Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A hiszti rossz felütés: Chelsea–Liverpool 1-0

2007.04.26. 02:20 _benito

Lehet, hogy van egy új elméletünk: minél rosszabb hangulatú és pitiánerebb csipkelődés előz meg egy futballmeccset, annál lehangolóbb lesz, ami majd a pályán történik. A hipotézis még bizonyításra szorul, abban viszont már biztosak vagyunk, hogy minden olyan esetben igaz, amikor az egyik picsuló fél edzőjét Mourinhónak hívják. A teljesen brit BL-elődöntő előtt is ő kezdte a hisztit, kifejtette például, hogy Benitez csapata már legutóbb is csak hallatlan csalással jutott tovább ellenük, most meg sokkal többet pihenhettek, gyengébb csoportból jutottak tovább, Rafa húgai egyébként sem valami szépek, és ha ezek után még provokációval és fondorlatos ügyeskedéssel kisárgítják a visszavágóról Drogbát, akkor ő megesküszik, hogy az életben több Beatles számot nem hallgat meg.


A portugál minden félelme alaptalan volt, szerda este a keddi csodánál mérföldekkel rosszabb meccsen végig az történt, amit a Chelsea akart, még ha a kiütéses győzelem nem is jött össze. Benitez ugyanis egy váratlan ötlettől vezérelve azt találta ki, hogy az odavágót veszítse el a Liverpool egy góllal. Nem többel, de az az egy azért legyen meg mindenképpen. Informátorunk szerint a stábnak hosszas könyörgéssel végül sikerült meggyőznie a spanyolt, hogy a hétvégi Portsmouth elleni rangadó miatt ne pihentesse Gerrardot, de a terv maradékából jottányit sem engedett.

Bellamynak két arca van (nyak egyik alatt sincs), bármikor lehet tőle sziporkázó cseleket és a hátvédek arcon csulázását várni egy Aston Villa ellen, de egy ilyen fontos meccsen pontosan lehetett tudni, hogy magára fogja hagyni az egyébként sem BL-döntőbe való Kuytöt. Őket kellett volna helyzetbe hoznia Gerrardnak és Zendennek, mert a fedezetsor két további tagjának más feladata volt, ők halálfejes zászlóval és ciánba mártott stoplival várták, hogy Lampard, vagy Cole átlépjék a félpályát, és ők megkezdhessék az óvatlan londoniak azonnali preparálását.

Minden emberi számítás szerint jött is volna a gól a 10. percben, ám Reina fegyelmezetlennek bizonyult, és az edzői utasításra fittyet hányva olyan sebességgel ért le a cipője mellé küldött bombára, hogy ezt talán még elnézi neki Benitez. Jött tovább a Chelsea, Drogba először rosszul passzolt, majd lyukat fejelt, de egyikért sem kapott sárgát, így elhatározta, hogy ha már játszhat a visszavágón, akkor azt kezdjék előnyből. Egy tíz másodperc alatt végigvitt kontra alkalmával elnyargalt az őt hasztalan üldöző Agger mellett, megcsinálta a cselt, felnézett, és tökéletes ütemben tette Cole elé a labdát. Arbeloa fogalmunk sincs, mire gondolt, de Cole elsétált mellette, adott a spanyolnak egy barackot, majd bepofozta.

Miután mindkét fél elérte, amiért pályára lépett, nem csoda, hogy leült a meccs. A Pool legveszélyesebb támadása után Kuyt fejelt másfél méterrel fölé, előtte Riise lövése épphogy elvánszorgott a kapuig, nem volt meglepő tehát, hogy Benitez Crouch pályára küldésével igyekezett fenntartani a futball látszatát. Gerrard a legtöbb egészséges emberhez hasonlóan nyilván rühelli Bellamyt, mert amint a walesi karikatúra lement a pályáról, a karmester is elkezdett játszani. Néhány szép passz után az ő nevéhez fűződött a Liverpool egyetlen igazi helyzete is, kapásból célozta meg a bal sarkot, de Cech újheggyel kitolta. Válaszul Lampard elképesztő mozdulattal irányított a léc alá egy Drogba által letett labdát, ám Reina másodszor is a helyén volt, igazából csak neki köszönhető, hogy nem verték bucira a vörösöket. A végén azért hibázott egyet ő is, de a szénfekete helikopterként emelkedő Drogba nem tudta befejelni az ötösről a mindent eldöntő gólt, így maradt az 1-0, és mindenki megkapta, amit akart.

Az Anfield Road semmihez sem hasonlítható hangulata most valószínűleg kevés lesz, a Chelsea idegenben is szerez majd gólt, és ha ki is kap (amit szintén kétlünk), tovább fog jutni. Azért mérget erre sem mernénk venni, a Liverpool csak legyalázta a címvédő Barcelonát, és pont ilyen esélytelen volt két éve is. Arra pedig mindannyian emlékszünk, ahogy a szünetben a Milan öltözőjében kibontva hagyott pezsgősüvegeket a második félidőben milyen metsző kegyetlenséggel tolták fel az olaszok seggébe. Már alig várjuk a visszavágó előtti szájkaratét, Mourinho már szerda este elkezdett azon sírni, hogy az ő csapatának soha nem adnak meg tizenegyeseket, se otthon, se Európában.

24 komment

Címkék: chelsea videó liverpool bl gerrard mourinho drogba benitez joe cole

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr3363648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brecsi · http://www.seopack.hu 2007.04.26. 08:57:09

"Milan öltözőjében kibontva hagyott pezsgősüvegeket a második félidőben milyen metsző kegyetlenséggel tolták fel az olaszok seggébe." Állat vagy:D

Én nagyon bízom egy MU-Pool döntőben, hajrá mindkettő!!:D

kgabesz · http://pussymagnet.blog.hu 2007.04.26. 09:21:08

Kuyt sztem nagyon pengés játékos, Bellamy-val kapcsolatban viszont teljesen igazad van
meg a meccsel kapcsolatban is...

paya 2007.04.26. 09:35:02

hajrá Pool, ez a csjelszi nem érdemli meg a döntőt!

kgabesz · http://pussymagnet.blog.hu 2007.04.26. 10:06:41

még akiről érdemes szólni az Zenden sztem,
a kissé öreges mozgású hollandot tömték labdával, evezett is rendesen, de esélye sem volt Ferreira mellett
ha meg mégis be tudta adni, akkor az pontatlan volt állandóan...
csak időpocsékolás volt ott vezetni a támadásokat...

kril 2007.04.26. 10:14:27

Nem vagyok egy Chelsea rajongo -leszamitva Szevat, akinek nem tudom feledni milanos eveit-, de Drogba felfutasa es visszacsele katartikus elmeny volt szamomra a gol elott.
Valamint a Pool beadasok 80%-at ugy droppoltak a Chelsea vedok, hogy Zenden az elejen azt sem ertette, ez hogy a francban lehet.
Egyebken a keddi meccs utan, a tobbi igen verejtekszagu volt.

Kobaljov 2007.04.26. 12:53:35

A keddihez képest itt több volt a hiszti meg a színészkedés a pályán is, nem tetszett.

Ami még feltünő volt, hogy rengeteget mozogtak, nagyon "sűrűnek" tűnt a középpálya, sokszor a labda környékén 6-8 játékos is volt.

"A teljesen brit BL-elődöntő "
ez is igaz, de szerintem az angol jobban passzol, mivel két angol csapatról van szó, ha skót, ír vagy wales-i lett volna a másik akkor lenne a legjobb kifejezés

Azazello007 2007.04.26. 13:03:46

paya: "hajrá Pool, ez a csjelszi nem érdemli meg a döntőt!"

Az lehet, de a Liverpool még kevésbé...

tb 2007.04.26. 13:17:17

miért nem érdemli meg, paya?

GGG77 2007.04.26. 13:51:21

Mindegy ki jut tovább erről az ágról, azt a Milan fogja elpicsázni a döntöben... Na, azért inkább a Liverpool legyen az... :)))

paya 2007.04.26. 14:04:35

nos:
a chelsea lett az első olyan angol csapat, amelyik napjaink széleskörűen elfogadott és alkalmazott játékát, taktikáját prezentálja. ez eddig mindössze a latin pályákon fordult elő. a színészkedésről és a - szerintem - nem a sporthoz méltó mérkőzésen kívüli szópárbajokról, a "berúgunk egy gólt aztán töri a hátunkat a saját kapunk hálója"-típusú hozzáállásról beszélek.

az angol - és egyben a brit - labdarúgás azért is volt nagy kedvencem, mert valóban a fociról volt szó benne. a játékosok meghaltak a pályán, ha valaki lentmaradt, annak minimum lábtörése volt.

persze nem azt mondom, hogy a cselszi az egyetlen ilyen, de ott jelent meg, egy bizonyos murinho csempészte be az aktatáskájában.

liverpool szurkoló vagyok, ezért nekik szurkolo, de sajnos ez a másik ilyen csapat, ahol ez a folyamat elindult... de hát valamelyiknek be kell jutnia, és ez inkább legyen a 'pool.

de végülis: egyik sem érdemelné meg, akkor inkább az Arsenal vagy a Tottenham...

RickyTerror 2007.04.26. 14:44:39

A foci szartörvénye miatt egyre biztosabb vagyok benne, hogy a BL-győztes erről az ágról kerül ki.

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2007.04.26. 16:56:27

Azért csak összejön az a Pool döntőbe jutás!

jazzbubu 2007.04.26. 20:00:37

A Chelsea több góllal nyerhetett volna,ha Drogba(akit nem tudtak tartani) berúgja a helyzeteit.Sokkal jobbak voltak.
A Liverpoolból Reina,Gerrard,Zenden játszott jól,a többiek szarok voltak.
Miért van az,hogy a Liverpoolnak évek óta nincs legalább 1(azaz egy)normális góllövő csatára sem?
Barros,Cissé,Morientes,Crouch,Fowler,Bellamy,Kuyt stb. a sok félresikerült próbálkozás.

bootsy 2007.04.26. 20:29:35

Drogba az elmúlt években már kétszer is megcsinálta ezt a visszacselt (még a Marsellie-ben uefa kupa elődöntőn meg tavaly Liverpool ellen bajnokin) és mindegyik bejött neki, sőt gól lett belőlük. Tegnap is.
Remélem a Chelsea jut tovább, a másik ágon meg a Manchester és akkor összejönne a három májusi csúcsrangadó!

str 2007.04.27. 08:29:23

szar egy cikk ez.

"egyébként sem BL-döntőbe való Kuytöt"
én azért ilyet nem írnék le.
szerinted Smicer BL döntőbe való játékos volt? és csak rúgott egy gólt két éve..egyedül Bellamy kritikájára tudok rábólintani, nem is volt a pályán.

jövő héten:
Liverpool - Chelsea 3:1
Finnan 23', Lampard 42', Kuyt 66', Gerrard 82'

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.04.27. 10:24:46

Egyébként Bellamy a Barcát például legyalázta elég rendesen, igaz, hogy egy szar Barcát, de akkor is.

Andree 2007.04.27. 12:19:20

Meg azért bajnokságban is volt egy 2-0 nem is olyan rég az Anfielden ami például most is elég lenne. Szóval azért nem olyan lefutott dolog ez.
"egyébként sem BL-döntőbe való Kuytöt" Ezt meg szerintem a tisztelt cikkíró sem gondolta komolyan. Nem egy Drogba de azért nem rossz.

pocak 2007.04.27. 13:41:30

Kuyt marha hasznos játékos elől. Valóban nem fineszes meg pengés, de irdatlan sokat gürizik, és nagyon sok gól előkészítésében benne van. Valóban nem ártana azért, ha kicsit többet rúgna maga is. Ha lesz mellette egy 20 gól/szezon valaki, tökéletes lesz elől. Csak legyen már.

kreto alak 2007.04.27. 16:41:45

Srácok!

Először is leszögezném, hogy Liverpool szurker vagyok, na. De azt azért érdemes látni, hogy ez a Kuyt tré. De tényleg nagyon gáz a pali. Kb az az érzésem vele kapcsolatban, mint a Beckammel volt annak idején: a holland ezzel habitussal zsír védekező középpályás lenne, míg az angol lehetett volna a Cafút túlszárnyaló, tökéletes jobbhátvéd.

A "Smícer gólt rúgott a döntőben" érvhez hozzá lehet fűzni, hogy Djimi Traore is ott nyomult azon a meccsen, és őhozzá meg nem kell sokat hozzáfűzni, ő Afrika Kriston Attilája.

"Barros,Cissé,Morientes,Crouch,Fowler,Bellamy,Kuyt" - szép és igazságtalan felsorolás, de korántsem teljes, Anelka és Sinama Pongolle kimaradt. Mindenesetre egy Morientes - Cissé párosnak most jobban örülnék. Szeretem én a Bellamyt, mert egy csákányos nagy paraszt, de békategóriás futballista sajnos.

Az meg hogy Zenden a Liverpoolban játszik, a világ szégyene, jó, mondjuk őt több, mint egy évtizede gyűlölöm labdarúgó honfitársaival együtt. De akkor is

str 2007.04.27. 19:47:45

Morientes lófaszt nem nyújtott az eredeti formájából. Kemény volt neki a PL, nem kapta azokat a labdákat, amiket a realban ( most a valenciában ) simán gólra vált, idomulni kellett volna, nem ment. Cissé pedig futni tud, azt nagyon, mást nem. First touch siralmas, csapatjáték nulla. Tényleg Cissé - Morientes kell neked?
Letrézni Kuytot elég kemény szűklátókörűségről tesz tanúbizonyságot, szerintem, a kommented utolsó mondata pedig szépen keretbe foglalja taplóságod. Én sem szeretem pl. a franciákat, de Cissét sem csépeltem zsigerből, mert kakasos mezben is játszik, vagy ha Henry játszana nálunk, azt mondanám, hejj, jó ez így...

Zenden tényleg kevés már ide, ok, de azt felhozni ellene, hogy holland...

kreto alak 2007.04.28. 10:29:47

Kedves str!

Morientes egy goal-poacher: sunyi, leselkedő, befejező csatár, kapnia kell azokat a labdákat, és akkor berúgja, slussz.
Cissé lőni is tud, nekem ez így együtt elég. Egy futóbolond meg egy befejező ember - már ahogy én szeretem focit, bocs - remek csatárkettős, ha van kéznél egy átlagon felüli irányító. [Meg szélső(k).]

És igen, szűklátókörű taplóságról teszek tanúbizonyságot, de valahogy minden holland focistába belelátom a "bicskás rablógyilkost", meg az iszapban dagonyázó, arrogáns, mélyföldi, tahó, kollaboráns náci taplót. Nem való az ilyen a kedvenc csapatomba.

pocak 2007.04.28. 14:08:26

Drága kreto,
nem vélsz némi ellentmondást felfedezni abban, hogy egy komplett német bírsz "kollaboráns náci tapló"-nak nevezni?

Jobben örülnék, ha az ilyen alakok inkább nem drukkolnának az én kedvenc csapatomnak. De tudom, nem kívánságműsor, ez van.

kreto alak 2007.04.28. 23:56:46

Szó sincs róla, hogy egy komplett népet, csak a focistáit.
De a 'német' bájos elvétés volt, brávó.
süti beállítások módosítása