Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Walkolj haza, Mourinho!

2007.05.02. 14:12 _benito

Nehéz nem kacagni tiszta szívből, amikor Mourinho orrát beleütik a kutyagumiba, ráadásul éppen a saját kutyagumijába. Kedde este Rafa Benitez a portugált saját fegyvereivel verte meg, még ha nem is nagyon, de azért szerencsére éppen eléggé. Mourinho elképzelése a futballról mára – talán éppen azért, mert egyre reménytelenebbül vágyik a BL-re – odáig szűkült, hogy tíz tökéletesen működő robotjának csak a tökéletes hátországot kell nyújtania addig, amíg elől Drogba valahogy be nem gyötör egy árva gólt.

Ez a gólocska a Liverpool ellen is elég lett volna, ám porszem került a gépezetbe, és az elefántcsontparti csatár képes volt három méterről fölé lőni a helyzetet, amelynek a Chelsea továbbjutását kellett jelentenie. A Liverpool pedig jobb robot volt a Chelseanél, a hátsó Agger-Carragher-Mascherano hármason még a teljes erőből nekifutó Essien sem tudott ezen az estén átszaladni.

Walk on, walk on with hope in your heart, szól a liverpooli Kop kedvenc dala, a megénekelt reményt pedig azért több dolog is táplálta a már a visszavágó előtt. Először is a Liverpoolnak sikerült megúsznia a 10. perc után atombiztosnak látszó megalázó vereséget az első meccsen, másodszor is pedig legutóbbi liverpooli találkozásuk ékesen bizonyította, hogy nincs csapat Európában, amely jobban tudná, hogy kell megtörni a Kék Gépet.

Arról nem is beszélve, hogy kicsit kifacsartnak tűnnek Mourinho gyermekei, és nem a hétvégén valószínűleg elbukott bajnoki cím tette őket azzá, hanem már előtte sem voltak valami frissek. Szemben mondjuk a Manchester Uniteddel, ahol a szintén kemény kezéről ismert Ferguson módszerei arra inspirálják Ronaldót és Rooneyt, hogy egyre magasabbra törjenek egyre jobb és ötletesebb focival, addig nagyon úgy tűnik, hogy a portugál edző módszerei inkább béklyót jelentenek megcsontosodott csapata számára.

A mérkőzés előtti nyilatkozatokból kiderült, egy hete az volt a baj, hogy Mascherano nem tud angolul. Mostanra egy tolmács segítségével megértették vele, hogy Lampardot kellene őriznie, mire ő a fejéhez kapott, hogy már érti, és azzal a lendülettel leradírozta a pályáról az erősen békára emlékeztető irányítót. Xabi Alonso helyett pedig Pennant kezdett, aki védekezni ugyan nem tud annyira, viszont elől lényegesen nagyobb hullámokat képes kavarni, mint a spanyol. Sevcsenko „sérülése” miatt Drogba mellett Kalou kapott lehetőséget, ám ezt a csatár rokonain kívül csak azok vették észre, akik nagyon figyeltek a bemutatásnál. Makalele kérdő tekintettel nézegetett is a kispad felé: „akkor most én irányítok, főnök?

A 23. percben aztán Benitez (és Gerrard!) egy zseniális szabadrúgás-variációval lepte meg Mourinhót, aki kidülledt szemmel nézte, ahogy az egész meccsen remeklő fiatal dán középhátvédre kihegyezett figura végén Agger szépen kilövi a rövid alsót. A gól után a két tréner futárokon keresztül megegyezett, hogy ha már így alakult, akkor rúgjanak büntetőket, mert az kell a népnek. Kuyt (aki miatt kissé megkövetjük a kommentekben a hollandot védelmükbe vevő nyájas olvasókat) hasznosan és jól játszott, fejelt egy kapufát, lőtt egy szabályos, ám meg nem adott gólt, szóval hiába tartjuk fenn, hogy nem illik BL-döntőbe, ott lesz és punktum.

A büntetők szót sem érdemelnek, ott egy Volán–Milan meccs is kétesélyes, most az egyébként is motiváltabb vörösöknek adott jobban a gép és ezzel ők jutottak be ennek a bolond BL-szezonnak a döntőjébe. Az azért mindenképpen érdekes, hogy a Chelsea részéről éppen a két csereember, Geremi és Robben hagyták ki a tizenegyeseket. Rusnya egy meccs volt, pont olyan, mint az első, csak a Liverpoolnak közel sem volt annyi lehetősége, mint akkor a Chelseanak. Mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy kire fogja majd a kiesést Mourinho, mert innen úgy látszott, hogy egyszerűen Benitez okosabb volt nála.

Kéretik viszont innentől komolyan venni a Liverpoolt, mert amelyik csapat döntőbe vezető útját a Barcelona és a Chelsea véres teteme szegélyezi, az minimum megérdemelten került oda, arról nem is beszélve, hogy hasonló kerettel a Pool már egyszer megcsinálta. Ti pedig, akik vagytok a futballt szerető nép, bűnbocsánatban részesültök, amiért elaludtatok a hosszabbítás első félidejében, mert maga a mérkőzés pont ennyit érdemelt.

UPDATE! LAPZÁRTA UTÁN! Mourinho nem fogta semmire és senkire a kiesést, csak annyit mondott szerényen, hogy a Chelsea volt a pályán az a csapat, amelyik 120 percen át kereste a továbbjutást, gólra játszott, és úgy egyáltalán, jobb volt. Hogyne, José, persze, Abramovics pedig még mindig szeret téged.

47 komment

Címkék: chelsea liverpool bl mourinho benitez agger

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr2466219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

da 2007.05.02. 15:01:59

Ez hihetetlen.Murinnyó kezeltesse magát. A meccs végi összefoglalóban szinte nem is szerepel Cselszki támadás.

BBking · http://bbking.blogspot.com 2007.05.02. 15:03:50

YNWA!!!
kiscsapat, kiscsapat... ;)

güell (törölt) 2007.05.02. 15:03:53

azon a pojaca robbenen mar akkor latszott h kihagyja amikor odament loni.
geremi falabat meg ne is emlitsuk. akkor mar inkabb wright-phillips rugta volna.

güell (törölt) 2007.05.02. 15:05:52

ja es talan jo is h megfogadta a "wakolj haza" tanacsodat, mert ha helikopterrel megy..

rowi 2007.05.02. 15:25:23

hát jah...mert nincs elég bajunk a 4 nap alatt valószínűleg elbukott bajnoksággal az első meccsen elcseszett BL elődöntővel (ez a második kék szemszögből szót se érdemel, de az elsőn meg a Pool adhat hálát hogy megúszták 1-0lal) hazafele még a tiszteletbeli elnök is lezuhan a helikopterével...

d3vnull 2007.05.02. 15:36:43

Azért ne kezdjük már egyből teli szájjal szídni a Chelsea-t emberek. Mostanság akkora divat ha bármikor szóbakerül úgy írni a Chelsea-ról mintha csupa sztárjátékos focizna ott, akik unottan és bénán játszanak. Mourinho olyan amilyen, nekem sem lopja be magát a szívembe az arcával.

güell : az a pojáca Robben és az a falábú Geremi pontosan annyit tett mint az összes többi játékos : megcélzott egy pontot a kapuban és odalőtte. Hogy Reina kivédte nem az ő hibájuk szvsz. Wright-Phillips? Ő sem tette volna másként.

Úgy focizik 11 ember (na jó, Cech nem), hogy nincs ötlet? Kérem, ha az edző azt mondja, hogy 4-3-3 és Drogbát inditsátok akkor 4-3-3 és Drogbát indítják. Ennyi.

Chelsea drukker vagyok, ennek ellenére azt kell mondjam inkább a Pool érdemelte a továbbjutást, de ne rúgjunk már bele a Chelsea-be bármikor amikor alkalom van rá, oké?

rowi 2007.05.02. 15:41:01

jah és akkor most már a Pool megnyerhetné...de csak azért, hogy elmondhassuk magunkról, hogy az utolsó 3 BLt az a csapat nyerte amelyik kiverte a Chelseat...

kril 2007.05.02. 15:53:56

Azért lehet jól rúgni a büntetőket, ahogy a Pool kifejezetten jól is csinálta azt.
Külön öröm, hogy Kuyt lett a befejező ember, akinek a játéka alapján kijárt végre valami kis csattanó!
Remélem a mai meccs többet ad és a Milan nem ül rá egy apró gólocskára.
üdv,

Lond · http://lond.blog.hu 2007.05.02. 16:07:29

szerintem igenis rugjunk bele a Chelseabe. évek óta hatalmas összegeket költenek olyan játékosokra, akik aztán abszolut nem hozzák magukat (Sevcsenko, Ballack, Mikel -> ő egyáltalán mit keres ott?? )
Mourinho eközben csak másokkal tud foglalkozni, borzasztó antipatikus módon nyilatkozgat, és azt hiszem még egyszer nem mondta azt, hogy "bocs ez az enyém volt" vagy "rosszul játszottunk" vagy ilyenek. Tegnap mindkét csapat rosszul játszott, nagy harc volt az egész, de igazságtalan lett volna, ha a Chelsea megy tovább, ha figyelembe vesszük Kuyt szabályos, meg nem adott gólját.
Szerintem tegnap Mascherano volt a mezőny legjobbja, ennyire sallangmentes DM játékot rég láttam nagyon. És örülök, hogy a Pool ment tovább, még ha csak és kizárolag azért történhetett igy, mert a Pool pihentethette a sztárjait hétvégén, igaz José?:)

walking together to athens

Tsubee 2007.05.02. 16:25:58

Mielőtt bármit is leírnék, le kell szögeznem, hogy régi Chelsea szurkoló vagyok és az én szimpátiámat nem Abramovics milliói csalták a kékekhez.

A tegnapi meccsen el kell ismerni, hogy nem nyújtotta azt a londoni gárda ami a döntőbe jutáshoz kellett. Sajnos már az első meccsen be kellett volna biztosítani a továbbjutást. De nem ment :( Van ilyen, a BL-ben kiesni a legjobb négy között szerintem nem akkora szégyen, mint amennyire sokan beállítják.

Egyébként én sem értem miért kell folyamatosan belerúgni a Chelsea-be. Az edző miatt? A "sikertelenség" miatt? Vagy inkább azért mert mostanság divat lett mindenféle magyarázat nélkül gyűlölni őket mert egy orosz "maffiózó" oda vitte a pénzét? Az ugyebár senkit nem érdekel, hogy a MU mennyit keres a tőzsdén vagy hogy a Liverpool-t két milliárdos amcsi vette meg. Mert ugyebár fordítva is érvényes a "kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci" elv. Szóval egyszer úgy meghallgatnám valaki vélemyényét (valós érvekkel) arról, hogy miért kell kiröhögni egy csapatot a kiesése után. És mindezt nem angol emberek (más Premier League-s csapat szurkolói) teszik főként.

Viszont ha már így alakult akkor a mai nap hajrá Milan! Nem azért mert a kedvenc olasz csapatom lenne (Hajrá Juve), de egy angol házi BL döntő unalmasabbnak tűnik, szerintem.....

Azazello007 2007.05.02. 16:52:18

Nevetségesek vagytok, ti, NST-sek. Én inkább rajtatok kacagok tiszta szívből.

Adott egy meccs, ahol tényleg a hajtósabb, elszántabb csapat ment tovább, valóban megérdemelten.

Ti pedig nem bírjátok ki, hogy bele ne rúgjatok még egyet a döglött kutyába, szánalmas módon, igazi, kőbunkó stílusban, kárörvendően. Hányok már a "cselszki", "droid" meg miegymás állandó használatától.

Valóban nem egy szimpi csapat, de azért kiérzek én itt egy kis irigységet.

u.i.: Arsene Wenger mivel szimpatikusabb, mint Mourinho? Semmivel. Mégis jó edző...

tomika 2007.05.02. 16:56:35

www.nemszeretem.hu
oldalon lehet Morinho "mestert" tovább éltetni :))

d3vnull 2007.05.02. 17:00:35

Az én szemszögemből regálok (tehát nem igazságosztót akarok játszani) :

"(Sevcsenko, Ballack, Mikel -> ő egyáltalán mit keres ott?? )" :
Shevchenko : egyetértek veled.
Ballack : szerintem tisztességes mezőnymunkát teljesít, a Chelsea-ben nem az ő reszortja a gólvágás, ennyi.
Mikel : azt keresi ott, hogy épp most lett még csak 20 éves és kiváló tehetség. Ennyi idősen a Chelsea kezdőjében lenni nem kis dolog, főleg úgy nem, hogy ő ezt a folyamatosan emelkedő teljesítményével érte el.

Mourinho-val kapcsolatban többé-kevésbé egyetértünk, mindazonáltal azt szerintem el kell ismerni, hogy szakmailag nagyon jó. Mint írtam nekem sem jön be a viselkedése, bár nálam már alapból handicap-el indul, mert portugál :) Mindazonáltal szeretném ha maradna a Chelsea-nél mert mint edzőt elismerem. Engem pl. sokkal jobban idegesít Ferguson, de ez annyira szubjektív dolog már, hogy nem is érdemes vitatkozni rajta.

Még egyszer írom, hogy szerintem is a Pool érdemelte ki egy picit jobban a továbbjutást. Egy tényt viszont ne felejtsünk el : a Chelsea baromi nehéz időket él át, gyakorlatilag hullafáradt mindenki. Lassan közhellyé válik, mert mondják eleget, de tényleg igaz. Igaz, Lond? :)

Tsubee jól beszél, a Chelsea került Abramovics beinvesztált pénze miatt a köztudatba, ezért keselyűk módjára mennek tetemet zabálni az emberek ha valamit bukik a Chelsea. Ha Ferguson gondolt volna egyet, hogy neki kéne Shevchenko (vagy bárki más) nekik mégannyira sem lett volna gond kizzadni gyakorlatilag bármennyi pénzt (tájékoztatásképp : az örök verseny a világ leggazdagabb 2 klubja közt a Real Madrid és a Man Utd közt folyik).

Én pl. nagyon ki szoktam röhögni a Man Utd-t ha kikap. Otthon magamnak. Bárki más előtt elismeréssel beszélek róluk, mert igaz, hogy nem bírom őket, de elismerem, hogy nagyon jó csapat. Mindazonáltal örülnék ha a Milan menne tovább, sör már megvan, tökmagot kell még vennem hazafelé :)

d3vnull 2007.05.02. 17:01:53

Azazello : pont azt írtad u.i.-ként amit én még akartam írni csak már postoltam. Mármint Wenger-t.

tomika 2007.05.02. 17:03:15

Azazello007, erről az irigység dumádról az jut eszembe, hogy mennyire irigy vagyok a felelségemre, mert egész nap fogdoshatja a melleit ...
ez a Jose gyerek kisstílű genyó dumákat nyomat, pl csalással vádolja az ellenfeleket és a bírókat, pedig abban az országban dolgozik, ahol a sport szent, az ellenfél tisztelete kötelező és ahol a fair play pályán kívül is kötelező. Jose srác nem igazán érzi ezeket ...

r_magpie 2007.05.02. 17:15:56

Egy hete nem értem ezt a dumát, hogy 'a chelsea megalázhatta volna a poolt otthon'. Lehet, h másik meccset néztem. Mindegy, mára nincs jelentősége.

d3vnull 2007.05.02. 17:16:53

tomika, igen, Jose ezeket csinálja. Csak ami engem zavar - és minden valószínűség szerint Azazello-t is - zavarja az, hogy ha Jose mond valamit az blaszfémia alapból, ha nem marad kint bratyizni, hanem a kézfogást követően lemegy akkor már az egoizmus és lenézés csúcsa, töttörö-töttörö.

Emlékszik egyáltalán valaki arra amikor az idei bajnokságban a West Ham elverte a hajrában az Arsenal-t 1-0ra? Még Alan Pardew volt a Westham edzője és mikor csapata a hajrában megszerezte a gólt Pardew örömködött Wenger pedig elindult feléje üvöltözve és meg akarta ütni? Sőt tulajdonképp sikerült is volna neki ha a biztonsági nem fogja le. A meccs végén Pardew odament kezet fogni hozzá wenger meg ráüvöltött, ellökte a kezét és bement a vackára? Furcsa, erről soha sehol sem olvastam, pedig a meccset láttam, ez volt. És akkor Mourinho a bunkó állat? Ő mikor csinált ilyet? Vagy vegyük Fergusont : Roma ellen a 7-1 es meccs. Autogramot osztogat meccs alatt? Lehozza Ferdinandot és önként 10 emberrel fejezi be a meccset? Zoknis lábak feltéve a cserepadon és röhögcsélés? És akkor Mourinho az aki nem tiszteli az ellenfelet? Ne már, gyerekek... Nézzétek meg a többieket is és aztán fikázzunk, ne csak Morinhot nézzük, mert ő köztudottan köcsög és akkor a mi véleményünk is biztos megalapozott lesz ha azt mondjuk köcsög.

Az utolsó résszel nem személy szerint rátok utalok, hanem a tendenciára. De ha már megírtam és felbasztam az agyam nem törlöm ki :)

Titi120 2007.05.02. 17:19:27

Az a baj - s nem csak a Liverpool elleni 2 meccs alapján mondom -, hogy alapvetően tényleg nincs játéka a Chelseanek.Ívelgetnek, mennek előre, mint a tulkok, s arra apellálnak, hogy majd csak megvillan a sok sztárból vki (legtöbbször ugye Drogba), aztán meg levédekezik a meccset.
És ez azért Mourinho SZAKMAI HIBÁJA, kár szépíteni.
NIncsenek passzok, támadásvariációk, kényszerítők, akármi.
Ívelés, ívelés, ívelés 1000-el Drogbára, vagy pedig ágyúzás messziről.
Ha Robben vagy Joe Cole játszik, akkor ők esetleg megpróbálnak valami színt tenni a játékba.
Kifejezetten nem szeretem az MU-t, de a 2 csapatot e téren össze se lehet hasonlítani.

cooper (törölt) 2007.05.02. 17:58:52

szóljunk arról is, hogy vannak bivaly "szívvel" megáldott csapatok, és a Liverpool ilyen, mindig is ilyen volt, egyre inkább csodálom őket. soha semmitől nem paráznak, valamit ott a háttérben a klubnál nagyon tudnak. Ha meggondoljuk, a Milan is ilyen, írtó nehéz megverni őket. de a pool bejutásával asszem őrületes csata lesz a döntő, bármely csapat megy ma tovább.

vajon 2007.05.02. 18:00:55

Mourinho egy semmilyen csapattal uefát meg bl-t nyert, és ezt senki nem veszi el tőle meg a portótól. Kiváló, zseniális edző.

Emellett köcsög, sajna ez van. Kicsit túlpörgeti a pszichés hadviselést

Lond · http://lond.blog.hu 2007.05.02. 18:18:57

d3vnull:
1. a Chelseanek azért nincs olyan kerete mint a Poolnak, és azért sokkal fáradtabb mondjuk mert 30 milákat adnak 1-1 játékosért, amennyiből a Pool mondjuk vesz 3 játékost. Szerintem az utóbbi időben két jó vételük volt: Drogba és Essien, a többiek nem váltották be a reményeket. Mikel: 20 éves játékosért mennyi pénzt is fizettek? 25-30 milliót? miért nem vettek belőle 2 jó középpályást meg egy jó védőt? Szerintem hasznosabb lett volna. Most a Chelsenek a kezdő 11en kívül van mondjuk 5 igazán használható játékosa max 7. Egy ilyen sorozatterheléshez több kell, legalább 25 játékos...
2.Senki nem mondta, hogy Mourinho rossz edző. Csak eszméletlen nagy fasz. Arrogáns, lenéző stílusa van, és folyamatosan a bunkó beszólásaival véteti észre magát. Benitez is kb olyan jó edző mint ő, csak ő szimpatikus.
3. Wenger amikor balhézott akkor mindenhonnan ez jött a sajtóban, megbüntették ha jól emlékszem 10ezer fontra, meg ő 10 év alatt egyszer csinált ilyet (nem akarom védeni, mert megérdemelt mindent amit amiatt a balhé miatt kapott).

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2007.05.02. 19:04:44

Szóval az a helyzet, hogy mégiscsak van Isten! Bajnokok Ligája-döntős a Liverpool FC!
YNWA!

güell (törölt) 2007.05.02. 19:55:12

lond
egyetertek a legtobbel, de "Mikel: 20 éves játékosért mennyi pénzt is fizettek? 25-30 milliót? miért nem vettek belőle 2 jó középpályást meg egy jó védőt?"
hat tudjuk h miert, azert mert ennyiert nem kaptak volna. pl a chelsea akar valakit es az mondjuk 10milat er. bejelentik, h kene a srac, erre felmegy az ara 15-20ra. mert odajott a ruszki es biztos tomi penzzel oket - gondolja mindenki.
en azt nem ertem h nekik nincs utanpotlasuk? a manchester meg az arsenal eleg jol all fiatalok teren de a chelseabol meg egy fiatal sem kerult fel a kezdo kornyekere, csak akit mar eleve 20milaert vettek..

GGG77 2007.05.02. 20:01:14

Szerettem a Chelsea-t. Amelyikben Vialli, meg Zola játszott...
Mourinho pedig jobb ha beletőrödik, hogy pályafutásának legfényesebb pontja a 2004-es BL döntő marad...

Seva, te pedig pucolj onnan, amilyen gyorsan csak tudsz!!!

pocak 2007.05.02. 20:07:49

Na most a Cselszki pénze, illetve a ManU vagy a Liverpool pénze között az a különbség, hogy az amerikaiak befektettek, és nyereséget próbálnak termelni. Abramovicsnak ez viszont játék, amibe befektet, amennyire kedve szottyan, és leszarja a veszteséget. Ami vesztesége a Cselszkinek van (nem emlékszem a pontos számra, valami 80 millió font talán, tavaly meg 130), az sehol máshol nem fordulhatna elő.

Különben meg muhaha, három éven belül két BL-döntő!
YNWA

Tsubee 2007.05.02. 22:25:26

A Chelsea pénzéről és a befektetésről elég sokat tudnánk beszélni, de annyit mindenképpen jegyezzünk meg, hogy igenis pénzt vár Abramovics. Nemhiába nyomul a keleti piacon és nemhiába büszke hogy lassan ugyanannyi kék mezt adnak el Japánban mint vöröset. Egy szó mint száz ez is befektetés, hosszútávon. És ha valamennyire ismernéd pocak a Chelsea-t azt is tudnád, hogy 2 éven belül nyereséget akarnak termelni. Ehhez mondjuk elkellne egy BL győzelem....

Egyébként emlékezzünk csak arra, hogy pár éve a Barcelona csődben volt és a szurkolói nélkül (akik pénzt adtak) sehol nem lennének ma. Tehát akkor ilyen alapon a katalánokat is lehetne utálni mert "el vették a sok szegény ember pénzét". Na mindegy...

A Milan meg belőtte a 3.-at is. Kiváncsi leszek milyen lehordó cikkek jelennek meg a MU játékáról és, hogy hiába vezeti a legerősebb európai bajnokságot, mégis milyen falábú csapat.........

pocak 2007.05.02. 23:49:09

Hát, nem túnik egy nyereségtermelő politikának...

Különben meg nem utálom a Cselszkit. Marhára drukkolok ellenük (Vialliék idejében még nekem is az volt), de ez nem Abramovics milliói, hanem Murinnyó arca miatt van inkább. (Rendes liverpoolos az Evertont meg a ManU-t utálja, de innen kis hazánkból ennek sem látnám sok értelmét, úgyhogy azokat se. Ezért is szoktam le az angol focifórumok olvasgatásáról, fröcsögő bunkó ott is van dögivel, mint egyik-másik hazain.)

Aztán meg azért kíváncsi lennék, a Cselszkinek öszejönne-e szurkolói adakozásból a pénz. Középcsapat történelem nélkül, egyszerűen nincs olyan bázisuk.

gibson 2007.05.03. 06:59:30

"Benitez is kb olyan jó edző mint ő, csak ő szimpatikus."
Attól függ, kinek...

tomika 2007.05.03. 09:05:41

d3vnull: igen mind emebrek, Wenger ráüvöltött, Fergusson lecserélte, a harmadik meg leköpte stb stb
az első kézből felvettem a kesztyűt: OK hány éve ismerjük Wengert és hány sportszerűtlen történet van, ehhez képes José répának tízszer annyi ...
José mester UEFA-t és BL-t nyert két egymást követő évben a Protoval és megválasztották az év edzőjének > kicsit elszállt, én így látom, ha nem kap gyorsan észhez, azon kapja magát, hogy már csak mosolyognak rajta, különösen ha a nagy szája ellenére a sikerek sem jönnek ...

A sport nekem a következőket jelenti:
- alázat és akarat a teljesítményért
- ellenfelek, bírók és a nézők tisztelete
- fair play betartása pályán kívül is

d3vnull, csak egyetlen kérdésem lenne, a gyerekedet kinek adnád, hogy tanítsa?? én Fergossonhoz húzok, nem a José mesterhez, kb ennyi

Tsubee 2007.05.03. 10:07:49

Történelem nélküli csapat????? Ezt remélem nem gondoltad komolyan...

d3vnull 2007.05.03. 10:08:40

Jó reggelt fiúk!

Chelsea-nak összesen 5 használható játékosa lenne?
Vegyünk egy klasszikus kezdőt :
cech
carvalhio-ferreira-a.cole-terry
lampard-makelele-essien-ballack
drogba-shevchenko

Én - megint szubjektív dolog picit, de - nyugodt szívvel merném csatába dobni Boulahrouzt, Robbent, J.Cole-t, Kalou-t, Wright-Phillipset, Diarrat, Geremit, Bridge-t, Cudiccinit. Lehet, hogy erre azt mondod, hogy ok, hogy felsorolom a cseréket (van még mondjuk), de szerinted ebből melyik az az ember aki már "nem valamirevaló"?
Gondolj bele amikor a Reading egy meccsen lerúgta Cech-t és Cudiccinit is. Ott volt a 3.-ik kapus, Hilario. És kiválóan védett, pedig előtte a kutya sem tudta ki ő (a Chelsea-ben). hm?

"7. Egy ilyen sorozatterheléshez több kell, legalább 25 játékos.." - Ebben teljesen egyetértek veled.

Wenger : Én spec. nem emlékszem, hogy tele lett volna a sajtó, de mindegy. Viszont azt nem tudom megírták-e, hogy nem fizette ki a bírságot és nem volt hajlandó foglalkozni az üggyel sem?

Mindemellett mielőtt mindenki nekem támad le kell szögeznem, hogy - mint hangoztatom is eleget - egyetértek veletek Mourinho-t illetően. Épp ezért nem is fogom tovább védeni, mert nem tudnám sokáig tenni :) Én csak annyit kértem, hogy ne köpködjünk már akkor amikor szóba kerülnek a kékek, oks?

"d3vnull, csak egyetlen kérdésem lenne, a gyerekedet kinek adnád, hogy tanítsa?? én Fergossonhoz húzok, nem a José mesterhez, kb ennyi" - Ez viszont jó kérdés : egyikhez sem. És ugyanígy nem Wenger-hez, Allardyce-hez és a többihez. A Premier league-ben összesen van kb. 3-4 edző akit szimpatikusnak vélek. Speciel Benitez az egyik.

d3vnull 2007.05.03. 10:12:26

Ja, egy dolgot kihagytam : Mikel 16 millióért ment a Manchester United-től a Chelsea-be. A két klub eredetileg 12 millában állapodott csak meg. Hogy kerek legyen a történet. 16 milla pedig asszem az az összeg amiért még nem köpünk, ugye? Pl. Carrick is annyiért ment a Man Utd-be.

tb 2007.05.03. 13:47:42

nem helyettük kezdő, teljesen más poszton játszik, jó, hogy nem azt írod, hogy Cudicinit szorítja ki a csapatból, amúgy meg, hasznosabb tagja a Chelseanek, mint a passzolni képtelen Robben és az 5-6 meccsenként egyszer jól játszó SWP

d3vnull 2007.05.03. 14:40:25

tb jól beszél. Wright-Phillips néha villan, aztán 3-4 meccsen át szürke, semmitmondó. Kalou ugyanilyen, az utóbbi időben több szép gólt láttunk tőle speciel. Pl. ő egyenlített a Tottenham ellen az FA-kupa negyeddöntőjében amikor 3-1ről álltak fel. Az szép volt nagyon.

Mikel játékára figyelj oda, nagyon ügyes megmozdulásai vannak. Picit Essien jut róla eszembe (nem csak külsőre), mert több poszton is bevethető. Eleinte én sem értettem miért játszik kezdőben, de aztán rájöttem. Ráadásul ő szinte meccsről-meccsre jobb lesz, látom a fejlődést rajta. Ha így folytatja 23-24 évesen az egyik legjobb lesz. Kiváló tudással és rengeteg éles tapasztalattal. Persze honnan tudnám én ezt, csak megérzés :)

pocak 2007.05.03. 19:34:26

A történelem nélküli csapatot nyilván úgy értettem, hogy azért e között akad némi különbség eközött:
www.liverpoolfc.tv/lfc_story/honours/
meg eközött:
www.chelseafc.com/xxchelsea180706/index.html#/page/TrophyCabinet
azon kívül is, hogy utóbbi flancosabban van megcsinálva.

Persze nyilván tiszteletreméltó ez a történelem is, úgyhogy szívesen vissza is vonom, de a dolog lényege az, hogy hegyekben állnak a csapatok, amelyikek többet értek el, mint a pre-Abramovics Chelsea.

Szóval a Chelsea középcsapat, és abban a pillanatban, hogy Abramovics beleun, ott folyatja, ahol abbahagyta, a középmezőnyben.

Tsubee 2007.05.03. 22:48:28

... és velem együtt még "remélem" sokan (a pre Abramovics Chelsea szurkolók) továbbra is a kedvenc londoni csapatuknak fognak szurkolni akár a BL döntő, akár a Premier Leagueben való bennmaradás lesz a tét.

És igaz. Rengeteg csapat van aki többet ért el mint a kékek de ettől még nem kell rugdosni Őket, amiért most irigylésre méltó anyagi helyzetben vannak. Szerintem elég sokat szenvedtek az elmúlt 100 évben és megérdemlik ezt a pár szép évet (50 év után bajnoki cím...). Aztán, hogy utána mi lesz? Semmi változás. Szurkolunk tovább....Blue is the colour, football is the game We're all together, and winning is our aim....


Tsubee

pocak 2007.05.03. 23:19:00

Tök igazad van a régi Chelsea-szurkoló szempontjából, nincs is ezzel semmi gond. Csak amikor Murinnyó lekiscsapatozza pl. a Liverpoolt, miközben csak álmodik arról a nagyfülű ezüstös valamiről, amiből az anfieldi vitrinben már egy örökbe kapott példányt is tartanak, akkor azért nem vált ki szimpátiát az emberből, és óhatatlanul a Cselszkij vereségét kívánja (szinte bármelyik csapat ellen). Gondolom, ez is érthető.

Van egy olyan érzésem különben, hogy ha régi Chelsea-szurkoló lennék, utálnám a gondolatot, hogy emiatt a seggfej miatt ennyien fordultak a csapatom ellen, és azt kívánnám, inkább kerítenének helyette egy normálisat. De 92 óta lelkes Liverpoolos vagyok, úgyhogy ez csak találgatás. Benitez szerencsére nem ilyen, meg Houllier-nek sem ez volt a baja.

rowi 2007.05.03. 23:28:35

így van, 14 évesen amikor csapatot választottam magamnak épp a 98as európai Szuperkupa döntő elé kerültem valahogy, amit már akkor is csak egy meccsvégi góllal nyert a Chelsea (Poyet, 85 ha jól dereng) és emléxem amikor a kékek masszívan a 10ik hely körül voltak...ez van, most hogy a BL döntő a tét és nem a Newcastle elleni meccs az év rangadója nekünk attól még enm változik semmi, ha elmúlik az aranykor

rowi 2007.05.03. 23:48:50

Mourinhoval nincs bajom sőt nekem szimpatikus hatalmas arc (Dr. Houset se hiába szeretem:D) inkább a játékospolitikával...Ballackra konkrétan semmi szükség, semmi. (és még a Bayernt is tönkre tettük vele...) Seva az egyik kedvencem de ebbe a játékba amit játszunk nem való, de lehet hogy Angliába se, Boulahrouzt el kéne passzolni év végén mint a szél mert ő is csak viszi a pénzt...Mikel meg szerintem igenis egy qrva jó játékos, pont olyan mint Essien...az első évben elfért elfért de igazából csak sűrűbben voltunk vele nem többen...de idén azért látszik, hogy minden cent megérte amit rá külött a klub...ha meg a juniorban szaldgál egy Ben Sahar aki ha hazateszi a lábát a válogatottba akkor párosával rugdalja a gólokat, miért nem lehet játszatni én nem értem...és a juniorban van még pár hasonló kaliberű 17-20 éves gyerek

pocak 2007.05.04. 00:28:23

Azért a junior FA-kupát tavaly is, idén is a Liverpool nyerte :).

Azt meg őszintén nem bírom felfogni, hogy lehet szimaptikus Murinnyó bárkinek (House az más), akár Cselszkij-fan, akár nem. De hát ízlések és pofonok gondolom.

ÁK-47 2007.05.04. 02:46:23

Valaki írta Abramovicsról, hogy maffiózó. Berlusconi mi?
Hajrá Barca!

d3vnull 2007.05.04. 10:40:48

Szerintem felesleges vitatkozni az alábbi dolgon :
Melyik a jobb csapat : Chelsea vagy Liverpool? Ez személyes preferencia, és még offtopic is :)

Rowi : Boulahrouz szerintem maradjon. Nagyon jó játékosnak tartom és vannak csapatok akik ellen pont ő lenne a megfelelő ember a kemény belépőivel. Nem mintha Terry és Carvalhio túlfinomkodná a dolgokat, de Boulahrouznak már az arca is olyan, hogy "közel ne gyere baze" :) Shevchenko viszont tényleg mehetne. Semmi bajom vele, de neki itt nem megy, be kell látni. Máshol viszont sikeresebb lehetne. Én rendre szoktam izgulni, nehogy a kezdőben legyen, mert sokat ront az esélyeken, valahogy nem tud élni a lehetőségekkel. Mondjuk tényleg nem Milan stílusú a játék :)

Tsubee 2007.05.04. 13:37:25

Pocak, igazad van abban, hogy José személye jelentős mértékben közrejátszik abban, hogy mindenki a Chelsea vereségét kívánja. Én úgy vagyok vele, hogy bár a stílusa nekem sem jön be (House-t sem szeretem), de zseniális edzőnek tartom.Véleményem szerint Ő csak így tud dolgozni, akár tetszik akár nem. Ezt lehet szeretni, nem szeretni. Bár így, hogy nincs BL és szerintem a bajnokság is elúszott, nem vagyok biztos benne, hogy marad jövőre is...

A játékosokhoz én is hozzászólnék pár szót:
Az egyértelmű, hogy kapusposzton nincs gond.
Azonban fel nem tudom fogni, hogy Boulahruz-t miért kellett leigazolni. Szerintem Bridge simán megoldotta volna a problémát.Én személy szerint Ballack-ot és Sevá-t sem igazoltam volna le.Pláne nem ennyiért. Ballack hasznos mezőnymunkát végez de ezt sokan mások is megoldanák. Seva pedig nem illik ebbe a csapatba.


süti beállítások módosítása