Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

SPL 28. - Ahogy az edzők látják

2009.03.16. 18:30 donnelly

Mivel vasárnap Co-operative Insurance Cup (Ligakupa) döntőt játszottak a Hampden Parkban, szombaton csak négy mérkőzést rendeztek meg a Skót Favágó Bajnokság 29. fordulójából. A Szentmirrennél és a Falkörknél így alkalom nyílt arra, hogy átgondolják a dolgokat, mi pedig megkértük a menedzsereket, hogy saját szavaikkal írják le a történéseket, így rendhagyó összefoglaló következik. Két mondatban beszámolunk a kupadöntőről is, illetve a ma esti koncertet is promótáljuk a hétfő esti buliról is megemlékezünk egy ismerős videó segítségével.
 
Az ezúttal ligakupa döntőként funkcionáló Old Firmöt a hulladék előzmények miatti büntetésből nem néztük a rendes játékidőben, csak a hosszabbítást sztrímeltük, melynek már a második percében vezetést szereztek a zöld fehérek, méghozzá O'Dea góljával, aki egyébként körülbelül annyira veszélyes a kapura, mint Carra fénykorában. A biztos európaligás részvételt jelentő kupa sorsát Aiden McGeady döntötte el, aki értékesítette a büntetőt, amit saját maga harcolt ki a kiállítás sorsára jutó Broadfottal szemben a 120. percben. Celtic-Rangers 2-0.
 
Edinboróban városi rangadót játszottak, amit a Hibbantak húztak be Stephen Fletcher góljával. Balogh Jánost, a vendégek kapusát és Bambát, a Hibbes Mikael Essienjét az első félidő végén egy percen belül állította ki Richmond bíró. Rósa Dénes végig a pályán, valamint csapata egyik legjobbja volt.
 
 
 
Mixu Paatelainen
"Nekünk, a szurkolóknak és még rengeteg embernek ezek a mérkőzések a legfontosabbak, és valóban fantasztikus érzés megnyerni egy ilyen meccset. A hangulat miatt ezek mindig mozgalmas összecsapások, rengeteg ütközéssel és hibával, de mi végig jól passzoltunk, és hatékonyan mozogtunk. Ez volt a tervünk, és bevált.
A kapusuk kiállítása egyértelműnek tűnt, de Sol Bamba inkább összeszaladt az ellenfelével, és nem ő volt az utolsó ember. Azt hiszem, hogy a játékvezető kompenzálni akart."
 
László Csaba
"Voltak gólhelyzeteink Christian Nade és Michael Stewart révén, de a hálóba kell juttatnod a labdát. Ha betalálsz, könnyű dolgod van, de nekünk ez ma nem sikerült.
Mindig fájdalmas dolog derbit veszíteni, remélem, több szerencsénk lesz a hátralévő kilenc bajnokin."
HIBERNIAN-HEARTS 1-0.
 
 
Azzal az SPL edzői is tisztában vannak, hogy a nézők nem a zsogabonító kedvéért járnak ki a skót stadionokba, de azért nem árt az sem, ha a játékosok egynél többször, és kettő méternél messzebb képesek passzolni egyhuzamban. Amikor ezt a minimumot sem teljesítik futballmezbe öltöztetett favágók, akkor jön a magyarázkodás, ami egyáltalán nem ritka, főleg nem Caley meccsek után, és persze, hogy a pálya tehet róla!
 
Egy újabb iszonyú fontos meccset nyertek meg a Hegylakók, így négy ponttal állnak a Falkirk előtt. Igaz, a Kirk később játsza le a Celtic elleni meccsét, de könnyen lehet, hogy nem glazvégek ellen fogják elkezdeni csökkenteni az egyre növekvő hátrányt.
 
Terry Butcher
"Amióta itt vagyunk, kilenc pontot hoztunk a Falkirkön - öt pontos hátrányból lett négy pontos előnyünk.
Feljöttünk a Kilmarnockra, és ezzel rajtuk is nő a nyomás.
Nem ez volt a legszebb meccs, és elnézést is kérek a játék miatt, de ebben a helyzetben csak az erősségeinkre építhetünk, és folyamatosan harcolnunk kell azért, hogy esélyünk legyen a túlélésre."
 
Jim Jeffries
"Legalább öt csapat van, aki a bennmaradásért harcol. Azt hiszem, a véksőkig megy majd a harc, életre-halálra.
Az Inverness első gólja előtt vezetnünk kellett volna, volt két-három óriási helyzetünk. A második félidőben végig nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, de helyzetekig nem jutottunk el."
INVERNESS-KILMARNOCK 2-1.
 
 
A csereként beállt Clarckson góljával három pontot szerzett a Wellnek - persze lehetett volna ez fordítva is, ha az edzőkön, a játékosokon, és a nézőkön kívül még Brines sporttárs is észreveszi azt, hogy Klimpl szabálytalanul állítja meg Swansont a tizennyolcyardoson belül, de nem fújt, így az ellentámadásból a hazaiak eldöntötték a találkát.
 
Mark McGhee
"Azt hiszem, nem ez volt a legjobb meccs, és mi tudunk ennél jobban is játszani. A körülmények és a talaj minősége nem segítette a szép focit, de behúztuk.
Mindkét csapat győzelemre játszott a mérkőzés fontosságának tudatában.
Ezzel újra bekerültünk a harmadik helyért folyó küzdelembe, tehát jelentős sikert értünk el, igaz talán már túl nagy a hátrányunk, és a negyedik hely reálisabb célpont számunkra.
Ha a játékvezető szabálytalanságot ítél a győztes gólunkat megelőző akciónál, nem reklamáltam volna, mert annak tűnt."
 
Craig Levein
"Amikor még az ellenfél csapatkapitánya szerint is büntetőt kellett volna ítélni, akkor az elég bosszantó.
Ezek történtek és kész, fel kell dolgoznunk. Ami történt, megtörtént.
Minden esetre reménykeltő volt a játékunk, főleg a második félidőben.
A Fir Parkról általában nem egyszerű pontokkal távozni, de azt hiszem, voltak elég hosszú periódusok, melyekben mi iránítottuk a játékot.
Volt néhány nagy helyzetünk, de ez nem a mi napunk volt.
Büszke vagyok játékosaimra, és a teljesítményükre, őket nem tudom hibáztatni."
MOTHERWELL-DUNDEE UTD 2-1.
 
 
A fenti eredmény, és annak kialakításában jelentős szerepet vállaló Brines spori lehetővé tette, hogy az Aberdeen utolérje észak-kelet-skóciai riválisát, és az újonc ellen sikerült is begyűjteniük harmadik bajnoki győzelmüket 2009-ben - a legutóbbi a Shrácok elleni 4-2 volt.
 
Jimmy calderwood
"Nincs sok vereségünk, viszont túl sok döntetlent játszottunk, és mindenképpen szükségünk volt egy győzelemre, bárhogyan is érjük el. Nyilván jó lett volna attraktív focit játszani, de mindkét csapat dolgát megnehezítették a körülmények.
Nem volt sok helyzet a meccsen, de megszereztük a vezetést, és egy számunkra nagyon fontos győzelmet, ami a bajnokság jelenlegi szakaszában nagyon kellett.
A gól gyönyörű volt, viszont ezen kívül nem nagyon adódott helyzet egyik oldalon se, így kapott gól nélkül hoztuk a találkozót, és ez a győzelem még sokat érhet a bajnokság végén."
 
Billy Reid
"Csalódott vagyok, mert vesztettünk, de a mainál többet kell tennünk ahhoz, hogy pontokat szerezhessünk.
Aránylag jól kezdtük a mézkőzést, a kapujukhoz szegeztük őket, de később egyik alakulat sem tudta irányítani a játékot.
Nehéz körülmények között játszottunk, szörnyen fújt a szél.
A gól a semmiből jött, hatalmas lövés volt, Cerny-nek esélye sem volt.
Véleményem szerint az Aberdeen nem tudta ránk erőltetni az akaratát, de a győzelmet megérdemelték."
ABERDEEN-HAMILTON 1-0.
 
 
A ma hétfő esti program pedig Eagles of Death Metal a Dürer Kertben, mi ott leszünk voltunk!

18 komment

Címkék: d skót hibernian ligakupa old firm spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr911005868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.03.16. 19:10:06

És a Hearth megint nyert ;)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.16. 19:17:05

@madbalee: A Dundee vereségével végülis igen:)

Tarfful 2009.03.16. 20:55:54

Imádom ezt a reklámot :)

madbalee 2009.03.16. 21:09:41

@donnelly: uh tényleg benéztem. Ritkán pillantok rá a skót bajnokságra. Azt hittem most volt a Motherwell elleni meccs :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.16. 22:16:44

"Voltak gólhelyzeteink Christian Nade és Michael Stewart révén, de a hálóba kell juttatnod a labdát. Ha betalálsz, könnyű dolgod van, de nekünk ez ma nem sikerült. Mindig fájdalmas dolog derbit veszíteni, remélem, több szerencsénk lesz a hátralévő kilenc bajnokin." - ez valahol zseniális :)

kavics30 2009.03.17. 09:40:02

Ha a játékvezető szabálytalanságot ítél a győztes gólunkat megelőző akciónál, nem reklamáltam volna, mert annak tűnt."

Craig Levein
"Amikor még az ellenfél csapatkapitánya szerint is büntetőt kellett volna ítélni, akkor az elég bosszantó.Ezek történtek és kész, fel kell dolgoznunk. Ami történt, megtörtént.

na ezt sem két olasz edző mondta... (de írhattam volna még pár nációt)

stécé 2009.03.17. 10:31:24

Paatelainen: "Nekünk, a szurkolóknak és még rengeteg embernek ezek a mérkőzések a legfontosabbak" - az utsó kitétel vajon kikre vonatkozik? Az nst elborult SPL-követőire? XD

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.17. 16:47:56

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Lehetett kapni álbajuszt. Amúgy vicces volt, bár a show-elemek egy megrendezett áramkimaradásra és egy közönségből felsegített maca lesmárolására korlátozódtak:)

Ájvantjúszohárd, ájvantjúszogúd...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.17. 16:48:04

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
80%-ban hörgött,
a lassú számok alatt smárolt.
máshogy nem tudom elképzelni (max fordítva :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.17. 16:49:30

@pote: Te hallgass Eddát! Az Eagles of Death Metal kurvára nem Death Metal...:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.17. 16:50:47

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
miszándersztending,
én ezt csak elképzeltem, mármint h mit csinálhatott.
én az olyan zenét szeretem, ahol nincs szöveg, vagy ha van, azt érteni is lehet ;)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.17. 16:53:28

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
látod,
kapásból ki is lettem oktatva ;(

bammeg, egy poén kedvéért Edda számot ágyazok egy posztomba,
aztán már Eddás vagyok.
(ja, meg CsonaPici fan, mi?)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.17. 16:58:48

@pote: A "Hallgass Eddát!" az kb. annyit jelent, h "kabbe":)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.17. 17:08:30

@donnelly:
én értettem,
csak attól fostam, h más nem fogja :)
süti beállítások módosítása