Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 6. forduló - Beálló frontok minden szinten

2007.10.01. 09:22 _benito

Még folyik a mocorgás, de lassacskán mindenki elfoglalja a táblázaton azt a helyet, ahol a szezon jelentős részét tölteni fogja. Mocorgás alatt pedig azt értjük, hogy az élboly szinte komplettnek tekinthető - azzal a nem elhanyagolható kitétellel, hogy kiguvadó szemmel keresgéljük onnan a Milant, mely jelen pillanatban a 11. helyen toporog kétségbeesetten. Hátul semmi keresnivalója a Torinónak és az Empolinak, meglátásunk szerint ők is elindulnak (sőt, a toszkánok már el is indultak) felfelé, átadva a helyüket Parma-Catania-Cagliari hármasnak, hogy döntsék el, melyikük kíséri el szomorú útjára a Reggina-Livorno párost a szezon végén. Ja, és volt egy szuperrangadó is, melyről nehéz lesz okosat mondani, lévén a 28. percben eldőlt, de azért megpróbáljuk.

Szóval Roma-Inter és Mancini jön egy sörrel a tippért, ugyanis az elmúlt időszak összecsapásaiból kiindulva egy csatárral küldte a pályára csapatát. Az Inter egyébként keretét tekintve tökéletesen alkalmas lenne a két szélső által támogatott egycsatáros játékra, hiszen Figo korántsem csoffadék vénember még, Sztankovics pedig talán az egész Serie A leghasznosabb jobbszélsője, de annyi a csatára a keretben, hogy a mufurckodás elkerülése érdekében Mancini elég ritkán nyúl ehhez a fegyverhez. Most azonban olyan ellenféllel nézett szembe, mely elsősorban a betonbiztos középpályájának köszönhetően kiharcolt fölényből szerzi góljait, így meglehetősen bölcs döntés volt Cesarra bízni a balszélt (nem is okozott csalódást). Ahogy említettük, nehéz bármit mondani Arthur király és a Fekete Lovag küzdelméről, legyen elég annyi, hogy az egyik fontos végtag elvesztése után nem sikerült leharapni a király lábát. Giuly hülyeséget csinált, ez tény, de Totti még nagyobbat, így eldőlni látszott a meccs. Ám az Inter nem úgy tervezte, hogy szétalázza ellenfelét, inkább csak arra törekedtek, hogy náluk legyen a labda, de ez a Roma ellen egyáltalán nem könnyű feladat, néhol bele is tört a milánóiak bicskája, ezért Mancini bátor lépésre szánta el magát: átállt a kétcsatáros játékra. Pár perccel később ugyan a Roma egy védelmi megingást kihasználva egyenlíteni tudott, de aztán beindult az Inter és 10 perc alatt három gólt vágva gyakorlatilag szétverte ellenfelét. Nagyon fontos győzelmet aratott a címvédő, ráadásul tulajdonképpen okosan és türelmesen játszva, némi hiányérzetünk csak azért lehet, mert biztosan mindenki szívesen megnézte volna, mire megy egymással a két csapat egyenlő létszámban. (Roma-Inter 1-4)

A második helyre így a Juve nyomakodott fel (ma délután a derbi rovatba kerül egy post légi katasztrófával, történelmi eseményekkel, örökmérleggel és egyéb nyalánkságokkal) a Derbi della Molle megnyerésével, de mögöttük óriási tülekedés van kialakulóban. A bronzérmes Fiorentina például egyetlen ponttal hasít a Juventus mögött, köszönhetően a Livorno fecnikre kapásának (Livorno-Fiorentina 0-3). A kiscsapat egyébként nem tartotta rosszul magát, helyzetekig is eljutott a lila vezetés után, de Loviso kiállítása a 63. percben az újabb csúfos hazai bukta irányába billentette a mérleg nyelvét. Nehéz nem kedvelni ezt a Fiorentinát, azt kell mondjuk.

A Reggina és a Lazio hozta azt a döntetlent (1-1), ami egyiküknek sem volt jó, pedig a hazaiak annyi helyzetet alakítottak ki, amivel akár a komplett bennmaradás is kiharcolható lett volna. Még a győzelem sem jött össze, Kolarov ugyanis jó harmincról megindította a jobbost és elképesztő nagy gólt szerzett. A Lazio ezzel már negyedik döntetlenjét könyvelhette el, hasonlóan egy másik nagycsapathoz, mely ugyanígy tett, csak ott annyival mélyebb a szargödör, hogy otthonukban sikerült megint eladniuk egy pontot. Aki még nem találta volna ki, természetesen a Milanról van szó, mely ezúttal a Catania ellen esett orra saját közönsége előtt (1-1). Ancelotti csapata egyre nagyobb bajban van, hiszen nemcsak a győzelmek maradnak el, de a játék is akadozik, sőt, megakadt. Talán az a baj, hogy a Milan két éve szóról-szóra ugyanazt játssza, ehhez pedig ennyi idő után könnyedén alkalmazkodnak azok a csapatok is, amelyeket a San Siro gyepével kellene egyenlővé tennie Kakáéknak. A bekapott gól tükröt tart a védelem elé is, Kaladze-Bonera-Favalli hármassal pont ott lesz a Milan helye, ahol most állnak, bár a később becserélt Nesta sem mondhatjuk, hogy nagy formát futna. Kedves Carlo, lehet egy csatárral játszani eredményesen, ha van egy Tottid, vagy Van Nistelrooyod esetleg Kiprich Józsid… de neked csak egy falábúd és egy leskirályod van, úgyhogy vagy játszass mást a csapattal, vagy vegyél valakit, aki gólt is szerez néha.

Az Empolira büszkék vagyunk, be is írtunk nekik egy piros pontot, mert nem akármilyen gárda ellen szerezték meg első győzelmüket. A Palermo ellen az eddig szerzett egy góljukat mindjárt meg is triplázták és az általuk becélzott középmezőny nyomába eredtek. A vendégeknél sincs tragédia, a 7. hely a tömör középmezőny elejét jelenti számukra, aggódniuk maximum a sok kapott gól miatt érdemes. (Empoli-Palermo 3-1)
Felhúzott szemöldökkel fogadtuk a Napoli hazai vereségét az eddig nem sokat mutató Genoa ellen, de aztán gyorsan betudtuk az üres stadionnak, hogy idén másodszor is vesztesen hagyták el a San Paolót Lavazziék. Cannavaro az elején annyira meg akarta előzni Boriellót, hogy ebből öngólt szerzett, melyet aztán büntetőből sikerült kiegyenlíteniük, de a hajrában jött az eddig gólszerzőként jeleskedő Boriello és Sculli fejére rajzolta a labdát, valószínűtlen idegenbeli győzelemhez segítve csapatát. (Napoli-Genoa 1-2)

A Cagliari otthon tartotta a roppant fontos három pontot a Siena ellen (1-0), melyhez a meccs végén Fortin két olyan védéssel járult hozzá, hogy a vendégek nem hittek a szemüknek. Aztán addig hitetlenkedtek, míg az utolsó ziccer ismét a Cagliarié volt, de az is kimaradt, így az NST csapata behúzza a bummedlit a telitalálat rovatba. Udinében a csapatok az utolsó percekre hagyták az érdekesebb dolgokat, addig jobbára a mezőnyben nyüstölték egymást az ellenfelek, mégis meglepő volt (ha mondhatunk ilyet még az Udinese kapcsán), hogy Corradi, aki három egymást követő meccsén talált be a Parmát juttatta előnyhöz. Quagliarella első udinei góljával összejött az egyenlítés, majd a lefújás előtt másodpercekkel Zapata talált be, aminek köszönhetően a hazaiak otthon tartották a megérdemelt három pontot. (Udinese-Parma 2-1)

A Samp szurkolói már nagyon vártak valami ilyesmit… Az Atalanta ellen korán előnybe kerültek, melyet egy kapushiba után meg is dupláztak, így diadalmenetben közeledtek a hajrához, amikor Cassano megszerezte első genovai gólját. A Sampdoria elég sok pontott hullajtott el az első fordulókban, de ahogy a renitens csatárfenomén visszanyeri formáját, egyre előrébb kúsznak majd és sok nagycsapat dolgát is meg fogják nehezíteni. Az Atalanta két kapufát tud felmutatni, melyek közül az egyiket egy hatalmas Mirante parádé előzte meg, de nekik sincs okuk letörni: ennek ma így kellett történnie.

23 komment

Címkék: olasz videó juventus roma összefoglaló milan serie a totti

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr22182103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FYM13 2007.10.01. 10:07:20

hát nem tom, de most szerintem Figo volt az Inter leggyengébb pontja. 10 megmozdulásából, passzából - főleg a meccs elején - átlagban 9 teljesen értékelhetetlen volt. Maxwell teljesítménye is érdekes volt, kulcsszerepet játszott a döntő momentumnál, aztán a Roma góljában is komoly "érdemeket" szerzett, de aztán a hibáját javítandó nagyon igyekezett. lehet,h rangadót nem láttunk, de egy ilyen szitut így kell behúzni -köszönhetően kedvenc argentínjaimnak.:)

Fiorentína nagyon jó, ha nem lennék Interes, akkor nekik szurkolnék.:)

FYM13 2007.10.01. 10:11:18

ja és a Milan bűnrossz volt, nem először teszem fel a kérdést, hogy nem kellet volna egy picit erősíteni a nyáron, és főleg csatárposztra? mit gondolt Ancelotti mester,h Kaká most is zsinórban egyedül hozza majd a meccseket?

rambó négy 2007.10.01. 10:52:03

Nem értem miért utáljátok ennyire az Intert. A kiállítás teljesen nyilvánvaló és jogos volt, nem is vitatta senki. Nagy hülyeség volt és az lett volna ezt a meccset így nem behúzni.

szenator 2007.10.01. 10:52:08

"Ancelotti csapata egyre nagyobb bajban van, hiszen nemcsak a győzelmek maradnak el, de a játék is akadozik, sőt, megakadt."
Nem rosszbol, Benito, de erre csak most jottel ra? A Milan jatszott valamit az elmult evekben? Vagyis az jateknak neveheto, amit ok szoktak ugy altalaban produkalni? :)
Eredmenyeik voltak, de jatek...

Count Adyn 2007.10.01. 10:53:57

Torino-Juve meccs az kb NB1 szintü volt, de a győzelem a fontos ugye azért jár a 3 pont, eléggé kicentizték mikor rugnak gólt a srácok, egy 1-3 as végeredmény is lehetett volna, ha belövik a ziccereket mind2 oldalt.
A védelem már egész jó (lenne, ha lenne választási lehetőség, hogy ki kezdő ugye), a középpálya Camo nélkül borzalmasan gyenge, elől Alex nincs igazán formában, Trez meg egy állatmint mindig:D A Roma elleni felállást kéne erőltetni szerintem mindenki ellen^^

drani 2007.10.01. 11:33:22

count adyn: egyetértek, középpályát megerősíteni, Nedved pedig megöregedett: egy szabályos szerelést sem tudott bemutatni. Azért necces lenne, hogy Legrottaglie dirigálja a védelmet egész idényben! Alex javulóban azért.

neeskens 2007.10.01. 11:46:40

Szerintem a Milannak igenis volt játéka tavaly,azért játék nélkül nem lehet BL-t nyerni.A fő gond szerintem az,hogy Kaká formán kívül van.Pirlo,Seedorf is visszaesett,de valszeg ez is Kaká gyengélkedésének tudható be. Ez a hármas szerintem egyértelműen az egyik legjobb középpálya Európában. De Kaká a legfontosabb láncszem.Az ilyen meccseket tavaly sokszor ő döntötte el,vagy gólt lőtt,vagy kihagyhatatlan helyzetbe hozta valamelyik társát.Gilardino nem Milan szintű csatár.

BruceWayne 2007.10.01. 12:19:21

Mostanában sokan egy lehetséges edzőváltásról beszélt Milánó kék-fekete felén, de ha így folytatódik tovább akkor lehet hogy piros-fekete oldalon lesz valami mert a Milan nagyon beragadt...

juve 93. perc, LOLLL....Merda!

BruceWayne 2007.10.01. 12:23:49

ja és a roma-Inter bevezetőjében ajánlott felálláshoz hasonlóan kezdtek pl manchesterben az augusztusi meccsen, figo-suazo-ibrahimovic, és az első félidőben ez marha jól működött, nagyon jól kavartak....
de Figo is vagy marha jól játszik vagy nagyon szarul, sokszor rájön a Figo betegség(átveszi a labdát, odaér a védő, bedőlve eltolja mellette, persze a védő tartja a lépést erre fogi vagy vonszolja magát pár méteren át vagy elborul a védő nyomásában, sokszor eredmény nélkül, mint valami öregember akinek nincs már kedve-ereje játszani.....náha meg úgy robog mint fénykorában....)

BruceWayne 2007.10.01. 12:40:12

a Milannak meg az is baja hogy már jópár hónapja(éve?) nincs csatársora.... vagy Inzaghi vagy Gilardinho szenved ott elől, egyhelyben, pedig szerintem pont 1 olyan csatár hiányozna aki valószínüleg olvasta a futball nagykönyvének "Csatárok élete a 16-oson kívűl" című fejezetét, mert hát a kp. se tudja folyamatosan tömni jó labdával a centereket(ha meg tudja is, Gilardinho tehetségét valahol az előző szezon alatt elszippantották- mint a kosarasoknak a Space Jamben- azóta csak kóvályog szegény).. lehet pont isten Ronaldo tudná ezt orvosolni, de hát ő többet sérült mint nem sérült...de az tény hogy amit tavasszal csinált a Milanban azért nem volt rossz.... az Internek van 5 klasszis csatára, Barcelonának kb 7, realba is van 1 pár, de a milan egyrészt nem képes 30 alatti védőt szerződtetni(meg is látszik), másrészt a kp-án is hiába betonerősek, nem pótolhatják a csatársort gólszerzés terén(és ott is 30 felett van szintem mindenki).... szóval ha most még nem is akkora a gond, 2-3 év nagy lesz, h nem váloztatnak a kereten meg a játékosvásárlási politikán...

Filkor 2007.10.01. 14:26:39

1, A Milan nem játszik két éve egy csatárral, ettől függetlenül a játékuk akadozik, ez tény. Pippo Inzaghival nem értem mi bajotok, a világ egyik legjobb csatáráról van szó . emlékeztek az idei BL-döntőre?
2, FYM13 - jó, hogy Interes vagy, de kérlek ismerd el Figo Lajos teljesítményét, aki két gólpasszt adott és a három/egy csatáros játék egyik kulcsfigurája volt Cesar mellett. Nézd meg újra a meccset, hány passza volt rossz, mielőtt ilyeneket írsz..

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.01. 14:41:07

én emlékszem! :)

1. pofánrúgták, bepattant.
2. kaká ziccerpassz, a kutyám begyalogol vele, az volt a csoda, hogy nem hagyta ki.

neeskens 2007.10.01. 14:51:50

Az is lehet gond a Milannal,hogy a kispadon nincsenek olyan játékosok,aki az első sor valódi alternatívái lehetnének.Persze valószínűleg magukhoz fognak térni,van olyan rutinos ez a csapat,hogy megoldja ezeket a problémákat. Ettől függetlenül mindegyik csapatrészre ráférne 1-2 fiatal játékos, mert a fix kezdőcsapat nagyrésze már túl van a 30-on.
Az Internek meg tényleg bombaerős a kerete, illene ezt a BL-ben legalább egy elődöntős szerepléssel bizonyítani.

pitbaccardi 2007.10.01. 15:17:09

figo a jó passzai mellett is sajnos kicsit könnyen utólérhető. nincsenek már nagy elfutások a vonal mellett..

furcsa hogy césart ennyire dícséritek, én főleg arra emlékszem hogy minden beadása elment homályba.

Gabez 2007.10.01. 15:28:42

Sztem kicsit jobb volt a roma a kiállításig, de hát mindenki ellen jobb lenne otthon egy rangadón. Viszont az inter meg nagyon jól kontrázik, ahogy látszott is...

1-1nél se volt kétséges, hogy ki nyeri a meccset, a kékfeketék annál sokkal jobb fizikai állapotban vannak. Ugyanakkor - szerencsére - megálltak 4-1nél és nem rúgtak többet, mert bizony ebből lehetett volna nagyon sok is, az pedig nem lett volna sportszerű.

Lassan odáig is eljutok, hogy sajnáljam a milant az érthetelen bénasága, a juve-t meg a játéka és az emberhiánya miatt...vagy mégse? :)

szenator 2007.10.01. 16:58:35

neeskens - Szep es jo jatek nelkul is lehet BL-t nyerni. Erre a Milan az elo pelda.:)

ktn 2007.10.01. 19:04:18

egy kicsit furcsa, hogy most a milan hirtelen nem tud focizni, sosem játszott szépen, mindenki öreg meg a többi. öt éve ez megy, ha háromszor egymás után nem nyernek.

azért a bajern és a manu nagyon el lett verve tavasszal, pedig akkor is öregek voltak. ráadásul az idei ikszes és vesztes meccseik közül legalább hármat (parma, fio, palermo) nem a szar foci miatt buktak el, hanem mert pechjük volt/kényelmeskedtek. sőt, a palermo ellen az idény egyik legszebb meccsét hozták, még ha ki is kaptak. a catania meccs volt a kivétel, ahol tényleg gyengék voltak, a miértben sztem neeskensnek teljesen igaza van kakával kapcsolatban.

amúgy nem vagyok elkötelezett milan-szurkoló (csak az olasz focit imádom), de az elmúlt évek milanja nálam a top, éppen azért amit ancelotti ma nyilatkozott: "nyugodtak maradunk, eddig is ebben volt az erőnk". nekem ez a hozzállás legalább annyira imponál, mint a "szép" foci, ami relatív, mert a milan középpályás labdabirtoklása, vagy észfocija legalább olyan szép, mint a roma ösztönfocija.

és még egy érv a milan mellett (hogy miért lehet őket tisztelni) - egy ilyen szar sorozatban sem vesztik el a fejüket, nem jönnek a kiállítások, nem rugdosódnak a pályán, nem hisztiznek. bár lehet, hogy csak nekem fontos, hogy gavallérokat lássak a pályán:))

drani 2007.10.02. 09:09:36

azért gattuso kicsit elvesztette a fonalat a catania ellen a végére.

szferi 2007.10.02. 09:48:51

Ha Inzaghi (ezzel a stílussal) tényleg a világ egyik legjobbja lenne, erre a játékra a kutya se lenne kíváncsi... Amit Inzaghi csinál azt csak nagy jóindulattal lehet futballnak nevezni,bár néha vannak világos pillanatai

szferi 2007.10.02. 11:27:08

Tudja valaki hogy melyik meccset adja holnap az mtv? Fél órája nézem az oldalukat, de nem találom

Count Adyn 2007.10.02. 11:34:42

Annyira nem öregek, hogy ne tudjanak már focizni, csak annyira, hogy egy bajnokságot ne tudjanak végig jó formába lejátszni, ami nélkül nem sok győzelmi esély van mostanság.

Inzaghi-ról nekem az a véleményem, hogy lehet hogy lesen van mindig, de ha nem akkor gólt rúg, Gilardino-nál még mindig sokkal jobb választá lenne.

Én mint Juve-szurkoló nem kedvelem igazán a Milant, de el kell ismerni hogy vannak nagyon jó olasz játékosaik:) A falamon meg Del Piero Juvés meze melett ott lóg Pirlo válogatottbeli meze is:))

mickeyknox 2007.10.02. 12:27:42

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.01. 14:41:07

:-)

szferi 2007.10.03. 09:14:20

Inzaghi hasznos játékos, de nem jó játékos/csatár abban az értelemben, ahogy pl. Henry, Owen, Drogba, Nistelrooy stb...
süti beállítások módosítása