Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

BL, 3. forduló - Intertoto Kupa reloaded

2009.10.20. 17:31 _benito

Hagyjuk is egyből, hogy melyik a könnyű, meg nyerhető, meg reménykedésre okot adó, meg bla-bla meccset a Debrecennek. Az ilyen okoskodás helyből ott megbukott, hogy a magyar bajnoki csodaszépen helytállt a némileg unatkozva focizgató Liverpool otthonában, hogy aztán átmeneti otthona gyepszőnyegébe döngölje bele a Lyon. Most elvben azt kellene mondanunk, hogy jön az a meccs, ami a leginkább nyerhetőnek tűnt először, csakhogy közben a Fiorentinának igen komoly esélye nyílt a továbbjutásra, innentől kezdve pedig nem engedheti meg magának, hogy pontot veszítsen a Puskásban. Mi a szokásosat kérjük: a szurkolókba hiányérzet ne maradjon, a játékosokban pedig jottányi erő.

Ma a mi csoportunkon kívül a lepények játszanak, úgyhogy ilyenkor lehet komoly engedményeket tenni az asszony felé azoknak, akiket valamilyen furcsa okból nem érdekel a Loki. Látványosan kilóg a Lyon-Liverpool, ott futball lesz, mert ha az angolok ki találnak kapni, lehet, hogy nem is kell megvárni, míg a MU megcsinálja őket, az Antikrisztust elzavarják a zátonyról.

Debrecen-Fiorentina (Joveticstől tessék fosni, legutóbb kettőt gurított, amikor a Puskásban járt, de azt azért megmondjuk előre, hogy ha pont nem is jár érte, Frey egyet benyel.)
Lyon-Liverpool (a Lyonnak semmi más dolga nincs, mint megnyerni ezt a meccset, és gyakorlatilag tovább is jutott a csoportból, miközben ugye az angolok….)

FC Barcelona-Rubin Kazany (hát nem tudunk nem röhögni azon, hogy a katalánoknak a fél világot át kell utazniuk egy európai kupameccs miatt. Ennél nagyobb nehézség nem vár rájuk)
Inter-Dinamo Kijev (Kezd már kicsit kellemetlen lenni Mourinho BL-vesszőfutása, hiszen egy éve nem nyertek a legerősebbek között. A formájukkal pedig most nincs gond.)

Rangers-Urziceni (az Intertoto kupa második fordulójában érezzük magunkat)
Stuttgart-Sevilla (ha van szimpatikus német csapat, az a Werder Bremen. Meg egy kicsit a Stuttgart még a régi szép idők miatt. A Sevillát viszont tényleg szeretjük.)

AZ Alkmaar-Arsenal (ha ez az AZ az lenne, ami tavaly… na, jó, ezt csak azért írtuk le, hogy ezt leírhassuk)
Olimpiakosz-Standard Liege (grécsidoktor üzeni, hogy a latin betűkészletre átírandó személyneveket a fonetikus módszerrel közelítsük meg. Lásd még: Kazany, Sahtar, Kalasnyikov)

393 komment

Címkék: bl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr631463517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.21. 05:03:15

@szbszig: Ez szerintem nem volt túl szép, még ha esetleg nem is teljesen komoly volt (lásd: smile)...

Én a magam részéről 2 évig tök egyedül csináltam éppen az NST mintájára és ez által ihletve a floorball.blog.hu-t a saját sportágamról. Súlyosbította a helyzetet, hogy kivetítve a focira, az olyan volt, mintha itt most bekommentelne Mourinho meg Benitez, mivel mindenki ismer mindenkit, így alaposan észnél kellett lenni, mert a következő fordulóban egyszerűen lehet pályára léptem az adott illető ellen. Ráadásul ez volt az egyetlen "média megjelenése" a sportnak, így marketing célokat is szolgált kifelé.

Az ember szinte szórakozásból, szabadidőben, a nézettségi statisztikák hatására csinálja az ilyet, mert látja, hogy szeretik, olvassák. Én például már nem is tudok anélkül BL-t nézni, hogy 10 percenként ne frissítsem ezt az oldalt két stream közt. Biztos vagyok benne, hogy ez motiválja a srácokat, ahogy annak idején engem is. Ennek ellenére néha nagyon rosszkor tud lenni egy hétközi meccs, vagy egy rendkívüli meccs. A foci terén minden nagy csapathoz akad legalább egy fanatikus kommentelő, így alaposan képben kell lenni, hogy a hitel se vesszen el. Ez óriási meló! Tapasztalataim szerint egy sima összefoglaló adatgyűjtéssel kb. 2 óra, de a fenti körülmények miatt el tudom képzelni, hogy ebben az esetben még több is! Arról nem is beszélve, ha valami tematikára kell felfűzni a dolgot, vagy extra poénokat belerakni. Egy kedd-szerda BL közt nyilván elég nehéz időt találni erre...

Az NST mára egy szórakoztató oldalból kultusz státuszba emelkedett, és csak elismeréssel szólhatunk róla, kár belekötni ilyesmibe, mert piszkosul ki tudja akasztani a szerzőt, ezt szintén saját tapasztalatból mondhatom...

További hasonló munkát srácok!!! Én a világ túloldaláról is naponta 10-szer fogok klikkelni legalább:)

U.I.: átlagosan hány látogató/oldalletöltés van egy nap? Erre mindig kíváncsi voltam.:) Persze csak ha nem titkos... :)

bag 2009.10.21. 05:17:32

Benitez Takarodj!

Remélem mire hazaérek már lemondatták:)

sporttárs 2009.10.21. 06:42:08

@popp: Igen, a felvezetés, és hogy itthon látjuk... remek! Még úgy is, sőt, úgy még inkább, hogy éveken át láttam külföldi stadionokban. :))

Nagyon jó volt a Loki, kalap le és nincs de... Ezzel a játékkal itthon agyonvernének mindenkit, szerencse, hogy itthon ők se ebben a tempóban nyomják (illetve dehogy szerencse, csak az elfogult Vidi-szurkolóknak vasárnap előtt). :)) Rudolf gólja egészen hihetetlen volt, éppen olyan szögben ültem, hogy pontosan lártszott, hova fog tekeredni. Ennyi idő alatt ilyen döntés hozni és így kivitelezni... Ez világklasszis megoldás volt, nem túlzás.

Tényleg jó a támadópotenciál, bár nekem Coulibaly kilógott, lassúnak találtam, és a második félidőben Leandro sem segített annyit, mint korábban. A Fiorentina megmutatta, hogyan kell négy helyzetből négy gólt lőni meg egy durva nagy kapufát, ezzel volt jobb, persze a klasszisainak köszönhetően. Mutu elképesztően jó játékos, de Gilardinónak is az a szlalomja az első félidőbe a félpályán...

Összességében hatalmas élmény volt ilyen mecscet itthon látni.
Még akkor is, ha a Kazany, a Kijev és az Unirzeci is pontokat szerzett idegenben, szóval, keletiként csak mi tartunk még mindig ott, hogy már a jelenlét is nagy dolog. (Na jó, eddig is tudtuk, hogy az orosz bajnok is más kategória, persze.)

(A Barcelonával mi lesz, ha komoly ellenféllel is találkozik? :)) )

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 07:21:50

@sporttárs: Fölösleges az orosz bajnokhoz vagy a Diunamo Kijevhez összevetni a Lokit. A kijeviek az egyik leggyakoribb Bl résztvevők, alsóhangon vagy tízszer ott voltak a csoportsorsolásnál és a csoportkört sem egyszer élték túl. De még a román bajnok is alanyi jogon játszik a Bl-főtáblán, mellesleg ez ellen a Gers ellen kettővel jobb esélye lenne a Lokinak is mint a csoportellenfelei ellen. A Lokit olyan nemzetek reprezentánsaihoz kell hasonlítani egyelőre, akik tényleg évtizedenként kerülnek oda. Vagy mondhatnám, hogy a svéd bajnok ott sincs a mezőnyben

Hispan07 2009.10.21. 07:52:20

Srácok, hallott valaki Csöncsönről a tegnapi meccs óta? Ugye nem csinált valami butaságot?! ;)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.21. 08:00:41

@Hispan07: Azt hiszem az ilyen kommentek mutatják, hogy szinte egy családot alkot az NST!:D:D:D

kroos 2009.10.21. 08:20:02

@Hispan07: öö természetesen remélem nem:)

laos 2009.10.21. 08:36:35

hát a Barca nem is utazott meg nem is nyert...

Goyo 2009.10.21. 09:25:49

@bag: De jó is lenne, ha lemondatnák! (4,5 évnyi fizuja alsó hangon 20 milla) Aztán jöhetne Keegan pár hónapra, majd a végén elcsábítanánk 'Arry-t Tottingham-ből, de ő sem tudná megmenteni a csapatot a kieséstől, és csinálnánk egy Leeds-t.

Az ég világon semmi fogalmad nincs arról, hogy mit jelent egy csapat szurkolójának lenni. Gondolom a sztambuli döntő óta szurkolsz a vörösöknek. Inkább te mondj le!

giacinto 2009.10.21. 09:31:12

@bhtcs: "a 8:3-as meccsen nem lehetett olyan félidő, ahol ne lett volna legalább hat gól... ;)"

ez hogy jött ki? mi van ha az egyikben volt 7-8 gól, a másikra márcsak 3-4 jutott akkor....

de emlékeim szerint 5-2 volt akkor a félidő, de majd utánanézek! DADO PRSO!

giacinto 2009.10.21. 09:34:03

@giacinto: jól emlékszem, pontosan 5-2 volt a félidő akkor.

Neil Blender 2009.10.21. 09:44:49

Ahh mennyire kellett ez a "kis" pofon a nagyszaju Barcasoknak mar. Persze siman tovabbmennek es siman megnyerhetik a BL-t de az utobbi idoben mar kezdtem azt erezni hogy Messi=Jezus, Xavi maga isten, Daniel Alves pedig minimum isteni leszarmazott :) Remelem kicsit bevesznek az arcbol, mert ha idegenben tortent volna ez legyint mindenki de hat otthon... muhhahahahaha

Loki meg iszonyatot harcolt, ezen a szinten gyermeteg hibakbol kaptuk a golokat, pl. Mutu 2. goljanal Gilat a labdaval egyutt eltakaritottak volna mondjuk egy bajnokin. De maximalis fohajtas jar a csapatnak.a L'pool meg talan el is csiphetjuk egy Xre itthon...

Viszlat 2009.10.21. 10:27:17

@giacinto: vagyis volt olyan félidő ahol legalább 6 gól született, te magad igazoltad, 5-2. Nem azt írta, hogy mind a két félidőben minimum annyi született. :)

cooper (törölt) 2009.10.21. 10:37:58

Haj, csak nekem van olyan érzésem, hogy a Debrecen elkeni a Liverpool száját :) a végén

giacinto 2009.10.21. 10:42:35

@Viszlat: jó de nem volt biztos, hogy éppen az első félidő, mint tegnap a Puskásban :))

czudarpesta 2009.10.21. 10:52:52

Xavi nyilatkozata nem túl szimpatikus. Eddig korrekt srácnak tűnt, ez most elég visszatetsző.

Mérgező Hulladék 2009.10.21. 10:57:20

@Viszlat: giacintónak igaza van. Értjük ám, mire gondoltok (a 8:3-as meccsen biztosan volt egy legalább hatgólos félidő); csak amit @bhtcs: leírt, az nem ezt jelenti.

Amúgy a DVSC jó eséllyel pályázik a hazai pályán kapott legtöbb BL-gól (szezononként, csoportmeccseket - a két csoportkörös évekből persze külön-külön - tekintve) csúcsának visszaszerzésére, ezt két éve orozta el a Fradi (és pár másik, szintén kilencet begyűjtő csapat) elől a Dinamo Kijev tíz otthon kapott góllal :)

Glory 2009.10.21. 11:09:21

@czudarpesta: mit mondott az a mocsok??? :)

Glory 2009.10.21. 11:10:13

off
@_Maverick: regen mikor meg otthon voltam en is floorbaloztam. te hol?? en WS.
on

Glory 2009.10.21. 11:14:22

amugy vissza a poolhoz: igenis benitez hibaja hogy ilyen a pool. amiota ott van 67 jatekos kerult a klubhoz (sky sport news forras). olyan nincs hogy nincs beleszolasa. egy ilyen kaliberu edzo kb 1 perc mulva a repter fele haladna ha megmondanak neki hogy kit igazol le es kit nem. es nem az a baj hogy most nyaron nem vasaroltak (bar szerintem az egyik legnagyobb vetel az ove volt: glen johnson), hanem az hogy amikor vasarolt akkor ilyen lucas meg riera meg hasonlok is jottek. amugy en ugy erzem hogy jo ez a pool mint allat csak most nincs szerencsejuk. remelem hetvegen jon nekik az 5. zako zsinorban

Glory 2009.10.21. 11:15:41

southgatet pedig kirugtak a 2-0-ra megnyert meccs utan a middlesboroughtol

capor_ 2009.10.21. 11:25:36

Húzzátok a szátokat az Interre, de ehhez képest szerintem megint be fogják húzni az Olasz bajnokságot.... és azért zsinórban 5 olasz bajnoki cím sem rossz. (valójában 4 tudom..)

t.o.d. 2009.10.21. 11:44:58

Ki kellene rúgni lassan Rafát...
Az arca mögül lassan eltűnnek a váratlanul jó teljesítmények, így csak az arca marad, az meg ugye nagy, de kevés.

Babbelt lassan kirúgják a Stuttgarttól, jöhet az olasz minta, mint Ciro és Leonardo, nagy csapathoz múlt és siker nélküli kiscsikót! :-/

czudarpesta 2009.10.21. 11:49:09

@Glory: "Helyenként jól játszottunk, de nehéz lemérni a teljesítményt egy olyan csapat ellen, amely kizárólag védekezik. A Rubin érdemtelenül szerzett pontokat. "

Boodler 2009.10.21. 11:50:58

@czudarpesta:

Aszongya "nehéz lemérni a teljesítményt".
Ez tetszik. :)

capor_ 2009.10.21. 11:51:22

@czudarpesta:

Szánalmas nyilatkozat.. Tehát ha valaki nem fekszik be a barcának akkor az már nem is foci...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 12:02:25

Ilyen BL-nap se volt még...

Szerintem a védelmet leszámítva óriási volt a Loki (sőt a védelmet is csak az első félidő miatt lehet szidni, igaz, amiatt nagyon). Három gól és egy csomó ígéretes lövés, támadás, helyzetszerűség! (Ha arra gondolok, hogy tavaly mit művelt a magyar bajnok egy Fionál talán gyengébb Fener ellen, vagy hogy volt itt pár éve MTK-Celtic 0-4, sőt Loki-Young Boys 2-3 és hasonlók, akkor ez fantasztikus így önmagában is.)

A Barcáról, hangsúlyozva, hogy nem láttam a meccset:

én megmondtam... én megmondtam, hogy a lehető legsunyibb sorsolást kapta a Barcelona. Az ilyen odanyomós, agresszív, erőből játszó keletiek ellen SOHASEM ment a katalánoknak. Erre egyből odasorsoltak nekik rögtön két ilyen csapatot. Ezzel együtt csalódott vagyok, mert inkább az orosz télben vártam az égést.

Remélem, jókor jött pofon volt ez. Az utóbbi meccseken finoman szólva is üzemhibás volt a katalán henger, épp ideje fölébredni. Guardioában maximálisan bízom, hogy megoldja ezt a feladatot.

A Sevilla egyre jobban megmutatja erejét, aminek igencsak örülök. A mezük meg szerintem remek. :-)

rowi 2009.10.21. 12:16:49

bazz ez mi meccs volt tegnap:D

Kazany rulez (meg kcisit a Dinamo is)

az egyébként midnenkinek megvan, hogy ha a köv körben kikap a Loki Firenzében, és a Lyon újra elkeni a Poolt, akkor konkrétan lefőtt a csoport?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 12:18:34

@czudarpesta: @capor_: Csalódott volt az ember, mert nincs hozzászokva a vereségekhez, ezért vagdalkozni kezdett. Amúgy ez Wenger kabinet dumája.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 12:30:16

@popp:

Csak az a különbség, hogy Wengert mindenki finom "angol" úriembernek tartja. Xavit meg, aki egy végighajtott kilencven perc után még max. adrenalinnal nyilatkozik egy ilyet, illik jól betámadni, hogy mekkora bunkó...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 12:34:37

@Csöncsön: Szerintem sem szabad a meccs utáni nyilatkozatokból ítélni. Amúgy Xavi védelmében írtam az előző hsz-emet.

czudarpesta 2009.10.21. 12:41:32

@Csöncsön: véletlenül se mondtam, hogy bunkó. Pont tőle volt egy kicsit váratlan, amúgy kedvelem.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.21. 12:46:26

@popp: Nem azért, tudom, hogy a mester szokott arcpirító baromságokat nyilatkozni, de azért megjegyezném, hogy egyrészt erről éppen idén leszokóban van, másrészt egy profi futbalista végighajtott 90 perc után is profi futbalista, vagy akkor Didier "fucking disgrace" Drogba is védhető...?

Ferguson 2009.10.21. 12:46:47

Hehh :) Most írhatnám, h egy normális topcsapat négyet vágott volna ennek a kazany-nak, de csöncsönre való tekintettel nem teszem :D Ráadásul meg akarom várni, h mi sül ki ebből a moszkvai túrából... :S

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.21. 12:49:01

egy barca vereségnél is Wenger a hibás... hihetetlen... menjetek enni! :)

kroos 2009.10.21. 12:50:17

ez valamennyire egybevág azzal amit a multkor irtam....még a Rubin is be tud állni védekezni a Barca ellen, de a spanyolbajnokságban meg senki....furcsa volt xavinak hogy nem 10 méterröl fogják és nem hagyák hogy 16-ot passzoljanak a 16-oson belül.
Ilyen a foci.
Gratulálok a Kazanynak . Nem feltétlenül érdemtelen egy gyözelem ha valaki jól védekezik pl.
Bár ismerem a cruuyf féle barca mentalitást, aki védekezik ba*sz.- meg a bábolnai csődör napapja.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 12:53:27

@Ferguson: @kroos:

Azért a Kazany nem a Burnley, és nem is a Leverkusen, hanem az orosz bajnok. Olyat vársz el egy Almeríától, amire egy Bayern sem volt képes.

Boodler 2009.10.21. 12:54:51

Egyébként az ilyen meccs utáni nyilatkozatokat nem fürdés után, öltönyben szokták adni?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.21. 12:55:06

@kroos: "még a Rubin is be tud állni védekezni a Barca ellen, de a spanyolbajnokságban meg senki" egyetlen spanyol meccset sem láttam már évek óta, de ez tényleg elég viccesnek hangzik....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 12:55:27

@Csöncsön:

Sőt ha az Almería olyan lenne, mint a Kazany, nem is nézném a spanyol bajnokságot. Mert az egy másik játékstílus. Más futballkultúra! Ezt kéne végre megérteni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 12:56:38

@morphine:

Tudok mondani még viccesebbet:

még a Rubin is be tud állni védekezni a Barca ellen, a MU pedig nem!

czudarpesta 2009.10.21. 12:58:55

Amúgy eddig alakul a hetem, a Broncos 6:0-on áll, a Penguins is hasít, most már csak ma este kéne valami csoda Madridban.

de niro 2009.10.21. 13:04:38

@Csöncsön: Azért annyira nincs nagy baj a Barcánál, hogy Wengerrel meg tavalyi meccsekkel kellene érvelni, ez elég siralmas így.

Gyengék voltak, egy, a topfutballtól viszonylag mtávol lévő csapattól otthon kaptak ki. Ez égő, nincs mese, de azért a továbbjutás - sajnos:) - nincs veszélyben.

Az pedig, hogy érdemtelenül kaptak ki... - hát ennél idiótább mentséget még nem hallottam, aszittem a focit gólokra játszák, nem érdemre.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.21. 13:08:17

@Csöncsön: Egyébként Wengert viszonylag kevesen tartják finom úriembernek. Közismert, és legádázabb hívei is elismerik, hogy ha azt kivánja a taktika, vagy a csapat érdeke, akkor még az sem igaz, amit kérdez. De ez itt viszonylag off, még ha nem is lehetünk valami büszkék a tegnapi eredményünkre mi sem......

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 13:14:10

@de niro:

Wengert nem a meccs kapcsán vettem elő. A meccset nem is láttam. Szerintem is égő, írtam is. De látni kell, hogy ez a keleti stílus már ÉVTIZEDEK ÓTA nem fekszik a Barcának.

És de. Még a továbbjutás is veszélyben lehet.

Glory 2009.10.21. 13:24:27

nagyon durva: nso irja a statisztikakat a meccsrol: labdabirtoklas , loves, ...... illetve hogy a fiorentinabol mutu (12511meter), a debrecenbol pedig cvitkovics 12387 metert futott a meccsen. bazze en meg mindig abban a hitben vagyok hogy magyar jatekos egy bajnokin 5-6 km-t fut. erre itt van ha kell megy ez nekik.

Neil Blender 2009.10.21. 13:25:01

@Csöncsön: "És de. Még a továbbjutás is veszélyben lehet"

cöcöcö nem kell alszerenykedni =) A barca egett egy kiadosat, ennyi. Sztem a legelvakultam Barca ellendrukkerek sem gondoljak hogy a tovabbjutas veszelyben lenne. Kazanyban lesz egy jo X, Az Intert megveritek hazai palyan a Dinamo ellen megint eleg az X de azt is hozni fogjatok.

A tovabbjutas szvsz abszolut nincs veszelyben. Interrel ellentetben.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.21. 13:27:03

@Glory: a magyar bajnokikon is mindig 10 km felett futnak a lista elején lévők. ez egyébként önmagában semmit nem jelent.

Glory 2009.10.21. 13:27:14

@Csöncsön: persze veszelyben :) ez ugy hangzik mint amikor az osztaly eminense a dolgozat utan mindig mondta hogy nem lett jo mert nem tudta, erre a vegen mindig az jott ki hogy neki 5-os, nincs 4-es ....
tovabbjuttok es majd ha talalkoztok egy rendes csapattal akkor izgulhatsz (tavaly a mu ellen szerencsetek volt hogy nem mi lottuk az elsot ;) )

capor_ 2009.10.21. 13:29:22

@Csöncsön:

Valójában nagyon nem szimpatizálok a barcelonai törpekommandó tagajaival (iniesta,xavi,messi és a wannabe bojan) azonban elismerem, hogy nagyon jók. De ez a nyilatkozat igenis nagyon csúnya, ugyanis egyszerűen lenézi az ellenfelet.
Ha nem lenne ott Ibra akkor azt mondanám essenek csak ki nyugodtan...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 13:36:37

"barcelonai törpekommandó" :-D

Szerintem jókor jött az égés. Az Atleti meccs után Guardiola ráripakodott a csapatra, hogy nem birtokolta eleget a labdát. Utána jött a Racing elleni 76%. Most valami hasonló formajavulást várok.

édeslajos 2009.10.21. 13:48:25

Sajnos, a poszt legalább annyira jellemzi a magyarországi focit, mint ahogyan nem az Under húsz hozzáállása.
Rangers-Urziceni az Intertoto, bezzeg a Debrecen az Bajnokok Ligája. Hogy az Urziceni okos játékkal verte a Rangerst, és komoly sansza van a továbbjutásra, mellette pedig 4 román csapat Steaua, Dinamo, Kolozsvári CFR és a Temesvár küzd az Európa Ligában, valójában lényegtelen. Ha már nincs focink, legalább a bocskorosokat szarjuk le magasról, nem igaz?

kroos 2009.10.21. 14:00:54

szerintem a barca a legjobb dolog a világon a szeletelt kenyér feltalállása óta és aki nem engedi nekik hogy gólt löjjenek az nem érdemli meg hogy nyerjen.

Titi120 2009.10.21. 14:02:18

@Glory:
Nem a futott kilométerek száma, hanem a futás minősége számít elsősorban. A kérdés az, hogy kettejük több mint 12000 km-ből melyiküknek mennyi un. intenzív mozgása volt, sprintje és ezeknek a hosszúsága.

Mr.AT 2009.10.21. 14:04:05

@rizla: "az milyen, hogy az inter az utolsó helyen áll a csoportjában?"

Törvényszerű. :-) Muhahahahaha. :-)

Viszlat 2009.10.21. 14:05:09

@mocsing: önmagában tényleg nem, de pár évvel ezelőtt még a magyar "élvonal", no meg a válogatott rendre kifulladt, elfáradt a 60. perc tájékán. Szóval ezen a téren egyértelműen fejlődtünk, jöhet a labdabiztosság. :)

Mr.AT 2009.10.21. 14:08:01

@Csöncsön: "Xavi sem isten."

Jéé, Csöncsön is fejlődik. Darwin mégsem tévedett. :-)

shinigami 2009.10.21. 14:08:34

@capor_:
az ibras reszt leszamitva egyetertek :)
felolem igyis nyugodtan kieshetnek :D

Glory 2009.10.21. 14:09:47

@Titi120: na azert azt latatlanban is feltetelezem hogy a 12km nem csak kocogas volt. vhol olvastam amugy azt is hogy milyen atlagsebesseggel futotak. ugyanaz mindket csapatnal.

Boodler 2009.10.21. 14:21:24

@Titi120:

12000 km?
Hajtós meccs volt.
;)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.21. 14:24:12

@Viszlat: az azért már jó pár éve volt, h egy óra után elfáradtak a válogatott tagjai. Deco viszont még ma is képes erre :)

egyébként 2*45 perc alatt közte 15 perc pihivel egy teljesen átlagos (vagy az alatti) kondival rendelkező ember is lefut 12 km-t. úgy is, ha sprintelnie kell közben másfél percenként 30m-t.

ennek a mérésnek így semmi értelme, azt kéne megnézni, mennyit futott labdával, és mennyiszer adta futtában jó helyre. nem mintha csak ezek mérnék a játék minőségét, lehet állva is forintos labdát adni (lásd Deco :) és labda nélkül is klasszis módra üres területre futni, de ez érdekes adat lehet. félek, ebben el is maradnánk, de ez nyilván nem tragédia a viszonyokat ismerve.

Neil Blender 2009.10.21. 14:27:36

@Glory: Es mennyi volt az atlagfogyasztas + a CO2 kibocsatas? =)

kroos 2009.10.21. 14:29:07

@mocsing: Riquelme nem hagya el a kezdőkört meccsközben és vezeti a kanadai táblázatot:)

Neil Blender 2009.10.21. 14:34:03

@kroos: mikor eloszor elkezdtek ezt merni a BL-ben utana a magyar bajnoksagban is mertek egy darabig. Asszem volt egy olyan meccs amikor Galaseket mertek es a heven akarhanyadik percig 900m-t futott... Szal Riquelme nem is olyan rossz =)

Lehet hogy urban legend persze, de tobb helyrol is hallottam a sztorit..

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.21. 14:37:01

@mocsing: 1 labdára van 11 ember... amúgy ennyit a középpályán szoktak futni. csatár, védő, ha tényleg csak védő, nyilván kevesebbet. (emlékeim szerint valamelyik meccsen a kapusokra is megadták ezt az értéket, 4-5 km volt :) ). a magyar mezőny meg szerintem pár év óta kezd felzárkózni a nemzetközi szinthez. (hétvégén a Loki 10 emberrel lenyomott valakit, hátrányból. ők már ott vannak, valószínűleg).

kroos 2009.10.21. 14:40:02

@Neil Blender: Igen ezt már kitárgyaltuk itt...a 900 méter stimmel.
De ebben benne van az öltözö és a pálya közti 600 méter is.

gotanfun 2009.10.21. 14:54:39

@Csöncsön: "A Sevilla egyre jobban megmutatja erejét, aminek igencsak örülök. A mezük meg szerintem remek. :-)"

A Depor elleni vereség eredménye, úgy, hogy Negredo nem játszott, Fabiano meg Kanoute meg csak szédelgett. Két Squillaci gól (az egyik les, amit a partjelző valszeg azért nem fújt be, mert ezt megelőzőleg fosott beinteni egy 11-est) és Lehmann gólpassz. ;-) A 2. félidőben a Stuttgartnak semmi nem jött össze, de a szabadrúgás gól rendben volt. Sajnálom őket, mert ha leadjuk a meccset a románoknak, akkor semmi jóra nem számíthatnak. A Rangers meccsen guinness rekord született? Mennyi a max. öngólok száma egy BL meccsen? :-D

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.21. 14:54:55

@anonim222 [semleges néző]: nem azt mondtam, h mindenki fusson 12 km-t a labdával, hanem hogy ha futtában kell vmit kezdenie vele, akkor minél magasabb százalékban adja jó helyre, illetve minél többször tudja átvenni futtában. nem az abszolút nagy szám érdekelne tehát, hanem a jó arány, amely lehetőleg ne 1-ből 1 legyen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 14:58:22

@morphine: Abban a szituban valamennyire érthető volt a kirohanása, ha éppen védhető nem is.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.21. 15:22:24

@mocsing: valószínűleg már most is tudnának ilyet számolgatni a statisztikusok, mert passzokat már jegyzik. azért nincs értelme agyonbonyolítani, szvsz.

neeson 2009.10.21. 15:29:58

Megint azt olvasom, hogy az összes argentin lap szerint Messi miatt vesztett a Barca...folyamatosan őt szapulják, de tulajdonképpen mi a bajuk vele?

Glory 2009.10.21. 15:39:23

@neeson: az hogy maradona jatszatja gondolom. az isteni diego most epp nem annyira isteni argentinaban :)

Mérgező Hulladék 2009.10.21. 16:00:56

@mocsing: mondjuk a Prozone öt - sebesség szerinti - kategóriában méri az összes megtett távot, és a mozgássorok számát is. Emellett a passzokat is távolság szerint kategorizálják, és nyilván lehet kombinálni is a kettőt.
De nem hiszem, hogy az egyszeri nézőt ilyen mélységben érdekelnék ezek az adatok, meg ugye nem is mi fizetünk érte :) Akinek szüksége van rá, és részletesen ki akarja elemezni, az meg tudja tenni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.21. 16:08:46

@anonim222 [semleges néző]: rendben, ne bonyolítsuk túl, de ne mondják be, h mekkora jó, h Czvitkovics majdnem annyit futott, mint Mutu

@Mérgező Hulladék: az adatok engem sem érdekelnek, de egy belőlük - szakértő által levont - konzekvencia igen

Viszlat 2009.10.21. 16:53:38

@mocsing: nem is szándékoztam semmiféle messzemenő következtetést levonni ebből, máshoz viszonyítani meg főleg nem, csupán önmagunkhoz mérve ezt fejlődésnek tartom, szimplán azért, mert az. :)

"egyébként 2*45 perc alatt közte 15 perc pihivel egy teljesen átlagos (vagy az alatti) kondival rendelkező ember is lefut 12 km-t. úgy is, ha sprintelnie kell közben másfél percenként 30m-t."

Na ez azért kemény, de "steril" környezetben akár igaz is lehet, bár erősen kétkedem ezt illetően. Viszont ha ehhez hozzáadod a fizikai, test-test elleni küzdelmet, azt, hogy a sprintek többnyire versenyfutások (vagy lehagyni, megelőzni, vagy utolérni), akkor szerintem be kell látni, hogy ez bőven meghaladja az átlagos kondíciójú ember képességeit.

De a lényeg még mindig az (és csak az), hogy ebben szemmel láthatóan fejlődtek a magyar játékosok.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.21. 17:10:53

OFF

@Glory: Na, a nickedre klikkelve kinyomoztam a neved. Nagykanizsáról jöttem pont utánad a WS-hez. Szerintem sose találkoztunk. 2 év WS, még CSK is voltam ott, majd 3 év Neumann az első osztályban. Most meg pihenőn a világ túloldalán:)

ON

bag 2009.10.21. 17:19:37

@Goyo: Ide figyelj, itt mindenki tudja rólam, h 77 óta vagyok Pool drukker, Láttam néhány jó csapatunkat, jó edzőkkel öreg, veled ellentétben. úgyhogy kommented 0 azaz nulla pontra értékelhető
ja
és Benitez Takarodj!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 17:53:11

Azért azt egyetlen Pool-drukker se feledje, hogy Benítez (eredményei alapján) a világ egyik legjobb edzője. Nehéz elképzelnem olyan szakvezetőt, aki a Pool jelen keretéből többet hozna ki.

@gotanfun:

Nekem is a VfB a második legszimpatikusabb abban a csoportban. Egyébként még simán továbbmehetnek; otthon kell verniük a románokat, és minimum ikszelni Glasgowban.

bag 2009.10.21. 18:26:55

@Csöncsön: idézek az Elemi ösztönből: :)
"egészen pontosan mire gondol?" milyen sikerek???

a jelen keretet vajon ki züllesztette idáig?
ki tehet róla h nincs cserepadunk?
ki adott 20 milliót egy 0 meccses olasz hulladékért?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 19:20:20

@bag:

Kétszeres bajnok (BL-győztes Real és Barca előtt!), UEFA-kupa győztes, BL-győztes, BL-döntős, FA-kupa győztes.

Melyik edzőnek van a "szabadok" közül akár csak megközelítőleg is hasonló eredménysora?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.21. 19:31:36

@bag: Csak szólok neked, hogy Gerrardon és Torresen kívül senki nem tud közel annyit sem a labdával a keretetekből, mint az az "olasz hulladék".

Abban igazad van, hogy kockázatos volt Aquilani leigazolása, de ha valahára fölépül és elkerülik a további sérülések (ami azért szintén nen ziher), akkor sok örömötök lesz benne

bag 2009.10.21. 19:34:09

@Csöncsön: nagyjából és egészében is lesz@rom mostmár az egykori eredményeit. Győzni akarom látni a csapatomat végre!!
tönkretette, lezüllesztette a csapatot, vége a BL-nek (mert vége ha az olaszok és a franciák ikszelnek), vége a PL-nek, igazából pofozógépek vagyunk a szánalmas cseresorunnkkal, amit szintén ő alakított ki

Woland 2009.10.21. 20:57:00

igaz az, hogy Benitez 67 jatekost igazolt miota a Liverpool-hoz ment? Souness nyilatkozta tegnap a meccs utan... elegge durva szam.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.21. 22:52:20

@Csöncsön: "Nehéz elképzelnem olyan szakvezetőt, aki a Pool jelen keretéből többet hozna ki."

Én tudom csöncsön, hogy akkor is véded a spanyol mundért, amikor felsleges, de ez nagyon rossz érv. A pool jelenlegi keretét minimális számú kivételtől eltekintve Benitez rakta össze. Ha tehát a keret szar az éppen hogy az ő hibája.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 23:42:55

@morphine:

Na igen, _mint menedzser_ valóban megbukni látszik Benítez. Arról volt szó, hogy _mint edző_ a világ legjobbjainak egyike. Márpedig ha most jönne egy utód, annak először is edzői feladatokat kellene megoldania.

Everred 2009.10.22. 09:29:47

@Csöncsön: hát mondjuk ha az oroszok elbukják a pótselejtezőt, akkor egy elég komoly kaliberű edző válik szabaddá...

hálistennek őt aligha tudják megfizetni :-)

Tika_ 2009.10.22. 14:17:30

@czudarpesta: nem feltétlen ostoba dolog megnézni a szóban forgó meccset, mert akkor érthető az azzal kapcsolatos nyilatkozat, és akkor nem írsz butaságokat...

MAti 2009.10.22. 18:47:52

@mocsing: Volt egyszer egy brazil-holland VB-elődöntő, '98-ban.
Onnan egy statisztikát tudok: Dungának 45 passza volt, abból 44 emberhez ment. És ebben nem csak 5 méteres visszapasszok voltak... :)

MAti 2009.10.22. 18:52:36

@bag: Azért az Aquilani = hulladék összefüggés leírásával kicsit aláástad a saját komolyságod is...

Idegből nagy szavakkal sose dobálózzunk, mert annak mindig hülyeség a vége.
Xabi Alonso komoly veszteség, ez látszik a csapaton - Aquilaninak meg nagy falat lesz pótolni, de egyike annak a néhány játékosnak, akinek legalább esélye van megoldani a feladatot.

bag 2009.10.22. 19:02:07

@Képfényező: a komolyságról
20 milláért vettünk egy 0 meccses, kilátástalanul sérült?, olasz álfutbalistát, aki valszeg soha nem lesz képes a PL színvonalát hozni, azt pedig olasz barátaimtól tudom, h 10 meccset talán utoljára a serdülő II-ben játszott folyamatosan...

Ehhez képest a reménytelenül balf@sz, egygólos R, Kín féle 8 milliós bukás az évszázad üzlete volt...:)

Mr.AT 2009.10.22. 19:10:15

@bag: Aquilani-ról annyit, hogy várd meg, hogy végre játszhasson, és majd utána szapuld, ha lesz miért egyáltalán.

Nekem volt szerencsém nem egy meccsen játszani az úriembert, és hát maradjunk annyiban, egyáltalán nem bánom, hogy már nem erősíti a Romát.

A sérülés idegesítő dolog - nekem, mint Juve-drukkernek ezt nem kell bemutatnod, az elmúlt két évünk másról sem szót, mint a tucatszám befutó súlyos sérülésekről. (Mást ne mondjak, anno az új csapatunk felépítését a portugál válogatott csapatkapitányára alapozva kezdtük el, hogy aztán a frissen, 12 mio EUR-ért megvett Jorge Andrade másfél meccs múlva olyan sérülést szenvedjen, ami miatt soha többet nem lett belőle játékos.)

De ez alapján még nem lehet és nem is szabad megítélni egy játékost.

bag 2009.10.22. 19:19:48

@Mr.AT: ok, várjuk meg mi lesz, a baj az, h csapatunk középszerű ellenfelek pofozógépe minden szinten és szórjuk a pénzt feleslegesen, ahelyett, h tényleges erősítést hajtottunk volna végre. ez a baj, attól még nevezett olasz lehettett éntőlem odaát menő, dehát itt meg teljesíteni kéne valamit a 20 gurigáért szerintem, de lehet nincs igazam.

MAti 2009.10.22. 19:54:08

@bag: Most komolyan, Aquilani azért szar futballista, mert "0 meccses", sérült szeptember óta?
Így aztán tényleg nincs miről beszélni...

Nyilván a Milan is egy 0 meccses álfutballistát vett, amikor elhozták Redondo-t Madridból...

bag 2009.10.22. 19:59:01

@Képfényező: elfogadom, h voltak odaát jó meccsei, ok. De a csapatom vegetál, a 20 milliós olasz sztárról meg hónapok óta az a hír h talán elkezdheti a futóedzéseket...
miről beszélünk?
lehet h ez sem tartozik Rafa legjobb üzletei közé?
akkor is sérült volt mikor idejött. Ennyi pénzért egy fél csapatot vettek a minket alázó középcsapatok.

nordsee 2009.10.22. 20:17:55

Eképp mozgott tegnap a fakó meccsén beállva, a 75.-ben.
www.youtube.com/watch?v=ri9E2Lsrt6s&feature=player_embedded

bag 2009.10.22. 20:21:56

egy olyan vkiről vitázunk, aki a nem túl veretetes mai Pool, mégkevésbé veretes fakójának meccsén a 75. percben jut szóhoz??? lol

MAti 2009.10.23. 01:56:29

@bag: Hagyjuk akkor.
Mondd azt, hogy már megint kikapott a 'Pool, ilyenkor gondolkozni nem lehet. :)

man city 2009.10.23. 02:18:09

off

Liverpool FC [7 - 1] Tacuarembo FC

20' [1 - 0] E.R. Figueroa
32' [2 - 0] E.R. Figueroa
45' [3 - 0] Diaz
46' [4 - 0] Medina
48' [5 - 0] E. Alfaro
50' [5 - 1] J. Ramirez
52' [6 - 1] E. Alfaro (pen.)
78' J. Ramirez
79' [7 - 1] J. Lalinde

az igazi Liverpool szárnyal...
süti beállítások módosítása