Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 10. forduló

2007.10.19. 15:14 heinrich

Megint mozgolódik a tábor, felsírnak a csikorgó izületek, az öltözőket megtölti a Nicoflex átható bűze - új ütközet vár a Bundesliga csapataira. Kiesési csatával indítunk, aztán lesz még derbi északon, a keselyűk egy röppályával alacsonyabbra ereszkednek Doll feje fölött és folytatódik a magyar jutalomjáték. A DFL a rasszizmus elleni hét keretében (Football Against Racism in Europe) minden szurkesz számára piros lapot mellékel a belépőhöz, sípszó előtt kéretik felmutatni, hadd okuljanak a szégyenteljes huhogók. A ligában egyébként 72 náció képviselteti magát a színspektrum teljes skáláján.

Energie Cottbus – MSV Duisburg 2-1
A világ tele van megmagyarázhatatlan rejtélyekkel, de Roque Junior azokon belül is X-akta. A Milánban tűnt fel az európai porondon (Moratti rafinált aknamunkáját sejtjük a transfer mögött), ahol négy hosszú évig képes volt elhitetni magáról, hogy centerhalf, nem pedig a Nyugat-Indiai Szövetség fűben utazó nagykövete. Az olaszok aztán rálőcsölték a Leedsre (5meccs), onnan Sienába került (no még öt meccs), akik viszont fejvesztve lepasszolták a Leverkusennek - ahol nyoma veszett. Mígnem aztán a ligában elszenvedett öt egymást követő csöcskó arra késztette az MSV vezetését, hogy a reaktivált rastafejűvel erősítsék meg a védelmet, úgy tűnik csúnyán rámennek a kiöregedett brazilokra, Ailton már itt van, az újpesten is megcsodált Tulió bemutatkozása sem tűrhet halasztást. Hazai oldalon Prasnikar még veretlen a csapattal, most a zebrák, később meg a Bielefeld ellen kezdhetik meg a Houdini-szerű menekülést, ha ezeken a meccseken nem szereznek hat pontot akkor minden mindegy, mert utána cudar idők következnek a topcsapatok ellen.

Werder Bremen – Hertha BSC 2-0
Van Brémában minden, mi szem szájnak ingere. Coach Schaaf aláírt még két évre, Diego lett az Év játékosa a Bundesligában (tök jogos), de a Szeptember hónap legjobbja címet is átveszi a Weser stadionban a meccs előtt, amit büszkén mutogathat majd rég nem látott bajtársainak, a felépült Borowsky, Baumann, Wiese, Klasnic, Carlos Alberto ötösfogatnak. Bizonyára kell egy kis idő, még újra együtt dübörög a banda, az utolsó három meccsén egy pontos Hertha pont megteszi hangolásnak. A sok válogatott ellenére nem érezzük az átütő erőt a berliniekben, leginkább azért, mert hiába szereznek 128 labdát per meccs a középpályán, ha egyszer nem tudnak mit kezdeni vele, hiányzik a szellem, az ötletesség, meg még egy csatár Pantelic mellé. Ők testesítik meg a középcsapatok legalját, a svábok és a Wolfsburg is beelőzi majd őket, aztán szezon végéig betonba kötve őrzik majd a tizenegyedik helyet.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 3-0
Egy bekalkulált és egy kellemetlen vereséggel a hátuk mögött fogadja a Bayer azt a BVB-t, aki az elmúlt tizenöt alkalommal csak egyszer tudott nyerni az Arénában, és ezúttal sem fog. Miért? A HSV és a KSC is sima hármassal rakta el a sárgákat, ami azért fontos, mert a Skibbe csapat is ugyan ezt a 4-2-3-1 rendszert játssza. A Dortmund védelme megint mondvacsinált lesz a visszatérő Degennel (negyedik meccs – negyedik jobbhátvéd), középen meg Kovac helyettesíti az eltiltott Wörnst. De ennél is sokkal nagyobb baj, hogy Doll változatlanul szereptévesztésben van, tudniillik nem a Milan kispadján ül, és ez a keret meg nem alkalmas a gyémánt jellegű középpályára. Federicó halálra van ítélve Rolfes és Vidal között, Kiessling és Barnetta pedig annyira szét fogja húzni a középpályát, hogy a Tinga-Kruska duó sem a labdát, sem egymást nem találja majd. A hazaiak büszkélkedhetnek a második legjobb védelemmel (6 gól), ráadásul Adler kapus lehet majd a kivénhedt Kahn utódja. Relatív, hogy Völler mekkora lángész a direktori székben, de ez a csikócsapat nagyon össze van rakva, mi bizony bátran betippeljük őket UEFA helyre, és ha a télen Barbarez helyére szerkóznának egy cselgépet…

Hamburger SV – VfB Stuttgart 1-1
Más lenne persze, ha Rafael nem sérül le holland mezben de Jonggal együtt, de így legalább kiderül mit tudnak a nagyvezír nélkül. Öröm az ürömben, hogy Guerrero sem bevethető, aki a BVB elleni meccset leszámítva csak a kenyeret pusztította a szezonban, Zidannal frankón többre mennének. A sváboknak két hetük volt, hogy kiheverjék a Huszti sokkot, nekik a HSV otthonából elrabolt pontocska értékes zsákmány lenne, ráfér már egy kis sikerélmény a fiatalok lelkivilágára, bár ha Veh ezúttal is eltekint egy irányító szerepeltetésétől, nem lesz könnyű. Minden szem Gomezen.

VfL Bochum – Bayern München 1-4
Bedöglött ez a rohadt gömb, vagy mi, Bayern meccsekre csak győzelmet képes tippelni. Visszavittük Teiresziasznak felülvizsgálatra, de asszongya jó, és csak hümmögött, mikor a müncheniek első vereségéről kérdeztük. Klose visszatér Toni mellé, egyenlő feltételekkel folytatódik a pisztolypárbaj, a Bochum viszont csak a futóvad szerepét tölti majd be. Koller augusztusban nyert utoljára csapatával, azóta két sovány döntetlenre futotta. Az egyetlen pozitívum amit találtunk számukra, az a két évvel ezelőtt aratott sikerük, mikor is a dán válogatott Peter Madsen góljával lenyomták a bajorokat, olyanjuk most is van Bechmann személyében. Megy persze a nagy fohászkodás, de Meichelbeck nélkül még lyukasabbnak tűnik az a hátsó alakzat, így Lastuvka alighanem huzatot kap majd a feléje zúgó lövésektől.

Karlsruher SC – Arminia Bielefeld 2-1
Az ember csak kapkodja a fejét annyi jó hír záporozik a Bundesligából. Tessen szépen mindenki megkapaszkodni: a liga hivatalos oldalának olvasói Hajnal Tamást választották az eddigi szezon legjobb középpályásának, orrhosszal megelőzve valami Ribery nevű franciát, meg azt a brazil gyereket, azt a Diegót. Nyolc pont a kanadai táblán, 83% passz rating, és párharcainak több mint felét nyeri a pöttöm irányító. A vendégek az elmúlt 360 perc alatt egy gólt bírtak szerezni, a KSC védelme meg mindössze egyet szedett be az utolsó három meccsen – és csak most jönnek a könnyű meccsek (Arminia, Rostock, Duisburg). Tudjuk, nem lesz ebből Bayern üldözés, de még UEFA kupa sem, de akkor is. 

1.FC Nürnberg – Eintracht Frankfurt 1-0
A Klub még nyeretlen otthon, a sasok meg nyeretlenek idegenben, kinéz egy pokoli null-null, de mi amondók vagyunk, a szünet meg az UEFA csoportkörbe jutás jót tett a hazaiaknak. Kluge egyre inkább otthonosan mozog a csapatban, kezd igazi vezérré válni, sorsdöntő gólok a kupában, lélektani egyenlítés a Bochum ellen, most meg ő ad majd gólpasszt Misimókusnak.

Hansa Rostock – Schalke 04 1-2
Tapadni kell a kékeknek, hiába a látványos feltámadás halászéknál. Rafinha, Lövenkrands és Altintop is újra bokszolhatja a csukáját, mindhárman felépültek kisebb sérülésükből, ráadásul feledtetniük kell a bádeniek ellen mutatott blasz kettes produkciót. Meglátjuk, hogy teljesít majd az új harci disznó Jones, akit többen is a Nationalelfbe követelnek, mondjuk kell is tőle a kamaznyi lendület, hogy áttörjék a Rostock új, két szűrős rendszerét, aminek három győzelmet és egy majdnem ikszet köszönhetnek.

Hannover 96 – Wolfsburg 2-1
Szabiék nem túl acélosak otthon, a farkasok viszont egész jól nyomják idegenben, és ha hozzávesszük, hogy mindkét gárda UEFA kupára ácsingózik, akkor egész kellemes derbi kerekedhet a dologból. Mike Hanke nagyot szólt a szezon elején, ám aztán elhallgatott, mint disznó a rozsban. Ex csapatuk ellen viszont mindig szívják magukat a játékosok, ő is ígér mindent, talán csak tizenharmadik havi nyugdíjat nem. Apropó, Tarnat apó is fogadkozik, hogy közelgő 38. szülinapját szeretné méltó módon ünnepelni, ebben Szabo (Husztit hívják így a társak) lehet nagy segítségére a balszárnyon – ő nyilatkozta, mi meg hiszünk neki.

4 komment

Címkék: magyar német meccs bundesliga h üveggömb bayern münchen werder bremen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr74201284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nuno 2007.10.19. 16:36:12

a bundesliga.de Mediathek rovatában hosszabb interjú a szezon legjobb középpályásával, azaz Tomival...

BruceWayne 2007.10.20. 17:54:39

fekete pont az nst-nek mert "lebeszéltek" a Hamburgról, simán hazaiba vettem volna de az írás miatt X-be tettem....a Dortmund is x-elt, vegyetek új varázsgömböt :-S

heinrich · http://nst.blog.hu 2007.10.20. 21:22:58

Villámsújtottan, kormos képpel, füstölgő rőzsével meredünk még mindig a képernyőre, a szégyentől tébolyult gondolatok zakatolnak agyunkban: zsilett vagy skuló, skuló vagy zsilett. Esetleg ciánkapszula??!

mea maxima culpa, nem kalkuláltuk bele, hogy a Stuttgart is sima hazaira veszi... Három gól is a szilveszteri bakiparádéba kívánkozik, a védelem nyugodtan monnyon le cakli-pakli.
süti beállítások módosítása