Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hajrá Milan!!!

2007.05.23. 13:37 _benito

(A szerdai nagy döntőre készülve ma azt mondjuk meg, melyik csapat miért fog nyerni.)

Csak hogy ne vádoljon minket senki elfogultsággal a gyenge, ügyefogyott Liverpool részéről, kezdjük talán azzal, hogy miben áll a vörösök százalékos arányban elhanyagolható esélye: a Milan szokásához híven csatár nélkül fut majd ki a pályára, akármelyik kenyérpusztítóval kezd is elől a csapat. Hadd vizelek rá azonnal a fenti kijelentés hatására kigyúló remény lángocskáira; nincs is szükségük csatárokra, hiszen ha éles szemmel megvizsgáljuk azt a 4-5-1-et, azonnal kiderül róla, hogy az bizony egy balra tolódó 4-3-2-1.

Ha a pompás formában tevékenykedő Seedorf-Kaká páros mondjuk Sevcsenkónak osztaná a zsugát, a beharangozót muszáj lenne arra kihegyeznünk, hogy szegény Liverpool bizony története legmegalázóbb vereségét lesz kénytelen elszenvedni Athénban. Erre így is megvan az esély, a vörösökre a Premiershipben 21 pontot verő Manchester tudna mesélni arról, milyen is az, amikor Milánó kiváló fiainak kijön a lépés és fingani sem engedik az ellenfél középpályásait írásban benyújtott engedély nélkül.

Erre ráadásul nem is lesz szükség, hiszen ha a Liverpoolon múlik, ez a meccs akkora 0-0 lesz, mint ide Sanghaj. Benitez Gerrard mellett Xabi Alonsót és Mascheranót fogja bevetni középen, mert nem meri Zendenre bízni Seedorf őrzését. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy az első épkézláb angol támadásra minimum 70 percet kell majd várnunk, addig pedig megszámlálhatatlan ívelés érkezik majd Peter Tunyacsáp Crouch irányába. Nesta és Maldini röhögve nyeli majd le ezeket, Oddo és Jankulovszki pedig más dolguk nem lévén, folyamatosan rettegésben fogják tartani a szárnyakon védekező liverpooliakat. Előbbi feladata egyébként nehezebb lesz, hiszen Benitez csodafegyvere, Riise az ő oldalán érkezik majd legtöbbször a kapu irányába, de egy ilyen olcsó trükkel lehetetlen BL-döntőt nyerni a visszavágás vágyától is fűtött Milan ellen. Egyébként sem irigylem különösebben azt a középpályást, aki a felezővonalat átlépve a kolerával és ebolával fertőzött nyálat fröcskölő Gattuso szörnyűséges vicsorgását látja meg először, arról nem is beszélve, hogy Gennaro megint legalább 12 kilométert fog futni a fejvesztve menekülő labdát üldözve.

Láthatjuk tehát, hogy egyszerűen képtelenség helyzetet kialakítani a Milan kapuja előtt, így most nézzük a fent említett támadó szekciót. Szándékosan nem azzal kezdem és fejezem be, hogy Kaká BL-gólkirály lesz, idén aranylabdát is nyer és tök simán meg is érdemli, mert ezzel azt a tévhitet erősítem, hogy nélküle nincs Milan, pedig de. Pirlo szürkébb, mint egy Volvo kárpitja, de negyven méterről képes kilőni Carragher orrából a bőven burjánzó szőrzetet úgy, hogy közben bal kézzel Gerrerd tökeit masszírozza, jobbal pedig a rakoncátlan tincseket hessegeti el a szeme elől. Seedorf ugyan már nem gyors, de pontosan tudja, mikor kell passzolni és mikor lőni, ráadásul mindkettőt roppant magas szinten képes kivitelezni, ha pedig Kaká egyszer lendületből vezetheti a labdát Reina kapujára, kezdhet komolyan potyogni a tarhonya a rusnya iparvárosban. Ambrosini egy félidőn keresztül rohan majd Gattuso nyomában és szórja a sót a böllér által ejtett sebekbe, emellett pedig legalább kétszer fejel majd veszélyesen, azt még nem látjuk tisztán, hogy Pepe óriási bravúrral kitolja-e az egyiket, vagy a lécről bevágódik. Ennyi izgalom maradjon estére.

Maldini (nyolcadik döntőjét játssza, osztály vigyázz!) most nem szerez gólt, de hogy ő emeli magasba a meccs végén a trófeát, afelől ne legyen kétségünk. Nem pusztán azért, mert jobb csapat a Milan, hanem azért is, mert két éven belül kétszer nem lehet akkora mákja a Liverpoolnak, hogy egy agyonvesztett meccset megfordítsanak. A Milan mentálisan is felkészült, ezt bizonyítja, hogy a MU és a Bayern ellen is többször került hátrányba és állt kiesésre, de végül mindkét párharcot magabiztosan fordította a saját javára. Tette mindezt két olyan csapattal szemben, amelyek oda-vissza lebombáznák szerdai ellenfelüket. Ez nem az Anfield, itt nem fog segíteni az éterbe sörszagot büffögő dokkmunkások rikoltozása, elsősorban azért, mert nagyon gyorsan el fognak csöndesedni látván, hogy vitán felül erősebb ellenfelük úgy legázolja őket, ahogy tette azt két évvel ezelőtt – csak most a második félidőre kijönnek ők is, nem csak a berúgott, bekólázott ikertestvéreik.

12 komment

Címkék: liverpool beharangozó milan bl több mint foci hajrá beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr485854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2007.05.23. 13:59:07

"Ambrosini egy félidőn keresztül rohan majd Gattuso nyomában és szórja a sót a böllér által ejtett sebekbe" - ez nagyon jó!!!:-)

tarhauser 2007.05.23. 14:00:22

kiváló cikk, gratula! :) jah és majd elfelejtettem: FORZA MILAN !!!

d3vnull 2007.05.23. 14:04:04

Na végre, fikázó cikk, de vicces és jó :)
"Maldini (nyolcadik döntőjét játssza, osztály vigyázz!) " Ezen beszartam :)

Részemről ma győzzön a jobbik, a favoritom már kiesett és bár nem szeretem a milant a man utd elleni teljesítményükkel lenyűgöztek így annak drukkolok aki a pörgős, jó mérkőzést erőlteti (ez - legyünk őszinték - nem kimondottan jellemző a Liverpoolra :)).

Beyonder 2007.05.23. 14:10:33

Gerrard:

"People rate the Italian for some reason. For me, he is all mouth. He looks aggressive, but he is as scary as a kitten. I have never seen Gattuso play a killer ball. Gattuso just plays for the fans - theatrical and emotional."

cooper (törölt) 2007.05.23. 17:59:32

Hát a próféta beszéljen belőled! A Milan mellett a világbajnokok bosszúvágya szól leginkább (+Seedorf), ha itt ma nyerni akarnak, akkor nyernek! Néhány óra, és okosabbak leszünk, de az biztos, nem józanul futok neki a meccsnek, mert az egészségre káros lenne!

Tsubee 2007.05.23. 20:59:59

Gratula a cikkhez :) Miért is nincs minden héten BL döntő :):):):)


Tsubee

maybach 2007.05.23. 22:46:18

Jó kis cikk, és valóban nyert is a Milan. Nagyon helyesen.

Shogun 2007.05.23. 23:41:37

FORZA MILAN PER SEMPRE !!!! (since 1990:)))
áháháháháháháh

meroving 2007.05.23. 23:58:04

még szerencse h nem vezették be a videóbírót, akkor az első gól az sárga és kezezés. Azért csak sárga mert láthatóan nem akart beleérni, de azért nem gól, mivel ugye a labda láthatóan jól irányt váltott.

még szerencse h a fociban nincs ha

szánalmas döntő volt...

rizla 2007.05.24. 00:29:26

addig értem, hogy kezezés, de miért sárga?

rizla 2007.05.24. 00:32:16

egyébként kuyt gólja meg les
süti beállítások módosítása