Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 3. forduló

2007.09.15. 13:48 _benito

Első blikkre sima kis fordulónak látszik a hétvégi, mi mégis azt jósoljuk, hogy több meglepetésnek is tanúi lehetünk, ha a szokásos intenzitással futunk neki a hétvégi focidömping megtekintésének. Négy meccs is képernyőre kerül, melyek között sajnos hiába kerestük a forduló legjobb meccsét, a Napoli – Sampdoriát, de így sem lehetünk elégedetlenek a felhozatallal, hiszen szakértő vélemények szerint azért az olasz bajnokságot a legnehezebb megnyerni a Nagy Négyes közül, mert baromi nehéz gólt rúgni akár a kiesőjelölt ellen is. Ennek a tételnek a bizonyítását, illetve cáfolatát élvezhetjük majd végig a Juventus, a Milan, az Inter és a Lazio előadásában, hiszen papíron mindannyian esélyesebbek ellenfeleiknél, de mi már most szólunk, hogy lesznek meglepetések. Sajnos még a harmadik fordulóban sem láthatjuk Ronaldót, amit azért tartunk fontosnak megjegyezni, mert a közelmúlt tragikus eseményei miatt sokkal több figyelem vetül a klubok orvosi stábjaira, Ancelotti pedig beismerte, hogy rosszul mérték fel a brazil klasszist sérülését, így fogalmuk sincs, mikor térhet vissza.

Siena – Milan 1-1
Tehát Ronaldo biztosan nem, sőt, Oddo és Pirlo sem, de ami a legfontosabb, Kaká sem lép pályára Sienában, hiszen a héten fontos BL összecsapásra készül a Milan és Ancelotti úgy gondolta, a két vereséggel nyitó kiscsapat ellen pont jó lesz, ha Ambrosini irányít. Nem lesz jó! A Siena ugyanis eltökélte, hogy kevés lehetőségéből egyet kihasznál, amit a Milan csak vért izzadva tud majd kiegyenlíteni, ha egyáltalán. Lesz egy játékos a pályán, akinek extra motivációja is akad. Na, ki az?

Parma – Cagliari 0-0
Bár ebben a leosztásban a hazaiak általában legázolják ellenfelüket, idén a megváltozott erőviszonyoknak köszönhetően ez nem így lesz. A Cagliari ugyanis a Napoli helybenhagyása után csak hatalmas balszerencsével maradt alul a Juve ellen, a Parma viszont eddig csak egy döntetlenre volt képes és mi most sem nézünk ki belőlük többet. Vagy teljes tévedésben vagyunk és a Manchesterből sikerélmény nélkül hazatérő Corradi vezetésével pármai parádét látunk? (Szerintünk nem.)

Lazio – Empoli 2-0
Két európai reprezentáns csap össze szombat este, ráadásul mindketten első győzelmükért lépnek pályára, de míg a hazaiak két döntetlennel, a vendégek két vereséggel a hátuk mögött kísérelnek meg végre nyerni. A kétségtelenül jobb erőkből álló Lazio mindenképpen esélyesebb arra, hogy sikerrel járjon, hiszen Mudingay és Mutarelli egyértelműen a középpálya urai lesznek, elől pedig Rocchi és Pandev begyötri a győzelemhez szükséges gólokat. Az Empoli ezzel az utolsó helyre csúszik vissza, de nem hihetjük, hogy sokáig ott is maradnak majd.

Fiorentina – Atalanta 1-1
Két forduló után sokkal meggyőzőbbek a lilák, mint hétvégi ellenfelük, mégis úgy gondoljuk, hogy most nem bírnak egymással. Emlékszünk rá, hogy Illés Béla is mindig vadul végigalibizte a Haladás elleni meccseket, így nincs okunk feltételezni, hogy a Fiorentina ex-bergamói különítménye (Pazzini, Montolivo, Vieri) másként tesz majd. Mutu ugyan megint beköszön, de a másik oldalra visszatér Doni és ez már elég lesz a döntetlen kiharcolásához, annál is inkább, mert mi a tavalyihoz hasonlóan eredményes szezont irányoztunk elő az Atalantának.

Napoli – Sampdoria 3-2
Talán másként alakulna, ha régi játszótársa, Montella mellett ott lehetne Cassano, de az ő debütálására még várnunk kell, úgy tűnik. A vendégek mindhárom sorából hiányzik majd egy meghatározó ember (Accardi, Ziegler és Bonazzoli), ám még így sem lennének esélytelenek egy idegenbeli szép eredmény elérésére, ha a Napoli nem saját szurkolóit akarná éppen kiengesztelni. Az otthoni égést idegenbeli győzelem követte, így jogos az elvárás, hogy a remek erőkből álló Napoli a San Paolóban fordulatos, izgalmas meccsen tartsa otthon a három pontot.

Palermo – Torino 2-2
Nehéz jósolnunk, valamelyik ujjunkba mindenképpen bele kell harapnunk ugyanis. A Palermo idegenbeli győzelme előtt meghajolt ugyan a Roma ellen otthon, de annál is inkább fűti őket vérmes közönségük kiengesztelésének vágya. A tavalyi Torino esélytelen lenne itt, ez azonban már egy másik csapat, kivált Recoba érkezésével! A Toro kifejezetten erős csapat lesz idén, ennek bizonyítását pedig egy másik reményteljes csapat otthonában fogja a tudomásunkra hozni, így kerekedik ebből a meccsből a forduló egyik leglátványosabb összecsapása.

Juventus – Udinese 2-1
A múlt heti óriási pofon után még kóválygó Udinese kaphatott volna kellemesebb ellenfelet is sebei nyalogatásához, mint a listavezetőt. A zebra-derbin a Juve hiányzója Zebina lesz (hiányzik  a francnak a hülye bunkója), a másik oldalról pedig Obodo, Felipe és Pinzi nem áll Marino rendelkezésére, de nem miattuk fognak kikapni, hanem azért, mert Treze megbokrosodott és szórja a gólokat, a Juventus meg egyébként sem szokta elbukni az ilyen meccseket. A Cagliari elleni valószínűtlen győzelem pedig minden ellenfél számára intő jel lehet: ha bajnoki címet nem is nyernek idén, de hogy számolni kell velük, az egészen biztos.

Reggina – Roma 1-2
Nem nyerni jár a Roma Reggio Calabriába, most mégis bevállaljuk, hogy így lesz. Spallettiék ugyanis öt szerzett góljukkal szemben egyet sem kaptak és az első fordulóban bebizonyították, hogy akár a Regginánál erősebb csapatok otthonában is képesek győzni. A hazaiaknál két küzdelmes döntetlen az eddigi mérleg és most sem gondoljuk, hogy könnyen adnák meg magukat, de végül muszáj lesz nekik. Aquilani ugyanis a félpályát átlépve azonnal tüzel és mi nagyon bízunk benne, hogy a harmadik fordulóban is megörvendeztet minket egy határozottan kapu felé irányított lökettel.

Internazionale – Catania 3-0
A hozzáértők azt mondják, Adriano kezd majd Cruz mellett, ami a nyári szappanopera fényében meglepő lehet, de ne feledjük, a BL is kezdődik a héten, úgyhogy valahol érthető a dolog. Valahol mázli, hogy nem erős ellenfelek ellen kellett eddig pótolni Materazzit (Cordoba egyébként jól teszi a dolgát) és visszatérhet Julio Cesar is (Toldo szintén tökéletes helyettes volt), így nem sok jóra számíthat a két döntetlenje után szerény reményekkel érkező Catania. A szicíliaiaknak támadniuk kellene, hogy ne kapjanak megalázó mennyiségű gólt, de amíg Spinesi nem találja meg a tavalyi formáját, nincs sok esélyük az Inter-féle gigászokkal szemben. Mondjuk utána sem lesz…

Genoa – Livorno 2-0
Izgalmas alsóházi rangadót kívánunk? Íme, itt az első ezek közül, melyen az általunk az egyik kiesőnek tippelt vendégek két vereséggel a hátuk mögött próbálnak nem korán leszakadni, a hazaiak pedig az eddigi két tisztes helytállást próbálják végre győzelemre cserélni. Hiába áll egy világbajnok is a Livorno alkalmazásában (na, ki az?), az idegenbeli győzelem irreális elvárás, egyrészt mert egyszerűen jobb csapat náluk a Genoa, másrészt itt a lehetőség, hogy a hazaiak megörvendeztessék szép számú szurkolóikat egy győzelemmel, mely egyébként nem lesz gyakori vendég a Luigi Ferrarisban.

15 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr25166131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mufasa 2007.09.15. 15:14:11

Jaaaj, szegény Milan, jaaaaaj, szegény Milan...

Az atalantát porba sújtják a lilák,sima négyes, a samp-ot viszont kááár volt megveretnyi.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.09.15. 15:20:26

grimi lesz az extramotivált.
ambro nincs is a kezdőben, seedorf lesz az irányító, ami azér nem ugyanaz...

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.15. 15:36:17

remek megfejtés, betépett pajtásom!
see csak annyira, mint eddig, fogadni mernék, hogy nem húzza be középre ancelotti.

Romanes eunt domus 2007.09.15. 20:03:36

Az agyam eldobom, 3 ilyen antitálentum egyszerre a pályán, mint Brocchi, Emerson és Favalli. Az elmúlt évek egyik leggyengébb Milan-meccsét láttam...
Brocchi kb. Pirlonak hitte magát egész végig. Ívelgetett szorgosan, olyan is volt az öszes próbálkozás
Ennyit érünk Pirlo meg Kaká nélkül. Kedden remélem javítunk

FORZA MILAN!!

Csörszike 2007.09.15. 21:06:13

ki az a grimi? szerintem pedig maccarone kellett, h az extramotivált legyen, tekintve, h volt ő a milan focistája, csak nem kellett...hát, most télleg motivált volt. a livornoi világbajnok pegig természetesen Amelia, aki pont jól jönne a tott'hambe, a livornonak meg úgyis mindegy...

Gabez 2007.09.16. 17:14:45

Szegény juve...vagy nem kell sajnálni? :)

Nem a Roma - Juve következik? Ajajj...

rexford 2007.09.16. 18:03:15

Jaj, de fájt ez a meccs. Nem tudom, mi lesz velünk.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.16. 19:04:27

nem kell sajnálni, mert nem érdemli meg még azt sem...

rexford 2007.09.16. 19:08:56

Mikor láttál egy JÓ juve-meccset, mein Kamerad?

rexford 2007.09.16. 19:10:06

Utoljára, úgy értem.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.16. 19:24:42

azért tavaly előtt volt jópár, amire emlékszem, például a derby d'italiát úgy megnyertük, mint a huzat. :) del piero szabadrúgásgólja megvan?

de hát most mit csináljon az ember?! írtam is, hgoy nehéz szeretni a juvét, de ha egyszer így van, akkor nem tudsz mit tenni. :)

rexford 2007.09.16. 19:52:58

Nincs meg, olyan rég volt.

Kicsit már unom ezt a Sanyi meg Pali-féle tilitolizást, azt meg nem hittem volna, hogy Tiago és Almiron ilyen haloványak. Az is régen rossz, ha C. Zanetti kirobbanthatatlan a kezdőből.

Remélem, Moggi nélkül is előbb-utóbb fogunk tudni normálisan igazolni. A se hús, se hal Ranieriről nem is beszélve.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.16. 19:57:14

ranieri sztem nem rossz, a keret viszont tényleg lehetne erősebb. de nem mondta senki, hogy idén kell nyernie a juvénak, majd eljön az ideje annak is, mondjuk jövőre. :)

rexford 2007.09.16. 19:58:29

Azért nem bánnám, ha már idén elcsípnénk a 4. helyet.
süti beállítások módosítása