Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A világbajnokságok 10 legnagyobb meglepetése

2010.03.21. 16:34 Garcia bőrmester

A világbajnokságok történetét bemutató sorozatunkban ezúttal olyan szereplésekkel foglalkozunk, amelyek hatalmas meglepetést szolgáltattak. Akár egyetlen mérkőzés, akár egy az egész világversenyen mutatott kiváló vagy éppen szánalmas teljesítmény bekerülhetett a válogatásba. Aki tovább lapoz, találhat benne arcpirító bukásokat, saját gyengeségein úrrá lenni képtelen sztárcsapatokat és a történelem homályából felderengő egyedülálló bravúrokat. Jó szórakozást kívánunk hozzá a Radio Q támogatásával, ahol ma este 21 órától élőben is elbeszélgetünk a listán szereplő történésekről.

10. Svédország 1994

Az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon a brazilok és az olaszok játszották a döntőt, mellettük láthattuk minden idők legjobb román és bolgár válogatottját, egy sokkal többre hivatott argentin csapatot és új színfoltként egy igazán erősnek tartott afrikai csapatot, Nigériát. A bronzérmet teljesen megérdemelten az a Svédország szerezte, amely 1990-ben még jobb volt, hogy kiesett, 1992-ben az Eb-n már mutatott életjeleket, de ennek ellenére hatalmas meglepetésnek számított, hogy ők értek oda a harmadik helyre. A meglepetés erejét növelte, hogy mindezt a legtöbb rúgott góllal és azóta is emlékezetes, sokakban mély nyomokat hagyó ötletes támadójátékkal. Brolin, Dahlin, Kenneth Andersson és Henrik Larsson legendák, az Ingesson, Schwarz, Thern, Limpar középpályát pedig az egész világ irigykedve figyelte. A csúcspontot a románok tizenegyesekkel történő legyőzése és a bolgárok 4-0 arányú oktatása jelentette.

9. Spanyolország 1998

A 2008-as eb-t megelőzően, a spanyol labdarúgó válogatott egy talány volt. Nem volt olyan világverseny, amelyre ne az egyik legerősebb európai kerettel, egyik legnagyobb európai esélyesként utaztak volna. Az átok ül rajtuk kifejezés, igen enyhének számított a spanyolok világbajnoki szerepléseit illetően. A franciaországi vb-n is a szokásos volt a menetrend. Saját hibáik miatt – mindenki emlékszik Zubizarreta bakijára Nigéria ellen és a tippmix-gyilkos Paraguay elleni 0-0-ra – az ellenfelek is bőven keresztbe tettek nekik. A spanyolok az utolsó körben 6-1-re ütötték ki a már csak nyomokban futballistákat tartalmazó bolgárokat, mialatt Nigéria kikapott Paraguaytól, kiejtve ezzel Raúlékat. Klasszikus jelenet Kiko „gólöröme” a 6. spanyol találatot követően.

8. Argentína 2002

1990 óta minden világbajnokság előtt ott tart a közvélemény, hogy egyszerre irigyli és sajnálja Argentínát. Minden kétséget kizáróan, általában a legerősebb háromba sorolt támadóegységgel és masszívnak, keménynek vélt védelemmel érkeznek, azért, hogy utána szinte sorsszerűen bukjanak el. A mélypontot az ázsiai világbajnokság jelentette, ahol a gauchók  kénytelenek voltak  szembesülni a szomorú ténnyel, hogy már a csoportkörből sem jutottak tovább. Crespo, Batistuta, Ortega, Verón, Javier Zanetti, Kily Gónzalez vagy Claudio López neve garancia lehetett volna a sikerre és igaz, hogy az akkori halálcsoportba kerültek Anglia, Svédország és Nigéria társaságában, de a végső győzelem helyetti korai búcsú az egyik legnagyobb tragédia az argentinok futballtörténelme során.

7. Magyarország 1986

Saját tragédiánk nemzetközi összevetésben is befér a világbajnokságok történetének legnagyobb meglepetései közé. Európa egyik legerősebb válogatottjaként, magabiztosan jutottunk ki a mexikói mundialra, hogy azután a szovjetek elleni 6-0 arányú vereség és Irapuato város neve a magyar futball legsötétebb emlékei közé kerüljenek. Mezey György tolódásos védekezésen alapuló stabil játékrendszere és a fiatal Détári játéka nagy reményekkel töltötte el a magyar közvéleményt. A súlyos zakó után lett volna még két lehetőségünk javítani, de a nagy ütést nem tudta kiheverni csapatunk és a franciáktól elszenvedett újabb vereség, majd Kanada szerény, 2-0 arányú legyőzése után csomagolhattunk és azóta is ugyanúgy úton vagyunk valahol a senki földjén, mert, hogy sem haza nem érkezett a futballunk, sem a világban nem találjuk, az biztos.

6. Bulgária-Németország 1994 (Giants Stadium - East Rutherford, Egyesült Államok)

Egészen Jordan Lecskov fejesgóljáig úgy volt, hogy a németek az ilyen fontos mérkőzéseiket mindig megnyerik. Legendák szóltak a híres német küzdeni tudásról és a minden problémán átlépő csapategységről. Kiegészítve azzal, hogy az 1994-es világbajnokságon részt vevő német válogatott rutinját, játékoskeretét és mutatott játékát figyelembe véve az átlagosnál is erősebb volt. Ezért tartjuk számon Sztojcskovék sikerét úgy, mint a vb-k történetének egyik legnagyobb meglepetése. A németek kiesése, annak ellenére, hogy sokan szurkoltak a bolgár csapatnak, hiányérzetet keltett az emberekben. A németeknek mindig tovább kell jutni, mindig a maximumot kell elérniük. Akkor tört meg a jég, azóta a horvátok és hazai pályán az olaszok is begyűrték őket egy-egy olyan meccsen, amit pár évtizeddel korábban még ők nyertek volna meg.

5. Törökország 2002

1990-ig a török válogatott elvétve szerepelt Európa futballtérképén. Majd egy bő évtized alatt eljutottak odáig, hogy éremmel tértek haza egy világbajnokságról. Számunkra elképzelhetetlen, hogy mennyi pénz, tudásvágy és munka kellhetett ahhoz, hogy a lesajnált török futballválogatottból egy jó ideig olyan rettegett erő vált, mint történelmük csúcsán. Az ázsiai világbajnokságot ugyan egy Brazília elleni vereséggel kezdték, de a csoportban Costa Ricát és Kínát megelőzve eljutottak a kieséses szakaszba, ahol az egyik házigazdát, Japánt, majd a szintén meglepetésre feltűnő Szenegált búcsúztatták. Az elődöntőben irgalmatlanul nehéz meccsre kényszerítették a brazilokat és a harmadik helyért legyőzték (végre) a másik hazai gárdát, Dél-Koreát. Utóbbi mérkőzésen, Hakan Sükür szerezte minden idők leggyorsabb vb-gólját, 10,8 másodperc alatt, míg Ilhan Mansiz bemutatta a vb-k történetének egyik legmegalázóbb cselét Roberto Carlos ellenében. Sok más válogatott tudna mesélni arról, hogy hogyan nem lehetett legyőzni a rendezők csapatát, a török az egyetlen, amelyik mindkét hazai bagázson bemutatta, hogy hogyan igen. Világbajnoki bronzuk van! Mind a mai napig hihetetlen.

4. Argentína-Kamerun 0-1 (Milánó, 1990)

Az 1990-es világbajnokság, minden idők egyik legunalmasabb versengését hozta, azonban egyáltalán nem így indult. A könnyed lőgyakorlatnak szánt Kamerun elleni bemutatkozó meccs az uralkodó világbajnok hatalmas égésével zárult. Maradonát 2-3 ember őrizte folyamatosan, míg a többiek valószínűleg túl kényelmesre vették a figurát és Francois Omam-Biyik második félidei fejesgóljára már nem tudtak válaszolni. Kamerun annak ellenére győzte le a jóllakott argentinokat, hogy még 0-0-nál emberhátrányba kerültek Andre Kana-Biyik kiállítását követően, majd 9 emberrel fejezték be a találkozót, miután a mérkőzés végén Massing is piros lapot kapott. A meglepetés sokkoló volt. A Maradonával felálló világbajnokot az egyik legkevesebbre taksált, legismeretlenebb csapat győzte le, világszerte kiváltva ezzel sok szurkoló szimpátiáját és az olaszországi világbajnokság legkellemesebb meglepetését okozva, egészen a negyeddöntőig meneteltek az afrikaiak. Emblematikus figurájuk, a 38 éves Roger Milla ekkor indult el a legendává válás útján.

3. Franciaország 2002

A magyarok ’86-os teljesítményéhez mérhető katasztrófa érte a franciákat 2002-ben. Világ, - és európa bajnokként érkeztek Ázsiába, ahonnan azután rúgott gól nélkül, a világbajnokság legrosszabb teljesítményét nyújtó csapatként kullogtak haza. Papa Bouba Diop győztes gólja már önmagában is a legnagyobb meglepetést szolgáltatta volna, de az, hogy három topligás gólkirállyal (Trezeguet, Henry, Djibril Cissé) és az európa bajnok gárda nagy részével, ne tudják legyőzni sem Uruguayt, sem Dániát az akkora meglepetés volt, hogy kitalálni sem lehetett volna nagyobbat. A franciák négy évvel korábban úgy nyerte világbajnokságot, hogy csatáraik finoman szólva sem voltak világklasszisok. Dugarry és Guivarc’h helyét ekkor már a fent említettek töltötték be, ami arra engedett következtetni, hogy ha lehet, még erősebbek lettek. Sokan ellenszenvvel viseltettek a francia csapat iránt, amiben az is közrejátszik, hogy a hagyományosan sokak kedvencének számító angol, német és olasz csapatok szurkolói utálták őket. Ez a meglepetés azért is él nagyon erősen az emberek emlékezetében, mert kapcsolódik hozzá jó adag káröröm is. A vb-kudarc ellenére a korszak cúcscsapata volt a francia válogatott, benne Zinedine Zidane, aki ezen a vb-n sérülése miatt csak a Dánia elleni utolsó meccsen lépett pályára, amikor azonban már ő sem tudott segíteni.

2. Észak-Korea-Olaszország 1-0 (Middlesbrough, 1966)

Hangzatos főcím: „ A Római Birodalom bukása” és paradicsomzápor fogadta a genovai reptéren az angliai világbajnokságról hazaérkező olasz válogatottat. 1966 előtt Észak-Koreáról pontosan annyit lehetett tudni, amennyit ők akartak, tehát semmit. Amit az olaszok akartak ellenük, abból is pont ennyi valósult meg, semmi. Facchetti, Mazzola és Gianni Rivera az Inter és a Milan sztárjai voltak, míg Pak és Yong, akik a győztes gólt összehozták a phenjani Moranbong és Sierpnia legendái. Előbbiekről már mindenki hallott, míg utóbbiakról az a hír járta, hogy a világbajnokságot követően Kim Il Sung diktátor kényszermunkára ítéltette őket, az olaszok elleni mérkőzés után tanúsított ünneplés miatt. A Koreai NDK csapata az olaszokat 1-0-ra győzte le, és ezzel őket megelőzve továbbjutott a csoportjából majd a brazilokat velünk együtt kiejtő portugálokkal vívott, 5-3-as mérkőzésen búcsúzott a további küzdelmektől. A világbajnokság alatt ideiglenes engedéllyel Angliában tartózkodó játékosok 35 évvel később mesélhették csak el két brit újságírónak a történteket. Azt, hogy először tartottak az angolok vendéglátásától, a nem sokkal előbb befejeződött koreai háború okán, majd csodálkoztak, a middlesbrough-i közönség szeretetén, az olaszok legyőzését követően. Győzelmüket, természetesen Kim Ir Szen diktátornak ajánlották, aki jutalom gyanánt elismerte, hogy katonái úgy küzdöttek, mint Chollima, a koreaiak legendás lova, aki gyors volt és ügyes. A koreaiak 1966 óta először, újra kijutottak a világbajnokságra, és a ha bármelyik meccsükön nyerni tudnának, azzal újrarendeznék ezt a listát, ugyanis Brazília, Elefántcsontpart és Portugália mellé nyertek besorolást.

1. USA-Anglia 1-0 (Belo Horizonte-Brazília, 1950) - heinrich

Ezzel el is érkeztünk a világbajnokságok történetének legnagyobb meglepetéséhez, a valaha volt legarcpirítóbb égéshez, az 1950-es Anglia-USA meccshez. A Billy Wright, Alf Ramsey vagy Stan Mortensen által fémjelzett angolok úgy mentek ki a meccsre, hogy egy mócsingot vernek a tejesemberekből, mosogatófiúkból és hentesekből verbuválódott bevándorlók csapatára. Szétlőtték a kapufákat, kilőtték az összes fotóst a kapu mögül, leszedték a reklámtáblákat, de gólt az úristennek nem bírtak szerezni, viszont Joseph Gaetjens egy kósza ellenakció végén betalált. Az egy-nullás vereségről szóló tudósításokat egyértelmű nyomdahibaként fogták fel Angliában, és tíz-nullás, illetve tíz-egyes végeredeményekkel jelentek meg másnap az angol lapok. Hogy szerencsétlen Walter Winterbottom mit érezhetett a meccs után, annak csak a mi máltai sólymunk a megmondhatója, az biztos, hogy a spanyolok is megrakták őket a nagy ijedségre, az angolok úgy estek ki, hogy egyedül Chile ellen tudtak gólt szerezni. A VB után egyébként az argentinok és az uruk is megborították a szereptévesztésben leledző angolokat, és a hat-háromra, meg a hét-egyes visszavágójára még gondolni sem mertek.
 

43 komment · 1 trackback

Címkék: válogatott történetek fwc tort

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr891856948

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magyar foci utolsó nagy korszaka - Az összeomlás. 2010.03.22. 10:51:30

Egy poszt Mexikó '86-ról. Nem lesz benne se tésztaügy, se doppingvád, se magaslati edzőtábor és nem lesznek összeesküvéselméletek. Ha őszinte vagyok, foci is alig lesz benne. Kicsit más lesz ez a rész, mint amihez eddig szoktatok. És remélem nem okoz m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarfful 2010.03.21. 18:55:18

Passarella ámokfutása a csapat hajával '98-ban volt, 2002-ben Marcelo Bielsa volt a kapitány.

De ezen felül jó a poszt.

Tarfful 2010.03.21. 19:09:52

Saját futball-emlékezetem csak a törökök bronzérméig terjed (a többit eseményt utólag "fedeztem fel" magamnak). A haverokkal nagyon jókat szórakoztunk a vicces török neveken, mint pl. Hakan Sükür, Yildiray Bastürk, Hasan Sas, Ümit Davala. De tényleg jól is játszottak, alaposan megizzasztották a brazilokat. Rüstü a kapuban a szem alatti harci festékkel meg igazi badass csávó volt, ő is mekkorát parádézott már némelyik meccsen!

Csörszike 2010.03.21. 19:39:16

énis pont ezt akartam mondani, mert emlékeztem erre a sztorira. aztán persze, h leellenőrizzem a forrásomat, inkább utánanéztem. namostan
www.youtube.com/watch?v=l-EwctgufVw&feature=related
ezen a videón tisztán látszik, h sem batigol, sem ortega haja nem nevezhető rövidnek...valószínűleg ez a sztori inkább városi legenda. persze redondot otthonhagyni minden körülmények között bűn.

Csörszike 2010.03.21. 19:43:41

ja, és 2002ben szegény redondo már cxsak elvétve tudott játszani a konstans sérülései miatt. megnéztem wiki-n, miután 2000ben a milanba igazolt, 2004es visszavonulásáig összesen 16szor játszott...pedig mennyire nagy tanár volt, mai napig a kedvenc középpályásaim egyike...

sh4d0w 2010.03.21. 19:53:22

Azt nem értem, Franciaország legyőzése Szenegál által regnáló világbajnokként miért nem került e listába.

sh4d0w 2010.03.21. 19:54:57

Bocsánat, benéztem, előző postom stornó.

Lojzi_ 2010.03.21. 20:28:30

@Tarfful: No akkor fusd végig az említett kameruni névsort, ha röhögni akarsz.
Az említett Omam-Biyik és Kana-Biyik mellett ott játszott Nkono, Ebwelle, Ekeke, Makanaky...

Romanes eunt domus 2010.03.21. 20:34:06

Ha a kretén argentin kapitány nem találja ki az ázsiai VB-n, hogy Crespo és Batistuta (mint az akkor bombaerős Serie A két legjobb góllövője) nem lehet egyszerre a pályán, ez az argentin csapat tényleg átgázolt volna mindenkin, de a csoporton biztosan. Ehelyett sikerült 3 meccsen 2 gólt szerezni, az egyik, ha jól emlékszem az is egy büntető volt a svédek ellen, és azzal lett 1-1

montipájton 2010.03.21. 20:42:23

Sajnos a vb-történet 10 legnagyobb meglepetése közt ott van a berni döntő is. De inkább az első ötben. Gondoljunk a közvetlen előzményekre.

Romanes eunt domus 2010.03.21. 20:54:05

@szferi: ugyan, nincs mit. kifejtenéd, min kacagtál fel?

Everred 2010.03.21. 20:54:18

Én a törökök bronzérmét nem vettem volna oda, legalábbis nem így. A franciák, portugálok, argentinok korai kiesése volt ott a meglepő, szóval az egész 2002-es vébé egy nagy meglepetés volt az elődöntőkig. De az, hogy a törökök megverték Japánt, Szenegált és Dél-Koreát, az engem nem különösebben sokkolt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.21. 20:58:57

"A németek kiesése, annak ellenére, hogy sokan szurkoltak a bolgár csapatnak, hiányérzetet keltett az emberekben."

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.21. 21:00:12

"A németek kiesése, annak ellenére, hogy sokan szurkoltak a bolgár csapatnak, hiányérzetet keltett az emberekben." - szóval lehet, hogy én egy állat vagyok, de rám felszabadítólag hatott, nem is volt hiányérzetem.

Crouch 2010.03.21. 21:07:04

Szenegál 2002? USA 2002?

Strigo 2010.03.21. 21:09:30

A törökök úgy játszottak 7 meccset a 2002-es vébén, hogy nem találkoztak európai csapattal.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.03.21. 21:25:44

@Everred: @Strigo a divatdrukker:
a törökök tulajdonképpen nem tettek semmi mást, mint éltek a sorsolás, a 32 csapatos vébé és a néhány nagy csapat töketlenkedésével. Végül is ez nem kis dolog, és pusztán ránézve az elmúlt vébék dobogósainak nevére, tényleg meglepetés a török bronz. Hasonló eredmény az idei vébén is kifuthat valamelyik szerencsés csapatnak, csak kérdés, hogy a szerencse által kínált lehetőséggel fognak-e tudni élni.
Megnézve a sorsolást én pl. el tudom simán képzelni a szerbek nyolc közé jutását, onnan meg csak egy lépés az elődöntő.

szferi 2010.03.21. 22:04:21

@balinhosa: "az argentin csapat tényleg átgázolt volna mindenkin" - mint addig és azóta is mindig. pláne anglián meg svédországon...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.21. 22:08:06

@popp: csodálatos élmény volt németekkel nézni úgy, hogy elment az adás 1-0-nál. röhögtek, söröztek, aztán visszajött a kép, és coki.

ha rossz kedvem van, csak felidézem a sírásra görbülő szandálos lábakat.

szferi 2010.03.21. 22:09:28

@Rexfelugyelo: a 11. legnagyobb meglepetés lesz, ha a szerbek abból a csoportból továbbjutnak.

Romanes eunt domus 2010.03.21. 22:18:21

@szferi: jó, egy icipicit túloztam (de tényleg :D), ettől függetlenül abban szerintem egyetértünk, hogy a két gólvágónak egyszerre lett volna a pályán a helye, nem egymást váltva.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.03.21. 22:37:07

@szferi: azt hiszem, ezt nevezhetem túlzásnak. Az a csoport egyáltalán nem vészes, gyakorlatilag semmivel sem esélytelenebb a szerb csapat a továbbjutásra, mint a másik három.

England win The Ashes! 2010.03.21. 22:53:32

@szeme közé, laposan!:

Ja biza'! Öcsém a legutóbbi EB alatt benyögte, hogy változik a török foci. Régen a Sas repkedett, most a Balta csapkod.

smartdrive 2010.03.21. 23:02:34

ez egyébként egy pocsék válogatás

England win The Ashes! 2010.03.21. 23:03:08

@Lojzi_:

Nevekben az Ekeke, Makanaky, Libiih, Onana- féle Kamerunnal nehéz versenyezni. :D

Talán Papa Bouba Diop tudná felvenni a kesztyűt. Vagy Siasia és Babayaro.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.22. 00:45:31

@_benito: Nekem a '98-as német-horvátról vannak ilyen szép emlékeim. Siófok sátorkocsma, nagy kivetítő, 150-200 ember, fele magyar, fele német, meg néhány az argentinok elleni győzelmet ünneplő holland, akik azért habnak a tortán szívesen vették volna a németek vereségét.

Az elején ment a harsogás német oldalról, hogy "Deutschland, Deutschland", meg "Berti, Berti", meg "Klinsi, Klinsi gol". Ekkor még csak a mi nyolc fős, csöppet sem szomjas osztagunk feleselt vissza, Davor Suker és Zvone Boban nevét harsogva (mekkora játékos volt már!). Aztán 2-0-nál kezdődött a fieszta. A kocsma magyar része az asztalok tetején ugrálva üvöltözte, hogy "Kelet-Európa, Kelet Európa" 3-0-nál már ment a "Dutschland, Deutschland Auf wiedersehen!. És akkor egyszercsak a lelombozott Berti Vogtsot mutatta a kamera, neki sem kellett több, mi kezdtünk rá, hogy "Berti, Berti"!

Óriási volt! Utána meg a Renegadeben vegyülgettünk holland csajokkal! Fasza este volt!

szferi 2010.03.22. 07:49:40

@balinhosa: ez igaz, de mindettől függetlenül katasztrofális teljesítményt nyújtottak, így legalább volt mire fogniuk a dolgot :)

@Rexfelugyelo: ezt mondtuk róluk 2006ban is.

szferi 2010.03.22. 07:56:31

@balinhosa: egyébként a szintén nagyot égő franciákon lehetett érezni, hogy nem megy nekik, de azért akarnak. fociztak, lőttek pár kapufát, szerencséjük sem volt. ezzel szemben az argentinok a svédek elleni utolsó negyedórát leszámítva csak vergődtek, nagyon messzire két csatárral sem jutottak volna.

casaubon 2010.03.22. 11:13:25

Kim Il Sung magyarul Kim Ir Szen...

jó írás amúgy, szokás szerint.

hauz 2010.03.22. 11:46:20

"A mélypontot az ázsiai világbajnokság jelentette, ahol a gauchók azzal kénytelenek voltak szembesülni a szomorú ténnyel, hogy már a csoportkörből sem jutottak tovább."

Hogy mi????

sporttárs 2010.03.22. 14:54:29

A berni döntő a futballvilág addigi legnagyobb meglepetése volt, a világ legjobbjának tartott válogatott legyőzése egy lesajnált és előzőleg agyonvert ellenfél által, 0-2-ről.

És Dél-Korea 2002-es menetelése, bármennyire is azonnal hörögni kezd mindenki, szintén bőven ott van a tízes listán, pláne, hogy nem egyetlen meccsről szólt.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.03.22. 16:04:50

@szferi: azért az a holland csapat jobb mint a mostani német, az az argentin csapat jobb, mint a mostani ausztrál, az az elefántcsontparti csapat is jobb, mint a mostani ghánai. Persze ettől még nem biztos a szerb továbbjutás, csak egy példa volt egy lehetséges idei meglepetésre. Majd meglátjuk a nyáron! :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.22. 16:08:30

@sporttárs: Bernt oda-vissza fújja mindenki, ezért nem emlegettük föl ezúttal is, a koreai menetelés pedig úgy tűnik, nem lepte meg a Bőrmestert, vagy azt pusztán a "Csalás" kategóriába teszi:)

Garcia bőrmester 2010.03.22. 16:18:03

@donnelly: Igen, nagyjából emiatt maradt ki a két esemény. Természetesen igaz, hogy mindkettő hatalmas meglepetés volt, de a berni döntővel kapcsolatban szerintem, nem a meglepetés szempontja az igazán lényeges.
A koreaiakat pedig inkább hagyjuk, ismerve a körülményeket és elismerve, hogy maguktól is jobbak voltak egyébként, mint arra számítani lehetett, semmilyen pozitív töltettel, nem emlegetném szívesen a menetelésüket.

Cadaver!! 2010.03.22. 16:41:14

Szeretem az ilyen régi focivideókat, mint az Észak-Korea - Olaszország meccs videója. A mérkőzéshangot teljesen véletlenszerűen rendelik a képhez, ráadásul az utolsó 2 másodpercben egy ízes "hajrá magyarok" kiáltás is befigyel. :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.22. 18:56:44

@szferi:

Játékoskeret alapján minimum három között voltak (akkor is). Az angolok elleni meccsüket nem láttam, és hitetlenkedve fogadtam az eredményt, hogy kikaptak a favágóktól. A svédek ellenit meg elgörcsölték, mindenáron nyerniük kellett, és ez senki ellen sem könnyű, a svédek ellen meg a legkevésbé. Az ő csalódást keltő teljesítményük miatt is rossz vébé volt a 2002-es. A többi nagycsapatot kicsalták, Brazília így meg röhögve nyert. (Mondjuk Ronaldo nagyon megérdemelte.)

slowmotion 2010.03.23. 01:16:36

kövezzetek meg, de fegyelmezett játékkal igenis lehet keresnivalója Észak-Koreának mondjuk Elefántcsontpart ellen*,**,***
*azt hallani, hogy q*va jó a kondijuk
**gondolom az életükért játszanak
***persze ehhez az is kell, hogy az új ECs-i edző összerakja legalább félig a védelmet, mert pl beíveléseknél abszolút fogalmatlanok.

mickeyknox 2010.03.23. 11:19:56

@popp: nekem a 2002-es döntő után volt afférom német fiatalokkal siófokon :D

de a bolgár-német és a horvát-német meccs is ott van a kedvencek közt :))

medco 2010.03.23. 15:30:57

@montipájton: Egyetértek. A VB előtt egyáltalán nem lehetett fogadni a magyar válogatottra, annyira mi voltunk a fő esélyes. A németek ellen pedig főleg. A németek 1950-ig nem is játszhattak nemzetközi mérkőzést!
süti beállítások módosítása