Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Nyolcaddöntők, 20.30: Portugália - Spanyolország

2010.06.29. 20:00 nou san trafford

Ibériai-félsziget vs Pireneusi-félsziget

490 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr102119187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ecky 2010.06.30. 10:07:46

@Rooney82: sajnos ilyen... azért kicsit szomorú leszek amikor majd "igazi" barca drukkerek villognak villa mezében amikor azt se tudják h van ilyen csapat h valencia... elk*rvult ez a világ a focival együtt sajnos...

@chrisred: csak azért mert az "extragigaklasszis" játékosok nem tudják vállukon vinni a válogatottjukat pedig a klubjukat igen /ami messi és drogba esetén eléggé véleményes.../ viszont villa főleg idén egyedül vitte a valenciát és eddig szerintem nagyban köszönhető neki h ide jutott a spanyol válogatott. nem mellékesen az igazi csatár vérével ácsorog az oldalvonalon. vissza megy védekezni és félpályára labdáért ha kell és nem duzzog... nálam az ilyen futbalisták az etalonok. nem a "extragigaklasszis"-ok...

United82 2010.06.30. 10:08:23

@HosCincer:
"mindenkit ki lehet hagyni sőt, ki kell hagyni, ha nincs hasznára a csapatnak."
Ezzel az erővel Torres miért játszik meccsek óta a spanyoloknál? Vár a csodára DB hogy beindul? Simán Pedronak kéne tolnia, ő tuti megszakadna, Villa meg mehetne be középre és 2 gólt rúgna meccsenként:)

chrisred 2010.06.30. 10:14:35

@ecky: Rendben van, egyetértünk.

HosCincer 2010.06.30. 10:17:48

@Rooney82: ez teljesen igaz, bár Torres műtét után van és 3 hónapot (ha jól tudom) hagyott ki. Én egyébként őt sem játszatnám, legalábbis kezdőként biztosan nem (60. perc, 2-0 után jöhet)
Egyébkét Drogba is csak árnyéka volt önmagának.

Sath 2010.06.30. 10:18:26

@matthe07: az egy dolog hogy senki nincs a 8ban, a durvább az hogy értékelhető megmozdulása sem volt egyiknek sem. Drogba legalább egy jó meccset hozott, bár észek korea ellen játtunk mennyit ér.

@Tika_: Mess adidas-os, azért sem volt benne.

@Rooney82: Szerintem, eldöntötte, hogy kell neki a csúcs formában lévő Torres, Akkor pedig nem tehet mást, mint hogy játszatja, hátha magára talál, ugyanis a padon nem fog az tuti. És Torres csúcsformában a nagy meccsek embere, kell VdB-nek hogy esetleges elődöntőben, döntőben csúcsformában legyen. Ettől függetlenül tegnap már én is követeltem a helyére Pedro-t, mert Torres jelenleg egy labdát nem tud átvenni, semmi, egy labdatemető. Pedro meg, (elfogult barcás vagyok persze) nem szokott helyzetet kihagyni, jól cselez, gyors, és sztem megdöglik a pályán most még, annyira akar. Xavival sem tudom mi van...Bár tegnap még Iniesta is szar volt, aki legalább chile ellen nem volt rossz sztem. De ha Xavi nem talál magára a spanyoloknak nincs komoly esélye a VB-re. Villa fantasztikus, vitathatlan, de Torres és Xavi hiányát nem viseli el még a spanyol válogatott sem.

Mourinho már nem a király 2010.06.30. 10:20:06

Nem lehetne egy olyan szabály, hogy a színészeket felvétel alapján utólag eltiltják legalább 10 meccsre? Most ez a tegnapi nem volt döntő jelentőségű, de mi lett volna akkor, ha igen?

Az este is voltam focizni, kaptam egy akkora rugást a sípcsontomra, hogy ma is meg van duzzadva, de futottam tovább. Ez a vb-n úgy nézne ki, hogy elesel, 3-at pördülsz a földön, és minimum 2 percig ápolnak (főleg ha vezet a csapatod), ja és még sípcsontvédőd is van.
UTÁLOM UTÁLOM UTÁLOM!!!

HosCincer 2010.06.30. 10:20:12

@HosCincer: Egyébként ezek (ki játszik, ki nem)csak az edző tökösségén múlnak lásd: Dunga (már említetted), Löw

Mourinho már nem a király 2010.06.30. 10:27:19

@HosCincer: a foci legalább 50%-ban mentalitás szerintem. Ha az edző úgy küldi ki a portugálokat, hogy ti most akkor szétszeditek a spanyolokat, és a játékosok is átveszik ezt a mentalitást, kimennek mint az oroszlán az arénába, akkor 50%-al több esélyük van nyerni.
De ha úgy mennek ki, hogy védekezünk és majd kontrázgatunk, na akkor nem jön össze.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.30. 10:28:55

@HosCincer: azért cét kihagyni a portugál csapatból nem ugyanaz, mint kurányit, höwedest a németből, vagy azt a szerencsétlen ronaldinhot a brazilból

ecky 2010.06.30. 10:31:08

@Sath: egy ilyen xavi hiányát elviselnék...
pár alternatíva xavi és iniesta helyére: fabregas, silva vagy akár az "inkább passzold ellenfélnek mint neki mert úgyis mindegy" mata...

pedro legyen csak csere fiatal még. torres pedig már nem lesz ezen a vb csúcsformában... kellett volna neki egy gól mondjuk honduras ellen... bár amíg neki kell jobbszélre sodródva beadni addig mind1 is...

nálam jelenleg egy ilyesmi spanyol válogatott lenne a best: casillas - s.ramos, pique, puyol, capdevilla -fabregas, xabi alonso, busqets, silva - torres, villa

és az 50-60. perc körül a játék függvényében jöhetne xavi a kp-ra kicsit védekezőbb felfogásban stabilitást adni, jöhetne llorente vagy pedro torres helyett ha nem bírja és jöhetne iniesta bár csak akkor ha hajlandó lőni a 16oson kívűről is és nem csak passzol mindenhonnan...

chrisred 2010.06.30. 10:32:12

@Anthony (kick-ass): Próbálkoztak időnként letámadással, egészen a spanyolok tizenhatosáig felnyomva, de csak pár emberrel. Azt meg, ha valaki, akkor a spanyolok könnyedén kipasszolva átjátsszák.

mickeyknox 2010.06.30. 10:35:57

@danesdzsu2: itt kurvára nem arról van szó, hogy indulatos vagy sem, hanem arról hogy FETRENG, basszus, és azért csinálja, hogy a bíró bácsi adjon egy piros lapot az ellenfélnek, mert bibis a füle töve.

egyébként csaptak már fültövön, fejeltek már orrba és igen, rúgtak tökön is, tört már el kezem-lábam focipályán, tudom, hogy fáj.

HPR 2010.06.30. 10:36:48

Ez Busquets gyerek nekem alég nagy meglepetés a spanyoloknál. Nem igen értettem miért játszatja annyit Guardiola (Yaya helyett), átlagban hasonló kaliberü színész mint Cé, és engem nagy ritkán gyözött meg arról, hogy van keresnivalója a pályán. Egyáltalán az, hogy bekerült a keretbe már irritált, de az hogy del Bosque alapemberként kezeli már egy kicsit sok nekem. Xabi Alonso mellett még egy szürö amúgy is sok szerintem, szóval nem értem miért kell egyáltalán. Valaki elmagyarázná?

HosCincer 2010.06.30. 10:38:11

@mocsing: valóban igazad van, de volt haszna a portugál csapatnak CR játékából (itt most nem a "talán eggyel több védőt leköt" félékre gondolok)?

mickeyknox 2010.06.30. 10:39:12

@HPR: reggel hallottam, hogy yaya el akar menni a barcelonától. és ez emiatt a geciputtony busquets miatt van, szóval elmehet a qrva anyjába.

HPR 2010.06.30. 10:41:28

@mickeyknox: yaya a szezon végén már bejelentette, hogy menna, biztos, hogy a pep-busquets szerelem miatt...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.30. 10:45:12

@HosCincer: nekem nem úgy tűnik, hogy cé lenne ennek a portugál csapatnak a kerékkötője. totál esélytelenek szerintem nélküle.

nem hátráltatta jobban a csapatot, mint bármelyik másik portugál, nem értem, miért őt találjátok meg

Mourinho már nem a király 2010.06.30. 10:49:02

@mocsing: mert Cét szidni divat, mert amikor felvágják és elesik akkor is színészkedett (a bírók szerint is), de ha Messi elesik a fűszálba az fault.
(tisztelet a kivételnek, és igen elismerem, hogy Cé nem volt valami jó ezen a VB-n)

HPR 2010.06.30. 10:51:13

@mickeyknox:
off: az a Milánói 3:1 meg Busquetsé volt. pont

Sath 2010.06.30. 10:51:39

@ecky: egy ilyen Xavi hiányát így viseli el a spanyol csapat,ahogy most látod a VB-n. Hogy árnyéka csak annak, amelyik EB-t nyert. A játék minden elemében. Abban spanyol EB győztes menetelésben, minden akcióban, gólban Xavi és/vagy Iniesta játszotta a főszerepet a középpályán, és vmelyik csatár befejzte. Ennek nyoma sincs most. (chile ellen Iniesta gólja és játéka szerintem kivétel) Ha ők nincsenek, lehet próbálkozni Silvával Iniesta helyett, és Xavi helyett Fabregassal.... Csak éppen nekem az a véleményem, hogy egy csúcsformában lévő Xavinak, nemcsak spanyolhonban, de más országban sem nagyon van jelenleg alternatívája. Most éppen nem megy neki, ezt én is látom.

Aztán majd hátha, csak az elődöntőben veszi elő, mint Zidane 4 éve :)

@HPR: @mickeyknox: Gondoltatok már arra, hogy lehet hogy Guardiola, de ha ő nem akkor talán Vicente del Bosque jobban ért a focihoz mint ti?

Őszintén nem értem ezt, szerintetek miért kezdő? erabolta vmelyik rokonukat? Igenis megbízható szűrő és rendkívül kreatív és jól passzol. Mindezt 22 évesen. Emelett színész palánta és ezt ki kéne nevelnie vkinek belőle...tény

+1: Xavi Alonso mi a vért csinált tegnap? Labdát nem szerzett, nem passzolt, alig hallottam a nevét, mikor lecserélték meglepődtem hogy a pályán volt. de őt persze nem éri kritika...

Yaya pedig ebben a szezonban ha játszott a barcában, akkor szar volt (minden labdát eladott, sehol sem volt a tavalyi és azelőtti formája). De ezt nem tudjátok, mert csak az maradt meg, hogy Busquets volt a kezdő a legtöbb meccsen, és hogy színészkedett x alkalommal.

HosCincer 2010.06.30. 10:55:50

@mocsing: valóban nem kerék kötő mivel nincs is játékban

Sath 2010.06.30. 10:57:02

@Anthony (kick-ass): nem, hanem azért mert világversenyen, komoly téttel rendelkező meccseken 95%-ban szart sem tud csinálni. Lásd előző VB, EB, ez a VB. Lásd még a Madrid idei meccsei a Barca ellen, a kiesésük a Lyon ellen. Illetve a 2 BL döntő amit a man u-val játszott... Fejelt ugyan egy gólt a chelsea-nek de amúgy leszedték a pályáról, majd a 11est is kihagyta, a barca elleni BL döntőre, Rómába meg mintha ki sem utazott volt. Ez egy ekkora SZTÁR játékostól elfogadhatatlan. Hogy akkor, amikor a legnagyobb szüksége van rá az adott csapatának, akkor láthatatlan.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.30. 10:57:12

@Anthony (kick-ass): értem én igazából, hogy miért ő a bűnbak, csak az is pont amellett szól, hogy váratlant (meg úgy mindent) kb egyedül tőle lehet várni, azaz nélküle esélytelenek, így kihagyni is elég vállalhatatlan lépés lenne

Sath 2010.06.30. 10:58:42

@mickeyknox: senki nem mondta hogy imádd, csak azért lásd be, hogy valami oka mégis van, hogy a barca mellett már a spanyol válogatottban is kezdő.

ecky 2010.06.30. 11:04:43

@Sath: tény h xavi kb 10 éve a középpályások egyik ékköve nekem is nagy kedvencem /nem annyira mint xabi alonso/ de ha nem megy nem megy és én azt vallom h ami nem megy azt ne erőltessük... megnézném mit kezd fabregas, silva vagy akár mata a lehetőséggel... 1 próbát megér ;)

egyébként tegnap xabi alonso nagyon gyenge volt és le kellett volna hozni a félidőben vagy minimum 1-0-nál és pedróval vagy silvával a "helyén" kontrákra építeni.

r_magpie 2010.06.30. 11:06:56

én attól rettegtem, hogy C valamelyik 40-50-60 méteres szabadrúgása megpattan, becsorog, vagy benézi Casillas (neadjisten jól eltalálja, mint minden 30. szabiját), mert akkor onnantól fogva egy véget nem érő celebsztori kezdődhetett volna, az lenne minden idők legesleglegleg gólja, és vrájtolta volna a fjúcsört több évtizedre.

már jeleztem a meccs után is, de hihetetlen, hogy rálődözte onnan, azokat. még akkor is, ha egy galibát okozott

HPR 2010.06.30. 11:07:06

@Sath: áh. Busquets nem rossz. Cserepadra vele a Barcában, meg vegyen vissza az arcából.
Yaya Touré kilókkal jobb, ha ellenfél is van a pályán. Kiscsapatok ellen nem nagyon kell a Barcában szűrő.
A válogatottban is csak Xabi Alonso cseréjeként tudom elképzelni, ha vezet a csapat, hiszen eléggé passzbiztos 15 méteren.

És hadd, legyen már egy saját véleményem is

HosCincer 2010.06.30. 11:12:03

én egyébként CR-en nem is elsősorban a jó játékot kérem számon, hanem a játék/csapat/címeres mez iránti alázatot, a küzdést és a nyerni akarást. Mert lehet rosszul játszani (mindenkinek vannak rossz és jó napjai) de lelketlenül nem.

Egyébként nem divatból fikázok, bár való igaz óriási hendikeppel indul nálam CR.

Sath 2010.06.30. 11:13:50

@ecky: nem akarok úgy tűnni, mint aki sosem tuja elfogadni a más véleményt, de pedro és silva szélsők/csatárok. Igazából egyik sem alternatívája sem Xavinak, sem Iniestának, sem Xabi Alonsonak.

Amiben igazad van, az az, hogy Fabregast be lehetne próbálni a Xavi helyén, ha ilyen formában marad. De ez meg talán tényleg az a kategória, hogy nem volt még könnyű meccsük a VB-n ahol lehet kísérletezni, és nem merte lehozni Xavi-t. Mégiscsak a csapat egyik nagy öregje, csapatkapitánya, stb... De sztem is le lehetett volna hozni pl chile ellen a félidőben.
Tegnap megértem hogy nem húzta meg, mert kellett középályára a labdatartás, esetleges zseni passzai miatt, amikben most ugye gyengébb.

Ettől függetlenül tartom, hogy fabregas sincs még azon a szinten ahol Xavi, ha megy neki... Tehát ha neki nem megy, az gondot fog jelenteni a spanyoloknak, akár a pályán lesz akár a padon.

Henke 2010.06.30. 11:14:17

@Nerazzurri(Paolo Rink emlékdíjat a Nazionalelfnek): jó ez a kép, de a labda már elhagyta Xavi lábát. Én is kockázgattam egy ideig, de olyan gyorsan futott Villa befelé, hogy...

lehet les volt, talán. de annyira picike, hogy ez már kimeríti az egyvonal fogalmát. Ez a kép kb 1tized mp-t téved

Sath 2010.06.30. 11:15:50

@HPR: vicces hogy mindenki ezt kéri számon, mikor mondtam hogy ne legyen véleményed? :)

Azt az egyet nem értem, hogy szerinted akkor VdB hülye a játékhoz, csak úgy mint Guardiola?

mickeyknox 2010.06.30. 11:20:53

@Sath: persze hogy van oka, az edzők vele képzelik el a csapatot, szerintük ő arra a posztra a legjobb, szivük joga. gondolom, a válogatottban egyébként azért kezdő, mert a barcelonában is, de ez csak az én privát VÉLEMÉNYEM. vagy te nem tudsz elképzelni jobb csapatot, mint amit pep meg vdb összerak? persze hogy ők jobban értenek hozzá, de akkor mi minek beszélgetünk itt erről? és ezzel (tudom, unalmas, de nekem nagyon nagy csalódás volt busquets tette az inter ellen) busquets=kurva jó játékos, nemeslelkű, és én már nem is utálhatom, mert pep guardiola őt játszatja?

mickeyknox 2010.06.30. 11:23:00

@Sath: ne hülyéskedj, ezek alapján csak labdarúgóedzők és labdarúgók kommentelhetnének itt, mert ők jobban értenek ehhez, basszus.

nasteey 2010.06.30. 11:24:06

@Sath: Sőt, ugye VdB pont a napokban nyilatkozta, ha most játékos lenne, Busquetshez szeretne hasonlítani. Biztos vuduzza az edzőit a gyerek. :D

Mondjuk ha vannak itt anti-Busquest Barca-fanok, azoknak nagyon érdekelne a véleménye Iniesta, Xavi, vagy Puyol kezdeti teljesítményéről. Mert még mindig 22, két felnőtt szezonnal a háta mögött.

Ja, és természetesen nem a véleményetekkel van baj, csak ez konkrétan széllel szemben hugyozás.

ecky 2010.06.30. 11:28:15

@Sath: igazad van! tudom h nem ugyan az a poszt természetesen nem is védekező középpályára hoznám pedrót vagy silvát ;)

egyébként szerintem amit most játszik xavi az nem az ő helye. nekem kicsit furcsa volt látni h torres beadásait xavi várja középen :S iniesta még talán... de xavi az kb xabi alonsoval egy posztra való, ilyen hátulról zseniálisan irányító ha kell pusztító és labdaszerző középpályás, xavi ott kezdte és hiába került előrébb a barcába még mindig többen vannak előtte mint most a válogatottban. lehet azért nem megy neki mert befejeznie kéne nem előkészíteni. sokallom a 3 szűrőt a spanyol kezdőbe... xavi vagy xabi alonso helyett kéne inkább előre vagy szélre vki, vagy busqets helyett...

HPR 2010.06.30. 11:29:44

Guardiola a saját nevelést nyomja, ezért egy kicsit érthetőbb. VdB meg igenis hülye. Lásd Torres benyomása a 4. kezdőbe is 3 betli után, Xabi Alonso mellet még egy vkp Svájc meg könyörgöm Honduras ellen, Fabregas és Pedro ignorálása...
Egy olyan kerete van amely az öszes eddigi elenfelet röhögve verhetné, ehelyett volt 3 elég nyögvenyelős győzelem, meg egy katasztrófa. Komolyan mondom nem hittem volna hogy leírom valaha is del lehet, hogy Aragonessel ez jobban menne

ecky 2010.06.30. 11:30:59

@HPR: imádom VdB-t de nagyon igazad van!!! lájk :D

Sath 2010.06.30. 11:35:36

@HPR: túl védekező a felállás szerintem is, de svájc óta még jóbban beszart, és nem meri egyáltalán vállalni a kockázatot. Nálam is padon lenne amúgy busquets, Xabi lenne a vkp, Xavi előtte/mellette irányítana, Silva és Iniesta a kész szélen ízlés szerinti oldalon és bent Torres/Pedro/Llorente és talán Villa is beférne :)

De sztem az EB-n így is álltak fel legtöbbször, csak most vmiért benne van sport szelet a naciban és inkább védekezőbb a felállás.

horas 2010.06.30. 11:52:30

Paraguay ellen szerintem ugyanúgy kezdjenek Torres-el,egy 50%-os Torres még mindig jobb mint,egy 100% Llorente,plus ha esetleg Llorente is szar lenne a mecsen,elég szar lenne a szellemlovas Torres-t becserélni gólkényszerben.
Játszatni kell,hátha lassan elkapja fonalat,ha nem jöhet a 60.ik percben Ll.
Inkább Iniesta helyett kezdheten Mata,szerintem Iniesta posztján nagyobb és minőségib a merítési lehetőség.De kezdjen Iniesta ugyan azért amiért Torres,de le lehetne cserélni néha őt is.

horas 2010.06.30. 12:00:11

Amúgy a német szakikhoz szólok.
Szerintem az Argentín meccs titka az lesz,hogy Messi-t időben feltudják venni,megállítani,ahogy a Görögök csinálták.
Erre van-e megfelelő játékos (?) a keretben vagy min kéne változtatni,hogy ez érdemben megoldható legyen(?),vagy kivitelezhető ez a mostani struktúrával is(?),nekem az a gyanúm,hogy a nem túl masszív Swejni-Khedira duó kevésnek tűnik...

HPR 2010.06.30. 12:04:37

Torres jelenleg az elenfél játékosa, kizárólagosan kontrára való azt meg ugye nehéz elképzelni, hogy ilyen kp labdaszerzési mutató mellett esély lenne rá. Ehhez a játékhoz Pedro, Villa pár kell elöl. Ramos fellfutásokhoz meg Llorente. Ha nincs Llorente inkább Puyol jöhetne föl Ramos helyett.
De ez így túl Barcás :)

chrisred 2010.06.30. 12:09:40

@Sath: Xabi Alonso nem védekező középpályás, hanem mélységi irányító. Védekező középpályáshoz képest kis területet játszik be és nem elég mozgékony. A védekezésben a legnagyobb segítséget úgy nyújtja, hogy amikor játszik, döntően a saját csapatánál van a labda, anélkül meg az ellenfél nehezen tud támadni. :)

Messi88 2010.06.30. 12:10:26

Szerintem meg jobb lenne, ha Torres helyett Silva, Alonso helyett meg Fabregas játszana, és akkor Villa középen, Silva és Ini széleken, középen Fabre-Xavi irányítana, mögöttük meg Busi. Így könnyebben tudná dominálni a középpályát a csapat (ami ugye az alapjátékuk, én itt látom a fő gondokat).

horas 2010.06.30. 12:10:47

@HPR:
Jó Torres az első párpercben bekad az abombája,msot mindenki róla beszélne.
Torres még ebben a borzalmas formájában is képes villani egyet.

Messi88 2010.06.30. 12:14:18

Vagy esetleg az sem lenne hülyeség, ha a Barcás középpálya játszana - Busi, előttük meg Ini és Xavi. Támadók meg Villa-Silva_Mata, ott se lenne gond az összeszokottsággal :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.30. 12:19:18

@sporttárs: Azért szerintem mielőtt ilyeneket jelentünk ki, hogy a brazilok meggyőzőek, de a spanyolok nem. Érdemes megnézni melyik kivel játszott, azért Portugália jobb csapat, mint Chile, szervezett védelemmel, amin nem lehet csak úgy átszaladni. A tegnapi egy igazi háromesélyes meccs volt, melyet összeségében megérdemelten hoztak a spanyolok, a braziloké meg egy papírforma győzelem. Majd ha a spanyolok könnyedén lépnek át Paraguayon (amely szintén jóval szervezettebb védelemmel áll ki, mint Chile) és a brazilok megszenvednek, esetleg meg is botlanak Hollandia ellen, akkor már másképp fest az állás a 'meggyőztek, nem gyöztek meg' kérdésben. Ráadásul a spanyolok sejtésem szerint nem is téged akarnak meggyőzni, hanem lépésről-lépésre haladni. Azt meg elmondhatjuk, hogy a spanyolok már játszottak 'komoly csapattal', amelyik ellen - igaz más szituban - Brazília sem volt éppen meggyőző.

HosCincer 2010.06.30. 12:19:58

@horas: A Swejni-Khedira duó az utóbbi miatt gyenge, sajna hiányzik Ballack. Egyébként Khedira talán, nagyon talán Trochowski-val pótolható.

Strigo 2010.06.30. 12:21:42

@Messi88: Busi, Ini, Xavi, bazzeg, olyan cuki ez a középpálya :)

HPR 2010.06.30. 12:25:25

@chrisred: Ha Makelehez méred, akkor persze hogy nem vkp. De olyat amit Makelel játszott, nem tud senki. Xabi Alonso túl sok labdát ad el ahozz hogy irányító legyen. De nem is kell más irányító, ha van Xavi. Alonso viszont nem annyira felesleges mert nincs egy egészséges átlövő a spanyoloknál, azonkívül meg elég jól olvassa a játékot, kevés második vonalbeli lövés jutt el a spanyol kapuig.

bz249 2010.06.30. 12:25:34

@popp: eddig a vb-n talan, ha 3 komoly meccs volt. A legjobb 8 koze jutott csapatok kozul Argentina, Brazilia es Hollandia imponalo magabiztossaggal, Nemetorszag, Spanyolorszag es Uruguay kulonosebb gond nelkul, Paraguay oldalvizen, Ghana meg bemakolva tette tul magat a hurkakon.

A vb viszont most kezdodik, itt van a 8 legjobb csapat (na jo Paraguayt talan lecserelnem) es egymas ellen kell bizonyitaniuk, nem pedig alacsonyabb osztalyu ellenfelek ellen.

HPR 2010.06.30. 12:29:14

@horas: Torresen ott van a balsors is, persze, hogy ennyire nem rossz, de pont ezért kéne csereként játszania.

ecky 2010.06.30. 12:34:21

@HPR: xabi alonso és xavi teljesen más stílusú mélységi irányítók/labdaszerzők xavi rövid passzos stílust képviseli ezért kevesebbet hibázik. xabi alonso inkább hosszú labdákkal operál ezért nagyobb a hibalehetősége viszont gólerősebb és fejjel is veszélyesebb mint xavi /mondjuk az nem nehéz :D/ szerintem csak a csapat taktikája és stílusa határozza meg h melyikük hasznosabb...

makelele meg nagyon jó volt a maga idején, szerintem posztja akkor újítás volt a fociban de azért páran megoldják azt amit ő annak idején... pl: mascherano, cambiasso, yaya touré, busqets /!!!/ hargreaves, sisoko és még akik nem jutnak eszembe...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.30. 12:34:54

@popp: "a spanyolok sejtésem szerint nem is téged akarnak meggyőzni, hanem lépésről-lépésre haladni"

A legjobb szöveg a kommentek között. :-)

Alakul végre a spanyol játék, egy igenis nehéz ellenfelet sikerült legyűrni, végre már egész gördülékeny összjátékkal.

Portugália az elmúlt 18 meccsén veretlen maradt, és összesen három gólt kapott. Ehhez tessék mérni ezt a győzelmet.

A szabályok szerint a 22 centis les is les, de ez a simán elnézhető kategória. Pláne, hogy a számítógépes animáció megmutatta, hogy a partjelző nem is láthatta az esetet.

Érzésem szerint egyébként a Torres-Llorrente csere hozta a fordulatot. Ahogy beállt a baszk, futószalagon jöttek a spanyol helyzetek. Onnantól már tényleg idő kérdése volt a gól.

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2010.06.30. 12:34:54

Szerintetek volt már olyan meccs a vb-n, amelyik legendás lesz? (A német-angol lehet az?) Vagy majd a negyeddöntőktől?

chrisred 2010.06.30. 12:36:55

@HPR: "Alonso túl sok labdát ad el ahozz hogy irányító legyen. De nem is kell más irányító, ha van Xavi."

www.fifa.com/worldcup/statistics/players/passes.html

Passzolás százalék:

Xavi: 80%
Alonso: 83%

mickeyknox 2010.06.30. 12:37:18

@nasteey: a széllel szemben hugyozást nem értem, de nem is érdekes.

én mint, mint anti-busquets barca szurker, arra lennék kíváncsi, hogy hová a vérbe tűntek azok a barca-fanok, akik az év elején még a pokolra kívánták ezt a fiút? mert voltak itt nem kevesen. lehet, hogy te már akkor is mellette álltál, nem tudom.

és még egyszer leírom, busquets-szel elsősorban a viselkedése miatt van bajom, nem a játékával, az elfogadható, igaz, semmi kemelkedőt nem látok benne (nem vagyok se katalán, se vdb, ez lehet a baj), nem üti meg yaya touré szintjét nálam.

horas 2010.06.30. 12:37:57

@HPR:
Csereként szerintem azért necces,mert ugye,csere mindig akkor jőn amikor változtatást kell eszközölni a meccsen,most Torres jelenlegi formájában,sok változást nem hoz.
Kezdeetni kell érezz a bizalmat,hátha magára talál,ha ne jön Llorente amikor kell vagy éppen aki.

nordsee 2010.06.30. 12:38:16

Az EB-n egyel kevesebben voltak a belső középpályán, mert Ari (@Strigo a divatdrukker: Aragones) maradéktalanul bízott a védelemben. Így két "inkábbszélsővel" játszhattak a két centerrel egyetemben. Az, hogy VdB miért fosik ennyire azt @Sath: már leírta, meg azért a keveset kísérletező portugálok is okoztak némi fejetlenséget (fületlenséget?). Mindenesetre a középpályát nem adja föl Bosque, ebben pedig partner Xavi is, aki akkor is megáll forgolászni, meg oldalrapasszolni, amikor..., hát mindig. Torres meg rohanni jó, ebben a körömpasszos dologba belehal, osztályidegen.

HosCincer 2010.06.30. 12:40:20

@Csöncsön: ha ez les volt akkor olyan bolhafingnyi, hogy az irreveláns viszont ez a "Pláne, hogy a számítógépes animáció megmutatta, hogy a partjelző nem is láthatta az esetet" elég gyengus szöveg, mivel akkor a partjelző rosszul helyezkedett ergo hibázott

mickeyknox 2010.06.30. 12:41:26

@Csöncsön: ja, ez nekem is feltünt, mármint llorrente pozitív hatása a meccsre, mégha csak közvetve is.

Messi88 2010.06.30. 12:42:14

@chrisred: pontosan azért, mert Alonso helyén kéne játszania Xavinak, ott ő 90% körül passzol (igaz kisebb távolságokra!) Alonso helyett meg egy játékügyesebb Fabre V. Silva jöhetne.

Messi88 2010.06.30. 12:44:22

@mickeyknox: amikor láttam az oldalvonalnál megjelenni, fogtam a fejem, de meg kel követnem, jól játszott...rengeteg labdát tartott meg és játszott tovább.

mickeyknox 2010.06.30. 12:44:25

OFF

Spain's David Silva agrees City deal....

ON

mickeyknox 2010.06.30. 12:45:49

@Messi88: nekem a második fejese tetszett, azt nagyon okosan csúsztatta a kapufa töve mellé, csak a rossz oldalára, sajnos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.30. 12:46:24

@HosCincer:

Egy lépéssel el volt maradva az utolsó védőtől, és ez pont elég volt, hogy ne láthassa Villát. Egyébként azt se láthatta (fizikai képtelenség lett volna, ha jól helyezkedik is), hogy Xavi beleért-e az indításba. Gyakorlatilag nem tehetett mást, mint hogy továbbengedi az akciót.

Az ilyen gyors akcióknál nagyon nehéz a partjelző helyzete. A svájciak gólja is lesről esett a spanyolok ellen, de értelmetlen ezt reklamálni.

chrisred 2010.06.30. 12:51:35

@Messi88: A spanyol bajnokságban. És ha leugrik a térre focizni a srácokkal, akkor 100% közelében lehet. Ez meg egy világbajnokság.

HPR 2010.06.30. 13:27:09

@chrisred: a 83% hátul passz vs. 80% többrészt kiugratás ill. helyzett-teremtő passz. Amúgy meg ne egy meccs alapján itélj...

HPR 2010.06.30. 13:29:38

@mickeyknox: a pozitív hatás sajnos inkább az volt, hogy Torres lement, persze minden respect Llorentének

Everred 2010.06.30. 13:35:10

@mickeyknox: ez elég komoly erőfitogtatás a Citytől.

minden United-fannak mondom: élvezzük ki a következő Bajnokok Ligáját, ugyanis most szereplünk benne utoljára, egy jó pár évig biztos, hogy nem leszünk ott.

chrisred 2010.06.30. 13:37:42

@HPR: Nem egy meccs, hanem négy.

mickeyknox 2010.06.30. 13:39:29

@HPR: igen, a hatás közvetett volt :) bár ha bármelyik fejese bement volna, nem így beszélnénk róla.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.30. 13:39:31

@horas: Ezt akartam én is.
@nordsee: "Az EB-n egyel kevesebben voltak a belső középpályán, mert Ari (@Strigo a divatdrukker: Aragones) maradéktalanul bízott a védelemben." - szerintem meg azért mert Marcos Senna - nálam az EB legjobbja - egyszemélyben bejátszotta azt, amit Del Bosque Busquetstől és Xabi Alonsotól vár. Az az ütközött, labdákat szerzett, lecsorgógat gyűjtött be, játszott rövid passzokkal, indított hosszan és lőtt távolról is.

Idén nem játszott olyan formában, de ettől függetlenül én lehet, hogy kivittem volna, a Villarealosoknál kettővel jobb trásakkal, lehet, hogy neki isjobban ment volna kettővel.

Messi88 2010.06.30. 13:40:11

@chrisred: a BL-ben is, nyugi, elismerem Alonso-t, de a posztján akkor is Xavinak kéne játszania. Alonso más típusú játékos, ennyi.

chrisred 2010.06.30. 13:40:20

@HPR: Amúgy meg természetesen tudom, hogy milyen zseniális játékos Xavi, csak mások nincsenek azzal tisztában, hogy Alonso hasonló kaliber. Nem jellegében, hanem minőségében. Értelmetlen lenne bármelyiküket is mellőzni.

mickeyknox 2010.06.30. 13:40:42

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe): állítólag yaya touré is az övék hamarosan. jó lesz a cityvel vigyázni...

Everred 2010.06.30. 13:46:09

@mickeyknox: brutálisan erősek lesznek, edző és kellően combos védelem hiányában a bajnoki cím vélhetően nem lesz meg, de a BL-hely sima kell hogy legyen.

a United meg hosszú évtizedek után először Manchester gyengébbik csapata lesz. Készülhetünk a nagy harcra az Evertonnal, az Aston Villával és a Liverpoollal, hogy azért a nemzetközi szereplés legyen meg...

Viva La Glazers!

mickeyknox 2010.06.30. 13:48:56

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe): én azért nem lennék ennyire borúlátó... sokan már tavaly is ezt vízionálták, aztán még a bl hely se lett meg a kékeknek.
ez persze nem jelenti azt, hogy idén ne lenne meg simán.

Everred 2010.06.30. 13:53:42

@mickeyknox: én tavaly még nem vizionáltam ezt, de azóta sok minden változott. És a mi szempontunkból a legkevésbé sem pozitív irányba.

Minarik Ede bácsi 2010.06.30. 14:34:39

@Zete:

Inkább az argentin-mexikói - 4 évtized alatt nem láttam olyan gólt, hogy a támadó és az alapvonal között egyetlen védő sincs (pedig legalább kettőnek kéne lenni)!

nasteey 2010.06.30. 14:58:41

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe): Persze. Dupla, tripla annyi pénzért elmennek egy olyan csapatba, amire tkp. magasról szarnak. Semmi nem köti őket a klubhoz, összeszednek 11 jó (kevésbé jó ... klasszis, lényegtelen) játékost, attól még nem lesznek jók. Bennük van a kezdeti lelkesedés, lesz előrelépés, de erős a gyanúm, hogy nem lesznek _meghatározóak_ még sokáig (vagy egyáltalán). Silva nem akart elmenni a Ligából, Touré elsődleges célja a MU/Chelsea volt. Ezek után kötöttek ki a Cityben. Mikor fognak ezek meghalni a pályán?

Domingo 2010.06.30. 15:02:15

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe): Hülyeség. Ugyanúgy a bajnoki címért fog harcolni a csapat, mint eddig. Azért csúsznának a Villáék közé, mert a City vett egy béna David Silvát? Biztosan jók lesznek jövőre, de előbb fog az Arsenal kikerülni 4-ből a semmilyen szar keretével, mint a MU.

Strigo 2010.06.30. 15:15:12

@Everred (Ballon d'Or Winner 2010: Jermain Defoe): Para max akkor lesz, ha az öregek visszavonulnak. A shitty idén is ugyanazt fogja eljátszani, elköltenek sokmillió fontot, edzőt cserélnek, aztán lemaradnak a BL-ről. Rutint nem lehet venni.

Arsenal07 2010.06.30. 15:21:06

@nasteey: Chelsea-nél is ez volt a duma, mikor Abra megérkezett, hogy vásárolhatnak bárkit, nem lesz közük az Arsenal-hoz meg a MU-hoz

aztán látjuk mára, hogy mi lett ebből

City annyival hátrébbról "kezdte", hogy ők nem a 3-4-5. helyről törnek be az 1-2. helyre, hanem 9-10-11. helyről
onnan léptek előre 1 év alatt oda, hogy éppen lemaradtak a BL-ről

sztem garantált, hogy a City már a top3-ban lesz az idény végére Angliába(nem csinálnak még 1-szer 8 X-et zsinórba, meg ilyenek, meg nem szopnak 3-szor hosszabbításban fontos pontokat), vagyis a mostani dobogósok közül, vki kiszorul, és ha mákja van, akkor csak a 4. helyre, nem az 5.-re
ez vagy az Arsenal vagy éppen a MU lesz
ha Fabregas lelép, akkor az Arsenal sajnos

amúgy a Chelsea-ben sem döglött meg a csapatért anno mki, ilyen Verón, Kezman, Sevcsenko, Tiago, Jarosík (LOL) stb., mind nagy bukta volt, de belefért simán

sporttárs 2010.06.30. 15:26:44

@popp: És a csoportban melyiknek voltak komolyabb ellenfelei? Svájc, Honduras és (az általad is komolytalanabbozott) Chile vs. Elefántcsontpart, Portugália...

De mindegy is, én így érzem, a spanyolok eddig nem világbajnok focit játszanak, poedig én azt gondoltam, az ő keretük minősége kiemelkedően a legjobb a mezőnyben. A futball okosai nyilván elmagyarázzák, hogy ennek így kell lennie. Én azt mondom: a (a sokak által a vb-nél magasabb színvonalúnak tartott EB-n) laza négyessel kezdtek az oroszok ellen, nem volt rossz meccsük.

De végül is ott vannak a nyolcban, újabb kellemes ellenfél (ugye most akkor ne hasonlítsuk össze őket a többi favoritra váró feladattal...), szóval meglesz az elődöntő, csak ez számít. Közben akár el is kezdhetnének focizni végre.

Mivel Del Bosque nyilván jobban ért hozzá nálam, és kijelentette, hogy ha így játszanak, világbajnokok is lehetnek, nem vitatkozom vele. Csak remélem, hogy HA tényleg így játszanak, nem lesznek.

(Ja, igen, és mielőtt a kioktató-frakció megérkezik, tudom, hogy Torres szegény sérült volt, nyilván azért fos.)

montipájton 2010.06.30. 15:28:57

@Csöncsön: Hát nekem ez a tegnapi spanyol "összjáték" még mindig minden volt, csak gördülékeny nem, Xavi továbbra is ugyanaz, mint Kaká, pár jó passzába próbálhatjuk belemagyarázni, hogy újra a régi, közben meg csak erőlködés. Szent tehénként nyilván sosem fogják kihagyni, de ennyit Fabregas is hozna helyette, meggyőződésem.
Egy Villával jobbak voltak a spanyolok, ha az ő csatárzsenije nem lenne, erre a csapatra a kutya nem emlékezne már (mármint az itteni produkciójukra).
De most megint van egy alkalom, hogy előkapják a régit - igaz, nyerni anélkül is tudnak, az meg egy vb-n épp elég.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.30. 15:29:21

@sporttárs:

Hát Paraguay minden lesz, csak nem kellemes ellenfél.

Dél-Amerika olaszai. Vértizzadós meccset várok.

sporttárs 2010.06.30. 15:29:42

@popp: Ja, igen, nyilván világos, hogy nem engem kell meggyőzniük, de ha én kommentelek, hadd írjam már az én véleményem, ugye nem baj.

Minarik Ede bácsi 2010.06.30. 15:31:21

@ecky:

Nálam viszont az az "extragigaklasszis", aki jobblábas létére oldalvonal mellől félpályáról BALLAL íveli be a labdát az üres kapuba...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.30. 15:32:50

@montipájton:

Az első 60 percben tényleg döcögött a gépezet (még mindig), aztán lejött Torres, bejött Llorrente, és végre foci volt. Az a foci, amit az EB-n láttunk. A gól után én éreztem a felszabadultságot is, szerintem erről beszélt del Bosque, amikor azt mondta, hogy "jól éreztük magunkat a pályán".

sporttárs 2010.06.30. 15:34:32

@Csöncsön: Én meg azt mondom, játsszon végre úgy ez a spanyol csapat, ahogy azt mindenki várta, akkor nem jelenthet gondot Paraguay. (Mivel is jelentene, a rettenetes támadójátékkal? Nem mmintha baromi stabilnak érezném a spanyolok védelmét, főleg, hogy a messze legjobb Piqét Almeida lefutotta, mint a szart, ezzel igencsak meglepett engem, de a dél-amerikaiak közül ugyan ki fog gondot okozni?)

Nyilván még a japók elleninél is erősebben fognak a 0-0-ra játszani, de ha ilyen minőségi játékoskülönbségnél ez gondot okoz, akkor Spanyolország tényleg nincs világbajnoki formában, úgy gondolom.

Várni ellenben azt várom, hogy már az első félidőben megtörik Paraguayt, lehet, hogy ehhez Torrest el kellene felejteni. (Vagy bízni benne, hogy hipp-hopp belejön.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.30. 15:39:18

@sporttárs:

Egy csak védekezésre koncentráló ellenfél ellen a legnehezebb játszani. Legalábbis az első gólig. (Ld. még: Brazília-Észak-Korea.)

Kétszer parádézhatott volna a spanyol válogatott, Honduras ellen igazából volt is örömfoci, csak kimaradtak a helyzetek. Chile ellen meg a 70. perc környékén baráti jobbot nyújtottak a dél-amerikai tesóknak.

Most nehezebb lesz. Paraguay eddig egyetlen gólt kapott a vébén, azt is a torna egyik legnagyobb kapushibájából.

Everred 2010.06.30. 15:53:59

@Strigo a divatdrukker: az öregek, sajnos, már csak hátráltatnak, éppen azért, mert Fergie még mindig alapemberként számol velük, noha erre már alkalmatlanok... szóval most van igazán para.

Minarik Ede bácsi 2010.06.30. 15:58:39

@Sath:

4 éve Zidane a 8-addöntőben vette elő, sajnos pont a spanyolok ellen (pedig már vártam a spanyol-brazil csúcstalálkozót - '86 óta nem találkoztak, ráadásul kieséses szakaszban még sohasem.
Tegnap a legfontosabb mentéseket Xabi Alonso mutatta be (tudod, a magas szikár, szőke rövid hajú borostás arcú), a kreatív Busquets meg sem próbálkozott egy csellel, vagy egy indítással, a rövid passzok is csak akkor sikerültek, ha hátrafelé irányultak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.30. 16:05:36

@Minarik Ede bácsi:

Busquets-cel tegnap semmi gond nem volt. Egyetlen viszonylag nagyobb hibájára emlékszem, de volt néhány egészen mesteri labdaszerzése is.

Minarik Ede bácsi 2010.06.30. 16:21:55

@Csöncsön:

A portugálok néha-néha előforduló labdaszerzése előtt gyakran az ő nevét hallhattuk utoljára.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.30. 21:30:16

@sporttárs: Figyelj, mondandóm lényege csak annyi, hogy döcögnek, döcögnek, de ez semmit nem jelent, egyébként tegnap az ellenfél erejéhez mérten elég jól döcögtek. Egyébként a te igényrendszered alapján volt rossz meccsük az EB-n is, az olaszok elleni negyeddöntő, annál hatákonyabbak voltak tegnap.

Pesze, hogy mondhatsz véleményt, ahogy én is opponálhatom a nagy megmondást. Hiszen ordas foci közhely, de örök igazság, hogy az ellenféltől is függ, mennyit tudsz játszani. Tegnap pedig egy naoyn erős ellenféllel került szembe Spanyolország, amely azért már mérföldekkel túllépett játékban a Svájc elleni fisakón. A brazilokkal szemben meg csak egy összehasonlítási alap van, Portugália. A brazilok nem bírtak velük, a spanyolok nyertek. Tudom persze, hogy minden meccs más, meg azt is, hogy egész más szituról volt szó.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.01. 10:40:55

@sporttárs: @popp:

Igazából könnyű összehasonlítani a brazilok és spanyolok eddigi teljesítményét, hiszen volt két közös ellenfelük, Chile és Portugália.

Brazília: 1 gy., 1 d., 3-0-ás gólkülönbség
Spanyolország: 2 gy., 3-1-es gólkülönbség

Nem látom, hogy olyan irtózatos nagy különbség lenne, pláne nem a brazilok javára...

Mindkét csapat Chile és Portugália elleni meccse kísértetiesen hasonló volt, még abban is, amikor és ahogyan a gólok estek.
süti beállítások módosítása