Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Karácsonyi jóslatok - Premier League, 19. forduló

2009.12.25. 19:18 pote

December 26-27-én - ahogy megszokhattuk már - teljes fordulót rendeznek az angol bajnokságban. Természetesen, most is poszttal kedveskedünk hűséges olvasóinknak. Annyit mindenképpen ígérhetünk, hogy a tíz meccs elé tett szösszeneteink egyetlen bejgli, szaloncukor, halászlé, töltött káposzta, ajándék, jézuska szófordulatot sem tartalmaznak, mert gondoljuk, hogy Nektek is elegetek van ezekből.
Lapozás után kiemelten (és rendhagyó módon) foglalkozunk az Arsenallal, feltámadást várunk a Pooltól, győzelmet a MU-tól és a Chelsea-től, de még a Burnley-Boltonról és a Wigan-Blackburnről is írunk egynél több mondatot.

Birmingham - Chelsea 0-1
A listavezető az utolsó négy bajnokijából csak egyet tudott megnyerni, míg az újonc kilenc meccs óta veretlen (és nem is City-féle döntetlenözönnel: hat győzelem, három iksz). Vagyis, talán most van legközelebb a McLeish legénység ahhoz, hogy huszonkilenc év után újra győzzön a londoni Kékek ellen. Ebben, a jó formán kívül, az is segítségükre lehet, hogy az Anelka-Bosingwa-Deco-Essien négyes sérült, míg náluk csak a Johnson-Ridgewell duó játéka kérdéses.
Jó forma ide, sérültek oda, ezt a meccset be kell húznia a Chelsea-nek. A mindent eldöntő gólt Ballacktól várjuk.

Burnley - Bolton 1-2
Meglepődnénk, ha ezalatt a meccs alatt bármelyik patak is szaggatna.
A két csapat, az elmúlt hét forduló alatt - az összesen lejátszott tizennégy meccsükből - csak egyet tudott megnyerni. Ez a bravúr a Boltonnak sikerült. Az az érzésünk, hogy ez most is így lesz, és helyet cserélnek a tabellán.

Fulham - Tottenham 2-2
Tavaly, igaz a White Hart Lane-en, de ugyanezen a napon találkoztak, és egy felejthető nullnullal kedveskedtek a szurkolóknak. Idén mindkét csapat jobb formában, kedvezőbb pozícióból várja a karácsonyi derbit.
A hazaiak jó ideje minden második meccsüket döntetlenre hozzák a bajnokságban. Múlt héten épp a Unitedot verték, ami ugye a sormintát figyelembe véve azt jelenti, hogy a Spurs ellen is jók lesznek egy döntetlenre. Redknapp fiai pedig kihevertek egy kisebb hullámvölgyet, majd túlélték menedzserük haragját a spontán bulijuk miatt, vagyis felszálló ágban várják a szombati rangadót.
Mindkét tendencia egy élvezhető iksz irányába mutat. És kik vagyunk mi, hogy ezekkel szembemenjünk?!

Liverpool - Wolverhampton 6-1
Az utolsó tizenegy bajnokijából csak hármat nyert meg a Pool. Ez már nem is hullámvölgy, hanem hullámmélyföld (nem fogjuk ezt a szót levédeni, bár a faszipántos hullámmélyföld nem is hangzik olyan rosszul).
Mi most látjuk elérkezettnek az időt, hogy elinduljon a szekér. Miért is?! Javier Mascherano miatt. A buta argentin kapott négy meccs pihit az FA-től. Miközben Aquilani egészséges. Na ilyen tökéletes együttállása a csillagoknak elég ritka. Most még a pincér sem tud beleköpni a levesbe, ki fog derülni, hogy mit tud a porcelánlábú olasz. Szerintünk óriási változás nem várható, de az esélyt megérdemli, mert azokat a szomorú bociszemeket még nézni is rossz volt a kispadon.
Alberto gátlás-felszabadító ereje egy hazai hatosban fog manifesztálódni. Lesz itt minden, mint a viszáki búcsúban: Torres tripla, Gerrard kamubüntető, Agger bomba.

Man City - Stoke 2-0
Még mindig áll a bál a City-nél Hughes menesztése miatt, így Mancini debütálásához a körülmények nem éppen mondhatóak optimálisnak. A problémák csak fokozódnak azzal, hogy Onuoha, Lescott és Bridge is sérült, míg Richards játéka is az orvosoktól függ. Vagyis az eddig is szapult védelem, most még extrán foghíjas is lesz. Talán csak annyi a pozitívum az olasz menedzser számára, hogy nem egy verhetetlen ellenfelet kap bemutatkozásul, ráadásul hazai környezetben.
Ettől függetlenül a Stoke tipikusan a kellemetlen ellenfél kategória egyik prominens tagja, most már másfél éve. Ennek fényében zaklatott meccset várunk, és meglepetésképpen egy góltalan City-ellenfelet. Adebayor, ha pályára lép, akkor két gólt is fog vállalni.

Sunderland - Everton 1-0
A Sunderland öt, az Everton hat meccs óta nyeretlen a PL-ben. A hazaiak az idény elején muzsikáltak sokkal jobban, míg a vendégek az elmúlt szezonokban. Itt sem várunk karácsonyi hangulatot, kőkemény összecsapás lesz. Egy öngól fog dönteni.

West Ham - Portsmouth 2-1
Az utolsó látogat az utolsóelőttihez. Mi ez, ha nem kiesési rangadó?! Valahogy mi mégis csak a Pompey-t féltjük, pedig Avrampapával elég szépen kapaszkodnak.
A londoni a jobb csapat, és bírniuk kell a mostani kellemetlen nyomást.

Wigan - Blackburn 1-2
Egyik csapat sincs kirobbanó formában, meg a Wigan otthonában általában felejthető meccseket szoktak játszani, így mi is csak félrekattintás árán fogunk eljutni ehhez a meccshez. Mi a vendégeknek szurkolunk, és ezt a tippünkbe is beépítettük.

Arsenal - Aston Villa 3-0
Ehhez a meccshez a beharangozó egy kissé egyedi lesz, mivel karácsonykor - válság idején - Arsenal-bolond sógoromnak, egy szimbolikus ajándék kivételével, csak az Ágyúsok nyilvános felszopásával tudok kedveskedni. Nos akkor.

A negyedik helyezett látogat a harmadikhoz. Mindenképpen ez a forduló rangadója. Azonban ne essünk abba a hibába, hogy megpróbáljuk egy szintre helyezni a két csapatot. Senki ne jöjjön nekünk azzal, hogy tavaly is elverték az Emiratesben az Arsenalt, mert ez már nem ugyanaz a csapat.
Mindenekelőtt a legjobb hír a londoniakért szorítóknak: Fabregas jó eséllyel - rövid kihagyás  után - visszatérhet a pályára. Elnézve évről-évre a fejlődését, meg kell állapítanunk, hogy a spanyol irányító nagyon könnyen zidane-i magasságokban érhet. Játékintelligenciája kiemelkedik a PL-ben is. Mindig tudja, mi fog történni a pályán, sokszor nemcsak egy, hanem két passzal előbbre jár a többieknél.

Még semlegesként is jó látni, ahogy ez a fiatal gárda túl tud lépni legjobbjainak az eladásán. És idővel mindig kiderül, hogy az akkori sztárok csak ebben a közegben tudtak létezni. Hleb a barcelonai kudarc után kénytelen volt Stuttgartba visszatérni, közben semmit sem tett le az asztalra. Flaminit a legjobb védekezők között emlegették. Látszik, hogy csak az Arsenalban volt erre képes. Nagyritkán azért még pályára lép a gyenguska Milanban, de ennyi, semmi több. Aztán még ott van Adebayor, akinek ágyús lendülete még tartott a szezon elején, de most már Alan Smith is több gólt lő, mint a togói. Nem beszélve Kolóról, aki már-már nevetségessé teszi magát a City-védelem oszlopaként.

Persze, könnyű egy olyan klubnak sikereket elérni, ahol egy olyan ember a menedzser, mint Arsene Wenger. A francia nem csak tudásával emelkedik ki a menedzserek közül. Szinte süt le róla, hogy nem csak a focihoz van kivételes intelligenciája. Csak úgy tudjuk elképzelni, mint aki otthon komolyzenét hallgat, francia létére német filozófusokat olvas, rajong a gasztronómiáért, és a tökéletes férj prototípusa. Egyértelműen kiemelkedik az ösztönös vezetők közül, mint Ferguson, Redknapp, vagy hogy magyart is említsünk Tornyi és Mészöly.Természetesen itt csak az emberi értékekre, nem az edzői kvalitásokra gondoltunk.

Szóval parádés egy klub az Arsenal, és idén nagyon úgy néz ki, hogy trófeákkal is fogják ezt igazolni. Tele vannak sikerre éhes játékosokkal és óriási tehetségekkel is. Például Aaron Ramsey vasárnap lesz tizenkilenc éves, és nem most halljuk először a nevét.
A Villa pedig nem lehet a Leeds után az első olyan csapat, amelyik mindegyik top4-es csapatot megveri egy szezonban a PL-ben, mert az Arsenallal ellen még pontot sem fog idén szerezni.

A két apróbetűs rész között olvasottakat nem vághatjátok a fejünkhöz SOHA. Boldog karit, Töki! De azt ugye Te is tudod, hogy sosem fogsz úgy érezni egy esetleges Arsenal-sikernél, mint ahogy mi érzünk a körmendi diadaloknál ;)

Hull - Man Utd 0-2
Kezdenek eloszlani a viharfelhők a United ege fölül. Vidics, Rafael és Giggs is játékra kész állapotba kerülhet vasárnap. Így azért már más lesz a leányzó fekvése, és ezt a Hull a saját bőrén fogja érezni.
Nem várunk joga bonitot, de be lesz darálva a hazai csapat. Scholes századik góljával tér vissza az élők közé.

Vendégtippelőnk ismét a leggyorsabb billentyűzet-betyár lesz, aki magic kefír.

Birmingham - Chelsea 1-2
Burnley - Bolton 2-1
Fulham - Tottenham 2-0
Liverpool - Wolverhampton 3-0
Man City - Stoke 1-1
Sunderland - Everton 1-1
West Ham - Portsmouth 3-1
Wigan - Blackburn 1-1
Arsenal - Aston Villa 2-0
Hull - Man Utd 0-3

495 komment

Címkék: karácsony angol premier league pl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr731622906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jo_Jo 2009.12.27. 18:39:37

@Mr.AT: az a jó csapat amelyik akkor is nyer ha szarul játszik

de még nincs vége a meccsnek, úgyhogy nem kiabálok el semmit:)

toerix_ (törölt) 2009.12.27. 18:42:02

@Jo_Jo: mostmár talán el lehet. 1-3

Árpádka 2009.12.27. 18:42:04

@Jo_Jo: Most kiabálhatsz a:Dszem

Mr.AT 2009.12.27. 18:42:09

Ez viszont szép, azt el kell ismerni.

Jo_Jo 2009.12.27. 18:42:48

@Mr.AT: a chelseanek is megvolt még a mourinho érában, és tényleg nagyon utáltam :)

Árpádka 2009.12.27. 18:43:07

@rizla: Ez is robotfoci volt :D

Mourinho már nem a király 2009.12.27. 18:43:44

@Mr.AT: de ugy is lehet nézni h. jól elb@szta a védő :)
Vagy álljon lesre, vagy zárjon jobban.

De Rooney passz szép volt meg kell adni.

Jo_Jo 2009.12.27. 18:44:09

már megint egy centerezés, undorító... :D

clfo 2009.12.27. 18:44:27

Rooney - form is temporary, class is permanent :>

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.12.27. 18:45:06

Már alig várom, hogy összefussak a Hull szurker haverjaimmal, és beolvassak nekik egy nagyot, mondjuk nemgyengén.

Fú, de jó lesz!

Mourinho már nem a király 2009.12.27. 18:52:02

@Parraghramma.: hát igen, ezzel a vereséggel azt hiszem elbúcsúzhatnak a bajnoki címtől :/

d3vnull 2009.12.27. 19:10:14

Hát én egy Hull szimpatizánst ismerek csak, és az is még Windass miatt :)

nils_h 2009.12.27. 19:14:56

@Anthony - awkward silence: hogy mondhatsz ilyet?!?! még a félidő se ment le a bajnokságból... :)

Mr.AT 2009.12.27. 19:19:39

@nils_h: Amúgy is a 2010es BL-cím a célkitűzés náluk, ahhoz meg bőven elég idén a top4 helyezés. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.27. 19:28:24

@Mr.AT: Suszter Lórit meghagyom a hanyatló juventinok ópiumának ;-)

Mr.AT 2009.12.27. 19:38:10

@popp: Jöttök ti még hamarosan Torinóba... :-)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.27. 19:38:50

ehh, ilyenkor jó nézni a mu-t, amikor szarul jáccik. respect, mert egy csapat. az edzőjüknek semmi köze a mindennapi történésekhez. addig lesz jó nekik, amig ezt a csapatszellemet szét nem csapják valahogy 1. lásd pool; 2. gondolom, most kicsit ráerősített erre CR távozása (szóval jobban együtt vannak). Park beszáll fél év után, és ott csúszkál a seggén a kapuban... respect, no. mondjuk, Berba kicsit kilóg a nagy össznépi kaparásból, de amikor kell, odaér. egy művészt elbírnak. középpálya tanári. ekézésre valószínűleg csak holnap tudok reagálni, addig is minden jót, szép győzelem volt, gratula!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.27. 19:42:41

@Mr.AT: Remélhetőleg már a To-To párral.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.27. 19:45:50

@mocsing: nem szükséges, itt vagyok. [ördögsmiley]

horas 2009.12.27. 20:06:38

@vadkutya: értem,csak a képemen,Manuel Fernandes van... :)

agi0525 2009.12.27. 20:47:05

Történelmi tettre szántam el magam, hogy írok ide,1:hogy lány vagyok,2:mivel már ideje olvaslak titeket, de ilyen szép Arsenal posztot még nem láttam,úgyh nekem is muszáj volt:) Ahogy anyukám megjegyezte(fogalma sincs az egészről,de azért mindig hozzászól valamit,na nem mint ha én akkora szakértő lennék,sőt...)ez a Feri gyerek egész ügyes! Mélységesen egyetértek,Cesc Feri Fabregas a király!!!!!! Hajrá Arsenal!!!!!!!!!!!!!!

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.27. 20:53:57

Cesc legjobb esetben pár nap, legrosszabban 3 hét. Magunkat ismerve az utóbbi lesz. Ja, Deninek ismét gondja van a hátával. Szegénykém. Ha egyikük sem játszik a Pompey ellen, akkor esélyes Ramsey kezdőbe nevezése.

Viszlat 2009.12.27. 21:21:21

Végülis nem volt annyira kemény meccs mint amire számítottam. Tulajdonképpen ha Rooney nem követi el pályafutása legnagyobb bakiját, a Hullnak köze sem lett volna az egészhez. Remélem Phil Dowd lelke is mostmár megnyugodott a kondis beszólás miatt, nevetséges volt az a tizi amit befújt, lenne 8-10 büntető meccsenként ha az összes ilyet befújnák...

papercut 2009.12.27. 21:31:51

@peter135: Megköveted végre Diabyt? Vagy a mai sem volt elég jó?

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.27. 21:33:57

@papercut: Szerintem ma kvajó volt. Meg is lepődtem hogy tartani tudta ezt a formáját. Viszont két jó meccsnél azért több kell, hogy végérvényesen megváltozzon valakiről a véleményem. Alapvetően bírom Diabyt, csak ezek a hullámzásai nagyon nem kellenének.

klimt 2009.12.27. 23:17:18

:D Mintha Eboué ott lett volna Fabregas első góljának ünneplésekor. Hihetetlen tejlesítmény ez a padról!

vadkutya 2009.12.28. 00:13:02

@horas: :D Akkor meg az apa közös, volt ott vmi komoly buli, sztem egy ló is közre játszott... XD

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 00:20:22

@agi0525: üdv nálunk, bárcsak több lány kommentelne! még akkor is, ha Arsenal-szurkolók... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 00:20:46

Siaby előtt megemelem a kalapom, de a csapat előtt is... akármi lesz, ezt a meccset nem tudja elvenni tőlünk senki... rég láttam ilyen teljesítményt...

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 00:30:52

@imici77: nem, ez az utóbbi idők legizgibb bajnoksága lesz tavaszra, csak hát nekem nem lesz benne sok köszönet. ti viszont ott lehettek a végén is (nem tudlak nem emlékeztetni arra, hogy én ezt már tavaly megmondtam :) ) (innen pofátlanul kitöröltem egy ordas nagy baromságot, mentségemre szolgáljon, hogy most ébredtem és kábább vagyok a Pool védelménél)

vadkutya 2009.12.28. 01:20:16

@imici77: Hát, én is, nagyon rég voltunk ennyire egyértelműek és kőkemények. Az egyetlen homályos pont még mindig Eduardo, de hála az égnek, ma nem is volt rá szükség. Egyszerűen hihetetlen,h hetek óta nem tudja eltalálni a labdát, ilyen szinten ez megengedhetetlen... :S

Woland 2009.12.28. 02:28:24

@Viszlat:

"Végülis nem volt annyira kemény meccs mint amire számítottam. Tulajdonképpen ha Rooney nem követi el pályafutása legnagyobb bakiját, a Hullnak köze sem lett volna az egészhez."

Annak alapjan amit en lattam, a Hull teljesen egyenrangu ellenfele volt a ManU-nak. 1-3 utan is volt harom nagy helyzetuk meg. Elotte meg vagy feltucat kisebb-nagyobb lehetoseg. Ha a kicsi Dawson be tudta volna hajlitani a bokajat es kirugja Rooney centerezeset mint a legtobb vedo tette volna, akkor konnyen cumi a vege. A ManU minden volt csak meggyozo nem - a Bullard nelkuli Hull ennyi helyzetet az egesz szezonban osszesen nem tudott kialakitani.

"Remélem Phil Dowd lelke is mostmár megnyugodott a kondis beszólás miatt, nevetséges volt az a tizi amit befújt, lenne 8-10 büntető meccsenként ha az összes ilyet befújnák..."

Megintcsak ellenkeznem kell : ) Ennel egyertelmubb tizit ritkan latok. Rafael hatulrol nekiugrott Altidore-nak ugy hogy a labdahoz koze sem volt/lehetett, mig a jenki 5 meterre a kaputol keszult arra hogy a tulajdonkeppen orizetlenul hagyott haloba stukkoljon. Ez hogy nem tizi? 8-10 ilyen eset egy meccsen? Be a bit more gracious in victory, will ya? ; )

Ferguson 2009.12.28. 02:37:15

Elképesztő látni, hallani, olvasni az arsenal szurkerek elégedettségét. Minden happy, minden jó. Mi, MU szurkerek ezt érezzük már három éve... :D

vadkutya 2009.12.28. 02:40:06

@Ferguson: Ennyire nyomorult hozzászólást csakis egy MU szurker írhat. Fröcsög belőle az a fajta felsőbbrendűségi érzet, amitől normális sportbarátnak égnek áll a haja.

vadkutya 2009.12.28. 02:41:21

OFF

Nem tudom, ki olvasta, nem egy mai írás, de én beszartam rajta: matula.hu/index.php?section=article&rel=46&id=557

:D

ON

Ferguson 2009.12.28. 02:45:28

@vadkutya: kösz a kedvességét és jóindulatot :)

Woland 2009.12.28. 02:48:06

az Arse osszessegeben megerdemelten verte a kontrabajnok Villat. bar az iksz lett volna talan a legjobb, de ennek az eredmenynek is tudtam orulni. a Villa pontvesztese nagyon jo, az Arse meg ugyse lesz bajnok.

a pokfoci amugy beszaras volt: az elso felidoben Denilson kapott egy szabit 18 meterre Friedel kapujatol, mert negykezlabon fedezte a labdat (szabalytalan, nemde?) es ekozben Dunne ele dobta magat. a masodik felidoben Vermaelen meg egyertelmubben fedezte negykezlab a hasa alatt a lasztit Ashley Young ellen es o is megkapta erte a jutalmat egy Arse-szabi kepeben ahelyett hogy a Villa jott volna veszelyes poziciobol. es ezt igy hogy?

vadkutya 2009.12.28. 02:51:26

@Ferguson: :) Ma hárítok mindent és mindenkit, aki bele akar piszkítani az örömömbe. Nyomorult Arsenal szurkoló vagyok, ennyi hadd járjon már Karácsonykor... :D

vadkutya 2009.12.28. 03:02:33

@Woland: "az Arse meg ugyse lesz bajnok" - Ebben gondolom semmi objektivitás nincs, csak egy jó adag T.Ham önérzet... :)

Woland 2009.12.28. 03:15:27

az osszes top7 csapatnak nyerheto meccse jon amugy, a Villanak es a Liverpoolnak eppen egymas ellen : )

a Tottenham megnezheti magat ha egy ujabb 'kotelezo' hazai meccset veszit. a West Ham ellen meg amugy is jol megy az utobbi evekben. persze derbirol van szo ugyhogy elvileg 33% esely van mindharom lehetseges kimenetelre. (5-0)

a Shitty a Wolves-nal lesz vendeg, idegenben Augusztus ota nem nyertek. a Wolves pedig ezt a meccset nem fogja leadni. de azert blama lenne Mancini-nek az iksz, azt Hughes is hozta volna. kell egy motivalt Bellamy a sikerhez, na meg Ireland a kezdobe. Robinhot nem is erdemes elvinni egy ennyire melos meccsre. (1-3)

a ManU-nak hozott a Jezuska egy Wigan elleni hazait. ha ugy jatszanak majd mint a Hull es a Fulham ellen akkor baj is lehetne, de nem fognak. na meg a Wigan-ben is benne lesz meg a hazai 0-5 emleke. es Evra is meguszta a pirosat es ezzel az eltiltast. (4-1)

az Arse egy potencialisan nehez deli kirandulasra indul szerdan. a Pompey siman bent fog maradni, de ahhoz hogy az Arse-ot megfogjak nagyon sok bolygonak egyutt kell majd allni. hatha a Spurs-kontingens (Kaboul, Boateng, O'Hara, Brown) extra motivalt lesz. O'Hara biztosan : ) (5-0)

a Chelsea otthon muszaj hogy kicsinalja a kurva eros Fulham-et - talan idegenben kicsit gyengusabban nyomjak Hodgsonek. de ellenfeltol fuggetlenul is, most kotelezo a harom pont a Chelsea-nek, kell az Afrika kupas meccsekhez a lendulet es az onbizalom. (2-1)

a Villa-Pool meg akarmi lehet. szerintem erdemes a vendegekre fogadni. A Villa szeret egymas utan ketszer kikapni, hogy aztan megint veretlenek legyenek marciusig. a Liverpoolnak meg el kell kezdenie a zarkozast a Citeh-re, ha meg tenyleg akarjak azt a negyedik helyet. (1-2)

Woland 2009.12.28. 03:20:51

@vadkutya: egy Tottenham szurkolonak csak ez lehet az objektiv velemenye : )

annyit elismerek hogy a Citeh-nel talan picivel nagyobb az eselyetek a vegso gyozelemre. remelem ertekeled ezt a nemesnek szant gesztust : )

vadkutya 2009.12.28. 03:33:26

@Woland: Mindenképp, részemről volt megtisztelő ez a pár sor, kezdetnek nem rossz, bár a Citeh szótól nekem alapjáraton is allergiás reakcióim lesznek, de májusig lesz még időd kigondolni, hogyan hódolj be minimális szinten... ;)

Viszlat 2009.12.28. 08:50:02

@Woland:

"Annak alapjan amit en lattam, a Hull teljesen egyenrangu ellenfele volt a ManU-nak. 1-3 utan is volt harom nagy helyzetuk meg. Elotte meg vagy feltucat kisebb-nagyobb lehetoseg."

Azt aláírom, hogy a harmadik gól után kicsit összekapták magukat és nyomtak rendesen, de azért a meccs nagy része arról szólt, hogy többnyire a saját kapujuk előtt tömörültek 8-an, 9-en, mi meg kerestük a rést. Számomra nem ilyen az egyenrangú ellenfél. Legalábbis én arra számítottam a Hull részéről (mert láttam már ilyet tőlük), hogy halál fegyelmezett védekezés, labdakihozatal és labdatartás, de ezt maximum 10 percig tudták produkálni összesen az egész meccsen. Ehelyett senki testi épségét nem kímélő utolsó pillanatban bevetődő védekezés és volt olyan szakasz, amikor 75-25%-ban birtokolta a United a labdát.

"Ha a kicsi Dawson be tudta volna hajlitani a bokajat es kirugja Rooney centerezeset mint a legtobb vedo tette volna, akkor konnyen cumi a vege."

Valószínűleg ha ez egy Arsenal támadás lett volna, meg is tudja tenni, de szerencsére ennél a támadásnál mi nem álltunk meg töketlenkedni a tizenhatosnál. ;-) Dawson lendületből érkezett, nem középen állva várta, hogy mi fog történni. De ha tegyük fel, valahogy bele tud úgy piszkálni, akkor is ott volt közvetlen mögötte és kicsit hátrébb is teljesen tisztán egy vörös ördög.

A tiziről: értem én, hogy a szándékot büntette a bíró és azt sem tagadom, hogy Rafael nem a labdával foglalkozott, de azért az elég vicces volt, hogy kb akkorát tudott lökni a kis pöttöm, hogy a természetesen a karját egyből széttáró Altidore még így is majdnem gólt fejelt. :) A 8-10 esetet pedig úgy értettem, hogy ekkorka lökés simán történik ennyiszer meccsenként, persze többnyire nagyobb tömörülésben, a szögletekből gólt fejelő játékoson ennél jóval nagyobbat szoktak taszajtani.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 09:50:08

"az Arse osszessegeben megerdemelten verte a kontrabajnok Villat."

sejtettem, hogy ezután jön majd a bírói hazai fújás, remélem, Cesc gólöröme is előjön 2-3 óra múlva...

ez a meccs kb akkora különbséget mutatott a a 2 csapat között, mint a sp?rs 9-es találkozója, csak mi erről nem adunk ki dvd-t. bár, most megvenném, mert sztem az idei legjobb teljesítmény volt. mondjuk, ha a dvd b oldalára ráférne egy másik Cesc gólos sima hármas meccs is :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.28. 10:24:22

Tökéletes streamen néztem a tökéletes meccset, egészen addig hogy dunne felrugja a kapitányt, és ő szabadrugáshoz készülődik - itt elment a szomszéd engedéllyel csapolt netje, szóval pont a gólokat nem láttam :-x Ettől függetlenül: ez már döfi, most nagyon keményen bizonyított a csapat, háromszor feltörni a villa védelmét, miközben rövid pórázon tartjuk a futógépeiket :-DDD

Persze volt annyi eszem, hogy a manu győzelmével kötésben fogadtam meg, így a maradó harmadik hely ellenére van öröm, a pompey-t pedig cesc nélkül is be kell húznunk!

Pöte, azért remélem felvésted a kéménybe, hogy az Arsenal nem hálátlan: tövig benyalás hozza neked a három pontot a tippversenyben ;-p szóval, ahogy mondani szokták, csak így tovább!

Mourinho már nem a király 2009.12.28. 10:25:00

Amugy a Villáról jutott eszembe, hogy az Arsenalba milyen jól illene D.Villa :)
De addig is télen elvihetnék Huntelart a Milanból (bár a BL-ben gondolom nem játszhat), szerintem jól menne a hollandnak.

nils_h 2009.12.28. 10:31:48

@Woland: @Viszlat: Az első félidőben én nagyon töketlennek láttam a MU támadószekcióját, és bizony-bizony volt két-három elég "meleg" kontrája a Hull-nak, amit nem túl meggyőzően hárított a vörös védelem (balfaszkodott el a Hull). Nem volt ez olyan sima meccs, mint amit az eredmény mutat...

nils_h 2009.12.28. 10:33:10

@Woland: Woland, Woland! Mikor tanulod már meg, hogy a Thamnek nincs "kötelező" meccse, bármikor képesek bekapni a cumit :)

vadkutya 2009.12.28. 10:37:40

@morphine: Én annak is nagyon örültem,h pl Agbonlahor-nak vagy Carew-nak nagyon momentuma sem volt. Tőlük mindig tartok egy picit...

vadkutya 2009.12.28. 10:40:58

@imici77: "sejtettem, hogy ezután jön majd a bírói hazai fújás, remélem, Cesc gólöröme is előjön 2-3 óra múlva..."

Te sem gondoltad,h Ágyús szurkereken kívül bárki is könnyen fogja emészteni, vagy fricska nélkül feldolgozni az Arsenal sikerét. Régebb óta vagy itt, már megszokhattad volna... ;)

halihalo 2009.12.28. 10:43:10

Tudja valaki a Chelsea-Fulham eredményét? A DigiSport 3/4 4-kor ismétlésben adja már... :)

Viszlat 2009.12.28. 10:44:57

@nils_h: ez szinte a legtöbb gémmel így van, a foci ritkán igazságos játék (szerintem). Sokszor töketlen a csapat nagy része mostanában, de inkább nem is megyek bele ennek boncolgatásába. :/

balu11 2009.12.28. 10:54:27

Érdemes nézni Wenger arcát a 2. gól után, kb ezt gondolja (látva Cesc gólját, utána néhány másodperccel meg, h húzza a lábát):
"Ez azzzzz! Így is van, eldőlt, yess! ... Na, ne b_sszatok ki velem megint!!! ... Aaron, húzz el melegíteni, zstenbssszzmeg!"

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 10:54:54

@halihalo:
2-0
én legalábbis ezt írtam a beharangban ;)

vadkutya 2009.12.28. 10:55:54

@Viszlat: Így-így, a futball ritkán igazságos játék, ha így lenne, akkor nem szennyezné a környezetünk FC Barcelona szurkolókkal... ;)

progvog 2009.12.28. 11:16:26

olvastátok, mit mondott wenger bácsi a bedobásokról?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 11:17:48

@nils_h:
igyekszem
kezdésre biztosan kinn lesz

nils_h 2009.12.28. 11:22:11

@pote: keményen küzdesz, hogy miként tornázd feljebb az Arsenal ajnár-mutatóját a következő fordulóra? :)

agi0525 2009.12.28. 11:25:52

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
Az megnyugtatna,h magamon kívül egy lány Arsenal szurkolókat se ismerek? Merthát nem is...Nem fogjuk elárasztani a világot,az tuti...

agi0525 2009.12.28. 11:26:25

Na ezt faszán megfogalmaztam....

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 11:28:09

@agi0525: én ismerek, s ajánlom figyelmedbe: www.arsenalhungary.hu/

a hivatalos (Arsenal által elismert) magyar szurkolói klub.

Üdv, a fedélzeten! :)

vadkutya 2009.12.28. 11:30:22

@imici77: @progvog: Mármint,h ne bedobások legyenek, hanem berúgások. Mondjuk a berúgásra szavazok én is, csak másképp... :D

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 11:30:43

@agi0525:
ez is bizonyítja, hogy több csaj szurkol az Ágyúsoknak, mint férfi ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 11:31:59

@pote: de a csaj csapatunk is verné a rómát, ugye? :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 11:33:20

@vadkutya: amúgy sztem idén sem gyakoroljuk a bedobásokat, mindig az ellenfélnek dobjuk... kicsit idegesítő... dobd előre és fuss :)

én dobás párti vagyok, a berúgás az inkább más program :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 11:35:22

most nézem a cselszkij ellen a gól nem volt les... csak sportszerűtlen, de szabályos...

vadkutya 2009.12.28. 11:35:30

@agi0525: Meg se halld az Arsenal-os fricskákat, még most gyorsan ki kell szórniuk magukból, szezon végén nem lesz aktualitása... :)

vadkutya 2009.12.28. 11:37:57

@imici77: Se a bedobás, se a beadás nem megy igazán nekünk, jó ideje. Bár, a szabadrúgásokban fejlődni kezdtünk...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 11:39:32

@vadkutya: najó, de ne várd, h Arsha fejel majd... sztem azokkal nincs baj, csak a bedobásokkal... majd jön Bendtner és ívelgethetünk :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 11:41:14

a hullnak meg volt egy tizije... nah, innentől nem kérek a bírói csalnakazarsenalnak anekdótákból :)

vadkutya 2009.12.28. 11:45:04

@imici77: Hát, jah, Nicklasnak inkább a fejére, mint a lábára... :D

nils_h 2009.12.28. 11:46:25

@vadkutya: Hát, jah! Teljes erőből!

agi0525 2009.12.28. 12:30:22

@nils_h: Az elsőre nem mondanék semmit, a Bözsi nénis kép megnyugtató:)

@vadkutya: Én bírom a csipkelődést, szóval egyáltalán nem zavar:)

Woland 2009.12.28. 12:45:34

@nils_h: @agi0525:

Erzsebet kiralyne valoban Arse-fan! a despotak, diktatorok egyebkent is szeretik a gunarokat, Osama bin Laden-nek is gyakran jart a Highbury-be es Fidel Castro is az agyusoknak szorit ha igaz.

Osama es Castro gunar hatteret figyelembe veve mar-mar torvenyszeru, hogy Salman Rushdie es Bob Marley viszont Spurs-szurkolo : ) a jo es a rossz egyetemes kuzdelme a North-London Derby kereteben. gondolom a szereposztas vilagos ; )

na, meg az is vicces hogy a jelenlegi norveg kiraly tottenhames, az apja meg gunar volt. : )

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.28. 12:46:48

@Woland: mennyivel egyszerűbb az élet olaszországban, ahol... kinek is szurkol berlusconi? ja, megvan, a rohadt csaló juventusnak.

agi0525 2009.12.28. 13:03:31

@Woland: Ha majd én leszek a királynő, meghívom Fidelt az afgán barlangrendszerbe Arsenal-Tottenham meccsnézésre,miközben Bob Marley szól és a háttérben jedik és sithek lézerkardoznak:)

Woland 2009.12.28. 13:05:23

@_benito: engem meg mindig lenyugoz, hogy van Berlusconi-kupa olaszorszagban : ) amugy lehet tudni, hogy Berlusconi el van-e kotelezve barmelyik csapat irant? erzelmi alapon ertem, nem uzletileg : )

Woland 2009.12.28. 13:07:15

@agi0525: remelem lesz webcam! : )

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 13:07:22

á, az kizárt, hogy itt józan elmék is vannak. mindenki repül, hiába, ünnepek vannak, vagy mi... már csajok is kommentelnek!

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 13:08:35

@_benito: ez most komoly? vagy a hepi része? zavart érzek az erőben (bár egy politikustól nem lenne furcsa).

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 13:10:12

@agi0525:

lehet h túl soká tartolttad lenn?!
megesik ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.28. 13:23:42

berlusconi nemcsak üzletileg elkötelezett, viszont az örökösök, akikre a mediasetet bízná, leszarják a focit, és eszük ágában sincs a mostani összeget rákölteni.

egyébként nem, nem komoly, mert akkor nem csinálta volna ki a juventust :)

agi0525 2009.12.28. 13:39:45

@Woland: Ez Osaman múlik azt hiszem,végülis az ő kérója...:)

@pote: ezt kikérem magamnak,bennem az a szép,hogy magamtól vagyok nem normális!!!:D

Mr.AT 2009.12.28. 13:57:16

@_benito: A Juventust nem Berlusconi csinálta ki, hanem saját maguk, azzal, hogy loptak, csaltak, hazudtak, vesztegettek, zsaroltak, szűz kisfiúkkal fajtalankodtak, továbbá emberáldozatokat mutattak be szektás fekete miséken. Szerencsére a hófehér, minden hasonló visszásságtól tökéletesen mentes európai labdarúgás példásan lesújtott rájuk, és kitaszította ezt a gusztustalan, bűzölgő és amorf szarkupacot oda, ahova való. :-)

horas 2009.12.28. 14:05:47

@vadkutya: Hát elég technikás ló lehetett.... :D
@imici77: Nem tudok róla,de pár film már született ennek az aprópójából... :D

horas 2009.12.28. 14:20:23

Botsáska Crouch milyen gólt lött a Fulham-nak szombaton,és a pláne,hogy szabályos volt.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 14:40:36

@agi0525:
okké,
akkor jár a pluszpont, ami nullázza az arsenal-rajongásod ;)

nils_h 2009.12.28. 15:31:03

@pote: akkor ezért neked meg jár egy harkály, te ornitológus! :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 15:33:58

@nils_h:
harkály az jöhet! pont ráérek ;)

nils_h 2009.12.28. 15:45:07

@pote: na, akkor nyisd ki a szád, küldöm!

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 15:46:12

@nils_h:
asszem félreértetted...
én a fa lennék, nem a madár ;)

nils_h 2009.12.28. 15:58:34

@pote: amennyiben a harkály az, ami a csőrét mozgatva könyörtelenül lukat üt a fába, míg a fa ezt szó nélkül tűri...
süti beállítások módosítása