Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

PL 8.-9. összeharangozó - Back to business

2009.10.17. 13:38 Alapvonalszippantó Hapci Benő

 Hol is hagytuk abba? Ja, igen: a MU motorja ismét köhécselni kezdett; a Chelsea érvényesítette a papírformát a Liverpool ellen; az Arsenal folytatta az idétlenkedést, és több döntetlen született egy hétvége alatt, mint az előző 7 fordulóban összesen.

A válogatott szünet alatt különböző mértékben megtépázott csapatok visszatérnek a munkapad mellé, és vidáman pörgetik tovább a flexet. Már csak pár percet kell aludni ahhoz, hogy enyhüljenek az elvonási tüneteink: itt a 9. forduló. 

 

Na igen, a Bolton az Bolton, ellenük kellenek a horvátok. Redknappnek ezúttal a kelleténél épp eggyel kevesebb volt belőlük. 

Bolton - Tottenham 2-2

 

A liga legkiszámíthatóbban teljesítő csapata továbbra is 100%-os hazai pályán: a Birmingham esélye a mérkőzés megnyerésére a jégre vitt csöcsösdisznóéval mutatott hasonlóságot 

Burnley - Birmingham 2-1

 

Senki ne hagyja magát megtéveszteni: a Hull továbbra is stabil kieső nálunk. A Wigannel továbbra sem tudunk mit kezdeni. 

Hull - Wigan 2-1

 

Legszebb találatunkat a fordulóban a Pompeynak köszönhettük: várható volt, hogy egyszer végre összejön nekik, és az is nehezen vitatható, hogy nagyon megérdemeltek már egy kis sikert. 

Wolves - Portsmouth 0-1

 

Legnagyobb sajnálatunkra nem láthattuk a ManU vergődését, az összefoglalókból és az itteni kommentekből azonban úgy tűnik, Fergienek ismét csúnyán mellészaladt a tolla a középpálya felrajzolásakor, az ilyenkor szokásos forgatókönyv pedig már ismerős lehet idén a United szurkolóinak. Berbagól varázslata azért talán némi kárpótlást nyújthatott. A Sunderland kezd szépen összeállni.

Manchester United - Sunderland 2-2

 

Elég jó humorérzékkel valószínűleg a világ legkellemesebb dolgai közé tartozhat Arsenal-drukkernek lenni. Szenvedés és töketlenkedést féltucat gólokkal váltogatnak az ágyusok, középhátvédet indítanak a gólkirályi címért folyó versenyben, és a frizurájuk is idétlen. Továbbra is azt a monomániánkat szajkóznánk, hogy a tökeit kéne megtalálnia ennek a... izé, csikócsapatnak

Arsenal - Blackburn 6-2

 

Tökösen helytállt a Stoke Liverpoolban, nem gondoltuk volna, hogy megússzák a könyörtelen harkály csapásait. Az Everton nyögve nyel, ismét. Hosszú lesz ez a szezon. 

Everton - Stoke 1-1

 

Drámai meccs volt a londoni mini-derbi, a falusiak kis híján elvitték a 3 pontot a meccs nagy részét emberhátrányban játszva is, köszönhetően a magyar válogatott kapitányának Gera Zoltánnak is, ám az utolsó utáni percben benyaltak egy igen peches gólt.   

West Ham - Fulham 2-2

 

A forduló rangadóján papírforma-eredmény született: jelenleg a Chelsea pont ennyivel jobb csapat a Liverpoolnál, elsősorban azért, mert sokkal kiegyensúlyozottabban képes a legjobbja közelében játszani, mint Benítez csapata. A győzelem mikéntje sem jelentett különösebb meglepetést: a Chelsea már nem először képes - ilyen magabiztossággal valószínűleg a világon egyetlen csapatként - gyakorlatilag teljesen kivenni a játékból Torrest ÉS Gerrardot is. A bestiálisan erős középpálya által támogatott védőnégyes energiájából még arra is futotta, hogy Kuyt se jusson levegőhöz (Ashley Cole nagyott játszott). A Liverpool talán egyetlen esélye a (többiekhez képest) bizonytalanabb Ivanovic oldalának támadása lett volna, ehhez azonban szükség lett volna egy valódi balszélsőre. A Liverpool egyébként nem játszott rosszul (természetesen igazán jól sem), ebben most egyszerűen ennyi volt. Leginkább talán a hosszú idő után életjelet adó Mascheranot lehetne dicsérni, az első gólt azonban simán a nyakába varrnánk. A második góllal kapcsolatban - bár nem ülnénk fel a Carragher out zászlajú gőzősre - mindenképp fel kell most már tenni azt a kissé bulvárízű kérdést, hogy mégis milyen sérülés lehet az, amivel egy válogatottban végig lehet játszani 90 perceket, a klubnál viszont szóba sem jöhet valakinek a szerepeltetése?   

Chelsea - Liverpool 2-0 

 

Visszanyalt a fagyi, ahogy kell: nagyarcú beharangozónkkal ellentétben, pont, hogy nem egy ex-birminghami manchesteri, hanem egy ex-manchesteri birminghami volt a meccs főszereplője, ráadásul épp az a játékos, akit legótvarabb módon kipécéztünk magunknak. Richard, ha olvasol minket: egy sörényes makákó vagyok!

Aston Villa - Man City 1-1

 

 Az előző forduló előtt végre rátaláltunk a tippversenyben leginkább üdvös stratégiára: nekünk kell ellenfelet választanunk. Az NST-kupa legjobb játékosaként színre lépő sAp szabadkozva bár, de vállalta a hálátlan feladatot, egyre vállalhatatlanabb bukószériánk megszakítását (AHB-sAp: 8-2).

Összesítésben azonban továbbra is kínos a mérlegünk , így aztán ismét trükközni fogunk. Ezúttal az a kommentelő tippelhet ellenünk, akinek elsőként sikerül páratlan másodpercben elküldenie tipposzlopát.  

 

A válogatott meccsek után kevés csapat örülne egy szombat déli rangadónak, de a Chelsea esetében ez különösen kemény lesz, hiszen nem csodálkoznánk rajta, ha még a csapat szertárosa is válogatott mezt húzott volna valamelyik kevésbé szem előtt lévő polinéziai vagy dél-ázsiai derbin a héten; ráadásul nekik ugye utazniuk is kell. Ha már az előző forduló kapcsán szóba került: a Liverpoollal ellentétben a Villának vannak igazi szélsői: Young és Millner játékán sok múlhat. 

Aston Villa - Chelsea 2-2

 

Kiváncsian várjuk, mivel lepnek meg minket ezúttal a tréfás kedvű londoniak. Mannone-mesterhármast orrontunk.   

Arsenal - Birmingham 4-1

 

Az Evertonnál egy kicsit sok a sérült, szerencsére nem elég ahhoz, hogy bukják ezt a meccset, különösen, hogy kedvenc mikrofonfejűnk rutinosan a válogatott szünetre időzítette bölcsességfoga kezelését, a belga szövetség nagy-nagy örömére (a FIFA elutasította eltiltási kérelmüket, így Fellaini sérót villanthat a hétvégén).

Everton - Wolverhampton 2-1

 

Az előző forduló kisiklása után, ha választani lehetett volna, nemigen hiszem, hogy a Boltonra bökött volna Ferguson következő ellenfélként. Megsonék nem fogják könnyen adni a bőrüket, és kérdéses, hogy a válogatott meccsek után lesz-e annyi kraft a manchesteriekben, hogy izomból legyakják a vendégeket. Mindenesetre ha ezt sem húzzák be a vörösök, lassan nekiülünk a Mankún gödörnek. 

Man Utd - Bolton 1-0

 

A forduló talán legpikánsabb találkozóján 'Arry bá' visszatér sikerei helyszínére, és viszi magával a süllyedő léghajóból kidobált túlsúlyokat is. Igazából csak bekamuzzuk a tippet, hangyászsül legyek, ha tudom, mi fog történni.

Portsmouth - Tottenham 1-2

 

Őszintén szólva nem ezt a meccset fogom sztrímelni.

Stoke - West Ham 0-0

 

Azért egy Németh Krityu elférne ilyenkor a keretben, nem, Rafa? Torres és Gerrard is hiányozni fog az egyre faszipántosabb formába lendülő Sunderland otthonában, Rafa pedig ilyenkor szokott valami az őrület és a zsenialitás határán táncoló újítással előrukkolni. 2-6-2-re számítunk, Kyrgiakosszal az egyik csatár szerepében. 

Sunderland - Liverpool 2-3

 

A két szurkolótábor utálja egymást, mint a szahart, fasza meccs lesz ez. A Burnley kiszámítható formája (egy nyerő, egy bukó) vezeti tollunkat a tippeléskor 

Blackburn - Burnley 2-1

 

A Citeh nem a wigani diadalokról készült fényképekkel dekorálja a klubszékházat, ráadásul nekik is betett a válogatott szünet, nyűgösek lesznek a sztárok. 

Wigan - Man City 1-1

 

A Fulham nem fog otthon kiszopni, pláne nem ettől a Hulltól. Gera játékát érdeklődéssel figyeljük majd.

Fulham - Hull 2-0

 

Ellenfelünk ezúttal a villámkezű klimt lesz. Tipposzlopa:

Aston Villa - Chelsea 1-2

Arsenal - Birmingham 3-0

Everton - Wolverhampton 2-0

Man Utd - Bolton 2-0

Portsmouth - Tottenham 0-2

Stoke - West Ham 1-0

Sunderland - Liverpool 1-1

Blackburn - Burnley 0-1

Wigan - Man City 0-2

Fulham - Hull 0-1 

311 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr71455508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.19. 12:20:54

@Strigo a divatdrukker: Egyrészt ott a "kisebb mértékben" hiszen én is tudom, hogy a ManU-ban nevelési munka IS folyik, másrészt arra gondolok, hogy én nem érzem Ronaldo-t helyettesítve, márpedig őt is vették, és általában, ahogy messziről nézem, SAF a gerincet kineveli/-te, de mindig vesz rá csicsákat, inkább többet, mint kevesebbett. Idén nyáron ez elmaradt, és ne mond, hogy nem hiányzik....

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.19. 12:23:09

@morphine: mi is rotáljuk a játékosainkat eléggé... vesszük és adjuk Őket...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.19. 12:24:23

@nils_h: ezt én is furcsálom. De az is lehet, hogy "zeitgeist", tudod, mindig azok körül a csapatok körül nagy a felhajtés, akik az adott szezonban számítanak :-DDD

De hogy nem lett vita a labdából itten - nem úgy, mint GB-ben, még volt bíró is megszólalt, hogy ezt nem kellett volna megadni, azt én sem értem. Sic transit, én azt mondom :-)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.19. 12:25:29

@imici77: ....viszont általában az ifibe vesszük őket és a felnőtt csapatból adjuk el.

drosiii 2009.10.19. 12:33:39

@morphine: Arsenalban mégis hány tényleg saját nevelés van Gyurikám? :PP
Ne mondd, hogy több mint a MU-ban. Meg azért Wenger-SAFot sem lehet összehasonlítani Hughes-al tudásilag. MU közelebb áll szakmailag az Arsenalhoz mint a City-hez, ugye nem ezt akarod vitatni?

Ronaldot nem is kell helyettesíteni. Nem pótolni kell, hanem mást játszani. Ennyi erővel nálatok sincs helyettesítve Bergkamp, Henry, stb.. De ez nem is volt cél.

Strigo 2009.10.19. 12:38:58

Amíg elsők vagyunk, nem hiányzik, hogy nem érkezett sztárigazolás. Egy komolyabb sérüléshullám esetén ugyan a támadóalakzat eléggé meggyengülne, de ugyanez elmondható az Arsenal hátsó négyeséről, a Chelsea csatárairól és a Pool bármelyik csapatrészéről.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.19. 12:46:50

@imici77: Nem kell az a kis mitugrász francia, a Jacknek meg a cipőjét sem törölhetné meg. :)

A Denit meg adjuk ajándékba. Sosem fogom megbocsájtani magamnak hogy nem jött vele össze egy fénykép Ausztriában, pedig nagyon akartam! :-)

vadkutya 2009.10.19. 12:47:47

@morphine: @Woland: Ám legyen, akkor én is elnézést kérek, cseppet elragadtattam magam, "kinyílt a bicska"... :)

Csak sztem alapjában véve hiú ábránd és meddő vita arról értekezni,h ki fogja elkapni a 3.-4. helyet. Nem úgy működik az,h hirtelen invesztálunk nem keveset, aztán megváltjuk a világot a semmiből, rögtön. A PL-ben biztos nem. A Chelseanek sikerült, de tradíciók tekintetében valamint az akkori játékosállomány minőségét elnézve igazából nem volt nehéz dolga, főleg egy Mourinho Abramovics párosnak. De ott van ellenpéldának a Tottenham, évek óta tömték/tömik pénzzel, edzők jöttek mentek, játékosok is, mégis több év kellett ahhoz,h erre az idényre összeérjenek a tényezők.

Szóval idén én kizártnak tartom,h a City törje meg a nagy négyet, ez inkább a Tottenham részéről esélyesebb (aminek Arsenal drukkerként őszintén örvendenék, jót tenne a bajnokságnak, az idegrendszeremnek kevésbé:)), bár véleményem szerint simán oda fog érni a Pool, össze fogják kapni magukat, Benitez megoldja.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.19. 12:57:04

@peter135: adjuk ajándékba! :) vagy a Milannak pénzért! :) sztem oda mindenki befér :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.19. 12:58:38

@imici77: Ott még Senderos is játszott meccseket. Nálunk a padra sem fér oda.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.19. 13:00:00

@peter135: azért amikor meneteltünk a BL döntőig, Senderos játszott nálunk is...

Tavaly fiatal volt Senderos a MIlanban :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.19. 13:04:13

@imici77: Nálunk pedig már túlkoros :)

Én bírom Philt, szimpatikus csávó, de annyira béna basszus. :)

kroos 2009.10.19. 13:12:25

Srácok!
Biztos volt már róla szó de az a laszti nem a strandlabdáról vagy lufiról pattant be hanem Johnson
tolta tovább miközben lépett igy az ö lábáról pattant meg a labda.
Nem?

vadkutya 2009.10.19. 13:26:15

@peter135: Senderos tolmácsként sztem abszolút aktív és hasznos tagja az Arsenalnak... :)

vadkutya 2009.10.19. 13:45:20

Az FA hivatalosan is vádolja Fergusont, nah, kíváncsi vagyok, ebből mit hoznak ki, de legalább jelét mutatják annak,h megelégelték az öreg állandó pocskondiázását, most rossz embert pécézett ki magának Wiley személyében...

nils_h 2009.10.19. 13:45:35

@nordsee: Benitez: „Szerintem meg lehetett adni a találatot, mert lehet, hogy a labda egyébként is bement volna. Számomra inkább rossz játékunk okoz keserűséget." - ilyet?! Ez a csávó feladta. Le fog lépni...

nils_h 2009.10.19. 13:46:36

@kroos: én is úgy láttam. Bár állítólag az mindegy, mert a lasztinak (a pirosnak) nem lett volna szabad ott lennie.

Paul Newman Jr. 2009.10.19. 13:54:45

@kroos: nem, strandlabda volt simán.

nils_h 2009.10.19. 13:56:14

@Paul Newman Jr.: sztem azon nem bírt volna így irányt változtatni a bőr.

...végre értelmes dolgokról megy a vita :D

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.10.19. 13:57:07

@nils_h: azért ez tipikusan a van sapka-nincs sapka esete :)

kroos 2009.10.19. 14:00:42

,,azon nem bírt volna így irányt változtatni a bőr."
én is azt hiszem....azt mondta Rafa hogy lehet amugy is bement volna de ez a legnagyobb hülyeség mert Reina teljesen eléfeküdt már a nem tul erös labdának.

Tika_ 2009.10.19. 14:23:12

@imici77: köszönöm! (B) ((remélem Arsavint egyszer valaki még iszonyat pofánb*ssza ezért a gólöröméért..))
@horas: mit nem? :|

Kövi 2009.10.19. 14:29:34

Számomra a legérdekesebb az egészben Rafa nyilatkozata. Standlabda ide vagy oda, tényleg szarul játszhatott a Pool, ha már ő is ezt mondja (bár a meccset nem láttam).
Majd a végelszámolásnál kiderül, hogy számított-e ez az 1 pont (nulnullt feltéve).

Kövi 2009.10.19. 14:30:48

@nils_h: tényleg kicsi a Vörös Ördög-jelenlét, ez szokatlan számomra :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.19. 14:35:17

@Tika_: Arsha a PL egyik legnagyobb arca. Azokat a pofák amiket vág meccsek közben látni kell.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.19. 14:36:39

@Tika_: sztem a mi gólörömeinket tanítani kéne :)

RvP, Arsha, Aboué... wazz, ezek a nagy dolgok... meg az űrkutatás :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.19. 14:36:42

@drosiii: Bergkamp speciel helyettesítve van, mármint abban az értelemben, hogy számos gólérzékeny, támadó, csapatjátékos van a keretben (bár tény, egyikük sem az a szint még). Henry nincs, mert az ő idejével szemben nem egy istenre van kihegyezve a játékunk, hanem sok emberre :-)

De OK, meghajolok az érvek előtt, a Manure tényleg rossz példa volt, azt hiszem ebben a mondatban van a tuti: "MU közelebb áll szakmailag az Arsenalhoz mint a City-hez"

@Strigo a divatdrukker: ebben sok igazságod vagyon. Vérzik is a pool rendesen.

@nils_h: Nos, igen. Tavaly egy ilyen után még azt mondta volna: bezzeg a united strandlabdái nem ilyen kemények, és ez TÉNY!

nordsee 2009.10.19. 14:37:31

@nils_h: Igaza van, bekaphattak egy ilyen gólt (hogy meg is adható-e az más ügy), de hogy ilyen szarul játszottak...
Még balszerencsésnek sem vagyunk mondhatók, mert az ilyen szopós meccsek úgy szoktak zakóval végződni eddig, hogy hólyagosra rúgjuk a kapufát, meg a "cerberus" tenyerét. Most meg semmi, ritkán volt kialakított helyzet, az is csak úgy elhalt valahol egymás lába, meg a nézőtér között...
Nincs kialakított álláspontom. Utolsó eset volt, hogy hogy In Rafa we trust... :(

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.19. 14:37:37

@imici77: igen.

Kaptatok ugy kupont is a tájékoztató mellé, arra rá is van írva az ingyenes kipróbálás.

Ha a kupont elveszítettétek/.../ szóval nincs meg, akkor hívj fel, megbeszéljük.

Boodler 2009.10.19. 14:42:04

eurosport.yahoo.com/19102009/58/premier-league-team-week-cana-man.html

Team of the week.
GK: Heurelho Gomes (Tottenham) - 8
...
FW: Beach Ball (Sunderland) - 10

:)

drosiii 2009.10.19. 15:02:52

@morphine: majd a jorkyzás utáni sörözés mellett dumálunk még róla! =)

Viszlat 2009.10.19. 15:28:32

Van azért Vörös Ördög, de mire ideértem, Morphine már belátta, hogy rossz példa volt a United, úgyhogy csak röhögök magamban Boodler linkjén. :D

drosiii 2009.10.19. 15:31:39

@Viszlat: és még mondja azt valaki, hogy nem a közönség a 12. ember!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.19. 15:39:16

@heinrich: ok köszi, este utánanézek, holnap jelentkezem!

kösz!

mann 2009.10.19. 16:29:39

@Viszlat: Vagyunk bizony, de most jól esik csak olvasgatni és vigyorogva nézni a 7végi eredményeket. :)
Talán csak annyit tudnék hozzátenni, hogy egy normális topcsapat legalább 2-őt rúgott volna ennek a Sunderlandnek :)

SamS 2009.10.19. 17:02:48

@morphine: Nem tudom, nálad mit jelent pontosan a "csicska", de ha kiegészítő emberekre gondolsz, akkor Valencia és Owen is az.

Viszlat 2009.10.19. 17:19:35

@SamS: csicsa, nem csicska. ;)

Data4u 2009.10.19. 18:12:42

ez még nagyon idekivánkozik nekem.
ahogy röhögnek, azon röhögtem v 5 percet :-)

www.youtube.com/watch?v=Gwgy977v0h0&feature=player_embedded

Data4u 2009.10.19. 18:19:55

Hát ez kész. Tudom, hogy off, de kötelező.
Diego az isten! (mondjuk el is tiltották 5 meccsre ezért az interjúért :-))

www.youtube.com/watch?v=eBOS0LXt33Y&feature=player_embedded

www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/international/article6878093.ece

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.19. 19:03:48

@Data4u:

(És lehet, hogy jól is járt Argentína az eltiltással.) :-)

bag 2009.10.19. 19:59:11

Sziasztok,

Benitezt lemondatták már???

rizla 2009.10.19. 20:04:11

@morphine: "az ő idejével szemben nem egy istenre van kihegyezve a játékunk, hanem sok emberre :-)"

azért a veretlen idényt letoló arsenal nem egy emberről szólt szerintem.. bár nem követtem nyomon meccsről meccsre, az igaz.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.19. 22:01:53

@rizla: Tényleg? Épp most olvastam donelly újabb közhelygyüjtését, ez éppen oda illene :-)

...persze hogy nem egy emberről szólt, ahogy a manu sem csak Ronaldo volt tavaly. Viszont a "rá van kihegyezve" nem is ezt jelenti, igaz...?

rizla 2009.10.19. 22:03:31

@morphine: tényleg. vieira, bergkamp, pires? ők nyeretlen kétévesek, akik csak a vizet hordták a mindenki felett álló henrynak?

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.10.19. 22:08:19

@rizla: A veretlen Arsenal azért is példátlan, mert tizenkét-tizenhárom emberről szólt, azokon kívül viszont másról nem. És abban a csapatban Henry volt az agy.
Wenger bámulatosan kevés játékosnak adott abban az idényben lehetőséget, a "rotáció" szó hívei sírógörcsöt kaptak volna. Gyakorlatilag egy kezdőcsapat játszotta végig a szezont, benne a kulcsfontosságú franciával.

de ezt csak úgy mondom

Viszlat 2009.10.19. 22:36:09

www.origo.hu/sport/focivilag/20091019-rivalis-szurkolok-kezebe-kerultek-a-liverpool-strandlabdai.html

A rivális csapatok szurkolói most természetesen a Liverpoolon röhögnek, a közeljövőben várható, hogy sokan fogják a strandlabdával heccelni a liverpooliakat. Erre utal az is, hogy a csapat hivatalos webáruháza kifogyott a labdából, amelyet ráadásul csak szettben lehetett megvásárolni.

Törölközőt és egy kis méretű táskát csomagolnak az immár híres strandlabda mellé, a vásárlási kedvet csak erősítette, hogy a termék éppen az akciós kínálatban futott, húsz helyett csak tíz fontot kértek érte. A vicces kedvű szurkolók üzentek is a Liverpoolnak a termékoldalon: "Megvásároltam ezt a szettet, de úgy tűnik, a labdát elvesztettem Sunderlandben. Lehetséges rendelni egy újat?" - írta például a "Natalie from Manchester" néven aktív felhasználó.

Ehhehe :D

ZenZo 2009.10.19. 23:56:16

Na, mivel kevés kiváló belső védőnk volt ép, visszatért Alex is.

Nem panaszkodhat a brazil: szerződést hosszabbított (4 év), visszatért, győztes meccsen, góllal. A második percben ágyúzott egyet a WHU tarcsinak, akiket egyébként 4-1-el intéztünk el a Griffin parkban. A WestHam tarcsi hálóját egyébként Kurucz Péter védte, az Alex szabi után még Sturridgetól és Borinitől szedett be, utóbbitól kettőt (Jó lesz ez az olasz gyerek, na :) ).

Külön érdekesség, hogy pályára lépett csereként a Chelsea legenda Giancarlo fia, Andrea Zola a hazaiaknál.

Woland 2009.10.19. 23:56:16

@Viszlat:

www.youtube.com/watch?v=xYHNzJtwcas

adott volt hogy elobb-utobb felbukkan ez is : )

ZenZo 2009.10.20. 00:00:48

@Woland: Júúj. Ez fergeteges :D aszittem beszh*rok :) hatalmas

ZenZo 2009.10.20. 00:10:44

@imici77: kemeny,

íme az én kedvencem: még a zene is üt :)
www.youtube.com/watch?v=qo3fSWFI_aM

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.20. 00:16:28

There was a young lad from the 'Pool
Who thought he'd try out a new rule
The beach ball he sent
For an in-off from Bent
And now he ain't looking too cool

(isten áldja a kopi-pészt)

nils_h 2009.10.20. 10:35:13

@_benito: egy short summary-t kérhetnék azok nevében, akik nem látják? bár a link vége sokat sejtet...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.20. 10:38:48

@nils_h: a manu elleni meccs eldönti rafa sorsát, de szerintem már azt sem várják meg, ha kikapnak lyonban, kivágják, mint a gerelyt (két és fél év késéssel)

drosiii 2009.10.20. 10:41:29

@_benito: szerintem nagyon is jó helyen van Liverpoolban Rafa :> (szeretném ha maradna. komolyan)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.20. 10:41:59

@nils_h: valaki szerint, ha a Liverpool kikap a hétvégén, akkor lehet, hogy vége a bajnoki álmoknak, de az is lehet, hogy nem.

nils_h 2009.10.20. 10:42:17

@_benito: Akkor régóta először drukkolnom kell a Liverpoolnak :( Rafa nélkül még a végén bajnokesélyessé válnának :D
Köszönöm!

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.20. 10:43:21

@_benito: ezt egyébként pontosan a cikk melyik részében olvastad?

drosiii 2009.10.20. 10:51:39

Ha jól tudom, Várhidi most a BEAC edzője. Hajól tudom azt nyilatkozta, hogy ez neki nem visszalépés. (beacban nézte az egyik u20as meccset)

nils_h 2009.10.20. 10:51:43

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: gondolom a sorok kozott (ekezet opcionalis)

mickeyknox 2009.10.20. 10:53:22

szerintem benítez tökéletesen passzol a liverpoolhoz, úgy általában.

Goyo 2009.10.20. 11:07:11

Szerintem egy picit sem inog a pad Rafa alatt. Nagyon messze még a szezon vége. Tavasszal öt éves szerződést kapott, nyilván azért, hogy legyen ideje átalakítani a csapatot. Xabi távozása után nem egyszerűen a pótlása volt a cél, hanem a játékrendszer átalakítása. Aquilani visszatérése egy picit tovább tart, mint az előre tervezve volt (augusztusban ez a Sunderland elleni meccs volt megjelölve a visszatérésére).

Aki egy kicsit is figyelte a szezont, az tudta, hogy baromi nehéz meccs a Sunderland elleni. Gerrard és Torres kiesésével pedig még nehezebbé vált. Egy játékvezetői hiba pedig meg is pecsételte a 3 pont sorsát. A világ másik végéről visszatérő, a hét közepén meccset játszó Lucast szerepeltetni kellett, mert annyira elfogytunk a középpályán. Masche, aki két válogatott meccset játszott, pedig pihent egészen a 70. percig.

Még valami: Aquilani eddig 6 millió körüli összegbe került, tehát a nyári transzferei a csapatnak szufficitet hoztak. Amit kábé felemésztettek a szerződéshosszabítások. A tulajoknak teljesen elfogyott a tőkéje, muszáj valahogyan befektetőket bevonniuk.

nordsee 2009.10.20. 11:09:17

Hát a vezetés nagyobb lúzer lenne, mint a Mester, ha ezek alapján rúgnák ki. Lyon idegenben, a listavezető otthon. Ezek az attribútumok nem a potenciális pontgyűjtő meccseket jelzik. Legyen az bármely PL csapat...

Goyo 2009.10.20. 11:22:43

@nordsee: Liverpoolban lesz a ma esti meccs.

nordsee 2009.10.20. 11:40:15

@Goyo: Oops. Hát persze, hogy ott.

Strigo 2009.10.20. 12:31:21

Ne rúgják ki Rafát, olyan jól menedzseli a csapatot, maradjon még hosszú évekig!

horas 2009.10.20. 13:04:56

@Goyo: Hát úgy nehéz lesz átalakítani a csapatot,hogyha nem tud senkit sem venni a Rafa-bácsi.És sztem kimondhatjuk azt is,hogy a Liverpool-nak a topcsapatok között a legvékonyabb a kerete.Szal az,hogy Torres-en kívül nincs világviszonylatban elismert v megbízható csatára a csapatnak az nonszensz.Szal sztem Saha v Pavlyuchenko mind jobb és megbízhatóbb csere lenne mint N'gog v Voronin.(D.Bent-ről nem is beszélve,mondjuk ő már inkább kezdjen Torres mellett)És min 1 minőségi KK is hiányzik,mert Aquilani-val lehet,hogy rossz lóra tett a csapat mert ő a Roma-ban is sokat volt sérült(mit sokat rengeteget),mert Lucas kevés még ide.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.20. 13:35:21

Eddig azon ment a balhé, hogy volt szakmai igazgató, aki a vásárlásokat intézte. Tavaly ilyenkor még arról ment itt a diskurálás, hogy a sok hülyét nem Rafa hozta, de most végre kirugták az embert fölüle, és egyedül viheti a boltot. Alá is írta az új szerződését.

Erre most a nyári szezonban finoman szólva is rosszul sültek el a dolgok: a tulajok nem tudtak plusz pénzt adni, viszont az elsősorban erre építő Rafa így nem tudott elég embert venni, és azokat is csak azért, mert eladta az egyik legfontosabb láncszemet.

Egyértelmű, hogy nem csak Rafa hibája a szar idénykezdet és a vékony keret, mert pl ha nem lenne válság, több pénzt kapott volna a nyáron. De ettől még éppen ő az, aki éveket küzdött azért, hogy a csapatépítés felelőssége csak az övé legyen. Megkapta, erre jön ez a kilátástalan helyzet. Igazságtalan lenne kirúgni, hiszen csapatépítésben az egy év lófütty, meg a válság, meg a ManCiteh árfelhajtó hatása, stb. De én megérteném, ha mégis megtennék.

Már csak azért is, mert egy új seprű esetleg felrázhatná a mostani keretet is, ami ebben a pillanatban úgy tűnik, Rafának nem megy.

horas 2009.10.20. 13:39:21

@Goyo: MEg ugye Benítez kért 45 m fontot,hogy elkezdhessen tárgyalni Villa leigazolsásról.Abból pont fellehetne túrbózni a keretet faszára sztem.De Villa se lenne hülyeség,de sztem a keret nyílvánvaló
hiányosságainak eltüntetésével jobban járna a csapat.

horas 2009.10.20. 13:43:26

@morphine: Egy bizonyos szintű fásultságot én is észlelek Rafa-n.De sztem is szörnyű rosszul sült el a nyári átigazolási szezon.Szépen apránként ki is fog szállni a Pool minden versenyfutásból,ha valami nem történik.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.20. 13:45:39

@heinrich: megtaláltam a kuponokat :) kösz a segítséget! Üdv, ymy

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.20. 13:54:48

@horas: @morphine: azt ne felejtsétek el, hogy nem biztos, hogy a pudli körül kell, hogy változzanak a dolgok... szóval, más körülmények között is javulhat a pudli helyzete... pl: ha kipukkad a city lufi...

horas 2009.10.20. 13:59:11

@imici77: Azért nem szerencsés arra apellálni,hogy valaki majd úgy is elkezd pontokat hullajtani,egy Liverpool szintű csapatnál.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.20. 14:00:33

@imici77: Ebben van igazságod, de most nem (csak) a citeh a publi problémája: éhes kopóként űzi a sebzett vadat a villa és a spuds is, és a "nagyok" egyike ellen az egyébként hullámzóbb csapatok is felszívják magukat (vö: Sunderland-pool, Burnley-manu), tehát hiába hasal el a citeh (ha...), ettől nekik nem lesz egyszerűbb meccset nyerni....

Titi120 2009.10.20. 14:01:31

Ha megnézzük gyakorlatilag kicserélődött a Liverpool kerete 2005 óta, s noha azt nem tudom, hogy mennyi beleszólása volt a változtatásokba Beníteznek, de azért elég nehezen tudom elképzelni, hogy semmi.

Kuyt, Aurelio, Mascherano, Voronin, Insua, Leiva, Torres, Benajun, Babel, Skretel, Dossena, Riera, Johnson, Aquilani - mind 2006 óta érkeztek.

Én úgy gondolom, hogy ha beletesszük a mérleg másik serpenyőjébe az ezen időszak alatt távozottakat, akkor nem mondhatjuk, hogy ez egy, a 2005 - ösnél jóval gyengébb garnitúra lenne.

Akikért korokodilkönnyeket hullajthatnak a Pool - fanok, az Sissoko, Alonso és Arbeola, esetleg Bellamy, Cissé és Crouch még, de utóbbiakat, ha Benítez akarja szerintem megtarthatta volna.

Én ezekből úgy gondolom, hogy a keret kialakításában és az elért erdményekben a spanyol trénernek igenis komoly felelőssége van.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.20. 14:07:17

@morphine: @horas: tavaly mi voltunk a sebzett vad... túl éltük...

(amúgy sztem a pudli nem éli túl, de ez más kérdés... januárban még sok minden változhat... ne feledjük, a pudlinak a tavasza mindig erős)

horas 2009.10.20. 14:28:36

@Titi120: Kuyt, Aurelio, Mascherano, Voronin, Insua, Leiva, Torres, Benajun, Babel, Skretel, Dossena, Riera, Johnson, Aquilani Ezek a játékosok közül Voronin,Babel,Dossena egész egyszerűen feleslegesek,Alonso menni akart Crouch nem hiányzik.Sissoko-t és Cissé-t sztem hiba volt elengedni,Cissé nagyobb szolgálatára lenne a csapatnak(akárcsak Bellamy) mint Voronin,N'gog vagy Babel.Arbeloa helyére jött Johnson ami előre lépés.Sztem jobb ez a csapat mint a BL-győztes,de sokat erősödtek a riválisok is,sőt.Főleg az MU.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.20. 14:37:21

@imici77: Ez a túl élés nagyon érdekes kérdés. sokat rizsázunk mi is arról, hogy a big four éppen azért nagy, mert az "állnandó BL tagság" állandó bevételt hoz. Nem presztizs negyediknek lenni, annál az ötödik semmivel sem rosszabb - viszont sokkal kevesebb pénz jár vele.

Viszont. A PL-en kívül egyáltalán nem ennyire leosztott, hogy ki is markolja fel ezt a suskát. Nem ennyire kizárólagos. És azt látjuk, hogy azok akik egyszer bejutnak, nem mennek csődbe csak azért, mert nem jutnak be újra. Szóval lehet, hogy kicsit felfújjuk a jelentőségét. Persze, a L'pool hírneve csorbát szenvedne, de azért lássuk be, a Milan is lehúzott egy szezont BL nélkül, mégsem emiatt mosolyog mindenki rajtuk.

De hogy tényleg felfújjuk-e ezt a kérdést, az csak akkor derül ki, ha májusban végül tényleg szokatlan lesz a PL első négy összetétele.

(Persze a kiegyensúlyozott gazdálkodásunkra büszke gúnár szívem velem is azt mondatja, mi kevésbé szívnánk BL nélkül, mint a Pool, de egyrészt ebben a gazdálkodásban bizonyára nálunk is van szerepe a bl lóvénak, másrészt elég eladnia az egyik tulajnak a részét a Pool-ban új befektetőnek, és máris kint vannak a kakiból ők is...)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.20. 15:13:12

@morphine: sztem minket is megnyomna egy BL mentes évad, ahogy a milant, bayernt is megnyomta...

de hát ez feltételes mód... :)

nordsee 2009.10.20. 15:47:29

Megtörtént:
Öreganyám öregapámhoz:
– Hoznál ez, meg azt a boltból?
– Adj egy kis pénzt! - így az öreg.
Mire nagyanyám: - Ja, úgy én is tudok.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.20. 16:09:00

miért gondolja mindenki, h ezt csak pénzzel lehet megoldani pudliban?

sztem h lufi van, azt csak a 7vége után lehet kijelenteni, ha nem nyernek a mu ellen.

drosiii 2009.10.20. 16:17:05

@imici77: lufi vagy strandlabda.. látod nem mindegy =)

nils_h 2009.10.20. 16:18:24

@horas: @horas: "de sokat erősödtek a riválisok is,sőt.Főleg az MU." A MU? tényleg sokkal-sokkal erősebbnek érzed a mai MU-t, mint mondjuk a 2005-öst? Kivel erősebbek? VDS oké.

Woland 2009.10.20. 19:35:52

@Goyo:

jatekvezetoi hiba pecsetelte meg a Pool sorsat? ne viccelj mar. egyetlen ex-birotol olvastam eddig a BBC-n hogy nem kellett volna megadni a golt. most akkor gondoljunk bele, kontrazik a Liverpool, a Sunderland-szurkolok bebasznak egy strandlabdat a sajat otosukre eppen ahogy Benayoun lovesre keszul tisztan 10 meterre a kaputol. a biro meg megallitja az akciot es jatekvezetoi labda kovetkezik.

nem valna ez mindennapos szurkoloi gerilla-eszkozze hogyha valoban jatekvezetoi labda lenne a helyes itelet ezekben a szituaciokban?

a Liverpool hihetetlen rossz volt, a Sunderland meg jol tolta. Rafanak se jutott eszebe a birora fogni.

Viszlat 2009.10.21. 10:10:52

@Woland: "a Liverpool hihetetlen rossz volt, a Sunderland meg jol tolta."

Pontosan. Aki látta a meccset az tudja, hogy a Pool örülhet, hogy nem egy több gólos zakó lett belőle.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 12:47:42

@Woland:

(És ha a kapu irányába tartó labda elé dobják be a strandlabdát?)

Everred 2009.10.21. 15:38:24

@nils_h: VdS. Vidic jobb, mint akár Silvestre, akár Brown volt. Evra jobb, mint Heinze. Fletcher sokkal jobb, mint az akkori Fletcher. Carrick jobb, mint a 2005-ös Roy Keane (hangsúlyozom, a 2005-ös, járókeretes Roy Keane-nél jobb). Rooney jobb, mint akkor volt. Berbatov jobb játékos, mint a 2005-ös, lelassult, statikussá váló, ötszáz sérülésen túl lévő Van Nistelrooy.

Még Giggs és Scholes is jobb formában van idén, mint a 2004/05-ös szezonban :-) És hát Andersont meg Hargreavest nem akarom megsérteni azzal, hogy Djemba-Djembához és Klébersonhoz hasonlítom őket. Az akkori Ronaldo pont olyan idegesítő volt, mint most Nani. Az ifjú csatártehetséget akkor Bellion képviselte, most Macheda és Welbeck, akikben azért több van.

Na, szóval a 2005-ös Unitedhez képest a mostani csapat is komoly előrelépés, hát még a 07/08-as.

Woland 2009.10.21. 18:36:23

@Csöncsön: pontosan ezt mondtam en is : ) liverpool kontra, sunderland szurkolok, fekete macskas strandlabda a hazai otosre eppen ahogy Benayoun a ziccerehez lenditi a labat.

a City ellen is adott golpasszt egy vilagoskek lufi, a Hamburg-Brema UEFA-elodonton meg papirgalacsin (joghurtosdoboz?) juttatta golt ero szoglethez a Bremat.

az csak hab a tortan hogy mindig az a csapat szivta meg amelyiknek a hulye szurkoloi szart dobaltak a palyara. persze igy is igazsagtalan mert egy hulye miatt van az egesz, de megiscsak jobb mintha az ellenfelnek lenne baja belole. ha a biro nem adja meg a golt akkor a kis hulye srac most hos lenne Liverpoolban.

de olyan gol is volt mar hogy galambrol (vagy siralyrol?) pattant be a labda.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.21. 18:54:28

@Woland:

(Szerintem nem ugyanazt mondjuk. :-) Ha a bedobált cucc a pálya része, akkor egy gólvonal felé csordogáló labda elé is be lehet dobni büntetlenül egy strandlabdát. Szóval lehet, hogy nem kellett volna megadni a sunderlandi gólt...)

Woland 2009.10.21. 19:48:41

@Csöncsön:

aha oke, nem ertettem eloszor. ket ele van a tortenetnek.

mindenesetre a sunderland-pool meccsen szerintem helyes dontes szuletett, mert a jatekvezetoi labda csak a sunderland-et buntette volna.
süti beállítások módosítása