Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Championship 4. forduló – Agyemang belőtte végre

2007.09.05. 07:26 brúking

A Championship klubjai, csakúgy, mint Európa más fontosabb bajnokságainak csapatai két hét pihenőre mennek, ami nem is jöhetne jobbkor egyeseknek. Az elkövetkező hosszú hallgatást enyhítve beszámolunk a 4. forduló eseményeiről a kiemelkedőt nyújtó és így a forduló válogatottjába is bekerülő játékosokon keresztül. Ugyanis a Football League (a Championshipet, a League One-t és a League Two-t tömörítő szervezet) minden fordulót követően megválasztja a forduló válogatottját (Team of the Week), amelynek összeállításánál a brit hagyományoknak megfelelően kizárólag a 4-4-2-es felállást követik.

Adriano Basso és Louis Carey (Bristol City) Basso-t, a Vörösbegyek kapusát, aki (mondjuk ki bátran: hálistennek) az egyedüli brazil a Football League klubjaiban játszó játékosok közül, sokan tartották a tavalyi szezonban a liga egyik legjobb kapusának szemet gyönyörködtető védései miatt. Basso ezúttal tökéletesen lehúzta a rolót a Sheffield Wednesday ellen, így a Bristol a meccs lefújásáig meg tudta tartani soványka, 4. percben szerzett előnyét. Carey balbekk mielőtt a forduló válogatottjába került volna két dologról volt híres: helyi srác, aki egy féléves Coventrynél eltöltött kölcsönt leszámítva csak a Bristolban focizott, valamint a csapatból egyedüliként találta el a keresztlécet a Soccer AM Crossbar Challenge adásában. A Baglyok továbbra is pont nélkül állnak (bár állítólag az idényben most rukkoltak elő a legjobb játékukkal), úgy tűnik, hogy a rossz szezonkezdet lassan krízisbe csap át, a szirénák már meg is szólaltak, és ez akár Brian Laws menedzser állásába is kerülhet. Tennivaló tehát van bőven a Hillsborough stadion környékén az elkövetkező két hétben. Legnagyobb bánatunkra Lee Trundle ezúttal nem szerzett gólt, viszont egyre biztosabbá válik: klassz kis csapat ez a Bristol! (Sheffield Wednesday 0 Bristol City 1)

Michael Duff és Andy Gray (Burnley) A nem kis meglepetésre győzelmet arató és ezzel a Colchester veretlenségi sorozatának véget vető Burnley csapatából az északír válogatott jobbhátvéd Duff és a duplázó Andy Gray került be a forduló csapatába. Andy Gray egyébként híres futballista családba született: édesapja Frank skót válogatott balhátvéd (a nyolcvanas évek közepéig a trafikban készen vett skót válogatott gombfocicsapatok kihagyhatatlan tagja), míg nagybátyja Eddie egy valóságos legenda volt a hatvanas-hetvenes évek Leeds Unitedjében. Andy több elsőosztályú csapatnál is megfordult (Leeds és Sunderland), de igazából csak a tavalyi szezonban talált magára: lábközépcsonttörése (ami miatt 3 hónapos kihagyásra kényszerült) előtt és után megbízhatóan termelte a gólokat. Valahogy az érzésünk, hogy idén van még ott bőven, ahonnan ez a kettő jött! A meccsen egyébként egy kisebb combsérülés miatt nem Király állt a Bordók kapujában, és Edward barátunktól is egy gólpasszra futotta csak. (Colchester 2 Burnley 3)

Andy Crosby és Jim Goodwin (Scunthorpe) A középhátvéd Crosby egy átlövéssel nyitotta meg a gólok sorát a Pengék ellen, akik a múlt heti West Brom elleni győzelmük ellenére sem voltak képesek feljutásra esélyes módon futballozni. A Keith Gillespie helyére beállt Webber ugyan négy perc leforgása alatt kiegyenlített, a Vas azonban, a középpályás szűrő Goodwinra egyaránt jellemző szívósságát bizonyítva az utolsó percben újra vezetést szerzett, amit ezúttal sikerült is megőriznie. Ezzel otthoni két győzelmével már a negyedik helyen áll! A szurkolóknak igazuk van: itt tényleg nincs szükség az arrogáns portugálra! Ugyanakkor, ha Sheffield United szurkerek volnánk, nem repesnénk az örömtől, hogy csapatunkat Bryan Robson irányítja. De mi inkább azt mondjuk: Hajrá Vas! (Scunthorpe 3 Sheffield United 2)

Patrick Kisnorbo (Leicester City) A Rókák védelmének tengelyéből az ausztrál Kisnorbo került be a forduló válogatottjába (ráadásul úgy, hogy egy szögletet követő fejesből a vezetést is megszerezhette volna a Leicesternek, ha pontosabban céloz) szerintünk egyébként Fülöp kapus helyett, akit a parádézó brazil (Basso) szorított ki a csapatból. A pontosztozkodás nagymértékben Fülöpnek köszönhető, aki minden kísérletet hárított, így többek között Halmosi, Tímár és Buzsáky próbálkozásait is. A gól nélküli döntetlenért tehát, ami mint tudjuk a legritkább eredménynek számít a Championshipben, Fülöp kapust kell okolni. A Plymouth továbbra is adós azzal a játékkal, ami alapján a rájátszást érő helyek egyikére lehetne várni a csapatot. (Plymouth 0 Leicester City 0)

Nathan Dyer és Gregorz Rasiak (Southampton) Burley mester elégedett lehet: a rossz idénykezdet után (4-1-es vereség otthon a Palace ellen) úgy néz ki, hogy a Szentek kezdenek magukra találni. A méretes zakó kiosztásában nagy szerepe volt a mozgékony szélső Dyernek és a tankszerű csatárnak, a lengyel Rasiaknak (előbbi egy gólpasszal, míg utóbbi két góllal vette ki a részét a győzelemből). A QPR egyik leendő új tulajdonosa, Flavio Briatore elégedetlenkedve hagyta el a Loftus Roadot 10 perccel a vége előtt. A tranzakció értelmében az új tulajdonosok 1 millió fontot adnának egy többségi részvénycsomagért és a klub 13 millió fontos tartozását is átvállalnák. Ezen felül a hírek szerint 5 milliós kölcsönt áldozna a Briatore-Ecclestone fémjelezte befektetői kör a játékoskeret megerősítésére. Úgy véljük, ez biztosan nem lenne az ablakon kidobott pénz. (QPR 0 Southampton 3)

Karl Henry (Wolverhampton) A Wolves csapatkapitánya egy olyan meccs után (mellesleg volt klubja ellen, hiszen 7 éven át volt a Fazekasok játékosa) került a forduló válogatottjába, ahol a szurkolók nem rágták tövig a körmüket. A Keogh-Eastwood duó a második félidőben többször is a Stoke védelme mögé tudott kerülni, de próbálkozásaik nem jártak sikerrel. Az utolsó percekben a hazaiak tizenegyest reklamáltak, amikor a lövéshez készülődő Rory Delap elbotlott, de a bíró ezt nem kajálta meg. Úgy látszik a Farkasok fiatal csatárduójának egyelőre még több időre van szüksége az összeszokáshoz.  (Stoke City 0 Wolverhampton 0) Bréking nyúz: az augusztus hónap Championship játékosa címet Freddy Eastwood érdemelte ki.

Tommy Smith (Watford) A saját nevelésű Tommy Smith biztosította be a győzelmet a Vicarage Roadon az elvileg jó formában lévő Ipswich ellen egy távoli bombával, ami azonnal a forduló válogatottjába repítette. Az első gólt a meccsen az a Darius Henderson szerezte, aki többször kérte az átigazolását a nyáron (elvileg a Fulham vitte is volna), de Boothroyd menedzser nem engedte el. Most azonban frappáns választ adott a mesternek, aki a hét közepén leigazolta Ellingtont (Henderson a meccs óta egyébként már szerződést is hosszabbított a Lódarazsaknál). Priskin ellenben újra csak ücsörgött egy jót a padon. Úgy látszik hatalmas pofon a bajnokságban ide, kupakudarc oda, krízisről szó sincs a Watfordnál. (Watford 2 Ipswich 0)

Lássuk röviden, hogy milyen izgalmakat tartogatott a többi mérkőzés!

A West Brom ugyan nem tudta megismételni a tavalyi mészárlást (7-0-val küldték haza a Korcsokat), de a győzelmük így is magabiztos volt. Gera nagy kedvvel játszott, az egyik távoli próbálkozása majdnem behullott a kapuba, de a kapus Heinz Müller ujjheggyel hárítani tudott. A Bőgatyások egyébként 13. új szerzeményként kölcsönbe vették a Hearts cseh csatárát Roman Bednářt. A legfrisebb pletykák szerint Tony Mowbray egy kölcsönszerződés formájában mentőövet dobna David Nugentnek és így véget vetne a csatár rémálmának, aki visszavonhatatlanul kiszorulni látszik a kezdőből Portsmouthban. Mi azonban nem nagyon hiszünk ezeknek a pletykáknak. Ami a Barnsleyt illeti, maradjunk annyiban: örülhetnek, hogy ennyivel megúszták. (WBA 2 Barnsley 0)

Sajnos nem tévedtünk nagyot, amikor azt jósoltuk, hogy a dél-londoni rangadón a házigazdáknak semmi keresnivalója nem lesz. Úgy tűnik, hogy a Selhurst Parkban Peter Taylor visszafordíthatatlanul rajta hagyta a keze nyomát a csapaton: az 1. fordulóban egy kicsúszott földindulásszerű idegenbeli győzelem után szinte már a kapuba sem tudnak betalálni a Sasok. Egyre hangosabbak a pletykák a középiskolai technikatanárnál is unalmasabb Peter Taylor esetleges távozását illetően. Könyörgünk csak ne „Bunkó” Warnock legyen az utóda! (Titokban mindig abban reménykedtünk, hogy a Palace legendás középpályása, Alan Pardew visszatér korábbi sikerei színhelyére.) A győztes gólt egyébként a Portsmouth-t is megjárt Todorov szerezte. (Crystal Palace 0 Charlton 1)

Miután Dion Dublin a hétközi kupameccsen több mint 100 percet csatárként játszott, a Cardiff ellen Peter Grant menedzser visszarendelte beállósnak. Végre sor került a Fowler-Hasselbaink duó (akik nevéhez összesen 291 Premiership-találat fűződik!) bemutatkozására is, gólokat azonban ezúttal nem ők szerezték, hanem pont a Robbie Fowler helyére beálló Whittingham, valamint Johnson, aki egyébként sérülése ellenére csak azért maradt a pályán, mert a Kékmadarak menedzsere, Dave Jones már mindhárom cseréjét ellőtte. (Norwich 1 Cardiff 2)

A PNE megszerezte idénybeli első gólját! Patrick Agyemang vetett véget a Preston gólínségének, ami 10 perccel a meccs lefújása előtt még győzelmet ért az Égszínkékek ellen. A tabellavezető Coventry azonban gyorsan fordított és otthon tartotta a 3 pontot, folytatva ezzel meglepő menetelését. Dowie mesternek csak nem a szeptember hónap menedzsere címre fáj a foga? (Coventry 2 Preston North End 1)

A hétfő esti meccsen, amely a Hull City új szerzeménye Caleb Folan sérülése és ápolása (összefejelt egy hazai védővel és több percig eszméletlen maradt) miatt 10 perccel tovább tartott, a ráadás utolsó perceiben Ben Burgess (Blackpool) volt klubja ellen szerezte meg a győztes gólt. Boaz Myhill (egyes elemzők szerint a Championship legtehetségesebb kapusa, aki nemrégiben 2010 nyaráig hosszabbította meg szerződését a Tigriseknél) továbbra sem kerül vissza a kapuba, ahonnan az 1. fordulóban a Zarándokoktól elszenvedett vereség után került ki, hiába a múlt heti Wigan elleni kupameccsen bemutatott számtalan bravúr. A Tigrisek a mérkőzés elvesztése és Folan sérülése miatti fájdalmukban gyorsan leigazolták a Katarból előtántorgó Jay-Jay Okochát. (Blackpool 2 Hull City 1)

A 4. forduló utáni tabella a múlt hetihez képest nem sok változást mutat az alsóházban: a Parkőrök, a Liliomfehérek és a Baglyok állnak továbbra is a kieső helyeken. Számukra talán soha jobbkor nem jöhetett volna a kéthetes szünet. A Coventry ugyanúgy az élen áll, mint egy hete, viszont a két újonc, a Bristol és a Vas rájátszást érő helyen állnak! Lesz itt még izgalom bőven!

11 komment

Címkék: videó angol összefoglaló championship

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr71157562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szily 2007.09.05. 11:21:53

na ez remek volt, nem is kell a sporttévé. Ennyi becenevezést meg remélem az ismétléses poéntechnika rühellői is örömmel fogadnak. Hajrá Vas! Ja és továbbra is kérünk egy-egy meccsbeszámolót minden fordulóból brúking mestertől. És az milyen szép lenne, ha bárki, aki jár Angliában és véletlenül eljut egy Championship-meccsre, küldene rövid, szórakoztató, egyben informatív beszámolót, fotókkal vagy anélkül. És egy kérdés mindekihez: melyik Championship-klubnak van szerintetek a legszebb meze? Van pl rózsaszín?

pokesz 2007.09.05. 11:57:40

Most, hogy lecsúsztak a PL-ről, miért nem adja a Sport1-2 a fizzypop league-et? Játszik ott egy rakás magyar, még szívesebben is nézném, mint az első ligát. Ha valaki hallja a bennfentesek közül, plííííz!!!

kuttorkutya 2007.09.05. 12:57:47

A legszebb meze a Norwichnak van hagyományosan, de tetszik a Sheff Utd-é is.

brúking 2007.09.05. 13:22:25

Ha már sárga-zöld, a WBA tavalyi 3. meze (a klasszikus sárga-zöld csíkos modern változata) klasszul nézett ki. Kár, hogy nem hozott szerencsét, így szinte alig játszottak benne.

d3vnull 2007.09.05. 13:38:55

Gyerekek, lehet, hogy láma kérdés, de valahogy megoldható szerintetek, hogy Championship meccseket tudjunk nézni itthonról? Biztos van valami netes tévé, vagy valami.

brúking 2007.09.05. 13:46:21

A Sky Sports 1 szokott meccseket adni élőben.

d3vnull 2007.09.05. 16:38:08

Köszi, kipróbálom. Köszönve az upc-nek még a Premier League-t is csak tuning módon tudom nézni.

sirdond 2007.09.05. 22:49:32

jay jay okocha hull city :)
nem rossz még 34 évesen sem :D

r_magpie 2007.09.06. 11:00:36

A Plymouth sötétzöldje mindig tetszett, de tessék megnézni a Cardiff away kit-jét is. Fú, nagyon komoly.

brúking 2007.09.06. 20:45:17

A következő fordulóban (09.15.) mindkettőt egyszerre lehet majd látni. Hoppá.

Egyébként sok más további érdekesség mellett (hosszú idény), mezszépségversenyt is tervezünk majd közzétenni.
süti beállítások módosítása