Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #18 Hógolyók és tanulságok

2009.12.19. 17:15 OJ

Mindenki húzza le a fejét, balról szánkó, jobbról jégbetétes hógolyó közelít, előttünk pedig hóemberként tornyosul az utolsó francia hétvége, melyre a hétközi tanulságokból merítve összeharangozó jelleggel készültünk. Tanulságaink a következők: 1. Aulas fagyos képéből következtetve halálbiztos, hogy már csak hetek vannak vissza Puel lyoni karrierjéből. 2. Makelele még látja a kaput és ha hangulatban van, el is képes találni. 3. Véletlenül se éltess csapatot, mert csalódnod kell a hétvégén. Egyéb okosságok és az év utolsó tippelési lehetősége a tovább után.

Pofonfa nőtt az üveggömbben, de a valóság csak szenvedést hozott: az újoncot a komoly fölény ellenére csak nagy nehézségek árán, az utolsó negyedórára hagyott két támadással sikerült a Lyonnak megvernie. Temérdek alkalma adódott, hogy elkezdje a gólgyártást a csapat és ne Puel inzultálásával legyen elfoglalva a didergő publikum, először mégis a kontrákra készülő kicsik találtak be - ám a spori elvette a mámort a Boulogne-tól. 0-1-nél is benne volt az egyenlítés - tehát lényegében a vendégek fogták a kés nyelét -, végül Tafer könyörületből kiszolgálta az idény legnagyobb ziccerét (ld. screenshot) elbarmoló Delgadot, de hogy ebben semmi szép nem volt, az biztos - nehezen lehet megkönnyebbülésről beszélni, amíg az edző pályaszéli interjúit vaskos füttyszó nyomja el. [Lyon-Boulogne 2-0]


Fogjuk a zimankóra, hogy kettőnél megállt a Nancy, mert Feret és Malonga góljai után bizony csak a kapufán és Ospinán múlt, hogy nem eresztettek egy hatost a Nizzába.  Ollé-Nicolle-nak semmi, de semmi ötlete nincs ezzel a csapattal, megint a tripla cserével próbálkozott, de az egynél többször nem jön be. Rájön majd, fiatal még a szakmában. [Nancy-Nice 2-0] Talán Cormier tiszta lapot ajánlott vagy csak a zergebaxó hideg tette, csak sejtjük, de sikeres lépésnek bizonyult Helstadra helyezni a hangsúlyt. Olyan frissen mozgott a hidegben, berámolhatott volna egy triplát is így örömében, de az első kontra is elégnek bizonyult a fagyállót nyakaló vendégekkel szemben, így az új éra alatt második győzelmét gyűjtötte be a Le Mans, ráadásul pont egy afféle hatpontos meccsen. [Le Mans-Grenoble 1-0] Pont így végződött az ex-Lacombe-csapat látogatása a jelenleginél, gyenge meccsen Pak gólja döntött a bajusz mellett, a korzikai Pierre Woodman hoppon maradt. [Monaco-Rennes 1-0]

Légstop, háromszög, kapuskicselezés - melyik párizsiból néznénk ki hasonló leleményeket? Erding? Giuly? Luyindula? (Nehogy elkezdje bárki is magában sorolni a PSG keretét, elhisszük, hogy tudjátok átlósan-oda-vissza.) Vérlázító, hogy senki sem gondol a bámulatos Makelelére, pedig ez a gól az ő munkája volt. Szép volt a másik gól is, Filou mentett pontot a Lens-nak. [PSG-Lens 1-1]

Irgalmatlan tempóban rohant neki a listavezetőnek a Montpellier, végtelen udvariatlanul és ellentmondást nem tűrően - kár azért a lesgólért az elején, kellően megágyazott a feszültségnek. Gourcuff megint oly pocsékul rúgta a tizit, hogy az már gyanúperért kiált. Bár feszkós volt a meccs, kiegyenlített maradt végig, Jussié gólja mégis épp kettővel több pontot hozott a házhoz annál, mint amennyi megérdemelt a Bordeaux ezzel a beharangban méltatottat meg sem közelítő produkcióval. [Montpellier-Bordeaux 0-1] Jordan Ayew, Abedi Pelé kisebbik fia, a válogatott André Ayew 18 éves öcsikéje első bajnokiját egy jellegtelen, de emlékezetes góllal tette teljessé (illetve tette neki teljessé Baky Koné), miközben alig öt perce volt a pályán. A poént az előrehúzódó Diawara -nahátnahát - tette rá a sztorira egy fejessel, Deschamps örömét pedig csak az a felismerés ronthatta el picit, hogy vele se tett kivételt a természet: egykori klubtársa srácait gardírozza. Innen már egy hosszú egyenes az inkontinencia, a kanyaron túl pedig a reuma vár. [Lorient-OM 1-2]

Hát, miután újfent letippeltek a pályáról, apadó önbizalommal és ellenfél nélkül indulok a jósda felé. Persze, az évzáró fordulóra tartogatott gondolatokat legközelebb is közzétesszük egy megfejtésért cserébe - a kvízkérdés a következő: Ki a képen látható fiatalember és miért van aktualitása annak, hogy vele játszunk?

Ne aggódjatok, a ligue1.nst@gmail.com kapacitása két-három válasznál többet is elbír.

 

Tippek

Boulogne-Sochaux  "Szimpatikus futballklub hómunkásokat keres! Lapát előny!" (Henya CV-jét már leadtam.)

Bordeaux-Lorient 1-1  Gourcuff-csúcstalálkozó.

Grenoble-Nice 2-0  Most abszolút komolyan tolhatjuk a zsetont Ljubóékra.

Montpellier-Nancy 2-1  Csak hogy érezzük, milyen régen nem járt a Mossonban a Nancy: a déliek egyetlen gólját Loko rúgta, a vesztes kispadon pedig akkor is ott ült Correa - csereként.

Rennes-PSG 1-1 Ha nulla focival nyerni tudott Antonetti bandája, úgy a fellendülő párizsiak ellenében is megtarthat egy pontot.

Valenciennes-Lens 2-2  Még egy évet várat magára a Lens-verés. Jövőre tölti a harmincat a vendégek veretlensége a provinciális minirangadón.

St-Étienne-OM 2-2  Perrin útilaput kapott karira a klubvezetéstől (Galtier az új guru), a tábornak még lehet esélye valami normális ajándékra - a döntetlen máris ragyogó lenne.

Auxerre-Toulouse 0-0  Egy kellően tragikus szójátékkal élve: Hó' vagy Jelen?

Lille-Le Mans 2-0  Utóbb kiderült, több mint negyven éve nem akadt példa a lille-iekéhez hasonló sorozatra. A hétközi álomgól után legyen elég egy szerény Obraniak-dupla, nagyobbat nincs pofánk tippelni, pedig csábít a négynull...

Monaco-Lyon 1-1  I knew a guy called Piquionne...

14 komment

Címkék: francia videó beszámoló összefoglaló beharangozó üveggömb tippverseny ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr831609343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bjoe0502 2009.12.19. 19:15:00

lehet megint csak én fogok tippelni :D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 20:17:41

Még ilyet.. Tizit rúgott a Lorient, de gólt kapott belőle.
Heti bravúr rovatba jó lesz. :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 20:39:38

@OJ: És még bedobásból is jön egy, legyen kövér a lúd...

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2009.12.19. 20:57:30

Szeritnem egész biztosan tudom, ki van a képen de nem tudom, mi a konkrét apropója, a wiki/google pároshoz most nincs meg a kedv. :)
De egyet meccset akkor is megtippelnék, szerintem hiba volt nem megadni a Lille-nek a ngéy rúgott gólt.

Integető hajbókoló lufiember 2009.12.19. 20:59:20

"a korzikai Pierre Woodman" :D

uuuuuuuuhhhhhhh az de csúnya lenne ha kiszivárogna egy Antonetti-videó...

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2009.12.19. 21:00:08

Ja, és most látom, a firenzei havazás miatt a St-Étienne vs Olympique Marseille meccset adja a Sport2. Remélem, bejön a 2-2, gólokat szeretnék látni, mes amis!

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 21:01:12

@Rexfelugyelo:
A részmegoldás is vállalható, ugyanis a semminél mégiscsak több.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 21:15:38

Na, már ácsolják a vágóhidat az OM-esek.

füligjimmy77 2009.12.20. 12:27:59

@OJ: A vágóhídat megépítették, csak elfelejtették rá felterelni az ellent.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.20. 12:41:11

@füligjimmy77:
Ja, kellett volna néhány kutya, de csak Brandaójuk volt.

füligjimmy77 2009.12.20. 13:49:34

Én az OM-et Brandaóstul, ben arfástul nem tudom igazán hova tenni. Deschampot nagyon alulértékelt edzőnek tartottam, Monaco BL-döntő, aztán egy kiherélt juventust csont nélkül hozott vissza az első osztályba, de onnan is kirakták. Most kapott pénzt, paripát, fegyvert, de nem nagyon tud vele mit kezdeni.

A PSG hagyományosan eljátszotta a torkos borz szerepét, Kombouarétől is többet vártam (szerintem nemcsak én). Év végén közösmegegyezés lesz.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.20. 14:12:31

@füligjimmy77:
PSG szépen felkúszik majd egy kupás helyre, mondjuk az ucsó körben bemákolják. :) DD alapesetben egy kisebb csapatot bajnoki címig, de minimum éremig, is képes lenne elvinni, de jelenleg bárhol lehetne, bármilyen játékosokkal, szinte esélytelennek tűnik a dolog. Ben Arfát addig kell pénzzé tenni, amíg lehet, mert a legnagyobb ballaszt a csapatban.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2009.12.20. 18:54:00

Nos, egész kicsin múlt (talán ha két centin), hogy nem lett meg a Lille újabb négy rúgott gólja. Rúgott helyette a Bordeaux kivételesen.

Pampito 2009.12.22. 11:36:50

Nem Lizarazu papa van a kepen?
süti beállítások módosítása