Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 12. forduló - Magyar vircsaft és halmozott feltámadások

2007.11.05. 14:12 heinrich

Megszerezte első győzelmét a szegény rokon Cottbus, tovább botlog a Bayern, ellenben begorombult a Bochum. Ez azonban nem volt általános, folytatódott a gólínség, hét csapat megint képtelen volt betalálni, ezzel a Rostock, a Bayern, az Eintracht és a Duisburg duplázott Gyakorlatilag végleg három részre szakadt a mezőny, nagy átjárásra már nem számíthatunk a csoportok között. Magyar véreink megint jól mozogtak, tizenegyes, kiharcolt kiállítás, gól és gólpassz is került a tarsolyba.  

Energie Cottbus – FC Schalke 04 1-0
Az ember némileg fortyogva telepszik le a fotelbe, ami ezúttal nem is olyan kényelmes, a sör langyos, a szocska kesernyés. Már megint Cottbus meccs, hát hülyék ezek?! Esküszom, képesek lennének egy Energie-Duisburg zsírutolsók üzekedését is leadni... Emígyen, a pipától füstölögve váltottunk a nullás csatornára, ahová a sportklubot hangoltuk, nem minden szimbolizmus nélkül. Aztán a félidőre vonásaink megenyhültek, a meccs végére meg azon kaptuk magunkat, hogy alig leplezett örömmel szorítjuk ökölbe kezünket egy-egy remekbe szabott hazai felszabadítás láttán és együtt mormoljuk Prasnikarral, fújd már le, vazze. Hiába írtuk, hogy jobb formában vannak Piplicáék, erre azért nem gondoltunk. Az első félidőben tíz körömmel állt az Energie saját térfelén, jól bazíroztak a kontrákra, de nem bírtak akkora helyzetet összehozni, hogy Sörensen eltalálja a kaput, a Schalke meg tök feleslegesen jegelt hátul 5-6 embert, a hazaiak a saját térfelükre voltak berendezkedve - tízen öt emberre. Aztán rögtön a második feles elején Jones zavarta meg a saját ötösén menteni igyekvő Westermannt, de amaz nemhogy labdástól rúgta volna ki, lányos zavarában Bassilanak ajándékozta a labdát, aki hat lépésről bebüntette. Innentől még nagyobbakat fújtatva jött előre a Schalke, de ezúttal is olyan kiszámíthatóan, olyan sablonosan, mint mondjuk a KSC ellen. Jöttek a csatárcserék rendületlen, de tokker barátaink szó szerint vérüket ontva küzdöttek. Egyébként érdekes volt látni, hogy a nyolcvanadik perc tájékán Jones, mintha csak sorfalban állna, nemes szerveit szorongatja egy Rakitic szöglet előtt. Namost vagy szokva van emberünk mozsárágyú beadásaihoz, vagy sötét dolgok mentek a hazaiak ötösén. Egyébként úgy tűnik, a kékek csak jó csapatok ellen képes játszani, a szarokhoz simán asszimilálódnak. Olyan az S 04, mint egy böhöm fejsze – veszélyesnek tűnik, de ha közelebbről megnézzük, tisztán látszik, hogy életlen. Hiába rúgtak két kapufát és puskáztak el néhány kihagyhatatlannak tűnő ziccert (főleg ez a dumagép Lövenkrands), ezen az estén a hazaiak bizony megérdemelten nyertek. Ja, azt elfelejtettük beleszőni, hogy Özil szerintünk jól mozog, van a gyerekben fantázia.
 
FC Bayern München – Eintracht Frankfurt 0-0
38 - 4 – akár az influenzával ágyban maradt Pröll kapusra is vonatkozhatna, de ez a viszonyszám a kapuralövések arányát hivatott mutatni, a labdabirtoklás meg mérhetetlennek bizonyult, ugyanis vendégoldalról csak annyit dajkálták a labdát, még istenes svungot véve bele nem bikkantottak teli rüszttel. Ha a Cottbus produkcióját elismerően méltattuk, addig most kénkövet okádva fordulunk a frankfurti aranylábúak felé, akiknek egészen mélyre sikerült alacsonyodniuk labdarúgás címszó alatt. Mértékadó források szerint sem vagyunk FCB hívők, sőt, de ma együtt kiáltottunk csalást és árulást a furcsa mód igenis létező BM fanatikusokkal és a tippmixelők békésen tüntető csoportjával. Funkel (időközben érthetetlen módon öltönyre cserélte a lila sussanatot) felrajzolt tíz pálcikaembert harmic méterre a kaputól, majd ezzel a lendülettel be is fejezte a taktikai értekezletet. Ütötték-vágták a labdát, egy okos megoldás, egy indítás nem sok, annyit se gatyáztak. A Bayernnél visszatért Kahn (mindegy, ma akár Roland Praj is védhetett volna) Lahm és Ribery is, de ezúttal a francia sem mondta be az élest. Tizenkét másodperc elég volt az első hazai helyzethez, és ez így ment egész végig. A két szélen próbálkozott a Bayern, de a beadások tömkelegét vagy a védők fejelték ki (főleg Chris), vagy Nikolov védett. Átlövésekrel nem vállalkozott senki (ok, Bommel és Demichelis igen, de hagyjuk), kényszerítőt, beindulást, lyukra futást nem nagyon láttunk, sem pedig szép cselt, vagy egy váratlan labdaátlépést. Hitzfelded sem tudjuk megdicsérni, sem a Ribéry – Schlaudraff csere, sem a leginkább konstruktív Zé ügynök lehívása nem nyerte meg a tetszésünk. A bosszantó az, hogy tulajdonképpen nyerhetett volna öttel a Bayern, de a vörösök inkább kapufát löttek, kétszer is a gólvonalról mentettek a vendégek, Toni és Miro biztosnak tűnő gólhelyzetekben hibázott, így a bunkerezők elvihettek egy pontot az antifoci szentélyébe.

Bayer Leverkusen – Arminia Bielefeld 4-0
Jó kis önbizalomnövelő siker volt ez, amivel négymeccses nyeretlenségét is megszakította a Völler garnitúra, a moszkvai téllel spékelt UEFA forduló előtt. Szergej Barbarez egy estére összekeverte magát Ballack legszebb napjaival és keretes szerkezetben két gólt jegyzett, közte két gólpasszal, melyeket Gekas köszönt meg illedelmesen. Őszintén szólva több is lehetett volna, de a jó szerencse és a könnyelműsködés is vállvetve küzdött az újabb bielefeldi XX8-as zakó elkerülése érdekében. Middendorp hét meccse nyeretlen, és bár még nem bírták kieső helyre küzdeni magukat, a sorsolásukat nézve még idén sikerülhet.

Hamburger SV – Hertha BSC 2-1
Most hiába csóválod itt a fejed, mi előre szóltunk – süvített oda Favrénak a hazafelé tartó buszon Pantelic. És valóban, az örömlányok áldásos tevékenysége folytán remegő térdel futott ki a berliniek többsége (Pajánk természetesen nem volt a lumpen elemek között), amit mi sem bizonyít jobban, mint Guerrero negyedik percben szerzett gólja (wow, már második a szezonban). Egy órával később ezt még Ebert egalizálni tudta, de megint jött ez a megátalkodott Rafael (ennek muszáj mindig szerepelni), és három pontot érően rúgta fejbe az előre keveredett Reinhardtot, amivel két pontra megközelítették a bőrgatyásokat. Attól eltekintve, hogy Atouba néha megzuhol valakit az öltözőfolyosón, esetleg fuckokat szór mind a négy égtáj felé, a HSV körül teljes a nyugi, Stevens kedélyesen adja a nyilatkozatokat, mindenki jön a csapategység unalomig ismert hangsúlyozásával, de ezek tényleg komolyan mondják. Pedig a sérülések nem kímélték őket sem, plusz két teljes ostoba vereséget szedtek össze a szezon elején, mi több, a XIX. kerületben sem voltak képesek diadalmaskodni, aztán mégis itt vannak.

Hannover 96 – Borussia Dortmund 2-1
Égtek a vonalak Döménél
, a Frankfurt mindenképp Hungarische Fussballspielert szeretne magának a következő fordulóra, hiszen Hajnalék és Dárdaiék után a harmadik magyaros klub is elverte a sárgákat, éppen Huszti góljával (tizenegyes) szerezve meg a vezetést. Doll folytatta a frissiben kisütött 4-1-4-1 felállást, de ezúttal a jutalma elmaradt. Ez a Hannover nemigen passzol a Bundesliga arcához, mely fájdalom, sokat vesztett szépségéből az elmúlt években. Husztiék sokat és röviden passzolnak, több a csapatban az ötlet és a játékosság, hisszük, Pinto csapatba küzdése igen áldásos volt, most is ő harcolta ki a büntetőt, mivel Degen úgy rúgta fel, mint bolond a tököt.

1. FC Nürnberg – VfB Stuttgart 0-1
A már-már megszokott bukták helyett, elkezdtek egygólos győzelmekkel kapaszkodni védenceink és Super Mario szuper találatával kihúzták a hármas sípszóig – első idegenbeli győzelmüket aboszolválva, ha hihetünk az emlékeinknek. Pedig a védelem újra a régi volt (kivéve a jobbhátvéd Becket), de hála a gondviselésnek csak nevében, formáját tekintve nem. Visszatért Hizlberber, Delpierre és Bastürk is, reméljük ez már tartósan marad is, nincs még olyan messze az élmezőny. A Nürnberg továbbra is rejtély, és értem én, hogy sok sérült, meg átalakított csapat, de ez a produktum mégsem járja.

Werder Bremen – Hansa Rostock 1-0
Nem kell ágyúval verébre lőni, meg mégiscsak szomszédok és a kutyájuk is csak ritkán szarik a mi pázsitunkra alapon beérte szolíd, egy gólos sikerrel a Bremen, bár az is lehet, hogy veszettül utálják ugyan a Hansát, de már a Real elleni BL ütközetre tartalékoltak. Pagesldorf alakulata nem ilyen csapatokra van kalibrálva, ők jobb szeretnek a zavarosban halászni, azt viszont nem csinálják rosszul. Ezúttal is végig uralták a meccset a hazaiak, Diego szokás szerint jól mozgatta a csapatot, de a gól egy Andreasen – Almeida kooperáció eredményeként született. Rosenberg is igazolhatta volna, hogy mitől svéd válogatott, de mindnégy ordító helyzetét elhibázta. Sebaj, a zöldek így is ötödik otthoni sikerüket gyűjtötték zsinórban és a HSV-hez hasonlóan ők is hoztak két egységet a bajorokon.

VfL Bochum – Wolfsburg 5-3
Nyolc nyeretlen mérkőzés arcpirító mocskát, valamint a farkasokat mosta le a Bochum egy félidő alatt. Szünetig négyet vállaltak, aztán viszont Magath behozta Dzekot és Dejagaht, akik teljesen megfordították a játék képét, és Grafite duplájával plusz Schafer találatával feljöttek egy gólra. Hazai oldalról már több helyről is felhangzott, hogy ha innen sem nyerünk, beszarok, de végül az eddig sokat cinkelt Epalle megszerezte első szezonbeli gólját, és megmentette a hazai hívek jó hírét.

Karlsruher SC – MSV Duisburg 1-0
Hat meccsre nyújtotta veretlenségi sorozatát a KSC, megint Hajnal parádé volt. Tamásunk először gólpasszt varázsolt Eggimann fejére, majd kiharcolt egy elfmétert is (Schlickét még ki is szórta a bíró), az már nem az ő sara, hogy a lövés pillanatában megcsúszó Kapplani képtelen volt belőni. A bádeniek lassan összeszednek annyi pontot, amit egész szezonra terveztek, így legkésőbb áprilisban elhúznak nyaralni a vérbe, jó lenne kibulizni a Balatont, hadd hozzák a valutát. Az eredmény egyébként roppant hízelgő a vendégekre, akik gyalázatos módon nem csináltak semmit, ráadásul Ailton csak a végére jött be, a bombaigazolás Roquét meg le kellett vinni, mert már a seggén vette a levegőt.

25 komment

Címkék: német videó beszámoló bundesliga h összefoglaló bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr95219112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r_magpie 2007.11.05. 16:08:52

a Frankfurtot nem bántani, nekik köszönhetően talán picikét megint nyílt a bajnokság. meg különben is.

nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Hamburg meddig bírja. a hétvégén sokminden kiderülhet. S04-HSV és VfB-FCB.

montipájton 2007.11.05. 16:48:00

Régi igazság, hogy a futball nem az esztétika képes albuma, legalábbis, ha pontszerzésről szól.
A Frankfurt "célfutballja" (höhö, sőt muhaha) aligha bántotta párezer szurkolója szemét, akik nem vártak többet a meccstől, mint amit kaptak: a sokkal de sokkal szerényebb képességű játékosaik az egyetlen lehetséges módszerrel elhoztak egy pontot a sokkal de sokkal jobb játékosokból álló BM otthonából.
Kedves NST szerk., tegye fel a kezét közületek az, aki magyar középcsapatát, ha ő lenne az edző/tulaj/szurker nem azzal küldené fel a nyilvánvalóan más kategóriájú ellenfél pályájára, hogy amennyit lehet, lassítsátok a focit, ha véletlenül nálatok a labda, rúgjátok el. (Jó, hozzá lehet tenni Tornyi Barnabás kedvenc kifejezését, hogy töltsük meg tartalommal a játékot, ennek annyi konkrét haszna van, mint Oliver Kahn nyilatkozatainak általában.) Ahogy Hornby nagy könyvében meg vagyon írva: "ha szórakozni akartok, menjetek a cirkuszba, nézzétek a bohócokat." A prémiumot profifociban nem erre adják.
Cinikus duma, tudom, de noch ein mal: jelentkezzen, aki profi edzőként mást várna el ilyen erőviszonyok esetén.
Minden más csak szépelgő porhintés. Szerintem.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.11.05. 17:32:49

Ha majd az Eintracht kispadján trónolva kell értékelnem a látottakat, köpönyegemen jó nagyot fordítva az eget hívom tanúnak játékosaim önfeláldozásához és nagy tettekrők szóló tirádával zengem fiaim ópuszát.

Ám mindaddig, Arconadaként vetjük rá magunkat az anti-futball árnyékára is, különösen azért, mert aki meg tudja ütni a HSV-t, az legalább próbáljon meg kapura lőni Münchenben is. Merthogy tudna.

Zárásként: igen, az egy pont, az pont. A szurkesz meg szurkesz.

piroe 2007.11.05. 17:48:11

Ungarische nem hungarische!

rizla 2007.11.05. 18:03:48

láttam a karlsruhe meccset, és hajnal volt ugyan az egyetlen ember a pályán, aki képes játszani a focit, a parádé azért kicsit túlzás.

"Az eredmény egyébként roppant hízelgő a vendégekre, akik gyalázatos módon nem csináltak semmit"

hát ja, csak éppen volt 2-3 ziccerük, amiket a nagydarab feka csatáruk rendre elcseszett alapvető labdakezelési gondokkal küszködve olykor. bár a mezőny legfalábúbb tagja kétségkívül a KSC-s fickó, kaplani, vagy ki a tököm. mindenesetre hajnal miatt megérte nézni, egy ízben olyan labdát adott tökéletes ütemben nagyjából a 11es pont környékére a társnak, amitől az meglepetésében sikeresen elbambulta a helyzetet.

egyébként erősödik bennem a gyanú, hogy ti a meccsek felét nem is látjátok, úgy írtok róluk..

drani 2007.11.05. 18:11:06

rizla: egyszerre vannak a meccsek

BruceWayne 2007.11.05. 18:41:42

rizla: ezen én is elgondolkodtam, a top bajnokságokban min. 6 meccs mindig egyszerre van, szóval vagy párhuzamosan nézik mindet,vagy nem tudom..erre kiváncsi vagyok, mert részletesek a beszámolók, de sok gólösszefoglaló is van ammi hosszabb terjedelmű, lehet ezek alapján állítják össze

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2007.11.05. 19:00:43

Ajánlom mindenki figyelmébe a ZFD Bundesliga- összefoglalóit (korábban a Sat1-en futott Ran fussball néven).

spangol 2007.11.05. 19:22:01

Nerra&Rizla

Micsoda leleplezés. Hát nem vszínű h nst 48 meccset nézne / hetvége, fejenként 9-10 nem? Pláne, h benito egy ideig egyszerre nyomta olasz-spangol ligát...

Rezgrof 2007.11.05. 19:51:35

Nem tom mi a parádé mértékegysége, de gólpassz+tizi+jó játék egy-két klasszis megoldással nálam jónak számít, és miért ne lennének ennyire elfogultak? Nyilván ha Farbatosz csinálja ugyanezt a Xanthiban (Korsós Gyurka csapata egyébként), akkor az nem parádé, sőt a lőtéri kutyát sem érdekli, de Hajnalnak hadd örüljünk mán.

sleepy 2007.11.05. 23:15:57

A Hajnalrol meg nem cikkezik mar a Nepsport, hogy el akarja vinni a Bayern, a Milan, a Chelsea es a Barcelona egyszerre? En nem lattam egy meccset sem, csak youtube-os osszefoglalokat, de most mar ugy tunik, hogy annak idejen tenyleg tanult valamit a Schalkeban a srac. Pedig a nem tudom mar kinek a kapitanysaga alatti (talan a Gellei) valogatottban latottak alapjan en mar lesajnaltam, hogy ebbol sem lesz mar soha senki. Mea Culpa, Mea Maxima Culpa!
A Ran-rol jutott eszembe, hogy a nemet ismeroseim a musor apropojan mindig azzal a szenzacios poennal jonnek, hogy nem ugy hivtak veletlenul a musort, hogy Rahn? Es mindemelle kajanul mosolyognak. Ekkor altalaban kest keresek a kornyezetemben, eddig meg nem talatam... de nagyon erik mar...

rizla 2007.11.05. 23:25:12

"Micsoda leleplezés. Hát nem vszínű h nst 48 meccset nézne / hetvége, fejenként 9-10 nem? Pláne, h benito egy ideig egyszerre nyomta olasz-spangol ligát..."

de akkor minek írni róla? teljesen felesleges. ott van rá a nemzetisport., érted. ez a blog nem híradónak indult.

rezgrof: "Nem tom mi a parádé mértékegysége, de gólpassz+tizi+jó játék egy-két klasszis megoldással nálam jónak számít"

most mit kötekszel? jól játszott, de tud jobban is, a parádé eltúlzott kifejezés. azért emeltem ki, mert nyilvánvaló, hogy nem sok fogalma volt a meccsről a cikkírónak, de az internetes hírek alapján írt róla egy alibit. engem ez zavar. az index megköveteli, vagy mi? UP karakterszámra fizet?

sleepy: hajnalból nyilvánvalóan nem lesz már világklasszis. de a maga szintjén klasszis. amúgy ha valami szintesebb német csapat elvinné, már elégedettek lehetnénk. matthaus idejében volt először A-válogatott, előtte az U-válogatottakban játszott

r_magpie 2007.11.06. 08:16:01

"az egy pont, az pont. A szurkesz meg szurkesz."

pont ezért védtem az Eintrachtot:)

Egyébként amikor a Ran még ment, ugyanúgy volt már ZDF Sportstudio is, este 10 után.
8-10 perces összefoglalókat nyomnak, azokból azért kb kiderül, mi volt a meccs lényege.

sleepy 2007.11.06. 12:37:08

a nagycsapatokat nyilvanvaloan ironikusan irtam be. de ha egy magyar valahol kulfoldon jatszik egymas utan ket jo meccset, akkor a nepsoprt mar hasonlo pletykakrol szokott irni. csak csodalkozta, hogy eddig nem tette.
egyebkent koszi az infot! oregebbnek gondoltam, mindegy, igy meg jobb.

akron99 2007.11.06. 14:00:30

rizla:
távol álljon tőlem, hogy védjem a szerzőt, de manapság ebben az anglomán, illetve zselétől csöpögő délimádó világban az is nagy dolog, hogy egyáltalán felvállalták a Bundesliga témát. Az, hogy ezt milyen színvonalon teszik az egy dolog..
Mindenesetre elolvasom és ha vmi megjegyzésem van ide beírhatom, ahogy Te is megteheted...
A nemzetisportnál jobb, bár ez még nem a dicséret kategória.

Rezgrof 2007.11.06. 17:13:42

Rizla bátyám,
'most mit kötekszel?'

Csak itt és most kiosztottad az összes kommentelőt, az nst-t, az nso-t, de PL ügyben sem szoktad visszafogni magad. Van ez a mondásunk a gerendákkal meg a szálkákkal, de most valahogy az istennek se jut eszembe. Megtennéd, h felidézed?

rizla 2007.11.06. 17:14:46

és ki a tököm mondta, hogy nem jobb?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.11.06. 19:43:27

Érdekes, a Cottbus nem antifocizott? Ugyanazt csinálta, mint a Frankfurt. A különbség, hogy a Frankfurt egy kifejezette szimpatikus csapat, és rá volt kényszerülve (Kyrgiakos, Pröll, Fink, Köhler, Streit hiányában), az Energie meg 5 éve ezt csinálja. De már nem sokáig, hála istennek.

r_magpie 2007.11.07. 11:28:08

"Már megint Cottbus meccs, hát hülyék ezek?! Esküszom, képesek lennének egy Energie-Duisburg zsírutolsók üzekedését is leadni..."

És lőn: pénteken Duisburg-Bochum.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.11.07. 13:47:49

Nem, a Cottbus nem antifocizott, illetve nem úgy. Kimondottan veszélyes kontráik voltak, több gólt is lőhettek volna, de a legfőbb különbség az, hogy ők nem is tudnak játszani, az Eintracht meg nem akart.

Rá voltak kényszerülve? Pröll kapus, Kyrgiakos védő, Köhlert meg hol le, hol becserélik - eddig 490 percet játszott, nem hinném, hogy rajtuk múlt. Ettől persze Fink és Streit valóban hiányzott - de csak ők.

agymosott 2007.11.07. 14:04:36

dejagah viszont kezdő volt a wolfsburgban, és nem dzeko fordíthatott nagyot a játék képén, hanem valószínüelg az, amit magath összeüvöltözött velük a félidőben.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.11.07. 14:31:53

Uhh, valóban, mi is Thiamra gondoltunk...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2007.11.08. 08:27:50

@heinrich:

Arról persze feledkezzünk meg gyorsan, hogy milyen ellenfelekkel is játszottak, egyrészt otthon egy lúzer S04 ellen, avagy az Allianzban. A "kontráik" meg olyan viccesek voltak, hogy csak na, éppen ott látszott meg igazán, hogy nem tudnak focizni.
Az Energienek nyerni kellett, a Frankfurtnak meg a 0-3-t is elnézték volna. És Köhleren kívül mind felettébb meghatározó játékos. Mondjuk talán a 4 legfontosabb, de a 3 legfontosabb biztosan.

El kell ismernem, szörnyű Cottbus-fóbiám van, mert ők majd minden meccsen ezt nyomják.

akron99 2007.11.08. 09:23:15

"...persze Fink és Streit valóban hiányzott - de csak ők."

és Alex Meier??? Szerintem (Streit mellett) messze a legkonstruktívabb ember a Frankfurtban és még viszonylag gólerős is. Amanatidis is sokat köszönhet az ő passzainak.
süti beállítások módosítása