Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

2007 lúzere: Andrij Sevcsenko

2007.05.04. 11:31 _benito

Tavaly ilyenkor baromi jó lehetett Sevcsenkónak lenni.

A szamovár és a matrjóska mellett ott figyelt az Aranylabda a vitrinben, hatalmas (ám mint később kiderült, tök felesleges) versenyfutás után olasz bajnoki ezüst a nyakban, és bizsergő talppal készülődés Ukrajna történetének első VB-szereplésére, amit nem kis mértékben neki köszönhettek. Várakozáson felüli szereplésükhöz ugyan gyenge játékkal és milliókat érő lábainak kapkodásával járul csak hozzá, de Andrij minden bizonnyal meg volt győződve róla, hogy valóban csodálatos pályafutásának leggyümölcsözőbb része következik székhelyének Londonba helyezésével.

Az első Chelsea-meccsén gólt szerzett, és (akárhogy is tagadta minden létező fórumon) megcsókolta a címert a mezén, mely a lelátón elragadtatottan tapsikoló Abramovics seggét jelképezte. Na, ekkor kezdődött a vesszőfutása.

Az első 10 töketlenül végigszenvedett meccs után Mourinho már rég kivágta volna a csapatból, mint a gerelyt, de a dollárpapa nem hagyta. Sevcsenko pedig csak nem találta önmagát, egy idő után már Drogba is szóvá tette, hogy passzolhatna kicsit többet, mert a csapat látja kárát, hogy Wyatt Earp-ként tüzel minden helyzetből, csak épp gól nem lesz egyikből sem. Tegyük gyorsan hozzá, hogy a Chelsea tökéletesen működő 4-2-3-1 felállását Mourinho teljesen feleslegesen 4-4-2-re is változtatta a kedvéért, jó eséllyel nem azért, mert ő így gondolta jobbnak. Minden bizonnyal téma volt az öltözőben is, hogy nem tökmagért játszik ilyen szarul, ráadásul a csapatnak sem fut a szekér az új rendszerben, és mivel menet közben a MU igencsak megvadultan kaszabolta az útjába kerülő ellenfeleket, egyre nyugtalanabb lett az élet Londonban. Sevcsenko pedig az első harkovi hóvirág megjelenésekor kibökte: még mindig a Milanos pizsijében alszik el esténként.

A legdurvábban sebző találatot azonban a héten kapta. Nem elég, hogy az őt pótolni képtelen Milan tökéletes középpályájának köszönhetően bejutott a számukra egyetlen kihívást jelentő sorozat döntőjébe, a másik ágról nem a Chelsea, hanem a Pool utazhat Athénba. Hogy valóban megsérült-e, azt csak találgathatjuk (szerintünk országos kamu), de azt a részét valószínűleg nem is bánja, hogy most már nem kell volt csapata ellen pályára lépnie. Azt viszont nagyon, hogy nem játszhat volt csapatában a 2005-ös döntő visszavágóján, hiszen éppen ő volt az, aki a büntetőpárbajban kulmináló meccs negatív szereplőjeként gyíkfing-módon középre lőtte a saját tizenegyesét, aminek köszönhetően minden idők legőrültebb BL-döntőjét a vörösök nyerték meg.


Eltelt egy év és jelen állás szerint tök szar dolog Andrij Sevcsenkónak lenni.

8 komment · 1 trackback

Címkék: chelsea milan mourinho abramovics sevcsenko

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr6270627

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lond · http://lond.blog.hu 2007.05.04. 12:55:03

az eszenciája a postnak tökre igaz, bár a tartalmát eléggé kiveséztük a Walkolj haza JM kommentjeiben :)

szenyo12 2007.05.04. 13:22:45

na most azt mondják nem kamu, nyáron megműtik Sheva ágyékát...
Csak nem rendeznek neki egy ágyékműtétet, hogy leplezzék a hisztit...

Bár ha most az Arsenal ellen játszani fog, akkor több mint gyanús, hogy a BL meccsen is tudott volna...

Tsubee 2007.05.04. 13:57:18

Háááát azért én még most is szívesen lennék Andrij Sevcsenkó :):):)

Viccet félretéve az biztos, hogy José miatta állt át a 4-4-2-es felállásra és lássuk be, ez nem kedvezett az összhatásnak. Bár ha Seva valóban az az igazi Milan időkből megismert biztos lábú befejező csatár teljesítményt nyújtaná akkor talán még azt is meglehetne tenni, hogy Drogba visszább lép egyet és egy 4-4-1-1-es felállással játszanak. Hiszen úgyis fel-le robotol a pályán, s nem csak gólokat tud lőni de kiszolgálásból is jelest nyújt a meccseken.

Sérülés pedig szerintem nincs. Bár akármennyire nem megy az Ukrán csatárnak Kalounál még így is több vizet kavart volna a Poll ellen....

Romanes eunt domus 2007.05.04. 15:34:08

Gyere haza, Seva! Tárt karokkal várunk!

FORZA MILAN!!

Ateszka2 2007.05.04. 15:55:56

Azért a Chelsea taktikájára Ballack érkezése is legalább akkora hatással volt mint Seváé. egyébként felesleges vétel volt, gyakorlatilag vettek még egy lampardot, kettőt meg nem nagyon bír el egy csapat, lásd a vb-n a gerrard-lampard kombinációt. miatta viszont kiszorultak a szélsők (robben, cole, wright-p), így nem marad már mint középről az átlövések, meg hátha drogba villan egyet. kalou védelmében annyit, hogy ő inkább a cserepadról tud jól játszani, nemegyszer váltotta sevát és veszélyesebb tudott lenni.
na mindegy én örülök a szenvedésüknek, az már a realnál is kiderült hogy meg lehet venni bárkit ész nélkül, de attól még jó csapat nem igen lesz. a chelsea csapatszerkezetileg elég gyengécske, játéka sablonos és fantáziátlan, túlságosan az egyéni villanásokra hagyatkoznak, és murinnyó meg tökkelütött ha ezt nem veszi észre. ha rajtam múlna nem nagyon játszana együtt ballack és lampard, meg makelele és essien(újabban obimikel) sem, viszont beférne a két csatár mellé két szélső is (cole-robben).

hajrá manchester!!!!!!!

Dzsozé Murinnyó 2007.05.05. 10:46:43

Szerintem Sevcsenko a Kijevben még nagy volt Rebrovval,de ahogy sztár lett....

y b 2007.05.05. 16:21:20

Seva, de az egész chelsea keveset nyújtott ebben az évben. A Chelsea innen még lefelé fog csúszni, mert bebizonyosodott, akármennyit is ölnek bele, a pénz önmagában kevés.

tomlaker 2007.05.05. 20:22:32

hát igen: történelmet nem lehet vásárolni
sem a hozzá kapcsolodó legendákat
süti beállítások módosítása