Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 7. forduló - sorminta, önkoppintás és egy fej a porban

2007.10.08. 12:49 _benito

Hét csapat is szerzett gól nélkül abszolválta a La Liga 7. fordulóját, ennek ellenére a góltermésre tulajdonképpen nem lehet panaszunk. A táblázat első felének megbolydulásához a Valencia meglepő hazai veresége mellett a Villarreal pamplonai bukása is kellett, így tőlük némileg már távolodnak az előttük álló gigászok, viszont feljött rájuk a megbokrosodott Espanyol és lőtávolságon belülre került a Zaragoza is. Még mindig van két nyeretlenünk és a Valladolid is komolynak mondható hullámvölgybe került, a Sevilla pedig egészen odáig zuhant, hogy már csak egy pont választja el városi riválisától a 15-16. helyen. Volt egy rangadónak induló meccsünk is a fordulóban, de végül egy tükörsima győzelem kerekedett belőle, az ezen belüli argentin mini-párbajjal együtt.

Nem elég, hogy a Valladolid zsinórban harmadik meccsét is elbukta, még házi gólkirályát, Llorrentét is kiállították a hajrában, akire pedig igencsak szükségük lenne két hét múlva a hasonlóan nehéz helyzetben lévő Bilbao ellen. A most kapott kettővel már 13 a lilák torkán legyömöszölt gombócok száma, a Racing ellenben a döcögős kezdet után kezdi igencsak csipkedni magát és máris a 9. helyen áll – egy győzelemnyire az élbolytól. (Racing-Valladolid 2-0). A Zaragoza a forduló válogatottjába is beválasztott Oliveira remek játékával a várt nagy különbségű vereséggel küldte haza a Levantét, mely ugyan a 60 percig tartotta magát, utána azonban összeomlott. A 3-0 ma reggelre munkanélkülivé tette Abel Resino edzőt, akinek a helyét egyelőre José Gomez erőnléti edző veszi át, de bárki is lesz a végleges megoldás (Paco Flores az esélyes) az első három meccsén a Sevilla-Atléti-Villarreal hármas ellen kell csatába vezetnie a nyeretlen valenciai kiscsapatot. Hálás…

Bár kilenc emberrel fejezte be a meccset, az Osasuna így is csodaszép győzelmet aratott a Villarreal ellen. A mindent eldöntő gól stílszerűen igen látványosra sikeredett, Javi Garcia a hajrára fordulva ágyúzott a hosszú felsőbe, miután az első félidőben látott adok-kapok után sokáig tarotta magát a 2-2. A sárgáknak elég rosszkor jött a vereség, hiszen két hét múlva a Barcát fogadják, utána pedig Zaragozában vizitálnak, jelenlegi harmadik helyük megőrzésére nem tennénk nagyobb összeget. (Osasuna-Villarreal 3-2) A Murcia-Betis meccsről nehéz bármit mondanunk, mert úgy elaludtunk rajta, hogy a nyál is kicsordult a szánkból. (0-0)

A Getaféba nem véletlenül helyeztünk egy döntetlen erejéig bizalmat, a madridi kiscsapat a Real ellen látott lendülettel kezdte mallorcai vendégjátékát és a szünetig kétgólos előnyre tett szert Sousa duplájával. A Getafe játékosai azonban minden valószínűség szerint nem nézték a két héttel ezelőtti összefoglalót, amikor a szigetlakók a Valladolid ellen is pont ugyanígy álltak a szünetben, aztán kifutottak a második félidőre és könnyedén vágtak egy négyest. Most ezt annyival sikerült túlszárnyalniuk, hogy a négyből hármat már emberhátrányban szereztek, hiszen a szépítés után Pereyra megkapta második sárgáját, amitől csak még szebbnek tűnik az a 7. hely Mallorcán. (Mallorca-Getafe 4-2) Eközben a Bilbao egy véleményes kiállítás miatt még az első félidőben emberhátrányba került (Del Horno becsúszásáért talán egy sárga is elég lett volna…) és nem is bírta megtartani az Etxeberria góljával megszerzett előnyt, az Almería egy órányi játék után egyenlíteni tudott és negyedik idegenbeli pontjának is köszönhetően a 12. helyen posztol. A hazaiak ellenben a szakadék szélén egyensúlyoznak (Baszk Anyák, szüljetek gyorsan jó csatárokat, mert baj lesz!), a szezonjuk a következő fordulókban dől el, amikor közvetlen vetélytársaikkal meccselnek majd. (Bilbao-Almería 1-1)

A valenciai sorminta megmaradt, de nem úgy, ahogy ők azt előre gondolták. Az Espanyol ugyanis Riera világklasszis teljesítményére alapozva gyakorlatilag simán leverte őket, pedig Baraja már a 4. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat. Sőt, továbbmegyünk, ha Hildebrand nem mutat be néhány formás védést, akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna az ellenfeleiket rózsaszín-fekete mezük mellett masszív játékukkal riogató katalánok. Fel is jöttek azon melegében két pontra a Valencia mögé, gólkülönbségük pedig már most jobb is eggyel, mint a Mestella szárnyaszegett legénységének. (Valencia-Espanyol 1-2) Ha most játszanák az UEFA kupa döntőjét, talán nem is kellene a katalánok heroikus küzdelme ahhoz, hogy a rendes játékidőben lebombázzák az egyre csüggedő Sevillát. Mostanra ugyanis odáig mélyült Juande Ramos csapata alatt a gödör, hogy az idén eddig semmit nem mutató Deportivo is győzelemmel távozhat tőlük, méghozzá úgy, hogy tökéletesen egyenrangú ellenfele vendéglátójának. Erre a kéthetes szünetre marha nagy szüksége van a Sevillának, mert ami mostanáig történt idén, az méltatlan hozzájuk. Nincs kétségünk, látunk még idén nagyon jól játszó Sevillát, ám talán ehhez le kell kerülnie a görcsnek a játékosok nyakából, hogy újra élvezni kezdjék a játékot. Mert ezt most tutira nem élvezik…

A Real hollandjai remek játékával legyőzte a komoly ellenállást tanúsító Recrét, mely van Nistelrooy góljáig egy fél szezonnyi mázli-kártyát játszott ki (ziccerek egész sora, meg nem adott büntető), majd kötelességszerűen meghajolt a nagyobb tudás előtt. Az elmondottak ellenére a meccs legjobbja Casillas volt, aki kevés, de komoly dolgát tökéletesen látta el és magabiztosan vezetheti csapatát az őszi rangadók sorát nyitó barcelonai látogatásra, melyet aztán a Valencia és a Sevilla elleni idegenbeli meccs követ majd. (Real Madrid – Recreativo 2-0). A Barca eközben rangadóra készült az Atléti ellen és nem az ő hibájuk, hogy nem lett az belőle. A 3-0 tökéletesen megfelel a látottaknak, a madridiak helyzetig sem igazán jutottak el, miközben Messi és Ronaldinho néhányszor komoly zavart okozott az Abbiati által egyébként is jelentősen hátráltatott védelmük előtt. A kis argentin ráadásul immár egyedül vezeti a góllövőlistát, hiszen egy szemmel követhetetlen kényszerítő után precízen kilőtte a bal alsót. Hogy Messi a pálya minden részében felbukkant, azt jelzi, hogy az említett sarok ennél az akciónál a hosszú volt, nem a rövid, egyszer pedig Perniát szerelte szédületes vágta után a saját ötösén. Idén már nyolcnál jár, a vége pedig valahol 30 környékén lesz. Hogy ez a bajnokságban mire lesz elég, azt nem szeretnénk lelőni, pedig mi már tudjuk. (Barcelona-Atlético Madrid 3-0)

38 komment

Címkék: videó spanyol összefoglaló la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr61190043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drani 2007.10.08. 13:59:00

Andris Iniesta nagyon komoly!!
Olyan elegáns mint Redondo, de még gólveszélyes is! Neki az aranylabdát!!

Hempli 2007.10.08. 14:30:45

Abbiati kapott egy potyat... aztan vedett ot ziccert... kuvara nem rajta mulott.

nasteey 2007.10.08. 14:44:27

Az a potya viszont elég volt, hogy az ATMA bekakiljon, a Barca meg megegye őket. Sztem annyira mindegy, hogy 3-0-ra, vagy 6-0-ra nyertek. :)

Iniesta tényleg egy csoda, talán a kupa nem tudna jó teljesítményt nyújtani. Visca el Andrés!

Dean 2007.10.08. 14:50:54

Na ja. Iniestára 1-2 szezonnal ezelőtt még azt gondoltam, esetlen kis tinédzser aki legfeljebb a kispad végére lesz jó. Mostanra alaposan kinőtte magát a gyerek...
És egyébként tényleg, a 2-3 hihetetlen tehetségű szélső mellé igazán jól mutat, hogy van egy saját nevelésű belső középpályásuk is :)
A Barca úgy látszik tanult az Ajaxtól, és nem a madridi példát követi. Végülis sokkal jobb világsztárokat "csinálni", mint megvenni azokat pályájuk csúcsán, ahonnan hamarosan lefelé visz az út...

ShanklyGates 2007.10.08. 14:57:55

MessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessiMessi

Lefekvés elôtt NST La Liga-beszámolót fogok olvasni birkaszámolás helyett.

ShanklyGates 2007.10.08. 15:06:00

Asszem csak az irigység szólt belôlem.

ApukadHUN 2007.10.08. 15:33:14

Egy Real Madrid nem alapozhat játékosnevelésre, mert ott azért a BL-cím minden évben valós igényként merül fel. Szóval a Madrid mindig is vásárolni fog.
Messi tényleg gólkirály lesz idén, a Barcelona meg vagy bajnok vagy második, de most érzem először, hogy igazán versenyfutás lesz a címért és nem az nyer, aki kevesebbet szerencsétlenkedik.
A Real szerintem kicsit hasonlít a 97-es és 98-as Realra. (Ilgner -Panucci, Hierro, Sanchis, Roberto, Carlos - Seedorf, Redondo, Victor(Karembeau), Raúl - Mijatovics, Suker (kibaszott hibátlan, Capello által épített gépezet volt ez)
A Barcelona meg hihetetlen gyors, de még szeretném őket látni komoly meccseken is, főleg idegenben, mert eddig Ronaldinho, Eto meg Messi néha nagyon bekakilt fejjel tudott nézni, amikor komoly védelem volt ellenük, komoly meccsen. Na emiatt érzem nagyon indokoltnak Henry leigazolását.

2007.10.08. 15:54:05

Jól ki van találv a Madrid utánpótlás rendszere. A kis számú nagy tehetséget megtartják (Raul pl.), a középszintűeket pedig eladják vagy kölcsönbe adják. Tele vannak a csapatok Real B-ből indult játékosokkal. Sok játékost pedig fiatalon vesznek meg és építenek be, ha jó kgalitású (Sergio Ramos, Robinho, Drenthe..).

Rezgrof 2007.10.08. 16:23:22

a madrid utánpótlás rendszere nagyjából egy kazal euróból áll, Raul is az atleticóból került ide.

Egyedül iker casillas, guti, esetleg Soldado tekinthető sajátnak (+miguel torres és balboa, de őket csak a vérmes szurkolók ismerik és alig játszanak). Az igaz, hogy sok fiatalt vesznek, de nem úgy mint az ajax, akik nevenincs játékosokat szúrnak ki maguknak, hanem súlyos milliókat fizetnek ki értük (robinho stb), ami nem nagy dolog...

Rezgrof 2007.10.08. 16:38:44

Valdez, Puyol, Xavi, Iniesta, Giovani, Messi, Krkic, Jorquera - szerintem ezt bátran nevezhetjük utánpótlásnak, a csapatot gondolom kitalálod

ApukadHUN 2007.10.08. 16:57:42

Mondjuk Raúl tekinthető akár saját nevelésnek is, mert ugye neki megszünt a kölyölcsapata a az Atleticonál és elég fiatalon került a Realhoz, meg még ingyen is. Meg ugye 17 évesen már Szűcs Misit szopatta meg a Fradit a BL-ben.
Szerintem meg ott van a baj, hogy azért régen akkora pénzekért (Higuain+Gago ára) már bevált vagy részben bevált játékosokat vettek. Anelka (Arsenal), McManaman (Liverpool ingyen), Suker(Sevilla), Mijatovics(Valencia), Roberto Carlos(Internazionale), Seedorf(Sampdoria, Ajax), Karembeau (Sampdoria), Panucci(Milan) és így tovább.
Ráadásul ezek mind posztra is érkeztek.
Nem mellékesen elég hamar meg is váltak a játékosoktól, ha azt kellett tenniük.Egyedül talán Seedorf az, aki teljesen indokolatlanul (john toschak) távozott. A csúcs az volt mikor a "félhalott" Redondo-t eladták a Milannak, mert már nem volt benne több, ami be is bizonyosodott. (De azért a Redondo csel Manchesterben örök emlék.)

Aztán ugye elkezdték venni az embereket mezeladásra inkább mint posztra, pedig ne feledjük, hogy BL győztes csapatuk volt 2000-ben még Figo előtt is. Akkor kezdődött a leépülés. Ami ugye még egy BL-t eredményezett, mert Zidane-nak meg Figonak még nem volt olyan és még a régiek is motiváltak voltak valamennyire.(azért az a felejthetetlen rövidpasszos, amit néha csináltak az ellenfél térfelén!)
Aztán meg elküldték del bosqe-t is. A többit meg már tudjuk.
S most talán kezd valami kialakulni, amire már lehet mondani, hogy méltó a fehér mezhez.

ApukadHUN 2007.10.08. 17:05:52

A Barcelona nevelése egyébként elég jónak számít, mégha néha Oleguerok is kikerülnek belőle:)...
Egyébként Xavi és Puyol az, akik miatt mass respect a Barcelonának. Bocsi az argentín játékosokat nem igazán szeretem, mert főleg tahók. S még nem vagyok benne biztos, hogy Messiből előbb-utóbb nem jön ki az argentin játékosok parasztsága.
Mondjuk a spanyol játékoskat meg a töketlenség jellemezte mindig is.
Szóval Messi lehet az egészséges geciség mintapéldánya, spanyol környezetben felnőtt argentin:).

Rezgrof 2007.10.08. 17:15:43

Oleguer csak 21 évesen került a Barca B-hez (a szarházi, döglusta Vincze Ottónak is ott lett volna a helye), bár valóban katalán csapatnál nőtt fel.

Semmi gond, majd eladjuk Madridba, nyehehe

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.08. 17:18:50

ApukadHUN,
a Te megidezett Realod persze h jo volt,
mert 12en voltak a kezdoben:)

"A Real szerintem kicsit hasonlít a 97-es és 98-as Realra. (Ilgner -Panucci, Hierro, Sanchis, Roberto, Carlos - Seedorf, Redondo, Victor(Karembeau), Raúl - Mijatovics, Suker (kibaszott hibátlan, Capello által épített gépezet volt ez)"

p.

Rezgrof 2007.10.08. 17:22:47

Roberto, Carlso = Roberto Carlos és akkor máris csak 11

kuttor kutya 2007.10.08. 17:27:28

11 lesz az ídes öcsém, csak Robi Carlosba belecsúszott egy vessző.

BruceWayne 2007.10.08. 18:08:31

Ronaldinho nem vállal annyit mint régebben de szerintem így is nagyon jó volt, ha a többiek is így villognak (most szerintem Deco is látványosan jól játszott, vagy látványosan játszott jól, ki hogy gondolja) és jobban eloszlik a felelősség (tehá hogy ne mindig neki keljen húzni a csapatot, akkor ennyi is elég lesz néha tőle.... megint nyomott a Barca olyan összjátékokat hogy hihetetlen....
a kommentár meg nem tudom mit játszotta a körkapcsolást, aki leült a Barca meccs elé azt nem az érdekli hogyan áll a Real, majd a meccs végén megnézi, nem kell folyamatosan infózni a másik meccsről...
ez az Atletico meg tényleg ennyire reménytelen vagy csak tegnap nyomtak ilyen antifocit(meg is jegyezte a riporter is hogy ez nem játék amit csinálak)...?

nasteey 2007.10.08. 19:49:09

Sokszor hallottam mostanában, hogy nem is olyan jó ez a Barca, az ellenfél gyenge. Azért ha mégnézzük pl. a Lyont otthon (értsd: saját bajnokság) nagyon jó formában van, a Barca ellen még nagyon kapura sem tudtak lőni. Az Atleticó is összeszedte magát, ellenünk mégsem tudtak sokat mutati. Sztam ez nagyban a Barca érdeme.

Oleguer csak egy szimbólum a csapatban, ő a "Nagy Katalán". Máskülönben nem hinném, hogy a Secondán kívül bárhova beférne.

Az utánpótlásról meg annyit, hogy mi is célozzuk a BL trófeát, mégis beleférnek a fiatalok (akik minőségiek, korosztályos szinten kiemelkedőek, tüzet hoznak a csapatba, lehet rájuk a későbbiekben építeni, sokkal nagyobb lesz a lojalitásuk a klub felé. ) Tehát nem értek egyet ApukadHUN-nal.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.08. 20:01:19

en aztat csak poennak szantam,
es ennek jeleul szmajlit is tettem!
mint most is
:)

qwasd 2007.10.08. 20:05:20

Amúgy pont ma volt egy cikk a hivatalos oldalon, hogy 8+1 saját nevelésű játékos is pályára lépett az FCB-ATMA meccsen. A +1 Luis Garcia volt az Atletiből :P

drani 2007.10.08. 21:02:32

Azért Ronaldinho-n látszott a görcsösség: az elbaltázott biciklicselek, ollózás, rossz passzok stb.
Persze mindez csak saját magához viszonyítva volt így. Viszont Deco is egyre jobb!

drani 2007.10.08. 21:11:59

Az olyan csapatok, mint az Atletico, amelyik tele van topcsapatoktól leselejtezett játékosokból (Abbiati, Simao, Forlán, Reyes, Maniche, Luis Garcia, Motta, Mista) nem fognak helytállni a topcsapatok ellen, mert a játékosok sértődött lelkiállapotban lépnek pályára. Ezért aztán nem is nyernek majd semmit

MAti 2007.10.09. 01:11:35

drani - ez sokban múlik az edzőn is... Ezek a játékosok mindannyian fociztak már parádés szinten is. Fejben kell összerakni a csapatot - de láttunk már nem egyszer olyat, hogy ez is sikerült.

Hogy mást ne mondjak, a sokat szidott Mourinho ebben pl. nem volt rossz... az a Porto pl. aligha az erős játékoskeret miatt nyert UEFA-kupát, BL-t...

MAti 2007.10.09. 01:17:32

Messi pedig tényleg szenzációs idén - remélem a második helyet megszerzi a góllövőlistán és a bajnokságban is. ;)

Redondo meg... úgy, de úgy sajnálom azt a sérülést. Hihetetlen, milyen elegánsan tudott játszani ott, ahol egy Viera oly' visszataszítóan. Az a csel meg úgy látszik, sokaknak emlékezetes maradt... :)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.09. 08:20:25

ja, azt én is írni akartam, hogy könnybe lábadt a szemem, amikor megláttam redondo nevét...

drani 2007.10.09. 10:29:02

mitcsenkov:
biztos, hogy az edzőn is múlik ez a dolog. én olyan játékosokra gondolok, akik csapatot tekintve visszafelé szerződtek. és ez arra a portóra nem igaz.

ami pedig Redondot illeti: az egyik legjobb játékos, akit valaha játszani láttam, és nem csak Henning Berg meggyalázása miatt. A kedvenc-válogatottamban bérelt helye van a kezdőben.

Tibiajax 2007.10.10. 09:55:44

Az a 97//-as Real sokkal jobb volt, mint a mostani, egy napon nem emlegetném én a helyedben őket ApádHUN, tök jó hogy felhoztad, legalább felidézted nekünk az utolsó igazi Realt.
Köszi neked ezért.

ps. ha vki nem értene egyet velem, csak annyit, Redondo,Seedorf,Suker,Mijatovic vs Diarra,Guti,Robinho,Nistelroy??? ugyanmár...

MAti 2007.10.10. 10:12:24

Egyelőre egyet kell értsek veled, de...

Egyrészt, ne legyünk teljesen igazságtalanok. Annak idején, már Figo-val és Zidane-nal (Roberto Carlos-sal, _Makelele_ - vel) játszott ez a Real egészen lenyűgöző focit is, óriási játék volt akkoriban ott sokszor.

Másrészt, ez a mostani csapat most végre (szerintem) igen jó úton jár. Ha érik egy kicsit, nagyon erős lehet. Ivan Campo-nál Cannavaro-t azért jobbnak érzem. :) A középpályán meglátjuk majd, ki mire viszi. Redondo és Seedorf az abszolút kedvenceim szűk körébe tartozik, Seedorf azóta is remekül játszik, a Milan egyik legjobbja.
De Sneijder-t évek óta szeretném jó csapatban látni, nagy játékos. Robinho vagy Robben jóképességű gyerekek, ha a posztjukon játszanak.

Van Nistelrooy viszont az utóbbi évek kiemelkedően legjobb "klasszikus 9-ese", befejezőembere, centere. Megkockáztatom, jobb mint Suker vagy Mijatovics valaha volt.
Guti és Zidane között zongorázni lehetne a különbséget, de '97-ben nem volt még Zidane. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.10. 10:27:34

köszönöm, hogy szóba hoztátok, úgyis régóta érett már, úgyhogy holnap redondo-post!

FYM13 2007.10.10. 10:32:03

Redondo minden idők egyik legalulértékeltebb játékosa (zsenije) volt (és az egyik legnagyobb kedvencem!), szóval nagyon várom a post-ot.

ApukadHUN 2007.10.10. 11:59:13

A Realnak 3 BL győzelme van. És gyakorlatilag Roberto Carlos, Hierro meg Raúl a közös pont mindháromban, csak azért azt látni kell, hogy 3 teljesen elérő stílus és csapat nyerte mindet.

98-ban a Capello egy évvel korábban épített gárdája (Karembeau-vel megerősítve) nyert és az a gépezet tényleg hihetetlen jól működött.
Ilgner - Panucci, Sanchis, Hierro, Roberto Carlos - Karembeau, Redondo, Seedorf, Raúl -Mijatovics, Suker
Ezek itt kérem a kor nagy játékosainak számítottak, csak még nem volt sport 1 meg sport 2 (örök hála a TWE-nek, meg szüleimnek, hogy forgathatós parabolánk volt) így annyira nem láttuk őket, mert mindig Juvét kellett nézni meg del Pierot a TV-ben.

De a BL döntő után le is áldozott nekik, s a végső döfést Toschak edző adta meg nekik Seedorf elküldésével. Szerencsére ő is elment hamar.

De ekkor jöt Del Bosque és felépített egy másfajta Realt. S ráadásul új igazolás nélkül. Csak kavarta a kártyákat, melynek a legfeltünőbb része Helguerra söprögetővé tétele volt.
2000-ben már így nézett ki a Real:
Casillas - Michel Salgado, Hierro, Helguerra, Karanka, Roberto Carlos - Raúl, Redondo, McManaman - Moriantes, Anelka

S ez mindössze két évvel a 98-as Bl győzelem után egy teljesn mást játszó, más embrekből álló Real nyert. S ők azért akkor nem mind voltak a kor nagy játékosai, de játékban azért már néha emlékeztettek a későbbi Realra.Taktikailag meg tök jó volt ez a látszólagos söprögetős 5-3-2, mert Roberto Carlos és Michel Salgado szerepe miatt kurva hamar 3-5-2 lett. (Karanka helyén néha Ivan Campo játszott, hogy megemlékezzünk róla is.)

S újabb két év múlva újabb BL nyerés:
Összeállítás:
Casillas (Cesar Sanchez) - Michel Salgado, Helguerra, Hierro, Roberto Carlos - Figo, Makelele, Zidane, Solari - Moriantes, Raúl

Azt hiszem ez már mindenkinek jobban rémlik. Na ez itt már a végkifejlett (bár megjegyezném, hogy 2003-ban szerintem néha szebben játszottak). Ez a csapat az ellenfél térfelén a valaha látott egyik legszebb gálát adta elő, s szerintem ez is lett a veszte.
Mert ugye Makelele elment, s a védelem később már nem bírta elviselni Roberto Carlos és Michel Salagado gyakori fennmaradásait igazi védekező középpályás nélkül.

Lehet, hogy pár tényben tévedek, de majd kijavítotok és várom a Redondo postot.

Egyébént 98 tájékán elég sokat gondolkodtam egy olyanon, hogy mi lett volna ha az a középpálya így nézett volna ki:
Redondo, Seedorf, Michael Laudrup, Raúl
Főleg a 98-as vb brazil -dán meccs után.

De ez csak fikció, mert Laudrup elhagyta a Realt.

Egyébként meg Raúl sajnálatos leépülését sehogy nem értem, ugyanis mindhárom fenti csapatban meghatározó volt és ráadásul nem kis játékosok mellett.

ApukadHUN 2007.10.10. 12:07:53

Ja persze Mijatovicsot láttuk a vb pótselejtezőkön 97 telén egy-egy félidőt játszani. Lőtt nekünk vagy hetet összesen 100 perc alatt.
S vazzeg azt hittük van esélyünk LOL.
Csak még nem volt spanyol meg olasz bajnoki összefoglaló így az átlag magyar szurkoló tényleg hitt benne, hogy majd most...

drani 2007.10.10. 14:08:27

Én is csatlakoznék a Redondo-postot örömmel fogadók közé, bár egy külön blogot is megérdemelne :)

ApukadHUN:
97-ben legalább eljutottunk a pótselejtezőig!!
(persze ehhez kellett egy nagyon szépen végigvitt finn védekezés eredményeként születő öngól)

MAti 2007.10.10. 17:21:09

Jaja, ApukadHUN hozzászólásával egyet kell értsek, korrekt összefoglalás. Én is így láttam. :)

Volt néhány nem kifezetten látványos kulcsfigurája ennek a Realnak, és amíg rendes edzőt engedtek ott dolgozni, nem az idióta elnök úr osztotta az eszet, addig ezek miatt működött is.
A legfontosabb elem Makelele volt, aki posztján a világ legjobbja volt szerintem. Amikor elküldték, szétesett a csapat, felborult az az igen kényes egyensúly. Beckham magához képest megdöbbentően jó volt azon a poszton, de Makelele-hez képest gyenge.

A másik fontos láncszem (2000-ben) Helguera volt. Az utolsó 4-5 meccsükön már amennyire a TV engedte, folyamatosan azt figyeltem, mit csinál. Addigra tűnt fel, hogy extraklasszis teljesítményt nyújt a srác söprűben. Utána már direkt figyeltem, lenyűgöző volt. Intelligens, remek helyezkedés, sorozatosan jó döntések, "mindig ahol kell, felbukkanás" - ilyet csak a legnagyobbak tudnak.

MAti 2007.10.10. 17:22:37

Redondo-postot nagyon várom. :)


Seedorfot meg azóta siratom... nagyon szeretném vissza a srácot, de a Milan hülye lenne elengedni. A világ egyik legjobb középpályása, de messze nem beszélnek róla annyit - nem igazán jóképű, valószínűleg ez a gond. :)
Bár ott van Rooney... :))

drani 2007.10.10. 17:47:04

ja, a Helguera tiszta Telek Manci...

rexford 2007.10.11. 21:35:59

Nem csipázom az öreg Lajost, de ez jogos kérdés: "And how many World Cups has Raul won?"
süti beállítások módosítása