Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Utolsó állomás, Gerland

2009.12.11. 22:45 OJ

A BL okozta lelkesedés - és ezzel párhuzamosan a Loki energiáinak - elfogytával egyre hülyébbnek tűnt az ötlet, hogy Lyonba látogassunk. Az igazi az első volt, nincs olyan élőlény, aki ne szeretne eljutni az Anfieldre egyszer, míg a fiatalabb szurkolók azóta vártak Firenzére, hogy kivették a cetlit a gömbből. Bizonytalanságban mozgó szervezés, összesen 43 órányi nonstop buszozás és egy gyalázatos meccs után, két nap távlatából se tudok keseregni azon, ami másnak talán katasztrófa-turizmusnak tűnhet: hogy a magyar foci jó ideig utolsó BL-jelenését a helyszínen lássam. Akad majd pillanat, amikor alkalmi romantikával megidézzük majd e meccs tanulságait, most csapongva teszem meg ugyanezt.

Ha nincs Bodnár tízévente-rúgok-ilyet bombája, ha nem tűnik föl Józsika a semmiből vagy ha tíz perccel hosszabb a meccs Kalmarban, méghogy hazai szervezésű BL-meccseket, a Gerland-t se látom tán soha - és nemcsak azért, mert új komplexumot (OL Land) tervez a klub. Megkérdezett útitársaimnak (tizenheten vettünk nyakunkba az egy napig csak sztrádából és kutakból álló világot) kivétel nélkül tetszett a belvárostól jó másfél óra járóföldre lévő stadion a maga római beütésű küllemével és valóságos méreteivel, mégsem érződött, hogy egy európai élcsapat lakna itt. A kiszolgálóegység szegényes voltára pedig magyarázat nincs, a bajnok tábora valószínűleg komolyabb elbánásban részesül majd vasárnap, mint holmi nagyutazó diákok és nyugdíjasok. (Elbánás az lesz, gondoskodik róla a bajnok.)

Ahogy a folyosón készülődtek a résztvevők, már példásan felelgetett egymással az északi végeket foglaló nagyobb ultracsoport a vendégszektor szomszédságában megbújó kisebbikkel, de akkor töltötte be a hang a teret először és úgy igazán, amikor a két hosszanti lelátón üldögélőkkel nagy egyetértésben, összesen több mint 36 ezren, mocskosul kifütyülték Puelt. A góloknál nyilván (nekem legjobban a mieinket tűbefűző Cissokhoé tetszett a legjobban) ugrott a decibel, meg persze, mikor  a Liverpool vezető góljának híre megjelent a kivetítőn. (Mivel a labda nem nálunk vándorolt, volt idő értetlenkedni, hogyan is lett 2-0-ból 1-1 a Barca kijevi meccsén.) Nyilván a hideg miatt, de az Alpok hegyei (szakmai tanulmányúttal ért fel a bámészkodás a Fréjus-alagúttól Chambéryig, őrületes dolgokat művelt itt a jég) jobban megmaradtak, mint az egy szem helyzetünk, de Coulibaly - a lyoni klubújság, a La Tribune egész oldalas interjúban foglalkozott az amatőrből BL-gólokig jutó csatárral - aligha nyűgözte le annyira az iránta érdeklődőket, mint engem a hegyek. A túrát kihagyni kényszerülő Rudolfért pedig kár: amit ma tud a fociról, azt nem sokkal messzebb nevelték belé, de sérüléssel nehezen motivált az ember.

Míg Lyonban a Fény ünnepe zajlott, utoljára kicsit mi is csíphettünk az eddig - és ezután is - vágyként élő versengést kísérő fényből. Nem zavar bántó módon - sőt egyáltalán - a gombóccsúcs-beállítás ténye, a csoport erőviszonyainak alakulását figyelve kaphattunk volna jóval, jóval többet is. Csapatként, szerencsével segített csapatként indultunk, szétforgácsoló, önmaga árnyékát mutató, amatőrnek tetsző társaságként fejeztük be - akin persze a Henry góljánál bizonyára elélvező francia kommentátorok is csak élcelődtek -, és cseppet se bánom ezt, mert szembesültünk valami olyannal, amihez eddig csak percekre volt szerencsénk: pokoli messze vagyunk.

Köztünk és a nemzetközi kupaszereplés igényeinek szintje közt beláthatatlan a távolság, megfeszülve, helyenként szürreálisan jó foci mellett is - és ez tán az egyetlen rész, ami sajnálható vagy felróható - csak az vezérelte a szakvezetés elképzeléseit, hogy ne váljunk amolyan szöllősigyurka-féle pofozógéppé, miközben már a bejutáskor evidens volt, hogy úton van pár zakó a ruhatárba. Az inkriminált számok mellett se lehet elvitatni, hogy bizonyítottunk, de el kell fogadni, hogy ennyi volt, ennyi lehetett benne, nem több.  Forogjon hasznosan az anyagi oldal is és újra mondom majd: nyertünk!

Függetlenül mindentől, élmény volt, a jegyekből, fotókból és a kinn vásárolt emléksálból elkészülő montázsnak pedig már megvan a helye a falon.

Itt ragadom meg az alkalmat: Lajos, a végtelen köszönet mellett tartozom egy hűtőmágnessel.

 

Képek 1-3: A Gerland és az ajándékbolt

Képek 4-7: Mászkálás

Képek 8-11: BL, utoljára

 

43 komment

Címkék: magyar francia beszámoló bl vegyes izé

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr821591478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 23:03:14

tehát OJ földrajztanár :)

Romanes eunt domus 2009.12.11. 23:33:02

Lehet fikázni, becsmérelni a Loki teljesítményét, ahogyan ezt szöllősi györgy és a követői meg is teszik, nekem azonban egy nagyon jó élmény volt ez a pár hónap. Koromból kifolyólag (20 múltam az ősszel) nekem nem adatott meg, hogy magyar csapatnak szurkolhassak a BL-ben (a Fradi 6 évesen nem kötött le annyira :)) ), minden nyáron reményekkel tele vártam az aktuális BL-selejtezőt, hogy aztán augusztusra már csak a legyintés maradjon: majd jövőre, más. Ugyanígy ültem le a TV elé a Debrecen-Kalmar meccs előtt (július 15-én!), és a 2-0-ás győzelem után már fél lábbal továbbjutónak éreztem a Lokit, hogy aztán a visszavágón 1-3-nál a csillagokat leimádkozzam az égből. Nagy nehezen meglett a továbbjutás, jöhetett az észt Levadia. Itt már az volt a tét, hogy lesz-e a Lokinak +6 BL vagy EL-meccse az ősszel. Emlékszem, a Digi TV adta (vagyis nem adta :D) a tallini odavágót, és a neten csak egy stream-et lehetett találni, ami történetesen egy észt tv-é volt, ahol a kommentátor 90 percen át levegővétel nélkül hujujuzott, meg jajajajazott :)). Az 1-0-ás idegenbeli győzelem után biztos voltam a továbbjutásban, ezúttal nem csalódtam, a hazai siker után meg már lehetett számolgatni: ha a BL-ben nem is, azért az EL-ben lehet majd szurkolni magyar csapatnak, de azért jussunk be a BL-be. Jött a sorsolás, előzetesen a Levszkit vagy a Zürichet (azt, amelyik nyert a San Siroban!) szerettem volna magunknak, bejött a Levszki, és reménykedett ekkor már az egész ország, hogy na most talán végre 14 év után sikerül. Újabb streamkeresésbe torkollott az egész meccs, végülis ha szakadozva, de tudtam követni az eseményeket, és a győzelem után tudtam, hogy ezt nem cseszhetjük el. A visszavágón már Rudolf gólja után már úgy ünnepeltünk haverokkal, hogy a második félidőt nem is néztük, csak fél szemmel. A Loki bejutott a BL-be, és még csak nem is mákkal (na jó, a Kalmar ellen elkelt egy pici), a Levadiát magabiztosan, a Levszkit pedig bombagólokkal kiütve. 6 meccsen 5 győzelmet aratva. És ez az, amit a kritikusok elfelejtenek, hogy "Platini ezt nekünk ajándékba adta". Így van, még a gólokat is ő rugdosta Petkov hálójába, na persze.
A sorsolás után megindult a jegy- és bérletvadászat, szerencsére haverom nagybátyja szerzett nekem is bérletet, így kint lehettem élőben mindhárom meccsen. Előzetesen azt mondtam, hogy a Fio ellen meg lehet egy pont, többre ne is számítsunk. Így utólag azt mondom, hogy a Lyon elleni 0-8-at nem kell kommentálni, a Fio ellen itthon tényleg meg lehetett volna a pont (a Debrecen idei szereplésének csúcsa volt az a meccs, szvsz, megérte két órát állva végigfagyoskodni az A szektorban :)) ), a Liverpool ellen szintén itthon még a győzelem is, ha nem ilyen beszari taktikával állunk fel. Szerintem több volt ebben a BL-szereplésben, de nem vagyok csalódott, sőt. Ez egy nagyszerű teljesítmény, amit a Loki véghezvitt, és a fikázó csapatok drukkereinek csak annyit lehet üzenni: csináljátok utánuk.
Még egyszer: Szép volt Loki! És köszönöm nektek ezt a fél évet. Kalmarostul, Levadiástul, Lyonostul, mindenestül. Még a 19 bekapott gólt is.

(huhh, ez kicsit hosszú lett, remélem nem gond :)) )

Mala Suerte 2009.12.12. 02:42:49

@balinhosa: Egyáltalán nem. :) Totally agree.

shinigami 2009.12.12. 06:25:13

@balinhosa:
csatlakozom, annyi kulonbseggel h en lattam a fradit is es fradistakent nyilvan az melyebb nyomot hagyott bennem (de a loki bejutasanak is szivbol orultem.. meg mielott vki)

bocino 2009.12.12. 08:46:42

szánalmas ez a loki, sikerült lejáratnia a magyar focit rendesen ezzzel a gólrekordal....

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.12. 09:28:38

a poszt nagyon jó, bár átszaladva nehéz a szépséget értékelni... a szurkolói attitüd meg olyan, amilyen. én nem rendelkezem vele. pedig láttam még a Fradi BL meccseit is. már amit lehetett a tv-n persze. a Lokinak, összeségében, sajnos, a totális eredménytelenséget sikerült prezentálnia. pont. a pénz nem a szurkolói kérdéskörbe tartozik (ami a hozadéka az ügynek, ugye). ilyen mázlisorozat meg még egy nem lesz, amivel bejutottak, hiába volt lélekemelő az akkori időszak. pont. ha itthon van csak a helye a magyar focinak, akkor az gáz... és azóta a bundásügy is kikeveredett a szekrényből.

Ronal-d'oh! 2009.12.12. 09:50:12

@bocino: Miért, mire számítottál? Ennyi volt a Lokiban, és őszintén szólva ez már-már emberfeletti, ismerve a többi magyar csapatot. Ráadásul úgy alakult a csoport is, "hála" a Liverpoolnak, hogy minden meccsen nyernie kellett a Loki ellenfelének.

Szerintem meg pont sikerült kicsit javítani a magyar foci hírnevén. Bejutottak, már ez nagy dolog, és bizony a Fio elleni hazai, és a Pool elleni idegenben egyáltalán nem szégyellnivaló meccsek voltak.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2009.12.12. 09:57:36

A Levszki elleni hazai meccs hangulatáért, és a Fiorentina elleni hazai meccs hangulatáért hálás vagyok a Lokinak - pedig ez utóbbi vereség volt!
(tulképp a Lyon ellen sem volt rossz, csak túl hamar eldőlt, a Liverpool ellenitől meg távol tartott az influenza).
De hogy lejáratta volna a magyar focit? Ki a tök foglalkozik rajtunk kívül a "gólrekorddal"? Hát rohadtul senki, legközelebb is akkor jön csak szóba, amikor kap majd valaki egy hatost (amit a Loki nem kapott).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.12. 09:58:49

@bocino: Te miről beszélsz? Senki nem járatott le semmit, csak annyi történt, hogy újra beszéltek a magyar futballról jelentős kupasorozatban, 15 év után. Minden, csak nem lejáratás.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.12. 10:01:25

@Great Cornholio:
Az nagyon kemény. :) Felhívnám a figyelmet a kocsmában csücsülő úriemberre, aki azon kívül, hogy megkérdezte, honnan vagyunk ("Hongrie." "Londres?" "Hongrie."), egy órán át meg se mozdult. Megfáradt mikulás lehetett. :)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.12.12. 10:02:10

@bocino: ha a Loki járatta volna le a magyar focit (mert ok, tényleg látszott az osztálykülönbség), akkor én nagyon ki lennék békülve a helyi labdarúgással...

Paul Newman Jr. 2009.12.12. 10:12:57

@bocino: a hozzászólásod, az a szánalmas.

micz 2009.12.12. 10:21:43

a Pool Népstadionbeli szereplésének hétvégéjén boszniai ismerősöket autóztattam a városban, akik úgy-ahogy követték a nemzetközi focit. Mondom nekik, kedden itt (Népstadion) a Loki játszik a Liverpoollal, és mondom h az idén a magyar bajnok főtáblára jutott, meg hogy a pontszerzésre is halvány a remény, meg hogy utolsó, meg ilyenek... Mondja a fickó hogy ne vicceljek már, ez mekkora dolog ami Magyarországgal és a Lokival történt, és hogy miért magyarázkodok a csoport negyedik helye miatt? Ezt ő totális kívülállóként kérdezte. Akkor végiggondoltam és arra jutottam hogy kapja be mind aki a Lokit kritizálja. Mondjuk ez az én véleményem..

reader613 2009.12.12. 10:42:33

akkor lehetett volna meg egy pontunk, ha az utolsó két kör valamelyikében itthon fogadunk olyan csapatot, aki már továbbjutott. Elején úgy nézett ki, lehet rá esély, csak ugye a Pool elcseszte és Budapesten is az életéért küzdött (jó hogy reménytelenül, de muszáj volt nyerniük).

Bár belegondolva, hogy az Anfielden is szinte a Fiorentina B nyert... még úgy se lett volna egyszerű.

Mindezzel együtt, szép volt fiúk.

bög 2009.12.12. 10:54:46

szép volt fiúk!

aki a lokit kritizálja, kapja be. Anno ott voltam, amikor kopunovics belőtte a fradit a bl-be, most meg a levszki elleni visszavágón sikerült a népstadionban szurkolni, és egyformán nagy élmény mind a 2. remélem lesz még benne részem.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.12.12. 11:06:09

@bocino:
Ha úgy számoltad össze a gólokat, ahogy a z-ket az ezzzelben, akkor szerintem kezd előről.

A magyar focit inkább az járatta le, hogy a válogatott normális európai bajnokságokban játszó játékosai címeres mezben azt se tudják, hogy a labda gömbölyű vagy négyszögletes.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.12. 11:19:54

Sokan elismerik ugyan, hogy szép volt a Loki bl-be jutása, de hiányolják a pontot. Nos ebből a szempontból szerencsétlen csoportba kerültünk, mert nem volt egy olyan meccs, amelyiken az ellenfelünknek mindegy volt. Másik négyesben lett volna olyan csapat, amely ellen jóval több esélyünk akadt volna. Bejött amitől tartottam a sorsolásnál, a három hasonló játékerejű és a Lokinál jóval erősebb ellenfelünk mind magától értetődő hat pontot kalkulált a Loki ellen, ezt pedig muszáj volt behúzniuk a továbbjutás esélyének élesztgetséhez. Az utolsó fordulóban meg csoportelsőségre ment a Lyon. Irreális lett volna tehát a pontszerzés és óriási bravúr is.

A magamrészéről megköszönöm a Lokinak, hogy egy olyan parádés bl meccset láttam élőben Budapesten, mint a Fio elleni 3-4.

Badbitie 2009.12.12. 11:31:28

Egy olyan csoportban, ahol a három ellenfélből a liverpool a leggyengébb azt hiszem reális ez a teljesítmény.

Ugyanakkor sokan húzzák az arcukat a 19 kapott gombóc miatt. Kérdem én, ha a hat meccset letudtuk volna jó magyarosan 2 kapus 9 védős felállással, minden labdát taccsra tolva és/vagy céltalanul előrebikkantva, és így leszopva 6x 1-0-ra az jobb lett volna, mint mondjuk egy 3-4 a fio ellen? Ugyehogy nem. Puskás öcsiék is majd minden meccsen kaptak 2-5 gólt, ők mondjuk többet rúgtak, a loki meg nem, de ők nem is öcsibácsiék. A jó meccshez sok gól kell. A loki előtt adott volt a lehetőség, hogy 6 jó meccs, amire kijönnek az emberek, leülnek a tv elé a nézők, vagy rágörcsölnek és sünsünsün. Szerintem jól döntöttek. Köszönjük.

Integető hajbókoló lufiember 2009.12.12. 11:43:10

Király poszt lett, de a kognitív disszonanciámból fakadó nem továbbgörgetést a St Étienne sál okozta. :)

MUfanatic 2009.12.12. 11:58:22

Off: SOS segítséget szeretnék az itten működő futballszakiktól: Kellene nekem egy olyan link, amelyben olyan táblázatot találok, ami bemutatja a az európai országokban szereplő idegenlégiós futballisták arányát! Előre is köszönöm!

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.12. 12:06:39

@Integető hajbókoló lufiember:
Szerintem nincs még egy olyan kocsma a városban, ahol ilyen sálat találsz, hacsak nem törlőrongyként a pult alatt. :)

MUfanatic 2009.12.12. 12:13:27

@heinrich: Nagyon szépen köszönöm, hálám örökké üldözni fog!

stécé 2009.12.12. 12:19:13

Inkább negatív gólrekord, mint rúgott gól nélküli kiesés, lásd (az egyébként nagyon szimpatikus) Maccabi Haifa esetét. Rudolf itthoni gólja életre szóló élmény marad, azt még az olaszok is döbbenten nézték. (Talán a firenzeit is :))

Bár a válogatott is kaphatna egy újabb hatost jövőre a vb-n... de legalább ott lennénk.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.12.12. 12:20:24

A Fradi '95-ös sikeréről lemaradtam, mivel az első futballélményem, amire emlékszem az a '96-os eb.

Eddig 3 olyan BL döntőt láttam életemben, ahol az győzött akinek én szurkoltam. De élményben mindet felülmúlta, hogy magyar csapatért és magyar játékosokért szoríthattam.

A DVSC kicsit kicsi, kicsit savanyú, de a miénk :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 12:30:17

@stécé: annyira nem volt szimpi az a maccabi, a torinói meccsükön szétrugdosták a juvét, tele is voltak sárgával, volt kiállítás is. ilyen a lokitól nem láttam, bár az is tény, h az izraeliek nem először voltak itt, szal nekik ez nem olyan első ajándék, mint nekünk. de a klasszisokkal jobb ellenfél ellen nem a játékra koncentrálni, hanem belemenni az aprításba, nem tudom, mi értelme van.

ebből a szempontból is maxi riszpekt a lokinak, játékban akarták felvenni a versenyt és méltósággal viselték, h ez nem ment, én legalábbis egyetlen páros lábas becsúszásra sem emlékszem, mi durva lett volna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.12. 12:37:16

@stécé: "Bár a válogatott is kaphatna egy újabb hatost jövőre a vb-n... de legalább ott lennénk."

Így van. És azért nem csupa 0-4-ből állt ez a sorozat, a Pool és a Fio ellen mind a négy meccs teljesen vállalható volt még a legkritikusabb szemmel is.

Majdnem minden más csoportban szerintem szerzett volna pontot a Loki, nem kicsit volt peches a sorsolás. De az ottlétért és a posztban is megénekelt élményekért már önmagában is megérte a kiharcolt bravúros főtáblás szereplés. Soha rosszabb fociőszt!

bonaventura 2009.12.12. 12:39:32

akkor nincs értelme kritizálni a lokit, ha beismerjük, kurvára sehol sem vagyunk a normális focit játszóktól

ha nem, akkor igenis kérdezzük meg, miért védekeztek 3-4 méterre az embertő a tizenhatoson belül, vagy miért nem ütköztek a középpályán stb

várom a véleményeket
hajrá magyarok
béke

Mr.AT 2009.12.12. 12:40:43

Qrva yo poszt, és egyetértek a következtetéseivel is.

MUfanatic 2009.12.12. 12:48:50

A gólarány meccsekre leosztva kb 1-3-as eredményeket mutat... 3 jobb nevű európai csapat ellen sztem nem rossz! Szép volt Loki!

mujure 2009.12.12. 13:43:11

én az elején nagyjából figyelemmel se követtem a debrecent, gondoltam, úgyis egyből kiesnek, újítás ide vagy oda... aztán meg nyaraltam is, nem akartam elbaszni az agyam:) a fradinál én voltam 5 éves, nekem még annyi se jutott. aztán amikor azt mondták, hogy levszki szófia, azt mondtam legyen meg. a digi miatt nem láttam az odavágót (stream se volt, nyaraltam...), aztán a visszavágót meg az egyetemi gólyatáborban néztük, józsika góljánál lehetett hallani a többi szobából is az üvöltést, a meccs után meg olyan parti volt...:D én is kinn voltam mindháromszor, de én kicsit csalódott vagyok. olyan jó volt reménykedni, hogy talán meglesz, szerintem nem is volt olyan elrugaszkodott látva pl ezt a poolt... ez van, azért köszönjük, főleg a selejtezőt, de a fio elleni hazai meccs is nagy volt.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.12. 13:47:13

@bonaventura: a szinvonal csapnivaló volt, így van. ettől még lehet, szurkolni, égni, szeretni őket.

én jobban szerettem volna, ha jobban is játszanak. nekem ez a fontos, mert így csak azt kaptuk meg, hogy nem vagyunk erre a szintre valók... (szándékosan írtam mi-ként, ezzel is vállalva a közösséget). szóval, hinni, bizakodni lehetett, a valóság, az eredmények mást mutatnak. miközben egyre jobb az itthoni bajnokság (szerintem). ez a Loki fordított meg ittthon egy meccset hátrány-emberhátrány kombóból, amikor még hittek magukban. aztán persze a bajnokágban is volt egy mélyrepülésük... én rosszat sejtek a jövőre nézve, mert a kijutáson kivül nem tudok pozitívumot találni az itthoni játékban (most ne hozzuk fel az egyipti diadalmenetet, ha lehet...).

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 13:54:34

OFF,
bocs, pontosan mikor nyílik a téli átigazolási időszak és meddig tart?

drosiii 2009.12.12. 15:26:26

@heinrich: @MUfanatic: www.transfermarkt.de
Ott megvan kb az összes európai bajnokság megoszlása hazai/külföldi játékosban.

nasteey 2009.12.12. 15:43:53

@bocino: Ugyanmár, több gól lőttek, mint az Atletico Madrid... :D Sőt, annyit, mint a Liverpool. Ha mindig 100%-os, bevethető állapotban lett volna a komplett, legerősebb védelem, simán partiban lehettek volna némelyik meccsen.

bocino 2009.12.12. 17:53:58

@nasteey:
ezt már nem tudjuk meg...
mi lett volnával jön mindig mindenki....
gyenge kifogások..

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:26:35

@bocino: ha csukott szemmel rábökök bármely csoportellenfél bármely kezdőjátékosára, többet ér, mint a komplett debreceni keret. Te mégis mire számítottál?

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.12. 18:38:35

@heinrich:
A bohóc Ngognál azért rezeg a léc. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:40:03

@OJ: ügyeltem, hogy kezdőjátékost írjak, ne sérülések esetén bekerülő ballasztot :)

bög 2009.12.12. 18:43:32

@bocino: te biztos a hokiválogatottat is oltogattad a vb után. azért szerepeltünk így, mert szarok vagyunk haver, de legalább ott voltunk.
süti beállítások módosítása