annyira akart mindig a Juve ellen hogy majd' besz**tak, a Juve meg tisztára letojta az egészet, még a vezetést is "engedték", aztán simán lehozták a meccset, valami Del Piero szabadrúgással... Na ez most tök fordítva volt! Az Internek akkora önbizalma van, ami az elmúlt 10 évben elképzelhetetlen lett volna, sőt éppen ennek hiányáról voltak híresek. Ez azért Mancini érdeme is...

drani 2007.11.05. 21:45:35

szokatlan, hogy valaki Mancini edzői érdemeiről beszél, mert mindenki csak fikázza. szerintem is lehet ebben valami, hogy önbizalmat adott a csapatának. persze azért most egy elég erős kerete is van

MAti 2007.11.05. 23:59:43

Mondjuk Nedved belépője valóban jól sikerült... utólag azért elmeszelném egy időre.
Egy törést eredményező alárúgás azért nem az a tipikus "versenybaleset", nem is beszélve arról, hogy 2 másodperccel azelőtt, hogy odaért, már a TV-nek háttal állva is tudtuk, hogy most oda fog pakolni...

tb 2007.11.06. 08:49:44

calcio_di_rigore:

mielőtt jajjongsz, olvasd el még egyszer, amit írtam: kizárólag a partjelző ténykedéséről és abból is csak a Juve lesreállítási akcióinak a megitéléséről, úgyhogy hiába hozol fel példának olyanokat, hogy "és amikor del Piero" meg "és amikor Iaquinta" mert erről az én hozzászólásomban szó sem volt, persze ha csak egy fél mondatot ragadsz ki, akkor persze bele lehet kötni, illetve így is vitatkozhatsz, de akkor azzal amit írtam, ne olyanokkal, amiket nem... Másrészt meg, mint tudjuk, a játékvezetés nem mérlegelés kérdése, úgyhogy ha az egyik oldalon elnézett valamit, akkor az nem lehet hivatkozás arra, hogy miért nézett el valamit a másikon

calcio_di_rigore 2007.11.06. 15:12:03

ez jó, de mégjobb akkor lenne ha konkrét eseteket is citálnál, mert így nem tudok ezzel mit kezdeni, márminthogy a bíró csak a Juve javára tévedett volna ezekben a szitukban. Én Iaquinta esetére emlékszem, igaz az a másik oldalon volt, így úgy látszik az már nem is számít.

VO 2007.11.06. 15:30:43

_benito, mennyire voltál elégedett Molinaro irányítói munkájával vasárnap?

Nedved11 2007.11.06. 17:30:36

Az interesek pattognak, hogy köcsög paraszt Nedved...hát ők nézzék meg ezt:www.youtube.com/watch?v=fQtaaTpFDuQ
sztem Nedvedről nem készült még ilyen válogatás, Figo meg megérdemelte amit kapott. Mellesleg kit érdekel ki állt közelebb a győzelemhez, a döntetlen az DÖNTETLEN. A roma meg ürülhet h kihúzta x-re az empoli ellen:P nem tanulták meg, hogy a brazil kapusok szarok?! lásd:
dida

drani 2007.11.06. 17:36:36

miért érdemelte volna meg Figo amit kapott? szerintem egy szárkapocstörést nem nagyon érdemel meg egy focista sem. miért nem ismered el inkább hogy Nedved nagyon köcsögül rúgott oda, az még nem jelenti azt, hogy általában egy köcsög paraszt. hm?

Romanista 2007.11.06. 21:04:44

Dehogy rúgott oda nedved köcsögül! hisz őróla még szép válogatás is készült!!

Nedved11 2007.11.06. 21:20:29

Nedved köpködős Tottihoz egy angyal, és, hogy mért érdemelte meg a világ egyik legnagyobb árulója, hogy eltörjön a lába? tessék, 1:10-nél tágra nyílt szemekkel nézni a monitort www.youtube.com/watch?v=KxHy8UAwV2Y

Romanista 2007.11.07. 02:52:04

jójó persze, nedved feddhetetlen... figo direkt kérte azta rúgást... egyébként ismételni tudom magam: inkább köpjön le valakit a cséká(jelen esetbe Poulsent hú de krvra szimpatikus egyébként is...) minthogy rabló bandáknak szurkoljak.
bazinagy zárójelbe: a juve tifók lassan meggyőznek az inter igazság felől pedig aztán...és igen nedved tud szép nagy gólokat lőni meg egyébként is puszi a családjának

calcio_di_rigore 2007.11.07. 03:59:11

Nem direkt törte el Figo lábát. Inkább szerencsétlen kimenetelű volt a szabálytalanság mint durva, mivel Figo belerúgott a saját lábába. Ettől függetlenül a kíváltó ok Nedved szabálytalansága volt, ez tény, de ha jól tudom utána az öltözőben is bocsánatot kért, másnap meg telefonon is beszéltek. Pavel is kapott pár csomagot életében, nem véletlen hogy már fáj mindene. Remélem Figo visszatér hamar, nem azért mintha kedvelném, de sérülést nem kívánok senkinek. Romanista, ok, szurkolj akinek akarsz, kit zavar? Magyarázol itt a rabló bandákról... Jahh, Sensi nem rabolt, ő csak ajándékozott: aranyórákat a bíróknak. De lehet akkor is szükség volt ajándékokra amikor a Roma csődöt jelentett, ahogy a Fiorentina tette, Különbség hogy utóbbinak lett következménye (Florentina, visszasorolás), előbbinek nem. Mindegy már...

Romanista 2007.11.07. 11:37:18

ha már összehasonlítod a két esetet - fior csőd, Roma csőd - akkor azt is mond hogy a Roma a játékosokat részvényben kifizette, plusz egy nagyobb csomagot eladott a részvényeiből, így nyár elejétől a végéig rendezte a tartozásait. jé pont ekkor lépett emerson, capello és zebina a juvéhoz... és az hogy aranyórát ajándékoz bírónak....hát azért szerintem ahhoz képest hogy évekre visszamenőleg bizonyíthatóan meccseket venni.. szerintem azért nagyságrendi különbség van. Kis pénz, kis foci...

de hagyjuk is ezt inkább, ebben egyetértek (ebben nincs ironia,se gúny)

drani 2007.11.07. 13:38:12

nedved11,
tényleg, meggyőztél a figo megérdemelte mert az előző meccsén ütközött egy játékossal. és az orosz utána felhívta nedvedet, hogy figyelj törd már el a lábát a derbin.
miért tekinti mindenki feddhetetlennek a saját kedvencét? miért nehéz beismerni, hogy elég durva szabálytalanság volt (és előre lehetett érezni)? attól még nem lesz rosszabb futballista. nem másra kell mutogatni, hogy ő mit csinált meg amaz kit rúgott fel.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.11.07. 15:02:46

engem nedvedben inkább az zavart, hogy szarul játszott, azt viszont nem feltételezem róla, hogy sérülést akart okozni figónak. egyébként is (az ibra-chiellini affért leszámítva) elég sportszerű volt a meccs, pacsik, miegymás...

"miért tekinti mindenki feddhetetlennek a saját kedvencét?" ezzel teljesen egyetértek.

Nedved11 2007.11.07. 20:29:33

Ütközött a játékossal...sok játékost láttam már ütközni, de azután egyiknek sem hiányzott fél kiló hús a lábából:P mellesleg eltört a lába, kit érdekel, benne van a fociban. Vagy ha nem tetszik neki menjen vázát festeni.

Nedved11 2007.11.07. 20:48:32

Meg totti ugye nem csak köpköd, azért azt he higyjük, mert amikor a Leverkusen ellen becsúszott neki egy védő "csak" megtaposta, nesze neked Romanista. Különben meg csak irigy vagy mert titeket széttépett az inter:P

Romanista 2007.11.07. 23:01:15

igen megtaposta, igen leköpte. de legalább nem mosdatom, hogy direkt szabálytalanság után igazság osztó angyallá teszem. nem érdemelte meg figo, bár lehet nem szimpatikus, de azt hogy lábtörést szenvedjen, nem érdemelte meg. és nedved tettén nem módosít, hogy Totti 2004ben köpködött, 2005ben megtaposta a leverkusen védőt (nézd meg mennyi ilyet csinált a fia születés előtt és most), sőt asse változtat nedved tettén ha utána meghívta figot egy sörre. eltörte egy ember lábát és megelőzhető lett volna ha nem száll el az agya.
és hogy a juvéra lennék irigy, hááát inkább nem magyarázom,szerintem te ezt ugyse értenéd...

Romanista 2007.11.07. 23:05:13

ja! mit is játszott a juve a bl-ben?

calcio_di_rigore 2007.11.08. 13:31:06

Elborult az agyad? Ilyen szöveggel én csak akkor állnék elő ha a Juve a saját erejéből nemkerült volna a BL-be, de mint tudjuk ez nem így van. Amúgy abban biztos lehetsz, hogy ha 1 napra kiutaznának Manchesterbe, nem maradnának 1 hétig.:)

Romanista 2007.11.08. 15:40:08

ez jó :D ez a manchesteres! de tényleg,
ettől függetlenül még véletlenül sem vagyok irigy a juvéra. se sorsra, se eredményre se etc. ennyi a lényeg. és leginkább nedved11nek szólt a "gonoszság"

Nedved11 2007.11.08. 18:26:32

Nem figo volt az első akinek eltört a lába. Mellesleg abszolút nem is szándékosan rúgott oda.

Romanista 2007.11.08. 19:36:55

legyen igazad és éljen nedved. lehet a nápolyit is ő szarta.

Panu 2007.11.09. 12:58:40

Nagyon szórakoztató ez a diskurzus köztetek (Nedved11, Romanista). Remélem folytatjátok, nagyon mókás. Amúgy meg Tottinál a köpködés a taktika része, a pályát is mindig teleköpködi, hogy az ellenfél jól elcsússzon rajta.:)) Forza Roma!

Romanista 2007.11.09. 14:20:17

sajnos nekem már ehhez nincs hozzá fűzni valóm. nedved11 sajnos annyira tipikus.... háátttő nem is tudom... anyatigris(?) a kedvence felé, hogy amit nedved elismer hogy rosszul tett,ő még abban is tízkörömmel védi.szegény nedvedet eddig se nagyon komáztam, na de így mostmár...
FORZA LUPI!
forza sud!

Nedved11 2007.11.09. 16:24:56

Én nem azt állítom, hogy nem volt szabálytalan, de hogy a derby után ez legyen a fő téma...

drani 2007.11.09. 18:21:19

már csak néhány komment kell a 100hoz, ne adjátok fel!!!
süti beállítások módosítása