Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A francia-olasz kapcsolat

2007.04.20. 19:12 Bede Márton

Mi is nehezen hisszük el, de néha történnek lépések a jobb és szerethetőbb futball irányába. Adriano például hiába hitte azt, hogy baromi ravasz volt, amikor feldobta magát szerdán a Roma tizenhatosában, a buta bíró meg beszopta a piruettet és tizenegyest ítélt. Az olasz szövetség ugyanis visszanézte a meccs videóját, és szokatlan hatékonysággal szokatlanul észszerű döntést hozott. Adrianónak ki kell hagynia a következő két bajnokit, amitől az Inter ugyan még bajnok lesz, viszont az üzenet Inzaghi és a többi ballerina számára innentől kezdve egyértelmű: nem lehet többé eljátszani a hattyú halálát, mert a kamerák mindent látnak, és most már precedens is van a büntetéshez.


Az persze más kérdés, hogy az olaszoknak érdemes lett volna korábban észbe kapniuk, ha előbb kezdenek el kemény ítéleteket hozni, talán még az UEFA is elnézte volna a tavalyi Moggi-gate-et, és akkor nem kellene a digóknak 2012-ben Donyeckbe utazniuk, hanem csak mondjuk Milánóba.

Adriano színjátékánál lényegesen undorítóbban viselkedett a Lyon-Rennes meccsen a hazaiak csehe, Milan Baros, aki egyszerűen lebüdösniggerezte az ellenfél kameruni középpályását, M'Biát. Az, hogy Baros ehhez nem szavakat, hanem viszonylag egyértelmű gesztusokat használt, nem sokat segít az ügyön, klubjának szánalmas magyarázkodása pedig még kevesebbet. A Lyon szerint "Baros egyszerűen el akarta mutogatni, amit nem tudott elmondani franciául, hogy 'felejts el és adj nekem levegőt', és Milan egyébként sem rasszista". A francia szövetséget ez nem hatotta meg, vizsgálják az ügyet, és Baros akár hat meccses eltiltást is kaphat, ami Lyon bajnoki címét ugyan nem veszélyeztetné, viszont kiválóan felhívná a játékosok figyelmét arra, hogy bármekkora taplónak azért nem szabad lenni. Reméljük nem remeg meg a franciák keze.


Két megjegyzésünk van még. Egy: Eto'o letépte volna Baros tökeit. Kettő: Ez a Baros mindig mennyire haszontalan, nemzetközi porondon bizonyítani képtelen játékos volt... Patrik Berger óta ekkora kamu nem jött Csehországból.

5 komment

Címkék: francia olasz bíró lyon inter több mint foci baros m'bia

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr5061330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egri Fehér 2007.04.20. 19:38:25

Én még soha senkire nem mutogattam, hogy büdösnéger vagy, ezért nem ismerem ezeket a gesztusokat, de szerintem ebbe csak azt lehetett belelátni, hogy "büdös vagy". Kérdés, hogy ilyenkor kell-e, vagy nem kell-e rasszizmusra gondolni. Kérdés, hogy ha tényleg azt mondta, akkor csak provokálni akarta, vagy úgy is gondolta. Kérdés, hogy ha ilyesmivel nem lehet provokálni, akkor kurvaanyázással miért? Kérdés, hogy miért tilos kurvaanyázással provokálni. Kérdés, hogy ezekre a kérdésekre ki adja meg a választ...
Mindenesetre a Lyon valóban szánalmas magyarázkodásából arra lehet következtetni, hogy Baros valóban arra gondolt, hogy "büdösnéger". :(
Kíváncsi vagyok, mikor fognak majd először "büdösnácifehér"-ezni... :D

egri Fehér 2007.04.20. 19:40:37

mármint úgy értem, hogy a képsorok csak a bűzre tett utalásokat bizonyítják, de bele lehet persze a rasszizmust

pocak 2007.04.20. 19:40:56

Baros ügyben egyetértek. Sose értettem a felhajtást. Leszegett fejjel rohan a labdával, amíg ki nem szalad az oldalvonalon, vagy le nem pattan egy védőről. Houllier azért ragaszkodik hozzá, bár Liverpoolban miután megszerezte, megszívatta egyszer-kétszer. (Hehe, amikor a ligakupa döntőben bejött csereként, aztán jól lecserélte.)

kgabesz · http://pussymagnet.blog.hu 2007.04.21. 09:51:02

sztem meg csak nyomott egy baboslufit az orra alá, ennyi
mit kell ebből ügyet csinálni?
egri Fehér-nek tökéletesen igaza van

ennél sokkal durvább dolgok is zajlanak a pályákon, azt miért lehet?

kgabesz · http://pussymagnet.blog.hu 2007.04.21. 09:51:53

sztem meg csak nyomott egy baboslufit az orra alá, ennyi
mit kell ebből ügyet csinálni?
egri Fehér-nek tökéletesen igaza van

ennél sokkal durvább dolgok is zajlanak a pályákon, azt miért lehet?
süti beállítások módosítása