Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 11. forduló

2007.10.27. 05:16 heinrich

Lehet ujjal mutogatni a Schalkéra, egyedül ők voltak a német futball megtévedt báránya a hétközi kupákban. Meg persze a VfB, de őket jobban szeretjük és nem annyira keserű a szánk íze, ha csak így fű alatt teszünk említést újabb kiábrándító produkciójukról. De hagyjuk most a kupát, hiszen két bajnoki rangadó is érkezik a Ruhr-vidékről, a HSV megkezdi dobogós helyének betonba öntését, a dalnokok pedig altatóval készülnek Magath kompániája számára. De hogy is lesz ez pontosan?

VfB Stuttgart – Bayer Leverkusen 5-5
Megmondom a frankót felebarátaim, gőzöm sincs mi lesz a három forduló óta nyeretlen csikócsapatok összecsapásán. Mert ugye mire mehet Fernando Meira, Pavel Pardo (eltiltottak), da Silva, Magnin, Boka és Ciprian (sérültek) nélkül a hazai gárda. Semmire. No de mi van, ha pont ez kovácsolja majd őket toledói acéllá, és torkig lévén a beszedett szőrmékkel most egyszeribe Dugovics Titusz elszántsága költözik bágyadt szívükbe és V2 rakéta a visszatérő Hitzlsperger bal lábába? Továbbra is bízz bennük – duruzsol balfülembe egy sváb angyalka. Elverjük őket, mint Ingyán a Fekete Pákót – uszít jobbról egy betablettázott ördögfiók. A Bayer jobb formában van, az UEFA siker is biztos feldobta őket. Tehát kettes. Igen ám, de csak 48 órájuk volt regenerálódni, meglehet, tizenegy reszketeg vénember köszön majd vissza a gyepen, kiket alkalomszerűen elővesz az idegbaj. Fix egyes. Hazai oldalon a szokott védelem komplett hiánya még jól is jöhet, aki látta a HSV elleni meccset, tudja mire gondolok. Ez jó. Ez a Kiessling gyerek viszont újabban megállíthatatlan, ráadásul Skibbe rutinja aranyat érhet, Veh még csak tanulja az első osztályt. Ez rossz. Egy biztos: le nem írjuk, hogy a meccs háromesélyes.

FC Schalke 04 - Werder Bremen 1-1
Erőfoci vagy finesz? Jones vagy Diegó? Ez a kérdés a forduló derbijén. Egészen 2001-ig kell felnyálaznunk a kalendárt az utolsó vendégsikerhez, tavaly hasonló leosztásban kettő-null volt az eredmény (sőt, oda-vissza), pedig nyomasztó volt a brémai fölény, a hangulat meg paprikás, hat sárgát is beszedtek a csapatok. Most is valami hasonlót várunk, a kékek az elején úgy csinálnak majd mintha, aztán szép lassan átadják a területet a Werdernek, de az is lehet, hogy adj király katonát alapon szakítanak ők maguknak. A Schalkénak úgy hiányzik egy újabb zakó, mint Budnak a Puffin lekvár, a maguk részéről köszönik szépen, jó az egy pont, még jobb a békesség. A Bréma öt forduló óta veretlen, ezalatt tizenhárom egységet szorgoskodtak össze és megvan az első BL siker is. Mégis a 04 akarata érvényesül majd, mert könnyebb egy ikszet akarni, mint túloldalon a győzelmet.

Hertha BSC - VfL Bochum 2-1
Két látását vesztett világtalan méri össze tudását Berlinben, négy, illetve hét meccs óta nyeretlenek. Eddig és ne tovább – szívta magát Friedrich a meccs előtt, és nem csak Paja miatti szimpátiánk mondatja velünk: hiszünk neki. A Hertha hazai pályán azért csak összeszedi a 11. helyéhez szükséges pontokat, a múlt héten is nagyjából partiban voltak a Werderrel, ráadásul Drobny ismeri a vendégeket, mint a rosszpénzt, nem lesz rest kivédeni a szemüket. A tősgyökeres berlini Schröder is extra motivált lehet volt csapata ellen, de Dárdai majd lecsitítja. Csatárfronton Bechmann és Epalle hetek óta hallgatnak, mint tuskók az erdőben, a Pantic – Okoronkwo (ezt is megérte, végre kezdő lehet) duó combosabbnak tűnik.

Arminia Bielefeld - FC Energie Cottbus 1-0
Hejj, Tomislav - Tomislav, itt az idő, nincs mese menni kell. Prasnikar nem annyira elnéző, mint elődei, három meccs elég volt neki, hogy kipenderítse a molylepte Piplicát a kapuból. Bohém lélek, azt hiszi ez számít majd, pedig dehogy. Itt csapatostól, szertárostól kell menni, egyenesen a süllyesztőbe. Nem mintha az Arminia akkora szám lenne, de a KSC ellen legalább megálltak a zuhanásban, ezzel a kiizzadott sikerrel (mert a Cottbus bekkelni fog az hétszentség) pedig feljöhetnek némi légbuborékért, mint vízipók kománk. Middendorp azért nem baj, ha elrebeg egy-két imát Zuma, Tobias Rau és Bollmann egészségéért, velük könnyebb lesz.

VfL Wolfsburg - 1. FC Nürnberg 1-2
Itt a forduló meglepetése meine Damen und Herren. Igaz, hogy négy meccse veretlenek a farkasok, de többször is ordas mázlijuk volt, otthon meg külön utálnak játszani valamiért. Magath mindhiába küzd majd volt csapata ellen (mondjuk ez nem akkora cucc, a fél liga a volt csapata), mert a végítélet harsonáitól riadóztatva, öt-egyes mámorító diadallal a háta mögött érkezik a Nürnberg, és lendületből hozzák ezt a meccset is. A Kluge-Mnari párosnak annyi a dolga, hogy hidegre tegye a hidrogénfejű főszervezőt, és az így megszerzett összes labdát a Mintal-Misimovics duónak továbbítsa, a többi az ő gondjuk. Hazai oldalon hiányozni fog Dejagah és a pótlására érkező Gentner (vagy Baier) klasszissal gyengébb.
 
FC Hansa Rostock - Karlsruher SC 2-2
Mi is vagyunk olyan jó feljutók, mint a bádeniek - gondolják a Rostocknál és rohamra indulnak. Gyertek csak, gyertek – mondják Hajnalék élesítve a csapásmérőt. A halászok hét pontot is fogtak utolsó három hazai meccsükön, a beetetési időszaknak vége. Hajnalék viszont a második legjobb idegenbeli csapat, öt meccsből négy diadallal, jó kis presztízscsatának nézünk elibe. Becker is elégedett lenne vele, legalább is erről árulkodnak a sajtótájékoztatón elhangzottak. Nem szabad hagynunk, hogy a Rostock a saját játékát játssza, nekünk tördelnünk kell a játékot…bla-bla. Ez testvérek között is annyit tesz, nekünk bizony jó az iksz, ha már ilyen bazi messzire kellett utaznunk. Reméljük Tamásunk visszaveszi majd a csapat legjobbja címet Porcellotól.

Borussia Dortmund – Bayern München 0-2
Nem mintha a Bayernért dobogna elfogult szívünk, de idegbajt kapnánk, ha pont a BVB szakítaná meg a müncheniek veretlenségi sorozatát, bebetonozva ezzel Dollt a kispadra. Nem nyughatunk, még ki nem ebrudalják, ha Petricbe legalább némi rebellió szorul, már rég nem keserítené a derék bányászok életét. A bajoroknak elég lesz a svájcit megregulázni, a többiek ítéletnapig sem rúgnak gólt. Pontosan ez okból jobban teszik, ha van Bommel és Demichelis kolléga is néha odateszi magát, a frissen visszatérő Lahm ugyanis Talapa Janit idézte Belgrádban, kivéve hogy galamblelkénél fogva nem mészárolta le az őt ipari szivattyúra állító  Koromant. A másik portán is akadnak gondok, finoman szólva sem látjuk biztosítottnak, hogy Wörns apánk meg Kovac leradírozza a két párbajhőst, ha időben meglövik a maguk gólját, megint jöhet Kroos meg Schlaudraff, hadd tanuljanak az inasok.

MSV Duisburg – Hamburger SV 1-2
Az MSV megcselekedte, amit megkövetelt a haza, és ők is nagyot rúgtak a Cottbus tetemébe betevő pontokhoz jutva, sajnos azt már nem mondhatják el, hogy mindez szívbe pumpált adrenalinként hatott volna rájuk, pedig ez lenne a minimum a kikötői keménylegények ellen. Azoknak ugyanis tökmindegy, hogy van der Vaart meg Guerrero, nélkülük is hozzák a meccseket rendületlen, a zebrákat viszont csak a Cottbus-félék ellen kövérítik három ponttal a csíkjaik (persze kedvenc Ailtonunk mindenképp dagadt, de még így is beszuszakol majd egyet). Olic már most azon agyal, hogy ha ne adj Isten nem nyerne sem a Schalke, sem a Werder (lévén mi is megmondtuk), a HSV mély gyökereket ereszthetne a dobogón, eszükbe lesz majd, higgyük el.

Eintracht Frankfurt – Hannover 96 0-0
Nos, igen, erről lemaradtunk, de becsszó, hogy egy vadunalmas 1-1-et akartunk prekoncepcionálni. Tudósítás később, egyelőre annyi, hogy Huszti nem váltotta meg a világot és bár volt néhány lehetősége, végül lecserélték.

8 komment

Címkék: német bundesliga h bayern münchen werder bremen ribéry schalke 11. forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr78209470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VGL 2007.10.27. 10:15:11

HI!

Néztem a csütörtöki CZ-Bayern meccs összefoglalóját, és még mindig azon töröm a fejem, hogy ez a Podolski gyerek, ez mit keres a kezdőben. (azt most hagyjuk, hogy sok volt a sérült, és egy csapatnak illik 11 emberrel kiállnia). Én a Hitzfeld helyében már régen kivágtam volna, menjen csak vissza Kölnbe, talán a második vonal jobban bejönne neki.

Ami meg a Cottbust illeti, Sebők Vili éppen szabadon igazolható, bár sietni kell, mert a Diósgyőr is feni rá a fogát...

Üdv

r_magpie 2007.10.27. 10:17:03

Izé, már korábban is meg akartam jegyezni, hogy nekem egyre inkább tetszik ez a werderes Sanogo-Almeida duó. Ha tovább csiszolódnak, ismét nagyon pofás lehet elöl a Bréma. Bírom a csatárpolitikájukat. Rufer, Bode, Ailton, Klasnic, Klose. Jó kis vonulat.

akron99 2007.10.27. 12:31:13

nekem tetszeni ugyan nem tetszik, de kezdenek beindulni az biztos.
ki ne hagyd már Bernd Hobsch-ot, a 93-as bajnoki cím letéteményesét!:)

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.27. 13:57:15

Kissé darabos a srác, kíváncsi vagyok mi lesz ha teljesen ok lesz Klasnic, a héten a tarcsiban már kettőt vágott a non-league SF Wüsting-Altmoorshausen-nek.

Almeida-Klasnic-Sanogo-Rosenberg, nálam ez a sorrend.

VGL felvetésére: már hosszú ideje hallani, hogy Podolskit vinné a Bréma. Nesze neked csatárpolitika...reméljük ebből semmi nem lesz.

VGL 2007.10.27. 14:47:50

Úgy kell a Brémának, ha elviszi Podolskit!
Bár ott nem tudom, mennyire férne a kezdő közelébe, ahol van egy igen jól teljesítő Sanogo-Almeida duó. És akkor még nem beszéltünk Klasnicról...
A Brémának meg semmi szüksége egy hisztis emberre, főleg, hogy már éppen kezd elindulni a szekér.

BruceWayne 2007.10.27. 17:51:36

cottbus Fuck off, ezenek is most kell pontot szerezni? ráadásul a 91. percben??? ha nincs az a gól a mai 6 meccsből 6-ot eltaláltam volna, így csak 5 lett.... :-(

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.27. 18:07:04

Lélekben veled együtt sújtottam ököllel a kisasztalra, miközben vaskos kifejezések törtek utat fogam sövényén...

Dungeee 2008.06.10. 20:10:12

Sziasztok!
Csak hozzád szólnék VGL... Mi az, hogy ki ez a Podolski gyerek??? Hol élsz te, hogy még nem hallottál róla? Csak szólok, hogy a Vb-n a legjobb fiatal játékosnak választották, olyan neveket megelőzve, mint Messi vagy (aki számomra nyomorult) C. Ronaldo... Most is 2 gólt vágott a lengyelek ellen, és az Eb legeredményesebb játékosa lett a németeknél... Szóval mielőtt fikáznád, ezeken gondolkozz el...
süti beállítások módosítása