Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League 7. forduló - Minden a régi a Bridge-en

2007.09.25. 04:35 habitang

Ha egy marék homokot és kavicsot beleszórunk vízzel teli üvegbe, a szemcsék először összekeverednek, majd a súlyuknak, nagyságuknak megfelelő rétegeket alkotnak, végül lassan leülepszenek az üveg aljára. Alul a súlyosak, felül azok, amelyek könnyűnek találtattak. A bajnokságok tabellája hasonló folyamatot mutat, egy lényeges különbséggel: itt a könnyűek azok, akik alulra kerülnek. Az alsóbb régiókat illetően mindig kiszámíthatatlan Prermier League-ben még javában a rétegek kialakulásának időszakában vagyunk, 6-7 fordulón keresztül ez még így is lesz. A hét végén a hetedik forulóra került sor, mégsem volt senki, aki pénteken ne Mourinhóval és a Chelseavel foglalkozott volna. Kezdjük hát mi is velük, azaz a forduló meccsével, a United-Chelsea-vel.

"Képzeljék el, milyen felháborodás lenne manapság, ha egy vagyonos üzletember egy 70.000 fős stadiont szeretne építeni lakóövezetben, és utána nemcsak megalakítaná saját futballklubját, de  rábeszélné a ligát arra is, hogy azonnali tagságot biztosítson neki anélkül, hogy akár csak egyetlen egyszer labdába rúgtak volna. Nos,  ilyen különleges körülmények között született meg a Chelsea 1905-ben, spekluánsoknak köszönhetően  és mondhatjuk, a spekuláció azóta is végigkíséri. [...] a később történtek nagy részének gyakran semmi köze sem volt a Chelsea-hez, sokkal inkább ahhoz, hogy erős akaratú, zsarnoki hajlamú egyének diktátumai hogyan változották meg a Stamford Bridge szerepét úgy is, mint futballpályaét és úgy is mint sportintézményét. Hogyan fejlődött a stadion, vagy éppen hogyan nem?"

A Stamford Bridge-ről szóló fejezet első sorai ezek, Simon Inglis "Britannia futballpályái" c. remek könyvéból, nem mi mondjuk. Természetesen mindenki arra gondol, amire és akire akar, mi éppenséggel nem a stadionra, hanem a klubra, és arra, hogy a Chelsea háza táján minden a régi. Manapság éppen nem az épület, hanem a klub vált játékszerré - vagy ékszerré, ahogy tetszik-, ami abban a pillanatban, amikor nem csillog eléggé, teher, ha ne adj' Isten teljesen megkopna, hát könnyen áruvá válhat ismét. Most az aktuális erős ember döntésének köszönhetően ez könnyen előfordulhat.

Sajnos valóban nem lehet nem Mourinho esetével kezdeni a United-Chelsea meccs beszámolóját. Ahogy mindenki tudja már: Avram Grant izraeli szakember vette át a portugál helyét, lehet, hogy csak ideiglenesen, lehet, hogy véglegesen, ezt nem mi fogjuk megmondani. Tény: Grant lapjait nagyjából látjuk, a képességeit nem ismerjük csak, bár élünk a gyanúperrel: ilyen nagyhatalmú baráttal már korábban is juthatott volna nagyobb feladathoz, mint az eddigiek - már, ha a komáján kívül mások is alkalmasnak találnák rá. Eddig úgy tűnik, nem találták annak, ám ez  nem jelenti feltétlenül azt sem, hogy ne tudna az adott játékosanyagból jó csapatot kovácsolni. Akár sikerrel is járhat, de ahhoz biztosan idő kell, sok idő. Minimum 2  év. Roman?

Így elsőre a Manchesternél komolyabb ellenfelet nemigen kaphatott volna a bajnokságban a Chelsea és Grant, ráadásul a Kékek sérüléshullámmal küszködnek, ha esetleg minden egyéb nyűgük nem lenne elég.. A fentiek miatt előre jelezzük, egy meccs alapján nem érzünk alapot semmiféle verdiktre Granttal kapcsolatban, ez ügyben  kussolni fogunk, illetve majdnem kussolni.

A meccs előtt - ez nem lehet kérdés -, a United érezhette magát szerencsésebbnek, és nem csak a fentiek miatt. Hosszabb idő után Shrek és a Királylány duója újra összeállt: Rooney-val és Ronaldóval futott ki a Vörös Ördögök kezdőcsapata. Az ellenoldalon egy teljesen más játékrendszerhez szokott csapat állt fel, tengelyében a világ klasszis játékosokból álló középpályássorai közül valószínűleg a legfantáziátlanabbal, így semmi csoda nincs abban, hogy a Manchester kezdte lendületesebben, jobban a meccset. Rooney, Tevez, Giggs helyzetei jelezték a MU fölényt, valamint egy apróság.. Hogy, hogy nem, a Chelsea megint megúszott egy jogos tizenegyest. Joe Cole buktatta Evrát a tizenhatoson belül, a bíró továbbot intett, a kellően edzett néző pedig már csak legyintett.. Később pedig röhögött, de most még nem ez következik, hanem pedig egy másik Chelsea trademark, a kiállítás. Sokan vitatták ugyan az ítélet jogosságát, ezért el kell mondanunk: olyan nincs, hogy ezért a faultért sárga lapot adjanak. Vagy piros, vagy semmi, és mi bizony a pirosra szavazunk. Lassításban Mikel meglehetősen ügyetlen mozdulatain látszik, hogy próbált tenni a kétlábas bokacsek ellen, de ettől még az ismétlésben sem tűnt kisebb horrornak az a belépő. Adjuk meg a bírónak, ezt a lapot fel lehetett mutatni. Egy kiállítás a Chelsea esetében annyi változással szokott járni, hogy egy árnyalatnyival jobban játszanak utána. Már, ha azokból a Kékekből indulunk ki, akiket eddig ismertünk. Grant összehúzott szemöldöke ehhez úgy tűnik, kevés. A félidő vége felé egy védelmi hibának és Giggsnek köszönhetően Tevez meg is szerezte a vezetést a Manchesternek, az első komoly teszt elé állítva ezzel az izraelit. Ínyenc futballdrukker szorongva várta, vajon hogyan használja ki az új edző a szünetet, ami egy meccs során a legjobb lehetőség a változtásra, átszervezésre. Elkezdődött a második félidő és úgy tűnt: sehogy. A tíz emberrel hátrányba került, több sztárját nélkülöző Chelsea a második félidő elejére egy szolid alsó-középcsapattá szelídült, amely hagyta, hogy a United kézilabda-csapat módjára körbeadogassa és próbáljon lyukat törni a kék falon. Nem igazán sikerült, bár a Manchesternek voltak helyzetei. A mérkőzés igazi fénypontját jelentő Carrick-Giggs összjáték pedig, melynek végén a walesi kapásból lőtt mellé-fölé, két gólt is érdemelt volna. Az angol középpályás a védők mögé lövésre adott hosszú labdát a meccs vége felé felkínálta Sahának is, aki Giggshez hasonlóan szintén a "mellé"-t választotta. A győztest nem, de  mérkőzés végeredményét végül egy nevetséges, jogtalan tizenegyes megítélésével a követhetetlen logikával fújkáló játékvezető döntötte el, akinek ezúton kívánunk hasonlóan jó autószerelőt, fogorvost és fodrászt. Saha belőtte a büntetőt, ezzel a végeredmény: ManU-Chelsea: 2-0.

Avram Grant meccs utáni nyilatkozatából kitűnt, hogy azért tanult ő Mourinhótól: a bíróról értekezve elfelejtette kommentálni a be nem fújt MU tizenegyest, vele együtt Cole piros-gyanús megmozdulásait is, egyszerűen úgy tett, mintha nem léteztek volna. Érdekes, azt hittük, pont ebben fog különbözni Jose-tól. Saját érdeke biztosan az lenne, hogy ne próbáljon murinnyóskodni, mert ha így tesz, végleg biztossá válik, hogy az idén nem a kék lesz a szín.

Hanem mondjuk, a piros és a fehér, a jel pedig az ágyú. A másik londoni óriás, az Arsenal az idegenben eddig szerzett gól nélkül álló Derby County-t fogadta, kedélyes mészárlással. Az eredmény nem is olyan érdekes, az Arsenal ötöt rúgott örömködve, mosolyogva, egymás vállait paskolva egész meccsen. Még Adebayor triplája sem érdekes eléggé, nem  a Chelsea-nek vagy MU-nak rúgta. Mondhatná bárki: "Haver, és Diaby bombája, az smafu!?" Az. Cesc Fabregas, ő az érdekes. A srác 20 éves, szinte minden meccsén gólt rúg és átlagban 2,5 gólt érő passzt ad.. Az már a többieken múlik, hogy ezekből hány gól születik.. Leginkább neki közönhető, hogy minden aggódó, kárörvendő, netán semleges futball-szurkoló megkapta a választ a "milyen az Arsenal Henry nélkül" c. kérdésre, és azóta újat tett fel magának, és ha ez lehetséges, a válaszra még kíváncsibb: milyen az Arsenal  Cesc Fabregas nélkül? Minél később tudjuk meg, annál jobb. A játéka élmény, és amikor nézzük, jó eséllyel a közeljövő legjobb játékosát látjuk éppen. És igen, tudjuk, kicsoda Leo Messi, Bojan Krkic vagy Alexandre Pato, vagy éppen Anderson.

Bolton-Tottenham. A kőarcú Martin Jol első meccse a hatból. Ennyit kapott ugyanis bizonyításra az a mester, aki nézeteink szerint technikailag már igazolta saját képességeit, de azt, hogy a nagyobb nyomás hatástalan a munkájára, azt még valóban nem. Annak ellenére nem, hogy kis szerencsével - és egy pártatlan bíróval a United meccsen - feltehetően egész más lenne körülötte a levegő. Valószínűleg a Bolton jelenlegi helyezése, a 6. fordulót követő utolsó hely is elég sokat ért volna a bukiknál az év elején, így mondhatjuk: két komoly gondban lévő csapat próbálta megszerezni idei második győzelmét, amely feltehetőleg legalább átmenetileg csillapodó hangú kritikákat jelentett volna. Természetesen a végeredmény az ilyenkor szokásos döntetlen lett, jelen esetben 1-1. Az első gólt a Spurs szerezte, Jermaine Jenas Jaaskalainenről kipattanó lövését Ivan Campo felemelte, éppen Robbie Keane elé, a Bolton-specialista csatár pedig a kapus lábáról bepattanó bombával lökött egyet Jol és a Spurs szekerén. Hiába. Öt peccel később a Tottenham góljánál hibázó, idei első meccsét játszó Campo megmutatta, mire jó egy fürtös, Verebély Ivánra emlékeztető fej azon kívül, hogy néha mosolygunk rajta. Egy szabadrúgás után tökéletes fejessel kiegyenlített. Így, miután több gól nem született, maradt a bizonytalanság mindkét oldalon.

Nem úgy a Manchester Citynél. A kékek a harmadik helyen állnak a forduló után, szombaton a nyári átigazolási időszak másik sajtkukacához, a Fulhamhez látogattak. 3-3 lett a végeredmény , amely ismét igazolja, hogy a Fulham meccsein érdemes a sok gólra fogadni. Összesen 26 gól született eddigi mérkőzéseiken, amivel ebben az összehasonlításban élen állnak a ligában. A City mindkét félidőt - főleg az elsőt - úgy kezdte, hogy az öltözőben felejtette a jobbik felét, ennek megfelelően a Fulham-gólokkal indult mindkét játékrész, a City pedig kepeszthetett, szerencséjükre sikerrel. A mecs külön érdekessége volt a City egyébként két belsővédős hátsó alakzata, amely néha mégis a klasszikus bal-,  közép-, jobbhátvéd formációt hozta látványosan, rugósfoci-szerű merevséggel. Ezúton köszönjük az időutazást Erikssonnak. Egyébként "Angol bajnoki mérkőzés" címszó alatt ennek a meccsnek a DVD-jét küldenénk az űrbe az idegeneknek. Zavarba hozható, húscombú hátvédek, óriási hajtás, nem aljas, de nem is visszafogott szerelési kísérletek, amelyekből legrosszabb esetet feltételezve öt lábtörés is származhatna, nincs viszont kötény és reklamálás. Arról például, ahogy Bocanegra rácsúszott a meccs legjobbjának, a két gólt szerző Petrovnak a lábára, majd a csatár rövid ápolás után felállt és tette tovább a dolgát, az embernek azonnal Véber Gyuri jutott eszébe. Mit mondott volna ő a bírónak, hátvédnek? Valószínűleg olyasmit, ami után még ő kérte volna magának a piros lapot a sporitól. Itt? Semmi! Összességében a helyezésektől függetlenül angol középcsapatok tipikus meccsét láttuk, az átlagosnál több góllal, helyzettel, és a Liverpool-Chelsea meccseket felidézve azt kell mondanunk, ez néha sokkal, de sokkal élvezetesebb, mintha a jókét látnánk. Davies, Bouazza szabadrúgásból, valamint a jó öreg Danny Murphy voltak a gólszerzők Fulham-részről, az ellenoldalról pedig Petrovon kívül Mpenza szerzett gólt.

A négy nagyágyúval lejátszott meccsei után kicsit fellélegezhetett Harry Redknapp és a Portsmouth. A Pompey az egyetlen csapat, amely túl van az idei első randiján a "Big Four" összes tagjával, közülük kettőn is - a MU és a Liverpool ellenin -, pontot szereztek. Ez ugye igazán dicséretes, ráadásul ennek köszönhetően abban a tudatban léphetnek pályára, hogy ami ezután következik, csak könnyebb lehet. Nem mellékes körülmény. Az ellenfél a Blackburn volt. Ők is okkal bíztak a jó eredményben, hiszen az Arsenal és a Liverpool mellett a harmadik veretlen csapatként, csekély három kapott góllal nevük mellett, ráadásul otthonukban várták a fordulót. A Portsmouth járt jobban. Kanu a sokadik nagy gólszerzési lehetőségét gólra váltotta, természetesen tőle szokásosan az utolsó, gólt érő volt a legkeményebb dió.. Örök rejtély marad vele kapcsolatban, miért rajong túlságosan a kunsztokért, miért nem tud egyszerűen csak helyzetből gólt rúgni, ahogy mások? Több találat nem született, így Harry Redknapp végre kipipálhatja az "győzelem idegenben" feladatot jelző rublikát a noteszben. Ideje volt. Ja, és figyelem, jön a Portsmouth!


És szép csendben a Newcastle is. A St James' Parkban játszani soha nem leányálom, ez biztos. Az egyik legjobb szurkolóbort a vasárnapig a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkező West Ham próbálta meg elszomorítani egy estére úgy, hogy a "kutyájuk is megérezze". Ez nem sikerült.. Viduka két gólja keretbe foglalta az első félidőt, N'Zogbia szerzett egyet a másodikban is, amire a West Hamnek Dean Ashton első félidőben lőtt gólja volt csak a válasz. Nem rossz válasz, csak kevés. A West Ham próbálkozásai ellenére csak a sokkal hatékonyabb Necastle-játékosokon múlt, hogy nem lett "közte négy", a legnagyobb helyzetet pedig a meccs vége felé Martins hagyta ki. Nem tudom, ki emlékszik rá, anno a magyar pályákon a középről, üres kapuba cca. 6 méter távolságból szerzett gólra azt mondtuk, Wukovics-szögből született. Na, a fekete csatár egy hasonló, de sportszerű nehezítéssel spékelt helyzetet volt képes elhibázni - biztosan azért, mert túlságosan kisodródott szegény. Így maradt csak 3-1 az eredmény, idegenben kapott ki a  keretében vagy hat volt Newcastle játékost tudó West Ham.

A West Ham előző ellenfele, a Middlesborough a Sunderlanddel csatázott, azaz Gareth Southgate Roy Keane-nel. A két legfiatalabb menedzser csatája döntetlennel  végződött úgy, hogy a Sunderland szerezte meccs első és utolsó gólját. A csereként beállt Liam Miller mentett meg egy pontott Keane-nek és a Sunderlandnek: Middlesborough-Sunderland:2-2


Leglább gólokat rúgtak, mondaná az egyszeri vörös scouser, ugyanis az Anfield büszkeségeinek sikerült egy nullást berámolnia a Birmingham kapujábaRég nem látott ismerősünk tehát visszatért, újra itt a 2004-07-es Liverpool. Kihagyott helyzeteket láthattunk, igazán tisztára játsztott szituációt nem igazán, az összeállítás pedig szokásosan furcsa, és itt nem elsősorban sérültekre gondolunk. "Öröm" volt nézni, ahogy a csapatok kifutottak a pályára, és mintha csak Drogba és Rooney is Liverpool-játékosok lennének, Torres ismét a kispadon kezdett. Valaki szólhatna már Rafa Beniteznek, hogy az az angol csapat, amely húszmillió fontért a padra szerződtet munkavállalót, kékben játszik és délebbre. Naivan feltesszük, El Nino-t nem azért vitték Liverpoolba, hogy majd áprilisban, amikor 15 ponttal az első helyezett mögött küzdenek a BL-selejtezőért, fitt legyen és segítsen megcsípni a negyedik helyet. Egészen konkrétan pedig arra gondolunk, hogy a Liverpool idei sorsolása pont ideális lenne arra, hogy pontelőnyt szerezzen magának tavaszra, ha tud. Viszonylag könnyű kezdés után szinte az összes nagyobb mérkőzés az Anfielden lesz, ebből és most kellene építkezniük, hiszen tavasszal számukra keservesebb világ jön. Persze ezt csak akkor mondjuk, ha bajnokságot akarnak nyerni, mert ha nem, akkor mindent visszaszívunk. Megengedjük, a meccsen azért volt egy pillanat, amikor hangos tapsra ragadtattuk magunkat, ez Fernando Torres ollózása volt, ami csak pár hüvelykkel tévesztett célt. A tényen azonban ez sem változtat: a  a Birmingham a 68. percben csatárt cserélt be egy középpályás helyére a Liverpool ellen. Az Anfielden. Na, erre varrjon gombot Rafa. Majdnem elfelejtettem felsorolni a liverpooli gólszerzőket.. ja, mert nem is voltak ilyenek! Rafa Benitez a meccs után aztán azt találta mondani, hogy jó döntést hozott, amikor Kuyttal és Voroninnal kezdett. Érdekes.. Ha ez a döntés jó volt, akkor lehetne egy kérdésünk? Miért van az, hogy a Pool ebben az évben az egyetlen csapat, amely nem tudott gól lőni a Birminghamnek?

A következő fordulóban a Wigan ellen próbálkozhatnak majd a Vörösök. Az ellen a Wigan ellen, akik a hétvégén a tavalyi bajnokság meglepetéscsapatától, a Readingtől az utolsó percben beszedett góllal kaptak ki 2-1-re, és ezzel a tabella második felét rendkívül sűrűvé tették. A last-minute gólt James Harper vágta be, miután egy kapushiba utáni Dave Kitson góllal megszerzett Reading előnyt Marcus Bent egy védhetetlen fejessel még kiegyenlített a második félidő elején. A meccs gyöngyszeme mégis a Jason Koumas szólója és szabadrúgása volt, no meg közben a kettő közötti jelenet. Miután Koumast buktatták a tizenhatos vonalán, a bíró büntetőt ítélt a Wigan javára, amit az asszisztens jelzésére később visszavont. Ritka, de igazságos döntésnek látszott, így Koumas természetesen csak szabadrúgásból próbálhatott szerencsét, ami azért nem ugyanaz a ziccer, mint a tizi.  Nem is lett belőle gól, csak kapufa.

Bár a Liverpool-szurkolók is bosszankodhattak, a Mersey-part kék fele még inkább. Ők egy vereségért kénytelenek voltak elutazni Birminghambe, ahol a Villa park közönsége a Chelsea legyőzése után ismét 2-0-s hazai győzelemnek örülhetett, köszönhetően többek között annak, hogy az Everton egyes játékosai erősen keresik önmagukat, elsősorban Yakubu és a kínosan hosszú gólínségben szenvedő Johnson alkotta csatárkettős. David Moyes, az Everton menedzsere ennek megfelelően a meccs elején a padra ültette Yakubut, aki  így legalább zavartalanul figyelhette, amint hátvéd társai vicces kis stukkolósdija után Carew elé esik a labda, és a bitang nagy norvég nálánál kisebb góllal vezetést szerez a Villának. Ezt a nagyjából minden Everton ellen játszott meccsén gólt rúgó Agbonlahor is megtoldotta eggyel, így a birminghamiek egy viszonylag kényelmes győzelemmel ismét jelet küldtek a nagyoknak is: a Villa Park nem az a hely, ahová csak úgy beugrik a vendég egy pontért.

Ennyi lett volna 7. forduló. A következő menet a hétvégén lesz, olyan fűszerekkel, mint a Manchester City-Newcastle, Chelsea-Fulham, Tottenham-Aston Villa. Tűkön ülünk.

Az óráról órára változó helyzet miatt a PL videókat ellenőrizni fogjuk, igyekszünk valóban érvényes hivatkozásokat adni, de majdnem biztos, hogy ez nem mindig fog sikerülni. Ezért előre is elnézést kérünk.

75 komment

Címkék: beszámoló premier league 7. forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr58176193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2007.09.25. 11:54:20

Oarbeaskoa kérdezte asszem hogy miként lehet az angol meccseket nézni neten..hátha érdekel mást is:

livefooty.doctor-serv.com/ -- > lent kiválasztani az adott meccshez tartozó stream-et(általában több van, az első szokott a legjobb lenni), lehetőleg olyat ami "SopCast "-est lesz --> a linkről a Sopcast programot letölteni, feltelepíteni --> referesh az oldalnak, majd a megadott Chanel-ek közül kiválasztani amit ajánlanak(ált angol, amerikai vagy ázsiai tv-stream), pár percig bufferel aztán lehet nézni kicsibe, nagyba pixeles
ha nem sopcast-es, akkor is lehet értelemszerűen a többivel, TVUplayer, PPstream stb, de azok nem megbízhatóak annyira, sokáig töltenek be meg néha beakadnak
mondjuk pont a mu-Chelsea nem ment itt, akkor érdemesi tt próbálkozni
rojadirecta.com/

Sladin 2007.09.25. 11:59:19

vagy még egy jó linkes oldal a goaltube.org...

dejavubazz 2007.09.25. 12:25:29

A myp2p.eu/ is ilyen kozvetites gyujtooldal. Szoftverigenye megegyzik a Nerazzurri altal emlitett livefooty-val.

marci_tomi · http://nufc.atw.hu 2007.09.25. 13:01:40

Remek összefoglaló, grat

Hétvégén nem lesz Tottenham-Arsenal, pár hete volt. West Ham-Arsenal és Spurs-Villa meccsek lesznek

tb 2007.09.25. 13:15:03

jó összefoglaló a fordulóról, de egy észrevétel:
Tottenham-Arsenal már volt, most a Tottenham-Aston Villa meccs lesz

meg jó lenne már látni tv-ben angol meccseket, mert jó hogy vannak ezek a streamek, de néha idegesítő a kínai kommentár, és ez még a jobbik eset, mert valamikor nincs hang, valamikor meg kép sincs, ha meg van, a kép minősége olyan, hogy néha nem is lehet látni a labdát, csak a digitális adás miatt látszik a labda útvonala, mert kockásodik a kép a lassú frissítés miatt, vagy mi miatt... szóval jó hogy van ez a lehetőség, de azért messze nem az igazi

krysal 2007.09.25. 13:34:23

_benito, egy titkot még megemlítek:ha nem lennék 8 éves korom óta madridista, akkor ágyú lenne már régesrég a szívem helyén. Én majdnem sírtam a dühtől, amikor Henry hátat fordított az Arsenalnak, de ez a Wnger mostmár tényleg A Világklasszis a szememben. Milyen lenne az Arsenal Fabregas nélkül? Kis malíciával jegyezném meg, ismerve ezt az Arséne-fiút, majdhogynem ugyanolyan. Csak mondjuk kinevelné Velát is, meg kutakodna még egy picit a rejtett csodák után. Szóval, ha nem Hala Madrid, akkor Go Gunner!! Csak így tovább! (És ez nem csupán Nick Hornby érdeme, bár aki olvasta a Fociláz-t, az tudja, mire gondlok:)

Abra-papa viszont a portugál menesztésével (oppardon, közös megegyezés...) rituális öngyilkosságot hajtott végre.. Ej-ej. Ennyit a sugar daddy teóriáról:)

krysal 2007.09.25. 13:35:50

_benito, ehh! Habitang:) Szori a figyelmetlenségért.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.25. 13:48:32

ugyan, számomra a megtiszteltetés :)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.25. 15:03:52

marci_tomi, tb
Vettem, igazatok van, javítom!

benito
kösz a bíztatást!

crouchy 2007.09.25. 17:38:14

pool -birmingham 0-0 gólszerzők Benitez (og). Ennek az embernek nem szólni kell, hanem el kellene küldeni wmi melegebb éghajlatra (mondjuk spanyolországba) borzalmas focit játszat, nem tudja motiválni a csapatot és lebecsüli az ellenfelet. nem az a kifejezett álomedző. én elismerem h nagy stratéga de most már köszönjük elég belőle. megtanított minket sok szépre most jöhet végre egy normális edző.

crouchy 2007.09.25. 17:39:57

jah és am kösz h végre wan cik:D

rizla 2007.09.25. 20:37:10

"A játéka élmény, és amikor nézzük, jó eséllyel a közeljövő legjobb játékosát látjuk éppen. És igen, tudjuk, kicsoda Leo Messi, Bojan Krkic vagy Alexandre Pato, vagy éppen Anderson."

patot, andersont, és krkicet hagyjuk, tizedannyit nem bizonyítottak még, mint cesc és messi.
viszont ilyeneket megint minek írni, más poszt, más poszt, más poszt, hahó. egyébként tény, hogy egyre jobb a kis szaros, szerintem pár év, és visszatér a barcelonába. és akkor mindenki képzelje el az iniesta-cesc-xavi középpályát, elől pedig a dos santos - krkic - messi tengelyt.
az egy dolog, hogy világklasszisok, de szinte csak saját nevelésekből állna a csapat, egyedülálló lenne ezen a szinten, európában.

BruceWayne 2007.09.25. 21:10:30

rizla: a fél csapat 170 alatt lenne :-) nem a fejjátékra alapoznának biztossan...amúgy cecsk kis geci amúgy, bár jól keni, ligakupadöntőn paraszt volt, azóa nem bírom... mikor legutóbb láttam az arsenalt játszani abból állt hogy rosicky, hleb, csecsk meg a többiek felálltak a 16 -os elé, 100+1 passz, utolsó utáni szituációig kijátszva, rengeteg ziccer szituáció, a gólok viszont annyira nem jöttek.. ezek szerint javultak, bár soakn leírták őket szezon előtt...de úgy látszik wenger mestere a csapatújjáépítésnek fiatalokból+afrikaiakból, kérdéses szerintem hogy fogják e végig bírni.. mondjuk a pool se túl megygőző, hiába vol most bevásárlás, ha benitez gyökérkedik akkor tuti nem nyernek semmit.. meg a mu-nak szerintem nem elég bő a csatársora, 2 sérülés oszt annyi...Chelseavel meg sajna nem tudom mi lesz..szóval érdekes idény lesz(vagyis már az)

tb 2007.09.25. 21:15:22

azért én ezt a támadósort nem igazán nevezném saját nevelésnek, annak ellenére, hogy gyerekkoruk óta Barcelonában vannak, inkább a Barca játékosmegfigyelésének az eredménye, mint a nevelésének

az utolsó sajátnevelésből világ legjobb csapatává váló csapat a 94-96 közötti Ajax volt, szerintem
Litmanent leszámítva csak saját nevelésű játékosokkal érték el azt az eredményt, amit elértek (még Rijkaard is, igaz ő már túl volt a csúcson, a Milanos korszakon, de mégiscsak Ajax nevelés)

tb 2007.09.25. 21:24:52

Nerazzuri: érdekes lesz, de a Liverpool és az Arsenal szokás szerint túl sok pontot elszór idegenben, a Chelsea eleve nem kezdte túl jól az évet, Mourinho távozása meg okoz akkora zavart, hogy ez a hátrány meg is maradjon, egyelőre másnak nincs esélye, úgyhogy újra MU lesz a bajnok, a Tevez-Rooney-Saha csatársort meg egyáltalán nem tartom szűknek, főleg, hogy abból indulunk ki, hogy a Roma klasszikus csatár nélkül is a scudetto egyik reális esélyese

People 2007.09.25. 21:50:46

Amugy nem kötekedés képpen, de nem Abenglahor, hanem Agbonlahor

People 2007.09.25. 22:01:06

Ja és üdvözlök minden "kommentátort" :)

rizla 2007.09.25. 22:06:15

"azért én ezt a támadósort nem igazán nevezném saját nevelésnek, annak ellenére, hogy gyerekkoruk óta Barcelonában vannak, inkább a Barca játékosmegfigyelésének az eredménye, mint a nevelésének"

jó, lehet ezen kötekedni, de szerintem, ha egy játékos 12 éves korától kezdve egy csapat akadémiáján fejlődik, aztán az ificsapatokban, majd a felnőttcsapatban bontakozik ki, az igenis saját nevelés. még akkor is, ha nem spanyol/katalán. egyébként cesc az, ahogy iniesta, xavi, és krkic is (jó, ez utóbbi félig szerb is). csak hát fabregas lelépett 17 évesen.

rizla 2007.09.25. 22:11:22

tb: szerintem is az MU a legesélyesebb. az arsenal csodálatos, de nekem egyelőre kétségeim vannak, hogy tudják-e tartani a formájukat, én meglepődnék, ha ők nyernének. az MU játékoskerete brutális, ha megússzák a sérüléseket, előbb-utóbb vissza fogják venni az első helyet a tabellán. a chelsea idényét alaposan elcseszték, nem mondom, hogy most totál le fognak csúszni, de a bajnokságról végképp lemondhatnak, ha nem történik valami fantasztikus változás az elkövetkezendő 3-4 fordulóban. és nagyobb rá a sansz, hogy nem fog. a liverpool pedig jó ideje lúzer csapat, ha véletlenül át is vennék a vezetést, úgysem bírnák a lelki terhet. torres gyakorlatilag cseberből vederbe került, ami a bajnoki címeket illeti (bár a kupákra jó eséllyel pályázhatnak). de ez ugye már meg is történt,vezettek, aztán valami ostoba döntetlennel lecsúsztak (sajnos nincs eurosport2-m, úgyhogy csak felületesen tudom követni a bajnokságot).

MiKeyRuLeS 2007.09.25. 22:23:29

A Shrek és Királylány hasonlat tetszik :-)

Az Arsenal focistái nyilatkozták a minap, hogy ők bizony felszabadultak Henry távozásával, mert elég nyomasztó volt a jelenléte. Nagyon éreztette, hogy ő volt a császár a csapatnál, minden labdát magának követelt. Most úgy érzik, mondják ők, hogy valóban csapatként képesek játszani.

A játékukon valóban érezni a felszabadultságot.

Ha az izraeli pofa pedig még 4-5 fordulót kibír a Chelseanél, akkor a bajnokságra törő MU-Arsenal-Liverpool felsóhajthat, mert egy ellenféllel kevesebb. De kár, hogy ennyire szétszakadt az a bajnokság, a németek annyiban élvezhetőbbek, hogy ott több azonos képességű csapat van, és nagyobb a kiesők és az első 4 helyezett variációja.

schurrer 2007.09.25. 23:04:06

Azért az kicsit (enyhén szólva) undorító megjegyzés, hogy: "Hogy, hogy nem, a Chelsea megint megúszott egy jogos tizenegyest. Joe Cole buktatta Evrát a tizenhatoson belül, a bíró továbbot intett, a kellően edzett néző pedig már csak legyintett".Ezt nem is értem igazán, a chelsea-nek eddig mindig fújtak a bírók és segítették őket?( mikor könyörgöm, a barca ellen vagy a pudlik ellen vagy mikor?)ráadásul a szöveg kontextus szerint direkt: Nevetséges!! Ha Avram, ha Bozsik, ha benito az edző, akkor is GO BLUES! A divatcsapatoknak tényleg jobb drukkolni( Lpool, MU,Arsenal-Hornby team)de én kitartok a kicsi, nembéelgyőztes kislondoni Chelsea mellett...forever

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.09.25. 23:31:18

Még mindig habitang írja az angol bajnokságot... nem is rosszul

Ha benito lesz a Chelsea edzője, azt onnan tudod majd, hogy Makele kezd a kapuban és Terry húzza meg a jobszellőt.

Magam résyéről drukkolok nekik a BL-ben, nem Mourinho, nem Abra vagy más miatt, hanem mert egyszerűen megérdemelnék.

Oarbeaskoa 2007.09.25. 23:39:43

Ujabban , értsd pár éve, nem lehet kiszámitani a BL-t. Persze utolag lehet mondani hogy amelyik csapat nyert az megérdemelte. De ki gondolta akkoriban, annak a szezon eredményeinek kontextusában hogy BL-t nyer a Porto, majd a Liverpool, hogy döntőbe jut az Arsenal, hogy a Milan és Liverpool ujra döntőt játszik. Szóval, akarom mondani, lehetetlenség megtippelni hogy ki jut a döntőben, addig még annyit változhatnak az erőviszonyok.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.09.25. 23:46:28

Na ja, a futball-gyilkos Liverpool dupla döntöjét tényleg nem gondolhatta komolyan senki, a Porto meg olyan volt, mint a görögök EB győzelme...

MajdnemAraya · http://azenwin10em.blog.hu 2007.09.25. 23:51:20

Én nem bántanám Benitezt, csak elvergődött kétszer is valahogy a BL döntőig. Másrészt ő ott van a csapat edzésén, mi nem, ő látja, hogy ki milyen formában van meccs előtt, mi nem.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.09.26. 00:05:59

Én sem bántottam, de ott is ugyan az a baj, mint a Juvénál. Ha egy meccset meg lehet nyerni egy nullra is, akkor hétszentség, hogy 1-0-ra fogják.

A különbség az, hogy képmutató módon, a Juvénak ezt elnézzük :)

Oarbeaskoa 2007.09.26. 00:53:52

természetesen a Bilabo-nak drukkolok, ha valakinek kell egyáltalán, persze nincsenek valami jo formában a fiuk. Na mindegy. Csak azt akartam mondani hogy nekem szimpatikus Benitez. Kimondottan csapatjátékosokat vásárol, mindegy milyen poszton játszik, jó alkalmazkodó személyiségeket, probléma menteseket, akikből lehet csapatot csinálni. Ezért érdekes a foci, hogy lehet esélyes egy csapat ha nincsenek benne világsztárok. Micsoda nevek: Finnan, Arbeloa, Agger, Reyna, Voronin, Hyppia, Pennant. Persze jó játékosok, de akkor is, nagyjából mindig kezdők

Oarbeaskoa 2007.09.26. 00:54:38

Bilbao, bocsánat
Athletic Bilbao

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.09.26. 00:59:38

Hogy is volt az a golfütős incidens a "jól alkalamzkodó, probléma mentes" játékosok között? :-)

rizla 2007.09.26. 01:55:18

turk: "Nagyon éreztette, hogy ő volt a császár a csapatnál, minden labdát magának követelt." ezt hol olvastad henryról? engem meglepne, ha igaz lenne.

oarbeaskoa meglátása a liverpoolról jó, de szerintem nem lehet egy csapatot csupa jófiúból összerakni. jó, nem mondom, a pszichogyilkos golfütős bellamyt ki kellett dobni, de ő amúgy is csak közepes csatár. kellenek vagány arcok egy csapatba. a liverpoolból valahogy hiányzik az átütő erő, az igazi karakter. nehéz megfogalmazni, hogy mi a baj velük, mert ránézésre semmi.

Oarbeaskoa 2007.09.26. 07:52:14

rizla igazad van
de azért van ott a "munkások" között karakter: Gerard és Alonso

rizla 2007.09.26. 09:07:47

gerard szuper, ha ő nem lenne, ez a liverpool simán hátrébb végezne 3-4 hellyel ugyanezekkel a játékosokkal. de az igazi áttöréshez önmagában kevés. alonsot én messze nem érzem akkora spilernek, tipikus jó spanyol középpályás, de nem jobb, kimagaslóbb mondjuk egy xavinál, aki visszafogott személyisége okán egyedül szintén képtelen lenne karaktert szabni a barcelonának. hiányzik az a plusz a legtöbb liverpool játékosból, ami gerardban pl pont megvan. nem játéktechnikai, hanem ilyen mögöttes. most az arsenal azért is tűnik életképesnek, mert a játéktudás mellett személyiségként is kezdenek kibontakozni olyan arcok, mint pl cesc, vagy a hihetetlenül egoista, hisztis, önző, de zseniális van persie. a liverpool ilyen kiscserkész-alakulatnak tűnik. a golfütős vérengzés miatt mondjuk nagyot nőttek a szememben, dehát ott bellamy volt a főhős, be is jutottak a BL-döntőbe, haha. aztán lehet, hogy ez az egész csak belemagyarázás, és a liverpool egyszerűen csak több évtizedes lúzerségre van kárhoztatva. kupacsapat.
amúgy szerintem a you never walk alone egy borzalmasan nyálas szar, ahogy pedig a szurkolók elélvezve éneklik, az is az. köszönöm a figyelmet.

tb 2007.09.26. 11:13:43

lehet, hogy ez a baj, hogy a közönség nyálas szart énekel, nem? persze az kicsit sem volt nyálas amikor szétverték a Heyselt, nyerte is a bajnoki címeket zsinórban a Liverpool

rexford 2007.09.26. 11:30:11

"A divatcsapatoknak tényleg jobb drukkolni( Lpool..."

Schurrer, én lassan 20 éve drukkolok a Liverpoolnak (épp lekéstem az aranykorról), de - 1-2 szezont (ötkupás, BL-győzelem), pár rövidebb időszakot és meccset kivéve - hidd el, hogy nem volt olyan jó. Viszont a kedvenc csapat is olyan, mint a szomszéd vagy a rokon, nem lehet megválogatni.

Gerrarddal az a baj, sajnos, hogy sokszor, hosszú időkre kámforrá válik meccs közben, amit ő egyszerűen nem tehetne meg. Ha egy csatár egy meccsen csak 1-2-szer villan és abból gól lesz, az oké, de csapatkapitányként és irányító középpályásként az nem elég szerintem, hogy ad pár forintos labdát és néha-néha lő egy kurva nagy gólt.

Torres Nándi tegnap mutatott már valamit, van remény.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.26. 11:34:45

rexford, ne tagadd meg valódi önmagadat és ha már kitárulkozol, tedd hozzá azt is, hogy melyik IGAZÁBÓL a kedvenc csapatod... :)

rexford 2007.09.26. 11:50:41

IGAZÁBÓL a másik, mert ők több örömet okoztak, de kézenfogva foglalták el a szívem csücskit 10-11 éves koromban.
Jó dolog kettőt szeretni, hol az egyik, hol a másik hajlandó meghálálni, bár a 90-es évek első felében nem volt kellemes duplán szívni.

schurrer 2007.09.26. 11:51:21

rexford persze igazad van, csak kicsit elragadott az indulat- azokra céloztam akik azért drukkolnak egy csapatnak, mert éppen trendi, menő stb. A baj az, hogy ezt mostanában főleg a chelsea-re vonatkoztatták (szerintem sokan még ma is) és mondjuk egy nso fórumon teljesen természetesen zsidózzák, abramovics megveszi a bírókat kilóra, köcsög aki nekik drukkol etc.Tudom ez a blog nem ez a szint, éppen ezért nem értettem miért ír habitang ilyen marhaságot. Amúgy amit gerrardra mondtál az érvényes Lampardra is, jó most sérült és tényleg hiányzik, bár Drogba még inkább.

ShanklyGates 2007.09.26. 14:43:48

Megvan a megfejtés: a Reading-meccsre pihentették Torrest... Benitez a Liga Kupát akarja idén a vitrinbe! : )))

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.26. 15:20:59

"patot, andersont, és krkicet hagyjuk, tizedannyit nem bizonyítottak még, mint cesc és messi.
viszont ilyeneket megint minek írni, más poszt, más poszt, más poszt, hahó. "

Rizla,

5-6 év távlatában gondolokodtam (közeljövő..), így a jelen kiugró tehetségeinek és a már bizonyított fiataloknak a felsorolása csak arra szolgált, hogy jelezzem, szerintem minannyiukat verni fogja. Persze ez csak az én véleményem.
Más poszt?:) Persze, azért mégis minden évben megválasztják az aranylabdást, ugye? :)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.26. 16:03:53

"Azért az kicsit (enyhén szólva) undorító megjegyzés, hogy: "Hogy, hogy nem, a Chelsea megint megúszott egy jogos tizenegyest. Joe Cole buktatta Evrát a tizenhatoson belül, a bíró továbbot intett, a kellően edzett néző pedig már csak legyintett".Ezt nem is értem igazán, a chelsea-nek eddig mindig fújtak a bírók és segítették őket?( mikor könyörgöm, a barca ellen vagy a pudlik ellen vagy mikor?)ráadásul a szöveg kontextus szerint direkt: Nevetséges!!"

Schurrer,

tiszteletben tartva kék mivoltodat megkérdezem, hogy amíg a bíró nem adta több jelét annak, hogy agyelszíváson járt, mit kellett volna gondolnom? Abban a pillanatban tényleg legyintettünk a tévé előtt, és valóban azt gondoltam, hogy ezt elnézni nem lehet. Persze, a MU tizenegyest és egyebeket látva már csak nevettem. Egyébként a Chelsea nem panaszkodhat a bírókra általában, még, ha Mourinho így gondoja, gondolta akkor sem. Egyébként néha szürreális volt, amilyen pofátlanul negligálta a nekik kedvező röhögséges döntéseket, annak ellenére, hogy ő minden, de nem hülye.

A divatcsapatok - ha ilyxenek léteznek egyáltalán - pedig mindig a nyertesek, és észre kell venni, hogy az igazi szurkolók tömege is azokban az időszakokban nő meg, amikor a dicsvadász drukkereké, csak utóbbiak felszívódnak később.. Ez már karakter kérdése szerintem, nem csapathoz köthető, és természetes folyamat.
Mindezek ellenére nem lenne fura, hogy a MU, Arsenal, Liverpool hármasról divatcsapatként beszélsz, de velük épp a Chelsea-t szembeállítani,
hanem bántódsz meg, kékhályogot sejtet!:))
Tényleg nem baj!

Üdv

rizla 2007.09.26. 17:23:40

habitang: szerintem fabregas nem jobb egy messinél, de ilyesmiken nem érdemes leállni vitatkozni. tény, hogy van aranylabda, de az is tény, hogy egy futballt szerető, és azt minimálisan értő ember tudhatja, hogy felesleges különböző posztokon szereplő játékosok között bármilyen minőségbeli rangsort felállítani (illetve lehet, csak problémás). anno zidane-t, meg ronaldo-t is volt olyan elmebeteg aki versenyeztette egymással, pedig hát egészen más a szerepkörük.
fabregas és messi detto.

egyébként mielőtt nagyon beleélnéd magad, hogy cesc mindenkinél jobb lesz, arra azért felhívnám a figyelmedet, hogy egy spanyol játékos előtt egyszerűen sosem fog állni olyan nagy jövő egyéni sikerekben, mint egy argentin, vagy egy brazil előtt. ennek egyik legfőbb oka pedig az örökvesztes spanyol válogatott. raulból sem az lett, mint akinek lennie kellett volna.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.26. 18:38:27

rizla

"tény, hogy egy futballt szerető, és azt minimálisan értő ember tudhatja, hogy felesleges különböző posztokon szereplő játékosok között bármilyen minőségbeli rangsort felállítani"

Amiben egyetértünk az az, hogy problémás. Másrészről viszont, követve a te logikádat
törölnünk kell a kifejezéstárunkból a "Barcelona/MU/akárki legjobbjá"-t is, sőt, ezen túl a meccseken is a legjobb balhátvédet, balszellőt szavazzuk majd meg. Így rendben?:)
Thierry Henry az Arsenal legjobbja volt sokáig, nem pedig az Arsenal legjobb csatára, szerintem.
Érdekes módon egy csapat játékosai többnyire el tudják dönteni, ki közülük a legjobb, maximum ugyanakkor kapnának ezen hajba, amikor mi, szurkolók: nehéz döntési helyzetben. Ilyenkor szép a vita..

Angliában a játékosok minden évben megszavazzák, hogy ki volt közöttük a legjobb. Elég nagy presztízsű díj, nem gondolod? Nem megtagadják a szavazást annak értelmetlenségére hivatkozva, választanak! Vagy ők se nem értenek hozzá, se nem szeretik a focit? Ha nekik ez nem dehonesztáló, ezt a játékot én is megengedem magamnak, ezúton elnézést érte!:)

Ja, és te is megengeded magadnak! Nézd csak:

"Szerintem nem fabregas nem jobb messinél", írod te magad is. Miért? Ha már egyszer leírtad, hiába teszed mögé, hogy "nem érdemes leállni vitatkozni"!:))

"pusztán "megvédem" a brazil 10est, mert nagyon fárasztó, és nagyon tipikus húzás akármilyen médiumtól, ahogy kárörvendve törli bele a lábát a nemisolyrég még világelsőbe" Í
Írod máshol:" világelső" - érvelésedet támogatva. Miért?

Bármely fociszerető és értő ember venné magának a bátorságot ahhoz, hogy eldöntse: Laudrup jobb játékos volt Palaczkynál. Ez nem demagóg duma, ha ezt kimondod, elfogadsz egy kritériumrendszert, ami alapján összhasonlítható Messi és Fabregas is. Amúgy szerintem ne menjünk ezen ölre, valóban nem ér annyit!:)

Más. Nem élem bele magam abba, hogy Cesc a legjobb lesz - pláne, hogy én mást szeretnék, hogy a legjobb legyen!:) -, ez egy megérzés. Ha él azzal, ami a birtokában van, és továbbra is értő edzője lesz, szerintem nagyon jó esélye van azzá válni. Ez a pillanatnyi érzésem, és ezt írtam le. Ez nem doktori értekezés bizonyításra váró tételekkel, ez egy blogpost.

"egy spanyol játékos előtt egyszerűen sosem fog állni olyan nagy jövő egyéni sikerekben, mint egy argentin, vagy egy brazil előtt."

Pontosíthatnád az "egyéni siker a futballban" definícióját ahhoz, hogy Raúlról beszélni tudjunk. Kíváncsi vagyok, hogyan tudsz következetes maradni anélkül, hogy a posztokotól független díjakról beszéljünk.

Egyébként egy spanyol játékos valóban előbb kap aranylabdát, mint világbajnok lesz, többünk szerint ez például egy egyéni siker, nem is kicsi. George Weah a Fifa díját nyerte el valamikor a kilencvenes évek közepén, eléggé jelentéktelen válogatottból.

Most sajnos mennem kell, üdv!

Egy fociszerető, és focit minimálisan azért értő pasas

schurrer 2007.09.26. 19:40:48

habitang, ha nem vetted észre az iróniát az első kommentemben az említett divatcsapat résznél( mert két pont van ott, nem vigyori arc..) akkor sajnálom..Mourinho nem értem, hogy kerül ide, minden edző elfogult a saját csapatával szemben, ő egy kicsit nagyon:) Viszont elismered, hogy egyből arra gondoltál, ez a bíró egy csaló, itt előjön a nálatok valamiért evidens gera-féle összeesküvés fóbia( nem a bíró hülye, hanem csalás történt), ezt tettem főleg szóvá. Kékhályogomat büszkén vállalom, ha valakit viszont közben akaratlanul megsértek, akkor természetesen azért elnézést kérek( rexford pl.)ennyi, ciao

schurrer 2007.09.26. 20:09:05

vigyori arc lemaradt:)

crouchy 2007.09.26. 21:37:54

Schurrer. azér amikor már nem először néznek el 6 meccs alatt egy csapatnak tök egyértelmű tizenegyeseket, akkor wannak emberek -jó páran- akik azt gondolják h ez csalás. am sztem nem az, én csak hirtelen felindulásból szoktam ilyeneket mondani. de azér ez undorító! Jah am a divatdrukkeressel engem is felidegesítettél de azt már kimagyaráztad.

schurrer 2007.09.26. 21:58:32

Crouchy, a blackburn ellen melyik csapatnak is nem adták meg a tök szabályos gólját? Nem csalás ez itten, hanem egyszerűen a bírók egyre kevésbé képesek a premier league szintjét követni ( pl. a portsmouth is nevetséges tizenegyest kapott a pool ellen), azt viszont nem tudom mi lehetne a megoldás.

d3vnull 2007.09.26. 23:29:02

Mint talán már tudjátok (bár hülye nickemről valszeg ezzel sokat képzelek) én abszolút true-blue vagyok. A divatdrukkerséghez tenném hozzá, hogy most tökéletes alkalom van arra, hogy a klubhűséget bizonyíthassák az emberek. Elüldözték Mourinho-t, egy senki ült a helyére, totál szét van zilálva az egész, várható télen egy számunkra igen rázós átigazolási időszak, s azt talán említenem sem kell, hogy emellé mostmár valszeg a tulajdonos - mostmár - nyílt belepofázását is el kell viselnünk. Mindemellett valószínűleg résre szűkült szemmel kell azt is végignéznünk ahogy a - várhatóan - fix kezdő, szinte - hype-olásához képest mindenképp - gólképtelen Shevchenko elbassza a neki előkészített helyzeteket. Minek eredménye - mint a múlt szezonban néhányszor - egy papírforma elleni döntetlen ill. vereség lesz. Tehát gyakorlatilag nagyon nehéz idők következnek ránk.

Én a Chelsea zászlóm 20 cm-el magasabbra szögezem, és szurkolok a csapatnak. Nem Roman-nak, nem cousin Avi-nak, nem Peter Kenyon-nak, senkinek, hanem Terry-nek, Lampard-nak, Drogba-nak és a többi JÁTÉKOSNAK.

Apropó : nagy bizodalmam van SWP-ben, iszonyúan rákapcsolt, még lehet itt valami. Csak a befejezések...

SZEMÉLYES VÉLEMÉNY KÖVETKEZIK, NEM VITATÉMA : Az, hogy mi igazságos gól, büntető, stb. azt egészen bizonyosan nem érdekel egy Man Utd drukker, fórum szemszögéből. céronáldó, kamutizenegyesek. Számolatlanul volt. Tagadni kár, vitatkozni kár. Ugyanúgy volt, megtörtént mint ahogy mi is megúsztunk büntetőt. Tisztelem a Man Utd-t és a drukkereit meg az egész kompániát, csak a gepárdba oltott patkánynak nem tudom elfeledni a múltját.

d3vnull 2007.09.26. 23:32:56

Az utolsó bekezdésben pontosítok :
...bizonyosan nem érdekel egy Man Utd drukker, fórum szemszögéből, sem pedig egy Man Utd-Chelsea meccs szempontjából. Emberi gyengeség - amivel bárki aki szurkol egy futballklubnak rendelkezik -, hogy a saját preferált csapatát védi, neki elnéz bizonyos dolgokat. Betudható tehát talán ennek is, pont ezért írtam, hogy magánvéleményről van szó, nem igazmondásról és frankó-megmondásról.

rizla 2007.09.27. 00:32:50

akkor ezt a "fabregas mindenkinél jobb lesz, még messinél is" dolgot a cikkíró úr szépen átgondolja, köszönöm

rizla 2007.09.27. 00:34:27

amúgy egyetértek a hosszú kommenteddel habitang, bocs, ha kötözködőnek tűntem. rájöttem, hogy egyszerűen csak nem értek egyet veled.

crouchy 2007.09.27. 18:29:03

Schrurer a megoldás az már megwan csak olyan zsíros öszegeket csalnak a fociban, h a nagy guruk nem engedik h bevezessék. jah a neve: videóbíró. mai technikáwal is meglehetne oldani akár azt is h 3 d-be megnézzék akárhány oldalról a kérdéses esetet. kellene egy bíró a gyepre is, ő lenne a végrehajtó, de a döntéseket nem ő hozná hanem egy két muki egy szobában.

schurrer 2007.09.27. 19:16:17

és ha azt az egy-két mukit kenik meg?:)

crouchy 2007.09.27. 19:24:12

azokat nem lehet. azokat úgy tenyésztenék ki:D

d3vnull 2007.09.28. 11:02:49

Egyébként kéjes élvezettel merülök el abban, hogy a sok Man Utd és Pool drukker milyen csöndben van az átigazolási költekezést illetően. Sehol egy 30M Shevchenko, egy 16M Mikel... :)

OnlyManUtd 2007.09.28. 21:24:57

Érdekes... egy éve mennyit is költött Abramovics? nem is emléxem már... Shevchenko... Ballack... nem is olyan sok... és még be se váltak :D idén meg Malouda, Pizarro, Ben-Haim, Sidwell... télen meg majd jön Ronaldinho... LOL nem is olyan sok, a United meg... tavaly összvissz 16 M Carrick-re, aki jól bevált, idén meg 50 M naon jó játékosokra, akik közül ketten már gólt is szereztek a PL-ben... emlékeim szerint Sheva és Ballack nem szórták a gólokat, ennyit az okos igazolásokról...

schurrer 2007.09.28. 21:35:03

Pizarro, Ben-Haim és Sidwell Ingyen jöttek, mert lejárt a szerződésük! Nem az okos igazolásokról beszélt d3vnull, hanem az elköltött pénzről. Idén a chelsea plusz-szaldóval zárt, a MU pedig annyi pénzt költött el, amennyiért korábban a Bluest támadták, erről pedig valóban nem beszél senki. Az igazi mu drukkerek egyébként Glazer-ék miatt nem is mennek ki a meccsekre, a legalsóbb osztályban induló Igazi MU-nak drukkolnak:)Ciao

crouchy 2007.09.28. 22:18:12

d3nvull ez nagyon jól hangzik, csak mondjuk a pool ezt most csinálta először. a te drága ruszki pénzeszsákod meg már évek óta minden nyáron vesz egy rakás játékost. nem nyertek blt. megunta.

d3vnull 2007.09.29. 02:09:06

Hm. Ami miatt én ezt beírtam az az volt, hogy eddig bármikor ha szóbakerült a Chelsea egyből az volt, hogy hú mennyit költöttünk, stb., ez most pedig hogy hogy nem abbamaradt érv lenni. Főként amúgy az tetszett mindig is, hogy a Man Utd-sek rendre Mikel-be kötöttek bele, akit 16M-ért igazoltunk. Csak az volt elfelejtve mindig megemlítve, hogy a Man Utd 12M-ért igazolta (a történelmet már ismerve : volna) , tőlük 16M-ért vettük meg.

Thoomas satöbbi nick : "...ennyit az okos igazolásokról...". Ja ha így, akkor legyen (ha már te is kiemelsz játékost/okat : én is) : Nani mekkorát produkált a Coventry ellen, nem? Eszméletlen pontos passzok, tökéletes labdaszerzés, megtartás, gólratörő kapuralövések, igazi támadójáték. Ebből semmi sem igaz. Ne mondd, hogy nem volt kit megjátszani, gyenge érv lenne. Úriembernek tartom magam, ezért nem mondok semmi Man Utd-re sértőt, hiszen tiszteletben tartalak titeket is. Ez egyébként pont egy olyan dolog, amitől a Chelsea-vel kapcsolatban az ellendrukkerek nagyon szeretnek eltekinteni. A leginkább Ti, Man Utd-sek. Tehát én azt mondom, hogy leszarom ki kit és mennyiért igazol. A Man Utd gazdag klub : megtehette. Most a Pool-ba is befektettek : megtehette. Eddig a Chelsea megtehette : megtette. Ilyen egyszerű. pont. Sohasem bántottam más csapatot ezért, ellentétben azzal ahogy a Chelsea-vel tette MINDENKI. Sőt, úgy gondolom, hogy a Pool nagyon jól igazolt. Sok pénzből bár, de jó igazolásokat, nagy eredményeket remélhetnek.

Crouchy : "a te drága ruszki pénzeszsákod". Ne is említsd. Nem vagyok nagy hódolója Roman-nak, noha neki köszönhetem, hogy a klubunk most a legnagyobbak közé tartozik. Ezért "hálás vagyok" neki, ám a dolgát nem okosan teszi. Ő azonnal akar eredményt, és amolyan Real Madrid módra a több pénz : több gól elvre bazíroz, ami egy szőrös faszság. Nem így megy. Ha visszakövetjük kiderül, hogy azok a játékosok váltak be akiket Mourinho kért/preferált ide. Egyszerű : az edző azért edző, hogy olyan játékost hozzon aki a csapatba illik, és nem szimplán valamelyik másik csapatban nagyágyú. Úgy gondolom (ja bocs, léderer : azt gondolom:)) idén pl. az ingyen igazolt játékosok közül Sidwell hatalmas húzás volt, Pizzaro szintén (ő sokat még nem mutatott, de ezerszer több lehetőséget érzek benne, mint Shevchenko-ban, bízom benne). Malouda az isten lába, no comment. Belletti-ben is látok valamit. Ben Haim-ről és Alex-ről nem tudok sokat mondani, mert még nem láttam őket annyit játszani (kabbe UPC, erről jut eszembe), hogy pontos képet kapjak.

schurrer 2007.09.29. 02:35:17

d3vnull,az a baj, hogy úriemberekként kezeljük azokat, akik ezt nem érdemlik meg!lásd:xxxxxxxxxx A Chelsea örök szálka lesz a szemükben pl. Abramovics miatt, miközben náluk amerikai milliárdosok csapatairól van szó, erről pedig finoman hallgatnak. Sevcsenko leigazolása( bármennyire is nem akarta ezt Mourinho) nekik sosem lesz egyenlő Torres vagy Nani szerződtetésével! Legyünk megértőek és toleránsak ezen ördögi illetve vörös hályogúakkal szemben és nézzük el nekik gyarlóságaikat:)

d3vnull 2007.09.29. 09:39:14

Schurrer, tul.képp. igazad van. A becsület megkívánja, hogy hozzátegyük : Shevchenko kirívó példa, és tényleg baromság volt. Ezért tehát ezen jogosan élcelődnek, csak azt nem tudom mi a francnak hozzák fel mindig, amikor minden Chelsea drukker ugyanúgy elismeri ezt :) Szót sem szólok pl. Torres igazolására, mert igaz, hogy 26M volt, de nagyon úgy fest, hogy meg is érte. Utolsó mondatod már-már prófétai :)

crouchy 2007.09.29. 10:25:28

pf schurrer ez az utolsó mondatod egetverően szánalmas volt:D

crouchy 2007.09.29. 10:32:14

és hidd el schurrer én se voltam elragadtatva amikor megvette hicks meg gillet bácsi a csapatomat. de ők idáig egy nagy játékost hoztak. Babelt. najó ez túlzás:D okés igen itt van torres és babel, a voronin az ingyen jött az az új izraeli meg kegyetlenül szar. Jah am ezek az ingyen jött játékos szövegek is elég viccesek. aztán egy év alatt bőven keresnek annyit amennyiért megvették volna őket. jah még annyi h igen d3nvull te abramovicsnak köszönheted h nyert két bajnokságot a csapatod, mi meg mintha nem ez évben nyertünk volna blt meg Fa kupát. szal sajnállak.

OnlyManUtd 2007.09.29. 12:16:09

d3vnull: semmi kedvem most végigolvasni az iszonyatosan hosszú és többnyire értelmetlenül kimagyarázó hozzászólásod, de a lényegét megértettem. szal bajod van nanival? de nagyot is alkotott ballack amikor a wycombe ellen egy szabadrúgásnál drogba óriási kötényt adott neki :D mai napig nem tudom elfelejteni... szal lényeg, minden játékosnak lehet rossz napja. ha már Nani-nál tartunk, azt se felejtsd el, hogy eddig övé az idei Premier League legszebb gólja. amúgy meg hasznosabb dologba is be lehet fektetni 50 millát, mint egy, mondhatom, használhatatlan Shevchenkoba vagy Ballackba, Pizarro nem lőtt még gólt az idén, Ben-Haim szabálytalansága után kapott tizenegyest a Manchester United, Sidwellben semmi sztárjátékosi képesség nincs és nem is tehetséges, Malouda... Vinnie Jones után a legtöbbet szabálytalankodó játékos. schurrer utolsó hozzászólásának utolsó mondatáról pedig csak ezt tudom mondani: szánalmas, fölényeskedő, lenéző. no comment.
crouchy-val egyetértek, Abramovic hiába adott a csapatáért milliárdokat, össz. két bajnokségot és egy fakupát nyert (azt is csalással, mert ugye Giggs gólja bent volt), BL-től pedig kutya messze vannak.
nem nyitok új vitát, részemről le van zárva.

schurrer 2007.09.29. 13:23:05

csak annyit, hogy utolsó mondatom IRÓNIKUS volt, habitang korábbi kékhályogos(igen találó) megállapítására vonatkozott, utalt.

OnlyManUtd 2007.09.29. 15:09:39

"Legyünk megértőek és toleránsak ezen ördögi illetve vörös hályogúakkal szemben és nézzük el nekik gyarlóságaikat" no ez szerintem nem irónikus inkább sértő

schurrer 2007.09.29. 18:24:27

Nem baj Thoomas, ha nincs érzéked az iróniához, akkor nincs. ez van:) persze te nyugodtan gúnyolhatod a más csapatát, gondolom ez belefér a te értékrendedbe, bevallom valóban az Fa kupát is csalással nyertük, malouda a legdurvább játékosa lett a francia ligának és nem a legjobbja, az utóbbi három évben pedig valóban fantasztikus eredményeket értetek el, nem úgy mint a chelsea. Elismerem, tényleg nem vagy elfogult ( mint én) és valóban igazad van. De tényleg.

d3vnull 2007.09.30. 02:54:27

Gyerekek, ti tényleg gyerekek vagytok. Basszátok meg, nem tudok mit írni. Én próbálok úriember módjára beszélgetést kezdeményezni, többször KURVÁRA kihangsúlyozva, hogy tisztelem az ellentábort, stb., erre ti? Nyálat köptök ide. Fröcsögjetek, köcsögök, jó mulatást. pont.

Thoomas_manutdsatöbbi : nagyon örülök, hogy nincs kedved végigolvasni a hozzászólásom, külön neked írtam. Ha te erre sem veszed a fáradságot akkor nem tudom miért menjek a te szintedre, én mindent megpróbáltam. Tudod, egy mondatban is el lehet mondani amit gondolsz, ennek eredménye mindig a vagdalkozás. Én vettem a fáradságot, hogy leírjam nektek hogy pontosan mit gondolok, erre te? Basszus, nem vagyunk egy szinten az én javamra, ezt minden önteltség nélkül mondhatom.

Ronal-d'oh! 2007.09.30. 08:14:41

Thoomas: Én is MU szurkoló vagyok, de azért nem állítok faszságokat. Malouda mint Vinnie Jones? Ha nagyon kritikus akarnék lenni a mi csapatunkkal szemben, akkor mondhatnám azt, hogy 70 millió euróért vettünk egy szélsőt, akiből 2 év múlva talán csapatjátékos lesz, egy brazilt, akiből ki tudja, mikor lesz vmi, egy középpályást, aki állandóan sérült, és egy csatárt, aki nagyon nem találja a formáját, ezzel szemben elengadtük Rossit, aki szórja a gólokat a spanyoloknál.

Ja, és Ballack (ha jól emlékszem) 0 euróért került a Chelseabe.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.30. 09:12:31

urak, nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az nst olvasói és kommentelői elsősorban a futballt szerető és értő rajongók közül kerülnek ki és hogy egyáltalán nem jellemezőek a hozzászólások között az elszabaduló indulatok - más oldalakkal szemben, ahol az a meglepetés, ha nem szabadulnak el.

habi - bár nem rejti el, melyik csapatnak szurkol - azt gondolom, meglátásaival nem bántani akar más csapatokat, hanem egyszerűen olyan véleményeket fogalmaz meg, melyekkel esetleg nehéz szembesülnie egyes szurkolóknak, de biztosíthatok mindenkit, nem a bántó szándék vezérli.

az chelsea-jelenséget pedig nyilván egészen máshogy ítéli meg egy kékvérű, mint egy piros - vagy akármilyen más.

OnlyManUtd 2007.09.30. 09:29:41

schurrer:
1. dehogynincs érzékem az iróniához. Nektek vajon hogy esne ha ezt mondanám (bár nem mondom mert nem olyannak neveltek): ti mocskos kékf*szú rohadt cselszkisek! ezenkívül nem gúnyoltam én semmilyen csapatot. leszel szíves kimásolni egy részletet amikor gúnyoltam a chelsea-t. előre is köszönöm.
2. nem kommentálnám.

d3vnull:
1. úgy tűnik, a moderátorok hajnali kettőkor alszanak, ugyanis a hozzászólásod tele van trágár szavakkal.
2. milyen jogon képzeled felsőbbrendűnek magad? normálisabb helyeken ezeket arrogáns sznoboknak, nem tiszteletreméltó futballdrukkereknek nevezik. nemár, csak nem egy politikussal van dolgom? az, hogy melyik csapatnak szurkolsz, el lehet mondani ugyanúgy egy mondatban is, mint kifejteni harmincban. azt is látom, hogy ha kifogytok az észérvekből, akkor a durvaság jön. na azt már nem vitának, hanem veszekedésnek nevezzük. további jó hajnali írogatást.

nekedX: úgy látom, még senki nem ismerte fel Nani jelentőségét a csapatban. Nani talán a szezon legszebb és legfontosabb góljáz szerezte, rakásra osztogatja a gólpasszokat. Andersonnak még bele kell jönnie. Hargreaves remekül teljesít eddig, Tevez pedig igen fontos gólt szerzett a Chelsea ellen (hisz akkor reklamálhatnának, hogy egy kamutizenegyessel nyert a United [ami egyébként jogos volt], erről jut eszembe, sokan már Dougal hibájához hasonlítják ezt a tizenegyes-megítélést. bezzeg amikor a liverpool ellen kaptátok a kamutizenegyest, alapállásban volt a szátok, chelsea-sek.)
igazad van, ballack ingyér került a Chelsea-hez, meg is érte az árát... :D

Ronal-d'oh! 2007.09.30. 10:58:26

"Ha nagyon kritikus akarnék lenni..."
figyelhetnél ám :D

d3vnull 2007.09.30. 11:53:10

Thoomas_töttörö : én egy teljesen normális ember vagyok, ez volt az első ilyen stílusú beírásom. Alvás után is kb. ezt írtam volna, bár trágár szavak nélkül. De ha megbocsátasz nem fogok neked semmit sem írni, hiszen nem vagy kíváncsi az ömlengésemre.

_Benito : bocsesz, a trágár szavakat ki tudod moderálni? Pillanatnyi indulat.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.30. 12:18:21

benito,

szerencsére itt csak egy jóhangulatú vitában tett megjegyzésemmel kapcsolatban merült fel a nevem, nem engem szapulnak, de azért kösz! Egymást, persze ezt sem öröm nézni.


Thoomas,
a MU-Chelsea vitátokba nem beleavatkozva annyit szeretnék csak mondani: elég fura, hogy miután d3vnull hozzászólásának neked címzett részét a hossza miatt nem olvasod el, egészen pontosan ugyanolyan hosszan írsz neki!
Te mit gondolnál fordított esetben? Ne is mondd, tudom!

crouchy 2007.09.30. 16:15:42

én azt az egyet kérem ki magamnak (márha rám IS vonatkozott) hogy nincs érzékem az ironiához. egész életem egy nagy ironia. am tök vicces h a nagy felnőttek hogy szapulják egymást:D:D
süti beállítások módosítása