Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Szeptemberi megfejtés - a bajuszos csapattárs

2007.09.08. 11:58 _benito

Igen tisztelt olvasóink, engedjék meg, hogy ismételten elnézést kérjünk, ígérjük, hogy többet nem tesszük ki Önöket és munkaadóikat nap közben a mostanihoz hasonló megpróbáltatásoknak. A lényeg, hogy nem tudtuk annyira elcseszni a tesztet, hogy ne érkezzenek be így is helyes megfejtések, bár a levezetés értelemszerűen sehol nem lehet tökéletes. Annyit szeretnénk elmondani, hogy sem a nyomtatott nagy betűk olvasásával, sem azok értelmezésével nincsenek komolynak mondható gondjaink, egyszerűen arról van szó, hogy egy hirtelen támadt intergalaktikus fekete lyukban fogta magát és eltűnt a tesztből két nagyon fontos szó: a bajuszos csapattárs, aki nem más, mint a lengyel Boniek, innentől pedig tessenek parancsolni végigolvasni, mi hogy gondoltuk.

Hajduk Split > Poljud > 1979, Medditerrán Játékok > Torcida > 1950 > brazil VB > uruguayi Ghiggia > Diego Forlán > Independiente, MU, Villarreal, Atleti > Fernando Torres > Liverpool > silver song of the lark > BL > 1985, Juventus > Boniek > lengyel válogatott > Benhakker > Trinidad és Tobago > Demerara ellen 1-1 > Celtic (Carling sör) – Szpartak Moszkva (Lukoil) > Rosetti vezette.

Győztest pedig így is tudunk hirdetni, hiszen többen is voltak, akik ugyan kétkedve fogadták a hírt, hogy Belgium egyszerűen eltűnt volna a föld színéről, de azért legjobb tudásuk szerint beküldték megfejtésüket, ami annyiban mindenképpen fair, hogy igazából az utolsó két pontból is rá lehet jönni, hogy ki a megoldás.

Közülük is elsőként érkezett be Kirchner Balázs, azaz Balinhosa megfejtése, neki sok szeretettel gratulál az NST szerkesztősége. A második helyezett (15 perccel maradt le az első helytől) egy igazi híresség, Fabio Capello, akinek szintén gratulálunk, ugyanakkor jelezzük, hogy jogosnak érezzük kirúgását Madridból. Harmadik helyezettünk pedig TB néven bejelentkező olvasónk, aki a levezetésben egy hibát ugyan elkövetett, de mivel mi is, így kénytelenek voltunk lemondani a szőrszálhasogatás borzongatóan izgalmas alkalmazásától.

Az említett urakon kívül is több jó megfejtés érkezett, mindenkinek köszönjük, aki velünk játszott, hamarosan reményeink szerint ismét jelentkezik majd a David Beckham IQ- és futballkvíz is, igyekezni fogunk minden igényt kielégítő kérdésekkel tesztelni már többször bizonyított hozzáértéseteket.

9 komment

Címkék: kvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr94160153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csörszike 2007.09.08. 12:56:44

lehet, h én értek valamit félre, de a ha a Heysel-stadionban játszott 85ös bek-döntő gólszerzőjéről van szó, az kurvára Platini volt, nem pedig boniek...
de biztos én kúrtam el valamit ebben a követhetetlen kvízben...

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.08. 16:14:37

Szasztok!

Ezt bebuktam, pedig félig mintha rám szabták volna. Lehetett volna valami olyan csapat felé terelni a dolgot, aminek jobban dokumentált meccsei vannak!:)) Trinidad és Tobago első mékőzésére én két másik variációt találtam csak:
Jamaica: 0-1
Holland-Guyana: 3-3

Annak ellenére, hogy Jamaika létezik, ezt a két eredményt nyomoztam, hát persze, hogy nem ment. Nem baj, jó ötlet a fejtörő, és érdekes dolgokat tud meg közben az ember például Belgiumról..:) A következőre felajánlok valamilyen nyereményt győztesnek. Majd körülnézek, mi lesz az.

Romanes eunt domus 2007.09.08. 16:34:12

Köszi a gratulációt.
Igazából az a poén, hogy Platinivel is kijött mindenkinek. Azt hozzátenném, hogy az előzőhöz képest sokkal könnyebb volt a kvíz, ha nem marad el aznap az utsó négy órám, nem nyerek. De elmaradt, és nyertem, muhaha :D
Várjuk a következőt

Romanes eunt domus 2007.09.08. 16:37:08

Köszi a gratulációt.
Igazából az a poén, hogy Platinivel is kijött mindenkinek, ha nem marad el aznap az utsó négy órám, nem nyerek. De elmaradt, és nyertem, muhaha :D
Várjuk a következőt

szbszig 2007.09.09. 02:04:23

Platinivel hogy a fenébe jönne ki? Az ő nemzetének a csapatát Domenech edzi jelenleg, akinek az előző munkahelye a francia U21 volt, előtte meg klubcsapatok. És egyik sem játszott Demerarával vagy mi a búbánattal...

szbszig 2007.09.09. 02:36:50

Amúgy a vicc az, hogy esküszöm, megvolt a közepe a Liverpooltól Platiniig. Hogy hogyan, igazából, azt nem tudom, mindenesetre addig még logikailag eljutottam a szövegkörnyezetből, hogy csak nemzetközi kupáról lehet szó, és ott is az érem csak ezüst lehet, mert ugye legyőzik őket, másrészt meg bronzmeccs Európában nincs. Ja, meg a sárga tengeralattjáróban is biztos voltam, de annyira már nekem se csavaros az észjárásom, hogy a függetlenségről az Independiente, az egyesülésről meg a Manchester jusson rögtön az eszembe. :)

Ja, és persze a megoldás is megvolt, de hát az aztán tényleg nem volt nehéz, csak fel kellett menni az UEFA honlapjára, végignézni az utolsó BL-selejtezőkör párosítását meg az azokon készült képeket, és keresni a folyékony cuccot a mezeken. ;)

Esetleg legközelebb lehetne olyan(abb) rejtvény, amit hátulról előre nem lehet megfejteni, csak az előírt sorrendben. Bár ezzel, úgy látom, magam ellen is beszélek... :)

Demerara pedig gusztustalan volt, na. Az egy dolog, hogy az "ország" már akkor sem létezett rég, amikor az 1920-as években azt a bizonyos meccset játszották, ugyanis Demerara 1814-ben egyesült a szomszédos Essequibóval, majd 1831-ben Berbice-szel, hogy hárman együtt létrehozzák az egykori Brit Guianát, ami 1966-ban függetlenedett Guyana néven. Ami viszont még ennél is komolyabb kritika, hogy Demerara soha, semmilyen körülmények között nem volt tagja semmilyen labdarúgó szervezetnek, úgyhogy azt a meccset aligha lehetne hivatalosnak tekinteni. Abban az időben eléggé divatos volt megyei, városi vagy kerületi válogatottakat kiállítani puszta önszerveződésből, ennyi erővel ezeknek a meccseit is tekinthetnénk mind válogatott meccseknek.

Romanes eunt domus 2007.09.09. 11:58:06

szbszig:

Úgy értettem, hogy Platinitől és Boniektől kiindulva is eljutunk az 1-1-ig, onnan meg a Celtic-Moszkva meccsig
"csak fel kellett menni az UEFA honlapjára, végignézni az utolsó BL-selejtezőkör párosítását meg az azokon készült képeket, és keresni a folyékony cuccot a mezeken."
Gondolom, azt nem fogadták volna el, ha megoldásként csak Rosetti nevét küldjük be. Ezért van előtte a sok okosság (pacsirtaszó, függetlenség, Demerara, etc :) )

sipeki 2007.09.12. 16:02:19

Úgy lehetett a Boniek-Platini affér dacára eljutni a végéig, hogy Platini honfitársa Domenech, aki korábban az francia u21-edzője volt, amely csapattal egy szerény 1-1 keretében debütált Belgium ellen. E pontnál határozottan, bízva az ezüsthangú madárban és a splitiekben, negligálni kellett a tényt, hogy említett ország létezik, és az eredményre koncentrálva kinézni azt a selejtezőt, amelyik hasonló módon ért véget (celtic-moszkva). Aztán nézni egy fotót, meg egy bírót.

Leeroy of SMV Design 2007.09.12. 17:16:20

Nem egészen értem, miről folyik a diskurzus, ám Beenhakker neve 2 db. e betűvel írandó.
süti beállítások módosítása