Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

1. Negyeddöntő: Hollandia - Brazília

2010.07.02. 15:47 heinrich

A holland-brazil az a meccs, aminek nemhogy a kimenetelét, de még a játék képét is nehéz megtippelni. Égre-földre esküszik mindenki, hogy nem ő az esélyes, hogy mennyire penge a másik csapat, és persze nem fognak nekiesni. Ez speciel marhára igaz lehet, a hollandok eddig mutatott stratégiája öngyilkosnak minősíthető, hiszen a brazilok csak arra várnak, hogy az ellenfél kidugja az orrát a kettős fedezékből, és menten keresztbe verik egy spenszerrel.

Nulla meglepetést hozott a két felállás, a brazilok Elano és Ramires hiányában sánták kicsit, de nem is biztos, hogy ezt Dunga olyan marhára bánja, hiszen így a Melo-Gilberto páros melegváltásban döngölheti a földbe Robbent, aki ha még ezután is elég fürgének mutatkozik, Bastos szívesen versenyt fut vele.

A játék valószínűleg a pálya közepére korlátozódik majd, ami némileg aggályos, hiszen egyik csapatnak sem ez az erőssége. Ettől függetlenül – és a falábról szóló legendák ellenére – van Bommel lehet a hollandok nyerőembere, aki második hullámban egészen jól lép be a támadásokba, és tulajdonképpen tehermentesen játszhat, hiszen leginkább egy sebzett Kakára kell csak ügyelni. 

Szintén biztosnak tűnik, hogy bazira szét lesz húzva a pálya, és mindkét csapat védelme a tizenhatosa környékén dekkol majd állandóan, hogy ne lehessen beindítani mögéjük.

Lássuk a párharcokat.

Robinho elméletileg van der Wiellel találkozik majd legtöbbször, de szeret középre sodródni, nehéz dilemma, ilyenkor kinek tudja lepasszolni a kellemetlen csomagot. Ami van Bommel az egyik oldalon, az Dani Alves a másikon. Nem a legpengébb spíler a pályán, de ha kellő svunggal vezeti rá a labdát a statikusan álló védelemre (ahogy Ramires is tette Chile ellen), abból könnyen direkt gólveszélyt lehet kialakítani. Eközben Maiconnal Kuyt küzdhet.

Nem valószínű, hogy van Persie klasszikus centerjátékot hozna, Lucio és Juan kellően összehangolt páros ahhoz, hogy csak őrlődjön közöttük, inkább tűnik reálisnak, hogy a bal oldalról indítva keresi majd az összjátékot Kuyttel, míg a másik oldalon Robben és Sneijder próbálkozik.

A kulcs a hollandok kezében van, Brazíliától nem sok változtatásra számíthatunk, csend, rend, fegyelem uralkodik. A kérdés közhelyes, de igaz, azon múlik majd, hogy ki mer többet kockáztatni, és hogy ez a vállalkozás kifizetődik-e majd.

Ajjaj, itt ül az idő a nyakamon, kezdődik a meccs. Lássuk.

/közben Mathijsen helyett Ooijer/

661 komment

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr582125509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halareaal 2010.07.02. 19:27:06

@Keelhaul: én egy pillanatig sem vártam ettől a csapattól, hogy úgy azt nyújtsa mint R.Carlos-Ronaldinho-Rivaldo-Ronaldo (főleg). nemis nagyon lehet.

viszont nekem kellemes csalódás volt a játékuk, sztem az egyiklegjobb támadójáték az övék a vbn. ezen mit sem változtat, h most a védelmük még jobb. ettől még gyönyörű kényszerítőket, gólokat cseleket láttunk tőlük, és egészen a peches fordításig a szép és az okos foci bőven megvolt (aranyos alatt nemtom mit értesz) hozzátezsem a portugál 0-0t nem láttam, de hallottam h kiakasztóan szar volt.

a brazilok a 4 évvel ezelőtti sztároktól hemzsegő csapatuk miatt sokkal jobban szégyelhetták magukat mint a mostaniak miatt.

zsakfos 2010.07.02. 19:28:12

Azért nem irigylem sem a brazil játékosokat sem a a leendő kapitányt. Elképesztő nyomás lesz rajtuk 4 év múlva a hazai világbajnokságon. Mondjuk ebből a csapatból nem is sokan lesznek ott.

Mourinho már nem a király 2010.07.02. 19:29:19

Dunga már le is mondott! Oszt így ennyi.

horas 2010.07.02. 19:30:21

Félreértés ne essék nem szurkoltam a braziloknak.
Amiért csalódott vagyok az az,hogy a spanyolokat leszámítva brazil csapat volt az akinek volt identitása,játéka amihez nem kellett az ellenfél balfaszkodás,tudták irányítani a meccseket.Most ezt minden elfogultság nélkül szerintem más válogatottra nem lehet elmondani a VB-n.
Őket lehetett csodálni mint csapatot.

@Keelhaul:
Ez a brazil csapat úgy,hogy egy célfocit játszó csapat,az összes gólja szinte youtube sláger lesz,illetve az is.

Tevez gólját leszámítva az összes argentín gól kabaré,ahogy a németek parádéjához kellett egy szánalmas angol csapat....a hollandokra a mai napon ez hatványozottan érvényes ezért vagyok csalódott egy kicsit.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.02. 19:30:33

@Anthony (kick-ass): capello ezzel szemben büszke, hogy kapitány maradhat, muhaha

smartdrive 2010.07.02. 19:30:42

@raja ram: nem volt az olyan rossz csapat, csak hát a hollandok rettentő jók voltak (ez belefér az "iszonyatos nagy játék" kategóriába)

raja ram 2010.07.02. 19:30:52

@Keelhaul: De jó lenne, ha csak ilyen formátumú játékosok lennének a pályán. De van egy olyan érzésem, hogy ilyen már többet nem lesz. Ne legyen igazam.

Keelhaul 2010.07.02. 19:30:53

@halareaal: aranyos alatt azt értem, hogy a féreg módon rúgdosódás nem jellemző rájuk

4 évvel ezelőtt is elegem volt már belőlük, most végképp nullára írták magukat. A szép focijukhoz azért jó adag mák kellett, Chile ellen pedig üvöltött, hogy a játékosság melyik csapatban van meg inkább. Persze vicces volt, ahogy Chile 12 passzból játszotta lövésre a brazil tizenhatoson a labdát, node kérem.

Mindenesetre jó ez így, ez a brazil csapat nem érdemelt semmit, az meg külön vicces, hogy mennyire jó ágra kerültek.

smartdrive 2010.07.02. 19:31:15

@Anthony (kick-ass): "maga engem nem rúghat ki. felmondok!"

Keelhaul 2010.07.02. 19:31:52

@mocsing: Hülyeség is lenne Capellot elengedni, szerintem.

halareaal 2010.07.02. 19:32:02

@Keelhaul: hát mindenki Uruguayozik, de azért sztem Ghána necces lesz nagyon. argentin-urut aláírnám énis boldogan.

abban továbbra sem értek egyet, h "focizni nem igazán tud" ez a brazil csapat, a 4ben legalább 2 gárda lesz, akinél legalábbis jobban. de mind1, haggyuk ezt, és nézzük ahogy Higuain gólkirály lesz.

smartdrive 2010.07.02. 19:32:33

@halareaal: ez nem igaz. azok legalább szépen haltak meg, ráadásul egy korszakos zseni verte meg őket

ezek meg úgy estek ki, mint amikor az egyik utcagyerek belefut a másik öklébe

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.02. 19:32:40

@Keelhaul: szerintem kifejezetten meg kéne kérni rá, de most ez itt off, majd egyszer jól átbeszéljük

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.02. 19:33:44

@zsakfos :

Szerintem sokkal nagyobb lett volna a teher rajtuk, ha címvédőként fogadják a világot.

@halareaal:

Annyiban egyetértek, hogy szerintem is sokkal jobb (szervezettebb) volt ez a brazil csapat, mint a négy évvel ezelőtti.

zsakfos 2010.07.02. 19:35:34

@Keelhaul:
Meglepődnék ha lenne belőle igazán jegyzett játékos. 22 éves, nemhogy az Ajax kezdőjébe, de még a kispadra se fért oda idén.

rizla 2010.07.02. 19:35:35

@horas: "a spanyolokat leszámítva brazil csapat volt az akinek volt identitása,játéka amihez nem kellett az ellenfél balfaszkodás,tudták irányítani a meccseket.Most ezt minden elfogultság nélkül szerintem más válogatottra nem lehet elmondani a VB-n."

németország.

raja ram 2010.07.02. 19:35:42

@smartdrive: A 74 es Brazil? Az egy nagyon rossz csapat volt.

halareaal 2010.07.02. 19:36:32

@smartdrive: nem nevezném szép halálnak, h az aranylabdásokkal teletűzdelt toronymagas esélyes csapatukat egyetlen ember könnyedén megveri, úgy h közben szinte kapura sem lőnek. az meg nem hiszem h boldogította a brazilokat h egy ilyen korszakos zseni más nemzet fia:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.02. 19:36:49

@horas:

Ezzel egyáltalán nem értek egyet, és betudom annak, hogy még mindig nem heverted ki Zanetti és Cambiasso otthonhagyását.

Az argentin válogatott mindvégig támadólag lépett föl, és minden meccsükön kialakítottak egy zsák helyzetet. A koreaiaknak lőtt második és negyedik góljuk pedig ínyenceknek való volt.

rizla 2010.07.02. 19:36:56

@halareaal: uruguay gecilassú, ghána gecigyors, kíváncsi vagyok mi sül ki majd ebből.

Keelhaul 2010.07.02. 19:39:10

@zsakfos : Na ja, nem lesz belőle semmi, csak gondoltam megemlítem, akkora volt a hype, aztán ez lett belőle.

Egyébként jön a jogabonito a homokbul, csak már nem elég. Ahhoz, hogy elég legyen, nagyon nagy jogabonitonak kell lennie. Felipe Melo meg inkább Cidade de Deus legizmosabb bandavezére, mintsem a tengerpart vicces fókagyereke. Erre van most igény.

BISMARCK 2010.07.02. 19:41:59

@smartdrive:

Jóbarát, ugye te is láttad a 98-as vb-t?
Neked ott úgy tűnt, hogy a Hollandok "jogosan" estek ki? Vissza hozták a meccset a vége előtt pár perccel, utána a hosszabbításban nem kaptak meg egy teljesen jogos büntetőt (119p. van Hooijdonk lerántása)
A Brazilokat valóban csak embertelen nagy játékkal lehet kiverni ill. néha még azzal sem, amikor a bíró ill. a Fifa nem úgy akarja. 98-ban nem akarták a Hollandokat a döntőbe.

Tika_ 2010.07.02. 19:42:46

Bazzeg, ez nagyon kész. A brazilok gyönyörűen megfőzték a szaros palacsintát, és az utolsó falatig megették, semmit nem hagytak belőle.

@zsakfos : azért ez kiba demagóg! Gio konkrétan az _egyetlen_ szimpatikus arc ebben a holland csapatban. Egyébként ennyi köcsögöt én még válogatottban nem láttam, szörnyű, komolyan.

@Strigo a divatdrukker: már bocs, de ez baromság. Robbennel szemben 3-szor szabálytalankodott Bastos 1 félidő alatt, tökéletesen megérdemelte a sárgát.
Inkább azon gondolkodtam, hogy Gundel valsz. elrontotta, mert Van Bommelnek nem a holland szövkap az apósa, hanem a bíró... Az utolsó 10 percben volt 4 szabálytalansága, abból 2-re magában lehetett volna sárgát adni, és semmit nem kapott.

@rizla: nem arra reagáltál, amit írtam, hanem amit olvasni akartál :). R10 hatalmas kedvencem volt, soha nem bírtam még így focistát, de mára még az árnyékának is az árnyéka, egy partiarc, egy rossz vicc. Épeszű brazil szövkap a válogatott közelébe nem engedi (mert csak bomlasztana). Nem a játéka hiányzott, pont a kiesésnél lehetne egyedül használni: sztár, nagy név, a köcsög újságírók őt fikáznák, mert a fogalmatlanok még tőle vártak volna focit.
Magyarul poén akart lenni, de mostanában vagy kurvára nem vagy humorodnál, vagy mindenkit levert ezeknek a taplóknak a továbbjutása :).

Mr.AT: azért, hogy ezután a meccs után, pont egy oszlopos Juventus drukker szóljon be pont a Barcának... Te már komplexusos vagy, vazze :).

Mikor Robinho belőtte a 2. gólját, arra gondoltam, talán mégis kéne, aztán mikor az egyébként forrófejű Alves hozzá képest hűvös nyugalommal játszott, megértettem miért féltik tőle az öltöző békéjét...

smartdrive 2010.07.02. 19:44:06

@BISMARCK: öö, hol mondtál ellent nekem? 98-ban a franciák ejtették ki őket

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.02. 19:44:12

@Keelhaul: általában érvekkel szoktál operálni, de ez a brazilok csak nyolcvan esernyővel legyenek már világbajnokok duma elég lufiszerű.

Mi a lófaszt csináljanak, ha nincs hozzá játékosuk?

raja ram 2010.07.02. 19:45:34

@BISMARCK: Németeknek drukkolok, de ezek a holland gyerekek már tényleg megérdemelnének egy világbajnoki címet. Kisebb, mint a fél Magyarország.

smartdrive 2010.07.02. 19:46:00

@heinrich: nem kötelező nevezni a selejtezőkre :D

rizla 2010.07.02. 19:46:45

@Tika_: ja, elnéztem, bocs, csak nagy volt itt a kavarás, meg van aki tényleg emlegette dunga válogatási elveit, pedig ugye azok elég keveset számítottak most. legalábbis 2-1nél emberhátrányban csodacsere nem létezik, ha a csapat maga leeresztett.

halareaal 2010.07.02. 19:47:37

@rizla: viszont Ghána egy kicsit buta. én tutira őket mondanám ennek ellenére, ha nem lenne annyira erős az uru csatársor. Ghána amúgy nekem kicsit olyan amikor nézem őket, mintha nem használnák ki a teljes bennük lévő potenciált. olyan jók fizikailag és technikailag h az az ember érzése hogy még jobban tudnának hajtani. mindenesetre itt lehet nem ússzák meg ha elhülyéskedik, mint az ausztrálok meg az amik ellen.

smartdrive 2010.07.02. 19:48:58

@raja ram: végre egymás vállán sírhatnánk cseh testvéreinkkel

(16 millióan vannak)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.02. 19:50:20

@raja ram:

Egyrészt több mint másfélszer akkora (mert a lakosság számít), másrészt pont _ezek_ a hollandok nem érdemelnek semmit. '94-ben jók voltak, '98-ban lenyűgöztek, 2000-ben nagyon drukkoltam nekik, de ezek a mostaniak már ránézésre is a tipikus arrogáns korlátolt németalföldi parasztok szterotip jegyeit hordozzák magukon, élükön a "világsztár" Robbennel, akinek többek között ezen a vébén is összesen egyetlen épkézláb megmozdulása volt, de egyébként annyira ostoba ehhez a játékhoz, hogy komolyan fáj nézni.

Mindenki, csak ne ők. (Most már.)

United82 2010.07.02. 19:50:25

2 dolog:
1- a brazilok az első félidőben eldönthették volna, nem tették, 1-2nél pedig tudtuk hogy ez a brazil csapat nem arra van kitalálva hogy 1-2ről fordítson...
2- Sneijder vajon megkapja az aranylabdát ha a Serie A ,kupa, BL után a VB döntőbe is beviszi a csapatát (vagy meg is kell nyernine??)..ugyanakkor ott van Robben aki a BL ezüst mellett ugyancsak mindent vitt....szóval ha hollandia aranyérmes lesz akkor az első 2 hely elkelt az aranylabdaszavazáson..

+1
Van Bommel vagy Dani Alves a nagyobb paraszt?? (esetleg Melo?:))

raja ram 2010.07.02. 19:50:39

@smartdrive: területre értettem. lakosság szempontjából elég zsúfoltan élnek.

vargamma 2010.07.02. 19:52:00

számoma tökéletes bizonyíték volt ez aa meccs arra h bár mindenki úgy hitte Dunag nagyon össze tudaj majd rekni ezt a válogatottat, nem tudta.
Alves középpályán, Melo alkalmazása ilyen szezon után, és főleg Kaká ilyen szezon után alap kezdő, ezek súlyos hibák szerintem.
viszont Ronaldinho-t meg nem vitte el mondván h primadonna, csakhogy bár a csúcsbarcás korszakát nem tudta idén se hozni, de olyan zsugákat adott mégis idén, amivel simán befért volna. Pato sokat volt sérült de cserekén emberhátrányban nagyon jól jött volna a gyorsasága. (bezzeg Nilmar ott volt, oszt nem is csinált az ég világon semmit.

szóval Dunga igenis megbukott, nem jött be neki amit akart, ő is tudja, mert azonnal lemondott..

Mr.AT 2010.07.02. 19:53:20

Bar Juve-drukkerkent nyilvan vicces, hogy en vedem Felipe Melot, de meg kell mondjam, szemely szerint sokkal jobban el tudom fogadni, ha vkit felfokozott idegallapotban elragad a hev, es hulyeseget csinal, mint azt, ha csak siman beleszarik az egeszbe.

Feregseg volt, hogy odataposott Robbennek? Igen, senki nem vitatja. Piros jart erte? Igen, senki nem vitatja. Ezaltal hulyeseg, egyben oriasi kibaszas volt a sajat csapataval? Igen, utolag meg szerintem o maga sem vitatja.

De. 1:2 utan, miutan betonbiztos kezben tartott jatek utan, amiben foszerepet jatszottam, kapunk ket vilag roheje golt, amibol az egyik (a fejes) az enyem, es azt latom, hogy Robben 5 percen belul harmadszorra jatssza el, hogy tobol levagtak mind2 labat, mikozben epphogy hozzaertek, majd termeszetesen rafekszik a labdara, hogy azon haldokoljon, nekem is eldurrant volna az agyam 5bol 2szer? Igen.

Es (hangsulyozom) EN konnyebben megbocsatom neki ezt, mint pl. Lampardek utolso fel oras "hat akkor menjunk haza" verforralo beleszarasat? Mindenkepp.

raja ram 2010.07.02. 19:53:50

@Csöncsön: Pedig most már lassan hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy ezek a németalföldi köcsögök világbajnokok lesznek. Én a németeknek szurkolok, de nem fogok seppukut elkövetni, ha a hollandok lesznek a világbajnokok. Sőt akkor sem, ha a ghanaiak, vagy az uruguayiak, vagy a paraguayiak. Csak a többiek ne.

United82 2010.07.02. 19:53:53

@Csöncsön:
lehet ostobának nevezni, de most is kiállítottak róla egy embert és egy másikat meg lecseréltek nehogy a kiállítás sorsára jusson....
Robben és Sneijder egész évben parádéztak, ezt most folytatják...Kuyt végzi a kulimunkát a 6 védővel együtt, ha lenne elől egy Van Nistelrooy féle gólzsák akkor nem lenne probléma..így van mert Van Persie nagyon szar...Huntelaar meg vicc..(amikor 3 az 1 ellen 5méterre a kaputól eltotojázta...óvodás szint..)

1kutya 2010.07.02. 19:56:13

@Keelhaul: annál már csak a paraguay-uruguay döntő lenne különlegegesebb:-DDD

smartdrive 2010.07.02. 19:58:13

@raja ram: ez nem hoki, hogy kanadai-orosz dominancia legyen

horas 2010.07.02. 19:59:23

@Mr.AT:
Kettő közöt óriási különbség,hogy a brazilok ezt a meccset akár még meg is nyerhették volna,Lapmard-éknak meg akkor már elúszott a hajó.
Pluszban,tudnom kéne hogy az a köcsög Robben arra appelál,hogy valamelyikünknek eldurrana az agya nem fogom lerúgni és érvényre jutatni az akaratát.

Melo-ban az a hihetelen,hogy sok iylen játékos van aki rendne balhéba keveredik és kiszórják mint Drogba vagy Motta.
De mindegyikben egy világ omlik össze,ha kiállítják.
Melo annyit látszott,hogy a kiállítástól lehiggadt megnyugodott semmi nem volt a tekintetében,hogy nagy valószinüleg maitt elúszik a hajó és braziliában ennél fontosabb kérdés idén nincs.
Nonszensz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.02. 19:59:24

@raja ram:

Nálam a szimpátiasorrend (a még megmaradt válogatottakkal):

Spanyolország
Argentína
Uruguay
Németország
Ghána
Paraguay
Hollandia

Ha érdekel. ;-)

@Rooney82:

Nekem rettenetesen ellenszenves Robben. Komolyan, Van Bommelt is jobban bírom. (Valószínűleg azért, mert Robben a cselkirályok paródiája. Messi paródiája.)

Sneijdert viszonylag kedvelem.

Messi88 2010.07.02. 19:59:39

@Rooney82:
az meg van amikor Robben kb. negyedszer vezette rá a védőre (asszem Juan), aki egyedül maradt vele szemben, és csak annyit csinált, hogy beállt Robben bal lába felőli oldalra? Mármint szinte teljesen otthagyta a kapu felé vezető utat, a holland mégis befelé akart cselezni, pedig onnan jött a besegítés is... nálam a nap pillanata volt :)

raja ram 2010.07.02. 19:59:48

@smartdrive: és ez nagyon jó, hogy így van.

értelmetlen_nevű 2010.07.02. 20:02:56

@raja ram:
A világ szégyene lenne, ha ilyen játékkal VB-t lehetne nyerni. Számomra nagy csalódás ez a holland csapat, nem látok semmi koncepciót a játékuk mögött. És ehhez hozzájön még a nevetséges védelmük.

Általában szimpatizálni szoktam a holland válogatottal (a 2000-es EB-n az olaszok elleni kiesésüket máig nem tudtam megemészteni), de ez a csapat eddig minden, csak nem VB győztes válogatott.

Persze van még két meccsük, hogy meggyőzzenek.

dzzzzz 2010.07.02. 20:04:22

Mert a Messi féle elkezdek gyorsan labdát vezetni úgy, hogy rakok bele egy csomó kanyart, aztán ballal eltekerem a hosszúra annyira kreatív?
(Ide lőjetek)

Juan de Keserű, a keselyű 2010.07.02. 20:04:24

Most már végig celebek lesznek? Mucsi mondjuk nem volt gáz az origo-közvetítésben, de akkor is...

United82 2010.07.02. 20:04:26

@Csöncsön: @Messi88:
Nekem se szívem csücske Robben, sőt...
De bevitte a Bayernt a BL döntőbe(igaz kis bírói segédlettel) és most ha tetszik ha nem ,de nagyon komolyan hozzájárult ahhoz hogy a 4-be van Hollandia...
Mondom ha csak ezeket veszem máris aranylaszti jelölt (ha tetszik, ha nem), de szerencsére van egy Sneijder aki nemcsak BL döbtőbe vezette a csapatát hanem nyert is, és most is tulajdonképpen 2 gólt rúgott..a szlovákoknak is rúgott egyet..szóval szerencsére nem Robben lesz az aranylabdás, ha nyernek a hollandok..

Amúgy ha ma Ghána nyerne, akkor holnap a bírók vagy az argentínokat vagy a paraguayiakat a 4be lökik hogy legyen DA-i...

szóval ma hajrá Uruguay,...holnap meg nyerjenek csak az európaiak...

raja ram 2010.07.02. 20:05:23

@Csöncsön: Sejtettem ezt a listát, bár csodálkozom, hogy Paraguayt ennyire leminősíted, hiszen ott is spanyolul beszélnek és ez alapvető dolog egy futballország számára. Egy jó tanács: ha a legjobb 4 között a spanyolok és az argentínok kerülnek össze, ne nézd egyedül, legyenek barátok a közelben és minden szúró-vágó eszközt zárj el.

Mala Suerte 2010.07.02. 20:05:39

@rizla: @horas:

"a spanyolokat leszámítva brazil csapat volt az akinek volt identitása,játéka amihez nem kellett az ellenfél balfaszkodás,tudták irányítani a meccseket."

szóval nektek nem csalódás ez az idei selección? mert nekem iszonyúan. mindenki agyonszopkodta őket a vébé előtt, hogy "ők aztán játszák majd a futballt" meg "jobbak, mint az EB-n", ehhez képest pedig baromi nagy mákjuk van, meglehetősen lightos ellenfeleik, a bírói hátszelük lassan akkora, mint 2002-ben koreának, de ami a legfontosabb: SZAR MECCSEKET JÁTSZANAK. (pont a svájc elleni kivétel, ahol is...)

persze van játékuk: eljuttatják a pettyest a kirobbanó formában lévő david villához, aztán heló. (kicsit sarkítottam persze, de azért ismerjük be, hogy van benne igazság.)

Szaffi B. 2010.07.02. 20:07:24

Miért ne játszhatna Uruguay vagy Ghána döntőt (sztem amúgy nem fognak)? ??

értelmetlen_nevű 2010.07.02. 20:07:33

@originalBalintos:
Messi a Barcelonában játszik, nem illik az nst-n kóstolgatni. :)

Robbent vicces a játékintelligencia hiánya miatt fikázni, láthatóan elég jól elvan nélküle is. Nem tudom, hogy van e játékos, aki több gólt lőtt nála idén kiélezett szituációban (Milito talán).

Flasche leer! · http://worldofpoker.hu/ 2010.07.02. 20:08:23

a brazilok taktikaja szerintem isten volt, ezekkel a jatekosokkal, pl ghanatol.csak a gond, h egy brazil csapatot ien taktikaval ki se engednek egy vbre, nemhogy szivesen nezzem.meg ezzel a /kis tulzas/ Bcsapattal is mindenkinel jobbak egyenileg.nem ezt vartam.
az allva hallni vagy terdencsuszva elni lehetosegek kozul valaszthatott dunginho, hat sajna rosszul, meg is van az eredmenye.
pedig murinnnyo utan o volt kepes eloszor felfogni h Robben ellen nem kell 6 vedo meg iesmi, csak +1, aki a 16os vonalan all es varja, hogy belevezesse a labdat, mint pl ma vagy 5x.

ja, es a legszebb az lenne hogyha az agyonistenitett delamerikai foci utan /8bol 4 1/4dontos/ 1 se jutna be a 4 koze.

United82 2010.07.02. 20:08:25

@értelmetlen_nevű:
Nem értem....
a hollandok eddig mindig szépen játszottak de szart se értek vele, ez a Van Marvijk egy tökéletes gépezetet csinált belőlük, nincs támadófoci, nincs flikk-flakk, de eredmény van....és mi a lényeg? Az eredmény...tökéletesen hozzák, sztem Hollandiában qvára nem érdeklik az embereket hogy nem szépen játszanak...bár kérdés kinek mi a szép...
Most már Holland-Német döntőt akarok...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.02. 20:08:54

@Rooney82:

Igen, ez a "de szerencsére van egy Sneijder" nekem is eszembe jutott. :-)

@raja ram:

Paraguayt alapjában bírom, de Ghánát egy kicsivel jobban. Most már számomra a hét között (Hollandiát kivéve) nincs ellenszenves csapat.

@originalBalintos:

Te nyilvánvalóan nem láttad még Messit játszani. Vagy totálisan hülye vagy a focihoz. Válassz! :-)

rizla 2010.07.02. 20:08:59

@matthe07: "szóval nektek nem csalódás ez az idei selección? mert nekem iszonyúan."

mi ez a többesszám? én egy szót nem szóltam a spanyolokról, illetve igen: seleccion.blog.hu

Szaffi B. 2010.07.02. 20:09:02

@matthe07: Nem igaz, hogy (a spanyolok) szar meccseket játszanak, nem játszanak VÉGIG qrvajó meccseket az ok.

zsakfos 2010.07.02. 20:09:19

@Tika_:
Mi a demagóg benne? Megkérdeztem Csöncsönt kire gondolt rá vagy a szöv.kapra, urambocsá nem hallottam, hogy Fülöppel arrogáns volt Maarwijk. Szörnyű.De így a vb-n úgy őszintén tényleg lerí róla, hogy egy arrogáns paraszt? Becsmérlően, lenézően beszél az ellenfelekről? hisztizik a játékvezetőknél? én eddig nem nagyon láttam, hallottam ilyet.
@Csöncsön:
"ezek a mostaniak már ránézésre is a tipikus arrogáns korlátolt németalföldi parasztok szterotip jegyeit hordozzák magukon"
Hagyjuk már ezt a suttyó hollandozást légyszi. Ennél értelmesebb vagy te.
Főleg, hogy az argentín válogatottnak drukkolsz...Most soroljam onnan a parasztokat?

Szaffi B. 2010.07.02. 20:10:08

na még egyszer: az oké, hogy nem játszanak VÉGIG qrvajó meccseket.

rizla 2010.07.02. 20:10:33

@értelmetlen_nevű: "Robbent vicces a játékintelligencia hiánya miatt fikázni, láthatóan elég jól elvan nélküle is. "

messi-szintű játékos lehetne, ha nem lenne hülye.

dzzzzz 2010.07.02. 20:12:07

@Csöncsön: láttam játszani, csak nem olyan túl sokat, nem bírom nézni azt a sok hátrapasszt...

smartdrive 2010.07.02. 20:12:19

@értelmetlen_nevű: jaj, ez a Milito-hype

az olasz kupa soha senkit nem érdekelt, a bajnokságra ez 2006 óta igaz, rúgott két gólt a BL-döntőn. mint Inzaghi. mint Szavicsevics. mint Crespo. mint Riedle. egyiket sem emlegették, mint leendő aranylabdást

raja ram 2010.07.02. 20:14:08

@zsakfos : Érdemes lenne utánanézni a Wikipédián, de látatlanban biztos vagyok, hogy a legtöbb diplomás focista az argentín válogatottban van.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.02. 20:14:29

@zsakfos :

Alapjában nem vagyok hollandellenes, kicsit örülök is a mai diadaluknak, csak bánt, amit eddig mutattak ezen a vébén. Annak fényében, hogy sokkal jobb holland csapatok sokkal kevesebbre vitték.

smartdrive 2010.07.02. 20:14:35

@rizla: akkor középen játszana, ahol még többet lenne sérült

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.07.02. 20:14:56

@Mr.AT: melo hasonlot eljatszott kabe ket meccsel ezelott, amikor torlesztett. felrugtak, kereste az alkalmat, es kabe ket perc mulva ugy felrugta a p..csaba az ellenfelet, h az arrol koldult.

egyszeruen primitiv a szerencsetlen, latszik a fejen, hogy ugy gondolja, hogy az ellenfele ezt megerdemli, es minden jol van igy

az elso holland golnal en annyira nem hibaztatnam a kapust, nem erte el a labdat a menteni igyekvo melo miatt.

értelmetlen_nevű 2010.07.02. 20:15:13

@Rooney82:

Nyilván Hollandiában leszarnák a játék "csúnyaságát", ha megnyernék végül a VB-t. Csak nekem eddig nem volt túl meggyőző Hollandia, ez volt az első komolyabb ellenfelük, és már megbeszéltük, hogy mi kellett a győzelemhez.

Régebben jól fociztak, de borzasztó pechesek voltak, ez a csapat viszont épp az ellenkezője. Nem túl acélos csoport, minimális erőfeszítéssel első helyen továbbjutás, szlovákok (!!!) a nyolcaddöntőben, aztán leadnak egy simának tűnő meccset.

Én nem lepődnék meg, ha Ghána vagy Uruguay kicsapná őket.

smartdrive 2010.07.02. 20:15:13

@raja ram: bármibe lefogadom, hogy az amerikaiban :D

rizla 2010.07.02. 20:15:59

@raja ram: mondjuk nem ezen múlik, hogy ki suttyó paraszt. van persie sem tűnik egy szó szerinti buta fickónak, van bommelről meg tudjuk, hogy intelligens (lásd ugye a felmérést, ami kimutatta, hogy ő beszél a legválasztékosabban a holland futballisták közül), aztán mind a kettő elég nagy tapló bír lenni a pályán.

Iustizmord 2010.07.02. 20:16:01

@Csöncsön: Van Maarwijk. A holland-magyar közvetítésekor elmondta Fülöp, hogy micsoda arrogáns bunkó volt vele, és milyen lekezelően beszélt a magyarokról.

miért tapsikolna nekünk a 6:3 iatt?? vagy a 6:0 és az utána lévő nihil miatt sajna jogos a lekezelés?

@Mr.AT: tán azt kellett volna h f.melo agyontapossa lambardot és akkor jól éreznéd magad :o)))

United82 2010.07.02. 20:17:23

@Csöncsön:
"Annak fényében, hogy sokkal jobb holland csapatok sokkal kevesebbre vitték."
Hát..ebbe a mondatba még bele lehet illeszteni pár db másik ország válogatottját is ha végignézünk a focitörténelmen....

Iustizmord 2010.07.02. 20:19:56

@Csöncsön: robben arcán látszik a butaság, tudom hogy ez alátámasztatlan, de ha nem szélső lenne pont a vakolókanalat tudnám elképzelni nála.

@raja ram: diplomás focás????????????????????? melyik múzeumban van kiállítva?

értelmetlen_nevű 2010.07.02. 20:20:40

@rizla:
Ez igaz, de ettől függetlenül nem értem, hogy miért ellenszenves mindenkinek ennyire. Van akinek fizikai adottságokból, labda-skillekből jut több, valakinek meg játékintelligenciából. Szerintem nem szándékosan focizik ennyire bután Robben, hanem azért, mert csak ennyit tud. Ez olyan, mintha azért rühellnél valakit, mert túl lassú vagy picike.

Néha tényleg önző egy kicsit, meg kurvára sérülékeny, de nagyon hasznos is tud lenni.

neeskens 2010.07.02. 20:20:55

Ha valaki a hollandokat Gullit, Van Basten, Bergkamp vagy Cruyff, Neeskens, Rep játéka miatta szerette, az nem ezt várta. De nem mondhatjuk, hogy nem igazságos, mert a foci a legritkább esetben igazságos. Platini se nyert vb-t, Zico se, Puskás se.

Amúgy persze magukat verték meg a brazilok, és Dunga tényleg nem tudott a cserékkel belenyúlni a meccsbe.

értelmetlen_nevű 2010.07.02. 20:23:00

@smartdrive:
Én nem hypoltam még sohasem Milito-t, nem értem miért pont nekem címzed. Ettől függetlenül igaz, hogy tavaly az ő góljai nélkül sehol sem lett volna az Inter, a BL döntőben lőtt két góljáért meg had ne kelljen már elnézést kérnie.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.07.02. 20:25:58

@Rooney82: nem erted, ha az aranycsapat nem nyerte meg a vb-t, akkor ezentul csak akkor vesszuk at az aranyermet, ha minden meccset 6-0 -al hoz a valogatott, mert csak akkor meltoak a cimre (a dontoben 6:1-nel rogtonitelo bizottsag ul ossze az 5 kozjogi meltosaggal es az okoritofulposi aranykor nyugdijasotthonban szekelo venek tanacsaval, es ok dontik el, hogy lehet-e igy nyerni)

smartdrive 2010.07.02. 20:31:53

@értelmetlen_nevű: Te dobtad be a nevét, csak emiatt

ddrum77 2010.07.02. 20:33:08

@halihalo: egy lazulós amszterdami hétvégét ajánlanék

halareaal 2010.07.02. 20:43:51

Robben így is a világ egyik legjobb játékosa, ha még játékintelligenciája is lenne, az már sok volna.

Mr.AT 2010.07.02. 21:15:48

@horas: Nincs olyan, hogy eluszott hajo, vagy lefutott meccs. Kerdezz csak meg egy Milan-drukkert, ugye, hehe. :)

Tika_ 2010.07.02. 21:34:02

@zsakfos : az benne a demagógia, hogy Csöncsön azt írta: "csupa ellenszenves arcból álló holland csapat"
mire te visszakérdeztél Giora, aki pont az egyetlen kivétel

rizla 2010.07.02. 21:41:45

@értelmetlen_nevű: én most már amúgy csípem robbent, nem idegesít, sokkal inkább látom csupaszív, lelkes játékosnak bizonyos hiányosságokkal, mint öntelt, önző faszkalapnak. a bayernt vitte a hátán, régebben ezt nem néztem ki belőle ennyire.

bz249 2010.07.02. 21:42:54

@rizla: ellenpéldának meg ott van Schweini, az egyetlen olyan a Nationalelfben, aki nem tud rendesen németül... ellenben a világ egyik legjobb mélységi irányítója, ami feltételez némi játékintelligenciát.

Domingo 2010.07.02. 22:10:49

1-0-nál eszembe sem jutott volna, hogy a hollandoknak itt még lesz keresnivalójuk. A brazilok saját magukkal basztak ki, a hollandok pedig dicséreteesn visszaküzdötték magukat. Azonban a brazil skalptól függetlenül még mindig nem érzem a hollandokban azt az átütő erőt, ami a VB megnyeréséhez kellene. Mindenesetre szorítok, hogy meglegyen. Oranje!

Domingo 2010.07.02. 22:16:28

@értelmetlen_nevű: A világ szégyene kérlek szépen az olaszok 2006-os győzelme volt, egy esetleges holland siker minden lenne, csak nem szégyen.

bz249 2010.07.02. 22:20:45

@Domingo: ez a holland válogatott az NSZK/Olaszország legundorítóbban bemákolt vb győzelmeinek hagyományát viszi. Nade Napóleon is megmondta, nem szépen játszó, hanem mákos marsallokra van szüksége. Szóval simán VB lehet Hollandia.

Ez persze nagy kibaszás lenne a korábbi zseniális csapataikkal, de ha egyszer ez az út vezet a végső győzelemhez.

Iustizmord 2010.07.02. 23:55:47

@neeskens: bezony én a gullit-v.basten-riskaard stb garniturát tekintem alapnak, aztat szerettem meg. most meg szpok h hollandus meccset nézek...

mantegna 2010.07.03. 00:41:12

Sokan estek itt túlzásokba a hollandusok szarságát és mákját illetően.
Ők eddig a meccsig minden meccsüket megnyerték, és mindet jogosan nyerték meg. Ki csinálta még ezt meg: Argentina.
Ja, hogy náluk gyengébb csapatokkal játszhattak?
Miért, mivel volt könnyebb dolguk, mint az angoloknak, spanyoloknak, olaszoknak? Jaj, de ők még sem csinálták ezt meg (spanyoloknak nem volt kezükben a sorsuk, Svájc az utsó két meccsen szerzett 4 ponttal mindenképpen csoportelső lett volna)
De Szlovákiát kapták, az könnyű! Figyu, az olaszok Japánt, angolok Ghánát kaphatták volna, ha csoportelsők. Nem teljesíthetetlen feladat. (Ghána egy kicsit túl van sztárolva: 5 meccsből egyet nyertek meg, persze a mai meccs után piszkosul sajnálom őket) OK a spanyoloknak Portugália jött, de azért könnyebb, mintha Brazília jött volna...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.03. 01:11:08

most innék egy sört baluval:)

igazságos eredmény, végre!

kroos 2010.07.03. 13:42:15

@raja ram: khm...mihez kepest. Ze maria, Francisco Marinho, meg a sepru Luis Pereiraval felallo vedelem az egyik legjobb a brazil tortenelemben, gondolj csak bele a csodagolt szero Nelinho ide be se fert. +volt meg egy Dirceu, Jaizinho, Rivelino, es egy ismeretlen de sokak szerint az egyetlen aki megkozelitette Pele kepessegeit:Edu.

horas 2010.07.03. 15:08:36

@matthe07:
Szar formában vannak ez tény.
De,hogy a meccs 85%-ban az történik amit ők akarnak az is.

horas 2010.07.03. 15:15:09

@rizla:
Szerintem nem,Ghána meccs és az Angol(!) is necces volt szerintem,az angol meccs az egyéni hibát halmozó találkozó volt felépített komoly támadások nélkül.
Ghána mecs meg símán X-es volt.
Egyetlen olyan meccsük van,ahol domináltak az auszik ellen,illetve a Szerbek ellen is jobbak emberhátrányban de símán,így is fele-fele a mérleg,a spanyolok a szar formájuk miatt nem szortak meg senkit,mert a játékuk ugyanaz,csak nem mennek be helyzetek.

horas 2010.07.03. 15:18:41

@mantegna: Egyszerűen blődség ebbe a meccsbe belemagyarázni,hogy a hollandok milyen jók.
Mindenki látta mi törtétn erről szó nincs.

BISMARCK 2010.07.03. 21:53:57

Igazából pont les@@rom, hogy mákkal vagy nem mákkal győznek a hollandok. 88óta várok egy holland győzelemre, vhogy mindig kiejtették őket és többnyire érdemtelenül (90,92,94,98,2000)
Kijár már nekik, hogy egyszer mákjuk legyen.
süti beállítások módosítása