Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Pippo 2 - Mindenkimás 0

2007.05.24. 01:22 Gitár János

Vidám társaságban néztem a BL-döntőt; volt, aki a Liverpoolnak drukkolt, volt, aki a Milannak, volt, aki csak szeretett volna minél jobb meccset látni. Nem mondom, hogy meglepődtem, viszont annál jobban felháborodtam, amikor még a Milan-drukkerek is Inzaghit kezdték fikázni. Teljesen elterjedt média- és drukkerszerte a nézet, hogy Pippo valamifajta béna gyerek, aki vagy hisztizik, vagy lesen van. Aztán persze megnyerte a meccset.

Az első gólról az idők végezetéig lehet vitatkozni. Hogy el akart ugrani, vagy épp ellenkezőleg, teljesen tudatos volt, ahogy beletette magát Pirlo szabadrúgásába. Vagy pláne hogy le is kellett volna fújni, mert kezezett. Inzaghi mindenesetre gólt akart - és gól lett.

A másodikon nem lehet vitatkozni. Kaka passza a magasabb stratégia és a költészet frigyének csodálatos gyümölcse volt, de Inzaghi méltó volt a passzhoz, ahogyan kisodródva, a vetődő Reina hóna alatt berúgta. Két perccel előtte Európa négyötöde rajta röhögött, mert egy potenciális gólpasszt, mint egy nem különösebben ügyes ifi, átengedett a lába között. Két perccel ezután kiderült, hogy ez teljesen mindegy, mert hát helyzetből lesz a gól, és Pippo a második helyzettel el is intézte ezt a BL-t. Nagyon jó mondás volt Alex Fergusontól, hogy Inzaghi lesen született, de félünk, ugyanazok a lelki motívumok szülték, amelyek következtében a vásári bábjátékok kigúnyolják az ördögöt. Az ember azért mozog a leshatáron, mert akkor van esélye gólt rúgni, ha ott mozog. Az ember, ha megkapja a százas tempópasszt, hiába sodródik ki, be fogja rúgni a labdát és mehet mindenki árverezni az előrenyomott pólókat az eBay-en.

Mident egybevetve sima meccs volt, a Liverpoolnak ugyanúgy köze nem volt hozzá, mint a MU-nak a milánói visszavágóhoz, de Kuyt szépítő gólja enyhén szólva jelezte: alakulhatott volna másképp is. Persze hogy az egész okos, kombinatív és céltudatos Milan kellett ahhoz, hogy a Liverpool edzőpartnerré silányodjon. Ancelotti tudta, hogy ebbe az egészbe miért a hisztérikus harmincnégy éves csatárt választja a - később kissé gyomorforgató módon megünnepelt - főnök által ajánlott huszonöt éves Gilardino helyett. (Itt van némi segédanyag.) Inzaghi ellen nem lehet védekezni. Lesre lehet állítani egyszer, lesre lehet állítani nyolcszor, de ha van a csapatban valaki, aki elég jól indít (és ez a Kaka, ez elég jól indít), akkor világvége. Ha szorosan állnak rá, akkor lefordul és ott van előtte a tér, ha meg a teret védik, akkor elrúgja kapásból.

Nem tudok másik játékost, aki ennyire a gólról szólna. Se Sevcsenko, aki fénykorában az öltözőből is eltalálta a kaput, se Vieri, aki átmegy a falon is, se Henry, aki túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Nem tudok másik játékost, aki ekkora veszélyt jelentene az ellenfél kapujára akkor is, ha nem jó ütemben kapja labdát, ha háttal áll a kapunak, ha hárman fogják és még hárman állnak közte és a gólvonal között. Teátrális figura? Meglehet. Gyönyörű, egyszerre ösztönös és tudatos zseni, aki pontosan azt képviseli, ami a futball lényege (hogy tehát be kell rúgni a gólt!)? Egészen bizonyos.

71 komment

Címkék: olasz liverpool angol milan bl inzaghi ancelotti

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr886287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shogun 2007.05.24. 04:36:21

Tiamo
Tiamo tantissimo
Tiamo per sempre
Tu sei tutta la mia vita
Grazie, Grande MILAN!!!

Pityesz 2007.05.24. 07:43:07

Kiváncsi lennék a cikk írója mióta tartja Inzaghit ekkora fenomenális játékosnak. Gondolom, ha nem szerez tegnap a döntőn 2 gólt sosem tudjuk meg, hogy micsoda nagy csatárfenomén rejtőzik a piros-fekete mez alatt. Ha ezt a cikket 24 órával korábban írja (mint ahogyan eszébe sem jutott) vígan kiröhögi mindenki,....(remélem még most is!) Ok, elismerem, a 2. gól szép volt, de ez is inkább Kaká érdeme nem a kismajomé. Kissé undorító így a meccs után leírni ezt az "én tudtam, én mindíg tudtam" duma.
"Nem tudok másik játékost, aki ennyire a gólról szólna". Hmm... Röhej...

Azazello007 2007.05.24. 08:08:51

Én speciel tudok: úgy hívják, hogy Van Nistelrooy, és tudtommal éppen most lesz gólkirály pályafutása során a harmadik különböző nemzet bajnokságában.

A Milan pedig végül is megérdemelte a győzelmet, de azt hiszem, hogy ezzel idén csak a Milan-szurkolóknak okozott örömet, mert a meccs semleges szemmel nézve nagyon gyenge volt (én bele is aludtam).

r_magpie 2007.05.24. 08:10:10

Ahhoz a meccshez, amit én láttam, volt köze a Liverpoolnak. Sőt, valamivel több, mint a Milannak.

sh4d0w 2007.05.24. 08:26:15

Bravo, Milan!

Már nemtommelyik Európában is jegyzett edző mondta azt Inzaghiról, hogy a 16-oson belül a világ legveszélyesebb csatára. Ezt bizonyította tegnap ismét.

Ami meglepő volt, az a Milan-védelem bénázása; ennyiszer az egész szezonban összesítve nem adták el a labdát, mint tegnap. Féltem, hogy megbosszulja magát, de szerencsére a 'Pool csatárai sem voltak bombaformában.

Köszönet a 'Poolnak, szimpatikus ellenfelek voltak tegnap és külön köszönet a Milannak, hogy ismét a San Siróba került a BL-serleg!

::Meghajol

kzgy 2007.05.24. 08:32:20

Inzhagiról egy szót se írnék, ellenben arról igen, hogy meglepően sokat bénáztak a Milan-védők, sokszor adták el a labdát, stb.

Egy csomószor mondják szakértők, hogy amelyik csapat labdaszerzésben felülmúlja a másikat, az nyer jó eséllyel. Most a Liverpool legalább kétszer annyi labdát szerzett a középpályán, mégse nyert. Miért? Mert nem volt egy átkozott (gyors) csatáruk. Kuyt? Vicc. Crouch? Még nagyobb vicc. A két szélső közül Zenden meg egyszerűen öreg.

dondani 2007.05.24. 08:56:08

az eddigi cikke qrva jók voltak viszont pippo dicsőítése tényleg nevetséges. ő a valaha volt legnagyobb kamu. ha olyan nagyon jó volna akkor kiegyensúzottan hozná a meccseket, egyiket a másik után. de biztos hogy nem pippo lenne az a csatár akire a bajban számítanék. most kivételesen bemákolt 2 gólt, az elsőnél tutira hogy mellberúgta pirlo és épp azon gondolkozott pippo hogyan kerülje ki a labdát csak még ehhez is lassú volt és bepattant róla jó szokás szerint. a 2. gólnál meg kivételesen nem maradt lesen 1000ből 1x. szóval olykor a kóbor eb seggét is érheti napsugár!

Der Beste 2007.05.24. 09:11:07

Remélem ez a Pippo-t dicsőítő írás erős alkoholos befolyásoltság állapotában született, mert csak ez az egy dolog mentheti meg a szerzőt a nevetségessé válástól.
Pippo egy gyenge Van Basten utánzat, ennyi.

Lond · http://lond.blog.hu 2007.05.24. 09:16:56

Tényleg, Gitár János lehet hogy a Rai1-t nézte, és ott Berlusconi valami más meccset adatott le (vagy azt most épp nem ő uralja? nehéz fejben tartani). Szerintem a gólokon túl a Poolé volt a meccs legnagyobb helyzete (Gerrard), plusz 4-5 olyan lövésük volt, amik max 1 méterrel mentek mellé/fölé, ebből 2-3 olyan, ami Didától bemehetett volna. Szemben Kaká első félidős lövésével, meg Pirlo második veszélyes szabadrugásával. Szóval nekem nem tűnt úgy, hogy ez edzőmeccs lett volna, de persze nem vagyok elfogult Milanos, és nem szeretem Pippot se :)

_furry 2007.05.24. 09:26:06

Ez a cikk nevetséges, Pippotól - és nem csak Henry védelmében - egészen a Liverpool leradírozásáig. Az utóbbi évek leggyengébb döntőjét láttam, és valóban, mezőnyben, helyzetekben a Pool jobb volt, csak hát ezt is gólra játsszák. Bár az igazat megvallva, ettől a két szereplőtől nem is vártam mást, ezt csak azzal tudtál volna még megfejelni, ha a Pool kiegyenlített volna, és még 30 perc tusakodást kellett volna végigszenvednem.

Attica 2007.05.24. 09:35:57

Hát srácok úgy látszik fogalmatok sincs se a Milan játékáról, se Pippóról. Attól még a Milan uralta a meccset, hogy a liver lőtt többet mellé. ők éppen arról híresek, hogy a semmiből nyernek, mondjuk 3 helyzetből 2 gól. valójában a milan győzelme egy percig nem volt kérdés, ez a liver úgy gólképtelen ahogy van, a túloldalon meg elég egy villanás. Pippóról meg annyit, hogy ha elvonatkoztatunk a tegnaptól akkor is helytállóak a cikk megállapításai, de itt vannak a statisztikái akit érdekel, magáért beszél: www.footballdatabase.com/index.php?page=player&Id=22&b=true&pn=Filippo_Inzaghi. talán nem emlékeztek rá 99-ben hogy fordult le tíz perc alatt kétszer Stamról, gondolom a cikk írója igen. nem ő a legtechnikásabb, csak egy Gerd Müller típusú világklasszis csatár, de ezt elvitatni tőle elég nagy ökörség lenne.

mikipeti 2007.05.24. 09:37:38

Egyszerűen nem értem, hogy azokon kívül, akik Milánóban születtek és valamiért nem az Internek szurkolnak, hogyan szurkolhat valaki a Milannak. Rémes focit játszanak. Egyszerűen nézhetetlen. Csak hát eredményes. De ezért nem drukkolhat nekik innen valaki. Szerintem a Pool - bár nem játszott jól - többet tett a győzelemért. Egy jó formában lévő csapat kihasználta volna a Milan védőinek hibáit és bepakolt volna legalább 3 gólt. Pippo pedig lehet, hogy vérbeli csatár, de nem miatta nézünk meccset. A nagy játékosok a semleges nézőket is ámulatba ejtik. Ő nem.

Ahogy meg Berlusconit dobálták! Engedte, hogy dobálják! Ízléstelen, de tipikus olasz megnyílvánulás volt. Talán épp az UEFA kupadöntőn láttam, hogy valami hercegfélét oda akartak rángatni a kupaátadáson a győztesekhez, de ő valami ilyesmit mondhatott az erőszakoskodónak: "ez nem rólam szól, hanem a győztes csapatról". Tudjuk, hogy Berlusconi nélkül el sem indulhattak volna a BL-ben, nem kell erre még egy lapáttal rátenni.

feriboy 2007.05.24. 09:55:06

A tegnapi meccs tökéletesen igazolta, hogy miért nem vagyok milan drukker: szart se csinálunk, bénázunk, aztán ordenáré nagy mákunk van és inzaghi kezéről bepattan a labda. hát kész, azt hittem szét verem a tv-t. Azt be kell valljam, hogy a 2. gól szép volt. De ettől az Inzaghi-től kiráz a hideg :) A világon tuit ő lőtte a legtöbb lesgólt (plusz a valamilyen módon szabálytalanokat, pl kézzel).
Na az utolsó mondtak kicsit túlzás, de hát savanyú a szőlő...

Terrance 2007.05.24. 09:59:25

Ez a cikk elérte célját, hogy hergelje a nagyérdeműt.

Természetesen a világon senki sem gondolja komolyan hogy pippó jobb csatár mint mondjuk Henry. Gitár János sem, sőt Attica sem, aki szerint senkinek sincs fogalma a Milán játékáról, csak neki. Ennek alátámasztására előhúz egy statisztikát, melyből kiderült, hogy pippó élete legjobb szezonjában (10 éve) rúgott 24 gólt, míg Henry az elmúlt 5 szezonjában rúgott mindig minimum 24 gólt.
(Csak a száraz számoknál maradva és olyan tényezőket nem figyelembe véve, hogy kinek a játéka szórakoztatja jobban a közönséget.)

Paul Newman Jr. 2007.05.24. 10:01:00

Az idők végezetéig tudnám sorolni miben nem értek egyet a cikkíróval, megteszem hát röviden: gyakorlatilag semmivel.

A beharangozók alapján valami hasonlóan nagyszabású posztra számít az olvasó, helyette 77 magyar népmese stílusú élménybeszámolót kapok Inzaghiról meg minden másról, amiről sosem akartam.

Szakmaiságnak, hozzáértésenk nyomát sem találom, de most eltekintenék a cikk ízekre szedésétől, mindenki olvashatja.

Hol van ilyenkor a bede-benito szerzőpáros???

mechorang 2007.05.24. 10:16:09

szerintem meg az a nevetséges aki itt fikázza az inzaghit meg arról beszél hogy mekkora szar a milan
hahó hülyék épp most nyerték meg a blt
és inzaghi neve mellet két szám is volt az eredményjelzőn
ha a pool jobb lett volna akkor nyertek volna (ahogy a menu vagy a bayern is)
akik meg azon sírnak hogy nézhetetlen az olasz futball azok meg nézzenek vizibalettet mert az szép meg steven segal akciófilmet mert az izgalmas
ők a világbajnokok és a blt is olasz csapat nyerte
de pesze a sok okos szerint minden csak szerencse meg véletlen és éjjen az angol futball meg a c ronaldo meg a gerrard aki egy egyeneset nem bírt a labda rúgni...

ReAp 2007.05.24. 10:24:53

Miért van az, hogy minden olasz drukker a statisztikákkal jön? Nekem is van egy ilyen haverom minden elképzelhető fórumon kapom tőle, hogy legtöbb gólt ott lövik, meg milyen sportszerűek, mert náluk van a legkevesebb lap stb.

A statisztika nagyon érdekes dolog, ha egy faluban lakik egy 80 éves ember, meg egy 10 éves kisfú, akkor mondhatjuk statisztikailag, hogy a falu férfiainak átlag-életkora a legszebb férfikorban van. De a valóságban a falu nemzőképtelen.

Szerintem nem az olasz foci a foci: beállok bunkerezni egy Gattuso szerű arcot beteszek középre, hogy basszon agyon minden arra játót, majd egyszer átmegyek a félpályán és szerzek egy seggencsúszott gólt. Ez nem futball!

mechorang 2007.05.24. 10:38:13

ez tényleg hihetetlen ahogy megmagyarázátok az aktuális világbajnokokról hogy nem tudnak focizni!!!
ReAp neked mi a futball?
Az hogy 5 csatár meg 15 gól meccsenként mint 50 éve?
már bocs de már 10 fillér a gombóc fagyi, ha a bunker a legeredményesebb (amúgy meg már tök unalmas az olasz focit így jellemezni) akkor azt kell játszani. tetszik nem tetszik a milan nyerte a bajnokok ligáját inzaghi 2 góljával!!!

Azazello007 2007.05.24. 10:41:01

Mechorang: "ha a pool jobb lett volna akkor nyertek volna"

Hahó, kis barátom, bizony éppen ettől szép ez a focinak nevezett játék, hogy NEM MINDIG A JOBB NYER. Ha ennyire értesz hozzá, ezt miért hagytad figyelmen kívül?

Egyébként a tegnapi két csapatnak nem BL-serleg, hanem falhoz állítás és fejbelövetés dukált volna, olyan borzasztó rossz meccset játszottak. Brrr...még most is kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy másfél órát pazaroltam rájuk az életemből.

mechorang 2007.05.24. 10:46:36

Azazello007
szal szerinted tegnap a liverpool annyival jobb volt hogy győzelmet érdemeltek volna????
ha ennyire értessz hozza ajnlom továbbra is a vizibalett segal kombót

Beyonder 2007.05.24. 11:10:00

"Nem tudok másik játékost, aki ennyire a gólról szólna."
Drogba. Eto. Nistelroy. Huntelaar.

Szerintem ideje szakmát váltani Jani.

Joji 2007.05.24. 11:17:09

Lehet, hogy az olasz foci eredményes , de attól még nézhetetlen és unalmas fos.

Ha a sport1en két angol középcsapat játszik a 2-őn pedig két átlagos olasz...mindenki tegye a szivére a kezét...ki választaná az olaszt?

sh4d0w 2007.05.24. 11:32:12

Szerintem sok embernél csak az van, hogy savanyú a szőlő. Tetszik, nem tetszik, Olaszország világbajnok, a Milan BL-győztes.

Továbbá a Pippo-fikázóknak: mellik játékos rúgott BL-meccsen 4 gólt idegenben? Nincs belőlük sok...

_furry 2007.05.24. 12:03:34

Na, egy újabb statisztika :)

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2007.05.24. 12:31:38

Pippo király. Egy befejező csatár nem játszhat minden meccsen világklasszis szinten.

d3vnull 2007.05.24. 12:35:06

"hahó hülyék épp most nyerték meg a blt"
Ahol el sem lett volna szabad indulniuk:) Nem a Milan-al, mégcsak nem is inzaghi-val van bajom (azzal mondjuk már igen, hogy kalap szar volt a meccs), hanem azzal, hogy mennyire lehet pofátlanul szétmaffiázni az egészet. Már az is sok volt nekem, hogy a Juve, Lazio, Fiorentina megy a Serie B-be a Milan pedig marad, de legalább megvonták tőlük a 06-07-es BLben szereplés jogát.
Erre megnyerik? :) A játékuk alapján megérdemelték, teljes mértékben elismerem, csak hát tök jogtalanul. silvio papa elintézi mint Tibi bácsi...

Attica 2007.05.24. 12:43:30

Terrance!

természetesen nem gondolom, hogy én értek egyedül a milan játékához. végülis csak párszáz milan meccset láttam életemben, nem is értem ennyiből hogyan szűrhettem le bármit is. Még azt is aláírom hogy mindkét csapat megérdemelte volna a kupát. De: épelméjű ember nem gondolhatja, hogy ez a liver jobb mint ez a milan. nézzük meg akár posztokra (valahol 8-4-et hoztak ki, szerintem még ez is hízelgő), ebből a liverből összvissz 3-an férnének be a milanba, vajon mennyi lehet fordítva? könyörgöm a liverben szürke, átlagosan jó tucatjátékosok vannak, a milanban meg többszörös bl győztes, világbajnok legendák!
ja és nyilván nem pippo a legszórakoztatóbb, nem is az a dolga, ilyen típusú csatárok is kellenek meg henry félék is.

zom 2007.05.24. 12:53:28

Rizsporos parókába göngyölt szürke kavicsdarab,
Odaszáradt borotvahab, mi a füled mögött marad,
Saját farkába álmában belemaró vedlő áspiskígyó,
Végtelen VHS-en vetített Torgyán interpelláció,
Tömény, merő, fájón tömbszerű tömény unalom,
Csipőprotézises pók lassított mozgása a falon,
Pár kabukizó, lányhajú fiú pipiskedve rugdal
Szódával hígított fos: ez az olasz futball.


A labdarúgó Bajnokok Ligája idei döntőjét az UEFA legfrissebb reformjainak fényében nem labdarúgásban, hanem szerencsétlenkedésben játszották le. A végletekig unalmas mérkőzésen a megbeszéltek értelmében senki nem kísérelt meg futballozni, csak szerencsétlenkedtek, így a meccs szabályosnak tekinthető. A szerencsétlenkedésben tapasztaltabb AC Milan csapata 2-1 arányban győzte le a Liverpool együttesét. A mérkőzés felvételei iránt néhány családtagon és vérmes törzsszurkolón kívül csak az Aneszteziológusok Nemzetközi Szövetsége mutatott érdeklődést.

GGG77 2007.05.24. 13:37:51

Emberek! Ezt a sportot gólra játszák...
Inzaghi első gólja minden volt, csak nem kezezés, úgyhogy lehet tovább sírni a Liverpool sálba.
Azon kívül gey Liverpool szurkoló, hogy meri számonkérni a szép játékot!? A Chelsea/Liverpool kettős játsza a világ legocsmányabb játékát... A szép foci az a MU.
Olyanok merik fikázni Inzaghit, akiknek kedvenc csapatában egy Kuyt kezdő!!!??? Na menjetek a...

Milan, tu sei tutta la mia vita!!!!!!

Wegaz Doegdah · http://mdah.blog.hu 2007.05.24. 13:58:53

Nos, a vendetta megvolt, ennek örülök!
Inzaghiról meg annyit, hogy még mindig a legjobb játékos a Milanban. Amikor Sevchenko és Crespo is itt volt, akkor is Inzaghi volt a legnagyobb "érték" szerintem. Egy ekkora kalibernél nem lehet kérdés, hogy tudatos volt-e a gólja vagy sem... Ez szerintem természetes. Sőt, szerintem begyakorolt figura volt!

Wegaz Doegdah · http://mdah.blog.hu 2007.05.24. 14:00:07

Az elsőre gondoltam.
Szerintem...:)

mechorang 2007.05.24. 14:22:56

zom
és milyen érzés amikor "Pár kabukizó, lányhajú fiú pipiskedve rugdal" pár gólt az angol f@$z@gyerekeknek?
(akik utána a gyepen bőgnek)

amúgy meg mondj már lécci egy országot ahol a klubbok és a válogatott is erős?
(ha már arról beszélünk hogy "olasz foci", "angol foci", "spanyol foci" stb)

mechorang 2007.05.24. 14:48:15

"Ahol el sem lett volna szabad indulniuk:)"
egy értelmes ember sem gondolhatja úgy hogy ez a játékosok érdemeiből akár egy fikarcnyit is levon

d3vnull 2007.05.24. 15:07:11

Végigolvastad te a hozzászólásomat okoska?

Idézek magamtól : "Erre megnyerik? :) A játékuk alapján megérdemelték, teljes mértékben elismerem, csak hát tök jogtalanul. silvio papa elintézi mint Tibi bácsi..."

Szerinted arra gondoltam, hogy szarok a játékosok? Én értelmes ember vagyok, ezért preferenciám ellen beláttam, hogy győzött az a csapat amelyik több gólt volt képes berúgni. Te nem vagy értelmes ember, mert azt sem tudod mire reagálsz csak öntöd a taknyot. Szia.

Joji 2007.05.24. 15:08:12

Nem kellene, hogy ide is bevegye magát az NS fórumokon tapasztalt alpári, egymást fikázó stilus.

Tartsuk már tiszeteletben egymás véleményét!

enrikó karúszó 2007.05.24. 15:22:09

GGG77 2007.05.24. 13:37:51
Emberek! Ezt a sportot gólra játszák...

Hehe. Akkor talán meg kellett volna mondani a csapatoknak is, mert nem úgy tűnt, hogy arra törekszenek. Két szarul játszó, szürke csapat volt a pályán. Valaki már írta, hogy bealudt közben. Bevallom, párszor én is elbóbiskoltam. Persze a fanoknak így is OK, csak nyerjen a csapat... A semleges, fociszerető néző meg legfeljebb átkapcsol valami szappanoperára :-(

GGG77 2007.05.24. 15:28:56

Emlékeztetnék, hogy csak a Juve ment a Serie B-be. Azonkívül a Milan esetében csak egy meccsre sikerült bebizonyítani, hogy trükköztek a bíróval.

Nem baj, így már az Inter is tud bajnokságot nyerni! :)))

csadag 2007.05.24. 15:30:09

Jesszusom.. az első gól begyakorolt figura? Te milyen felvételt néztél? eltalálta a labda véletlenül... persze ettől semmivel sem lesz gyengébb játékos, de nem is értem ez, h lehet egyáltalán vita tárgya... a második az szép volt, de ezt hivják ugy h ziccer amit ilyen szinten elég sok játékos belőne. jó azt megadom h jól tud lefordulni meg egy az egyben veszélyes (de nem a legveszélyesebb lásd Henry, aki szintén bárkiről lefordul csak még mellette mindent tud a fociról). de azért azt sem kéne elfelejteni, h párszor most is majdnem elesett a labdában ez a zseni, és kb a nagymamám gumicsizmában magabiztosabb a tizenhatoson kívűl

d3vnull 2007.05.24. 15:36:38

"Emlékeztetnék, hogy csak a Juve ment a Serie B-be. Azonkívül a Milan esetében csak egy meccsre sikerült bebizonyítani, hogy trükköztek a bíróval."

Végül igen, de az eredeti kihírdetett büntetésben (de hülyén hangzik) még úgy volt, hogy a Lazio és Fiorentina is megy. Nem írtam ugyan oda, de arról beszéltem :)

mechorang 2007.05.24. 15:38:05

"Végigolvastad te a hozzászólásomat okoska?"

igen végigolvastam

"Szerinted arra gondoltam, hogy szarok a játékosok? "

na ezt honnan szedted? :-)
én annyit írtam hogy :"egy értelmes ember sem gondolhatja úgy hogy ez a játékosok érdemeiből akár egy fikarcnyit is levon"
ha ez nálad azt jelenti hogy a játékosok szarok akkor tényleg nincs miről beszélnünk, te, értelmes ember.szia.

Littbarski01 2007.05.24. 15:44:22

Ahány gólt lőtt csak a BL-ben eddig Pippo, annyi seggcsókot tapaszthat neki az összes fikázó a valagára. Tökéletesen egyet értek a cikk tartalmával.

Flatline_ 2007.05.24. 15:56:40

A Milan hozta azt amit hoznia kellett.
Aki meg megint a "bunkerfoci" miatt fanyalogna mert állítása szerint a milan csak azt tud játszani, ajánlom fihgyelmébe az elődöntő 2 meccsét is.
Inzaghit is lehet fikázni, olyan amilyen, de az eredményeit nem lehet elvenni vagy semmivétenni.

Hozzátenném, tegnap este nem a Milan volt az esélyesebb csapat a meccs előtt. Mondom ezt úgy hogy 1983 óta a Milannak szurkolok.

d3vnull 2007.05.24. 16:24:42

mechorang :
szummázva ez történt : kifogásoltam, hogy miként lehetett jelen a Milan a bl sorozatban. Zárszóként leírtam, hogy a Milan jól játszott, játékuk alapján ők érdemelték az első helyet. Erre te azt válaszolod nekem, hogy "egy értelmes ember sem gondolhatja úgy hogy ez a játékosok érdemeiből akár egy fikarcnyit is levon". Na, ez az ami nem tudom honnan jött neked, mert ennek épp az ellenkezőjét írtam, várj átszövegezem, hogy érthetőbb legyen : A Milan véleményem szerint jogtalanul vett részt a BL-ben, ám ez nem azt jelenti, hogy rosszul játszott volna, sőt, kimondottan jól játszott.

Sajnálom, hogy ennyit kell magyaráznom az amúgy egyszerű mondandómat, de remélem tisztába tettem a lényegét. Mivel az "értelmes ember" kitétel a te találmányod, gondoltam kedveskedek neked azzal, hogy jelen szituációra alkalmazom. Sajnos nem te nyerted a címet, mert egy egyszerű mondat értelmét is képes voltál 180 fokkal megfordítani.

omgwtf 2007.05.24. 17:53:26

Mekkora okostojás emberek vannak. Tipikus "mi aztán kurvára értünk hozzá, csak a valóság téved". Jobb volt a Pool? Max két éve. Unalmas focit játszik a Milan? Mert az angol foci valami kurva látványos állat ám. Kaká meg egy falábú lúzer, mi, amit a magyar tudálékos kocsmadrukkerek majd jól lehúznak.
Ország szinten nézve: Az angol bajnokságban csak elvétve vannak angol játékosok, csak a légiósok miatt jó, ha csak angolok játszanának... pfff... Az olasz bajnokságból meg egy világbajnok csapat kiállt egyetlen rohadt idegenlégiós nélkül. A vébé all-star csapatába 7 dígó és 1 angol (de az is minek) játékos került. Az egész sorozatban nem tudtak akciógólt lőni Olaszországnak! (volt egy öngól meg egy 11-es azt szevasz)
Mégis mit akarnak ezen megmagyarázni az angol drukkerek??? Nem szeretik a statisztikákat. Ez kábé olyan, mint hogy megmagyarázzuk, hogy a Mátra magasabb, mint a Himalája, mert "mi aszontuk", az a közel nyolcezer méter difi meg csak statisztika.

Inzaghi. Hardcore olasz drukker vagyok, de Pipót én sem szeretem nagyon. Ami viszont tény: hasznos játékos tud lenni, és tegnap hasznos volt. Mellesleg hány játékos van rajta kívül, aki BL döntőn kettőt rúg? Vagy hány olyan aki a BL sorozatokban kétszer is mesterhármast rúgott? Nem sok. Crouch és Kuyt egész biztosan nincs köztük. Valszeg soha nem is lesz.

Sírni lehet. A BL a Milané. Ha valakinek nem tetszik, nyugodtan lehet hülye blogokba hülye postokat írni.


 2007.05.24. 21:23:20

Nem tudom, milyen meccset neztetek. A Milan szaladgalt a labda utan, ha hozzakerult elvettek vagy ok maguk elpasszoltak, csak volt ket szabadrugasuk ujjeee. Ez annyival nem sokkal jobb az "itt a labda de mi a halalt csinaljak vele mert nincs csatarunk aki golt is tudna rugni, inkabb passzolok egyet a nezoknek a kapu mogott... ha veletlenul a kapunk ele kerulnek megis, meg felrugom oket" focinal.


 2007.05.24. 21:26:45

omgwtf: Kaladze meg Seedorf meg Dida meg kulonosen Kaka... azok mind elhanyagolhato tenyezok meg ha idegenlegiosok is

gekkodan (törölt) 2007.05.24. 22:52:52

akkor én mondok egy ilyet: samuel eto'o

meroving 2007.05.24. 23:04:35

Attica: Pippo mérlege link.

Szted ez jó, ez világklasszis? ROFLMAO

Sztem nézekess még kicsit statisztikát.
Amúgy mit monnyak, így utólag semlegesként bűn rossz meccs. Ezt vártam. Ezt vártam 2 éve is ettől a párostól.
A Milan nyert gz nekik.

Annyi viszont igen igen megkérdőjelezhető, hogy izé, hogy is indultak a BL-ben? :)

meroving 2007.05.24. 23:07:58

omwtf: hc olasz drukker? :)

Pár hete / napja volt itt 1 írás ami arról szólt, hogy a cikkíró reméli, hogy a foci nem abba az irányba indul el megint mint pár éve, amerre a Chelsea meg a Pool megy. És tegyük hozzá arramennek az olaszok is. Ritka kivételektől eltekintve.

A Milan nyert, hogy hogyan indultak már mind1 v hogyan nyertek.
Jól játszanak? Jól.
Eredményesek? Azok.
Szépen játszanak egy tavalyi Barcához képest? ROFL - nem.

mikipeti 2007.05.25. 01:10:57

A legidegesítőbb a Milanban az, hogy tele van jó játékosokkal, akiket nem hagynak focizni. Ezt látni az Internél is amúgy. És általában nem az ellenfél nem hagyja őket, hanem az edző. Ilyen játékosállománnyal 5-0-ra kéne győzniük a bajnokikon, nem pedig leállni 1-0 nál. Az angol foci azért szimpatikus sokaknak, mert ott 90 percig beleadnak apai-anyait. Ami nem feltétlenül jelent technikás focit, de benne van a sport lényege, a győzelemre törekedés és az ellenfél tisztelete.

neeskens 2007.05.25. 10:44:16

Namost én a liverpoolnak szurkoltam,meg kurvára idegesítő kis figura Inzaghi.De hát nagyon-nagyon jó befejező csatár.Tök felesleges összehasonlítani pl.Henryvel,mert más karakter.
Aki meg jó meccseket akar látni,annak a Premier League alsóházi meccseit ajánlom. Pl. én a West Ham rajongója vagyok, 9 kocsmai bunyós kinézetű angol,egy izraeli iránytó meg egy zseniális csatár(Tevez).Állat. Ld.WestH-Tottenham, a szezon meccse volt szerintem.Nézzétek meg a Youtube-on!

Attica 2007.05.25. 10:48:16

meroving: igen, a maga nemében világklasszis.
amikor nem volt sérült meg csere (hogy töketlen gilardinók is játszhassanak) akkor megrúgta a maga kis 15-18 gólját. csak jelzem az agyonsztárolt rooneynak idén 14 jött össze a bajnokságban. ettől még amúgy jobban bírom rooney-t mint inzaghit de elismerem az eredményeit. attól hogy utálsz valakit mert nem csinál a gól előtt 3 felesleges cselt, attól még el lehet ismerni hogy nagyon kevesen tudnak úgy lefordulni, kiugrani meg berúgni a ziccertmint ő, márpedig egy csatárnak ez a lényege. teljesen béna játékos csak nem rúg vagy 200 gólt.

bár elismerem egy olyan link jobb lett volna ami a nemzetközi statokat is tartalmazza

meroving 2007.05.25. 12:41:58

Attica: sztem sok (10+) aktív csatár van jelenleg a világon akiből jó ha 2-3 világsztár és rúgdostak ennyi gólt mint Pippo. És nem üzbég bajnokságban.

Ettől függetlenül elismerem a 2ik gól szép volt. Eredményesek és jók a Milanosok meg Pippo is. De azért a világklasszis flag nekem kicsit erős :)

De ugye ízlések és pofonok.

Attica 2007.05.25. 13:22:24

hát ezen nem veszünk össze, szerintem világklasszis csatár azt kész, persze sokan vannak jobbak. de ha mindenáron rangsorolni akarjuk, akkor szerintem egy 8/10-es, ahol nálam mondjuk 10/10 henry, seva, ronaldo, etoo így hirtelen (persze nem erre a szezonra gondolok, hanem az egész karrierjükre). ha csak a hozzá hasonló gerdmüllereket nézzük akkor meg mondjuk nisterooy meg trezegé is jobb nála, de még sorolhatnám. halkan jegyzem meg hogy még egyikük se lőtt duplát bl döntőben...

iBen 2007.05.25. 13:30:37

Pippóról (aki régóta néz olasz meccseket) lehet tudni: nem különösebben technikás játékos, gyorsnak se mondanám, életében talán 10 cselt sikerült megcsinálnia, tehát egyáltalán nem lehet jó focistának nevezni. Egyetlen dologhoz ért, abban viszont született őstehetség: jókor jó helyen lenni és a labdát a kapuba juttani bárhogy. Akár úgy, hogy beesik a hálóba a labdával, akár úgy hogy megfelelő helyen van, agyonrúgják és bepattan róla (ahogy most is), akár úgy, hogy a megfelelő helyen esik hasra és szabad/tizi lesz belőle. A cél pedig szentesíti az eszközt, mert azt sehol nem írják fel, hogy mennyire szerencsétlen/véletlen/valószínűtlen módon lett gól, csak azt, hogy gól lett.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.05.25. 13:35:34

Ja. Pippo Inzaghi a foci Frank Drebinje.

Attica 2007.05.25. 13:40:46

aha, ez találó hasonlat

csadag 2007.05.26. 13:32:58

Én meg halkan jegyzem meg, hogy azért Pipporól se mondható el, hogy LŐTT két gólt a bl döntőben (legalábbis számomra az nem számít lövésnek, hogy a seggéről, vagy nem tudom már honnan, bepattant a labda a kapuba)

Ronal-d'oh! 2007.05.26. 15:10:28

harper: lehet, hogy nem ő lőtte, de rajta kívül kevés csatár van, aki ennyire gólérzékeny.

Mocsári Szmötyi 2007.05.27. 09:29:48

gólérzékeny??:) kacag a vakbelem!

Mellesleg nem tudom miért fikázzátok a poolt, amikor a Milan is csak 2szer játszott jól az egész sorozat alatt... Persze ez most elég volt, de sajnos egyszere szarabb ez a Bl is...

ulundi 2007.05.27. 11:40:19

Tisztelt angol drukkerek!
Kérdezném én h ha annyira szídjátok a Milant akkor ugyan már gondolkodjunk el az angol válogatott elmult 2 vb és eb szereplésén.
Mondom a játékosállományt:Owen,Shearer,Lampard,Gerrard,Joe cole,andy cole,beckham,terry,scholes,rooney,rio ferdinand,stb.
Szóval szerintem ez nem egy rossz játékosállomány ehhez képest amit láttam tölük az finoman szolva is szánalmasan szar volt.Nem volt egy nézhető meccsük,kreativitás nulla csak ivelgetés előre.Meg egy vb cim otthon 66ban.No ennyit az angolokrol a sportág őshazájábol.
Ugyhogy nehogy vki mégeccer az olaszokat szidja jó????
Akik viszont 4szeres vb győztesek és nem csak a modern idökből.
Mondom mindezt ugy h régen imádtam az angolokat.Utoljára akkor amikor egy bizonyos Gary Lineker rugta a golokat.

Ronal-d'oh! 2007.05.27. 11:56:22

2004-ben Portugáliában még szépen játszottak, de nagyon kiábrándultam belőlük azóta. Undorító focit játszanak.

Dean 2007.05.27. 20:17:40

Áldja meg az Isten a sok okoskodót, aki szerint halál béna ez a faszi, aki megnyerte a BL-t.
Pár éve még az egyik legnagyobb csatár volt olaszhonban, aztán 1-2 évre eltűnt, és hát kissé öreg már. De azért nem véletlenül tagja a Milan gárdájának.
Igaz, lesen született. De mint a cikkíró is említi, azért, mert leshatárról indulva lehet gólt rúgni. Hörghurutot kapok ettől az elb*szott mai focitól, ahol "mindenkinek mindent csinálni kell" - ami legtöbbször azt eredményezi, hogy a középpályáig hátraszaladó csatár k*rvára hiányzik elöl, mikor gólt kéne rúgni.
Inzaghi lehet, hogy nem segít a védekezésben, de hogy a legtehetségesebb lesipuskás a világon, az biztos (Nisteelroy mellett).
Nem 22 éves, az tény, kissé eljárt felette az idő, de hogy ilyen mitugrászok fikázzák, az nevetséges.

ui. A cikkírókat bátorítanám, hogy a sok idióta beszólás ne vegye el a kedvüket. Igenis ez a legjobb fóruma a focinak Mo-n.

sh4d0w 2007.05.28. 08:35:23

lottyettluvnya:

omgwtf azt mondta, hogy az olaszok úgy állítottak ki világbajnok válogatottat, hogy egyikük sem külföldön játszik. Kaka, Seedorf, Kaladze még véletlenül sem lehetne olasz válogatott... Csak értelmezni kéne, amit mások leírtak...


 2007.05.28. 12:41:51

sh4d0w: jogos... aszittem a liverpooli angol surusegre utal. Biztos azert ertettem felre, mert ebban viszont azert nincs nagy kulonbseg: az angol valogatottban is csak Hargreaves jatszik kulfoldon... az igaz persze, hogy a vb nem igazan jott ossze (amiben Ericsson es a szerencse is csunyan benne volt... meg az a p*cs C Ronaldo), de ilyet mar azert lattam az olaszoktol is.

sh4d0w 2007.05.28. 19:56:49

lottyettluvnya:

igaz, hogy az angolok közül csak Hargreaves játszik külföldön, ellenben az angolok mostanság nem is voltak világbajnokok.
Ez és a már fentebb sorolt egyéb tények azért mutatnak abban valami igazságot, hogy az angol bajnokság nem önerőből annyira jó, mint amennyire egyébként az. Ez persze gondolat okoz válogatott szinten, mert azok az angol játékosok, akik esetleg a jövőben válogatottak lehetnének, nem is tudnak játszani, mert a légiósok foglalják előlük a helyeket.
Érdemes egyébként ugyanezt a jelenséget megvizsgálni a spanyoloknál is, ott is látszik ugyanez a tendencia; ott is nagyon sok a légiós, a spanyolok válogatott szinten ugyanakkor az égvilágon semmit nem képesek mutatni. Itt is sok a légiós Portugáliából, Brazíliából, Argentínából...


 2007.05.28. 23:29:25

Azert ha megkerdeznek a vebe elott, szo nelkul aszondom: "Anglia, Sp.o, Ol.o, de lehet az eredmeny epp forditva, mert az angolok hulye mentalitasa meg szov. kapitanya, es a spanyolok ditto." Szoval azert azt hiszem, meg vannak ott is a jatekosok, mert azert azokban a jo bajnoksagokban (amit ugyan nagyreszt a kulfoldiek tesznek jova) nem mellekszereplok. Mashol (is?) van a hiba. Szerintem. Vagy ugy (is) van koze hozza, hogy a nemz. kozi foci miatt sokfelet jatszanak a csapatok, es tok mast kene a valogatottban. Annyira azert nem ertek hozza. Bar azert orultem annak, amikor kitalaltak, hogy ujra lesz olyan szabaly, hogy csak x kulfoldi lehet egy csapatban a playan. Az most hogy all? Asszem, eredetileg vmilyen EU munkavallalas miatt kellett megszuntetni... most mar akkor nincs ugy?

hatoldal 2007.05.29. 08:13:17

Inzaghi nem gólérzékeny? 97 európai kupameccsen 58 gól az mi? Ja, hogy ez csak statisztika? Meglehet.

sh4d0w 2007.05.29. 09:19:40

lottyettluvnya:

Habár olasz-rajongó vagyok, én sem számítottam arra, hogy ott lesznek a döntőben, pláne, hogy meg is nyerik. Érdekes módon egyébként a németeket is lebecsülte mindenki, aztán ott voltak a "kisdöntőben" - pedig ha az európai futballban vmelyik foci szar, akkor az a német (a magyar nem foci, csak paródiája a futballnak).

Amit az angolokról, meg a spanyolokról írtál, egyenlőre nem alátámasztható eredményekkel. Nemhogy nyertek volna vmit, de még döntőkbe sem jutottak, sem EB-n, sem VB-n - pedig a játékosok képességei alapján én is azt mondanám, hogy nem lenne meglepetés, ha ott lennének.

A külföldieket meg anno a Bosman-szabály miatt lehet nyakló nélkül alkalmazni; vmilyen kezdeményezést én is hallottam, hogy megint korlátozni akarják a számukat, de én sem tudok többet Nálad.
süti beállítások módosítása