Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 5. forduló

2007.09.14. 10:46 heinrich

A német ember egyszerű. Sört iszik, virslit eszik, vígan nyomatja a sramlit, és akkor a legboldogabb, ha mindezt egyszerre teheti egy stadionban. A közhiedelemmel ellentétben mi hittel valljuk, hogy a német meccsek nagyon ritkán unalmasak, ráadásul hajtanak, mint bolond kocsis mennydörgéskor és mióta brazil és argentin B klasszisoktól hemzseg a liga, ott a helyük közvetlen az angol, spanyol, olasz szentháromság mögött. A DFL, szakítva a hagyományokkal, ezúttal a második hely megszerzéséért írta ki a 2007/08 Bundesliga küzdelmeket, tekintettel a Bayern 70 millió ajróval nyomatékosított salátástál-igényére. Futballmámort nem, de csontig ható derbiket ígérhetünk, lássuk, mi vár ránk az 5. fordulóban.

Borussia Dortmund – Werder Bremen 1-2

Az évek során módszeresen középcsapattá züllött Dortmund új edzője, Thomas Doll átmentette tavalyi ámokfutó formáját, és bemutatkozásként hetet zabált a BVB-vel az első két fordulóban. Később rászóltak, hogy nem ezt várja a szakvezetés, így a csapat beadta a két-meccs-hat-pont kombót, de ne feledjük, tették mindezt a két zsírutolsó ellen. Rossz hír azonban, hogy nincs Kehl, nincs Frei és valószínűleg Dédé sem lép pályára. A túloldalon is hiányozni fog két kulcsjátékos (Frings és Borowski), Diego azonban pályán lesz, kötények meccs után a szertárban leadandók. Elefántcsontpart kétségkívül legkelendőbb exportcikkéből, a gyors és erőszakos csatárból, Brémába is jutott Boubacar Sanogo személyében. No, ő fejeli majd a győztes gólt, 7/7-re alakítva szezonbeli mutatóját, egyúttal elcsendesítve a Klose után károgókat. Sebaj, a meccs után Ricken adomázik majd egy sort a régi szép időkről, és közösen megtekintik a 97-es BEK-döntőt, amit egyébként azóta sem értünk (Sportklub, 20.00)

 

VfB Stuttgart – Energie Cottbus 2-0

A Cottbus már most stipi-stopp elfoglalta az őt megillető kiesőhelyek egyikét, de mivel Szélesi eladásával az utolsó magyar is távozott, ezt mi cseppet sem bánjuk. Győzniük még nem kellett a szezonban, és nem is hétvégén indul be az Energie henger, ha létezik ilyesmi egyáltalán. A Stuttgart egyébként pont a Cottbus ellen biztosította tavaly a bajnoki címét, ennek örömére most is elverik őket, és csak azért nem öttel, mert Gomez beteg, Cacau meg csak a héten tért vissza. Hitzlsperger lő, lő és lő, nem hihetjük, hogy Piplica bírja majd idegekkel, a VfB pedig megindul felfelé, van honnan.

Arminia Bielefeld – Hansa Rostock 1-2

A forduló meglepetését orrontjuk, annak ellenére, hogy a hazaiak 25 éve nem kezdték ilyen jól a szezont, a Hansa meg pontot sem fogott idén. Hogy miért? Dárdaiék ellen csak disznó mázlijuk volt, aztán a Duisburg gurított nekik hármat, végül az Osnabrück-től kapott 2-1-es zakóval hangoltak a hétvégére, szóval itt az idő, hogy a Rostock eddig szerzett 6 kapufája befelé pattanjon (0:54-nél hitetlenkedni fogsz erősen). Segíthet az ügyön, hogy a világjáró Agali visszatért a hajósokhoz Törökországból, és mi is pártoljuk az éppen feljutókat. Ha mégis tévednénk, a továbbiakban Herr Pagelsdorf csak az otthoni sezlonyról bíztathatja a srácokat.

Bayern München – FC Shalke 04 3-2

Egyértelműen a forduló rangadója, két veretlen együttes találkozik Münchenben. A Shalke-hívők számára több jó, és egy rossz hírünk van. Jó, hogy Kurányi találata után Pander ordas nagy bombával mutatkozott be a nagyválogatottban, Mesut Özil az U21-ben tette ugyan ezt, és immár a Lincoln meister pótlására kiszemelt horvát Rakitic is válogatottnak vallhatja magát. A rossz hír, hogy Hitzfeld nem sokat variált, és végre igazi csapatot épített, a Bayern szórja a gólokat, mint bolond pék a lisztet, élvezet nézni a játékukat, minden statisztikát vezetnek, és egy serleg máris a zsebben. A védelemmel akadhatnak gondok a sok sérült miatt (Lahm, Sagnol), és a Demichelis – Lucio páros is nyavalyog a hétközi haknimeccsek miatt. Középpálya kipipálva, elől Klose mellett ezúttal Podolski bizonyíthat, roppant kíváncsian várjuk. Egy páros kiállítást (van Bommel – Asamoah) és egy Bayern tizenegyest is vizionálunk, az éppen visszatérő Bordon szerel majd ütemtelenül. Még egy apróság: Oliver Kahn, Bundesliga csúcsot jelentő 536. fellépésére készül. Nem pitiáner. (Sportklub, 15.30)

1. FC Nürnberg – Hannover 96 1-2

A Nürnbergnek komolyan fontolóra kellene vennie, hogy feladja pályaválasztói jogát, eddig ugyanis két rúgott gól nélküli vereséggel büntették szurkolóikat. Térdsérülése miatt Vittek az egész őszi szezonra lefőtt, így a Galasek-Mintal párosnak kellene megtáltosodni, az eddig bemutatott poroszkálás helyett. A Hannover kikapott, akitől kellett, és megverte, akit lehetett, Dieter Hecking gárdájára eddig nem lehet panasz. A tippmixelők kedvéért most szólunk, hogy igazából döntetlen lesz, csak Szabolcsunk miatt nyomjuk a Hannovert, aki hármat vállalt a hétközi felkészülési meccsen. Kisteleki meg kúszva-mászva adja postára a behívóját mostazonnal.

Bayer Leverkusen – VfL Bochum 1-0

Szinte népmesébe illő, hogy a hazaiak öt évvel ezelőtt, még BL döntőt játszhattak (a kommentek közé várjuk a választ, hogy hányszor hangzik el a gól felkiáltás a roppant lelkes szakértő szájából), mára ebből csak annyi maradt, hogy Ramelow és Schneider együtt 77 évesek. Elég gyehennán kezdték a szezont, aztán a harmadik fordulóban már gólt is sikerült szerezniük, a Gelsenkirchenben elért iksz meg egyenesen bravúr. Külön jól jön majd a hazaiaknak, hogy a Bochum néhány napja szervezett gálameccset az elköszönő Dariusz Wosznak, és élünk a gyanúperrel, hogy volt némi tivornya, így a vendégek a góllövőlistát vezető Bechmann-nal együtt is vereségre vannak ítélve. Gekas viszont góllal bünteti majd volt csapatát, a Bochum amúgy is hülyén néz ki a dobogón.

Eintracht Frankfurt – Hamburger SV 0-2

A jobbára kieső, majd makacsul visszajutó hazaiak, egész pofás rajtot vettek, bár az első komolyabb csapat (W. Bremen) már megruházta őket a miheztartás végett. Funkel edző, aki úgy tűnik idén is ragaszkodik homeless-imidzséhez, Inamoto leigazolásával egy újabb japóval erősítette meg a középpályát, amire szükség is lesz a Jarolim, de Jong - Castelen, Trochowski, van der Vaart ötösfogattal szemben (már ha utóbbi éppen méltóztatik játszani). A képességeit nem vitatjuk, de a magunk részéről feltennénk néhány hétre egy rákászhajóra, hátha aztán jobban lelkesedne a klubszínekért. A Hamburg esélyes lehet a dobogóra, de ahhoz az ilyen meccseket könyörtelenül be kell húzni.

VfL Wolfsburg – Karlsruhe SC 3-1

Első hazai győzelmükre készülnek a farkasok, akik nem tévedés, 14 új játékossal vágtak neki a szezonnak egy UEFA kupás hely reményében, köztük jó néhány jelenlegi és ex-válogatottal (Krzynowek, Josué, Marcelinho, Radu). Mindannyiuk örömére, Felix Magath pöffeszkedik a kispadon, akinek edzésmódszereiről annyit, hogy játékosai csak ’Saddam’ néven emlegetik. De mi foglalkozzunk inkább a mi vérünkkel, a mi fiunkkal, Hajnal Tamással, aki a szurkolók szavazatai alapján Ribery mögött a második legjobb teljesítményt nyújtja a szezonban, például a bajnoknak lőtt győztes gólja miatt. Tamásunk hét kísérletéből mindannyiszor eltalálta a kaput, ennek köszönhetően a német sajtó a Mr. 100% névvel ruházta fel, azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy emellett passzai 84%-ban sikeresek. Óriás respect! Még akkor is, ha most ő sem mentheti meg csapatát a biztos vereségtől, de egy korsó sör, hogy bennmaradnak.

MSV Duisburg – Hertha BSC 1-1

Az újoncok közül a zebrák kezdték legjobban a szezont, bár tisztán látszik, hogy a bennmaradást és nem a fair-play díjat tűzték a lobogójukra. Az eddigi négy meccs statisztikája alapján ötpercenként menetrendszerűen felrúgnak valakit (360/72), és akkor még nem jöttünk elő a tiszta játékidővel. Fanfárokat viszont Rudi Bommernek, amiért személyesen cirkuszolta ki a nigériai Ishiaku szerződtetését, aki párosával rugdossa a gólokat – már hatnál jár. Társaitól a ’Bölény’ becenevet kapta a keresztségben – jó szerencsét Hertha védők. Egyébként a berlini szittya favágók sem fogják szaggatni az istrángot és partnerek lesznek a vagdalkozásban, idegenbe’ taccs is jó alapon. A Libertadores kupán edződött braziljaik is feltalálják majd magukat, így kis szerencsével a kispadok is összecsapnak. Ez az egyetlen sansz, hogy képernyőre kerüljön a Ronaldónál is puhosabb, nyak dolgában igencsak csehül álló Ailton, akit egyébként a kezdőbe követelünk. (Sportklub, 16.30)

 

6 komment

Címkék: német videó bundesliga h üveggömb

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr64165207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sevin 2007.09.14. 14:57:45

Jó az írás, és még a tippek is jók, bár remélem a Bayern nem kap két gólt! Van Bommel amúgy visszafogta magát az utóbbi meccseken, csak nem állítják ki! :)

A dortmund BL-győzelme meg nem volt annyira meglepő, csak hozzá kell tenni egy nevet: Ottmar Hitzfeld! ;)

r_magpie 2007.09.14. 15:39:49

egy ilyen csúcsmeccsen tényleg nagyon esélyes vbommel kiállítása. ha ő nem, hát Demichelis.

amúgy meg az Eintracht szurkolói legjobb fejek a németeknél:
www.youtube.com/watch?v=JHas38WdhP0

ebben nekem is részem lehetett, nagyon király:)

agymosott 2007.09.14. 19:43:44

Ricken nincs már a Dortmund első csapatának keretében, a Bundesliga mérkőzésszám-csúcsát viszont Charlie Körbel tartja (602) (lehet, hogy nem erre a rekordra gondoltatok). Jól tettétek hogy elírtátok az FC Scheisse nevét, de szerintem kihoznak egy ikszet Münchenben, ebben szégyenteljes módon reménykedem is. Egyébiránt tetszik a cikk, remélem lesz német foci máskor is.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.09.15. 01:11:28

Elnézést, ha félreéthető volt, Kahn rekordja csak a kapusokra vontakozik.

Nem állítottam viszont, hogy Ricken a fakóból meghúzza a jobbszellőt, attól még adomázni lehet ereje :)

A Schalke elírásnál ott a pont, és igen, úgy tervezzük, hogy ezentúl követjük a német ligát is.

il Magnifico 2007.09.15. 12:55:20

hát egyelőre csak annyit, hogy a 97-es BL döntőben semmi meglepő nem volt, mint ahogy abban sincs, hogy egy juve-drukker 10 év alatt sem bírt napirendre térni fölötte, elvégre ahhoz van szokva, hogy a juve meccseken végül többnyire a gyengébb csapat nyer.

egyébként kezdésnek ez a dortmund-werder tipp elég erősen mellément, de ettől függetlenül kiváló a cikk, csak így tovább!

ui: mi történt Olaf Hekkerrel?
süti beállítások módosítása