Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 12. forduló

2007.11.02. 15:09 heinrich

Energie Cottbus – Schalke 04 0-2
A kékek sikerrel vették a DFB kupa aktuális fordulóját, még ugye a derék Cottbus már korábban megköszönte a részvételt, így nekik nem kellett ezzel fáradniuk. Furcsa ezt így leírni, de a két csapat közül az Energie van jobb formában, mióta Prasnikar az edzőjük, csak egy sovány vereségük van (annak is egy perc híja volt), a többi meccset ikszre adták, a Schalkenál meg valami véget ért a KSC ellen, azóta megy a nyökögés. Andi Möller sporting director már be is mondta, hogy a salátástál nem fog menni, a realitás a BL helyeket mondatja velük. Ők tudják, nem optimizmussal van tele a padlás, az biztos.   Westermann újra kezdő lehet a térdszalag-húzódott Pander helyén, és talán játéklehetőséget kap az U21 válogatott Mesut Özel is, aki felépült bokaszalag-szakadásából. Egyébként már kifigyeltük: a Schalkénak az a baja, hogy a bal oldalon hervadtak, Lövenkrands lótlan-sótlan, sem támadásban, sem védekezésben, azaz sehogysenem. Rakiticről is írtunk már jókat, de akkor még nem tudtuk, hogy csak alkalomszerű kéjelgésre hajlandó, egyébként meg szürkébb, mint Király mackóalsója. Pénteken állóháború várható, a Cottbus dzsihádot hirdet a saját térfelére, ami a csatárduó tagjai közül a Heskey-stílusra hajazó Asamoahnak feküdhet majd jobban, viszont hiányozni fognak Pander átlövései. Még mindig a hazaiaké a legszarabb csatársor (7 gól), ellenben a gelsenkircheniek védelme top ötben van, ezért is gondoltuk a null-kettőt.

Werder Bremen – Hansa Rostock 3-1
Hansa városok feszülnek egymásnak északon, és ha horgásztunk volna életünkben, most tudnánk valami jó kis fordulatot, hogy az ember mivel ne akarjon cápát fogni, mindenesetre Rostock halászai semmivel. Izzadjanak le becsülettel, de szemüket tartsák inkább a következő, Cottbus elleni meccsen. Jelenleg a Werder a legjobb formában lévő csapat a ligában, jönnek föl, mint a gazdák Budapestre. A sérültjeik is alakulnak, ha a Bayern némileg megrottyanna a saját maguk által saját magukra rakott súlyok alatt, még egy kis üldözőversenyt is nézhetnénk. A DFB-ben laza négyest rúgtak egy félidő alatt a zebráknak, és a Rostockot csak hajszállal taksáljuk többre. Ha már említettük a Bayernt: Podolski ugyan kezdő volt Belgrádban, de újra fényesen bizonyította világtalan mivoltát, talán felerősödnek majd a brémai átigazolási pletykák, Hoeness nem titkoltan rühelli a tinikedvencet, ha rajta múlik még télen kiakolbolítják Münchenből Brémába. Itt amúgy is rendre feltámadnak a halottak is, mint például a HSV-ben csak senyvedő Sanogo.

Bayern München – Eintracht Frankfurt 2-0
A liga legjobb védelme találkozik az egyik leghalványabb támadó szekcióval. Funkel mester nemigen szeret veszíteni, ezért általában kilenc embert pakol védekezőbe és van szíve végignézni, ahogy Amanatidisz futkorászik a védőnégyesek között. A jojó Frankfurt ezúttal bentmaradónak tűnik, de azért láthatóan megbicsaklott a sasok szárnya. Két héttel ezelőtt jártak utoljára Baváriában, akkor tűzpirosra verték a seggüket, amit egy gólnélküli döntetlennel próbáltak feledtetni, majd a BVB ellenében kizúgtak a kupából is. A Bayern ugyan 3-1-re eltette a ’gladbachot (Luka 2, Klose), de körülbelül annyira voltak meggyőzőek, mint Frei Tamás élménybeszámolói. A vörösöknek egy bajuk lehet az idényben, mégpedig a túl kevés tétmeccs (mindenki tudja, hogy kell érteni) és a látványosra sikerült idénykezdet. Most már nem elég nyerni (az széria tartozék lett), hanem szemet gyönyörködtető játék kell ide, meg gólok zsákszámra – saját maguk tették magasra a mércét. Hitzfeld újabban felvehetné a Nagy variátor titulust, szerintünk most Sosa és Ribery lesz kezdő Zé ügynökkel és Dr. van Bommellel, aki remélhetőleg élveboncolja majd Kyrgiakoszt valamelyik szögletnél, mi ugyanis nem felejtünk. A Bundesliga egyből csak ez a két csapat mondhatja el, hogy minden VB győztes német csapatba delegált játékost – adott a dicső múlt, lássuk mit tudnak az utódok.

Leverkusen – Aminia Bielefeld 2-1
A nagy ifjonckodásnak azért itt is megvannak a maga buktatói, nemcsak a sváboknál, négy forduló óta nem tudnak nyerni Kisslingék. A sorozat megszakítására remek apropót kínál az Arminia vendégjátéka. 
A brémai nyolcas sorozattól kipukkadt a bielefeldi zeppelin, azóta olyan dugóhúzóba keveredtek, hogy azt még maga Tétel kapitány sem tudná megmenteni, pláne a liga legtrógerebb védelmével (23 szőrme a zsákban) a háta mögött. A TuS Koblenznach ellen hosszabbításban kínlódták ki a sikert, szinte elfelejtettek gólt rúgni. Lesz ebből tavaszi szezon, Herr Middendorp?

Nürnberg – Stuttgart 2-2
Kétszer is vezettek a dalnokok Lothar Sanyáék ellen a kupában, de a bálnaszívvel küzdő jénaiak először egyenlítettek, majd kibekkelték a hosszabbítást, végül tizikkel triumfáltak. A VfB is megszenvedte a Paderborn elleni csatát, Hitzljdscztshhfdsperger duplája még nem volt elég, Gomeznek kellett rásegíteni a 118.percben. Szívesen tettünk volna svábjaink sikerére, de hosszas töprengés után sem tudtuk észérvekkel alátámasztani. A két csapat szereplése hasonló képet mutat, a sikeres tavalyi szezon után kénytelenek ismerkedni a táblázat hátsó traktusával, bizonyára a mindkét oldalon szép számmal jelentkező sérültek miatt is, legújabban Hilbert dőlt ki 3-4 hétre, viszont Delpierre lassan-lassan visszatérhet.

Hamburger SV – Hertha BSC 1-0
A berliniek szerintünk titkon dühöngenek, hogy az ilyen meccsekre el kell utazniuk. Eszük ágában sincs megnyerni, nem is tudnák, a rossebnek van kedve Hamburgba cíhelődni. A vezetőség St.Pauliban foglalt szállást, így kívánván növelni az ájtatosnak éppen nem nevezhető buzgalmat, de fogadunk, ezzel sem érnek célt. A HSV-nél maximum a prémiumok kifizetése okozhat problémát, ráadásul van der Vaart góllal tért vissza a kupában (3-1 vs. Freiburg). Igaz ugyan, hogy a jól bevált Jarolim, de Jong duó sérült, de a Demel-Kompany párosítás sem tetszik gyengének. Olyan ez a HSV, mint egy fordított Rubik kocka – akárhogy forgatod, mindenhogy jók. Pajáékat meg elrakta a regional-ligás Wuppertaler a héten, ezt nevezzük harci morálnak.

Hannover – Dortmund 3-2
Még sosem játszott gól nélküli döntetlent a két csapat, a találatok átlaga viszont közelít a négyhez, szerintünk most sem adják alább. A BVB eddig egy győzelmet jegyez idegenben, és a pontszerzés sem túl gyakori. Most ugyan kezdenek kijönni az erdőből, de mivel igen a sűrűjéből indultak, sok van még az útból. Doll végre feladta a gyémánt baromságát a középpályán, ha neki is feltűnt, hogy ennek köszönhetően ikszeltek a Bayernnel, akkor az öt meccs óta veretlen Szabiék ellen is több sanszuk lesz.

Bochum – Wolfsburg 2-1
A hazaiak sok Bundesliga egyes társukhoz hasonlóan szintén lelazsálták a kupát, ennek leginkább Aachenben örültek (2-3). További rossz hír, hogy Bönig egy hónapos pihenőre kényszerül, beszakadt a vádlija. Legrosszabb hír, hogy augusztus elején nyertek utoljára, a farkasok meg 12 pontot fogtak az elmúlt hat meccsen, avagy erősen kezd beérni Magath munkája. Mi mégis bízunk a hazaiak feltámadásában, egyszerűen pszichológiai alapon, égető a hazaiak számára némi sikerélmény, a Cottbus ellen 92., a kupában 88. percben kaptak végzetes gólt, muszáj dühből nyerniük, ráadásul ebben a párosításban évek óta a pályaválasztó tarol. 

Karlsruhe – Duisburg 2-1
Hajnalék egygólos vereséget szenvedtek a Wolfsburgtól, de ugye a Duisburg sem járt jobban a kupában, sőt, sokkal cudarabbul. Ezúttal durván lepisszegjük az Ailtont a kezdőbe kórust, helyette Roque Juniort akarjuk látni, amint ütemtelenül érkezik, luftot hessint, alászalad és beragad. Kell is a deus ex machina segítségnyújtás, a KSC három riasztó meccs óta gólképtelen, de ezt eddig betudtuk a törvényszerű visszaesés kategóriának, hanem most már itt az idő megemberelni magukat. Hátul jól állnak, Eggimann a megbízhatóság kőszobra, sőt olykor maga is vállalkozik góllövésre, szerintünk ezúttal is megteszi majd.

3 komment

Címkék: forduló bundesliga h üveggömb bayern münchen 12 werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr25216103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spangol 2007.11.02. 15:30:04

Jók ezek a felvezetők, az embernek szinte kedve van megnézni egy Bundásliga meccet. Szinte.
:D

United82 2007.11.03. 09:34:36

Mikor lesz PL beharangozó?
és..ha már lesz külön Juve-Inter beharangozó, azt hiszem egy Arse-United is megérne egy külön írást...

spangol 2007.11.04. 20:00:34

Grat a KSC tipphez, ült.
süti beállítások módosítása