Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok – Championship 11. forduló

2007.10.19. 19:05 brúking

A két hetes bajnoki pihenő alatt megrendezett Eb-selejtezők ismét nem azért maradnak emlékezetesek, mert a Championship klubjaiban szereplő játékosok kiemelkedően, egy-egy meccset egymagukban eldöntve szerepeltek hazájuk válogatottjában.

Nem tartozik szorosan ide, de nem szívesen lennénk Chelsea szurkolók, akiknek azt kellett látniuk a Sky Sports 1-en élőben 11 másodperccel a lefújást követően, hogy szeretett klubjuk tulajdonosa, Roman Abramovich semmihez sem hasonlítható buta vigyorral az arcán tapsikol az orosz győzelemnek, miközben játékosai (SWP, Joe Cole és Fat Frank) citromba harapott arccal ballagnak le (az egyébként minősíthetetlen talajú) játéktérről. Talán most ízlésesebb lett volna Romannak a meccset a londoni Ritz egyik lakosztályában két üveg vodka és két luxusprosti szórakoztató társaságában megtekinteni, távol a kameráktól. Mondhat bárki bármit, az angolok nem jutnak ki. Az addig okés, hogy Maccának mennie kell (egyáltalán kinevezni sem kellett volna), de még belegondolni is rossz, hogy ki jöhet utána. Direkt nem írjuk ide a nevét. Nem, nem és nem. Ő nem lehet az. Mindenesetre a magunk részéről bizton állíthatjuk, hogy jövő nyáron nem a meccsek kezdési időpontjai szerint alakítjuk majd programunkat.

A Crystal Palace tulajdonosa, Simon Jordan ígéretéhez híven nem tétovázott és Peter Taylor távozását követő pár napon belül szinte azon melegében kinevezte haverját, nagyszájú Warnockot a csapat élére. Ettől féltünk igazán. Kicsi vigaszt jelent, hogy állításai ellenére, miszerint mindenkinek ad esélyt a bizonyításra, meg fogja erősíteni a csapatot, ha lehet hinni a híreknek, a volt klubjából Jon Steaddel és Danny Webberrel. A továbbra is menedzsernélküli QPR-nél felmerült a skót John Collins neve (aki jelenleg a Hiberniansnél menedzser, az egy évvel ezelőtt a West Bromhoz szerződött Tony Mowbray utódaként), de Francesco Guidoliné is, aki legutoljára a Palermót irányítgatta. Az előbbi visszautasította a megkeresést, az utóbbi viszont megerősítette a sajtónak, és nem zárta ki az esetleges angliai szerződés lehetőségét. A legmeglepőbb név azonban a Kanárikkal kapcsolatban szivárgott ki: érdeklődést mutat a megüresedett poszt iránt a német válogatott egykori pöttöm jobbszélsője, Pierre Littbarski. Jelenleg Japánban, a J-League-ben szereplő Avispa Fukouka gárdáját menedzseli a Norwich szurkolók számára mindmáig legendás figurának számító Ian Crook segítségével. Rajta kívül a szokásos nevek kerültek elő, akik közül Hoddle és Keegan kapásból cáfolta a pletykákat. Még egy a Norwich Cityvel kapcsolatos hír, hogy egyhónapos kölcsönbe megszerezték a WBA-tól Big Fat Johnt, azaz John Hartsont, aki a váltástól azt reméli, hogy lökést fog adni a karrierjének, különben visszavonul. Ez utóbbi esetben azonban egy újabb igazi surmót veszítene el a brit futball. Ki fogja ezután részegen fizetéskor a brifkója helyett a pöcsét elővenni és mutogatni a taxisofőrnek?

A Championship klubjai a pihenőt követően azonban maratoni hétnek néznek most elébe: egy hét leforgása alatt három fordulót rendeznek, ráadásul úgy, hogy szombattól szerdáig minden napra jut mérkőzés. Aztán két nap pihenő után, when saturday comes minden visszaáll a helyére, azaz délután 3 órakor (közép-európai idő szerint délután négy órakor) angliaszerte kifutnak a csapatok a pályákra. Nézzük csak, hogy ki kivel csap össze, milyen esélyek és főleg milyen eredmények várhatók.

Barnsley – Burnley
Valami azt súgja nekünk, hogy egy óvatos döntetlen néz ki a B-betűs csapatok összecsapásán. A Barnsley szeptember 1-je óta nem talált legyőzőre a bajnokságban, a Burnley viszont jó ideje nyert, de az északír Kyle Lafferty miután szerdán a svédek ellen egyenlített, ismét betalál biztosítva ezzel a vendégek számára az egyik pontot. Ferenczi "Big Steve" továbbra is sérült, míg az Evertontól kikölcsönzött brazil Anderson egymeccses eltiltását tölti majd.
Jóslatunk: 1-1

Blackpool – Crystal Palace
Az új Palace-menedzser, Neil Warnock felrázza majd a játékosokat erre a meccsre, akik bizonyítani akarnak a mesternek, még mielőtt nagy vásárlásba kezdene. Kiváncsiak vagyunk, hogy Warnock alig két hét után mennyire fog hozzányúlni a csapathoz. Nagyon régen nem találkozott a két klub egymással: utoljára az 1977/78-as szezonban, amikor a Blackpool otthon sima 3-1-gyel intézte el a Sasokat. Harminc évvel később viszont egy szűk vendégsiker néz ki a tengerparton.
Jóslatunk: 1-2

Colchester – West Brom
A tavalyi szezonban ez a mérkőzés irgalmatlanul nehéznek ígérkezett az idegenben már akkor is általában felemásan szereplő WBA-nak. De minden jel ellenére, éppen ezen a meccsen tört meg a jég, és szakadt meg a Colchester hazai veretlenségi sorozata. A WBA házi gólkirálya, Kevin Phillips visszatérhet a kezdőbe kisebb sérülése után, ami nagyarányú vendéggyőzelmet mondat velünk. A legfrissebb hírek szerint Gera Zoltánnal mindenféleképpen szerződést szeretne hosszabbítani a klub, most már csak az a kérdés, hogy ezek után bekerül-e a kezdőbe. Szerintünk nem, mivel válogatott meccsek után soha nem szokott. A másik oldalon viszont Balogh Béla (aki két hete a kertek alatt bemutatkozott a megsérült kapitány Duguid helyén) újra szerephez juthat, csakúgy mint Sheringham, akinek a hetek óta tartó hiányát megsínylették a 17. helyre visszacsúszott hazaiak.
Jóslatunk: 0-3

Norwich – Bristol City
A meccs nagy kérdése az, hogy betalálnak-e a Norwich játékosai a kapuba, amire a szurkolók talán még jobban várnak, mint az új menedzser kinevezésére. John Hartson szállíthatja a hőn áhított dugót, ha van olyan fizikai állapotban, hogy képes lefutni száz métert vagy egyáltalán belefér egy XXL-es méretű mezbe. Mindenesetre, ha pályára lép kiváncsian várjuk a nagy találkozást közte és Lee Trundle között, aki ugyan nem walesi, de legnagyobb sikereit Hartson szülővárosának csapatánál a Swansea-nél aratta. Egy időben még arról is szó volt, hogy Hartson a Swansea Citynél fejezi be majd pályafutását Trundle ékpárjaként. Az lett volna a klassz kis balhé.
Jóslatunk: 1-1

Plymouth – Coventry
A szerződését szintén meghosszabbítani készülő Buzsáky Ákos az eddigi szezonban az ellenfelek kapujára leadott 21 lövése ellenére nem zörgette meg a hálót. Éppen itt lesz az ideje, hogy betaláljon végre, ráadásul egy héten belül másodszor állhat bosszút az egy évvel ezelőtti kínos vereségért Michael Mifsudon Buzsáky és Halmosi. Az Égszínkékek továbbra is tárgyalnak potenciális befektetőjelöltekkel, Iain Dowie szerint a jövőt érintő kérdőjelek nem fogják befolyásolni a csapatot, szerintünk viszont pont elég lesz ahhoz, hogy ha egy pici gólocskával is, de kikapjanak a Home Parkban.
Jóslatunk: 2-1

QPR – Ipswich
Újra nekifut az Ipswich első idegenbeli győzelme megszerzésének, ami ezúttal sikerülni is fog a Traktoros Fiúknak, hiába kerül vissza a Parkőrök kezdőjébe Michael Mancienne, a Chelseatől kikölcsönzött reményteli hátvéd. Az egyre jobb formába lendülő és az Actim Indexet vezető Alan Lee vezetésével bedarálja az Ipswich a hazaiakat, akiknél az új időszámítás (új tulajdonosok, új menedzser, új játékosok) hoz majd csak változást.
Jóslatunk: 0-2

Scunthorpe – Leicester
Alighogy megszerezte első győzelmét a Leicester Gary Megsonnal (nem kis részben Fülöp kapusnak köszönhetően), az időközben Sammy Leetől megváló Bolton próbálta becserkészni a rőthajú menedzsert, de a tulajdonos Milan Mandaric szigorúan visszautasította a megkeresést. A Rókák újból győzni fognak, ezúttal a Vas vendégeként és visszakormányozzák magukat a biztos középmezőnybe, aminél szerintünk lesz még feljebb is. Hajrá Vas!
Jóslatunk: 0-2

Sheffield United – Preston North End
Bryan Robson ígéretéhez híven arra használta fel a kéthetes szünetet, hogy erősítgesse a csapatát: meg is szerezte kölcsönbe volt klubjától, a Manchester Unitedtől a védő Phil Bardsleyt, aki be is mutatkozhat akár a Bramall Lane közönsége előtt a PNE ellen. Robbo egy középpályással még feltétlenül erősíteni szeretne, akinek a kilétét egyelőre titokban tartják. Van is mit javítani a Pengéknek a két héttel ezelőtti gyalázatos teljesítményük után, nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy ezúttal bezsebelik mind a három pontot a vérszegény Preston ellen, akiknél 8 hónap után térhet vissza súlyos térdsérülését követően a Deepdale egyik kedvence, az aprótermetű középpályás Paul McKenna.
Jóslatunk: 3-1

Southampton – Cardiff City
Formában vannak a Szentek és újabb skalpot gyűjtenek be a vasárnapi meccsen. A két hetes pihenő alatt felröppent a hír, hogy a szomszédvár Portsmouth menedzsere, "Dirty" Harry Redknapp kivetette a hálóját a Southampton tehetséges szélsőjére, Nathan Dyerre. Bizony változik a világ: mikor gondolta volna az ember, hogy a Portsmouth elszipkázhatja a Southampton játékosait? A Szentek lengyel különítményéből senki sem lépett pályára ellenünk szerdán Lodzban, így Rasiak kipihenten mattolja majd kétszer is a Cardiff kapusát Michael Oakest.
Jóslatunk: 2-1

Stoke City – Sheffield Wednesday
Nyernek a Baglyok. Hogy mire alapozzuk ezt? Vincent Pericard-t a Stoke francia csatárát újra letartóztatták, mert másodszor "hagyta el" a rászerelt elektromos nyomkövetőt, Mamady Sidibet szintén nélkülözni fogják a Fazekasok, aki Freddy Kanoutéhoz hasonlóan nem úszta meg sérülés nélkül a togói szurkolók ámokfutását, valamint visszatér a vendégeknél Francis Jeffers. És ez döntő lesz. Együttérzünk a Stoke-szurkerekkel, de minden szép sorozat véget ér egyszer.
Jóslatunk: 0-1

Watford – Hull City
A két hete élőben látott és rém kellemes csalódást okozó Tigriseket még Caleb Folan és Jay-Jay Okocha nélkül is képesnek érezzük egy bravúrdöntetlen kiharcolására a Vicarage Roadon, ahonnan az idei szezonban bizony nem sokan távoznak ponttal vagy pontokkal. Reméljük, hogy Aidy Boothroyd ezúttal bizalmat szavaz Priskin Tamásnak a kezdőcsapat kihirdetésénél. A döntetlen egy kicsit lefékezi majd a Lódarazsakat és az élboly is sűrűbbé válik.
Jóslatunk: 1-1

Wolverhampton – Charlton
A két feljutásra aspiráló gárda összecsapásán, akik közül eddig csak a Charlton szerepel ehhez méltóan, szinte biztosak vagyunk a hazai győzelemben. Ráadásul ez a visszatérő Freddy Eastwoodnak lesz köszönhető, aki a Stephen Elliot sérülése miatt keletkezett helyet foglalja vissza a Farkasok kezdőcsapatában. A vendégeknél több mint kétséges az idei szezon kulcsfigurájának, az ír Andy Reidnek a játéka. Az ő hiánya pedig most sok lesz a vendégeknek.
Jóslatunk: 2-0

5 komment

Címkék: angol üveggömb championship

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr30201482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShanklyGates 2007.10.19. 22:42:45

Teljesen off, de még mindig a válogatott-mizéria...

A hazai edzôk között - lássuk be - nincs értelmes választás. Elsôsorban tekintély kell az öltözôbe, ugyanakkor flottul kell bírnia a gyilkos szigetországi sajtótól a nyomást. M. már jól ismeri a légkört, perfekt angolul, az önbizalmát pedig palackozni lehetne. Na és az nagyon hiányzott tizenegyesrúgásoknál az elmúlt két évtizedben.

Én imádom az ötletet, jöjjön a robotfoci, ha az eredményes!

ibagorib (törölt) 2007.10.20. 11:59:19

hát igen sok csapat volt már ezzel eredményes.
Köztük a Chelsea is.

Ugyanakkor más a klubfoci és más a válogatott. Míg klubszinten lehet válogatni a jobbnál jobb játékosok között egy-egy posztra és taktikához, (csak pénz kérdése és a Chelseanél az volt dögivel)addig válogatott szinten behatárolt a választék. És azért angol szinten nincs annyi klasszis játékos.

kuttorkutya 2007.10.20. 12:32:16

Ne kelljen már itt is az undorító Chelsea-ről beszélni, ha lehet. Engem pl. sokkal jobban érdekel, hogy hányat vág ma James Beattie, szerintem kettőt.

rexter 2007.10.22. 05:42:52

hat volt egy ket jo adag melletrafalas - Colchester-WBA de sebaj, Balogh Belara viszont j h felhivtatok a figyelmeme, vegigjatszott es nyertek! nemtom miert ult Buzsaky vegig a padon, de jol nyomul a "legmagyarabb" Plymouth ott vannak osztalyozos helyen. Priskint nem ertem miert nem jatszatta semennyire se az edzo, mindenesetre 6 ponttal megleptek, ami szep.

rizla 2007.10.22. 10:04:26

"Na és az nagyon hiányzott tizenegyesrúgásoknál az elmúlt két évtizedben."

nem azért, de murinho hírhedten szarul tudja konfigurálni a csapatát a 11esrúgásokra.
süti beállítások módosítása