Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

One year to go

2007.06.07. 19:55 _benito

Még a Vágási-családban is előfordult, hogy Feri és Juci nem értett egyet valamiben, így nem meglepő, hogy szerkesztőségünkben is felütötte fejét a turáni átok. A nézetkülönbség pedig dühödt fanatizmusba hajszolta jelen sorok szerzőjét. És nem is bántam meg, hogy szerdán az összes létező és hozzáférhető mérkőzést végignéztem, mert így nem maradtam le többek között a Svédország – Izland (5-0) meccs 5. góljáról, mely egyértelműen mutatja, hogy Európa leggazdagabb országát a mai napig barbárok lakják.

A csoport egyébként kimondottan izgalmasan alakul, élen a fenti videóban idősb. Baradlay kegyetlenségével felvértezett svéd válogatott, nyomukban a mindig szar spanyolokkal és jönnek fel a dánok is, akiket szintén képtelenség kedvelni, kivált Tofting visszavonulása óta.

De itt van ezen kívül egy parádés bemutatkozás, Fabio Quagliarella nem csak pompás vezetéknevével tűnt ki a litvánok elleni meccset kétségkívül komolyan vevő olasz válogatottból, hanem azzal is, hogy előbb vágott egy komolyat ballal, aztán egy még komolyabbat jobbal. Olaszország a 0-2-vel már második, előttük a grúzokat takarékosan verő franciák két ponttal, mögöttük pedig a hamarosan kifulladó skót és ukrán sporttársak.

Sajnos nekünk megint nem sikerült nyernünk, sőt, néhol kifejezetten kellemetlen meccsen szenvedtünk tükörsima vereséget. Várhídi Péternek szeretnénk üzenni, hogy egy kicsit már aggódunk, hogy esetleg nem lesz meg a továbbjutás. Harc viszont lesz, Görögország jó eséllyel megszerzi a lehetőséget címe megvédésére (tudom ám, hogy sokaknak gondolkodni kellene rajta, hogy ki nyerte a legutóbbi EB-t, én is jobban szeretném elfelejteni.), mögöttük a régi játszótárs törökök és az általunk egyedül legyőzött bosnyákok. Norvégia nem jut ki, ha van igazság. 

A futballturizmus halálcsoportjában a románok a bolgárokat oktatják két ponttal, mögöttük Albánia és Belorusszia, a dobogó harmadik fokán pedig a szabályt erősítő kivétel (a csoport majdani győztese) Hollandia. Ők egyébként szabadnapjukon összehozták a Szmókerek Párbaját és Thaiföldön hakniztak egyet, inkább a házigazdák szépítőgólja miatt érdemes megnézni az alábbi videót


Owen lőtt egy owenes, Crouch egy crouchos gólt, mindkettőjüket Beckham hozta kihagyhatatlan helyzetbe, helyreállni látszhat az élet tehát odaát. Anglia azonban még nem továbbjutó, sőt, a továbbjutás és köztük a majdani csoportelső horvátok, az oroszok és az izraeliek is ott vannak. Kíváncsian várjuk a műveltségükről híres európai futballszurkolók reakcióját egy esetleges izraeli döntős szereplés alkalmával.


A lengyel-szerb-portugál tusakodás roppant izgalmas befutóval kecsegtet, míg a németek által uralt D csoportban a cseheknek már csak a kegyetlenül favágó íreket kell végleg levakarniuk magukról, hogy készülhessenek is a pótselejtezőre döntőre. Akit érdekel, az UEFA honlapján megtalálja az összes selejtező összefoglalóját, a szép szabadrúgásgólok kedvelőinek a figyelmébe ajánlanám a skótok első gólját, a röhejes öngólokon derülni képes perverzek pedig semmiképpen ne hagyják ki a német-szlovák meccset. Most egy időre pihenni térünk, de ezennel szeretném beharangozni, hogy nem végeztünk a nemzetek közti csatákkal egész nyárra, mert hamarosan itt a vérgőzös csaták ígéretével bejelentkező Copa América.

21 komment

Címkék: videó összefoglaló eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr594574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azazello007 2007.06.07. 23:22:00

"tudom ám, hogy sokaknak gondolkodni kellene rajta, hogy ki nyerte a legutóbbi EB-t, én is jobban szeretném elfelejteni"

Miért? nyerték volna meg a rettenet szarul játszó olaszok, a gyenge franciák, vagy az arrogáns portugálok?

Nem értem, miért kezeli mindenki úgy a görög győzelmet, mintha véletlen lett volna. Megverték a békaevőket, a cseheket, meg a portugálokat (kétszer is). Ez véletlen?

szbszig 2007.06.07. 23:53:29

"a németek által uralt D csoportban a cseheknek már csak a kegyetlenül favágó íreket kell végleg levakarniuk magukról, hogy készülhessenek is a pótselejtezőre."

Nincs pótselejtező. :p

Ronal-d'oh! 2007.06.08. 07:04:10

Akkor 2 továbbjutó van?

fifuszfc · fifuszfc.blog.hu 2007.06.08. 08:42:26

ja-ja... nincs pótselejtező. azé' vannak ennyien egy csoportban

heizer 2007.06.08. 09:20:55

Én sem értem miért ez a görög fikázás. Ha valaki úgy nyer Eb-t hogy megveri a címvédőt, a titkos esélyest mega házigazdát kétszer ráadásul 11-es párbaj nélkül az csak megérdemelt lehet. És nem játszottak csúnyábban mint a vb-n: az olaszok szinte végig, a negyeddöntőtől a németek és sokkal jobban mint a "leglátványosabb futballt játszó csapat"-ként aposztrofált portugálok.

Csak a miheztartás végett: a 90-es vb-n a németek az uccsó 3 meccsen nem lőttek akciógólt és volt egy 11-es párbaj, 94-ben a brazilok az uccsó két meccsen semmit nem csináltak (plusz büntik), a 98-ban a franciák csak a döntőben játszottak jól (1 hosszabbítás, 1 büntis meccs a döntőig) 02-ben na akkor jók voltak a brazilok, tavaly meg már mondtam, még a legszebben játszó franciák is csak két 11-est meg egy szabadrúgásból esett gólt produkáltak az uccsó 3 meccsen. Az EB-ken egy picit jobb a helyzet, de akárhogy is nézem a görögök csak annyiban lógnak ki a sorból hogy nem nagy futballnemzet.

kuttorkutya 2007.06.08. 10:24:00

"02-ben na akkor jók voltak a brazilok"

Hát, ahogy vesszük. A belgák ellen besegített a bíró, az angol meccs rettenetesen szar volt, és egy freak gól döntötte el, míg a félelmetes törökök elleni elődöntőn profin hozták a papírformát, a döntőben pedig minden idők leggyengébb német válogatottját sikerült legyőzni egy potyagólnak köszönhetően. Szóval ez a jótól nálam messze van.

drani 2007.06.08. 11:26:40

tehát akkor azt le lehet szögezni, hogy aki világversenyt nyer, az egy szarul játszó béna, tizenegyesre játszó csapat, akiket a bíró segít.

csadag 2007.06.08. 12:48:33

Attól, hogy más csapat is nyert undorító játékkal, az még nem változtat semmit a tényen, hogy a görögök győzelme az eb-n a futball történetének egyik legnagyobb blamája. Persze az angolok is szarok voltak, a portugálok is, de mondjuk ott voltak a csehek, akik simán a legjobb játékot nyújtották, csak éppen sikerült kiszopniuk a görögöktőlegy szánalmas fejesgóllal.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.06.08. 14:01:08

akárhogy is, a görögöket rossz volt nézni, az eredmények alapján valóban teljesen megérdemelten nyertek (nyilván igaza is van annak, aki szerint ennyi számít, semmi más), de játékban semmit nem mutattak, viszont eredményesen kinyírták minden ellenfelük játékát. ha ezzel már eb-t lehet nyerni, akkor hajrá, de tapsikolni nem fogunk hozzá sem most, sem a jövőben.

a tévedésért elnézést kérek!

_benito · www.nst.blog.hu 2007.06.08. 15:11:49

döntött az uefa a dán-svéd meccsen történtekkel kapcsolatban: ahogy várható volt, a 3 pont a svédeké, a dánok fizetnek 61.000 EUR büntetést és a következő négy hazai meccsüket (lie, esp, lat, ice) legalább 250 km-re koppenhágától kell lejátszaniuk.

bővebben: uk.eurosport.yahoo.com/08062007/58/uefa-award-sweden-win.html

Lond · http://lond.blog.hu 2007.06.08. 15:52:06

hol lenne a válogatott meccsünk, ha Bp-től 250 km-re kellene elvinni? :) Dánok is elég nagy szarban vannak ilyen szempontból, mert arra nincsenek nagy városok...

bugris 2007.06.08. 15:55:18

Most láttam a Zuhanyhíradóban a szövetségi kapitányt, amint hosszasan értekezett arról, hogy a világ futballja már nem fog tovább fejlődni.
Megnyugtató tudni, hogy jó kezekben van a magyar futball jövője.

Romanes eunt domus 2007.06.08. 17:12:43

Kár, hogy a magyar futball se fog tovább fejlődni, ha így megy tovább...
A legszebb az egész műsorban az volt, ahogy Mészöly próbálta védeni a fiúkat, hogy "pariban voltunk a görögökkel a második félidőben" :D Zombori meg leoltotta, hogy " mert sétáltak a görögök...", Kálmi meg felkapta a vizet :D

rizla 2007.06.08. 17:21:11

"Miért? nyerték volna meg a rettenet szarul játszó olaszok, a gyenge franciák, vagy az arrogáns portugálok?"

miért, szerinted csak ez a 4 csapat volt ott, vagy mi?
nyerték volna a csehek, vagy az angolok.

Ronal-d'oh! 2007.06.08. 18:08:55

Jaja, az angolok akkor még szépen játszottak... Rooney hihetetlen formában volt, 4 meccsen 4 gól :O, a cseh csapat meg egyenesen a legszebben játszó csapat volt.

szbszig 2007.06.09. 01:54:24

Nem tudom, hogy ez a 250 km a "szokásos" büntetés, vagy csak direkt a dánokat akarták szopatni vele, de mindenesetre a girbe-gurba szürke vonallal bejelöltem, hol halad ez a határsáv Dánián belül...:

img230.imageshack.us/img230/2563/denmark250vh7.png

Dean 2007.06.09. 11:11:08

Néztem a Norvég-Magyar meccset, és a gólok láttán eléggé elszomorodtam.
De aztán a meccs közben világosodtam meg: ezek TÉNYLEG 18 éves kölykök, akiknek tényleg nem most kell megverni mindenkit, hanem majd min. 4 év múlva.
Ilyen szemmel nézve teljesen más képe volt a meccsnek. Voltak látványos megmozdulásaink, és ebből lehet még valami, ha hagyják nyugodtan fejlődni ezeket a csávókat.
Egyébként ha most jönne egy új edző, mit csinálhatna másképp? Visszahívná a "nagy öregeket"?! Ugyan...

Várhidi túlságosan defenzív, de ért annyira a futballhoz mint bármelyik másik magyar edző. Egyetlen hibájának azt látom, hogy nem nyomatja a támadó játékot. (Mikor a görögök ellen lehozta az egyetlen csatárunkat, szívesen elbeszélgettem volna vele...)

dr. Wilbur Swain 2007.06.09. 11:25:04

Dean: ki volt a 18 éves kölyök a norvégok ellen???
Végh: 36, Szélesi: 25, Juhász: 24, Balogh B.: 22, Vanczák: 24, Tőzsér: 22, Tóth B.: 26, Buzsáky: 25, Hajnal: 26, Gera: 28, Priskin: 20 (néhol kerekítettem)
átlagéletkor: 25 év
semmi bajom ezekkel a srácokkal, de ezt a "18 éves kölykök"-szöveg egy agymosás

bugris 2007.06.09. 11:40:03

A gond az, hogy tíz év múlva sem lenne más az eredmény, mert a 37 éves Carew is simán le fogja játszani a 32 éves Baloghot. És még közel sincs az első száz támadóhoz, meg azokhoz, akik akkor majd a spílerek lesznek. (Érdemes megjegyezni, hogy az ajnározott, tarthatatlan Carew az elmúlt két évben 58 meccsen 16 gólt szerzett.)

A 250 km meg szokásos. Törököket ennél is jobban megbüntették.

Dean 2007.06.09. 16:38:25

Akkor engem csúnyán átvertek :)

Több lehetőséget a fiataloknak!

Brrrrr

zolika84 2007.06.09. 17:53:32

Ha jol emlekszem Bicskei Bertalan is erre alapozott, a fiatalitasra. Mikor is ert be az a csapat?
süti beállítások módosítása