Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Spanyolországi köcsögválogatott 2006/2007

2007.07.11. 20:42 Bede Márton

A Spanyolországban játszó macskajancsikkal, jancsibohócokkal, lusta disznókkal és egyszerűen csak tehetségtelen hülyékkel zárjuk az európai fociszezon áttekintését. 

Pablo Cavallero (Levante)
Vannak az életben kellemetlen munkák, pöcegödröt tisztítani például ilyen, de nem sokkal jobb egy spanyol kiscsapat cserekapusának sem lenni. Viszont még a társadalom ilyen számkivetettjeként is meg lehet őrizni legalább valamennyit a méltóságunkból, ami sajnos Molina idei állandó cseréjének nem sikerült. A néhány éve még a rákot is legyőző első számú kapus a bajnokság 38 meccséből 33-on védett, és mindössze 39 gólt kapott, ami egy Levante-szintű védelemmel az ember előtt kifejezetten szép teljesítmény. Az argentin Cavallero a maradék öt meccsen képes volt 14-et beszedni, hogy a kiállítását már ne is említsük. Soldado, Kepa és van Nistelrooy egyaránt mesterhármast rúgtak neki, ha jól látjuk tavsszal már nem is kapott egyetlen percet sem. És ez az ember a ’98-as és a ’02-es argentin keretben is benne volt. Kár, hogy nem hagyták játszani.


Oleguer Presas (Barcelona)

Nagyon jó dolog a legjobban focizó katalán közgazdásznak lenni, a legjobb közgazdász katalán focistának meg pláne. Az viszont elég szomorú, hogy Európa egyik legjobb csapatában ennyi elég is ahhoz, hogy valaki rendszeresen szerepelhessen a hátvédsorban. Frank Rijkaard becsületére legyen mondva, idén már csak akkor játszatta a lelkes antiglobalista publicistát, amikor tényleg muszáj volt, ám Oleguer még így is képes volt jóvátehetetlen károkat okozni csapatának. Ha a Madrid ellen nem állíttatja ki magát nevetségesen, talán bajnokok lehettek volna. Ha az Espanyol ellen kicsit jobban védekezik, talán szintén. Mivel eladni soha nem fogják, a Barcelona drukkereinek egyetlen esélye, hogy ez a kétballábas pancser foci helyett inkább a tudományos életet választja, nekifut egy Phd-nek, bármi, csak takarodjon.


Fabio Cannavaro (Real Madrid)

Egyszerűen nem értjük, hogy miért tartják sokan sikernek Cannavaro első madridi idényét. A csapat bajnokként több gólt kapott, mint a második és a harmadik helyezett, és ezért bizony valaki felelős. Casillas nem, Sergio Ramos még kevésbé, hát akkor kire mutogassunk, ha nem az emberre, akit azért szerződtettek, hogy vezesse a hátvédsort? Persze Calderónéknak lehetett volna több eszük, hiszen nyilvánvaló volt, hogy vébégyőztesként Cannavaro csak levezetni ment Madridba, amíg a Juve vissza nem jut a Serie A-ba. Talán jövőre még marad egy kicsit lazsálni, de hogy utána húz vissza Olaszországba, arra mérget veszünk. 16 sárgalap, két meccsen kettő is belőlük, számtalan tahó falt - jobb is lesz a Madridnak nélküle.

Roberto Ayala (Valencia)
Egy argentin hátvéd, a nemzet büszkesége, a 107-szeres válogatott (ebből 60 kapitányként) sokféleképpen viselkedhet. Lehet kíméletlen rablógyilkos, vagy éppen finom, ám határozott úriember, egy dolog viszont semmiképpen sem: hisztis fürdőskurva. Amit Ayala idén a pályán bemutatott, azzal nem volt különösebb gond, bár az azért látszott, hogy 34 évesen már ő sem lesz fiatalabb. Amit viszont ő és egykori játékostársa, az időközben sportigazgatóvá előléptetett Carboni egymás elleni nyilatkozgatásban az idén előadtak, az párját ritkította még ebben a modern, nyavalygó világfutballban is. Hogy ki szegte meg írásban, amit szóban megígért. Hogy ki hazudott be nem létező sérüléseket. Hogy ki szerződött már el év közben a Villarrealhoz. Hogy ki olyan elviselhetetlen barom, hogy a szezon végén őt is ki kellett rúgni. Ha köcsögválogatottunknak lenne sportigazgatója, az tutira Carboni lenne, viszont a hátvédsor közepe így is Ayaláé.


David Navarro (Valencia)

Hát hogy is hagyhattuk volna ki. Az odáig rendben van, hogy nem lehet mindenki Ronaldinho – sőt, még David Villa sem – kellenek teljesen jelentéktelen, epizódszerepig is csak ritkán jutó szürke senkik is egy csapatba. Még az is rendben van, hogy alkalomadtán felnőtt, borzasztóan túlfizetett férfiak összeverekednek a focipályán, hiszen tényleg nagy bennük a feszültség, és néha így robban ki. Az viszont már egyáltalán nincs rendben, ha csapatod továbbjutása után, amelyet te végig a kispadról követtél berohansz a pályára, és egy ökölcsapással eltöröd az ellenfeled orrát, aki nem is tud visszaütni, hiszen éppen saját csapattársai fogják le. Majd gyáva nyúlként beszaladsz az öltözőbe. Az ilyet nem hat hónapra kell eltiltani, hanem örökre.

Ander Murillo (Athletic de Bilbao)
A fiatal baszk hátvéd 17 sárgalapjával az idei spanyol bajnokság legtöbbet büntetett játékosa volt a zaragozai bokszbajnok Diogo mellett, őt viszont békén hagyjuk, mert olyan jó szezont zárt, hogy majdnem a szuperválogatottunkba is bekerült. Murillo viszont annak a bilbaói védelemnek volt oszlopos tagja, amely 62 gólt kapott, aminél többször csak a tökutolsó Násticot alázták meg. Az Athleticnek óriási mázlija volt, hogy ha egyetlen ponttal is, de megmenekültek a kieséstől, ám ez nem Murillón múlott. A baszk hátvédsor naiv volt, mint egy fókakölyök és puhány, mint egy tapír. Kivéve persze Murillót, mert ő meg inkább brutálisan szabálytalan. Jövőre már Urzaiz sem lesz itt, és amíg Bilbaóban azon vitatkoznak, hogy beengedjenek-e kiejthető nevű játékosokat is a keretbe, Murillo vezetésével most már tényleg kiesnek az első osztályból.

Joaquín Sánchez (Valencia)
Egyetlen játékos létezik csak Spanyolországban, aki még Fernando Torresnél is kevesebbet mutatva van óriási sztárnak elkönyvelve, és ez bizony ugyanaz, aki arról is híres, hogy a mamája még óvodásként is sokáig szoptatta. Joaquín Dél-Spanyolországnak abból a lepusztult segglyukából származik, ahonnét rajta kívül csak bikaviadorok, flamenco-táncosok és Kiko, az Atleti egykori csatára. Ügyes srác, esze viszont nincs sok, szegényből a Betis pszichopata tulajdonosa, Lopera már a szezon kezdete előtt hülyét csinált, amikor ahelyett, hogy elengedte volna Valenciába, direkt kölcsönadta a másodosztályú Albacetének. Végül mégis sikerült a valenciaiaknak kivásárolni 25 millió euróért, amit egy szinte értékelhetetlen szezonnal hálált meg.


Juan Román Riquelme (Villarreal)

Hogy hálálja meg egy játékos, ha az ő elhibázott tizenegyesének köszönhetően csapata nem jut be Bajnokok Ligája döntőjébe? Természetesen elszabotálja a következő szezont és lelép év közben! Riquelme különleges figura a világ futballjában: melankolikus, introvertált játékos, aki szinte minden európai meccsén honvággyal küzdött. Barcelonában elbukott, és bár Villarrealban volt egy kiemelkedően jó éve, idén a klubvezetés már nem bírta tovább a hülyeségeit, a kihagyott edzéseket, a Buenos Aires-i nyomornegyedekből az ő pénzükön Spanyolországba repített régi haverokat. Télen Riquelmét kirúgták (“kölcsönadták”), visszament a Boca Juniorsba, ahol természetesen remekül játszott, a mostani Copa Américán meg pláne. Az ilyen egyáltalán minek jön át Európába???


Deco (Barcelona)

Túl könnyű lenne Ronaldinhót beválogatni a csúcsköcsögök közé, és egyébként is, azt a Werder elleni, sorfal alatt belőtt szabadrúgást meg a Villarreal elleni ollót nehéz elfeledni. Deco viszont mit csinált az idén? A nagy semmit, azt. Legalábbis ami a focit illette, mert például az apró szemétségeket, amikben ő azért mindig is jó volt, idén különösen magas fokon művelte. Egy kis ráncigálás itt, egy kis rugdosás ott, egy kis taposás meg amott – mindegy, csak aljas és kötekedő legyen. Viszont ha már a pályán nem mentek a dolgok, az öltözőben Deco a legmegosztóbb személyiség, a brazil szekció az ő vezetésével került szembe lassan mindenkivel, főleg pedig Rijkaarddal és Eto’oval, aminek az eredményeit aztán idén jól meg is lehetett nézni. Azért az mond valamit, hogy minden felmérésen a sztárok közül legszívesebben őt látnák a lehető legmesszebb a csapattól a kesergő katalán szurkolók.


Antonio Cassano (Real Madrid)

Feltűnt valakinek az utóbbi fél évben, hogy a Madrid keretében van egy Cassano nevű játékos? Ugye, hogy nem. Nyilván az sem, hogy ez az elhízott zsírfej még mindig csak 24 éves. Másfél év alatt 14 meccs és mindössze 4 gól mindent elmond ennek a bunkónak a teljesítményéről, és a helyzeten az sem javít, hogy elég sokat volt sérült. Ha nem zabálna annyit, biztos jobban bírnák az ízületei... Októberben a saját edzőjét küldte el a picsába, amiért gyorsan elzavarták az öltözőből, aztán amikor nagy kegyesen visszaengedték a csapathoz, hátha ő is képes lesz úgy összeszedni magát, mint Beckham, megint egyből megsérült. Woodgate óta ilyen felesleges senki nem volt Madridban.

Javier Saviola (Barcelona)
A patkányságnak különböző fokozatai vannak a profi futballban, Saviola az idén mindenesetre a legmagasabb szintre jutott. Hiába próbálták meg a szezon előtt szép szóval és az ég világon mindennel meggyőzni, hogy a saját karrierje érdekében húzzon el Barcelonából egy olyan csapathoz, ahol számítanak a játékára, az argentin, tudatában annak, hogy a klub előző vezetése által aláírt szerződés játék nélkül is szállítja neki a milliókat, inkább maradt a Camp Nou kispadján (sőt, a lelátóján). Aztán amikor a csapatot sújtó sorozatos sérülések eredményeként mégis kapott néhány lehetőséget, a kiscsapatoknak rendre szórt egy-két gólt, a fontos meccseken pedig békésen eltűnt a mezőnyben. Mindezek ellenére a katalán közönség teljesen érthetetlen módon imádta (talán mert olyan cuki kis feje van), amit most hogy hálál meg? Elszerződik a Real Madridhoz. Elképesztő.


Edző: Javier Aguirre

Az odáig rendben van, hogy az Atletit mindig nehéz irányítani, és az idén Maxi Rodriguez és Petrov sérülései tovább komplikálták a feladatot. Viszont a szar melót is el lehet tisztességgel végezni, és nem úgy, mint ahogy Aguirre tette. A mexikói (akinek egyébkén Baszk a beceneve) egyszerűen nem tudott mit kezdeni egy olyan kerettel, amelyikbe lényegesen több tehetség szorult, mint az egy évvel korábban a BL-ig vezetett Osasunába, nem tudott mit kezdeni a hülye elnökséggel és pláne nem tudott mit kezdeni Spanyolország legodaadóbb, ugyanakkor a lécet a legmagasabbra is helyező közönségével. Szégyenszemre a semmit nem érő hetedik hely jött csak össze, aminél többre 12 vereséggel nem is nagyon lehet pályázni. A Barcelonától beszopott, klubtörténetileg is jelentős 0-6-al meg pláne nem.

35 komment

Címkék: spanyol la liga köcsögválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr16116283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.07.11. 21:25:03

Hiányolom a kedves Victor Valdezt, akin oly sok minden múlott a Barca idei szereplése kapcsán, pl. a Liverpool elleni hazai meccs??? :)
Spanyol, köcsög, kapus: nekem egyből ő jutna eszembe ezekre a szavakra! :)

IronRock 2007.07.11. 23:59:53

Jórészt egyetértek az összeállítással, Deco-t azonban megvédeném. Egyrészt nem fér a fejembe, mi a francért hozták el őt a Porto-tól. Az nyilvánvaló kellett hogy legyen számára is, hogy egy sokkal nagyobb sztár (Ronaldinho) lesz az irányító, másrészt minek kellett nekik Deco, amikor olyan kreatív középpályások álltak a Barca rendelkezésére, mint Xavi vagy Iniesta. Deco ennélfogva egyfajta vízhordó szerepre lett kárhoztatva, holott ő ennél sokkal többre képes, ezt a Porto-val 2003-ban megnyert UEFA és 2004-ben megnyert BL is bizonyítja. Valószínűleg nem ízlik neki az a poszt, ahol nem ő osztogathat, hanem csak kiszolgálja Ronaldinho-t és a többieket. Afféle pót-irányítóként sokszor neki csak a védekezés jut, ami nem erőssége, és itt jönnek be az alattomos szabálytalanságok...ami nem szép, sőt, elítélendő, de ezért nem Deco az első számú felelős, hanem Rijkaard, aki ebbe szinte belekényszerítette. Lehet, hogy az öltözőben Deco az egyik legmegosztóbb személyiség, viszont a pályán ő eddig ahhoz szokott hozzá Mourinho alatt, hogy az ő kezében a karmesteri pálca, és csinált is zsenális dolgokat. Mindent összevetve, Deco-nak el kéne mennie a Barca-ból olyan helyre, ahol ő az első számú irányító, és végre nem kell olyan feladatokat végeznie mint a védekezés, amiben egyértelműen ön-és csapatveszélyes.
De az tetszik az összeállításban, hogy nincs egyetlen Sevilla játékos sem, ellenben a három nagyból (sőt Athletico Madrid is) azért vannak szép számmal. :)-

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.07.12. 01:22:46

Deco mindig is egy köcsög volt, ő Murinho játékos-énje. Szararc szar megpattanós-becsorgós gólokkal, meg még "portugál" is...

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.07.12. 01:33:14

vegulis egyet tudnek erteni Deco bevalogatasaval, ha nem olyan videot mellekeltek, ahol Gutit b.ssza fel! :)))

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.07.12. 01:34:27

vegulis egyetertenek Deco bevalogatasaval,
ha nem olyan videot tesztek be, amin Gutit b.ssza fel :-)))

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.07.12. 01:35:51

bocs, eloszor elszallt...
masodszorra meg nem sikerult eltalalnom (csak a "b.ssza meg"-et :-)

sleepy 2007.07.12. 09:15:31

Szerintem Carboni helyett Mijatoivc lehetne a kepzeletbeli kocsog sportigazgato. Iskolapeldaja annak, hogyan lesz egy jo jatekosbol dilettans vezeto, aki nem erti meg, hogy az a teny hogy tud banni a labdaval nem jelenti azt, hogy mindenhez ert ami a focival kapcsolatos.

mickeyknox 2007.07.12. 10:17:47

én saviolát nem raknám a köcsögök közé. különösen úgy nem, hogy cassano a másik. biztos van nála köcsögebb csatár is... victor valdez azonban nálam is stabil kezdó!

nasteey 2007.07.12. 10:38:53

Az a Victor Valdes, aki tavaly kivédte Henry szemét a döntőn? Aki az utolsó másodpercekben fogott ki egy lövést a bal filóból a Sociedad ellen, ami akkor pont 3 pontot ért? Vagy az, aki 11-est védett? Régen nekem sem volt szimpatikus, de mára nagyon jó kapus lett, akinek vannak még néha nagy bakijai - de még fiatal, fejlődik. (Lehet szidni a Liverpool ellen, azon Belletti hol a pisztolyban volt? A második gólnál Marquez miért nem tudta kifejelni a labdát?)

És nehogy már kevesebbre tartsátok, mint ezt a lúzer Cavallerot.

granado 2007.07.12. 11:14:52

OkOk. Rendben van a köcsögvállogatott, de Joaquín-t megvédeném, mert a szezon végén remek formát mutatott.

mickeyknox 2007.07.12. 12:45:22

nasteey:
"Az a Victor Valdes, aki tavaly kivédte Henry szemét a döntőn?"
egyrészt az tavaly volt, másrészt szokott lepkézni meg hülyén kijönni becsülettel. ez az idei köcsögválogatott, és idén nem védett mindig olyan nagy formában. egyébként az a cavallero hány meccsen védett? 5? az ilyen arcokat teljesen felesleges berakni egy idény köcsög vagy szuperválogatottjába. ennyi erővel angliában király gáborunk lehetne a köcsög-kapus :-)

nasteey 2007.07.12. 12:52:02

Sztem akkor sem kell berakni. 5 meccsen 14 gólt kapott Cavallero. És ennél roszabb lenne Valdes? Nagyon utálhatod - holott a Clássicón is remekül védet... pl. 1v1-ben RvN-nel...;) Jogtalanul szidjátok, főleg úgy, hogy a bajnokságban jóval több pontot mentet, mint amennyit elbuktunk. Ha már itt járunk: Hány meccs ment el azon, hogy rosszul jött ki, vagy lepkézett? Hány gólt kaptunk ezek miatt?
Ez már nem az a Valdes, aki az ellenfélnek dobja a labdát, és hátba rúgja Villát.

simon 2007.07.12. 14:09:34

Szerintem itt nagyon sok olyan van aki nem valo ide.
Cannavaro pl rajta kívül csa Nesta-tol láttam olyat h a golvonalrol kiollozza a labdát.
Ayala:aki 107szeres argentin válogatott tud lenni és közben évekig a Valencia védelmének oszlopos tagja az nem ide valo.
Saviola meg h nem ment el hanem megprobált bekerülni a csapatba az szerintem nem bűn.Arrol nem is beszélve h kb 3-4 játékost lehetne mondani akin a barca "elbukta"a bajnoki cimet de saviola nincs köztük.
Riquelme szerintem egy zseni....

A többivel egyetértek.
Deco egy kimondottam undorito,gusztustalan féreg,köcsög,alattomos sunyi.Lásd:Portugal -Holland VB meccs.

heizer 2007.07.12. 14:19:06

Szerintem az nst angol köcsögválogatottjának kapuját Király védi...

sleepy 2007.07.12. 14:24:46

Azon meccsen en is kocsog lettem volna, tokmindegy ki kezdte, ott mindket csapat jatyekosai orbitalis nagy kocsogok voltak. Ugyhogy szerintem nem fair azt a meccset peldanak hozni, raadasul nem is o volt a legnagyobb kocsog. Egyebkent szerintem is eleg irritalo a faszi.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.07.12. 14:31:42

"ennyi erővel angliában király gáborunk lehetne a köcsög-kapus :-)"

és lőn :)

nst.blog.hu/2007/06/11/premiership_es_videke_latorvalogatott_20_07

mickeyknox 2007.07.12. 14:56:43

aha, már látom... :-))) úgy látszik erről lemaradtam

Dean 2007.07.12. 15:02:48

Deco egy pöcs, ez nyilvánvaló. Semmi értékelhetőt nem csinált az egész szezonban, FŐLEG akkor nem, amikor nem volt a pályán Ronaldinho vagy Messi, és tőle várták a teljesítményt.
Saviola viszont nem illik ide, ugyanis nem ő szivatta a Barca-t, hanem a Barca őt. Évek óta szarakodnak vele. Kölcsönadják, hitegetik, el akarják adni - de mégsem, nem játszatják, stb. Pedig nagy tehetség a kölyök, ráadásul tényleg szimpatikus arc. Eto'o mellé és/vagy Gudjohnsen helyett ideális lett volna, Rijkaard puhapöcsű hülyesége, hogy nem mert 2 csatárt játszatni egyszerre. Minimum háromszor tehetségesebb mint Gudjohnsen, és sokkal jobban passzol is a Barca játékához.
Egyébként pont ez a legnagyobb elismerés, hogy a Real megveszi. Barca szurkolóként is remélem, hogy olyan lesz mint Eto'o, vagyis minden évben legalább egy mesterhármast rúg majd a Barcának, mert megérdemli(k).

Dean 2007.07.12. 15:08:16

Egyébként tuti, hogy Saviola Madridba megy?
A footballtransfers.co.uk/ oldalt szoktam nézegetni, ahol már aznapi igazolások is vannak fent, de Saviolát nem láttam sehol.

Viszont Gabriel Milito már a Barca tulajdona :)
(Metzelder (Dortmund) és Pepe (Porto) ment eddig a Madridba.)

nasteey 2007.07.12. 15:10:11

Jaja, amikor mindenki belement a fizucsökkentésbe, csak Saviola nem... most ki szivatott kit? (abban viszok egyetértek, hogy amikor itt volt idén, és szükség volt rá, akkor játszatni kellett volna)

rizla 2007.07.12. 17:06:24

"Saviola viszont nem illik ide, ugyanis nem ő szivatta a Barca-t, hanem a Barca őt. Évek óta szarakodnak vele. Kölcsönadják, hitegetik, el akarják adni"

mivan?
mi az hogy hitegetik? már régesrég megmondták neki, hogy jobb lesz, ha távozik. nem hitegették semmivel. de barcelonában még a pad is jobban fizet, mint máshol a kezdő, így aztán maradt. egyébként így van ez a realban is, mert hogy sem van nistelrooyt, sem rault nem fogja kiszorítani, az tuti. a real azért vette meg, hogy fricskázzon a barcának, nekik megéri egy padozó játékosnak adni a milliókat. nem véletlen, hogy nem volt nagy érdeklődés saviola után, jó drágán kínálja magát. de hogy miért, az nehezen érthető

rizla 2007.07.12. 17:08:29

valdesnek semmi keresnivalója nem lenne a köcsögválogatottban, bár elég nagy köcsög, és rettetenetes dolgokra képes, de majdnem zamora-díjas lett idén, ami egy meglehetősen sokat bénázó védelemmel bizony szép teljesítmény. ronaldinhonak sem lenne helye, nem csak az ollózás, meg a werder elleni szabad miatt, de 21 bajnoki gól, az 21 bajnoki gól

rizla 2007.07.12. 17:11:46

ironrock: "Lehet, hogy az öltözőben Deco az egyik legmegosztóbb személyiség, viszont a pályán ő eddig ahhoz szokott hozzá Mourinho alatt, hogy az ő kezében a karmesteri pálca, és csinált is zsenális dolgokat."

tévedsz, az elmúlt 3 szezonban, ezt a legutóbbit kivéve deco barcelonában is zseniális dolgokat művelt, nagyon is jó volt neki az a szerepkör, ahova rijkaard rakta. de ezt bárki láthatta rajta, amikor látta játszani, felszabadult volt, remekül osztogatott (legalább annyira függ tőle a csapat mozgása, mint ronaldinhotól), néha nagy gólokat lőtt, óriási cselei voltak. idén egyszerűen csak nem akart focizni, pont. kiégett.

Der Beste 2007.07.12. 21:24:31

A legjobb s legtalálóbb Navarro jellemzése.
Az ilyet valóban örökre kellene eltiltani!

Dean 2007.07.13. 01:46:48

Savioláról, csak amúgy adatok szintjén:
19 évesen ment a Barcaba, első szezonjában 17 gólt rúgott, amivel a góllövőlistán 3. lett. (Ennyit arról, hogy tehetséges-e.)
Egészen addig jól játszott a csapatban, míg Rijkaard nem lett az edző, mert neki "nem fért be a terveibe". Fölöslegesnek titulálták és elkezdték kölcsönadogatni. Eközben az Argentinokkal olimpiai aranyat nyert, a Sevillaval pedig UEFA-kupát(!).
Szerintem ha egy ilyen tehetséges csatárt egy edző nem játszat, mert nem fér be a terveibe, az nagyjából lefordítható magyarra úgy, hogy kib*sztak vele. Ezek után nem látom értelmét arról beszélni, hogy ő hogyan viselkedett a csapattal szemben. A világ bármely ilyen kvalitású játékosa dörmögni kezdene, ha padoztatnák.
Ő is Rijkaardon csúszott el, mint Quaresma, és - főleg így utólag - azt kell mondanom, sokkal jobban jártunk volna, ha Quaresma marad a csapatnál, Saviola több lehetőséget kap és Rijkaardot elzavarják a picsába.
(Quaresma a Portóban 04-05 legszebb gólját rúgta az Eurosport válogatása szerint.)

rizla 2007.07.13. 02:05:38

amit quaresma a barcelonában mutatott anno az kevés volt, ha pedig rijkaardot elzavarják a picsába, akkor nem nyernek se bajnokságot, se BL-t. tehát maximum quaresma, és saviola járt volna jobban. egyébként larsson sokkal jobb cserecsatár volt, mint saviola lett volna, univerzális játékos, az meg, hogy eto'o szintekkel jobb, mint saviola, az ne legyen kérdés.
saviola tehetségét egyébként a franc sem vitatja, de nincs ott az utóbbi idők 10 legjobb csatára között, ellenben eto'oval, henryval, vagy larssonnal.
arról pedig ügyesen hallgatsz, hogy saviola milyen pénzéhes. nem szorult volna a padra, ha belemegy a fizetéscsökkentésbe, mint a keret összes többi (!) tagja. érdekesek ezek a játékosok, akik láthatólag mentesek mindenfajta érzelemtől, és csak a "profizmus" motiválja őket. saviola pl lenyilatkozta pár hete, hogy "soha nem mennék a real madridba, nem tennék ilyet a szurkolókkal", most meg azt nyilatkozza, hogy "mindig is itt akartam játszani" (vagyis a madridban). most erre mit lehet mondani? mindkettő profi nyilatkozat, pontosan azt mondta velük, amit elvártak tőle (a szurkolók, illetve a szakvezetés), de mit árul el ez róla, mint játékosról? ezért nem kerülhet soha a legnagyobbak közé. ahhoz több kell, plusz szenvedély, plusz motiváció. nem mondom, van olyan játékos is, aki örök vándormadárként is képes maradandót alkotni, lásd pl saviola honfitársát, crespot, de ha saviolának ez össze is jön, az idei köcsögválogatottban jogosan szerepel. a kvalitásait senki sem vitatta, ezeket csak te erőlteted, sokadszor is bizonyítva naivitásodat, és butaságodat ezeken a fórumokon

heizer 2007.07.13. 08:00:54

Az nem tisztázott előttem, hogy mit jelent az nst olvasatában a köcsög? Ezekben a válogatottakban van olyan aki überbéna, hótgyökér bunkó állat, agresszív kismalac, meg hisztiskurva - van aki több is egyszerre - futballtudástól függetlenül. Olyan is van, aki pazar labdarúgó, ám mivel az idei szezonban csak felét hozta annak amit tud (amivel egyébként így is átlag fölötti teljesítményt nyújtott) ezért köcsög lett.

Ezek közé viszont nálam nem fér be Riquelme. Azért mert van egy formánkívüli fél szezonja (amit tudomásom szerint a honvágya mellett családi tragédiák is beárnyékolnak) és ezért inkább hazaköltözik, ahol aztán nyer egy Libertadorest (a döntőben négy gólt lőve) meg valszeg egy Copát - hát ezt túlzás köcsögségnek nevezni (attól függetlenül hogy spanyolban nem játszott jól, még nem köcsög).

Azér nehogy már az egyik legszerényebb, legvisszafogottabb klasszist egy napon emlegessük egy Navarroval.

str 2007.07.13. 08:01:05

"Egyetlen játékos létezik csak Spanyolországban, aki még Fernando Torresnél is kevesebbet mutatva van óriási sztárnak elkönyvelve, és ez bizony ugyanaz, aki arról is híres, hogy a mamája még óvodásként is sokáig szoptatta."

ennek van értelme? és hogy jön ide Torres? baj van vele? akkor tessék berakni a listába és megbeszéljük.
továbbra sincs poszt itt irdatlan nagy baromságok nélkül. kiváncsi vagyok, hogy egy csak egy youtube linkből álló bejegyzésbe hogy sikerülne bődületes hülyeséget becsempészni.

/rosszindulat off

str 2007.07.13. 08:02:54

batigol: egyetértek, teljesen. lehet, hogy a villarealban okozott némi zavart, de közel sem érdemli meg, hogy egy ilyen listában szerepeljen.főleg, mivel a szezon második felében (és most a copan) újra a régi volt, vagy még jobb, mint valaha.

Dean 2007.07.13. 11:55:58

Rizla, a butaságot sokadszorra is hagyjuk :)
Ha megfigyelted, Henry és a körülötte lévők is pont ilyen nyilatkozatokat adtak le. Tavaly még "sohase", most már "mindigis". Plusz Wenger: "jobb is hogy eladtuk". A profi sportvilágban mindig mindenki azt mondja, amit muszáj. Hogy ez szégyenletes, az más kérdés, de csak ettől Saviola sem lesz rosszabb másnál. Vagy nyilatkozta volna azt, hogy "utálok itt lenni és direkt szarul játszok majd"?
A fizetéscsökkentős dologról nem sokat hallottam, de gondolom ez már az után történt, hogy elkezdték padoztatni, és nem fordítva. Egyébként nem sokat számít. Ha jól sejtem nem idén történt ez a csökkentés, szóval emiatt az idei köcsögválogatottba még nem kerülhetne be.
Mellesleg érdekes, hogy azt mondod, a kvalitásait senki nem vitatja, miközben folyamatosan azt csinálod :) Igenis világklasszis lehetne, ha nem szivatta volna a Barca. Mivel se Ronaldinho, se Messi nem a fejre beívelgetéseiről híres, tökéletesen passzolna a játékukhoz az alacsony, ámde gyors és agilis Saviola - ha adnának neki annyi lehetőséget, hogy formába lendüljön.
Amit itt Bede a cikkben ír (gyakorlatilag annyi, hogy Saviola szereti a pénzt) szerintem messze nem olyan dolog, mint amiket a többi köcsögválogatott-tag csinált. Az meg, hogy a "patkányság legmagasabb foka" lenne, egyenesen nevetséges.
Nem akarta otthagyni a pénzes szerződést? Aha, és milyen jól jött, amikor Eto'o sérült volt, Gudjohnsen meg szar. Most meg elszerződött? Ezen sem csodálkozok, annyit baszogatták. És az összes olyan hang, hogy "menjen már el a csapattól", leginkább csak Rijkaard volt.

ui. hogy Rijkaard nélkül mit nyert volna a Barca, azon kár vitázni, de a legtöbben azt mondják Henk ten Cate volt az ész.

rizla 2007.07.13. 19:54:56

dean:
tényszerűen tévedsz. henry azt nyilatkozta már tavaly is, hogy ha nem az arsenalban játszana, akkor a barcelonába menne. erre kristálytisztán emlékszem.
"de gondolom ez már az után történt, hogy elkezdték padoztatni, és nem fordítva."
ismét tényszerűen tévedsz, ezért lett kegyvesztett.

de én nem is értem mi a problémád. a barca megmondta saviolának, hogy nem tartanak rá igényt. ÉS??? mint klubnak, ehhez joguk van. saviolát vitte volna már évek óta boldog-boldogtalan, akinek lett volna rá, és a fizetésére pénze, de ő akart maradni. érted? nem fogod fel tényleg? megmondták neki, hogy NEM FOG JÁTSZANI, de ő maradt, pedig elmehetett volna. szerinted miért?
és ebben mi a szivatás? nem fogom fel.

te szerelmes vagy saviolába, vagy mi?

sh4d0w 2007.07.15. 07:46:32

Azt mondjátok meg nekem, hogy a Deporból hogyhogy nem került ide senki? A teljes csapatot be lehetne tenni ide, az itt fenn megnevezettek meg hozzájuk képest csak a B-csapatba férnének be. Ha a Depornak nem ment a játék, nagyon csúnyán elkezdtek rugdalózni - lásd pl. a Sevilla elleni vmelyik meccsüket...

Saviola helye meg megkérdőjelezhető. Őszintén: ki az az hülye, aki elhúz egy olyan vállalkozástól, ahol meló nélkül is egy rakás pénzt kereshet?! Arról nem is beszélve, hogy most elverni rajta a port, hogy elmegy, mikor egyértelműen nem számítottak rá... kissé nevetséges...

Dean 2007.07.15. 21:08:56

Rizla, én meg arra emlékszem, hogy tavaly is meg akartuk vanni Henry-t, a BL-döntő környékén volt szó róla, és Henry azt nyilatkozta, nem megy, mert az Arsenalban akarja letudni a pályafutását.

Dean 2007.07.15. 21:16:34

Tisztelt Rizla!

Nem tudtam nem észrevenni a tényt, hogy az ön nevelése során a kedves szülei elfelejtették megemlíteni azt a viszonylag újkeletű pszichológiai tézist, miszerint ha valaki valamit máshogy gondol, az attól még nem hülye.
Merem remélni, hogy ezt az apró gondolkodásmódbéli csorbát mihamarabb kiküszöböli. Ha ez (esetleges jellem- vagy intellektusbeli korlátok miatt) meghiúsulna, szeretném arra kérni, hogy vegyen erőt magán és tartózkodjon mások személyes inzultálásától egy szakmai jellegű vitában.

Megértését előre is köszönöm.

halareaal 2007.07.24. 19:33:12

Azért egy kicsit furcsa h Cannavaro ide lett rakva mert a világ legjobb védőjeként idén rossz formát mutatott. megesik. Riquelme vitte a Villarrealt a bajnokságban ésa blben is senki nem szólhatja meg h elrontotta azt a büntetőt. Joaquin inkább balek szegény mint köcsög sztem és nem egy rossz játékos. ide david navarro passzol a legjobban azt viszont nem értem h hol van Eto'o. idén semmit nem csinált csak hátráltatta viszályokkal a csapatát és amugysem az értelmes megnyilvánulásairól híres.
süti beállítások módosítása