Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 6. forduló

2007.09.21. 14:39 heinrich

Elég vegyes képet mutat a német csapatok kupaszereplése, istenigazából nem lehetnek elégedettek a látottakkal. A fordulóból egyedül a Brema - Stuttgart összecsapás emelkedik ki, mindketten BL vereséggel a hátuk mögött várják a 6. fordulót, bár egyik csapat pontszerzése sem lett volna igazságtalan. A Bayern sem csillogott, ennek valószínűleg a Kalsruhe issza majd a levét, és a többi összecsapás is várhatóan különösebb meglepetés nélkül zajlik majd.

VfL Bochum – Eintracht Frankfurt 2-2
Koller edző nagyon titokzatosan készül a forduló nyitómeccsére, csak annyit árult el, hogy Böning helyettesíti majd az eltiltott Pfertzelt, majd örült egy sort a pénteki játéknapnak, tavaly hasonló nyitómeccsen 4-3-as diadalt ültek. A Bochum pont nélkül tért haza idegenbeli túrájáról, csaknem egy hónapja nem játszottak a Rewirpower gyepén, itt az idő az egyre morózusabb tekintetű szurkolók kedvére tenni. Ehhez talán nem ártana, ha Bechmann mellett Epalle is megtalálná, merre van az előre, nem veszi ki jól magát, ha egy csatár 500 perce gólképtelen.  A Frankfurt sikereinek kulcsa a kiemelkedő győzni akarásban rejlik, a Bielefeld ellen 80 perc után két fával égtek, mégis iksz lett, a HSV ellen szintén az utolsó 10 percben csikarták ki a győzelmet. De mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs Alex Meier, a középpályásból lett házi gólkirály. Van is mit törlesztenie a szurkolókkal szemben, nem volt különösebben elegáns, ahogy 2004-ben a Hamburghoz igazolt, jó nagy szarban hagyva csapatát. Amanatidis és Takara is újra ott lehet a kezdőben, Mahdavikiával kiegészülve egész ütőképes trióról beszélhetünk. Az Eintracht bizonyára kontrákra rendezkedik be, ha az elején találnak egy gólt, jók lehetnek egy pontra.

Werder Bremen – VfB Stuttgart 1-1
Rangadó a javából, de ezúttal az unalmasabb fajta. Mindkét csapatnak volt esélye a pontszerzésre a BL-ben, de egyikük sem tette, viszont a Bréma felépült a Bud Spencer méretű pofonból, játéka távolról sem volt olyan kilátástalan, mint a Dortmund ellen. Még mindig rengeteg sérült nehezíti Coach Schaaf dolgát, talán azzal javíthatna saját és csapata helyzetén, ha ezúttal eltekintene az emberhátránnyal felérő Baumann szerepeltetésétől. A merdzsós legények tavaly oda-vissza elrakták a Werdert, és Gomez szavait idézve, ebből szeretnének rendszert csinálni.  A magunk részéről azt gondoljuk, hogy mindkét csapat szusszan egyet a nagy csata után, és hát persze, jól jönne az a három pont, de egy újabb vereség senkinek sem hiányzik. Pláne az idegenben eddig pont nélküli VfB-nek.

Hansa Rostock – MSV Duisburg 2-1
A Rostock eddig a Bundesliga lábtörlője, de a nagy számok törvénye alapján, előbb utóbb nyerniük kell. A vendégeknél mindenki sérült, aki él és mozog, itt a remek alkalom a feltámadásra.

FC Schalke 04 – Arminia Bielefeld 3-1
Jó csapat ez a Schalke, csak eddig valahogy nem sikerült bebizonyítania. Az addig oké, hogy veretlenek, de egyedül az ősi rivális Dotmundot verték meg (4-1-es gyalu), a csodaszép győzelem mellett viszont három 1-1 éktelenkedik, bár a múlt heti Bajorországban elért ikszért nincs miért szégyenkezniük. Le kell hozniuk a meccset, még akkor is, ha a túloldalon Eigler és Wichniarek már hét gólnál tart, a csapat pedig iszonyú fegyelmezett, a párharcok döntő többségét nyerik, és mégis övék a legsportszerűbb csapat. A királykékeknek támadni kell, méghozzá a Lövenkrands, Asamoah, Kurányi csatársorral, mögöttük az ifjú titán Rakitic – csak az első gól lesz nehéz.

Hertha BSC – Borussia Dortmund 1-1
A Berlint sokan a kiesőzónába várták az idény előtt, a tucatnyi távozó, és a Bundesliga tapasztalattal nem rendelkező edző, Lucien Favre (FC Zürich) érkezése miatt. Nem lett igazuk, a Hertha masszív, mint egy bajor menyecske. A vendégek három meccs óta lehúzták a rolót, talán kicsit fejükbe száll a dicsőség, a Hertha braziljai meg végre mutathatnának valamit, de azt sem bánnánk, ha Paja engedne el egy süvítő jobbost 25-ről. A magunk részéről azt gondoljuk, a meccs végi döntetlennel mindenki elégedett lesz majd.

Hamburger SV – 1. FC Nürnberg 2-0
Az északi alakulatnak sikerült jobban a hétközi UEFA meccs, idegenben is nyerni tudtak a bolgár Lovecs ellen, még a vendégek képtelenek voltak betalálni a Rapid Bukarest kapujába, különösen Hariszteasz jeleskedett a helyzetek tékozlásában. A lobbanékony Atouba négy meccsre szóló száműzetése (lekönyökölte a frankfurti Streit-et, miután az megpróbálta megszabadítani, a védő számára roppant értékes bal herezacskójától) ezúttal nem sokat számít majd, a támadó szekció a főszerep, Castelen és végre Guerrero is betalál.
 
Energie Cottbus – VfL Wolfsburg 1-2
Petrik Sander agresszív támadójáték beharangozásával indítja a lelki hadviselést, Rangelo és Kioyo kezdhet majd elöl, a védelembe pedig visszatér da Silva. A Wolfsburg mindig is inkább otthon volt veszélyes, idegenben általában farkaskölykökké szelídülnek, kivéve talán, ha Magath mester szöges ustorral idomítja játékosait a partvonal mellől. Radu és Munteanu is volt csapata ellen bizonyíthat, bár valószínűleg az öreg harcos nem lesz a kezdőben. Mindkét csapat számára sorsfordító lehet az összecsapás, némi szerencsével a vendégeké lehet a három pont.

Hannover 96 – Bayer Leverkusen 3-1
Husztiék balszerencsés körülmények között vesztettek pontokat a múlt héten, de egyébként minden rendben a csapat háza táján, nyugodtan várhatják az UEFA kupában a Leiriát 3-1-re legyőző Bayert. A gyógyszergyáriak otthon nem kapnak, idegenben viszont nem nagyon lőnek gólt, most is csak a szépítésre futja majd a hétközben duplázó Kießling erejéből, főleg, hogy a kupameccsen lesérült Schneider nem tömi majd zsugákkal.

Karlsruhe SC – Bayern München 1-3
A pazar kezdés után elgyengülni látszó bőrgatyások számára kötelező begyűjteni a három pontot, az erőn felül teljesítő újonc otthonában, akiknek viszont nem a München ellen kell bizonyítani. Bízzunk benne, hogy Hajnal csillaga nem áldozik le, és továbbra is kiemelkedő játékot nyújt, tavaszra akár egy nagycsapatban is találhatja magát, ha lesznek olyan bolondok elengedni.

7 komment

Címkék: német bundesliga h üveggömb bayern münchen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr12172379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2007.09.21. 15:42:30

a werdert nem mertük megrakni tippmixbe, mert sz*rok most, de viszont madridba jók voltak viszonylag... a Dortmund meg kezd belejönni, remélem alkotnak berlinben is...a bayern ha nyer is max 1 góllal, de ha Hajnal játszik X lesz :-) hamburg schalke sztem tuti

r_magpie 2007.09.21. 15:53:22

naohiro takahara shallalalala !!!

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.09.21. 15:54:18

Ááá, sok lenne a jóból, nem nőnek a fák az égig, a bab meg nem hús, érje csak be a Dortmund egy X-el, olyannyuk úgy sincs még az idén.

VGL 2007.09.21. 18:23:24

KSC-Bayern: Hajnal mesterhármast fejel Lucio mellől, így lesz a vége 3-0

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2007.09.22. 13:09:57

a KSC jó szereplése nem meglepő, aki egy kicsit is figyelte őket tavaly láthatta, hogy meg fogják találni a helyüket az elsőosztályban...
persze, remélhetőleg nem holnap...

Rezgrof 2007.09.22. 22:32:50

A KSC szereplése egyelőre igencsak meglepő, a ligakupában még gyalázatos játékot produkáltak.

És remélhetően holnap lenyomják a bayernt, a bajnokságnak csak jó tennének vele.
süti beállítások módosítása