Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok – Championship 13. forduló

2007.10.27. 10:01 brúking


Kedves NST-olvasók, megpróbálunk visszatérni a normális üzemmódba és rövid hallgatás után esélyeket latolgatunk a hétvégi Championship mérkőzések előtt. Amíg honfitársaink nagy többsége vidéki wellness-szállodákban és európai nagyvárosokban bekkelte ki a hosszúra nyúló hétvégét, a Championship klubjai extra üzemmódra kapcsolva két fordulót is lenyomtak. A szombat délutántól szerda estig elnyúló játéknapok igazi nyertesei a Watford, a Plymouth, a Wolves és a Bristol voltak, akik mind a két meccsüket megnyerték, ennek megfelelően át is rajzolva a tabella  első felét. Itt külön meg kell állni egy pillanatra a Plymouthnál, akik a Coventry ellen otthon (1-0) és a Charlton ellen idegenben (2-1) aratott győzelmeikkel egészen az 5. helyre (azaz rájátszást érő helyig, ahogy azt a szezon előtt ígérték) jöttek fel! Kis szépséghiba lehet a hazafias érzelmű futballbarátok számára az, hogy a MU-tól kölcsönvett ifjonc, Lee Martin kiszorítani látszik a kezdőből Buzsáky Ákost. A 4-4-2-es fellállásban Lee Martin a középpályának a jobb, Halmosi Péter pedig a bal oldalát foglalta el, míg középen a Norris-Nalis duó kapott bizalmat. Lee Martin győztes gólt szerzett az Égszínkékek ellen és Ian Holloway menedzser bizony a győztes csapaton nem változtatott, ami a Charlton ellen is bejött neki.

A Watford továbbra is Priskin nélkül vagy legfeljebb negyedórás epizódszerepléseivel tartja első helyét, ám azt a menedzser, Aidy Boothroyd is elismeri, hogy a játékuk nem valami pretty. Ha másban nem is, de ebben egyetértünk veled Adrian! Három mérkőzés óta nem talált legyőzőre a szezonban immár másodjára megtáltosodott Bristol City, akik bebizonyították, hogy Lee Trundle nélkül is képesek gólokat rúgni és nyerni. A Norwich vesszőfutása viszont tovább folytatódik: két újabb vereséget könyvelhettek el a Kanárik, akiknek továbbra sincs állandó menedzserük (csakúgy mint a QPR-nak és a Leicesternek). Kis szépségtapaszt jelent, hogy még ilyen helyzetben is kitartó szurkolóik vannak, amit az is jelez, hogy a hétvégi forduló rekord nézőszámát a Carrow Roadon jegyezték fel (24.125). Ugyancsak kellemetlen időszak volt ez a pár nap a Charlton számára is: beleszaladtak egy vereségbe a Farkasok ellen idegenben, majd három nap múlva a Zarándokok otthoni szüzességüket is elvették Alan Pardew tanítványainak.

A bajnokság egynegyedéhez érve tehát kezd kialakulni az élboly és nagy valószínűséggel az is sejthető, hogy kik lesznek bajban a végelszámolásnál. De azt sem szabad elfelejteni, hogy a Championshipben nincsenek előre lejátszott meccsek, mindenki megverhet mindenkit, ami ugye nagyban megnehezíti annak a dolgát, aki az egyes meccsek végkimenetelét próbálja megjósolni.

Bristol City – Stoke
A Bristol szárnyal, amit nem csak az utóbbi fordulók eredményei igazolnak, hanem a mutatott játékuk is. Otthon nem kaptak még ki és ez szombat öt órára sem fog megváltozni. Hiába kell nélkülözniük az orrtörést szenvedett kapitányukat Louis Careyt, egy góllal mindenféleképpen többet szereznek majd, mint a továbbra is sérült Mamady Sidibét, valamint a legutóbbi fordulóban duplázó, de eltiltott Richard Creswellt nélkülöző vendégek. És ennél jobb recept azt gondoljuk nem is kell a győzelemhez.
Jóslatunk: 2-1

Burnley – Southampton
A Szentek idén a szélsőségek csapata: nagyszerű játékkal nyernek vagy kiábrándító módon vereséget szenvednek, új tőkeerős befektető színrelépéséről röppennek fel hírek vagy újabb játékos eladása válik szükségessé a csődhelyzet elkerülése érdekében. Nem irigyeljük George Burley menedzsert, akinek roppant nehéz dolga van, hogy igazán stabil és ütőképes csapatot alakítson ki ilyen bizonytalan körülmények között. A Burnley egyelőre veretlen otthon, amiben nagy szerepe van többek között Király kapusnak is, aki meccsről-meccsre újabb bravúrokat mutat be. Mit is mondhatnánk ezek után mást, mint ikszet?
Jóslatunk: 2-2

Cardiff – Scunthorpe
A bevezetőben ugyan nem említettük, de a Cardiff is két vereséget követően fogadja a jókedélyű, idegenben is vitézkedő Vast. Dave Jones menedzseren nagy a nyomás: a Cardiff 6 otthoni meccséből négyet bukott el. A Dél-Walesbe egy hónapra kölcsönbe érkezett Kaspar Schmeichel tehet majd arról, hogy véget érjen a rossz széria, de ehhez minden bizonnyal az egyre jobb formába lendülő és a Baglyok elleni győzelemben kulcsszerepet vállaló Martin Patersonnak is lesz egy-két szava.
Jóslatunk: 1-1

Charlton – QPR
Úgy tűnik Flavio Briatore megtalálta a megüresedett menedzseri poszt betöltésére a legmegfelelőbb személyt, aki természetesen olasz és Luigi De Caniónak hívják. Ő tartotta benn a Serie A-ban a Siena csapatát két éven át, de szerintünk inkább a hetvenes évekbeli talján filmgyártás méltatlanul elfeledett sztárja ő, aki Piedone-vígjátékokban és a Polip című filmsorozatban nyújtott karakteres epizódszerepeket. Az ő vetélytársa lehet a jelenlegi megbízott menedzser a Forestet is megjárt Mick Harford, vele viszont az a baj, hogy az angol és nem az olasz válogatott mezét húzta magára egykoron. A menedzser személyétől függetlenül viszont kevés esélyt jósolunk a Parkőröknek a londoni összecsapáson, ahol a felbőszített Charlton simán tartja majd otthon a három pontot.
Jóslatunk: 3-1

Coventry – Colchester
Hát bizony nem lett igaza Iain Dowie-nak, a Coventry menedzserének, aki szerint a klub körüli bizonytalanság nem fog érződni a pályán. Hát pedig de: három meccs, három vereség, zéró rúgott gól. A klub 30 millió fontos tartozást halmozott fel, és ha karácsonyig nem jelentkezik új befektető, az új évben a Coventry csődöt jelent. Ráadásul a Football League átigazolási tilalommal sújtotta az Égszínkékeket, mivel Leon Best árát nem utalták át a Southamptonnak. És ha ez még nem lenne elég, Iain Dowie-t a Leicesterrel hozták hírbe és két kulcsjátékos az ex-palace-os Gary Borrowdale és az örök tehetség Stephen Hughes is hosszú időre kidőlt. A másik oldalon a Colchester a Spurs-nevelés Mark Yeates vezérletével újjáéledt és otthoni meccseit sorra nyeri, igaz az idegenbelieket meg sorra elbukja. Na ennek lesz szombaton vége. Ja, és Balogh Béla miután három meccsen pályára lépett a Colchesterben, újra az orrát törte az Ipswich ellen!
Jóslatunk: 0-1

Hull City – Sheffield United
Nagyon kemény meccs elé néz a Pengék menedzsere, Bryan Robson, akinek minden meccs egy újabb harc az állásának megőrzéséért. Ha nem tévedünk a héten egyelőre nem igazolt le senkit, bár a Bolton walesi veteránját, Gary Speedet csábítgatja a Bramall Lane-re a pletykák szerint. A Tigrisek erősnek tűnnek az idén, amit ugyan nem tükröz a tabellán elfoglalt 13. helyük, de sérültjeik (Jay-Jay Okocha és Caleb Folan) ellenére jó formában vannak (ld. 3-0 a Barnsley ellen), ami ezúttal újabb győzelmet fog érni és a vele járó három pontot. James Beattie rajongóinak üzenjük: az ördögien jóképű csatár gólt szerez újra.
Jóslatunk: 2-1

Ipswich – Wolverhampton
A forduló mérkőzésének ígérkezik a két nagy múltú klub összecsapása a Portman Roadon. Nagyon sok kérdés kavarog a fejünkben: hatodik hazai meccse után is százszázalékosak maradnak-e a Traktoros Fiúk, folytatódik-e a Farkasok menetelése, pályára lép-e Freddy Eastwood, gólt szerez-e titkos kedvencünk, Alan Lee? A válaszaink sorrendben: igen, nem, igen, igen.
Jóslatunk: 2-1

Leicester – Barnsley
A Rókák menedzsere Gary Megson talán nem a legelegánsabb módon hagyta ott csapatát az élvonalbeli Bolton Wanderers kedvéért. Mandaric tulajdonosnak tehát újabb (idén már az ötödik) menedzser után kell néznie, és eltökélt abban, hogy „Piszkos” Harry Redknapphez (aki annak idején csodát tett a Portsmouthnál) hasonló karizmatikus egyéniséget fog találni, ha törik, ha szakad (NST-közeli vélemények szerint egyébként „Piszkos” Harryt kellene kinevezni az angol válogatott élére). Fülöp kapus másodszor került be a forduló válogatottjába, mivel a hétvégi fordulóban nagy szerepe volt abban, hogy csapata tíz emberrel húzta ki gól nélkül a Vas elleni összecsapást. Miután a Korcsok menedzsere, Simon Davey büszkén szájalt, hogy játékosai már nem is emlékeznek mikor szenvedtek utoljára vereséget, hétfőn este a Hull City hárommal tömte ki a Barnsley német kapusának, Heinz Müllernek a hálóját. Davey mester viszont továbbra sem számíthat a bokasérüléssel bajlódó Ferenczire, a brazil Anderton de Silva pedig visszatért a Goodison Parkba. Hálaistennek.
Jóslatunk: 2-0

Preston – Plymouth
A Preston ellen eldől építhet-e Ian Holloway az elmúlt két fordulóban szerzett értékes győzelmekre vagy sem? A hazaiakból továbbra is hiányzik az átütőerő, annak ellenére, hogy az utóbbi két meccsükön, ha nem is nyertek, de legalább nem szenvedtek vereséget. Úgy tűnik, hogy nagyon együtt vannak a Zarándokok, de ahhoz, hogy célukat elérjék, kiegyensúlyozott szereplésre van szükség. Valamiért az az érzésünk, hogy a győzelmi sorozat nem fog megszakadni a Preston ellen, talán pont egy Buzsáky-szabadrúgásnak köszönhetően?
Jóslatunk: 0-1

Sheffield Wednesday – Blackpool
Hiába nyertek a Stoke (!!!) ellen múlt szombaton a Baglyok többek között Marcus Tudgay kései duplájának köszönhetően, a meccs azért marad emlékezetes, mert a népszerű gólvágó, Franny Jeffers a lábát törte. Jeffers, akinek karrierjét különben is sérülések szegélyezték, így hónapokra harcképtelenné vált. A Baglyok sérültlistája elég hosszúnak tűnik, de Frankie Simek és Steve Watson újra Brian Laws menedzser rendelkezésére állnak. A ritmusát vesztett és a tabellán egyre lejjebb csúszó Blackpool elleni esetleges győzelemmmel viszont a Wednesday elkerülhet a kiesőzónából. Így legyen.
Jóslatunk: 2-1

West Bromwich Albion – Norwich
Továbbra is kétarcú a WBA: otthon szinte csak nyer, míg idegenben szinte csak veszít. De még ilyen teljesítménnyel is a negyedik helyen tanyáznak a Bőgatyások. Gera Zoltán (akivel szerződéshosszabbítási tárgyalásokat kezdett a menedzser, Tony Mowbray) az utóbbi időben tízperceket tölt a pályán a szurkolók legnagyobb megdöbbenésére. De állítólag a Blackpool ellen győzelemmel végződőtt kedd esti találkozón így is csapata egyik legjobbja volt. Viszont ahogy azt már a Championship beharangozónkban írtuk, bivalyerős a WBA középpályája idén, ahol nincsenek bérelt helyek és minden meccs előtt nagy a harc a kezdőbe kerülésért. Gerának ez most sikerülni fog. A Norwichnál nem léphet pályára az éppen a West Bromtól kikölcsönzött Big Fat John, valamint a sérült vén csataló, Dion Dublin sem. Lehet, hogy ez lesz a megbízott menedzser, Jim Duffy utolsó mérkőzése a Kanárik kispadján? Bréking nyúz: a vén csataló Dublin úgy nyilatkozott, hogy elvállalná a menedzseri posztot!
Jóslatunk: 2-0

Crystal Palace – Watford
Most látszik igazán, hogy mit tett Peter Taylor a Palace-szal. Ahelyett, hogy fokozatosan alakította volna saját képére a csapatot (bár ne tette volna), egyszerre eresztette szélnek a korábbi évek meghatározó játékosait. Egészen egyszerűen az a helyzet, hogy jelenleg nincsen meghatározó játékos a Selhurst Parkban, és így Warnocknak nagyon nehéz dolga lesz, ameddig meg nem tudja egy-két névvel erősíteni csapatát. Például Jobi McAnuff kikölcsönzésével, aki pont a Palace-t hagyta ott nyáron a Watford hívószavára. Nemcsak Priskin Tamás védelmében mondjuk, de ahol fut a szekér, ott nagyon nehéz a cserepadról a kezdőbe kerülni. Na most ez az ismerős helyzet állt elő a West Ham-nevelés McAnuff számára is. A hétfő esti összecsapásra Warnock feltüzeli csapatát, akik egy pontot mindenféleképpen otthon tartanak. Kiváncsian várjuk, hogy a Sasok csatára Clinton Morrison mikor talál be a kapuba 100. Palace mezben szerzett gólját ünnepelve ezzel. Állítólag augusztus óta speciális trikót hord a meze alatt, elő vele!
Jóslatunk: 1-1


9 komment

Címkék: angol üveggömb championship

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr90209554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r_magpie 2007.10.27. 11:21:37

ó, pedig nem Buzsákyról nyilatkozta azt (állítólag) a múltkor Holloway, hogy nagyon szereti nézni a játékát? vagy már megelégszik azzal is, ha edzésen csodálhatja?

tesztelem becenév-tudásomat: valószínűleg elírás lehet: a WBA nem baglyok, hanem baggies. vagy?

brúking 2007.10.27. 11:39:45

r_magpie, bizony jól beszélsz: a WBA=Baggies=Bőgatyások. Többedszerre bizonyosodom meg róla, hogy nem volt hiábavaló a becenevezés.

Igen, pontosan ezt mondta róla, asszem a West Ham elleni ligakupameccset követően, aminek már vagy egy hónapja. Egy kis formahanyatlásról lehet csak szó a Buzsáky esetében.

r_magpie 2007.10.27. 11:41:18

Dublinnak pedig örülnék, anno nagy csodálattal figyeltem a Foci angol módra c. legendás műsorban az első félidőben még az oldalvonal mellett, tréningruhában üvöltöző, majd az utolsó 20 percben a mackófelsőt lekapva magukról beszálló játékosedzőket.

brúking 2007.10.27. 11:48:23

r_magpie, ha így folytatod, még könnyezni fogok. Ehhez képest mit szólsz, hogy Premier League-meccseket akarnak rendezni a tengerentúlon?

r_magpie 2007.10.27. 12:02:58

Hát, nem örülök. Várható volt, hogy felmerül a dolog, szerintem elég szomorú folyamat, a múltkori, G-14-es post jól felvázolta a jövőt.


Ha Tyler Durden létezne, 3000 Millwall-szurkert csempészne egy jövőbeni los angelesi évadnyitóra, mondjuk egy Arsenal-Chelsea-meccs hájas, jenki közönsége közé. Partizánharcot a foci hagyományaiért! :)

mook 2007.10.27. 15:50:16

ÍHolloway said:
"I've got some Hungarians and French in my team but where are my young players coming from?"
news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/7051327.stm

venter (törölt) 2007.10.27. 16:59:24

na a "felboszitett charlton" annyira szar volt hogy ket fanatikus a vegen mar velem egyutt rohogott mills, sam es valami hosszunevu srac szerencsetlen megmozdulasain.
a qrp pedig kb olyan teljesitmenyt nyujtott, mint amire a reac kepes ("now that's why you're going down!", stb); aztan egyszercsak lottek egy golt egy halom szerencsetlenkedes utan, es mar csak tartani kellett a labdat..

VGL 2007.10.27. 18:08:46

Elég jól működött ma az üveggömb, gratula.
Csak a Plymouth-t sajnálom a "fiaink" miatt.

r_magpie 2007.10.31. 09:18:44

ésésés: Roeder a Norwich edzője!
Idén jó formát futnak majd, jövőre meg kiesnek. Szimpatikus pasi, de nagyanyámba is szorult annyi futballmenedzseri készség, mint belé.
süti beállítások módosítása